Dashlane vs Keeper: Dombor a csúcson 2020-ban

A jelszavak kezelésekor nehéz a Keeper és a Dashlane teteje. Mindkét eszköz a jelszókezelő játék tetején van, kiváló biztonsággal és egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Ebben a Dashlane vs Keeper összehasonlításban mindkettőt bedobjuk a gyűrűbe, hogy megnézze, melyik jelenik meg a tetején. 

Mindketten bólintottunk a legjobb jelszókezelő útmutatónkban, ez a Keeper és Dashlane összehasonlítás régóta esedékes volt. A következő néhány ezer szó alatt összehasonlítjuk a két eszközt a pont szempontjából, a szolgáltatások, az árak, a biztonság, a felhasználóbarát és még sok minden más levonása előtt, mielőtt a nyertest kihirdetjük.. 

A hosszú válasz igen, hosszú, tehát olvassa tovább, ha szeretné látni, hogy a kettő egyenletesen illeszkedik-e egymáshoz. A rövid válaszhoz a Dashlane a jobb választás, bár csak egy kicsit. Ha ez érdeklődést mutat, akkor 30 napos pénz-visszafizetési garanciával bármikor regisztrálhat számlára. 

Mielőtt belekezdenénk, feltétlenül olvassa el a Keeper és a Dashlane áttekintést, ha további információt szeretne kapni bármelyik opcióról.

Harc felállítása: Dashlane vs Keeper

Mint minden összehasonlításunkban, Keeper és Dashlane egy fordulósorozatból is kideríti, mindegyik egy-egy pontot érdemel. Az a versenyző, aki a végén több pontot szerez, az lesz a győztes. Ennek ellenére van némi mozgásterem, különösen amikor olyan lehetőségek vannak, mint például a Keeper és a Dashlane. 

Mindkét eszköz kiváló jelszókezelő, sok fordulót hagyva a személyes preferencia elé. Bár megpróbálunk a lehető leg objektívbb lenni, az egyik szolgáltatásnak vannak bizonyos aspektusai, amelyeket előnyben részesíthet a másikkal szemben. 

Emiatt azt javasoljuk, hogy olvassa el az egyes fordulókat, és ne csak nyerje a nyerteseket. Pontot adunk annak alapján, hogy mi gondoljuk a legfontosabbat minden fordulóban (elvégre ezért vagyunk itt). Vagyis vakon választhatott egyet, és kijönhet egy nagyszerű jelszókezelővel.

1

Biztonság

A Dashlane és a Keeper egyaránt védi a jelszavait, ellentétben a LogMeOnce-vel, amely még a titkosításhoz sem adja meg a kulcs méretét (olvassa el a LogMeOnce áttekintésünket). Bár mindkettő illeszkedik az AES-256 titkosításhoz és a nulla tudás nélküli biztonsági modellhez, ennek a fordulónak egyértelmű nyertese van. 

A Keeper-től kezdve a jelszavait a legjobbak közül védik: AES-256 (erről bővebben olvassa el a titkosítás leírását). Jelszavait egy fő jelszó mögött zárolják, amelyet a Keeper soha nem lát és nem tárol. A fiók hitelesítéséhez a PBKDF2 100 000 iterációjával generál egy kulcsot, amelyet ezután összekapcsol a fő jelszóval. 

kapus-review-biztonsági audit

Elméletileg ez azt jelenti, hogy a Keeper nem tudja visszaállítani a fiókját, ha elfelejtette fő jelszavát. Van azonban megoldás. Amikor feliratkozik, a Keeper biztonsági kérdés és válasz alapján egy adatkulcsot generál. Ismét csak a kulcs tárolódik, nem pedig a kérdése vagy a válasz. Ha elveszíti hozzáférését a fiókjához, ezt a kérdést felhasználhatja annak visszaállítására. 

Noha érdekes figyelembe venni a fiók helyreállítását, a biztonsági kérdések általában gyengék, amint arra a hat tippünkben rámutatunk, amelyek megakadályozzák a személyazonosság-lopásos útmutatókat. Szerencsére megkerülheti a problémát azáltal, hogy engedélyezi a fiókjában kétfaktoros hitelesítést. Ebből a szempontból a Keeper rengeteg lehetőséget kínál, ideértve a legjobb 2FA-alkalmazások támogatását is. Ezenkívül a biztonsági kérdés megválaszolása előtt be kell írnia egy ellenőrző kódot, és egy új biztonsági réteget kell hozzáadnia a fiók helyreállításához. 

Dashlane védett biztonsága

Dashlane egy lépéssel tovább megy. Két titkos kulcsú modellt használ, ami azt jelenti, hogy fiókjának feloldásához szüksége van a fő jelszóra és az egyedi eszközkulcsra. Ezt az eszközkulcsot a hardver és a szoftver specifikációi alapján állítják elő a Dashlane letöltésekor, és helyben tárolják titkosított formátumban.. 

dashlane-review-identitás-műszerfal

Ez a biztonsági modell hasonló az 1Password-hez, és hozzáad egy olyan kétfaktoros hitelesítés formáját, amely a háttérben történik (olvassa el az 1Password-áttekintést). Az 1Password-től eltérően, Dashlane azonban a modernabb Argon2d hashing algoritmust használja, amint azt a Dashlane vs 1Password összehasonlításban láthatjuk.. 

Noha a Dashlane és a Keeper biztonságos opciók a jelszavak tárolására, Dashlane inkább a javára rakja a pakliot. Az online biztonság az esélyekre vonatkozik, és ebből a szempontból a Dashlane jelenik meg a tetején. 

Kerek: Dashlane biztonsági pontja

Dashlane logó
Keeper logó

2

Árazás

A Keeper az elérhető olcsóbb jelszókezelők, havonta kevesebb, mint 3 dollár értékű személyes tervet kínál. Annak ellenére, hogy drágább, mint a RoboForm (olvassa el a RoboForm áttekintést), a Keeper kissé olcsóbb, mint a legtöbb más lehetőség, beleértve a LastPass és az 1Password. A teljes élmény megszerzéséhez kétszeresen kell fizetnie a személyes árat. 

Bár a személyes tervek korlátlan jelszókezelést kínálnak, a Keeper Max csomagot kínál, amely magában foglalja a jelszókezelőt és a KeeperChat szoftvert. A szokásos jelszókezelővel szemben a Keeper Max Bundle magában foglalja a sötét webes megfigyelést és a biztonságos fájltárolást, igazolva a havonta 5 dolláros árat.. 

Sajnos havonta 5 dollárral kezdődik a Dashlane. Alapterve drága, bár tele van sok funkcióval. Az árért korlátlan jelszókezelést, sötét webes megfigyelést és virtuális magánhálózatot kap. Az utolsó szolgáltatás azonban nem esélyes a legjobb VPN-válogatókkal szemben. 

A Dashlane a Premium Plus előfizetését is kétszeres áron kínálja, ami inkább az identitáslopás elleni védelemhez kapcsolódik, mint a jelszókezelőhöz. Megkapja a prémium csomag összes tulajdonságát, kiegészítve hitelfigyeléssel és 1 000 000 dollár személyazonosság-lopás biztosításával. Bár a finomságokat jó látni, összehasonlítva más jelszókezelőkkel, az ár egyszerűen túl magas. 

A Dashlane és a Keeper hasonló tulajdonságokkal rendelkezik 5 dollár szintjén, bár a Keeper olcsóbb belépési pontot kínál azok számára, akik egyszerűen csak jelszókezelőt keresnek. Annak ellenére, hogy ezt a fordulót Keepernek adjuk át, nincs kockázata annak, hogy mindkettőt megpróbáljuk. A Dashlane és a Keeper 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínálnak. 

Kerek: árképzési pont az üzemben tartó számára

Dashlane logó
Keeper logó

3

Családi tervek

Keeper bólintást kapott a legjobb jelszókezelőnkben a családok számára készített útmutatónkban, amelyet csak a Bitwarden és az 1Password hagyott ki (olvassa el a Bitwarden áttekintését). A Keeper Max Bundle szolgáltatásai közül sok sokkal inkább értelmezhető a család összefüggésében. Szerencsére létezik a Max Bundle több felhasználói verziója. 

kapus-megosztási

Az alapcsaládhoz öt titkosított tároló tartozik, havonta 4,99 USD-ért, valamint 10 GB-os titkosított fájltároláshoz és korlátlan jelszómegosztáshoz. A kétszeres árért ismét frissítheti a Max Bundle-t. Ha öt fiókért havonta 9,99 dollárt fizet, a Max Bundle család nem rossz, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a KeeperChat.

Dashlanenek nincs semmi akadálya a családi tervnek. Habár több felhasználós terveket kínál kisvállalkozások számára – a kisvállalkozások számára készített legjobb jelszókezelőben a listát állította, valójában – semmi sem vonatkozik öt vagy annál kevesebb felhasználóra. Emiatt a Keeper megkapja második fordulóját ebben a fordulóban. 

Kerek: a családi tervek pontja az üzemben tartó számára

Dashlane logó
Keeper logó

4

Ingyenes terv

Dashlane hiányzott egy helyet a legjobb ingyenes jelszókezelői útmutatónkban, amelyet olyan lehetőségek vehetnek ki, mint a LastPass, a KeePass és a RememBear. Sajnos ez korlátozza a bejegyzéseket, mint ahogy a McAfee True Key is teszi, lehetővé téve, hogy csak 50 jelszót tároljon ingyenes fiókjában. Mégis, ha néhány bejelentkezést ingyenesen szeretne kezelni, a Dashlane biztosítja ezt a lehetőséget. 

dashlane-review-alkalmazás

Ez több, mint amit a Keeper mondhat, amely ingyenes tervet kínál, bár az automatikus kitöltés mobil eszközökre korlátozódik, és nincs több eszköz szinkronizálása. Noha a Dashlane Free inkább a „Dashlane Lite” -hoz hasonló, úgy érzi, ez továbbra is lehetséges azok számára, akik hosszabb ideig kipróbálni akarják a szolgáltatást.. 

A Dashlane ingyenes terve azonban nem ideális megoldás. 50 bejegyzés érkezik, de ezek gyorsan kitöltődnek. Ezenkívül az ingyenes csomagban nem kínál több eszköz szinkronizálását, sem a Premium egyik szolgáltatását, például a sötét webes megfigyelést. Ez egy jó lehetőség, ha körülkerülünk, de egyik versenytársunk sem áll ki túl sokat ebben a fordulóban.

Forduló: Ingyenes tervpont Dashlane számára

Dashlane logó
Keeper logó

5

Egyszerű használat

A Keeper korábban fárasztó munka volt, de azóta nagyon kellemes jelszókezelővé vált. A dobozból a Keeper háromféle típusú bejegyzést támogat: jelszavakat, személyazonosságokat és hitelkártyákat. Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy annyi egyéni mezőt adjon hozzá ezekhez a bejegyzéstípusokhoz, és azokat tetszés szerint átalakítsa. 

edit-jelszó menedzsment-rekord

A Dashlane más megközelítést alkalmaz, kínál még néhány bejegyzéstípust, de nem engedélyezi az egyéni beviteleket. Ennek ellenére van még néhány lehetőség a bejelentkezés automatikus kitöltésére. 

dashlane-review-edit-entry

A könnyű használat szempontjából nehéz a Dashlane-t és a Keeper-et bevágni. Mindkettő csodálatos felhasználói élményt kínál, rengeteg szűrési opcióval, non-nonsens importálással és többféle típusú bejegyzés támogatásával. Ennek ellenére a Dashlane előnye van böngésző-kiterjesztésében, amely úgy viselkedik, mint a teljes alkalmazás miniatűr változata. 

dashlane-review-automatikus kitöltés

Dashlane keresett helyet a legjobb jelszókezelő-kiterjesztési útmutatónkban, az automatikus kitöltési lehetőségek hátulján. A kiterjesztéssel kiválaszthatja, hogy kitölti-e az egyes oldalakat vagy egy egész weboldalt. Ezenkívül gyorsan megnézheti a tároló tartalmát a kiterjesztésből. 

A Keeper kiterjesztése szintén kiváló, bár nem nyújt annyi lehetőséget, mint a Dashlane. Nehéz pontot adni erre a fordulóra, mivel mind a Dashlane, mind a Keeper kiváló felhasználói élményt nyújtanak. Kizárólag az automatikus kitöltés lehetőségein alapul, de pontot fogunk adni Dashlane-nak.

Kerek: Könnyű használatpont a Dashlane számára

Dashlane logó
Keeper logó

6

Jellemzők

A legtöbb jelszókezelő a szolgáltatások szempontjából könnyű, csak néhány kétfaktoros hitelesítési lehetőséget kínál, és ha szerencséd van, akkor a jelszómegosztást. Szerencsére nem ez a helyzet a versenytársainkkal. Keeper és Dashlane egyaránt finomságokba vannak töltve, bár prémium árat kell fizetnie ahhoz, hogy hozzájuk férjen. 

A Dashlane-től kezdve az alap előfizetéshez korlátozott VPN, sötét webes figyelés és természetesen jelszókezelés tartozik. Különlegessége azonban az automatikus jelszóváltó. Ezzel egyetlen kattintással frissítheti bejelentkezéseit több webhelyen. 

dashlane-review-jelszó-váltó

A Keepernek nincs ilyesmi, de magában foglal néhány érdekes extrát. A legfontosabb, hogy a KeeperChat-ot kínálja. Ez az üzenetküldő alkalmazás végpontok közötti titkosítást kínál, azaz senki sem tudja megszakítani az üzeneteit. Ezenkívül a KeeperChat üzenet-visszahúzást, önpusztító üzeneteket és privát médiagalériát kínál.

A KeeperChat eléréséhez fizetnie kell a Max Bundle-t, ami értelme. Nincs értelme a BreachWatch-nek. Ez a szolgáltatás figyeli az adatok megsértését, hogy figyelmeztessen a fiókját fenyegető veszélyekre. Sajnos ez nem szerepel az alaptervben. A Dashlane ezzel szemben prémium tervében foglalja magában az adatok megsértésének figyelését. 

A Keeper azonban nem megy le és ki erre a fordulóra. A Keeper helyi automatikus kitöltést kínál, amely több jelszókezelő átugorja, ideértve a Dashlane-t is. Megadhat gyorsbillentyűket az alkalmazásban, amely automatikusan kitölti felhasználónevét és jelszavát a helyi alkalmazásokban, tükrözve a böngésző élményét. 

kapus-review-kapus kitöltés

Noha a Dashlane-nak több funkciója van, a Keeper sokkal hasznosabb. Mindent meg kell vásárolnia egy Max Bundle-t, de tekintve, hogy ugyanolyanba kerül, mint a Dashlane alap-előfizetése, ez nem nehéz eladás. Egyszerűen fogalmazva: a Keeper többet kínál kevesebbért, ezzel nyerve ezzel a fordulóval. 

Kerek: Jellemzők pont a Keeper számára

Dashlane logó
Keeper logó

7

Támogatás

A jelszókezelők egyszerű eszközök, és ezért a támogatást gyakran a háttérégőre helyezik. Mint az előző fordulóban, Dashlane és Keeper jobb támogatást kínálnak, mint a legtöbb. Mindkettőnek több kapcsolatfelvételi lehetősége van, valamint önsegítő források, vagyis bármilyen kérdésre választ találhat. 

A Keeper 24 órás és 24 órás támogatással rendelkezik élő csevegés és e-mail útján, bár az utóbbit bármilyen technikai kérdésnél használnia kell. Noha az élő csevegő válaszok hasznosak és gyorsak a válaszukban, általában csak másoltak információkat a Keeper tudásbázisából, amikor a szolgáltatás műszaki szempontjairól kérdeztünk.. 

kapus-support-központ

Hasonlóképpen, Dashlane élő csevegéssel és e-mail támogatással is rendelkezik, de nem éjjel-nappal. Az élő csevegés munkaidőben csak munkaidőre korlátozódik, bár az e-mail támogatás 24 órán keresztül elérhető. A Dashlane e-mailt támogat, angol, francia és német nyelven, emellett további lehetőségeket kínál a nemzetközi ügyfelek számára. 

dashlane-review-tudásbázis

Soha nem kell gyakran használni a kapcsolatfelvételi lehetőségeket. Mindkét versenytársunk sűrű tudásbázissal rendelkezik, a Keeper videó oktatóanyagokat és támogató webináriumokat is kínál. Dashlane kissé elmélyül a támogatási cikkekben, azonban gyakran több, mint 1000 szóval magyarázza az összetett témákat. 

Őszintén szólva, ez a Dashlane vs Keeper forduló túl közel van a híváshoz. Mindkettő a játék csúcsán helyezkedik el az ügyfélszolgálat terén, meglepően erőteljes önsegítő erőforrásokkal. Nem számít, melyik lehetőséget választja, rengeteg támogatási forrással rendelkezik. 

Kerek: Támogatás Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontok

Dashlane logó
Keeper logó

8

Végső gondolatok

A hét fordulónk közül mindegyik versenytársunk négy ponttal állt elő, az utolsó fordulóban döntetlen lett. A Keeper és a Dashlane kiváló jelszókezelők, csúcsminőségű biztonsággal, kiváló felhasználói felületekkel és rengeteg funkcióval. Mikor jön rá, az egyik kiválasztása a költségvetésén alapul. 

A Dashlane drágább, bár jobb biztonsági modellel érkezik. A Keeper-nek viszont van még néhány hasznos funkciója, ám ez nem olyan folyékony, mint a Dashlane. Pénzünkért a Dashlane nyeri a győztest, de mindkét irányba könnyen eljuthat. 

Győztes: Dashlane

De mit gondolsz? Egyetért-e azzal, hogy Dashlane nyeri a Dashlane vs Keeper összehasonlítást, vagy a Keeper jobb megoldás? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me