Dashlane VS 1Password: Ki nyeri ezt a 2020-as csatát?

A jelszavak kezelésekor nem sokkal jobb, mint a Dashlane és az 1Password. Mindkét jelszókezelő a legnagyobb lehetőségek között szerepel, több eszköz szinkronizálásával, kiváló biztonsággal és jelszavak, hitelkártyák támogatásával és egyebekkel. Ha jelszókezelőt keres, akkor az egyik jól fog szolgálni. 


Azért vagyunk itt, hogy mindegyik jelszókezelőt mikroszkóp alá dobjuk. Ebben a Dashlane vs 1Password összehasonlításban meg fogjuk vizsgálni a részleteket, amelyek elválasztják ezeket a kiváló szolgáltatásokat. A szolgáltatásoktól a biztonságig és az árazásig belekeveredünk a szemtelen szemcsékbe, hogy tudd, melyik a legjobb jelszókezelő az Ön számára. 

Őszintén szólva, elmenhetsz akár a Dashlane vs 1Password programmal, és rendben lehet, bár vannak különbségek közöttük, amelyeket e cikk egészében feltárunk. Azt is javasoljuk, hogy olvassa el a Dashlane-áttekintést és az 1Password-áttekintést, hogy jobb képet kapjon arról, hogyan teljesítenek a jelszókezelő többi piacán.

Harc felállítása: Dashlane vs 1Password

Az 1Password és a Dashlane az első két jelszókezelő, amelyet használunk. Őszintén szólva, vakon választhatott egyet, és nagyszerű tapasztalatokkal fog rendelkezni. Ennek a Dashlane vs 1Password összehasonlításnak nem az a célja, hogy azt egyértelműen jobb lehetőségnek nyilvánítsa, hanem inkább behatoljon a részletekbe, hogy megnézze, melyik eszköz jelenik meg a tetején. 

Két versenytársunk egy fordulósorozaton teszi ki ezt, mindegyik megér egy pontot. A Dashlane vs 1Password útmutató során mindegyiket begyűjtjük a gyűrűbe, összehasonlítva a biztonságot, az árakat, a könnyű használatot, a funkciókat és még sok minden mást. Bármelyik szolgáltatás végül is több pontot hoz, nyerünk. 

Mint már említettük, itt fogunk bejutni a gyomokba, különösen a biztonság szempontjából. Noha a Dashlane és az 1Password a jelszókezelő játék tetején vannak, vannak néhány alapvető különbség a két szolgáltatás között. A Dashlane vs 1Password útmutató segítségével tudnia kell tájékozott döntést hozni az Ön számára legmegfelelőbb lehetőségről.

1

Biztonság

Sokat kell boncolni a Dashlane és az 1Password biztonsági szempontból. A rövid válasz érdekében mindkettő kiváló biztonságot nyújt, megfelel a nulla ismeretű modellnek és a csúcskategóriás AES-256 titkosításnak. Ha el akarja hagyni a műszaki részleteket, akkor vegye figyelembe, hogy mindenki védett lesz, függetlenül attól, hogy menjen vele. 

Titkosítás és hitelesítés

Itt vagyunk azonban, hogy szétvágjuk a szőrszálakat, szóval kezdjük a tetején. Titkosítás szempontjából mindkét szolgáltatás megbízható. 

Dashlane az AES-256-at használja a boltozat tartalmának biztosításához. Ennek a rejtjelnek a kulcsát a fő jelszó használatával hozza létre, amelyet Dashlane soha nem lát. Ehelyett Dashlane az Argon2d kivonatot, valamint egy 32 bájtos sót használja a fiók hitelesítéséhez, amikor bejelentkezik (olvassa el a titkosítás leírását, ha további információt szeretne kapni erről a folyamatról).

Még egy kicsit meg kell jelentkeznie a Dashlane-nal, amire egy perc alatt eljutunk. Az 1Password hasonló eljárással rendelkezik, az AES-256-ot használja a titkosításhoz és a fő jelszó kivonatát a hitelesítéshez. Kicsit keltebb dátummal ellátott kivonási algoritmust és kulcsderivatív funkciót használ – PBKDF2-HMAC-SHA256 -, de 100 000 fordulóban még mindig nagyon biztonságos. 

A legtöbb jelszókezelő itt megáll, de a Dashlane és az 1Password egy lépéssel tovább mennek. A Dashlane eszközkulcsot használ az új eszközök hitelesítéséhez, amelyre szükség van a boltozat eléréséhez. Ez a kulcs az eszköz hardver- és szoftverjellemzőin, valamint 38 véletlenszerű karakteren alapul, amelyeket az OpenSSL RAND_byte függvény generált.

Az 1Password két titkos kulcsszármazást is használ. Az alkalmazás letöltésekor az 1Password létrehoz egy 128 bites titkos kulcsot, amely ismét a hardver és a szoftver jellemzőin alapul. Az eszközkulcsot, a fő jelszót és egy véletlenszerű sót együtt használják a fiók hitelesítésére.

Két tényezős hitelesítés

Mindkét versenytársunk többféle 2FA-val rendelkezik, beleértve a legjobb 2FA-alkalmazások támogatását is. A Dashlane-től kezdve a második tényező lehet QR-kód vagy hatjegyű kulcs. A QR-kódokat olyan alkalmazások támogatják, mint a LastPass Authenticator és a Google Authenticator. A kód idő alapú, 30 másodpercenként változik. 

Ha nem fér hozzá a második tényezőhöz, a Dashlane-nek néhány helyreállítási lehetősége van. Az első egy tartalék telefonszám, amely lehetővé teszi egy új készülékkel történő hitelesítést és a 2FA letiltását. Ezenkívül meghatározhat olyan statikus kódokat is, amelyek megkerülik a 2FA-t, abban az esetben, ha hozzáférni kell a fiókjához. A fő jelszóhoz hasonlóan, Dashlane sem tárolja ezeket a kódokat. 

Az 1Password hasonló támogatást nyújt olyan alkalmazásokon keresztül, mint például az Authy és a Microsoft Authenticator, bár üzleti céllal tovább halad. A vállalati előfizetők hozzáférhetnek a Duo-integrációhoz, amely üzleti szintű, több tényezőjű hitelesítést biztosít. Sajnos az 1Password nem rendelkezik annyi hibamegőrzővel, ha elveszíti a második tényezőt. 

A kettő egyenletesen illeszkedik egymáshoz: az 1Password több lehetőséget kínál üzleti vállalkozások számára, és a Dashlane több lehetőséget kínál az egyének számára. A 2FA szoftver mellett a Dashlane és az 1Password támogatja az U2F hardverkulcsokat, mint például a YubiKey.

Nyílt forráskódú eszközök

Érdemes kiemelni, hogy az 1Password teljes egészében a nyílt forrású szoftverekre épül. Annak ellenére, hogy kereskedelmi jelszókezelő, az 1Passwordnek nincs gondja, hogy forráskódját a tömegek elé hagyja. Noha a Dashlane valamilyen nyílt forrású szoftvert használ, a fájl formátumát nem teszi elérhetővé mindenki számára. 

A nyílt forráskódú szoftvereknek egyszerűen több szemgömbük van, ami általában jobb forráskódhoz vezet, és hasznos a biztonsági ellenőrzéseknél. A biztonságon kívül az 1Password nyitott megközelítése azt jelenti, hogy a titkosított boltozat soha nem válik elavulttá. Bárki felhasználhatja a forráskódot az 1Password fájlformátumának olvasására. 

Összerakva

A győztes kiválasztása ezen a körön nehéz. A Dashlane egy modernabb kulcsszármazási funkciót kínál, de mindkét eszköz az eszköz és a felhasználó hitelesítésének elvén működik. Másrészt az 1Password nyílt forráskódú szabványokra épül, míg Dashlane mindent a mellkasához tart. 

Figyelembe véve Dashlane korszerűbb kulcsszármazási funkcióját és személyazonosság-lopás elleni védelmét, megkapjuk a győzelmet ebben a fordulóban. Ennek ellenére mindkét eszköz kivételes biztonságot nyújt, így biztonságban lesz, függetlenül attól, hogy melyik jelszókezelőt választja. 

Kerek: Dashlane biztonsági pontja

2

Árazás

A Dashlane az egyik legdrágább jelszókezelő, és prémium terve havi 5 dollár körül jár. Nyilvánvaló, hogy a Premium terv olyan funkciókat kínál, mint a sötét webes megfigyelés, a biztonságos fájltárolás és a virtuális magánhálózat. Ez utóbbi azonban kevésbé jellemző és inkább kellemetlen, mint a legjobb VPN-válogatásokhoz képest.

Az 1Password ésszerűbb, havonta 3 USD, de hiányzik a Dashlane kiegészítő szolgáltatásai. Ennek ellenére az alapterv 1 GB-os titkosított dokumentumtárolást és korlátlan tárolóhelyet kínál a jelszavak számára. Olyan funkciók is megtalálhatók, mint az utazási mód és az árucikkek helyreállítása, amelyekre az alábbi „szolgáltatások” körben jutunk. 

Nem tagadhatatlan, hogy az 1Password olcsóbb, és a legtöbb Dashlane havonta 2 dollárért kevesebbet kínál. Ennek ellenére mindketten a dolgok drága végén vannak. A Keeper és a RoboForm olcsóbb havi díjakat kínálnak, miközben hozzáadnak néhány egyedi funkciót (olvassuk el a Keeper áttekintést és a RoboForm áttekintést, valamint a Dashlane vs Keeper összehasonlítást). 

A Dashlane magasabb prémiummal rendelkezik, mint akár a prémium csomagja, azonban a Premium Plus formájában. (Mit fognak gondolni a következőről?) Mivel kevesebb jelszókezelő és több személyazonosság-lopás-védelmi szolgáltatás, a Premium Plus hozzáadja a hitelfigyelést és 1 000 000 dollár személyazonosság-lopásbiztosítást havonta körülbelül 10 dollárért.. 

Függetlenül attól, hogy vásárlás előtt kipróbálhatja a Dashlane-t vagy az 1Password-t, bár az egyes folyamatok eltérőek. A Dashlane 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál egy ingyenes terv mellett (az utóbbiról egy perc alatt bővebben). Az 1Password viszont nem nyújt visszatérítést, hanem egy 30 napos ingyenes próbaverzióval áll rendelkezésre az új felhasználók számára. 

Családi tervek

Számos jelszókezelő olyan családi terveket kínál, amelyek körülbelül öt felhasználót tudnak befogadni (a példát olvassa el a LastPass ismertetőnkben). Az 1Password ugyanolyan áron, mint a Dashlane prémium előfizetése, az öt felhasználót támogató családi tervet kínál. Minden felhasználó megkapja a személyes előfizetés szolgáltatásait, beleértve az 1 GB-os dokumentumtárolót is. Olvassa el az 1Password vs LastPass cikket.

Ez az oka annak, hogy az 1Password első helyen szerepel a legjobb jelszókezelőnek a családok számára című útmutatóban. Bár a terv öt felhasználónál kezdődik, felhasználónként 1 dollárért többet adhat hozzá, plusz öt korlátozott bérleti díjat oszthat meg a vendégek számára. 

Az 1Password multi-boltozatos megközelítése miatt – amelyhez egy perc alatt eljutunk – a családja szegmentálhatja számláit, miközben mindent egy területen tart. Az összes tároló központja lehetővé teszi a család többi tagjának számlájának visszaszerzését. 

Dashlane-nak viszont nincs családi terve. Persze, van egy üzleti terv, amelyet néhány felhasználóval használhat, de semmi kifejezetten a családoknak nem célzott. Ez, a Dashlane magas árszintjével együtt, az 1Password vezetõvé teszi ebben a fordulóban.

Kerek: Árjegyzési pont az 1 Jelszó számára

3

Ingyenes terv

Noha az 1Password és Dashlane elfelejtette a legjobb ingyenes jelszókezelő útmutatónk jelölését – miután legyőzték az olyan lehetőségeket, mint a LastPass és a Bitwarden (olvassa el a Bitwarden áttekintésünket) -, ebben a szakaszban egyértelmű nyertes van. Az egyszerűség kedvéért az 1Password nem rendelkezik ingyenes csomaggal, a Dashlane pedig nem. 

De Dashlanenek nincs nagyszerű ingyenes terve. Legfeljebb 50 bejegyzés korlátozódhat, és nincs hozzáférése a több eszköz szinkronizálásához. Annak ellenére, hogy nem annyira korlátozott, mint a Kaspersky Password Manager vagy a McAfee True Key, amelyek beírják a 15-ös beutazást, a Dashlane nem kínál sokat ingyenes felhasználók számára (olvassa el a Kaspersky Password Manager és a McAfee True Key áttekintést). 

Mégis, ez valami. Más lehetőségek, mint például a KeePass, több helyet kínálnak ingyen, ám a Dashlane még mindig rendelkezik azzal az előnnyel, amikor a használhatóság és a szolgáltatások ismertetik. Olvassa el a KeePass vs LastPass cikket.

A Dashlane még az ingyenes terv mellett is megkóstolja prémium tagságát. Vagy elindíthatja a Free programmal, és később frissíthet, vagy kipróbálhatja a Premium vagy a Premium Plus szoftvert. Mindaddig, amíg 30 napon belül ingyenesre vált át, visszatéríti pénzét. 

Forduló: Ingyenes tervpont Dashlane számára

4

Egyszerű használat

Az 1Password és a Dashlane egyaránt szilárd felhasználói élményt mutat, bár az 1Password rugalmasabb. A mobil alkalmazásokon kívül az 1Password rendelkezik egy böngésző kiterjesztéssel, asztali alkalmazással és böngésző felülettel. Megválaszthatja a jelszavak elérésének módját, függetlenül attól, hogy milyen készüléket használ. 

Másképp működik, mint a többi jelszókezelő. Ahelyett, hogy egyetlen tárolót adna az összes jelszó tárolásához, az 1Password lehetővé teszi, hogy annyi tárolóhely legyen, amennyit csak akar. Az egyes boltozaton belül további bejegyzéseket címkékkel rendezhet. Ha jelszavakat importál egy másik alkalmazásból, akkor az 1Password mindent megtesz, hogy címkéket rendeljen a bejegyzéseihez.

1Password-review-boltozat

Noha az 1Password technikailag egy jelszókezelő, sokkal többre képes, mint a bejelentkezések tárolására. Széles körű támogatást nyújt más belépési típusokhoz, ideértve az útleveleket, a jutalmazási programokat, a szerverinformációkat és egyebeket. Ezenkívül a bejegyzések testreszabhatók, lehetővé téve annyi mező hozzáadását vagy eltávolítását, amennyit csak akar.

1Password-review-add-entry

A Dashlane nem olyan rugalmas, ami korszerűbb élményt eredményez. A különféle beviteli típusok a bal oldali menüben vannak feltüntetve, az egyedi beviteli típusok támogatása nélkül. A jelszavait kategóriákba rendezheti, amelyeket a Dashlane biztosít, de nem sokkal ezen kívül.

dashlane-review-alkalmazás

Őszintén szólva, mindkét eszköz nagyon könnyen használható. Ennek ellenére az érmenek két oldala van. Dashlanenek nincs annyi lehetősége. Mindazonáltal, ami hiányzik a funkcionalitástól, az fedezi az akadálymentességet. Hagyományosabb elrendezése van, amely a felhasználók többségéhez szükséges összes információt kínálja. 

dashlane-review-edit-entry

Az 1Password azonban erősebb, mindenekelőtt annál lenyűgözőbb, figyelembe véve az alkalmazás hozzáférhetőségét. Ez a Dashlane vs 1Password forduló mindkét irányba mehet. A Dashlane viszont ésszerűbb megközelítést alkalmaz, tehát a nyereményt ebben a fordulóban jutalmazzuk.

Kerek: Könnyű használatpont a Dashlane számára

5

Böngésző-bővítmény

A Dashlane és az 1Password egyaránt kínálnak böngésző-kiterjesztést, amely célja az automatikus kitöltés és a jelszavak gyors elérése. Ugyanakkor az 1Password kiterjesztést kínál, amely bármilyen más alkalmazástól függetlenül működik. Az 1Password X kiterjesztése lehetővé teszi a belépést bármilyen Chrome, Firefox és más böngészőből. 

Az 1Password már támogatja az iOS, az Android, a MacOS és a Windows rendszert. Az 1Password X azonban támogatja a Linuxot és a ChromeOS-ot is. Nyilvánvaló, hogy a Dashlane rendelkezik egy böngésző felülettel, amelyet használhat a kiterjesztéshez. Az 1Password esetén azonban csak a kiterjesztésre van szüksége a bejegyzések megtekintéséhez, szerkesztéséhez és törléséhez. 

Mindkét eszköz szilárd böngészőbővítéssel rendelkezik, de az 1Password rugalmassága önálló verziójával tovább halad ezen a körön.

Kerek: Böngésző kiterjesztési pont az 1Padword számára

6

Jellemzők

Ennek egyik oka a Dashlane és az 1Password rangsorolása. A Dashlane-től kezdve tovább haladt az egyszerű jelszókezelésen a hatodik verzióval, hozzáadva egy VPN-t, az identitás lopás elleni védelmet és a sötét webes megfigyelést. Az alapok a fiókok is, beleértve a korlátlan tárolást és megosztást, valamint a több eszköz szinkronizálását. 

Noha a személyazonosság-lopás elleni védelmi funkciók őszintén szólva, rendben vannak, a Dashlane-nak sok eszköze van a jelszavak kezelésére. Mint sok más jelszókezelő, ez magában foglalja az identitás irányítópultját. Itt megtekintheti a gyenge, sérült és újra felhasznált jelszavakat. Ezen túlmenően a Dashlane azt a helyet is felhasználja, hogy értesítse Önt a közelmúltbeli adatsértésekről. 

dashlane-review-jelszó-egészségügyi

A Dashlane legegyedibb tulajdonsága azonban az automatikus jelszóváltó. A Dashlane kitűnő jelszógenerátorával együtt az eszközzel automatikusan frissítheti a jelszavakat a fiókjai között. A Dashlane számos webhelyet támogat, köztük a Reddit és a Citrix. 

Annak ellenére, hogy nagyszerű tulajdonság a környékén, az automatikus jelszóváltó nem mágikus eszköz. A Dashlane által támogatott webhelyekre kitűnő, bár sok webhely hiányzik.

dashlane-review-jelszó-váltó

Az 1Password koncentráltabb tapasztalattal rendelkezik. Hiányzik a személyazonosság-lopás elleni védelem és a sötét webes megfigyelés, bár ennek ellenére korlátlan tárhely és több eszköz szinkronizálása érkezik. 

Mint a Dashlane, ez is kínál biztonsági irányítópultot 1Password Őrtorony formájában. Az Őrtorony meghaladja a többi biztonsági elemzési szolgáltatást, kereszthivatkozással téve a bejegyzéseket a haveibeenpwned.com webhelyre, hogy megnézze, hogy valamelyik fiókod veszélybe került-e.. 

1Password-review-őrtorony

Noha nincs jelszóváltó, az 1Password egyedi forogást kínál a jelszókezelő modellben. Az előfizetés utazási módot tartalmaz, amely útközben védi a személyes adatait. Ha engedélyezve van, az utazási mód az összes személyes információt tárolja a mobil eszközén a tárolóban, törli a helyben tárolt tartalmakat. 

Természetesen a felhőben tárolja, és amikor az utazási módot kikapcsolja, az adatok szinkronizálódnak a felhő adatbázisával. Ha azonban telefonja elkobozik vagy elveszik utazás közben, az a személy, aki azt találja, nem fog tudni feltárni az eszközén található információkat. Személyes adatai egyszerűen nincsenek ott a szükséges kulcsokkal. 

Bár a Dashlane-nak több funkciója van, az 1Password egy koncentráltabb listával rendelkezik. A VPN és a személyazonosság-lopás elleni védelem a Dashlane segítségével örvendetes kiegészítések, bár más szoftverek rosszabb verziói. Mivel az 1Password a platformját fókuszálja, a szolgáltatások jobban megfelelnek a jelszókezelő számára. 

Kerek: Jellemzők Point for 1Pword

7

Mobil alkalmazások

A Dashlane és az 1Password az első és a második helyet lefedve az iOS-re a legjobb jelszókezelő listán lépett fel. Noha az 1Password jött ki a tetején, egy ilyen margóval bármelyik elfoglalhatta a helyet. Mindkettő kiváló mobil élményt nyújt, függetlenül attól, hogy Android vagy iOS rendszeren van-e.

Az 1Password programmal kezdve láthatja az asztali verzióval kapcsolatos összes információt, csak a mobil eszközén. Olyan funkciók vannak jelen, mint az Őrtorony, valamint több tároló, automatikus kitöltés és az 1Padword böngésző támogatása. Még az Apple Watchon keresztüli értesítéseket és hitelesítést is támogatja, ha a 2FA-hoz kívánja használni. 

1Password-iOS

A Dashlane hasonlóan robusztus mobilalkalmazás, amely támogatja a biometrikus bejelentkezést és a 2FA-t. Ez magában foglalja a személyazonosság-irányítópultot, ahol bejelentkezhet a Dashlane személyazonosság-lopás elleni védelmi funkcióival. Itt értesítéseket talál a sötét interneten található információiról, a jelszavak általános állapotáról és a legutóbbi, releváns adatok megsértéséről. 

Dashlane-iOS

Ezenkívül a Dashlane olyan mobilspecifikus funkciókkal is rendelkezik, mint például a névjegyek tárolása, bár a névjegyeket mindig az 1Password-ben tárolhatja egyedi beviteli típusok használatával. Az 1Password azonban egyedülálló előnnyel rendelkezik: utazási mód. 

Noha önmagában is nagyszerű szolgáltatás, az utazási mód kifejezetten a mobil eszközökre vonatkozik, és más jelszókezelők által páratlan védelmet nyújt. Az összes személyes információt gyorsan eltávolíthatja a mobilkészülékről, és az 1Password-tárolójában tárolhatja. Amint a part tiszta, a csap segítségével mindent visszaállíthat. 

Az érzékeny adatokhoz menet közben ez a szolgáltatás hatalmas. Az utazási mód természetesen nagyszerű utazáshoz, de más alkalmazásokkal is rendelkezik. Tegyük fel például, hogy koncertre vagy kempingre megy, és mindkettő azzal a kockázattal jár, hogy elveszíti telefonját. Távolíthat el minden személyes adatot, és tárolhatja azt a boltozatában, ha mobilkészüléke eltűnik, így az adatai nem kerülnek veszélybe. 

Kerek: Mobile Apps Point az 1Password-hez

8

Üzleti tervek

Noha a nagyvállalatok jobban kínálnak olyan üzleti jelszókezelőt, mint a Zoho Vault vagy a OneLogin (olvassa el a OneLogin áttekintést és a Zoho Vault áttekintést), a Dashlane és az 1Password kis üzleti terveket kínál. Valójában mindkettő keresett helyet a legfontosabb jelszókezelőnkben a kisvállalkozási útmutató számára. 

A Dashlane egyszerű megközelítést alkalmaz az üzleti árképzésben. Van egy terv, amely havonta 4 dollárba kerül felhasználónként. Ez azonban meghaladja a kilenc-öt. A Dashlane minden felhasználó számára tartalmaz intelligens tereknek nevezett oldalt. Ez lehetővé teszi számukra üzleti és személyes terek kialakítását, ahelyett, hogy mindent egyetlen megosztott boltozatban tartanának.

Nincs minimális számú felhasználó, bár a Dashlane 50-nél több dedikált fiókkezelőt kínál. A Premium terv összes szolgáltatásán kívül az üzleti felhasználók hozzáférhetnek az adminisztrációs konzolhoz a felhasználói és a biztonsági házirendek kezelésére, valamint az felhasználói létesítés és csoportos megosztás. 

1A jelszó bonyolultabbá teszi a dolgokat. Ahelyett, hogy kizárólag a kisebb vállalkozásokra összpontosítana, többszintű vállalati szolgáltatást kínál. A Teams terv a legközvetlenebb összehasonlítás a Dashlane üzleti tervével. Havonta 4 dollár / felhasználó, minden felhasználó 1 GB-os dokumentumtárolót, Duo-integrációt biztosít az egész üzleti MFA-hoz és korlátlan megosztott tárolókat.

A vállalkozás kétszerese az árnak, havonta 8 dollár / felhasználó, bár elegendő funkcióval rendelkezik, hogy igazolja a többletköltségeket. 

Az Active Directory szolgáltatása, az egyedi csoportok, a felhasználói jelentések és az egyéni szerepek támogatásával az 1Password Business lehet a legrugalmasabb üzleti jelszókezelő. A fiókjában minden felhasználó ingyenes családi tervet, valamint 5 GB-os dokumentumtárolót kap. 

Annak ellenére, hogy drága, az 1Password Business tele van szolgáltatásokkal. Ennek ellenére az ár könnyen megsemmisíthet, ha a felhasználói szám magas lesz, így a terv alkalmassá válik kisebb funkcióval rendelkező vállalkozások számára. Azok, akik több száz számlát keresnek, jobban megfelelnek az üzleti tervnek. 

Ezek az egyedi megoldások drágák, beleértve az 1Password Business összes funkcióját, valamint egy dedikált fiókkezelőt, fedélzeti mérnököt és egyéni beállítási képzést. Nagyvállalatok esetében azonban a szolgáltatások páratlanok. 

Kisvállalkozások számára az 1Password és a Dashlane egymástól lábujjig megy, mindkettő illetékes terveket kínál a 100-nál kevesebb felhasználóval rendelkező csapatok számára. Ugyanakkor az 1Password több funkcióval rendelkezik a valódi vállalati alkalmazások számára, beleértve a címtárintegrációt és a felhasználók és tárolók granulált vezérlését. Ezeknek a kiegészítő szolgáltatásoknak elegendő ahhoz, hogy ezen a körön vezethessenek.

Kerek: Business Plans point for 1Password

9

Támogatás

A Dashlane és az 1Password a támogatás szempontjából elég egyenletesen illeszkednek egymáshoz, azaz mindkettő kiváló. Az 1Password támogatási útvonalakat kínál a Twitter, egy kapcsolattartási e-mail és a közösségi fórumok révén. Ha jobban érdekli a problémák megoldása önmagában, rendelkezésre áll egy tudásbázis.

1Password-review-contact-oldal

Dashlane esetében a lehetőségek hasonlóak. Van tudásbázis és e-mail cím, bár nincsenek közösségi fórumok. Ehelyett élő csevegést kínál a munkahét folyamán, reggel 9-től 18-ig. EST angol nyelven, valamint francia és német támogatás e-mailben. Sajnos egyik kapcsolatfelvételi lehetőség sem működik éjjel-nappal.

dashlane-review-tudásbázis

A Dashlane kapcsolattartási lehetőségei szilárd, de a tudásbázisa áll a legjobban. A cikkek nagyon mélyrehatóak, lefedik a különböző platformokat képernyőképekkel és több szakaszból. Ha kérdése van, Dashlane valószínűleg választ talál a tudásbázisában. 

Az 1Password fórumai lenyűgözőbbek. Bár a közösség ott aktív, az 1Password támogatási ismétlődések is vannak. A szolgáltatás tesztelése közben állandóan új szálakat láttunk válaszokkal, mindössze néhány perc múlva, függetlenül attól, hogy a napszakban van-e. A tudásbázis is nagyszerű, rengeteg témával és video oktatóanyaggal, de a fórumok állnak a legjobban. 

1Password-review-fórumok

A Dashlane-nak több kapcsolattartási lehetősége van, annak ellenére, hogy az élő csevegés munkaidőre korlátozódik. Az 1Password viszont rendkívül aktív fórummal rendelkezik, és ugyanolyan részletességgel rendelkezik a tudásbázisában. Sajnos ez a forduló túl közel van a behíváshoz, tehát mindkettőnek pontokat fogunk adni. 

Kerek: Támogatás Nincs egyértelmű győztes, pontok mindenkinek

10

Végső gondolatok

A Dashlane vs 1Password összehasonlítás kilenc fordulója közül az 1Password hat ponttal, a Dashlane pedig négy ponttal jelent meg, az utolsó forduló természetesen döntetlennel zárult. Noha a pontskála végleges következtetése, ennek a történetnek több is van, mint az eredménytáblához.

Nyertes: 1 Jelszó

Fontos megjegyezni, hogy a Dashlane vs 1Password összehasonlítás során több ponton a preferencia alapján hívásokat kezdeményeztünk (a „könnyű használat” és a „szolgáltatások” körök tökéletes példák). Több forduló mindkét irányba ment, ezért sürgetjük, hogy olvassa el a teljes véleményünket, ha az eszközök mindegyikét alaposabban meg szeretné tekinteni. 

Ezzel az 1Password a nyertesünk. Egyetért azzal, hogy ennek kell lennie? Miért vagy miért nem? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map