Bitdefender vs Webroot: 2020 legjobb vírusölő programjának gyökerezése

A személyazonossága állandó veszélyben van, ha a megfelelő víruskereső nélkül PC-t használ. A számítógépes bűnözők ellophatják az Ön személyazonosságát, átvehetik az aktáit és veszélyeztethetik pénzügyi helyzetét. Ezért kerülnek forgalomba olyan szoftverek, mint a Bitdefender és a Webroot, amelyek készen állnak arra, hogy megvédje Önt a legközelebbi kiberbiztonsági fenyegetésektől..


A Bitdefender és a Webroot tesztelését végzi egymás ellen, hogy kiderítsük, vajon a Bitdefender továbbra is megérdemli-e az ajánlást, mint a legjobb víruskereső szoftvert, vagy pedig a Webroot le akarja dobni az állványáról. Mielőtt bármilyen döntést hozna, vigyázjon egy hosszú áttekintésre, hogy mit kell mondanunk a Webroot szokatlan módszereiről.

Mielőtt elkezdenénk a Bitdefender vs. Webroot átfutását, ne felejtsük el átnézni az egyes Bitdefender áttekintéseket és a Webroot áttekintéseket az egyes víruskereső szoftverek erősségeinek és gyengeségeinek teljes lebontásával..

Harc felállítása: Bitdefender vs. Webroot

Öt fordulóban teszteljük a Bitdefender és a Webroot szoftvereket, hogy segítsenek összehasonlítani a kettőt – megvizsgálva azok jellemzőit, árképzését, általános felhasználói barátságát, védettségi szintjét és az ügyfélszolgálat minőségét – mielőtt megadnánk a végső fordulópontot és az ítéletet.

Az öt forduló mindegyikének van egyéni győztese, aki pontokat szerez. Az első szoftver, amely három vagy több pontot kap, a győztes, egy rövid áttekintéssel, hogy elmagyarázza miért.

Ugorhat az összefoglalókhoz, de jobb megértést kap, ha az egyes fordulókat teljes egészében elolvassa. Ha más nézeted van, mint a miénk, akkor dobja el gondolatait a megjegyzés szakaszba.

1

Jellemzők

Az antivírus-fejlesztők fáradhatatlanul dolgoznak a számítógépes bűnözés legyőzésében, de nem minden antivírus rendelkezik ugyanolyan mélységgel. Annak eldöntése, hogy az antivírus felkészült-e azokra a fenyegetésekre, attól függ, hogy az új funkciók fejlesztésével továbbra is a játék előtt áll-e. Ezt szem előtt tartva mélyebben megvizsgáljuk a Bitdefender és a Webroot által kínált funkciókat.

Bitdefender

Ennek oka lehet, hogy a Bitdefender az egyik legbiztonságosabb víruskereső szoftverünk. Van olyan funkciója, amely lefedheti a lehetséges számú számítógépes fenyegetést, de díjat kell fizetnie ahhoz, hogy néhányukhoz hozzáférjen.

Bitdefender-funkciók

A Bitdefender az egyik legátfogóbb védelmi funkcióval rendelkezik, amelyet látunk, és erről többet beszélünk a védelemről szóló részben. A szokásos módon a Bitdefender rosszindulatú programok elleni védelemmel rendelkezik, amely megkeresi és megállíthatja a vadonban lévő legfejlettebb rosszindulatú programokat..

Ezenkívül a Bitfender biztonsági másolatot készít olyan szóvonalakról, mint a „valós idejű adatvédelem”, WiFi biztonsági eszközökkel, tűzfallal a bejövő fenyegetések megakadályozására, böngésző adatvédelmi eszközeivel, valamint a mikrofonhoz és webkamerához való hozzáférés megakadályozására szolgáló védelemmel..

A Bitdefender azonban ezzel nem áll meg. A böngésző kiegészítő (opcionális) kiterjesztéseivel is kiegészíti a rosszindulatú webhelyek blokkolását. Tartalmaz egy Safepay-t is, egy homokozó-böngészőt, amely elkülöníti magát egy virtuális billentyűzettel, hogy megakadályozzon bárkit, aki megfigyel téged, miközben online vásárol vagy bankja belép.

A 200 MB napi limittel rendelkező VPN-vel kombinálva biztonságosan hozzáférhet a legérzékenyebb fiókjaihoz a nyílt WiFi-n keresztül, csökkentve ezzel a nyilvános WiFi hálózatok veszélyeit. Ugyanakkor a 200 MB adatkorlátozás elég gyorsan kimerülhet súlyosabb használat esetén, így a Bitdefender nem tekinthető teljes NordVPN-pótlónak (lásd a NordVPN-áttekintésünket).

A biztonság további javítása érdekében a Bitdefenderhez tartozik egy jelszókezelő és biztonságos fájleszközök, amelyek titkosítják, megvédik vagy megrontják legérzékenyebb fájljaikat (igényeitől függően)..  

Mindezek a szolgáltatások alapvetően a Bitdefender csomagjai között találhatók, de néhányuk csak a Windows rendszere. Fontos megjegyezni, hogy a Mac vagy a mobil eszközök, például az Android védelméhez drágább előfizetés szükséges.

A Bitdefender olyan csomagokat forgalmaz, mint a „Teljes biztonság”, és világos, miért. Ez az egyetlen eszköz, amelyre szükség van az összes eszköz védelméhez, legyen az a Windows, a Mac vagy az Android telefon. Ilyen kiterjedt funkciókkal nagyon jó munkát végez vele.

Webroot

A Webroot innovatív megközelítést alkalmazott általános védelmi módszereihez. Ahelyett, hogy támaszkodna a rendszererőforrásokra és felhasználná azokat, a Webroot SecureAnywhere a felhő felismerésén és védelmén alapul.

Webroot-funkciók

Ez azt jelenti, hogy a Webroot telepítése sokkal kisebb, kihasználva a felhőben lévő Webroot előnyeit, az összes rendelkezésre álló számítási erőforrással és információval együtt. Felismeri és feldolgozza az új fenyegetéseket, majd szinte azonnal továbbítja ezeket az információkat más felhasználóknak, ami jelentősen csökkenti a számítógépre gyakorolt ​​hatást..

A Webroot ezt használja a szokásos „speciális fenyegetésvédelem” kialakításához, amelyet a Windows és Mac felhasználók számára kínált összes csomagjában kínál. Adathalászat-ellenes és rosszindulatú szoftverekkel együtt, valamint a hálózati tűzfal és a WiFi megfigyelés, valamint a webkamera védelme mellett érkezik.

Bizonyos funkciók többletköltségeket tartalmaznak, például a Webroot jelszókezelője és a mobil támogatás. Ez nem egy Dashlane-csere (lásd a Dashlane-áttekintésünket), de ha sehova nem tárolja a jelszavait, akkor minden bizonnyal megkönnyíti a dolgokat.. 

Az iOS és az Android mobil támogatása egy másik prémium szolgáltatás, de 25 GB-os extra felhőtárolót is kap az üzlet édesítésére.

Kerek gondolatok

Ilyen minimális rendszerkövetelményekkel és alacsony lábnyommal a Webroot remek lehetőség a régebbi PC-k és Mac-ek számára, és néhány prémium funkciót tartalmaz, például egy jelszókezelőt és webkamerás védelmet..

A Bitdefender ugyanazokat a funkciókat kínálja, majd a tetején külön-külön, ideértve többek között az iratmegsemmisítést és a lopásgátlókat, ezzel jobbá téve a kettőt.

Kerek: Jellemzők pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Webroot SecureAnywhere logó

2

Ár

Megfizethető ár tervek nélkül a prémium víruskereső szoftvert gyártó cégek nem lennének sokáig ott. Mind a Bitdefender, mind a Webroot csúszó méretarányú árat kínál, további szolgáltatásokkal, amelyek extra költségekkel járnak.

A költségharcban csak egyetlen nyertes lehet, tehát hasonlítsuk össze az árazási terveket, amelyeket mindkét vállalat kínál.

Bitdefender

A Bitdefendernek négy árazási terve van, mindegyik növekvő számú funkcióval rendelkezik. Ezen tervek költsége a védeni kívánt eszköz típusától függően változhat. Különböző hosszúságú tervek is vannak, egytől három évig.

A Bitdefender nagyon jól kezeli az új ügyfeleket, mintegy 40-50% kedvezménnyel érhető el a három eszköz árazási tervein. Ezeknek a kedvezményeknek köszönhetően olcsóbbnak bizonyul az új ügyfelek számára bizonyos tervek, mint például a Bitdefender középszintű Internet Security terve, hogy három eszköz lefedettségét vonja be, mint egy eszköz lefedettsége.

Az Antivirus Plus a legolcsóbb Bitdefender csomag. Ez a csak Windows alapú terv azonban elég alapvető. A Windowsra korlátozódik, hiányzik a webkamera-védelem és a Safepay (számos más prémium funkcióval együtt), de a teljes rosszindulatú programok elleni lefedettséggel rendelkezik. Legfeljebb 10 eszköz lefedettségével érkezik, de csak 10 Windows eszközhöz.

Az Internet Security a Windows felhasználók számára is használható, de a Bitdefender összes szolgáltatását biztosítja, kivéve a lopásgátlókat. Ezenkívül akár 10 eszköz lefedettségét is kínálja, valamint egy, három és öt eszköz terveit. 

További 5–10 dollárért (attól függően, hogy az öt vagy tíz eszközre való lefedettséget választja) az Android és a Mac támogatást kaphat a Bitdefender Total Security segítségével, a teljes Bitdefender szolgáltatáskészlettel együtt. A Bitdefender Android-támogatását jól figyelembe vesszük, ezért javasoljuk a legjobb Android-víruskeresőünk rövid listáján.

A rakás tetején található a Family Pack, a Bitdefender 15 családra kiterjedő terve a családok számára. Ez a „minden, kivéve a konyhai mosogatót” kiadás, maximális eszközlefedettséggel, teljes támogatással a mobiltelefonokhoz és a Mac-hez, valamint az összes szolgáltatásért további 20 dollárért évente.

Webroot

A Webroot öt Webroot vírusvédelmi tervet kínál, de ezek közül néhány kifejezetten a rés közönségére irányul, például a játékosok számára. Amint a névből elvárható, a SecureAnywhere AntiVirus a fogyasztók alapvető terve. 

Az új vásárlók számára nyújtott kedvezmények ésszerűek, de a meglévő ügyfelek számára az AntiVirus évente mintegy 10 dollárral kevesebbet fizet, mint a megfelelő Bitdefender Antivirus Plus csomag. Támogatja a Windows és a Mac számítógépeket, ugyanakkor alapvetően identitásvédelmet, adathalászat elleni védelmet és hálózati tűzfalat is kínál.

A Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus a következő tervszint: hozzáadja a mobil támogatást és a jelszókezelőt további 10 dollárért évente, összehasonlítva a SecureAnywhere AntiVirus programmal, valamint három vagy öt eszköz támogatását egy-három évig.

Az Internet Security Plus ugyanazon az áron, mint a Bitdefender Internet Security, de jobb megoldás a mobil és a Mac felhasználók számára, bár kevesebb más funkcióval rendelkezik. A fa teteje közelében található az Internet Security Complete, évente körülbelül 10 dollárral olcsóbb, mint a Bitdefender Total Security.

Jön egy rendszer optimalizáló eszközzel (hasonló eszközökhöz, mint például a CCleaner), 25 GB-os tárolással és öt eszköz lefedettségével, amely a többi tervhez hasonlóan évente 10 dollárral olcsóbb, mint a megfelelő Bitdefender terv. 

Az Internet Security komplett családcsomagja, 10 eszköz lefedettséggel, az egyetlen terv, amely drágább, mint a Bitdefender évente: évente 30 USD drágább, mint a Bitdefender Family Pack.

Ezek között a csomagok között furcsa az AntiVirus for PC Gamers. Ez a niche-terv, amint az a névből is összegyűjthető, a PC-játékosokra irányul, és késés nélküli, csendes lefedettséget kínál számukra az AntiVirus-tervhez hasonló funkciókkal. A lefedettség azonban csak egy eszközre vonatkozik.

Kerek két gondolat

A Bitdefender jól elosztja tervei költségeit, nagy, új ügyfelek számára nyújtott kedvezményekkel és csúszó skálával biztosítva a funkciókat. A Webroot hasonló terveket kínál, de olcsóbban (kivéve a családok számára készült tervet), így végül megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: Árpont a Webroot SecureAnywhere számára

Bitdefender Antivirus logó
Webroot SecureAnywhere logó

3

Felhasználóbarátság

A víruskereső szoftvereknek könnyen telepíthetők, használhatók és körüljárhatók. Ha a víruskereső szoftver nem felhasználóbarát, akkor felmerülhet, hogy mi a teendő, ha egy válság sújtja. A BullGuard Antivirus áttekintéséből jó példát találhat a nehezen használható antivírusra.

Arra készülünk, hogy kiderüljön, hogy a Bitdefender és a Webroot ugyanaz-e a felhasználóbarát teszt ezen általános tesztjén.

Bitdefender

A Bitdefender egy könnyű telepítés, kevés felhasználói felszólítással, és 10 percen belül készen áll a futtatásra.

Bitdefender-Client

A Bitdefender használata nem nehéz, mivel egy ügyféllel egy műszerfal körül épül, amelyet úgy terveztek, hogy megkönnyítse a legvalószínűbb műveletek megtalálását. A víruskeresés, a VPN és a SafePay mind a „gyors műveletek”, amelyeket a Bitdefender automatikusan nyújt Önnek, de a műszerfal testreszabható a saját igényei szerint..

Leginkább a Bitdefendernek nem szabad akadályba lépnie. Időnként frissítést vagy ajánlást kapnak – például amikor a Bitdefender úgy gondolja, hogy váltson a Safepay használatára..

Ha módosítani szeretné a Bitdefender beállításait, az oldalmenüből hozzáférhet a beállításaihoz vagy az általa kínált egyéb speciális szolgáltatásokhoz. A felhasználói profilokkal elnémíthatja vagy testreszabhatja a Bitdefender használatát is. Ilyen profilt használhat például a tűzfal lezárására például egy nyílt hálózaton.

A Bitdefender ügyfele az egyik leginkább felhasználóbarát, akit látunk, összehasonlítva más nagy nevekkel, például az AVG-vel, amint azt az AVG áttekintésünk rámutat. A kezdők nem fognak túlzottan lerázni, míg a tapasztalt felhasználók értékelni fogják a rendelkezésre álló testreszabási szintet.

Webroot

A Bitdefender gyorsan telepíthető, de a Webroot gyorsabb, a telepítő csak 5 MB méretű. Valójában telepítettük és két perc alatt elolvastuk. A felhasználók számára az egyetlen extra lépés az előfizetési kulcs beillesztése, amelyet a Bitdefender megad a feliratkozáskor.

Webroot-Client-szkennelés

Annak biztosítása érdekében, hogy PC-jét még mindig nem kell karcolni, a Webroot SecureAnywhere elindítja a számítógép kezdeti vizsgálatát, és a telepítéskor kezel minden fennálló veszélyt. Nem csak ez a hatékony, hanem gyors – a leggyorsabb és legkönnyebb beolvasásnak kell lennie..

A futtatást követően az ügyfél egyszerű, a szoftver szkennelési aspektusára összpontosít. Van egy oldalsáv is, amelyhez könnyedén hozzáférhet a beállításokhoz, a prémium szolgáltatásokhoz, például a jelszókezelőhöz, valamint egy hasznos linket a Webroot támogatási oldalainak.

A beállítások területe alapos, sok testreszabási lehetőséggel rendelkezik az energiafelhasználók számára. Testreszabhatja például a víruskeresés intenzitását, valamint engedélyezheti az ütemezett vizsgálatokat.

Ha nem biztos benne a dolgokban, ha bármelyik lehetőség alatt rákattint a „Tudjon meg többet” elemre, akkor hasznos útmutatókhoz vezet. Például erre kattintva az „identitásvédelem” szakasz alatt megnyílik egy útmutató, amely ismerteti az általa kínált identitásvédelmet.

Ami a felhasználóbarátságot illeti, a Webroot mindenkinek kínál valamit. Számos beállítással testreszabhatja a védelmet. Ha azonban inkább úgy akarja hagyni a dolgokat, ahogy van, a Webroot készen áll az indulásra.

Három kör gondolatok

Mindkét víruskereső szoftver úgy tűnik, hogy megfelelő egyensúlyt teremtsen a kezdők és az energiafelhasználók számára a felhasználóbarátság szempontjából, bár a Bitdefender felhasználói felülete kissé modernabb. Ennek ellenére nincs sok közöttük, és ez a forduló összességében sorsolást eredményez.

Kerek: Felhasználó barátságosság Nincs egyértelmű győztes, mindkettő számára pontok

Bitdefender Antivirus logó
Webroot SecureAnywhere logó

4

Védelem

Az antivírusok szép felülete értelmetlen, ha nem védi meg, amikor a rosszindulatú programok megjelennek. Ezt szem előtt tartva három független biztonsági laboratórium jelentéseit használjuk annak megállapítására, hogy a Bitdefender és a Webroot mennyire fog védeni téged a valós világban.

Bitdefender

A Bitdefender pontszáma esett az AV-TEST 2019. május-júniusi pontozásában, és az év elején elvégzett tesztek védelmi pontszámainak 97,1% -ára esett vissza. Összességében a Bitdefender a 6-ból 5,5-et szerzett, ami szokatlan csökkenés volt a legmagasabb szintű szolgáltató számára.

Bitdefender-AVTest-June19

A Bitdefender teljesítményének százaléka szintén kicsit csökkent, bár a teljes teljesítmény pontszáma továbbra is a 6-ból 6 volt. A dolgok kissé jobbak voltak a Bitdefender számára az AV Comparatives 2019. február-májusi tesztelése során: 751 blokkolt fenyegetés és 99,9 százalék volt. sikerarány.

Ez azt jelentette, hogy a Bitdefender megszerezte az AV Comparatives Advanced + értékelését a védelem, valamint a teljesítmény érdekében – a legmagasabb felajánlott. 

Hasonlóképpen jó eredményeket lehet elérni az MFG-Effitas 2019. első negyedéves teljes spektrumteszt jelentésében. Megkapta a legmagasabb szintű 1. szintű „tanúsítvánnyal” díjat, amely megfelel a nagyneveknek, mint például a Kaspersky (lásd a Kaspersky áttekintésünket).

Webroot

Mielőtt elkezdenénk, fontos tisztázni, hogy a Webroot valamilyen módon kezeli a víruskereső teszteket, mint a többi víruskereső szoftver. Rosszindulatú szoftvert futtat egy homokozóban, hogy tesztelje és elemezze a viselkedését, mielőtt visszaadná az információkat.

Ez azt jelenti, hogy a szokásos laboratóriumaink által alkalmazott módszerek nem ideálisak, és ez az oka annak is, hogy az AV-Comparatives, mint például a laborok 2012 óta nem tesztelték a Webroot rendszert a Windows rendszeren. A legtöbb laboratórium elvárja, hogy az antivírus szoftver azonnal támadjon meg, hogy kezelje a fenyegetéseket – olyasmi, amit a Webroot nem csinálja.

Webroot-AVTest-June2019

Ez az oka annak, hogy a Webroot rosszul teljesített az AV-TEST 2019. május-júniusi tesztelésében. A teljes védelemért a 6-ból 2-et kapott, májusban 81,1 százalékkal, júniusban pedig megdöbbentően alacsony 66,5 százalékkal..

A teljesítmény pontszámok magasabbak voltak, a 6-ból 5,5-nél, de az alacsony védelmi pontszámok tükrözik a proaktív megközelítést, amely itt keményen üt, és ezért rosszul pontoztak..

Az MRG-Effitasnál az utolsó teljes spektrumteszt, amelyet a Webrooton végzett, 2018 harmadik negyedévében volt. Itt is nagyon rossz pontszámok voltak. Az alacsonyabb szintű 2. szintű tanúsítvánnyal rendelkezik: a rosszindulatú programok mintáinak 26,75% -át eredetileg nem fedezték fel a 329-es minta méretéből, és 0,3% -uk teljesen hiányzott. 

Mindegyiküket 24 órán belül észlelték, és támogatták a „várj és nézz” megközelítést, amelyet a Webroot inkább a felügyeletében használ.

Összehasonlításképpen: a 2018 harmadik negyedévében a Bitdefender az MFG-Effitas tesztelésének első fordulójában az összes fenyegetés 100% -át blokkolta, 99,7% -át automatikusan blokkolta..

Négy forduló gondolatok

Tekintettel a Webroot szokatlan működésére, ezt nehéz elemzni. A tesztelés homokozó megközelítése azt mutatja, hogy a késések figyelembevételével a Webroot figyeli és kezeli a legtöbb fenyegetést, miközben kevesebb erőforrást használ fel.

Technikai szempontból azonban a Bitdefender megnyeri ezt a fordulót. Még mindig kiemelkedő előadóművész, bevált módszereket használva.

Kerek: Védelmi pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Webroot SecureAnywhere logó

5

Támogatás

Ha probléma merül fel, gyorsan megoldásokra van szüksége. Annak érdekében, hogy vészhelyzetben megfelelő támogatást kapjon, teszteljük a Webroot és a Bitdefender ügyfélszolgálatának minőségét..

Bitdefender

A Bitdefender globális vállalat, amely nemzetközi támogatási lehetőségeket kínál ügyfelei számára. Támogatási kérdéseire 16 telefonvonal érhető el, amelyek különböző kontinensek különböző országaiban vannak.

Bitdefender-Site-támogatás

Ha ez nem érdekli Önt, akkor kapcsolatba léphet élő támogatási jegyekkel, e-mailen vagy a Bitdefender élő csevegőrendszerén keresztül..

Van azonban 24 órás támogatás, ha nehézségekbe ütközne. Ha kisebb a probléma, előfordulhat, hogy a Bitdefender tudásbázisában található a válasz, útmutatókkal és videókkal, amelyek megmutatják a szoftver telepítését és konfigurálását.

Ha szeretne hallani más Bitdefender felhasználóktól, akkor a közösségi fórum hasznosnak bizonyul. Kérdéseket tehet fel, valamint támogatási kérdéseket kérhet a személyzet és más segítőkész ügyfelek részéről angol és más nyelveken.

Webroot

A Webroot támogatja a jegyvásárlást és az élő csevegést, de fontos megemlíteni, hogy az élő csevegés csak az értékesítés előtti kihallgatásra szolgál. Csak a vásárlás után kérdezhet problémáiról, és nem válaszolhat a lekérdezések támogatására.

Webroot-Site-támogatás

Ha munkaidőn belül válaszra van szüksége, felhívhatja a Webrootot, hogy beszéljen egy támogatási ügynökkel. Központok vannak Írországban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában. Ennek hiányában kérdéseket tehet fel a közösségi fórumon is, vagy megkeresheti a meglévő válaszokat.

Van egy tudásbázis a gyakori kérdések keverékével, amelyeken keresztül kereshet. Úgy tűnik, hogy nincs sok forrás, mivel a fórum sokkal több tartalommal rendelkezik.

Öt kerek gondolat

A Webroot támogatási lehetőségeivel nem végez rossz munkát, de a tudásbázis utógondolatként érzi magát. A Bitdefender megfelel a Webroot kínálatának és még sok másnak, különösen az élő csevegés technikai támogatásával.

Kerek: A Bitdefender Antivirus támogatási pontja

Bitdefender Antivirus logó
Webroot SecureAnywhere logó

6

Végső gondolatok

A Webroot érdekes szereplő az antivírus piacon. Ez gyorsan és egyszerűen használható, olyan árszervekkel, amelyek egyértelműen megpróbálják aláhúzni a Bitdefender saját árait. Technikailag a Bitdefender jobb teljesítményt nyújt, de a Webroot saját szokatlan módszerei sok pozitív. 

A „várj és nézz” megközelítés – a vadonban látott rosszindulatú programok elemzése – minden bizonnyal látja az eredményeket (amint azt az MFG-Effitas 24 órás ellenőrzései is mutatják). A Bitdefender azonban ugyanúgy működik a tipikus módszerekkel, és sokkal több szolgáltatást kínál.

Győztes: Bitdefender

A Bitdefender továbbra is a mi legjobb víruskereső ajánlásunk, de alaposabban megvizsgálhatja a többi vírusvédelmi cikket, hogy eldöntse, hogy ez a megfelelő lehetőség az Ön számára.

Melyek a Webroot SecureAnywhere tapasztalatai? Tudassa velünk, mit gondol a hozzászólásokban, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map