Bitdefender vs Norton Antivirus: Smashing vírusok 2020-ban

Nagyon rajongók vagyunk a Bitdefendernek itt a Cloudwards.net oldalán. Az első helyen állt, amikor a piac legjobb víruskereső szoftvereit vizsgáltuk meg. A Bitdefender éppen egy nagy víruskereső nevet adott ki a Bitdefender és a Kaspersky Anti-Virus összehasonlításban. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a Norton Antivirus programmal, amely az antivírus szoftver egyik legrégebbi példája.


Arra számítunk, hogy mindkettőnek jól lesz, de meglátjuk, hogy a Norton Antivirus miként hasonlít öt fordulóban a Bitdefenderhez. A győztes kihirdetése előtt összehasonlítjuk az antivírus óriások szolgáltatásait, az árazási csomagokat, a felhasználóbarátságot, a védelmet és az ügyfélszolgálatot..

Mielőtt elolvassa ezt a Bitdefender és a Norton Antivirus összehasonlítást, vessen egy pillantást a Bitdefender Antivirus és a Norton Antivirus áttekintésre, hogy teljes képet kapjon az egyes szoftverekről.

Harc beállítása: Bitdefender vs. Norton Antivirus

A Bitdefender a legjobb víruskereső, míg a Norton a legbiztonságosabb víruskereső szoftverünk. Biztosan biztonságban lesz mindkettővel, de ezt az összehasonlítást arra tervezték, hogy segítsen Önnek dönteni. Először futtassuk át a szabályokat.

Mint már említettük, öt kategóriát vizsgálunk, a szolgáltatásoktól az ügyfélszolgálatig. Minden forduló nyer, és az első-három pont nyeri az összehasonlítást. 

Javasoljuk, hogy olvassa el a szakaszokat teljes egészében, hogy teljes képet kapjon álláspontunkról. Egyes esetekben a legjobb választás az Ön körülményeitől függ.

1

Jellemzők

Az antivírus ipar megváltozott, mióta a Norton Antivirus és a Bitdefender megjelentek. Az antivírus szoftverfejlesztők számára a kihívás az, hogy a játék előtt álljunk, új funkciókkal és módszerekkel a rosszindulatú programok és más számítógépes bűnözés megragadására és megelőzésére. 

Vessen egy pillantást arra, hogy mely szolgáltatások kínálják a Bitdefender és a Norton Antivirus ügyfeleiket.

Bitdefender

Nem fog sokat megszerezni a Bitdefenderből, ha nem fizet a legdrágább csomagért. Szerencsére egy 30 napos próbaverziónak elegendő időt kell adnia számodra annak meghatározására, melyik csomag az Ön számára legmegfelelőbb.

Bitdefender-funkciók

A legtöbb védelmet a Bitdefender Total Security szolgáltatással kapja meg. Ez egy mindent egyben kínáló szolgáltatás, amely több eszköz lefedettségét tartalmazza. A Bitdefender magas rangsorban szerepel a legjobb Android-víruskereső listánkban, de az iOS és a MacOS eszközöket is jól védi.

Tisztában vagyunk a nyilvános WiFi veszélyeivel, ezért kínálunk korlátozott virtuális magánhálózati szolgáltatást a Bitdefender napi 200 MB korlátozással. Ez nem egy legfelső szintű megoldás, tehát ha VPN-t keresel, inkább az ExpressVPN-t nézd meg (olvassa el az ExpressVPN-áttekintésünket).

Ha aggódik a biztonságos böngészés miatt, a Bitdefender Safepay biztonságos homokozóval rendelkezik az érzékeny webes látogatásokhoz, például az online banki szolgáltatásokhoz vagy a vásárláshoz. Minden alkalommal értesítést kapunk egy olyan oldal meglátogatásáról, amely szerint a Bitdefender veszélyeztetheti Önt, ha nem használja a Safepay szolgáltatást.. 

A jelszókezelő is a szokásos böngészőjével és a Safepay szolgáltatással integrálódik. Ez jó ajánlat, de érdemes átnézni a legjobb jelszókezelő listánkat, ahol több funkcióval is rendelkezik, például a LastPass (olvassa el a LastPass áttekintését).

Emellett megkapja a ransomware védelmet az összes Bitdefender-csomaggal, az ingyenes csomag kivételével, valamint a hálózati tűzfalat is. A Bitdefender Total Security szinte túl sok funkcióval rendelkezik, hogy megemlítse, a biztonságos fájl-darabolástól a webkamera-védelemig.

Összességében a Bitdefender a legtöbb szolgáltatást kínálja a víruskereső vélemények listáján szereplő lehetőségek közül. Nehéz lehet kitalálni, hogy mely tulajdonságok érhetők el egy adott csomaghoz, de ennélfogva nem sokkal panaszkodunk.

Norton Antivirus

Négy fő Norton csomag van. A Bitdefenderhez hasonlóan, vannak mindegyikben alapvető funkciók, ám általában kevesebb szolgáltatás található a listán. 

Norton-Client Security-

Mindegyik csomag teljes kártevő-védelemmel rendelkezik, ideértve a ransomware és spyware elleni védelmet, valamint a felhőalapú biztonsági másolatok tárolására. Ön is kap egy hálózati tűzfalat és jelszókezelőt.

A jelszókezelő nem állna ki olyan teljes körű ajánlatért, mint a Dashlane (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket), de ez a feladat egy hétköznapi felhasználó számára.

A Norton 360 csomag előfizetői hozzáférést kapnak a Norton Secure VPN-hez a biztonságos böngészés érdekében (olvassa el a Norton Secure VPN áttekintést). Hiányoznak a VPN-szolgáltatások olyan fajtái, amelyeket a legjobb VPN for Windows rövidített listán láthatnánk, de ez egy extra extra. Ön is webkamerás védelmet kap.

Ha további funkciókat szeretne, akkor frissítenie kell az egyik drágább csomagra. Például a szülői felügyeleti funkciókkal megszerezheti gyermekeinek védelmét, az internetes forgalom és az alkalmazások letöltésének nyomon követésére szolgáló eszközökkel.

A szolgáltatások megoszlása ​​a Norton csomagjai között a drágább csomagok figyelembe vételével számol, amire számíthat, de az Antivirus Plus és a 360 Standard előfizetésekben elég van ahhoz, hogy hasznos legyen.

Kerek gondolatok

Sok hasonlóság van a Norton Antivirus és a Bitdefender között. A Norton Antivirus sok kiegészítőt kínál a csomagjaihoz, de ezek közül sok, például a VPN és a LifeLock identitásvédelem, további programokat és komplexitást jelent..

A biztonsági szolgáltatásokkal kapcsolatban a Norton Antivirus alapvetõbb. A legtöbb szolgáltatást, például a jelszókezelőt és a webkamera védelmét a Bitdefender illeti meg, amely további alapvető funkciókat is kínál.

A Bitdefender megnyeri ezt a fordulót, de a Norton Antivirus jól kínál biztonsági extrákat, például személyazonosság védelmet, amelyeket a Bitdefender nem.

Kerek: Jellemzők pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Norton biztonsági embléma

2

Ár

Beszéltünk az elérhető előfizetési tervekről. Mindkét antivírus-szolgáltató alapcsomagokat kínál, hogy a felhasználókat összekapcsolja, mielőtt több funkcióval felruházná őket.

Nézzük meg, mit kap a pénzéért Norton Antivirus vagy Bitdefender előfizetéssel.

Bitdefender

Négy csomagot lehet beszerezni a Bitdefendertől, de többet kell költenie, ha több eszköz támogatását keresi. A jó hír az, hogy nagy kedvezmények vannak az új felhasználók számára.

A legolcsóbb csomag, az Antivirus Plus, évente körülbelül 30 dollár, legfeljebb három Windows PC támogatásával, kedvezményes áron. Bármely nagyobb vagy alacsonyabb számú számítógép azt jelenti, hogy a teljes árat kell fizetni. Ez szokatlan, de elfogadható, ha csak néhány Windows PC-jük van.

A középszintű csomag, az Internet Security szintén a Windowsra korlátozódik, és hasonló három eszközre vonatkozik kedvezménnyel. Olyan szolgáltatásokat is kap, mint például a WiFi szkenner, a szülői felügyelet és a hálózati tűzfal.

A mobil és a MacOS felhasználóknak befektetniük kell a Total Security, a Bitdefender legdrágább csomagjába. A Bitdefender azonban továbbra is a legjobb vírusvédelem a Mac számára, a védelemnek köszönhetően. A kedvezményes tarifa csak a Total Security számára érhető el a három eszközre szóló előfizetéseinél.

A családot a Bitdefender Family Plan segítségével is megvédheti, amely 15 eszközt támogat. A többi engedménytől eltérően, az 54 százalékos engedmény mind a 15 eszközre vonatkozik minden éves tervben, az egy évre szóló 54,99 dollártól a háromra történő 174,99 dollárig..

Az első előfizetőknek és a megújítóknak is van valami pozitív várakozással a Bitdefender előfizetésnél. A legtöbb eszköz támogatásának kihasználásához a Total Security vagy a Family Plan fizetéséért kell fizetnie, de az Antivirus Plus és az Internet Security jó költségvetési lehetőségek. 

Bármely Bitdefender-csomagra akár három évre is feliratkozhat, nagy kedvezményekkel. Bármelyik csomagot is kipróbálni akarja, előbb ki kell használnia a Bitdefender 30 napos teljes biztonsági próbaperiódusát..

Norton Antivirus

Van kedvezmények a Norton Antivirus kezdeti előfizetőire, ám ezek nem annyira nagylelkűek, mint a Bitdefender.

A legalapvetőbb Norton Antivirus terv, amelyet Antivirus Plusnak is hívnak, évente 60 dollár körül mozog. 20% kedvezmény van az első előfizetők számára, így kb. 50 dollárra csökkenti a költségeket. Ez azonban egy csupasz csont csomag.

Egy PC-re vagy Mac-re korlátozódik, a szokásos rosszindulatú programok elleni védelemmel, hálózati tűzfallal, jelszókezelővel és 2 GB-os felhőalapú tárolással. Az egyetlen eszköz védelmére szolgáló közel 60 dollár gyenge érték a Bitdefenderhez vagy más szolgáltatóhoz, például az Avasthoz képest (olvassa el az Avast Pro áttekintését).

A Norton Antivirus következő két terve, a 360 Standard és a 360 Deluxe, több húst tartalmaz a csontokon. Évente 49,99 és 59,99 dollár kedvezménnyel kaphatja meg a várt Norton szolgáltatások legtöbbjét, beleértve a webkamerás védelmet és a VPN-hozzáférést.

Az Antivirus Plushoz hasonlóan a 360 Standard csak egy eszközt védi, de lehetővé teszi a mobil eszközök védelmét is. Szüksége lesz 360 Deluxe-re, ha több eszközt szeretne megvédeni. Legfeljebb öt támogathat, beleértve a PC-ket, a Mac-eket és a mobil eszközöket. Ezenkívül 50 GB-ra növeli a felhő tárolását.

Az egyik legdrágább terv, a Norton 360, a LifeLock Select segítségével, személyazonosság-lopás elleni védelmet és akár 100 GB-os felhőalapú biztonsági mentést biztosít, valamint a 360 Deluxe funkcióval járó összes funkciót..

Életben 299,99 USD-t kell fizetnie a Norton 360-ról a LifeLock Unlimited Plus segítségével, hogy korlátlan támogatást és a legmagasabb szintű személyazonossági védelmet kapjon. Hasonló korlátlan eszközvédelmet kaphat az Avira Prime árának kevesebb mint felénél (olvassa el az Avira áttekintésünket).

A Norton Antivirus promóciós árai rendben vannak, de a legjobb ár-érték arányért fizetnie kell az egyik magasabb szintű csomagért..

Kerek két gondolat

Ha az ár-érték arány a legfontosabb dolog az Ön számára, akkor a Bitdefender-et választja a Norton Antivirus helyett. Mindkét társaság külön fizetni kell a mobil eszközökért és a több eszközért, de kevesebb pénzért a Bitdefender használatával több szolgáltatást is elérhet.. 

Kerek: A Bitdefender Antivirus ára

Bitdefender Antivirus logó
Norton biztonsági embléma

3

Felhasználóbarátság

A legjobb antivírus az a fajta, amely nem behatol vagy lelassítja a számítógépet, és nem nehéz használni. Ezért alaposan megvizsgáljuk, hogy az antivírus felhasználóbarát-e.

Ebben a fordulóban megvizsgáljuk a Bitdefender és a Norton Antivirus felhasználóbarát jellegét, hogy eldöntsük, melyik a legjobb.

Bitdefender 

A Bitdefender telepítése fájdalommentes, néhány lépéssel és sok magyarázattal rendelkezik útközben. Az ügyfél tisztán, egyszerűen és hatékonyan magyarázza meg funkcióinak nagy részét a felhasználók számára. Az irányítópult a legtöbb beállítás és funkciót kínálja, a gyors szkenneléstől a Safepay megnyitásáig, mint „gyors műveleteket”, amelyekkel hozzáférhet.

Ha probléma merül fel, a Bitdefender tudatja Önnel az oldalsáv előugró ablakokkal és riasztásokkal. Információt nyújt arról, hogy mit kell tennie, és egy kattintással javít.

A legtöbb felhasználónak nem kell elmozdulnia a gyorsműveletek irányítópultjáról, de az oldalsó menüből hozzáférhet a többi beállításhoz és szolgáltatáshoz a Bitdefender védelmének mikrokonfigurálásához..

Összességében a Bitdefender egyszerűséget kínál az alkalmi felhasználók számára, és fejlettebb beállításokat kínál a profik számára. Ez az egyik legjobb víruskereső kliens, akit már látottunk, és magasra értékeli a felhasználóbarát felhasználást.

Norton Antivirus

A Norton sem teszi a dolgok túlságosan bonyolult használatát. A telepítés nagyjából megegyezik a Bitdefenderrel. Sima, a legtöbb műveletet elvégzi az Ön számára, de regisztrálnia kell egy fiókot.

Norton-Client-Performance

A tiszta megjelenésű ügyfél lehetőséget ad a felhasználóknak a lapok közötti váltásra, a szkennelés, a konfiguráció, a teljesítmény és más funkciók, például a jelszókezelő és a biztonsági kiterjesztések területén. A kiterjesztések nem nagyok – lassan és terjedelmesen enyhén szólva – de alapértelmezés szerint le vannak tiltva.

Nagyon jó érzés a Norton Antivirus CPU-használatának figyelésével a „teljesítmény” lapon. A Norton Antivirusot történelmileg erőforrás-disznónak tekintik, és ez a szolgáltatás valamilyen módon eloszlatja ezt a hírnevet.

Mindent egybevetve a Norton könnyen használható, egyszerűen telepíthető, és nincs jelentős hatással a rendszerhasználatra.

Három kör gondolatok

A Norton Antivirus és a Bitdefender a piac felismerhetőbb márkái. Túl hosszú ideje nem tudják, hogy célpiacuk az egyszerűséget és a hatékonyságot várja el.

Mindkettő ezt kínálja, ám a Bitdefender sokkal könnyebbé teszi az egyes funkciók mikromanőrzését. Ez döntetlen ebben a fordulóban. Nincs elég köztük, hogy mindkét irányba felhívjuk.

Kerek: Felhasználó barátságosság Nincs egyértelmű győztes, mindkettő számára pontok

Bitdefender Antivirus logó
Norton biztonsági embléma

4

Védelem

Nincs értelme víruskereső szoftvert telepíteni, ha az nem képes megvédeni. Annak biztosítása érdekében, hogy megkapja a legjobb védelmet, megvizsgáljuk, hogy a Bitdefender és a Norton Antivirus milyen jól teljesítenek három tesztelő laboratórium legrosszabb veszélyei ellen.

Bitdefender

Az AV-tesztnél a Bitdefender 201,3 márciusban és áprilisban 99,3 százalékot szerzett a rosszindulatú programok védelme szempontjából, ami enyhe visszaesést jelent a korábbi eredményekhez képest, de mégis elegendő ahhoz, hogy a 6-ból 6 tökéletes eredményt szerezzen..

A teljesítmény szempontjából a Bitdefender jobban szerepelt, mindössze 14 százalékos lelassulást mutatva az átlagos 19 százalékhoz képest. Összességében az AV-Test újabb tökéletes pontszámot adott a Bitdefender számára, amely jól illeszkedik az elvárásainkhoz. A Bitdefender nem erőforrás-disznó.

Hasonló eredmények voltak az AV-Comparatives tesztelésében. Bár 2019 február és május között két hamis pozitív eredményt regisztráltak, a Bitdefender 751 fenyegetést blokkolt 99,9% -os védelmi arány mellett. Az AV-Comparatives 2019. áprilisában végzett tesztelése során a Bitdefender számára is megkapta a legmagasabb Advanced + besorolást.

A Bitdefender tesztelésére szolgáló harmadik laboratórium, az MRG Effitas, az antivírus szoftver számára 1. szintű tanúsítvánnyal bírt. A teljes spektrumú tesztekben 100% -os átadási sebességgel bírt, a minta mérete 339 volt, vagyis minden fenyegetést megragadott hamis pozitív eredmények nélkül.

Norton Antivirus

Az AV-Test 2019. március és április tesztjei ugyanolyan, 99,3 százalékos védelmi pontszámot mutattak a Norton Antivirus rosszindulatú programok elleni fenyegetéseivel szemben. Ez megegyezett a Bitdefender teljesítményével, de a tesztelésnél lassabbnak bizonyult. Bár a teljesítmény pontszáma csökkent, a rosszindulatú programok elleni védelem közel tökéletes volt.

Norton-AVTest

Ugyanez a kép nem látszik az AV-Comparatives 2019. február és május közötti védelmi tesztelésén. Jelentős 21 hamis pozitív eredményt jelentett, de a fenyegetések 99,6 százalékát automatikusan blokkolta. A hamis pozitív eredmények összességében a Norton Antivirus speciális besorolását eredményezték.

Az MRG Effitasnál a Norton Antivirus (Symantec névvel) megfelelő 1. szintű tanúsítvánnyal rendelkezik 2019 első negyedévében. A teljes spektrumtesztje jobb volt, mint a Bitdefenderé, a fenyegetések 100% -át automatikusan észlelte és blokkolta. Valamennyi tesztelési kategóriában a Norton Antivirus 100 százalékot nyert.

Négy forduló gondolatok

E két víruskereső erőmű között nincs sok. Aggodalomra ad okot az AV-Comparatives által a Norton Antivirus számára feljegyzett hamis pozitív eredmények száma, ám ez inkább külső, mint normának tűnik.

A Norton Antivirus általános vagy kissé alacsonyabb pontszámaival, bár a Bitdefender adja hozzá a postához. Azt mondta, ez egy szoros borotválkozás. Bármelyik víruskeresőt választja, jól védve lesz.

Kerek: Védelmi pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Norton biztonsági embléma

5

Támogatás

Ha olyan rosszindulatú szoftverekkel szembesül, amelyeket nem tud megoldani, akkor számíthat arra, hogy visszatér a nyújtott szakértői tanácsokhoz. E célból teszteljük a Bitdefendertől vagy a Norton Antivirus-tól ebben a fordulóban kapott támogatást..

Bitdefender

A Bitdefendernek minden elérési útja megvan, amelyet látni szeretnénk. Ha inkább a problémáin keresztül kíván beszélgetni, akkor 16 országban telefonon beszélhet ügyfélszolgálattal. 

Vannak élő csevegés, e-mail, fórum és tudásbázis, amely útmutatásokat és kérdéseket tartalmaz. A fórum aktív, személyzetét a Bitdefender technikai támogatási ügynökök és a részt vevő ügyfelek biztosítják.

Gyorsan, gyakran néhány órán belül válaszokat várhat. A fórumbejegyzéseket termékenként választják el, és különféle nyelveken érhetők el. A Bitdefender támogatása az ügyfelek számára is elérhető a nap 24 órájában.

Norton Antivirus

A Symantec, amely a Norton Antivirus tulajdonosa, telefonos és élő csevegési támogatást kínál az ügyfelek számára, és a Bitdefenderhez hasonlóan támogatási fórumot, video útmutatókat és tudásbázist is kínál..

Norton-Site-támogatás

A Norton Antivirus tudásbázis jól szervezett és kategóriákra oszlik a különféle termékekre. Kereshet konkrét kérdéseket vagy kérdéseket, és ha nem találja meg azt, amit keres, akkor az egyes oldalak alján léphet más segítségnyújtási lehetőségekbe.

A cikkek részletesek, könnyen követhető lépésekkel megoldhatók a problémák vagy végrehajthatók a műveletek, például fájlok biztonsági mentése vagy előfizetés megváltoztatása..

A fórum nem a legkönnyebben navigálható, de jól felszerelt egy hosszú hozzászólás-archívummal, amelyben átkutathat, ha a tudásbázis nem kínál sokat. Ennek elmulasztása esetén a Norton 24/7 telefonos és élő csevegési támogatásának kell lennie az első hívási portnak.

Öt kerek gondolat

Kiváló a Bitdefender és a Norton Antivirus ügyfélszolgálata. Mindkettő számos támogatási lehetőséget kínál.

A Bitdefendernek azonban sokkal tisztább és egyszerűbb weboldala van, és ezért nyer. A fórum modernabb és könnyebben kereshető, valamint a tudásbázis alapos és világos.

Kerek: A Bitdefender Antivirus támogatási pontja

Bitdefender Antivirus logó
Norton biztonsági embléma

6

Végső gondolatok

Sok hasonlóság van a Bitdefender és a Norton Antivirus között, de összehasonlításunkból következik, hogy a Bitdefender a legjobb választás a fogyasztók számára.

Győztes: Bitdefender

Ez nem azt jelenti, hogy a Norton Antivirus valami kifejezetten hibás. Hosszú törzskönyve van az antivírus világában, és amint a védelmi pontszámaink azt mutatják, jó munkát végez a készlet védelmében. 

Értékét tekintve azonban a Bitdefender nagyobb ütést kínál a dollárért. Több funkciót kap olcsóbb áron. Ha meg szeretné tekinteni néhány összehasonlításunkat, látogasson el a víruskereső archívumba.

A Bitdefender-et a Norton Antivirus felett választaná, vagy másik választást választana? Hagyja nekünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map