Bitdefender vs Malwarebytes: Head to Head 2020-ban

A Bitdefender és a Malwarebytes az antivírusok piacának legismertebb termékei. Mindkettő széles tulajdonságokkal és versenyképes árképzéssel rendelkezik, ezért befektetnek kutatásukba, ezért termékeiket annyira figyelembe veszik. Van azonban különbségeik, különösen abban, hogy mennyire védik meg a számítógépet.


Ebben a Bitdefender és a Malwarebytes összehasonlításban összehasonlítjuk és összehasonlítjuk a Bitdefender és a Malwarebytes fájlokat, hogy segítsünk Önnek eldönteni, melyik a jobb megoldás. A Bitdefender az Avast-tal megtörölte a padlót a Bitdefender vs Avast fejjel szemben, tehát megnézzük, képes-e ugyanez a Malwarebytes-re.

Felmérjük, hogy a termékek öt fordulóban megfelelnek-e. Ha további részleteket szeretne megtudni, tekintse meg a Bitdefender Antivirus áttekintést vagy a Malwarebytes Antivirus áttekintést.

Harc felállítása: Bitdefender vs. Malwarebytes

Több fordulóban összehasonlítjuk a Bitdefender és a Malwarebytes programokat, hogy segítsünk Önnek megítélni, melyik a jobb. Fej-fejbe fognak jutni a szolgáltatásokkal, az árképzéssel, a felhasználóbarátsággal, a védelemmel és a támogatással – ugyanazokkal a kritériumokkal élünk, mint a legjobb antivírusszoftverünkben. A nyertes lesz az a szolgáltató, aki a legtöbb fordulóban vesz részt.

Amint azt a Bitdefender vs Kaspersky összehasonlításunk mutatja, még akkor is, ha van győztes, nem mindig olyan tiszta a kép. Javasoljuk, hogy olvassa el az egyes szakaszokat, ahelyett, hogy csak a nyertesekre pillantna, mert néhány forduló fontosabb lehet számodra, mint mások, például az árak vagy a szolgáltatások.

1

Jellemzők

A funkciókról szólva elmúltak azok a napok, amikor az antivírus szoftver csak a fájlokat kereste rosszindulatú programok ellen. A rosszindulatú programok védelme továbbra is központi jelentőségű a Bitdefender és a Malwarebytes számára, de megvizsgáljuk az általuk kínált kiegészítő funkciókat is.

Bitdefender

A Bitdefender legalapvetőbb tervei nagyszerű funkciókat tartalmaznak, például a ransomware védelmet, a tracker-ellenes kiterjesztést és a fájlok megsemmisítését. Sajnos ezeknek a terveknek hiányoznak további biztonsági funkciók, például a tűzfal sem.

Bitdefender-Protection-funkciók

Ha a Total Security csomagot választja, akkor a szolgáltatások listája sokkal hosszabb lesz. Ez magában foglalja a webkamera védelmét, a fájl titkosítását, a szülői felügyeletet és a kétirányú tűzfalat.

Minden csomaghoz tartozik egy VPN-ügyfél, de napi 200 MB felhasználásra korlátozódik. Frissíthetsz korlátlan tervre, de vannak jobb lehetőségek a pénzéért, ha a VPN az, amit keresel. Szeretjük az ExpressVPN-t (olvassa el az ExpressVPN-véleményünket).

Ráadásul ott van a Safepay, amely egy biztonságos böngésző az online banki és vásárlási célokra. Amikor megnyit egy weboldalt, amely támogatja az online fizetést a böngészőben, a Bitdefender felszólítja Önt a Safepay indítására. Ez magában foglal egy virtuális billentyűzetet, amelynek célja, hogy megakadályozza a hackereket abban, hogy adatait rögzítsék billentyűleütéssel.

Az összes Bitdefender-termékhez tartozik egy jelszókezelő, kivéve a macOS verziót. Tárolhat érzékeny információkat, például jelszavakat és hitelkártya-adatokat, és automatikusan kitölti, amikor erre van szüksége. Ez egy hasznos szolgáltatás, de jobb támogatást találhat a legjobb jelszókezelőktől, például a Dashlane-től (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket).

Ha a drágább terveket választja, a Bitdefender sok nagyszerű lehetőséget kínál a PC-jére kiterjedő biztonsági csomag létrehozásához. Az alsó részben meg fog lepődni a kiegészítő funkciók, de vannak olyan szembetűnő hiányosságok, mint például a mobil eszközök védelme.

Malwarebytes

Ha olyan terméket keres, amely tele van extra funkciókkal, a Malwarebytes nem az. A szolgáltatás nem tartalmazza a Bitdefender számos olyan szolgáltatását.

Nincs jelszókezelő, szülői felügyelet és fájltörő. Ezenkívül nem biztosít VPN- vagy webkamerás védelmet, így nem leszünk védve a rejtett, kíváncsiskodó szemektől. Ha a Malwarebytes alkalmazást választja, akkor el kell olvasnia a webkamera biztonságának ismertetésére vonatkozó útmutatót.

Malwarebytes-beállítások

A beállítások menüben talál további szolgáltatásokat. Egy kis kereséssel megtalálhatja a rosszindulatú programok elleni védelem bekapcsolásának lehetőségét. A ransomware védelmi tippeink hasznosak lehetnek ott.

A Malwarebytes könnyedén foglalkozik a potenciálisan nem kívánt programokkal, és a beállítási területen beállíthatja az előnyben részesített választ, például az automatikus törlést. Ez nagyszerű módja annak, hogy megakadályozzák például a nem kívánt eszköztárak telepítését.

A rosszindulatú programok védelmi funkciói az, amit elvárhat egy kiváló minőségű víruskereső csomagtól, de sajnálatos, hogy hiányzik további szolgáltatások.

Kerek gondolatok

A funkciókkal kapcsolatban csak egy nyertes van. Még az olcsóbb Bitdefender tervek is több funkciót tartalmaznak, mint a Malwarebytes. Ha nem törődik más dolgokkal, mint az alapvető védelmi szolgáltatásokkal, akkor elegendő lehet a Malwarebytes. A legtöbb számára ez a forduló azonban egyértelmű győzelem a Bitdefender számára.

Kerek: Jellemzők pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Malwarebytes Antivirus logó

2

Ár

A víruskereső termékek árainak összehasonlítása kihívás. Sokan különféle fizetési terveket és lehetőségeket kínálnak több eszköz számára is, így nehéz meghatározni, vajon egy termék megéri-e a költségeket. Megvizsgáljuk a Malwarebytes és a Bitdefender által kínált terveket, hogy megtekintsük, melyik jelenik meg felül.

Bitdefender

A Bitdefender kiváló promóciókat kínál, de a kedvezmények csak az első befizetésre vonatkoznak. Választhat egy hosszabb időtartamot is, és évente akár három évig is alacsonyabb tarifát élvezhet.

A Bitdefender Antivirus Plus a legolcsóbb csomag, de ennek következménye a legkevesebb szolgáltatás. A Bitdefender Internet Security a következő csomag, és ellentétben a Bitdefender Antivirus Plus-val, webkamerás védelmet és tűzfalat tartalmaz.

A Bitdefender csomagok magasabb listáján a Bitdefender Total Security. Legfeljebb öt eszköz számára nyújt védelmet, és ez az egyetlen lehetőség, amely a Windows és a MacOS mellett iOS és Android támogatást is tartalmaz. Valójában megnyerte a szavazatunkat, mint a legjobb víruskereső a Mac-hez.

A halom tetején található a Bitdefender Premium Security, amely a Bitdefender Total Security összes funkcióját kínálja, de magában foglalja az elsőbbségi támogatást, a korlátlan VPN-forgalmat és a 10 eszköz támogatását..

A jelenlegi kedvezményes ajánlatok akár három eszközt is védhetnek. Lehetőség van csak egy fedezésére, de az árra nem vonatkozik kedvezmény. Az első évben többet fizet azért, hogy egyetlen készüléket megvédjen, mint amennyit a Bitdefender Total Security tervnél legfeljebb öt véd..

Röviden: minél több eszközt fedez, annál többet kell fizetnie a kiváltságért.

Ha kihasználja az akciós árakat, a Bitdefender árai jóak, kezdve a Bitdefender Antivirus Plus évi 29,99 dollártól a Bitdefender Premium Security évi 89,99 dollárig terjedően..

Az egyes szintek közötti javulás a Bitdefender előfizetést megéri, ha megengedheti magának a különbséget. Ha kipróbálni akarja a Bitdefender Total Security vagy a Bitdefender Premium Security szolgáltatást, akkor igénybe veheti egy ingyenes 30 napos próbaverziót is..

Malwarebytes

Személyes használatra két fő lehetőség van a potenciális Malwarebytes felhasználók számára. A Malwarebytes Premium csak egy eszközt fed le, míg a Malwarebytes Premium for Home akár 10 eszközt is képes fedezni. Az ár növekszik minden hozzáadott eszköznél, hasonlóan az ESET NOD32-hez (olvassa el az ESET NOD32 áttekintésünket).

Mindkét terv a Windows, a MacOS, az Android és a Chrome OS operációs rendszerrel működik. Ha iOS-eszközt szeretne fedezni, akkor le kell töltenie a Malwarebytes alkalmazást, és további 1,49 dollárt kell fizetnie havonta.

A Malwarebytes for Teams akár 20 eszközt képes lefedni önálló telepítéssel, ezáltal jó lehetőség a kisvállalkozások számára. Nagyobb szervezetek számára a Malwarebytes Endpoint Protection for Business egy felügyelt, felhő alapú megoldás, amely annyi eszközt védi, amennyit csak engedhet meg magának..

Az üzleti tervek olyan fejlett lehetőségeket tartalmaznak, mint például a kockázatcsökkentés, hogy megóvja Önt a nem szállított szoftverekkel szemben, a hasznos teher elemzése az ismeretlen rosszindulatú programok tesztelése érdekében, valamint a ransomware csökkentése, hogy megakadályozzák a fájlok titkosítását az Ön engedélye nélkül. Prémium ügyfélszolgálatot is hozzáadhat a Malwarebytes Endpoint Protection and Response szolgáltatásnak köszönhetően.

Malwarebytes-Upgrade-opciók

Ha csak egy eszközt szeretne lefedni, akkor a Malwarebytes Premium vonzó áron kezdődik, évi 39,99 dollárral. Az eszközök hozzáadása eszközönként évente 10 dollárt jelent, de versenyképes terv továbbra is. Van egy ingyenes 14 napos próbaverzió, amely lehetőséget ad a szolgáltatások kipróbálására vásárlás előtt.

Kerek két gondolat

A Malwarebytes Premium és a Bitdefender Internet Security hasonló áron. A legfontosabb különbség az, hogy a Malwarebytes Premium csak egy eszközt fed le. A Bitdefender Internet Security legfeljebb három eszközt fed le ugyanazon az áron. A Bitdefender Premium Security legfeljebb 10-et támogat.

Ha csak egy olyan készüléke van, amelyet le szeretne fedni, alig különbözik a két lehetőség az ár szempontjából. Ezért sorsoljuk ezt a fordulót.

Kerek: Ár Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontok

Bitdefender Antivirus logó
Malwarebytes Antivirus logó

3

Felhasználóbarátság

A víruskeresőt nem szabad észrevennie, miután telepítette és beállította, kivéve, ha probléma merül fel. A telepítés egyszerűsége termékenként óriási mértékben változhat, néhány szolgáltató, például a Norton, teljes figyelmet igényel (olvassa el a Norton Security áttekintésünket).

Közelebbről megvizsgáljuk azokat a tapasztalatokat, amelyek a Bitdefender és a Malwarebytes telepítésekor és használatával járnak..

Bitdefender

A Bitdefender telepítése nem gyors feladat. A letöltés körülbelül fél gigabájtot vesz igénybe, és 10 percnél több időbe telt a telepítés. Ha ez már nem volt útban, a többi tapasztalat kiváló volt.

A kezelőfelület a legjobbak között van. A fő képernyő nagy részét testreszabható, „gyors műveleteknek” nevezett lapok veszik fel. Öt olyan bővítőhelyet kap, amelyek hivatkozásokat kínálnak a legjobban használt szolgáltatásokhoz. Az irányítópulton szinte bármilyen funkciót választhat, ideértve a VPN-t, a fájlkezelőt, a rendszerkeresést és a lemeztisztító eszközöket..

Bitdefender-Client

A képernyő bal oldalán található a menük. A lehetőségekhez hozzáférhet a „védelem”, „segédprogramok” és „adatvédelem” címsor alatt. Vannak kisebb felületek is az interfész alja felé, beleértve a „beállításokat”.

A „Beállítások” menüben különféle profilokat állíthat be a számítógépének használatától függően. A „film” profil például megállítja a megszakításokat, miközben médiatartalmat néz. A „munka” profil letiltja az előugró ablakokat és szünetelteti az ütemezett vizsgálatokat.

A hosszú telepítési folyamat ellenére a Bitdefender az egyik leginkább felhasználóbarát antivírus termék, amelyet használunk. Az okos műszerfal azt jelenti, hogy a csípéssel minden kedvenc funkciója csak egy kattintásnyira van.

Malwarebytes

A Malwarebytes telepítése gyors és egyszerű. Ez végigvezeti a folyamatot, így kevés idő alatt felkészülhet és futhat.

A műszerfal azonban nem olyan tiszta, mint a Bitdefenderé. Az oldalsáv menüi külön lapokra vannak felosztva, így a kívánt beállítás megtalálása némi vadászatot igényelhet. Nem is lehet rögzíteni a leggyakrabban használt beállításokat az irányítópulton.

Malwarebytes-Portál

Könnyű leesni egy nyúlmenüből, és szemcsés beállításokkal szembesülhet, amelyek még a technikai felhasználók számára is zavaróak lehetnek. Az ellenőrzés szintje azonban lenyűgöző, és vonzó lesz az energiafelhasználók számára.

A szkennelés futtatása egyszerű és villámgyors. A tesztek kezdeti vizsgálata kevesebb, mint négy percig tartott, bár a 100% -os CPU kihasználtsággal működött. A jó hír az, hogy ha más folyamatok futnak, a Malwarebytes hajlandó megosztani.

A Malwarebytes-rel módosítható lehetőségek sokasága egyesek számára túlsúlyos lehet. Ezenkívül kihívást jelent a kívánt funkciók megtalálása. Ha azonban tudja, mit csinál, sokat kell mondani a magas szintű irányításért.

Három kör gondolatok

A Malwarebytes szilárd felülettel rendelkezik, és könnyen telepíthető. Egy másik vírusvédelmi termékkel szemben ez a kör szükséges.

A Bitdefendernek az egyik leginkább felhasználóbarát felülete van, amelyet látunk, és csak a meglehetősen hosszú telepítési folyamat során tudjuk megjelölni. Csináld ezt egy újabb győzelemre a Bitdefender számára.

Kerek: A felhasználóbarát pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Malwarebytes Antivirus logó

4

Védelem

Antivírusának rengeteg nagyszerű funkciója lehet, ám védelme miatt élni fog vagy meghalhat. Ebben a fordulóban három független laboratórium eredményeit hasonlítjuk össze, hogy megnézhessük, a Malwarebytes és a Bitdefender miként véd téged..

Bitdefender

A Bitdefender a piacon az egyik legjobban értékelt antivírus termék. Évről évre közel tökéletes pontszámot kapott a vizsgált laboratóriumoktól. A teljesítmény szempontjából néha elvesztette pontszámát, különösen a kevésbé erős hardvereknél.

A 2019 márciusa és április közötti AV-Test jelentésben a Bitdefender a 6-ból 6-os védelmi pontszámot kapott. 100% -os védelmet nyújtott a nulla napos rosszindulatú programok támadásainak ellen, amely meghaladta az iparág átlagos 99,3% -át. Ezenkívül a teszthez vezető négy hét során felfedezett széles körben elterjedt és elterjedt rosszindulatú programokat fedezett fel.

Bitdefender-Site-Blokkolt

Az AV-Test szerint a Bitdefender futtatása befolyásolta a számítógép sebességét. 19 százalékkal lassult a webhelyek elindítása, szemben az átlagos ipari mutatóval, amely 14 százalék volt. A szoftver elindítása azonban csak töredékével lassabb volt, mint az ipari átlag.

Az AV-Comparatives 2019. február és március közötti tesztelésében a Bitdefender 100% -os védettségi fokozatú volt, és csak egy hamis pozitív eredményt adott vissza. Összehasonlításképpen: az F-Secure Antivirus 14 hamis pozitív eredményt kapott (a teljes lerontásért olvassa el az F-Secure Antivirus áttekintését).

Az MRG Effitas a 2019 első negyedéves teljes spektrum-elemzésében a Bitdefender 1. szintű tanúsítványt kapta. Ez azt jelenti, hogy a rosszindulatú programok 100% -át az első expozíció során vagy az ismert viselkedési minták alapján fedezték fel. Ez jobb volt, mint néhány ismert vírusvédelmi márka, köztük a McAfee és az Avast (olvassa el az Avast Pro áttekintésünket). A Bitdefender nulla hamis pozitív eredményt adott vissza.

Malwarebytes

A 2019 márciusa és április közötti AV-Test jelentésben Malwarebytes 6-ból 5,5 pontot ért el a védelem érdekében. Áprilisban védelmet nyújtott a nulla napos malware támadások 100 százaléka ellen, márciusban pedig csak 99,2 százalékot tudott kezelni. Ez az ipar egészében alacsonyabb, mint 99,3 százalék.

Márciusban és áprilisban egyaránt a Malwarebytes a teszt előtti négy hétben csak az elterjedt és elterjedt rosszindulatú programok 99,5% -át fedezte fel. Mivel az iparág átlaga gyakorlatilag 100%, ez nem jó eredmény.

Malwarebytes-Site-Blokkolt

Jobb volt a teljesítmény pontszámaiban, 10% -os lassulással a webhelyek elindításakor, ami meghaladja az iparág átlagát. A szoftver elindítása azonban nem volt nagyszerű, 22 százalékkal lassabb, ami több mint kétszerese az iparág átlagának.

Sem az AV-Comparatives, sem az MRG Effitas nem rendelkezik legfrissebb eredményekkel a Malwarebytes számára. Ugyanakkor az MRG Effitas meghiúsította a Malwarebytes-t 2018 első negyedéves teljes spektrum-elemzésében.

Négy forduló gondolatok

A Bitdefender ismét bebizonyította, hogy az egyik leghatékonyabb lehetőség a védelem terén, és az AV-Test „felső termékként” tanúsította. Teljesítmény pontszáma alacsonyabb volt az iparági átlag alatt, de nem sokkal.

A rosszindulatú programoknak nem volt rossz eredménye, de nem nyújt teljes körű védelmet a rosszindulatú programok támadása ellen, és a kutatók nem vizsgálják meg annyira alaposan, mint a Bitdefender. Fej-fejünkben a Bitdefender egyértelmű nyertes.

Kerek: Védelmi pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Malwarebytes Antivirus logó

5

Támogatás

Ha a víruskereső szoftver rosszul fordul elő, akkor védelem nélkül maradhat, ezért elengedhetetlen a gyors és hatékony támogatás. Az utolsó fordulónkban összehasonlítjuk a Bitdefender és a Malwarebytes ügyfeleknek nyújtott támogatási szinteket.

Bitdefender

Ügyfélszolgálat esetén a Bitdefender mindent megtehet. Felveheti a kapcsolatot a Bitdefender ügyfélszolgálatával élő csevegés, telefonos támogatás és e-mail útján. Van egy tudásbázis, közösségi fórum és hasznos video-tartalom. A súgócikkek témák szerint vannak rendezve, hogy elősegítsék a közös feladatok és szolgáltatások megismerését.

Bitdefender-Site-támogatás

A fórum virágzó és aktív. A gyors böngészés azt mutatta, hogy az új kérdésekre általában egy vagy két napon belül a technikai támogatás tagja válaszolt. Ez is jól elválasztva, csak az Ön konkrét termékeivel kapcsolatos bejegyzéseket jeleníti meg. A fórumok több nyelven is elérhetők.

Az élő csevegés és a telefonos támogatás éjjel-nappal elérhető, de külön országonként 16 országban külön telefonvonalakkal. Mindenki számára világszerte 24 órás, hétfőn elérhető angol nyelvű támogatás elérhető.

Malwarebytes

A Malwarebytes élő csevegést kínál, de csak 13: 00–17: 00 között működik. PST. Amikor megpróbáltunk kapcsolatba lépni egy ügynökkel élő chat-en, 10 percnél hosszabb várakozási idő volt. Nem találtuk a telefonos támogatás lehetőségét sem. Ehelyett felkértek minket, hogy töltsenek ki támogatási jegyet.

Malwarebytes-Site-támogatás

Az új fórumbejegyzések általános automatizált bot-választ kapnak, amely nem segítőkész. A közösségi válaszok hasznosak és a legtöbb kérdésre válaszolnak, de általában néhány napot vesznek igénybe.

Vannak útmutatók és áttekintések a leggyakoribb feladatokhoz, például telepítéshez és aktiváláshoz. Kiválóan kidolgozottak és könnyen követhetők, de korlátozott számban vannak, tehát nem lesznek sok segítség, ha összetettebb problémád van.

Öt kerek gondolat

A Bitdefender kiváló támogatást nyújt, számos kapcsolatfelvételi lehetőséggel, amelyek több nyelven, 24 órán keresztül működnek. A közösség jól működik és tele van hasznos információkkal.

A Malwarebytes, mint vállalat, sokkal nehezebb beszerezni. Az élő csevegés csak meghatározott időpontokban érhető el, és ha beszélni szeretne egy emberrel, akkor küzdeni fog. A fórum jó, és a áttekintések jó érzés, de ismét a Bitdefender elindul mint egyértelmű győztes.

Kerek: A Bitdefender Antivirus támogatási pontja

Bitdefender Antivirus logó
Malwarebytes Antivirus logó

6

Végső gondolatok

A Bitdefender Malwarebytes-t minden kategóriából kifújt a vízből, az ár kivételével. Még ebben a kategóriában a Bitdefender több eszközt fed le hasonló árakon.

A rosszindulatú programokat megbocsátotta az a tény, hogy nem nyújt ugyanolyan szintű védelmet, mint a Bitdefender, és hiányzik a szolgáltatás, de a telepítés megkönnyíti és könnyen használható. Nem szörnyű, de ebben az esetben egy sokkal erősebb ellenfél ellen állt szemben.

A Bitdefender egyértelmű győztes volt a többi összehasonlításban is. Ez a legfontosabb ajánlásaink az antivírusszoftverek számára, mivel kiváló védelmet és a legmegfelelőbb felületet kínálunk, amelyet egy víruskereső termékben láthattunk..

Ha meg akarja nézni a Malwarebytes és a Bitdefender versenytársait, olvassa el a többi vírusvédelmi véleményt.

Győztes: Bitdefender

Egyetért a győztesünkkel? Melyik a víruskereső? Hagyj nekünk egy megjegyzést alább. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map