Bitdefender vs AVG: Fizetett vs. ingyen 2020-ban

Ha a számítógépe nincs teljesen elszigetelve a külvilágtól, akkor mindig kibernetikus támadás kockázatával kell szembenéznie. Lehet, hogy egy letöltött szélhámos fájl, egy furcsa e-mail melléklet, amelyet megnyitott, vagy egy fertőzött USB-meghajtót, amelyet csatlakoztatott. Ami azonban nem számít, azt teszi, hogy felkészüljön a lehetséges károkra.


Ezért van olyan antivírus szoftver, mint például az AVG és a Bitdefender, amelyek megvédnek minket. Ez a Bitdefender vs. AVG csata nem annyira Dávid és Góliát, mint Góliát és Góliát. Mindkettő elismert, nagyra becsült és értékelt antivírus, ezért teszteljük őket fej-fej ellen, hogy megtudjuk, melyik érdemel a legjobb víruskereső szoftver címet.

Mielőtt elkezdenénk összehasonlítani a kettőt, alaposabban meg kell vizsgálnia a Bitdefender Antivirus és az AVG áttekintéseket. Ez jobb megértést kínál mindkettő különbségeiről, gyengeségeiről és erősségeiről, így segítve a végső döntés meghozatalában.

Harc felállítása: Bitdefender vs AVG

Amikor összehasonlítunk két olyan nagy szereplőt, mint a Bitdefender és az AVG, fontos, hogy a lehető legtöbb területet lefedjük. Kipróbáljuk a kettőt öt fordulóban, először megvizsgáljuk a termékjellemzőket, mielőtt összehasonlítanánk az árakat, a felhasználóbarátságot, a vírusvédelmet és a rendelkezésre álló ügyfélszolgálatot, mielőtt végleges döntést hoznánk Önnek..

A dolgok megkönnyítése érdekében kiválasztunk egy győztest, és minden fordulóban pontokat ítélünk oda. Az első antivírus, amely három pontot szerez, a győztes lesz. Minden szakasz után gyors felváltást kínálunk, hogy elmagyarázzuk, miért hoztuk ezt a döntést.

1

Jellemzők

A víruskereső szoftverek nem csupán akadályok a vírusok ellen. Védi a számítógépes fenyegetés minden formájától, az adathalászattól a ransomware-ig. Minél több szolgáltatást kínál az antivírus-szolgáltató, annál jobb az ilyen védelem – elméletileg.

Vizsgáljuk meg azokat a funkciókat, amelyeket mind a Bitdefender, mind az AVG kínálhat. Ha többet szeretne tudni arról, hogyan lehetne biztonságosabb az interneten, olvassa el online adatvédelmi útmutatónkat.

Bitdefender Antivirus

Ennek oka van arra, hogy a Bitdefender újra és újra felkerül az ajánlások listájának tetejére. Az általa kínált szolgáltatások száma miatt a mai piacon az egyik legbiztonságosabb víruskereső szoftver, ám ezek a termékek széles skáláján vannak elosztva..

Egyes funkciók, mint például a Bitdefender „fejlett fenyegetésvédelme” és „teljes valós idejű adatvédelem”, alapjául szolgálnak a Bitdefender minden tervében. Ez a Bitdefender általános védelmének nagy részét képezi, de nem csupán antivírus.

Bitdefender-funkciók

Először is, a Bitdefender felhasználói alapértelmezés szerint webszűrést és nyomkövetés elleni védelmet kapnak. Mellékelve van egy WiFi sebezhetőségi szkenner, valamint egy nem biztonságos szoftver-szkenner, amellyel ellenőrizhetők a valószínűleg a biztonsági rések.

Az internet biztonságának javítása érdekében további funkciók érhetők el, köztük egy lezárt böngésző, a Bitdefender Safepay néven. 

Ez egy elkülönített környezetben zajlik, hogy senki sem ellenőrizheti az Ön internetes használatát, amely tökéletes online banki vagy vásárlási foglalkozásokhoz. Virtuális billentyűzettel mellékeli a keyloggerek jelszavainak vagy érzékeny adatok rögzítését.

Ha egy lépéssel tovább megyünk, a Bitdefender VPN szolgáltatást is kínál, bár a közeljövőben nem fog nyerni díjat, mint egyik legjobb VPN szolgáltató.. 

Napi 200 MB-os korlátot kap, ugyanabba a bajnokságba helyezve, mint egy ingyenes VPN-szolgáltató. Egy olyan dedikált szolgáltató, mint például a NordVPN, jobb lenne, ha a VPN-védelem fontos az Ön számára (lásd a NordVPN-áttekintésünket).

A Bitdefender jelszókezelőt is kínál. Ez jól működik a Safepay szolgáltatással, biztonságos hozzáférést biztosítva a jelszavakhoz és a biztonságos banki adatokhoz. Használhatja a Chrome-val vagy a Firefox-lal is, ha úgy akarja. Kicsit alapvető, és nem ugyanazon a szinten, mint a Dashlane, amint azt a Dashlane áttekintésünk bemutatja.

További védelmet nyújthat webkamera és mikrofonvédelem (a kíváncsiságos szem és a fülek leállítása érdekében), hálózati tűzfal, fájl titkosítás és lopásgátló védelem révén. Ezeknek a szolgáltatásoknak egy része azonban csak a legbüszkébb Bitdefender terveken érhető el.

AVG

Lehet, hogy a Bitdefender az egyik kedvencünk, de az AVG nincs messze. Ez az egyik legjobb elérhető víruskereső szoftver, de a prémium szolgáltatásai sem túl rosszak.

AVG-funkciók

Az AVG egyesíti az alapvető védelmet az általános rosszindulatú programok ellen a ransomware védelmével, valamint néhány olyan kiegészítővel, mint az e-mail mellékletek védelme. Használhatja az ingyenes AVG Secure Browser alkalmazást is.

Ez az Avast Secure Browser átnevezett változata, amely nem meglepő, tekintve, hogy az Avast most az AVG tulajdonosa. Alapja a Chromium, a Google Chrome mögöttes kódja, de magában foglal különféle adatvédelmi kiegészítőket, például egy hirdetésgátlót és alapvető jelszókezelőt (olvassa el a Chromium áttekintését és a Google Chrome áttekintését).

A prémium felhasználók további biztonságot kapnak egy tűzfal, webkamera-védelem és egy átfogó fájl-aprító eszköz segítségével. Ezenkívül spam-ellenes védelmet kap az e-mail postafiókjain és a DNS védelmet az adathalász támadások leállításához.

A fejlettebb AVG Ultimate csomagkal lopásgátlókat is felvehet. Kiegészítőként további AVG Secure VPN előfizetéseket is igénybe vehet. Ez az Avast SecureLine VPN újratöltött verziója, tehát nézze meg az Avast SecureLine VPN áttekintésünket a teljes futásért.

Kerek gondolatok

Az AVG egy lenyűgöző ingyenes víruskereső, de csak egy prémium szolgáltatás megfelelő választékát kínálja. Egyesek, például az AVG Secure VPN, egyáltalán nem szerepelnek a víruskereső előfizetésében, és extra előfizetésre van szükségük. 

A Bitdefender ezzel szemben sokkal szélesebb funkciókkal rendelkezik a felhasználók számára, anélkül, hogy a fizetett antivírus-előfizetésen túl külön költségeket jelentene, ez pedig a jobb választás itt.

Kerek: Jellemzők pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
AVG AntiVirus logó

2

Ár

A védelemért fizetendő összeg lehet alacsony vagy nagy. Ha többéves vírusvédelmi terveket vállal, akkor tudnia kell, hogy jó-e az ár-érték arány.

Tekintettel erre, hasonlítsuk össze a Bitdefender és az AVG megfizethetőségét, hogy megnézhessük, vajon valamelyik víruskereső érdemes-e prémium előfizetést fizetni.

Bitdefender Antivirus

Ha új ügyfél vagy, a Bitdefender előfizetését nagy kedvezménnyel veheti igénybe a három eszköz lefedettségével kapcsolatos tervekhez. Az árengedmények a tervtől függően 30-50% között változhatnak.

A Bitdefender négy különálló tervvel rendelkezik, különféle árakkal, attól függően, hogy hány készüléket igényel lefedettségre, és a lefedettség éveinek számát. A Bitdefender egytől három évig terjedő terveket kínál.

A legtöbb szolgáltatás a Bitdefender Internet Security és a Total Security fő terveiben található. Az olcsóbb csomag, a Bitdefender Antivirus Plus azonban alapvetõ védelmet kínál. Hiányzik néhány prémium szolgáltatás, például szülői felügyelet vagy fájl titkosítás, és a Windows PC-re korlátozódik.

Az első terv, amely a Bitdefender prémium szolgáltatáslistájának nagy részét tartalmazza, az Internet Security, ez egy másik, csak a Windows számára elérhető lehetőség. Ez évi 79,99 dollár kedvezmény nélkül, de új ügyfelek számára három eszköz fedezésére évente 44,99 dollár.

A Bitdefender-et az egyik legjobb vírusvédelemnek minősítettük a Mac számára, de legalább egy Bitdefender Total Security előfizetésre van szüksége a Bitdefender használatához Mac rendszeren. Ezenkívül támogatást nyújt az Android számára. Az alkalmazott kedvezményekkel évente 49,99 dollárba kerül, ami évente körülbelül 5 dollárral drágább, mint az Internet Security.

Látni fog a lopásgátló védelem is, öt vagy 10 eszközt érintő tervekkel. Ha ez nem elég, a Bitdefender Family Pack (az első évben erősen engedményesen 59,99 USD-t tett ki) 15 eszköz lefedettségét kínálja.

AVG

Látottunk néhány furcsa árat a víruskereső szolgáltatóktól, de az AVG nem tartozik ebbe a kategóriába. Két prémium tervvel rendelkezik, és ingyenes víruskeresőjét használja lépésként. 

Figyelem azonban a Mac felhasználók számára. Az AVG ingyenes Mac antivírust kínál alapvédelemmel, de nincs prémium lefedettség, kivéve az AVG TuneUp vagy az AVG Secure VPN hozzáférést. Prémium vírusvédelmük nagyrészt a Windows PC-k lefedettségére összpontosít.

A Bitdefenderrel ellentétben nem kell külön fizetnie több eszköz fedezésére. Korlátlan eszközlehetőséget kap, előfizetésétől függetlenül. Az AVG Antivirus Free nagyszerű védelmet nyújt a legsúlyosabb számítógépes fenyegetésekkel szemben, de az első prémium csomag az AVG Internet Security.

Évi 79,99 dollárral kiegészíti ingyenes AVG-lefedettségét böngészővédelemmel, webkamerás biztonsággal, hálózati tűzfallal, spamvédelemmel és ingyenes hozzáféréssel az AVG Android Antivirus Pro alkalmazásához. Van egy mappatitkosítás is, amely megvédi a legérzékenyebb fájlokat és fokozza a ransomware védelmét.

Az AVG Ultimate a második és legdrágább AVG csomag. Évente 20 dollárval több, mint az AVG Internet Security, de technikailag két csomag van egybe csomagolva. 

Az AVG Internet Security által elvárt szolgáltatások mellett ingyenesen hozzáférhet az AVG TuneUp-hez is – az AVG évi 49,99 USD-es prémium optimalizáló eszközéhez. Ez optimalizálja a számítógépét, eltávolítja a fájlokat és frissíti a szoftvert.

Az AVG TuneUp nagyjából hasonlít az Avira System Speedup Pro-ra, amelyet az Avira Prime részeként, a legprémium prémium előfizetésként szerepeltettek (lásd az Avira áttekintésünket).

Az egyetlen hátrány, hogy a többi biztonsági extrának, például a biztonságos VPN-nek, saját előfizetésre van szükség. Tekintettel arra, hogy az antivírus-szolgáltatók általában nem nyújtják a legjobb VPN-lefedettséget, vessen egy pillantást az ExpressVPN-re vagy egy másik lehetőségre a VPN-véleményekből.

Kerek két gondolat

Örömteli látni az AVG egyszerű terveit, mindössze két prémium tervvel és korlátlan eszközborítással. A Bitdefender tervei összehasonlítva kissé zavarba ejtőek, és akkor fizetnie kell külön, ha több eszköz van a fedezésére.

Ennek ellenére, prémium AVG vírusvédelmi tervek nélkül a Mac-re és kedvezményes csomagok nélkül, sokkal olcsóbb a Bitdefender előfizetés igénybevétele, különösen az első évben.

Kerek: A Bitdefender Antivirus ára

Bitdefender Antivirus logó
AVG AntiVirus logó

3

Felhasználóbarátság

A víruskereső szoftvernek gyorsnak, egyszerűnek és könnyen telepíthetőnek és használhatónak kell lennie. Megvizsgáljuk, hogy a Bitdefender és az AVG felhasználóbarát-e ebben a fordulóban, kezdve a telepítéssel, mielőtt alaposan megvizsgálnánk mindkét víruskereső klienst.

Bitdefender Antivirus

Ha gyors internetkapcsolattal rendelkezik, akkor kb. 10 perc alatt letöltheti, telepítheti és telepítheti a Bitdefender szoftvert. A telepítési fájl nagy (kb. 500 MB), de a telepítés megkezdése után nem kell sokkal több interakciót igényelnie az újraindításon túl.

Ez nem a leggyorsabb telepítő, akit látottunk. Az 5 MB telepítő méretű Webroot sokkal gyorsabban telepíthető (lásd a Webroot SecureAnywhere áttekintést).

Bitdefender-Client

A Bitdefender fő kliense az irányítópult körül helyezkedik el, és a számítógép átvizsgálására vagy a prémium szolgáltatások, például a Safepay elérésére szolgáló általános műveletekkel jár. Testreszabhatja az irányítópultot kedvenc funkcióival a könnyebb hozzáférés érdekében.

A Bitdefender szívesen segít: a tálcán megjelenő előugró ablakok figyelmeztetnek, amikor a Bitdefender úgy véli, hogy tennie kell valamit, például át kell váltania a Safepay-ra, amikor belép egy vásárlási pénztárhoz. Letilthatja ezeket a beállítások területén, ha irritálónak bizonyul. 

Ezeket elnémíthatja testreszabott profilokkal is, amelyek fel vannak sorolva a beállítások alatt. Ezek bizonyos körülmények között váltják a Bitdefender beállításait, például amikor csatlakozik egy nyílt WiFi hálózathoz, vagy ha PC-játékot játszik.

AVG

Már említettük a Webroot kis telepítőjét, de a Bitdefenderrel ellentétben az AVG képes megtámadni. A telepítő kisebb, mint 1 MB méretű, és a telepítés kb. Két percig tartott.

AVG-Installer

Kétféle lehetősége van: Ön egyszerűen rákattinthat a „telepítés” gombra, és hagyhatja, hogy az AVG kezeli a dolgokat, vagy testreszabhatja AVG telepítését, konfigurálva azokat a funkciókat, amelyeket engedélyezni szeretne, még mielőtt még telepíti őket..

Az AVG fő ügyfele tiszta, rendezett és hihetetlenül egyszerű. Nem vagy túlterhelt funkciókkal vagy gombokkal. Szolgáltatásait öt kategóriába soroljuk, az „általános számítógépes” -tól az „általános fizetésig” a spam elleni védelemig.

AVG-Client

Egy szakaszra kattintva megjelennek az egyedi „pajzsok”, amelyeket testreszabhat a jobb felső sarokban lévő beállítások ikonra kattintva. Az ügyfelek fő képernyőjén a felhasználók számára a legszembetűnőbb lehetőség a „számítógép beolvasása”, amely megkezdi a számítógép átfogó vizsgálatát a rosszindulatú programok ellen.

Ha úgy tetszik, testreszabhatja a szkennelést hat előre beállított opcióval, ha rákattint a Beállítások gombra a „számítógép beolvasása” ikon mellett. Gyors beolvasást, indítási szintű beolvasást vagy speciális letapogatást végezhet cserélhető eszközök vagy egyes mappák esetében.

A beállítási terület lehetővé teszi a telepítés további testreszabását. Minden beállítás tartalmaz egy leírást, amely elmagyarázza, hogy mit tesz a beállítások könnyű navigálásában.

Három kör gondolatok

Ez kemény felhívás, mivel az AVG és a Bitdefender egyaránt rendelkezik a legjobb illesztőprogramokkal a víruskereső szoftverekhez, amelyeket látunk. Az AVG azonban egyszerűbb opciókkal és egyértelműbb testreszabással a beállítások területén, és sokkal gyorsabb telepítéssel gátolja a nyereményt.

Kerek: Az AVG AntiVirus felhasználóbarát pontja

Bitdefender Antivirus logó
AVG AntiVirus logó

4

Védelem

Összehasonlításunk legfontosabb szakasza a védelem. Lehet, hogy a víruskereső szoftver nagyszerűnek tűnik, de ha nem védi meg a veszélyes fenyegetésektől, akkor nem érdemes telepíteni.

Három független biztonsági laboratórium mélyreható jelentéseit fogjuk felhasználni a Bitdefender és az AVG által nyújtott védelem minőségének vizsgálatához..

Bitdefender Antivirus

Az AV-TEST 2019. május-júniusi valós tesztelése kissé esett a Bitdefender teljesítményében az utolsó tesztükhöz képest, a 6-os védelmi pontszámmal 5,5 volt. Bár májusban nem maradtak el fenyegetések, június 98,8 százalékra esett vissza..

Bitdefender-AVTest-June19

A teljesítmény szintén esett (a százalékos pontszámokat tekintve), de a Bitdefender összességében a 6-ból 6 maradt. Az AV Comparatives hasonlóan magas pontszámokat rögzített a 2019. február-május védelmi tesztekben: a 752 veszélyt 751-ben észleltek, és a teljes 99,9 százalékos sikerességi rátát mutatták ki..

2019 áprilisában elvégzett teljesítménytesztük során magasra értékelték a Bitdefender-et is, a teljesítmény és a védelemért egyaránt a Bitdefender AV Comparatives Advanced + -díjjával – a legmagasabb díjjal -. Ez ugyanabba a bajnokságba helyezte a Kaspersky-t (nézd meg a Bitdefender vs. Kaspersky összehasonlítást és a Kaspersky Anti-Virus áttekintést).

Az MRG-Effitas újabb magas pontszámokat adott a Bitdefendernek 2019. első negyedéves „In the Wild 360” teljes spektrumtesztében. 100% -os sikerességi rátája volt a 339-es tesztmintának, és az MRG-Effitas 1. szintű „tanúsítvánnyal” díjat kapott, más szolgáltatókkal, mint például az F-Secure (lásd az F-Secure Antivirus áttekintésünket).

AVG

Az AVG hasonló, bár nem tökéletes eredményeket szerzett az AV-től 2019. május-június teljesítménytesztén. A 6-ból 5,5 pontot kapott, a májusban tökéletes 100% -os védettségi mutatóval, de júniusban 97% -ra esett vissza. A teljesítmény pontszáma jobb volt, 6-ból 6-ban.

AVG-AVTest-June19

Az AV-Comparatives 2019. február-május tesztje az AVG esetében 99,2 százalékos sikerességi rátát mutatott, amely megfelel a McAfee-nek (lásd a McAfee teljes védelmi áttekintését). A 752 malware mintából 746-at fedeztek fel, hatot hagytak ki.

Technikailag az MRG-Effitas nem tesztelte az AVG-t 2019 első negyedéves tesztjében. Mindazonáltal tesztelték az Avast. Az AVG a nagyobb Avast leányvállalata, és mivel az Avast 2018-ban meggyőződött róla, az AVG most ugyanazt a motorot használja az antivírus teszteléshez, mint az Avast.

Ezt szem előtt tartva, az Avast pontszáma az MRG-Effitas teljes spektrumú tesztjéből 99,71 százalékos sikerrészt mutatott, 0,29 százalékkal elmaradva. Nem a tökéletes pontszámot, amelyet a Bitdefender elért, de még mindig elég ahhoz, hogy ugyanazt az 1. szintű „tanúsítvánnyal” díjat nyerje.

Négy forduló gondolatok

Amint elvárhatja a két legjobb víruskereső szolgáltatótól, az AVG és a Bitdefender védelmi pontszáma közel tökéletes volt. A Bitdefendernek valamivel jobb pontszáma van, de nem elég ahhoz, hogy meggyőző legyen. A kettő közötti különbségek rendkívül kicsik voltak, és ez a kör sorsot hozott.

Kerek: Védelem Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontok

Bitdefender Antivirus logó
AVG AntiVirus logó

5

Támogatás

Ha problémát tapasztal az antivírus szoftverével kapcsolatban, akkor lehet, hogy fordulnia kell az ügyfélszolgálathoz. Ebben az utolsó fordulóban összehasonlítjuk a Bitdefender és az AVG által nyújtott ügyfélszolgálatot.

Bitdefender Antivirus

A Bitdefender globális vállalat, amely különféle támogatási módszereket kínál az ügyfelek számára. Ha például telefonos ügyfélszolgálatot szeretne, akkor 16 regionális telefonvonal közül választhat.

Bitdefender-Site-támogatás

Ha inkább a számítógépen foglalkozik, beszélgethet a Bitdefender támogatási ügynökeivel élő csevegésen keresztül, vagy e-mailben küldhet támogatási jegyet, elérhető 24 órás támogatással. 

Van egy tudásbázis is az ügyfelek számára, egyszerű útmutatókkal, amelyek megmutatják, hogyan telepítsék a szoftvert, vagy hogyan kezeljék a közös problémákat. Ezeknek az útmutatóknak a része videókat tartalmaz, ám egyébként utasításokat tartalmaz támogató képekkel.

Van egy közösségi támogatási fórum is, ahol az ügyfelek kérdéseket tehetnek fel és támogatási kérdéseket tehetnek fel. Más segítőkész ügyfelek válaszolnak ezekre, de a Bitdefender munkatársai figyelemmel kísérik a fórumot, és maguk válaszolnak a kérdésekre.

AVG

Az AVG támogatási módszerek széles választékát is kínálja. Beszélhet AVG-vel élő chat-en keresztül vagy telefonon. Három 24 órás ügyfélszolgálat működik az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. A weboldalon elérhető e-mail jegyrendszer is.

AVG-Site-támogatás

Van egy GYIK, amely ismerteti az egyes termékfunkciókat, valamint néhány útmutatót, amelyek segítenek az AVG telepítésében vagy eltávolításában, vagy az előfizetés megváltoztatásában. Összességében a GYIK meglehetősen korlátozott, és valószínűleg a közösségi fórumon keresztül keres további információkat.

A fórum kicsit szokatlan, a hozzászólásokat a legutóbbi tevékenység sorolja össze. Különböző szakaszok vannak a különböző témákhoz, például az „AVG védelem”. A Bitdefenderhez hasonlóan az ügyfelek és a személyzet egyaránt reagálnak a kérdésekre időben.

Ha tényleg elakad, fizethet a prémium technikai támogatásért, ahol az AVG munkatársai távoli asztali kapcsolatokat használhatnak a dolgok beállításához vagy az észlelt rosszindulatú programok eltávolításához. Ez egy drága lehetőség, hívásonként 79–119 USD vagy 199 dollár, korlátlan segítségért..

Öt kerek gondolat

24 órás és hét órás támogatást várhat el a legmagasabb szintű szolgáltatóktól, például a Bitdefendertől és az AVG-től. A Bitdefender tudásbázisában és közösségi fórumában könnyebb navigálni, mint az AVG-n, és nagyobb számú regionális telefonvonal van az ügyfelek számára. Közel van, de a Bitdefender megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: A Bitdefender Antivirus támogatási pontja

Bitdefender Antivirus logó
AVG AntiVirus logó

6

Végső gondolatok

A Bitdefender és az AVG két legnagyobb antivírus, és nincs különbség közöttük. Mindkettőnek lenyűgöző védettségi pontszáma volt három független laboratóriumból, és mindkettő széles felhasználói támogatási lehetőségekkel rendelkezik.

Az AVG-nek van egy szép felülete, de a Bitdefender további prémium funkciókat kínál, amelyek a vírusölő előfizetés költségeinek részeként szerepelnek, nem pedig mint hozzáadott extra. Az AVG a kedvenc ingyenes víruskereső, de a Bitdefender továbbra is a legjobb választás a prémium ügyfelek számára.

Nyertes: Bitdefender Antivirus

Ha nem érdekli sem az AVG, sem a Bitdefender, akkor vírusvédelmi cikkeinknek néhány alternatív lehetőséget kell kínálniuk, amelyeket mérlegelni kell. Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map