Az IP-cím elrejtése és biztonságos megőrzése az interneten 2020-ban

A megfigyelő állam korában élünk, és nemcsak az állam felmérése. A kormányok és vállalatok kéz a kézben járnak a totalitarizmus felé vezető úton, a jackboots mellett. Bár sokféle módon megváltoztathatja ezt, ebben a cikkben arról beszélünk, hogyan lehet ezt elkerülni, megmutatva, hogyan rejtsük el az IP-címedet.


Ennek oka egyszerű: ha nem tudják, ki vagy vagy, honnan származnak, senki sem követheti utána. Az IP-cím elrejtése sokkal biztonságosabbá teszi, és azt javasoljuk, mint az egyik legfontosabb lépést, amelyet megtehetsz az online adatvédelmi útmutatónkban..

Bónuszként a hirdetések nehezebben követik el Önt, bár az egyik legjobb pop-up blokkoló használata továbbra is jó ötlet, és könnyebben hozzáférhet a geoblokkolt tartalmakhoz az egész világon. Erről bővebben a Netflix VPN-tilalom átlépéséről szóló cikkünkben beszélünk.

Hogyan rejthetem el az IP-címemet?

Mielőtt megbeszéljük az IP-cím elrejtésének módját, beszéljünk arról, hogy mit csinál. Az egyiknek nem annyira rejti el a címét, hogy helyettesíti egy másikval. Az IP kitörlése vagy eltávolítása lehetetlen. Enélkül nem tudna ellátogatni a webhelyekre, vagy elérni a helyi hálózatot. Ha nem biztos benne, hogy ez mit jelent, olvassa el a DNS-rekordok működési útmutatóját.

Az IP-cím cseréjéhez el kell küldenie egy másik szerverre. Általában az internethez érkezik, ha jelet küld az internetszolgáltatónak, és onnan onnan megy, ahova csak kívánja. Amikor megpróbálja elrejteni jelenlétét, az internetszolgáltató után el kell küldenie egy második kiszolgálóra, hogy elrejtse azt a kiszolgáló IP-címével..

Tegyük fel például, hogy Los Angeles-ben vagy. Általában az internetkapcsolatot egy adatközponttal küldi el, mondjuk Burbankban, Kaliforniában, de azt akarja, hogy titokban tartsa az Ön internetszolgáltatóját, és kiterjesztéseként az Egyesült Államok Nemzeti Biztonsági Ügynökségét és annak PRISM programját. Ehhez csatlakoznia kell egy harmadik fél szerveréhez a Burbank-alapú kiszolgáló után.

Miután ezt megtette, lehetőségek világa nyílik meg számodra. Nincs olyan szabály, miszerint kiszolgálót kell választania Kaliforniában vagy akár az Egyesült Államokban is. Például hozzáférhet más országok Netflix kínálatához, vagy külföldön végezhet banki tevékenységeket. A lehetőségek gyakorlatilag végtelenek, de ne feledje, hogy minél távolabb van egy szerver, annál inkább lelassul a kapcsolat.

Az IP-cím elrejtésével nem csak távol marad a kíváncsiskodó szemétől, hanem a szórakozás világában is megnyithatja magát. Lehet kapni egy osztrák IP-címet, ott nézni a televíziót, vagy csatlakozni Nagy-Britanniához, és minden évszakot nézhet Ki vagy doki a BBC-n.

Két különféle módon érhető el az extra biztonság és a hozzáadott szórakozás, valamint néhány bonyolultabb. Egyszerre megyünk rajtuk keresztül, meghatalmazással kezdve.

Rejtsen el egy IP-címet proxy böngészővel

Az IP-cím elrejtésének legegyszerűbb módja egy proxy vagy műszakilag helyesebb proxy böngésző használata. A legtöbb esetben belép a szolgáltatás webhelyére, beírja azt a webcímet, ahová el akarja menni, és a proxy egy speciális ablakban „átveszi” böngészőjét, és bárhová eljuttatja. Ez ennyire egyszerű.

Hideme-proxy

Ennek ellenére az egyszerűségnek néhány hátránya van, nevezetesen a biztonság. Hosszan beszélünk erről a cikkben, amely a VPN és a proxy vs. Tor ellenérveit és hátrányait mérlegeli, ám a rövid változat az, hogy a proxy-k természetüknél fogva bizonytalanok. A kapcsolat újra irányul, de ennyi. Bárki, aki el akarja látni, mit csinál.

Még a legjobb ingyenes proxyk is szenvednek a hibától, ezért a Cloudwards.netnél javasoljuk virtuális magánhálózat használatát.

Rejtsen el egy IP-címet VPN-sel

A VPN egy lépés a proxy felé, mivel átirányítja a forgalmat és egyidejűleg titkosítja, ami sokkal jobb, mint egy szokásos kapcsolat. Ezt részletesen magyarázzuk el a VPN biztonsági útmutatóban, de előzetesen felhívjuk a figyelmet arra, hogy a VPN az arany szabvány az IP-cím elrejtésében. Ha jó terméket használsz, akkor könnyedén megkerülheti a nagy tűzfalat és az orosz VPN-tilalmat.

expressvpn-review-sebesség-teszt

A VPN-k sokkal jobbak, mint a proxyk, ha eljutnak a korábbi geoblokkokhoz is, ami egy másik ok, hogy előnyben részesítsék őket testvéreikkel. Ennek ellenére két hátránya is van.

Először is, a VPN-ket általában nehezebb használni, mint a proxyk, ezért telepítésre és interakcióra van szükség az ügyfélen. Nem túl rossz, de amikor átnézi a VPN-áttekintéseinket, érdemes külön figyelmet fordítania a „könnyű használat” szakaszra.

A másik hátránya lényegesebb, nevezetesen az ár. A jó VPN-ek pénzbe kerülnek, és a legjobb VPN-válogatásaink 30 és 100 dollár közötti visszafizetést jelentenek Önnek évente. Vannak ingyenes VPN-k, de ahogy a legjobb ingyenes VPN-cikkből olvashatjuk, gyakran lefosztják a fizetett opció verzióit. Gyakran rögzítik, hogy mennyit tud használni havonta, vagy korlátoznak néhány, általában lassabb szerverre.

Noha soha nem könnyű megosztani a pénzt, a VPN-k a legjobb módja annak, hogy online biztonságba és anonimitásba fektessenek be, azzal a bónuszkal, hogy lehetővé teszik a szív tartalmának közvetítését..

Rejtsen el egy IP címet a Tor segítségével

Tor

Az IP-cím elrejtésének harmadik lehetősége a Tor használata. Ha egy ideje már ott volt, akkor valószínűleg TOR néven ismeri, mivel a név eredetileg a „Hagyma router” rövidítése volt. A Tor lényegében egy nyílt forrású böngészőhálózat, amely az önkéntesek által felállított szervereket nyomkövetés nélkül használja az internet eléréséhez.

Ahelyett, hogy otthonától kapná a kapcsolatot az internetszolgáltatónak, inkább több csomópont körül ugrál fel, ahol az internet a szélesebb világba kerül. Nem különbözik azoktól a hülye jelenetektől a TV-műsorokban, ahol a számítógépes bűnözők után járnak, és a nyomozóknak több kapcsolat útján kell nyomon követniük a rossz fiúkat.

A Tor használatának számos komoly hátránya van, amelyek azonban megakadályozzák, hogy a legtöbb felhasználó számára ajánljuk. A decentralizált, nyílt forráskódú természetének köszönhetően gyorsan a szokásos módon elérhetővé vált olyan sötét weboldalakhoz, mint például a Selyemút és más egyenlőtlenségek, ahol a számítógépes bűnözés virágzik..

Emiatt a bűnüldöző szervek nagy érdeklődést mutatnak a Tor-csomóponton áthaladó forgalom megfigyelése iránt, tehát csak egy csúszásod van ahhoz, hogy megjelenjen az FBI-n vagy az Europol radarján. Ez a kiber-egyenérték a 30-as túllépésről az úton a helyi rendőrség előtt.

Ráadásul a legtöbb webhely elutasítja a Tor-kapcsolaton keresztül érkező forgalmat, mert szeretnék kerülni a sötét webes kapcsolatokat. Ha a mainstream internet italgyár, a Tor felhasználók az ajtók előtt lógott moszatlanok.

Az IP-cím elrejtésének egyéb módjai

Az IP-cím elrejtésének más módjai is vannak a VPN-ek, proxyk és a Tor kivételével, de ezek gyakran nem praktikusak, hatástalanok, erkölcsi szempontból félreérthetőek vagy a három kombinációja.

Az IP-cím elrejtésének egyik módja az okostelefon mobil adataival való internet-hozzáférés. Még a számítógépet is rögzítheti ehhez. Ez azonban nem jó módszer az interneten rejtőzködésre, mivel a SIM-kártyát rendszerint összekapcsolják a neveddel és a címeddel. Ráadásul a legtöbb okostelefon-felhasználót nyomon lehet követni, és a szolgáltatók mindig örömmel együttműködnek a törvényben.

Egy másik lehetőség, ha valaki másnak a WiFi-kapcsolatát használja, de ez egy szörnyű módszer embertársainak kezelésére. A biztonsági kamerák ebben a korában a bejelentkezéshez egy kávézóba menni sem olyan biztonságos, mint szeretné. Ez csak egy újabb módszer a baj felhívására, különösen, ha valami illegálisat csinál, mint például Európában vagy az Egyesült Államokban kínozni, vagy Oroszországban vagy Kínában gondolkodni..

Végső gondolatok

Ha el szeretné rejteni IP-címét, javasoljuk VPN használatát. Noha a proxyk ingyenesek, hatástalanok, és sehol sem állnak közel a VPN biztonságához. Ami a Tor-t és más módszereket illeti, kevésbé hatékonyak, és valószínűleg több bajba kerülnek, mint amennyit megéri. Ha gyors ajánlásra van szüksége, nézd meg az ExpressVPN áttekintésünket.

Ön szerint mi a legjobb módja az IP-cím elrejtésének? Hiányoztak valami megbízható módszer erre? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást. Maradj biztonságban odakint.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map