Az Android készülékek titkosítása 2020-ban

Rendszeresen előforduló adattörésekkel, szivárgásokkal és feltörésekkel a felhasználók egyre nagyobb figyelmet szentelnek az online biztonságnak és a titkosítási technológiának. Azonban valaki, aki fizikailag hozzáfér az eszközéhez, gyakran figyelmen kívül hagyja a támadást. Ezzel szemben megmutatjuk, hogyan kell titkosítani az Android-eszközöket, és hogyan lehet biztonságos alkalmazásokat, fiókokat és személyes adatokat tárolni.


A titkosítás engedélyezése az Androidon

Az eszköz titkosításának engedélyezése Android-eszközén nagyon egyszerű folyamat, és sok telefon még a dobozból is engedélyezte azt. A titkosítási folyamat befejezéséhez a telefonnak gyökérzet nélkül kell lennie (erről később beszélünk), csatlakoztatva kell lennie, és legalább 80 százalék akkumulátorral kell rendelkeznie..

Ha a folyamat valamilyen okból megszakad, akkor valószínűleg elveszíti a hozzáférését a készüléken lévő összes adathoz. Ezért tanácsos először teljes biztonsági másolatot készíteni, csak a biztonság érdekében. Az adatok biztonsági másolatának készítésének legjobb módja egy online biztonsági mentési szolgáltatás alkalmazás használata, tehát keresse fel a legjobb online biztonsági másolatunkat a mobil útmutatóhoz, ha még nem rendelkezik ilyennel..

IDrive Android

Bár a dedikált biztonsági mentési szolgáltatás mindig a legjobb megoldás, magában az Android-ban van egy beépített biztonsági mentési szolgáltatás is. Annak ellenére, hogy nem olyan jó, mint mondjuk az IDrive (olvassa el az IDrive áttekintését), amely a mobil biztonsági mentési szolgáltatások legfontosabb választása, ez még mindig elég egy egyszeri munkához, ezért vezesse át az Útmutató az Android biztonsági mentéséről mindenről.

Android-Backup

Az eszköz titkosítási folyamata kissé változik, attól függően, hogy milyen Android-verzióval rendelkezik, ezért kövesse az alábbi, Android-verziójának megfelelő lépéseket. Ez attól is függ, hogy a vállalat melyik gyártó készítette az eszközt, mivel a különféle gyártók (eredeti gyártók) néha eltérő menüpontokat tartalmaznak.

Ha nem biztos benne, hogy az Android melyik verziója fut a telefonján, ezt könnyen ellenőrizheti, ha megadja a beállításokat, koppintson a „about telefon” elemre, és görgessen le az „Android verzió” feliratú szakaszra, ahol látnia kell a verziószámot.

Android-verzió-száma

Az Android 4.4 és az régebbi verziók titkosítása

Ha az eszközön az Android 2.3 (Mézeskalács) fut, akkor a titkosítási funkció elérésére az a legjobb választás, ha feliratkozik a Microsoft Exchange-re, és az eszköz ilyen módon titkosítja. Alternatív megoldásként, ha a telefon Samsung Galaxy S, S2 vagy S Plus, letölthet egy alkalmazást, amely lehetővé teszi a titkosítást Exchange-fiók nélkül..

Screenlock44

Android 3.0 (Honeycomb) és újabb verziók esetén a folyamat lényegesen könnyebb. Először engedélyeznie kell a zárolási képernyőt, amely megtalálható a beállítások megadásával, majd a „biztonság” kiválasztásával. Innentől érintse meg a „képernyőzár” elemet, és válassza ki a kívánt hitelesítési módszert.

Titkosítása-Phone44

A zárolási képernyő beállítása után visszatérhet a biztonsági beállításokhoz, és megérinti a „telefon titkosítása” elemet. Kezdeti figyelmeztetést kap, majd egy hitelesítési módszer kérését (például a PIN-kódot) követi..

Warnings44

A második figyelmeztetés elvetése után az eszköz megkezdi a titkosítási folyamatot. Ennek kb. Egy órát kell igénybe vennie, és a folyamatot nem lehet megszakítani, ezért ügyeljen arra, hogy hagyja a készüléket egyedül, amíg kész. Ha kész, akkor az eszköz újraindul, és az összes adatot titkosítva és védeni kell a lehetséges lopásoktól.

Encrypting44

Hogyan lehet titkosítani az Android 4.4-es vagy annál alacsonyabb rendszert

 1. Nyissa meg az Android beállításokat az alkalmazások menüben
 2. Koppintson a „biztonság” elemre.
 3. Ha nincs beállítva zár képernyő, koppintson a „képernyőzár” elemre
 4. Válassza ki a kívánt hitelesítési módszert (dia, minta, PIN vagy jelszó)
 5. Vissza a biztonsági beállításokhoz
 6. Koppintson a „telefon titkosítása” elemre.
 7. Utasítsa el az első figyelmeztetést
 8. Írja be a PIN-kódját vagy jelszavát
 9. Utasítsa el a második figyelmeztetést
 10. Várja meg, amíg a telefon titkosítva van

Az Android 5.0 és újabb verzióinak titkosítása

Ha az Android készülék 5.0 vagy újabb verziót futtat, akkor a titkosítás valószínűleg már alapértelmezésben engedélyezve van. Ha nem, akkor az engedélyezési lépések megint meglehetősen egyszerűek. A menük pontos neve kissé eltérhet a telefon gyártójától függően, de összességében nem szabad túl sok különbség lennie.

Android-Settings50

Kezdje az Android-beállítások megadásával, és keresse meg a „biztonság” menüt (amelyet néha „biztonságnak” is neveznek) & elhelyezkedés”). Innentől kezdve már láthat egy bejegyzést a telefon titkosításához. Ha nem, keressen egy „titkosítás” menüt & hitelesítő adatok ”, ahol megtalálja a fent említett beállítást.

Android-Security-Settings50

Ha a telefon alapértelmezés szerint már titkosítva, akkor ezt itt mondja, és ha igen, akkor a munka megtörtént, és a többi lépést figyelmen kívül hagyhatja. Másrészt, ha nem titkosított, akkor folytassa a „telefon titkosítása” beállítás megérintésével, amelyen két külön figyelmeztetés jelenik meg, amely a cikkben említett összes óvintézkedést tartalmazza..

Warnings50

Miután megérintette ezeket a figyelmeztetéseket, telefonja megkezdi a titkosítási folyamatot. Ennek befejezése körülbelül egy órát igényel, ezért egyszerűen tegye le a telefont, és hagyja békén, amíg a folyamat befejeződik. Ez fontos, mivel bármilyen megszakítás az összes adat teljes elvesztését eredményezheti, anélkül hogy helyrehoznánk, mivel az már részben titkosítva lesz.

Annak ellenére, hogy az Android 5.0 és újabb verziók nem teszik szükségessé a felhasználók számára a lezárási képernyő bekapcsolását az eszköz titkosításának lehetővé tétele érdekében, továbbra is erősen ajánlott, hogy ezt mindenképpen tegye meg, mivel a titkosított telefon valamilyen hitelesítés nélkül egyáltalán nem védett..

Hogyan lehet titkosítani az Android 5.0 és újabb verziókat

 1. Adja meg az Android beállításait
 2. Koppintson a „biztonság” vagy a „biztonság” elemre & elhelyezkedés”
 3. Válassza a „titkosítás” lehetőséget & hitelesítő adatok ”és / vagy„ telefon titkosítása ”
 4. Utasítsa el a figyelmeztetéseket
 5. Várja meg, amíg a telefon titkosítva van

Mi történik, ha titkosítja a telefonját

Alapvetően a titkosítás olyan folyamat, amely kulcsot használ a felhasználó adatainak „becsavarásához”, és így olvashatatlanná teszi azt bárki számára a kulcs nélkül, hogy újra megcsavarja.. 

Nyilvánvaló, hogy a színfalak mögött sokkal több van, a titkosítás különböző formái különböző módon hajtják végre a tervezett feladatot. A titkosítási technológia alaposabb áttekintéséhez általában olvassa el a titkosítás leírását.

Az Android 6.0.1 (Marshmallow) és régebbi verziókkal működő eszközök teljes lemezes titkosítást használnak a dm-crypt alapján, és AES 128 bites kulccsal védettek. Mivel a lemezen semmi nem olvasható hitelesítés nélkül, egyetlen alkalmazás sem fogja tudni elvégezni a feladatait, ha az eszköz újraindult, és még nem írta be a jelszavát. 

Általában ez nem óriási probléma. Váratlan újraindítás esetén azonban egyes alkalmazások, például riasztások és emlékeztetők, nem indulnak el, amíg a felhasználók hitelesítik magukat..

Titkosítási változások az Android 7.0-ban

Ezt a problémát az Android 7.0 (Nougat) segítségével oldottuk meg, amely a titkosítási folyamatot fájl alapúvá változtatta, és bevezette a „közvetlen indítást”, amely lehetővé tette bizonyos alkalmazások (például riasztások) korlátozott kapacitású működését, még az eszközbe történő bejelentkezés nélkül. jelszóval vagy PIN-kóddal. Az új fájl alapú titkosítás szintén megnövelte a kulcs méretét AES 256 bitesre, ezáltal jelentősen javítva a biztonságot.

Bármelyik módszerrel a titkosítás egyirányú, ami azt jelenti, hogy miután befejezte a folyamatot és titkosította az eszközt, nincs mód arra, hogy újra kikapcsolja anélkül, hogy a titkosított eszközre teljes gyári alaphelyzetbe állítana..

Ezenkívül enyhe teljesítményt is tapasztalhat – különösen akkor, ha a készülék régi -, mivel a telefon összes fájlját valós időben kell visszafejteni, amikor megpróbálja elérni őket. Újabb és erősebb eszközöknél azonban ez alig észrevehető, mivel ezeknek több mint képeseknek kell lenniük a kiegészítő számítások elvégzésére..

Ha eszköze gyökerezik – vagyis teljes adminisztrátori hozzáférést (vagy root hozzáférést) szerzett az Android alrendszerekhez -, akkor nem lehet azonnal titkosítani. Ehelyett inkább el kell rootolnia a készüléket, majd engedélyeznie kell a titkosítást, mielőtt később újra gyökerezik. 

Ez hihetetlenül fontos szem előtt tartani, mivel a gyökerező eszköz titkosításának kísérlete katasztrofális következményekkel járhat azokra az adatokra, amelyeket még nem ment..

Titkosíthatom az Android telefonomat? 

A titkosítást egészen a 2010-ben kiadott 2.3-as verzióhoz (Mézeskalács) adták hozzá az Android telefonokhoz. Ez azt mondta, hogy a beállítások nem voltak könnyen elérhetők a tabletták 3.0-s verziója (Honeycomb) és a 4.0-as verzió (Ice Cream Sandwich) néhány hackelése nélkül. ) okostelefonokon, mindkettő 2011-ben jelent meg. 

Így, hacsak nem fut az Android verziója majdnem egy évtizeddel ezelőtt, akkor képesnek kell lennie arra, hogy könnyen titkosítsa a készüléket, és biztosítsa személyes adatainak védelmét. Másrészről, ha továbbra is Android 2.3 rendszert futtató eszközt használ, a folyamat jelentősen bonyolultabbá válik, harmadik féltől származó alkalmazásokra és fiókokra van szükség..

Végső gondolatok

Itt van, mindent, amit tudnia kell az Android telefon vagy táblagép titkosításáról. Új eszközök esetén az eszköz titkosítása már engedélyezett, de ha nem, akkor ez az egyik legnagyobb lépés, amelyet a felhasználók megtehetnek annak érdekében, hogy védelemben részesüljenek, ha eszközt ellopják vagy elvesznek..

Végső figyelmeztetésként a titkosítási folyamat megkezdése előtt mindenképpen tegye meg az ajánlott óvintézkedéseket. Készítsen biztonsági másolatot az érzékeny adatokról az Android legjobb felhőalapú tárolójának, például a Sync.com használatának, amely kiváló választás (olvassa el a Sync.com áttekintést).

Gondoskodnia kell arról is, hogy az eszköz ne gyökerezzen, és ügyeljen arra, hogy hagyja békén, és csatlakoztassa, amíg a titkosítás befejeződik. Ezen óvintézkedések be nem tartása az összes adat elvesztését vonhatja maga után, és nincs mód arra, hogy újra visszaszerezzük.

Mit gondolsz az útmutatónkról? Könnyű volt követni, vagy valamelyik lépésünk nem volt világos? Talán felmerült valamilyen hibát vagy problémát, amelyet ez az útmutató nem tárgyal? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map