Avast VPN vs ExpressVPN: Hogyan mérik fel a SecureLine 2020-ban?

Ma két olyan VPN-szolgáltatót vizsgálunk, amelyek mind vitathatóan háztartási nevek, legalábbis a kiberbiztonság területén, de nagyon különböző okokból. Az ExpressVPN az egyik – ha nem a legjobb – VPN a piacon. Rengeteg funkcióval, kiváló sebességgel és csúcsminőségű biztonsággal büszkélkedhet, amelyekről az ExpressVPN ismertetőnkben olvashat. 

Az Avast viszont jelentős piaci részesedéssel bír a rosszindulatú programok ellen. Erről a rosszindulatú szoftverek elleni szoftverről az Avast Pro beszámolójában olvashat, de ma az Avast VPN-kísérletét vizsgáljuk meg a SecureLine VPN segítségével. 

Az Avast SecureLine VPN áttekintésünkben nem voltunk lenyűgözve a teljes teljesítményével, de azt találtuk, hogy nagyon felhasználóbarát és kiváló sebességű. Úgy döntöttünk, érdekes lenne ezt a két óriást egymás ellen ábrázolni egy Avast SecureLine VPN és ExpressVPN mérkőzésen.

Harc felállítása: Avast VPN vs. ExpressVPN

A tisztességes verseny érdekében szabályokra van szükség. Kilenc fordulóban fejlesztettük ki ezeket a VPN-ket ahhoz, hogy versenyezzenek. A fordulók olyan dolgokat tartalmaznak, mint a sebesség, biztonság, felhasználóbarátság és az adatfolyam-teljesítmény. 

E kategóriák mindegyikét egyenlően súlyozzák, mivel mindegyik kritikus szempont, amelyet az emberek a VPN kiválasztásakor keresnek. Minden fordulóban megvizsgáljuk, hogy a szolgáltatók hogyan hasonlítják egymást, majd kiválasztunk egy nyertest. Az egyes fordulók győztesei egy pontot kapnak, és az a bajnok, akinek a végén van a legtöbb pont.

1

Sebesség

A VPN-ket a világ ugyanazon öt helyén teszteltük, hogy összehasonlítsuk őket. Ezenkívül elvégeztük az alapvető mérést az internetes sebességről VPN nélkül, hogy megnézhessük, hogy mennyi teljesítményvesztést okozott az egyes VPN-ek.

Az Avast VPN gyorsasága

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (Egyesült Királyság)13194,3012.24
Németország49191,789.74
Oroszország11439.396.03
Brazília22841.301.12
MINKET.8575.042,62
Dél-Korea47218.943,07

ExpressVPN sebesség

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Védtelen9161,8310,22
Intelligens hely-Kansas City44105,497,94
Toronto3590,577,89
Amszterdam145103,124,48
Singapore24485.472,98
Japán163100,824,84

Az ExpressVPN és az Avast SecureLine VPN lenyűgözően jól teljesítettek, mindegyik kereskedés egyes helyeken robbant a ping idővel és a letöltési sebességgel. Láttuk, hogy az ExpressVPN három helyen legyőzte az Avast SecureLine-t ping helyekben, míg az Avast VPN két helyen volt előre..

Ami a letöltési sebességeket illeti, az Avast SecureLine VPN öt sávból háromban nagyobb sávszélességet tudott elérni, ami elég meglepő volt, tekintettel arra, hogy az ExpressVPN a múltban kivételesen jól teljesített, amint azt a leggyorsabb VPN-ekben is láthatjuk.. 

Azt mondta: az ExpressVPN minden helyszínen legyőzte az Avastot a feltöltési sebességgel. Sőt, az is, hogy az ExpressVPN használatának tényleges tapasztalata sokkal jobban reagál. 

Az Avast SecureLine VPN gyakran két vagy három másodpercet vehet igénybe az oldalak betöltésének megkezdésekor, de ezt követően úgy tűnt, hogy kihasználja a sebességét. Az ExpressVPN viszont nagyon gyorsan betöltődik, függetlenül attól, hogy melyik szervert használtuk. 

A tesztelés során látott sebességek oda-vissza jellege miatt ez a valós különbség a döntő tényező, és ezen a körön megnyeri az ExpressVPN-t.

Kerek: SpeedVPN az ExpressVPN számára

Avast SecureLine VPN logó
ExpressVPN logó

2

streaming

A leginkább megbocsáthatatlan webhelyen kezdtük meg a streaming tesztelést, amikor a VPN-felhasználókat tagadjuk: BBC iPlayer. Az ExpressVPN könnyedén átvághatta a BBC blokádját, akárcsak az Avast SecureLine VPN volt, amikor a dedikált brit streaming szervert használtuk..

Avast-SecureLineVPN-Streaming-BBCIplayer

Noha az ExpressVPN-nek nincs dedikált szerver a streaminghez, úgy tűnik, hogy az összes szerver tökéletesen teljesíti ezt a feladatot, bármiféle speciális módosítás nélkül.. 

A SecureLine VPN-nek dedikált streaming szerverei vannak, és bejutott a BBC iPlayer tartalmába, de ha úgy gondolja, hogy az Avast SecureLine VPN-t használhatja a Netflix számára, akkor valószínűleg át kell fontolnia. A Netflix hibaüzenetet kapott, amikor megpróbáltuk elérni az USA streaming szerveréről.

Ez egyértelművé teszi ezt a fordulót az ExpressVPN számára, mivel az eljutott minden megpróbált streaming oldalra, még dedikált streaming szerverek nélkül is. Ennek szinte senkinek sem kellene meglepnie, mert az ExpressVPN a legjobb VPN-en az első számú helyet nyerte el a cikk streamingjéért egy darabig.

Kerek: Streaming Point az ExpressVPN számára

Avast SecureLine VPN logó
ExpressVPN logó

3

Biztonság és adatvédelem

Az Avast SecureLine VPN nem kínál választási lehetőséget a felhasználók számára a protokollok és a titkosítás területén. Ehelyett a Windows felhasználókat az AES-256 titkosításhoz és az OpenVPN protokollhoz zárolja. Ha megnézi a VPN biztonsági cikkünket, látni fogja, hogy ez a kombináció csúcsminőségű, és biztonságban fogja tartani online állapotát online. 

Az Avast VPN-jét használni kívánó Apple-felhasználók be lesznek zárva az IKEv2 protokollba, amelyet használnak, mert az az Apple operációs rendszerével inkább jó, mint az OpenVPN. Ugyanakkor megbízhatóbb teljesítményt és stabilitást kínál, miközben szilárd védelmet nyújt a felhasználóknak. 

Az ExpressVPN a felhasználók számára az OpenVPN arany szabványát is kínálja az AES-256-tal, valamint számos más protokoll opciót, például az L2TP-t és a PPTP-t, amelyeket valójában nem javasolunk senkinek, de örülünk, hogy van ez a lehetőség. A böngészőknek szánt ExpressVPN kiterjesztés néhány további biztonsági réteget is hozzáad, például a HTML5 földrajzi helyzetének megakadályozását.

expressvpn-review-protokoll-lehetőségek

Ahol a dolgok valóban szétesnek az Avast SecureLine VPN-nél, akkor a felhasználói adatvédelemről van szó. Az Avast bonyolult adatvédelmi politikájával rendelkezik, amely bevallja, hogy az Avast VPN naplókat vezet. 

Nemcsak ez, de a társaság történetébe történő áttekintés azt mutatja, hogy az Avast VPN naplózását a bűnüldöző szervek felhasználták arra, hogy az e-mail címet egy IP-vel egyeztessék valakinek. 

 

Az ExpressVPN adatvédelmi politikája sokkal tömörebb és átláthatóbb, és az ExpressVPN soha nem adta át az információkat a kormányzati hatóságoknak, mivel nem rendelkezik IP-címekkel vagy olyan dolgokkal, amelyek valóban segítenek a nyomozásban. Ezt tovább erősíti az a tény, hogy elfogy a Brit Virgin-szigetek, ahol rendkívüli adatvédelmi törvények vannak érvényben.

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont az ExpressVPN számára

Avast SecureLine VPN logó
ExpressVPN logó

4

torrentezés-

Az előző szakasz szorosan kapcsolódik a kínzáshoz. Az ExpressVPN és az Avast Secure VPN egyaránt lehetővé teszi a torrentolást platformonkon. Valójában az Avast SecureLine VPN olyan messze is eljut, hogy dedikált P2P szervereket kínáljon, amelyeket az ExpressVPN nem. 

Avast-SecureLineVPN-Client-Server

Akárcsak a streamingről beszélgettünk, de a dedikált szerverek nem mindig jelentik a jobb teljesítményt vagy a kiváló biztonságot. Az ExpressVPN és az Avast SecureLine VPN egyaránt biztonságos és magántulajdonban tartja a kapcsolatot torrent közben, és mindkettő tömör sebességet kínál letöltés közben..

Ami azonban igazán számít, hogy az ExpressVPN lényegében képtelen információt adni rólad a hatóságok számára (főleg, ha bitcoinnal fizet, amelyet hamarosan megvitatunk), míg az Avast VPN IP-címeket vezet, és átadta ezeket a hatóságoknak..

Tehát, ha azon kíváncsi vagy, hogy az Avast VPN alkalmas-e torrentingre, a rövid válasz nem. Az Avast VPN ezen adatvédelmi hiányával ellentétben az ExpressVPN azzal az előnnyel is rendelkezik, hogy megosztja az alagútcsatornázást, lehetővé téve, hogy kiválaszthassa, mely alkalmazások használják a VPN-kapcsolatot, és melyek a szokásos internetet. 

expressvpn-review-beállítások

Ez azt jelenti, hogy valami biztonságos VPN-kapcsolattal torrent meg, miközben más kevésbé érzékeny fájlokat tölthet le, vagy csak böngészhet az interneten teljes sebességű, nem védett kapcsolaton keresztül. 

Kerek: Torrentpont az ExpressVPN számára

Avast SecureLine VPN logó
ExpressVPN logó

5

Szerver helyek

Az Avast SecureLine VPN 55 szerverrel rendelkezik 34 országban. A kiszolgálók átfogó elterjedése tiszteletben tartható, néhány nehéz helyzetben lévő helyre, például Új-Zélandra és Brazíliára, amelyre nagyon nagy figyelmet kell fordítani, de a legtöbb országban csak egyetlen kiszolgáló van. Ez sávszélességet okozhat, és lassabb teljesítményhez vezethet a csúcsidőben. 

Az ExpressVPN ezzel szemben 94 országban több mint 2000 szerverrel rendelkezik. Ez az egyik legfrissebb kiszolgáló a piacon, és az ExpressVPN hálózat számára biztosítja a szükséges infrastruktúrát, hogy a nap folyamán óriási sávszélesség-terhelésekkel tudjon kezelni..

expressvpn-review-server-helyszínek

Az egyetlen VPN, amely legyőzi ezt a számú helyet, a HideMyAss, amelyről a HideMyAss ismertetőnkben olvashat. Virtuális hozzáférést kínál a felhasználók számára 290 szerverhelyre 190 országban. Érdekes ebben az, hogy a HideMyAss tulajdonképpen az Avast tulajdonában van, ami arra készteti minket, hogy miért tűnik olyan gyengenek a SecureLine VPN kiszolgálók száma. 

Kerek: Szerver helyének pontja az ExpressVPN számára

Avast SecureLine VPN logó
ExpressVPN logó

6

Egyidejű kapcsolatok

Kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk az ExpressVPN-sel való egyidejű kapcsolatot, mivel ez megkönnyíti a dolgokat. Az ExpressVPN lényegében egyetlen tervet kínál több időkerettel, amelyről a következő szakaszban részletesebben tárgyalunk, de ezek a lehetőségek öt egyidejű kapcsolatot tesznek lehetővé.

Az Avast SecureLine VPN nem olyan egyszerű. Számos terv áll rendelkezésre változó időkeretekben, ezek nagy része csak egyetlen eszközre vonatkozik. Van azonban egy Avast több eszköz terv, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár öt eszközt megvédjenek. 

Avast-SecureLineVPN-Honlap-árak

Mivel mindkét szolgáltató öt összeköttetést kínál, ez a forduló egyszerűen döntetlennel zárul le. Ha olyan személy van, akinek sok olyan eszköze van, amely védelmet igényel, javasoljuk, hogy nézd meg a CyberGhost alkalmazást a dedikált CyberGhost áttekintésben vagy az ExpressVPN és a CyberGhost mérkőzésen keresztül.

Kerek: Egyidejű összeköttetések Nincs egyértelmű győztes, mindkettő számára pontok

Avast SecureLine VPN logó
ExpressVPN logó

7

Árazás

Az ExpressVPN a VPN-k egyik legdrágább lehetősége. Ha nézel ki néhány egyéb párbeszédcikkünket, például az ExpressVPN és az IPVanish, akkor rájössz, hogy az ExpressVPN a múltban többször elvesztette ezt a fordulót. 

Mint már említettük, az ExpressVPN egy, három időszakban: egy hónapra, hat hónapra és 15 hónapra egy csomagot kínál, ami technikailag egy éves előfizetés, három ingyenes hónap bevezetésével. Ez a terv az árazáshoz hasonló az Avast SecureLine VPN multi-eszközéhez. terv.

Az Avast VPN ára azonban számos olyan egyszemélyes eszköz opciót is magában foglal, amelyek nagy értéket képviselnek azok számára, akik csak egy eszköz védelméről szeretnének gondoskodni. Ez különösen nagy ügy azok számára, akik csak VPN-t szeretnének szerezni a telefonjukhoz, mivel az éves egytelefonos terv éves jövedelmet jelent 20 dollárban.. 

Az ExpressVPN-től eltérően az Avast VPN egy ingyenes próbaverziót kínál, amely hét napot biztosít a felhasználók számára a VPN kipróbálására anélkül, hogy bármilyen információt átadnák. Ez nem egészen olyan nagylelkű, mint a ProtonVPN ingyenes terve, amelyről a ProtonVPN áttekintésünkben olvashat, de ez egy remek lehetőség a VPN kipróbálására. 

Az ingyenes próbaverzió mellett az Avast VPN-t is törölheti és visszatérítést kaphat, ha a feliratkozástól számított 30 napon belül ezt megteszi, de ez az opció az ExpressVPN-vel is elérhető. Ami a fizetési lehetőségeket illeti, az Avast csak hitel- vagy betéti kártyákat és PayPal-t fogad el, míg az ExpressVPN ezeket, valamint a bitcoint és egy tucat más személyt is elfogadja.. 

Nehéz megmondani, hogy ezek közül melyik az árképzés szempontjából jobb. Az Avast VPN ingyenes próbaverziót kínál, de az ExpressVPN elfogadja a bitcoint és számos egyéb fizetési módot, amelyeket az Avast nem. Az Avast rengeteg olyan tervet kínál, amelyek pénzt takaríthatnak meg az egyes eszközök felhasználói számára, de a több eszközre eső terv összehasonlíthatóvá teszi az árazást. 

Végül, az ezek közül az árazási modellek közül melyik jobb az Ön számára, az egyéntől függ, vagyis ezt a kerek döntetlennek nevezzük. 

Kerek: Árképzés Nincs egyértelmű győztes, mindkettő számára pontok

Avast SecureLine VPN logó
ExpressVPN logó

8

Felhasználóbarátság

Első pillantásra mindkét VPN szilárd felhasználói élményt kínál. Az Avast VPN kliense elég üres, de ez megkönnyíti a keresés megtalálását. Az ExpressVPN-nek viszont sokkal több van a folyamatban, különösen a beállítások menüben. Ugyanakkor sikerül a dolgokat jól felépíteni a felületen, ami ugyanolyan egyszerűvé teszi a felhasználást, mint az egyszerűbb Avast felület.

expressvpn-review-dob

Az egyes szoftverek egy ideje történő használata után az egyik sajátosságot találtunk az Avast kliensével. Amikor megpróbáltunk rákattintani és áthúzni, az ablak nem mozogna simán az egérrel. Ehelyett a képernyő körül dadogott.

Természetesen ez kissé aggódó volt, és azt gondoltuk, hogy lehet, hogy valami nincs rendben a számítógépünkkel, de minden más ablak még mindig jól működött, amikor áthelyeztük őket. 

Avast-SecureLineVPN-Client-leválasztva

Késleltetett is az egér mozgatása és az Avast VPN ablak eltolódása között. Ez a késés gyakorlatilag lehetetlenné tette az ablak elhelyezését a kívánt helyre, mert még akkor is, ha abbahagytuk az egér mozgatását, az ablak egy pillanatra tovább haladna, és még megáll.. 

Ez tompítja az egyébként felhasználóbarát felületet, és az ilyen problémák hiánya az ExpressVPN-nél azt jelenti, hogy ezt a fordulót az ExpressVPN-hez adjuk. 

Kerek: Felhasználóbarát pont az ExpressVPN számára

Avast SecureLine VPN logó
ExpressVPN logó

9

Jellemzők

Van néhány alapvető funkció, amelyeket mindig keresünk, és várunk, hogy látunk minden VPN-ben. Ezek az alapvető tulajdonságok magukban foglalnak valamilyen automatikus kapcsolódási képességet és egy kill kapcsolót. Mindkét szolgáltatás súlyosan befolyásolja a szolgáltatás biztonságát, tehát ha ezek egyikének hiánya sem érinti a VPN-t, akkor ez jelentõsen sérül. 

Avast-SecureLineVPN-Client-Splash

Mindkét szolgáltató rendelkezik ezekkel a szolgáltatásokkal, de az ExpressVPN jobb általános végrehajtást biztosít. Például az Avast SecureLine VPN alapértelmezés szerint ki van kapcsolva a kill kapcsolóval, amit soha nem ajánlunk, míg az ExpressVPN bekapcsolja a get-go programba.. 

Mivel mindkét VPN a legkritikusabb szolgáltatásokat kínálja, megvizsgáltuk, hogy milyen kiegészítő szolgáltatások vannak benne annak meghatározására, melyik VPN jobb. Amint azt már korábban láttuk, például – például az ExpressVPN vs TunnelBear cikkben – az ExpressVPN nagyon nehéz lehet verni, ha a szolgáltatásokról van szó..

Az ExpressVPN megosztotta az alagútépítést, ami hihetetlenül sokoldalú szolgáltatás, amelyet meglepően nehéz megtalálni, egy másik kiváló példa található a StrongVPN áttekintésünkben. 

Az osztott alagút lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mely programok használják a VPN védett kapcsolatait, és melyek a gyorsabb és nyitottabb, nem védett internetkapcsolatot. Ezenkívül az ExpressVPN kiváló sebességmérési funkciót kínál.

expressvpn-review-sebesség-teszt

Ráadásul, amint azt a „biztonság” szakaszban említettük, az ExpressVPN négy protokoll opciót kínál, míg az Avast csak egyet. Az Avast-nak nincs megosztott alagútja sem. A kifinomultabb kill-kapcsolóval és az automatikus csatlakozási lehetőségekkel, valamint a megosztott alagútépítéssel és a változatosabb biztonsági lehetőségekkel az ExpressVPN ebben a körben semmi gond..

Kerek: Jellemzői pont az ExpressVPN számára

Avast SecureLine VPN logó
ExpressVPN logó

10

Végső gondolatok

A végén az ExpressVPN szinte minden fordulóban nyert. Nem tudtuk használni az Avast VPN-t a Netflix számára, míg az ExpressVPN-nek nem volt gondja vele. Problémáink voltak az Avast interfészének furcsa mozgatásával, amikor megpróbáltuk áthelyezni azt, és azt is megállapítottuk, hogy az Avast nyomon követi a felhasználói információkat, és még átadta azokat a hatóságoknak.

Nyertes: ExpressVPN

Az ExpressVPN nem rendelkezik ezekkel a problémákkal, és emellett hihetetlenül több szolgáltatást kínál, mint az Avast SecureLine VPN. A döntés egyértelmű: az ExpressVPN a jobb választás itt. Ha tapasztalata van valamelyik szolgáltatóval kapcsolatban, tudassa velünk erről az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me