Avast SecureLine VPN vs NordVPN: Ki veri ki 2020-ban?

Az Avast olyan név, amelyet egyes olvasók máris ismernek. Az Avast a 80-as évek végén kiberbiztonsági szoftvervállalatként indult, és világszerte több mint 435 millió számítógépet véd, és antivírusává teszi a mai legszegényebb anti-malware alkalmazást..


Azok számára, akik érdeklődnek az Avast termékcsaládjának ezen oldala iránt, olvassa el az Avast Pro áttekintésünket, de ebben a cikkben az Avast SecureLine VPN-re, az Avast VPN-szoftvereire épülő VPN-re tekintünk. Az Avast SecureLine VPN áttekintésünkben azt találtuk, hogy szilárd sebességet és biztonságot kínál, miközben továbbra is könnyen használható.

Úgy gondoltuk, hogy helyénvaló lenne egyeztetni a vírusvédelmi ipar titánja a VPN ipar titánja, a NordVPN között. Ha megnézi a NordVPN áttekintést, akkor rájössz, hogy ez minden idők egyik kedvence, és szinte minden kategóriában kiváló, kivéve a sebességet.

Harc felállítása: NordVPN és Avast SecureLine VPN

Két versengő VPN-szolgáltatónk összehasonlításához kidolgoztunk egy egyszerű struktúrát ezekre a cikkekre. A dolgokat öt körre bontjuk, mindegyikben kiemelve a VPN teljesítményének egyik kulcsfontosságú elemét. Az első körben a funkciókat vizsgáljuk, majd a másodikban az árakat, majd a könnyű használatot, a sebességet és végül a biztonságot.. 

Az egyes köröket azzal kezdjük, hogy röviden megjegyezzük, hogy mit keresünk, és milyen figyelmeztető jelzéseket nem akarunk látni. Ezután megvitatjuk, hogy az egyes VPN-ek hogyan teljesítenek az adott kategóriában. Végül összegyűjtjük az egyes köröket azzal, hogy megnézzük, melyik VPN tett jobban, és pontokat osztunk a kategória nyertese számára.

A döntetlen lehetséges, és ha ez a helyzet, akkor minden egyes szolgáltatónak pontokat adunk az adott fordulóért. Az a győztes lesz, aki a legtöbb pontot a végén kapja.

1

Jellemzők

Mint a teljes VPN-áttekintésünknél is, ezeket az egyeztetéseket azzal kezdjük, hogy kiértékeljük az egyes szolgáltatók által kínált szolgáltatásokat. Van néhány kulcsfontosságú funkció, amelyet keresünk: megszakító kapcsoló és néhány módja annak, hogy automatikusan csatlakozzunk a VPN-hez. 

Mindkét szolgáltatás jelentősen befolyásolja a biztonságot, és bármelyik VPN, vagy ezek egyike vagy szinte használhatatlan. Ezen kívül olyan funkciókat is látni kell, mint például a blokkolókat vagy a megosztott alagútépítést, de ezek csak VPN extra pontokat fognak keresni, és nem tekinthetők kötelezőnek. 

Avast SecureLine VPN

Még első pillantásra az Avast SecureLine VPN felülete kopárnak tűnik. A beállításokba való belépés csak erősíti ezt az üresség-érzést. 

A beállítások három lapból állnak, mindegyikben csak kevés jelölőnégyzet található. Az általános fültől kezdve van egy lehetőség az értesítések be- és kikapcsolására a szoftverből, egy jelölőnégyzet annak ellenőrzésére, hogy az ügyfél indításkor fut-e, és lehetőség van a bétafrissítések be- vagy kikapcsolására..

Avast-SecureLineVPN-Client-Network-profil

Ez a béta funkció veszélyeztetheti a VPN stabilitását, amire az Avast rámutat. A második lap „hálózati biztonság” feliratú, és néhány lehetőséget kínál a VPN automatikus csatlakoztatásához.

A hálózati biztonsági oldalon ott található a kill kapcsoló is, amely számunkra alapértelmezés szerint ki volt kapcsolva. Azok számára, akik a SecureLine VPN-t használják, azt javasoljuk, hogy kapcsolja be a biztonság maximalizálása érdekében, mert anélkül VPN-je lekapcsolhatna, anélkül, hogy észrevenné, és folytathatja online vásárlásait, vagy magáninformációkat védelem nélkül.. 

A végső lapon nincs jelölőnégyzet, hanem egy kattintással lehetővé teszi a felhasználók számára az Avast SecureLine böngészőbővítmények telepítését. Bár az Avast lefedi a minimális funkciókat, amelyeket már említettünk, ennyi is. A kötelezően kívüli funkciókon kívül nincsenek extra funkciók. 

NordVPN

A NordVPN nem feltétlenül a legjobb a szolgáltatások szempontjából, amint azt a NordVPN vs. TorGuard cikkben láttuk, de ennek ellenére még sok trükkö van a hüvelyében. Az alapvető dolgoktól kezdve a NordVPN rendelkezik egy robusztus és kimerített kill kapcsolóval, amely nem csupán jelölőnégyzet..

Van egy Internet kill kapcsoló, amely ugyanúgy működik, mint az Avast SecureLine kill switch és mások, és blokkolja az internetes forgalmat, ha a VPN ki van kapcsolva. Ezen kívül van egy app kill kapcsoló is. Ez lehetővé teszi azoknak a programoknak a listájának meghatározását, amelyeket a NordVPN bezár, ha a VPN-kapcsolat elveszik (olvassa el az Astrill áttekintést egy másik szolgáltatásról, amely az app kill). 

nordvpn-review-Killswitch

Vannak olyan automatikus csatlakozási lehetőségek is, amelyek lehetővé teszik a csatlakozást az alkalmazás indításakor, vagy amikor megbízhatatlan hálózatot észlelnek, ami kiváló védelem a nyilvános WiFi veszélyeivel szemben. 

Az Avast SecureLine VPN-től eltérően a NordVPN azt is lehetővé teszi, hogy válassza ki, ahová a VPN kapcsolódik, amikor automatikusan csatlakozik. Ha nem gondolja egy konkrét helyet, akkor választhat egy régiót is, amelyhez csatlakozni kíván, és az NordVPN automatikusan kiválaszt egy gyors szervert.

Az extrákkal kapcsolatban a NordVPN a közelmúltban hozzáadott egy CyberSec nevű szolgáltatást, amely segít biztonságban maradni az interneten azáltal, hogy blokkolja a webhelyeket rosszindulatú programokkal vagy adathalászati ​​kísérletekkel. A CyberSec hirdetés-blokkolóként is működik. 

Annak ellenére, hogy nem annyira hatékony, mint egy dedikált hirdetés-blokkoló, például a 99 ingyenes eszközünkön találhatóak, amelyek az Ön személyes adatainak védelmét szolgálják, ez egy jó tulajdonság, hogy megvan. A NordVPN emellett kiürített szerverek használatát is lehetővé teszi, amely lehetővé teszi azoknak az embereknek a helyét, ahol a VPN használata korlátozott, továbbra is csatlakozni lehet az NordVPN hálózathoz..

Kerek gondolatok

Az Avast SecureLine VPN a legalapvetőbb funkciókat fedi le, és ott áll meg. Az NordVPN felülmúlja az alapokat, beleértve az alkalmazásmegszakító kapcsolót és számos lehetőséget az automatikus csatlakozás viselkedésének testreszabásához.. 

Ráadásul a NordVPN számos további finomságot hoz be, például egy ad- és rosszindulatú program-blokkolót és eltakarított szervereket. Ez az első forduló a cut-and-dry nyeremény a NordVPN számára. 

Kerek: Jellemzők Point for NordVPN

Avast SecureLine VPN logó
NordVPN logó

2

Árazás

Bármit vásárolva, az egyik első dolog – ha nem az első dolog -, az emberek tudni akarják az ár. Ez az oka annak, hogy a második szakaszt erre a feladatra fordítottuk, de nem állunk abba, hogy csak az árat nézzük.

Azt is megvizsgáljuk, hogy milyen visszatérítési politika áll rendelkezésre, és van-e valamilyen ingyenes próbaverzió. Ezenkívül azt is figyelembe vesszük, hogy milyen fizetési lehetőségeket fogadunk el, és mit tartalmaz a terv, például hogy hány egyidejű kapcsolat megengedett. 

Avast SecureLine VPN

Az Avast SecureLine VPN-nek felesleges számú terve és árazási lehetősége van. Lehetőség van arra, hogy csak egy eszköz licencét szerezzen akár Androidra, akár egyetlen iPhone-ra vagy iPadre, amely csak néhány dollárral érkezik havonta.

Lehetőség van arra is, hogy egy eszközről licencet szerezzen egy asztali vagy laptophoz, amely Windowsot vagy MacOS-t futtat. Ezek a tervek nem állnak rendelkezésre havonta, és egy, két vagy három évre szólnak.

E három idõkeretnek azonban nagyjából ugyanaz a havi költsége, amely körülbelül öt dollárnál jár. Végül lehetősége van egy olyan terv megvásárlására is, amely akár ötféle bármilyen fajta eszközt lefedhet, ideértve a mobil, a Windows és a MacOS készüléket.

Ez a terv mind a négy időkeretben elérhető, egy hónaptól három évig terjedően. A havi árazás tisztességes, havonta néhány dollárval alacsonyabb, mint a legfelső szintű versenytársak. Az éves terv ezt néhány dollárval csökkenti, míg a két- és hároméves opciók nem hajtják végre a havi árat, néhány dollárnál jobban.. 

Amikor eljön az ideje, hogy kijelentkezzen, az Avast SecureLine VPN hitelkártyákat vagy PayPal-t is elfogad, de a kriptovaluta semmiféle formáját nem jelenti. Vásárlás előtt az Avast a potenciális felhasználók számára egy hetes ingyenes próbaverziót kínál, amelyet könnyű beállítani. Ez a 30 napos visszatérítési politika fedezi a vásárlást is. 

NordVPN

Az NordVPN terveinek felállítása sokkal egyszerűbb, mint az Avast SecureLine VPN-nél. Csak egy terv van, amely négy időkeretben érhető el. A havi árazás az, amit elvárhatnánk a legszélesebb körű VPN-ekkel szemben, és természetesen senki számára nem lenne lenyűgöző üzlet. 

Az éves terv azonban felére csökkenti ezt az árat, és a havi költségek majdnem megfelelnek az Avast SecureLine VPN éves árainak. A NordVPN két- és hároméves tervei még tovább csökkentik ezt az árat, és költségvetési szempontból kedvezőbb opcióvá teszik, mint akár az Avast egyszemélyes Windows- vagy Mac-terve.. 

Nem csupán, de a NordVPN tervei akár hat egyidejű kapcsolatot is tartalmaznak. Noha a NordVPN nem kínál semmilyen ingyenes próbaverziót, megfelel az Avast SecureLine VPN 30 napos visszatérítési politikájának. Ez azt jelenti, hogy ha a szolgáltatás nem működik úgy, ahogy várták, akkor még mindig mód van a befektetés visszatérítésére. 

A NordVPN több fizetési módot is elfogad, mint az Avast SecureLineVPN, ideértve a hitelkártyát, a PayPalot, az UnionPay-t, az Alipay-t és még a bitcoint is. Noha az NordVPN nem verhetetlen az árképzés során – amint azt a NordVPN vs. PureVPN cikkben láttuk – hároméves árazása a legjobb. 

Kerek két gondolat

Noha az Avast SecureLine VPN ingyenes próbaverziót kínál, ez nem a legjobb, amit látottunk (valószínűleg a ProtonVPN-hez vezetne, amelyről a ProtonVPN áttekintésünkben olvashat). Az Avast ingyenes próbaverziója az egyetlen, amely a NordVPN felett rendelkezik. 

A NordVPN olyan árképzési modellt kínál, amely könnyebben érthető és több fiókonként kapcsolódik, több fizetési módot fogad el, és még jobb árakat kínál, ha a hároméves opcióval jár. Noha az Avast SecureLine egyetlen mobil eszközcsomagjának árazását nehéz megverni, ez a terv olyan niche lehetőség, amelyet sokan nem érdekelnének.

Kerek: Árképzési pont az NordVPN számára

Avast SecureLine VPN logó
NordVPN logó

3

Egyszerű használat

A könnyű használat olyasmi, amelyet objektív módon nehéz meghatározni, ám ez mégis tagadhatatlanul fontos. Egy jól felépített szoftver eszköz megkönnyíti a bonyolult feladatokat, míg a rosszul megtervezett egyszerű feladatokat frusztráló és időigényes lehet.. 

Ebben a körben leírjuk az egyes VPN-k elrendezését és azt, hogy mit szeretnénk használni. Magasnak és alacsonynak tartjuk a problémákat, sőt megpróbálunk még egy kis pusztítást okozni a szoftverrel, véletlenszerű lekapcsolásokkal és más igényes szoftverek megnyitásával, miközben a VPN futtatása közben összeomlásokat és instabilitást okozunk.. 

Avast SecureLine VPN

Mint a szolgáltatásokról szóló részben már láttuk, az Avast SecureLine VPN nagyon minimalista megközelítést alkalmaz az UI számára. Az ablak kissé nagyobb, mint a legtöbb VPN-nél, de nagyon kevés van ennek a helynek a kitöltéséhez.

Az ablak majdnem a felső kétharmadát kapcsolókapcsoló foglalja el a VPN csatlakoztatásához és leválasztásához. Ez alatt a védelem nélküli IP-t, valamint a védett IP-t és a csatlakozási időt mutatja a VPN bekapcsolása után..

Avast-SecureLineVPN-Client-leválasztva

Az ablak alsó harmadában megjelenik az Ön által jelenleg kiválasztott ország zászlaja és a hely neve szövegesen. Van egy „Change location” feliratú gomb, amely kibővíti a teljes szerverlistát, amely nyitva tartja az egész ablakot, és jól szervezett.

Böngészhet az összes elérhető helyben ábécé szerinti listában, vagy kiválaszthatja az egyik bal oldali fület, ahol a helyek földrészek szerint vannak csoportosítva, valamint néhány extra fül például a dedikált streaming szerverekhez. 

A beállításokat – mivel látják, hogy ilyen kevés – könnyű megtalálni. Az összes lehetőséget egy-két sorban is elmagyarázzuk, hogy elősegítsük a VPN-felhasználók első útját. Az ügyfél stabil, és nem tapasztaltunk összeomlást, de a szoftver egyik sajátossága volt.

Ha rákattint és húzza az ablakot, hogy mozoghassa, furcsa, alacsony képsebességet okoz. Az ablak lassabban mozog, mint az egér, és dadogva, nem simán mozog. Ezenkívül egy vagy két másodpercig tovább is mozog, miután elengedte az egeret, vagy ha megváltoztatta az irányt, így szinte lehetetlenné teszi az ablakot a kívánt helyre tenni..

Összességében úgy tűnik, hogy az Avast SecureLine VPN kliens tűzoltó és elfelejtő megoldás azok számára, akik nem akarnak rendetlenséget csinálni valamelyik beállítással, ugyanakkor szembetűnő hibája az is, hogy egy pillanatra lelassítja az egész számítógépet, amikor körül húzza.. 

NordVPN

Még első pillantásra a NordVPN interfésze sokkal finomabbnak érzi magát, mint az Avast SecureLine VPN. Ahelyett, hogy nagy és többnyire üres ablak lenne, az ügyfél jobb kétharmadát egy térkép veszi fel, amely kék jelölőkkel mutatja az összes elérhető helyet. 

Kattintson a kívánt csatlakozási helyen található jelölőre, vagy használhatja az ablak bal oldalán található kiszolgálók listáját. Az NordVPN-nek nincs olyan csoportosítási lehetősége, mint amilyen az Avast SecureLine VPN, de van egy keresősáv, amely segít a helyek megtalálásában. 

nordvpn-review-server-navigáció

Beállítva a beállításokba, az NordVPN sokkal többet kínál, mint az Avast SecureLine VPN, ám jó feladat, hogy kezelhetővé tegyék őket. Csak három fül van a beállításokon, egy pedig a fiókadatokban.

A három beállítási lap „általános”, „automatikus csatlakozás” és „haladó”. Az „általános” oldal a legtöbb olyan szolgáltatásnak a házigazdáját tartalmazza, amelyre a felhasználók többségének bármikor szüksége lesz, az „automatikus csatlakozás” oldal pedig pontosan megnevezésre kerül, és tartalmazza az összes releváns beállítást, hogy a VPN automatikusan hogyan kapcsolódjon. 

A „haladó” lapon vannak olyan protokoll és DNS beállítások, amelyekkel a legtöbb felhasználónak nem kell zavarnia. A NordVPN ügyfele jól van optimalizálva, és csak kis darabszámú rendszer erőforrásra van szüksége. Nem tudtunk bármilyen összeomlást vagy problémát kiváltani a szoftverrel, és minden zökkenőmentesen működik, ha az ügyfél nyitva van, függetlenül attól, hogy csatlakozik, már csatlakozik vagy csak alapjáraton. 

Három kör gondolatok

Az Avast SecureLine VPN kliense egyszerűsített és egyszerűen használható. Úgy tűnik, hogy a szolgáltatások lemondásával az Avast olyan VPN létrehozását tűzte ki célul, amelyet bárki könnyedén használhat, és sok szempontból elérte ezt.

Probléma merült fel azonban az ablak húzásával, amely a NordVPN-nél nem volt jelen. Ezenkívül a NordVPN térkép-alapú kialakításának kisebb, mégis robusztus elrendezése önmagában is felhasználóbarát. Az NordVPN megteszi ezt a fordulót, elsősorban az Avast SecureLine VPN problémája miatt, amely az ablak áthelyezésével kapcsolatos.

Kerek: Könnyű használat a NordVPN számára

Avast SecureLine VPN logó
NordVPN logó

4

Sebesség

A negyedik fordulóban elmozdulunk a szubjektív birodalomtól és belépünk a nehéz adatok világába. Az egyes VPN-ek sebességének teszteléséhez megmérjük az egyes VPN-ek ping-idejét, letöltési sebességét és feltöltési sebességét öt különböző helyen, gyakorlatilag a szomszédos háztól kezdve egész világon.. 

Ezt összehasonlítottuk a VPN nélküli ellenőrző mérésekkel, hogy megtudjuk, mennyire teljesítenek az egyes szolgáltatók. Vizsgálatainkat a való világba is bevisszük, hogy eredményeinket papíron megerősítsük: töltsön fel néhány streaming videót, és töltsön le néhány nagyobb fájlt, hogy megnézze a dolgok alakulását. 

Avast SecureLine VPN

Az Avast SecureLine VPN egy kis időt vesz igénybe a kapcsolat létrehozásához, körülbelül öt másodperctől egészen 10 másodpercig. A csatlakozás után a teljesítmény országonként jelentősen eltérő.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (Egyesült Királyság)13194,3012.24
Németország49191,789.74
Oroszország11439.396.03
Brazília22841.301.12
MINKET.8575.042,62
Dél-Korea47218.943,07

Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban nagyon tiszteletreméltó teljesítményt tapasztaltunk, alacsony ping idővel és hármas számjegyű letöltési sebességgel. Japánban és Brazíliában azonban a teljesítmény jelentősen csökkent. A ping-idők még mindig ésszerűek voltak, figyelembe véve a hatalmas távolságokat, de a letöltési sebesség csökkent a szervizelhető – bár nem impressziós – szintre..

Amikor eljött az idő, hogy ténylegesen teszteljük az Avast SecureLineVPN teljesítményét, rájöttünk, hogy az induláshoz kissé lassúak a dolgok. A weboldalak és a videók további két-három másodpercbe telik a betöltés megkezdéséhez, de amint a dolgok elkezdődtek a betöltés, úgy tűnt, hogy minden normálisan működik. A kezdeti betöltési idő után a videók alapértelmezett értéke 1080p, és nem kellett pufferelniük.

NordVPN

Mint korábban már sokszor beszéltünk, például a NordVPN vs. IPVanish cikkben, a NordVPN-nek néhány problémája volt az állandó sebesség biztosításáról. Valójában ebből kifolyólag még tisztességtelen megemlítésre került a leggyorsabb VPN-szolgáltatások körében.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Védtelen9165,510.57
# 247923133,538,87
Egyesült Királyság # 20115334.786,06
Hollandia # 6614566.915.39
Japán # 69159132,833.31
Dupla VPN (az Egyesült Államokból a 4. számú kanadahoz)7920.488,64

Az egyik szerverről a másikra, még ugyanazon a helyen, a sebesség kiváló és gyakorlatilag használhatatlan is lehet. Úgy tűnik, hogy a sorsolás szerencséje, és a legtöbb esetben egyszerűen a leválasztás és az újracsatlakozás megoldhatja ezt egy másik szerverhez történő csatlakoztatással.. 

Ennek ellenére, valójában ezt a problémát nem tapasztalták meg egész idő alatt, vagyis az NordVPN valószínűleg ezen a téren dolgozik. A cikk tesztelésénél a sebesség rendkívül stabil volt az egész fedélzeten, és minden egyes hely visszatért három számjegyű letöltési és feltöltési sebességhez.. 

A valós felhasználásnál a teljesítmény ugyanolyan jó, mint ahogyan a számok sugallják. Még a legtávolabbi szerver, Japán is nagyon érzékenyen reagált, és nagyon kevés észlelhető késleltetés történt, mielőtt a dolgok elkezdődtek volna. 1080p videókat, akár 60 kép / mp sebességgel is, könnyedén megnézhetjük pufferprobléma nélkül. Az egyetlen panasz, amelyet felvethetünk, hogy az Avast SecureLine VPN-hez hasonlóan az NordVPN is igénybe vehet egy pillanatot, hogy a kapcsolat létrejöjjön. 

Nem ritka, ha kb. 10 másodpercet kell várnia, amíg a NordVPN csatlakozik, és mihelyt csatlakozik, a dolgok további 10 másodpercig kissé lassúak lehetnek. Nézze meg, hogy hasonlít a leggyorsabb VPN-hez az ExpressVPN vs NordVPN darabban.

Négy forduló gondolatok

Annak ellenére, hogy a NordVPN a múltban zavarónak bizonyult, a cikkben szereplő tesztelésünk teljesítménye javulás jeleit mutatja. Minden tesztelt szervernek kiváló sebessége volt papíron, és ugyanolyan jól teljesített, mint ahogyan a számok sugallnák a valós tesztelés során. 

Az Avast SecureLine VPN mindenütt használható volt, de sokkal több variációt mutatott kiszolgálónként, mint a NordVPN. Az Avast SecureLine VPN szintén kevésbé reagált, mint a NordVPN, és egy percet vett igénybe, mielőtt a webhelyek megkezdték a betöltést, míg a NordVPN azonnali érzés volt az összehasonlításhoz képest.. 

Kerek: Sebességpont az NordVPN-hez

Avast SecureLine VPN logó
NordVPN logó

5

Biztonság & Magánélet

A NordVPN eddig minden fordulóban nyert, így a pontszám négyre nem váltott, azaz az Avast SecureLine VPN nem tudja nyerni az összjátékot, annak ellenére, hogy ez a döntő forduló megtörtént. Azt mondta: megmentettük azt, amely a legutóbb a legfontosabb szakasz lehet: a biztonság és a magánélet. 

Ebben a körben megvizsgáljuk, hogy az egyes VPN-ek milyen protokollokat és titkosításokat használnak, és tesztelik-e a dolgokat, például a DNS szivárgást. Visszatekintünk az egyes VPN-k történeteire is, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy van-e biztonsági adatgyűjtés vagy megsértések háttere. 

Ezenkívül áttekintjük az egyes szolgáltatók adatvédelmi irányelveit, hogy megtudjuk, milyen információkat gyűjtünk és hogyan használjuk azokat. 

Avast SecureLine VPN

Mint már említettük, az Avast SecureLine VPN nem ad sok lehetőséget a felhasználók számára a lehetőségek szempontjából, tehát mind a protokoll, mind a titkosítás be van zárva, és attól függ, hogy milyen eszközt használ.. 

Azok számára, akik Windows és Android készülékeken vannak, az Avast SecureLine VPN az OpenVPN protokollt használja. Ha megnézi a VPN-protokoll lebontását, látni fogja, hogy ez egy nagyon megbízható és nyílt forrású protokoll. 

Az iOS és a MacOS eszközökön lévők azonban az IKEv2-t fogják használni, amely kevésbé biztonságos, mint az OpenVPN, de mégis tiszteletben tartja a védelem szintjét. A titkosításhoz az Avast SecureLine VPN mindkét protokollt párosítja az AES-256-tal, amely a vonal titkosításának teteje. 

Ahelyett, hogy kifejezetten a SecureLine VPN-re vonatkozna adatvédelmi politika, az Avast egyetlen adatvédelmi politikával rendelkezik, amely az összes termékét és szolgáltatását lefedi. Emiatt a politika kiterjedt és megdöbbentő 39 oldalra szól. 

A 39 oldalas eposz legelején az az információ található, amely kifejezetten a VPN-re vonatkozik. Ebben a szakaszban kijelenti, hogy az Avast SecureLine VPN információkat gyűjt, beleértve az Ön által használt operációs rendszert, az Ön IP-címének egy részét (bár nem elég ahhoz, hogy azonosítsa) és melyik szervert használja.

Ezenkívül az adatvédelmi politika egyéb szakaszaiban említik az „érdeklődésre vonatkozó információkat”, például azokat, amelyeket az Avast összegyűjthet rólad. Ez a politika azt is mutatja, hogy az Avast által gyűjtött információkat megosztják számos harmadik féllel. 

A magánélet védelmének politikája és az egész megfogalmazás egy kicsit érintő, és nem egészen világos képet nyújt arról, hogy az Avast mennyire kíván megismerni téged termékeinek felhasználásával.. 

NordVPN

Akárcsak az Avast SecureLine VPN, az NordVPN sem kínál valódi választást a fogyasztók számára a protokoll és a titkosítás szempontjából. Ehelyett a felhasználókat az OpenVPN és az AES-256 kombinációjába zárja, amely éppen így történik, pontosan azt javasoljuk, amit a legtöbb ember használ. Ez a kombináció szilárd teljesítményt és kiváló biztonságot nyújt.

Mint azonban azok közül, akik már a technológiai hírekre figyeltek, máris tudhatják, a NordVPN nemrégiben biztonsági megsértést szenvedett. Röviden: a hackerek el tudtak lopni egy TLS-kulcsot, amely lehetővé tette számukra, hogy elindítsák az úgynevezett „közép ember” támadást..

Ez azt jelenti, hogy a hackerek beállíthattak egy kiszolgálót úgy, hogy úgy tűnik, mintha az egyik a NordVPN valós hálózatán lévő szerver. A felhasználók tudattalanul csatlakozhattak ehhez a hamis szerverhez, így hozzáférést biztosítva a hackereknek információikhoz. 

Ugyanezt a sebezhetőséget azóta felfedezték más VPN hálózatokban is, és a NordVPN helyrehozta ezt a kérdést, és továbbra is azon dolgozik, hogy biztosítsa, hogy ez a fajta soha többé nem fog megismétlődni, függetlenül attól, hogy ez egy állandó folt a NordVPN múltbeli eredményein.

A magánélet védelmére vonatkozó politikán keresztül a NordVPN tömören tartja a dolgokat, és ésszerűen jó munkát végez a túlzott jogi zsargon elkerülése érdekében. A fiók létrehozásához az NordVPN-től csak egy e-mail címre van szüksége, és semmi sem akadályozza meg abban, hogy hamis e-mailt használjon erre a célra..

Maga a VPN nem gyűjt azonosító információt. A VPN használatával kapcsolatban gyűjtött adatok olyan dolgokra korlátozódnak, mint a szerver betöltése, amelyet a hálózat fenntartására használnak.

Öt kerek gondolat

A NordVPN és az Avast SecureLine VPN egyaránt azt kínálják, amit a VPN biztonságának az aranyszabványának tartunk: OpenVPN és AES-256. Az Avast SecureLine VPN azonban ezt csak bizonyos platformokon kínálja, míg a NordVPN a közelmúltban súlyos biztonsági rést szenvedett. 

A NordVPN szilárd adatvédelmi politikát írt, amely ésszerűen rövid, és szinte bárki számára érthető módon írható. Az Avast viszont nevetségesen hosszú adatvédelmi politikával rendelkezik, amely gyakran több kérdést és választ jelenthet neked. 

A NordVPN megsértése és az Avast SecureLine VPN adatvédelmi irányelvei között úgy tűnik, hogy ezeknek a szolgáltatóknak egy kicsit meg kell tisztítaniuk cselekedeteiket. Ez a kör nyakkendővel ér véget.

Kerek: Biztonság & Adatvédelem Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontszám

Avast SecureLine VPN logó
NordVPN logó

6

Végső gondolatok

Az öt-egy győzelemmel a NordVPN bebizonyította, hogy miért ez a mai piacon az egyik legtermékenyebb VPN. Nagyobb sebességgel, több funkcióval és felhasználóbarátabb felülettel haladta meg az Avast SecureLine VPN-t az elejétől a végéig.. 

Nyertes: NordVPN

Valamilyen okból az antivírus cégek küzdenek a versenyben a VPN piacon, amint azt más esetekben, például a Bitdefender VPN áttekintésünkben láthattuk. Úgy tűnik, hogy a VPN piacon való versenyhez szükséges specializációra van szükség, és a szükséges hálózati beruházás akadályt jelent a kiberbiztonsági világ más részein lévő cégek belépésekor.. 

Ha korábban már használta ezeket a VPN-ket, mindig szeretjük meghallgatni a velük kapcsolatos gondolataikat az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map