A Tajvan 2020 legjobb VPN-je: kínai suttogások

Tajvan egy trópusi, esős sziget Kína partjainál, amely háztartási névré vált a 80-as évek forgácsbuborékának, valamint olcsó műanyag termékeinek köszönhetően. Jelenleg az ország kissé idegenforgalmi fellendülést tapasztal, amely arra ösztönöz minket, hogy összeállítsuk a tajvani legjobb VPN-ek listáját, hogy biztonságban maradhasson ott tartózkodása közben.

Nagyon sok oka van erre. Noha a tajvani internetnek kevés korlátozása van, az ország a hatalmas szomszédjával küzd az identitás és a nemzetközi státus miatt (erről később beszélünk). Mint ilyen, néhány kínai megfigyelés bejutott a tajvani internetbe, amely szintén elterjedt a számítógépes bűnözéssel.

A virtuális magánhálózat használata ugyanakkor megóvja Önt a legtöbb – ha nem minden – online fenyegetéstől, és átgondoltuk a legjobb VPN-körzetet, hogy megtaláljuk a Tajvanon használható legmegfelelőbb eszközöket, ideértve a kiválóan működő válogatásokat is. Android. Az összes VPN-alkalmazás tajvani szerverekkel rendelkezik.

Ha nem Ön az olvasási típus, akkor az ExpressVPN-t ajánljuk Tajvan számára a legjobb VPN-ként, ezért hamarosan használja ezt a kiváló szolgáltatás 30 napos visszatérítési időszakot, ha sietsz. Most, anélkül, hogy ez tovább lenne, vessünk egy pillantást arra, hogy milyen az online működés Tajvanon.

A Tajvan 2020 legjobb VPN-je

Tajvan kormánya

Noha az egész világ ismeri a szigetet Tajvannak, technikailag Kínai Köztársaságnak nevezik, és maroknyi szigetet foglal magában, amelyek közül az egyik, Kinmen, csak néhány mérföldnyire van Kína szárazföldi partjaitól. 

A terület furcsa gyűjteménye és furcsa neve – nem tévesztendő össze a Kínai Népköztársasággal, azaz a szárazfölddel – egy nagyon sötét történelem öröksége.

Röviden: Tajvan az utolsó menedék a kínai polgárháború vesztes oldalának, amely évtizedekig tartott az utolsó kínai császár 1912-es bukása után, és milliókat öltek meg.. 

Noha ezeknek a viharos éveknek a politikája túl sok ahhoz, hogy ide kerüljön, a harc a „fehérek”, a Kínai Nemzeti Párt vagy a Kuomintang (KMT), valamint a „Vörös” vagy a Kínai Kommunista Párt között zajlott..

Ha az elmúlt 70 évben bármikor elolvasta a hírt – vagy ha megnézte az online cenzúra térképünket -, akkor gyorsan látni fogja, hogy a kommunisták nyerték meg ezt a küzdelmet, és határozottan abban. 

A KMT vezetõjét, Chiang Kai-sheket 1948-ban kénytelen volt elmenekülni a szárazföldrõl és elindulni Tajvanra, körülbelül kétmillió követõvel, azzal a céllal, hogy megnyalja a sebeit és tervezzen inváziót Kína újbóli elfoglalására..

Még mindig várunk erre.

Az elmúlt években a két ország nagyon különböző utakon haladt tovább, a szárazfölddel pedig az általunk ismert totalitárius diktatúrává vált, míg Tajvan elfordult a KMT zsarnokságától, és élénk demokráciává vált, egészséges piaci alapú gazdasággal együtt. azt.

Tajvan identitásának és státusának kérdése azonban továbbra is sújtja Kínával és a világ többi részével fennálló kapcsolatait, és az országon belüli identitási válsághoz vezet: kulturálisan továbbra is kínai, vagy inkább külön nemzet?

Noha ez az élénk vita a szigeten zajlik, a szárazföldi kommunisták inkább csak annyit tesznek, mint a mellékletet csatolni, egy olyan dinamikát, amely lóg, mint egy sötét felhő a sziget és az internet felett..

Ingyenes beszéd Tajvanon

Szabad és nyitott demokráciaként Tajvanon gyakorlatilag nincs cenzúra. Az emberek szabadon tiltakozhatnak mind az interneten, mind az utcákon, bár vannak olyan különleges esetek, amikor az online kifejezés korlátozódott.

Az első a tajvani messzemenő rágalmazási törvényeket tartalmazza, amelyeket gyakran használnak a pontszámok elszámolására. Röviden: valaki másról szóló vélemény kifejezése rendben van, kivéve, ha sértőnek tekintik, ebben az esetben komoly bírságot számíthat. Példa erre egy blogger, akinek 30 napja nehéz és 200 000 USD (kb. 13 000 USD) bírságot kapott a negatív étteremről szóló vélemény írása miatt..

Ha az ilyen törvények egyetemesek lennének, egyetlen Cloudwards.net szerkesztő sem büntetlenül maradna, ám mi eltérünk. Olvassa el az IPVanish áttekintését az egyik szolgáltatásért, amely esetleg be akar vonni minket, és a PureVPN áttekintést egy másik szolgáltatásért, amely fenyegette ezt..

Tajvan nem az egyetlen olyan ország a Távol-Keleten, ahol ilyen törvények vannak érvényben. Egy másik jó példa a Szingapúr (erről bővebben olvassa el a legjobb szingapúri VPN-cikkünket). 

A második terület, amelyen a tajvani állam ellenőrzi a kifejezést, a szigeten telepedő kínai médiavállalatokról szól. A múltban a kínai médiavállalatok bezárták irodáikat, bár gyakran csak rövid ideig. Ennek oka gyakran a tajvani politikai átállás volt, több mint bármi más.

Számos médiavállalat viszont kapcsolatban áll Kínával, tehát az ilyen üzletek bizonyos fokú öncenzúrát gyakorolnak. Továbbá, mivel a politikát erősen polarizálják Tajvanon – különösen a tajvani függetlenség súlyos pontja kapcsán -, sok üzlethelyzet az egyik vagy a másik táborban áll, vagyis a hírek esetenként nagyon torzulnak.

Online felügyelet Tajvanon

Ami az online magatartás ellenőrzését illeti, Tajvan kissé vegyes táska. Noha az online cenzúra soha nem volt dolog Tajvanon, mivel a KMT diktatúrája az internet feltalálása előtt véget ért, úgy tűnik, hogy az elmúlt években ez megváltozott.

Egyrészt, csak tavaly, a Tajvani Emberi Jogi Szövetség jelentése rámutatott, hogy a kormányzati hatóságok több helyről kérték az emberek adatait, ami Tajvan számára volt az első. 

Noha úgy tűnik, hogy a legtöbb kérelem meglehetősen ártalmatlan volt – senki sem tűnik el egy teherautó hátsó részében a kormány kritikájáért -, komoly aggodalmak vannak az átláthatóság és a kérések szükségessége miatt..

Aggodalomra ad okot egy egyetemista aktivista csoport tiltása a Facebookon keresztül, 2018-ban. Tiltakoztak – ahogy a hallgatók – a Chiang Kai-shek emlékműjén tüntettek fel. A Facebook-csoportot, amelyet békés tüntetések szervezésére használtak, levetítették, amely nem pontosan demokratikus.

Noha Tajvan határozottan erős demokrácia, ugyanazokat a problémákat tapasztalja, mint a nyugati országok, amikor a polgárok jogait érintik. Például olvassa el a legjobb VPN for Germany útmutatót.

Torrenting Tajvanon

A torrenting Tajvanon elméletileg illegális, mivel a kormány 2009-ben megígérte, hogy küzdi a szerzői jogok megsértését azáltal, hogy három sztrájk szabályt vezet be a P2P technológiát használó emberek számára. Néhány évvel később egy másik törvényjavaslatot javasoltak a kalóz tartalmat kínáló webhelyek blokkolására, bár nem világos, hogy ez valaha is hatályba lépett-e..

A gyakorlatban azonban ezek a fenti törvények halott betűknek tűnnek. A legtöbb ember, akivel beszélgettünk, aki Tajvanon élte szívének tartalma miatt, és úgy tűnik, hogy soha nem kerül bajba. Ennek ellenére mindig jobb, ha biztonságban vagyunk, mint sajnáljuk, és javasoljuk, hogy használjon VPN-t, miközben torzítja Tajvanon.

Mi teszi a VPN-t Tajvan számára legjobbnak

A fentiek figyelembevételével három kulcsfontosságú kritériumot határozott meg, amelyeket figyelembe vettünk a tajvani VPN kiválasztásakor. Az első a biztonság, nemcsak hogy megóvja magát a lehetséges tajvani megfigyeléstől, hanem a számítógépes bűnözéstől is. Az alábbi VPN-k bármelyikének használata garantálja az online biztonságot, a kill kapcsoló és a 256 bites titkosítás használatával.

A második kritérium a sebesség. Számos VPN titkosítja a kapcsolatot, de olyan lassú, hogy használhatatlan legyen. Az összes alábbi választás megfelelő sebességgel jár, így nem kapsz végtelen pufferelést YouTube-videók megtekintésekor vagy három napos várakozás közben, amíg a Steam-játék letöltődik. Mi értelme használni Tajvan fantasztikus száloptikai hálózatát, ha a VPN lelassít téged?

Harmadszor, meg akartuk győződni arról, hogy az összes legjobb választásunk erős regionális jelenléttel és szerverekkel rendelkezik Tajvanon is (így kaphat egy tajvani IP-címet). Bár minden választásunk nagy lefedettséggel rendelkezik Európában és Észak-Amerikában, prioritásként kezeljük az ázsiai hálózatokat, amelyek közül néhány a szárazföldön levő kiszolgálóknak köszönhetően még kínai IP-címet is biztosít Önnek..

A legjobb tajvani VPN: ExpressVPN

Amint a bevezetésben említettem, az ExpressVPN a legjobb választás Tajvan számára. Ennek oka az, hogy mindhárom legfontosabb kritériumunk, valamint szinte az összes másodlagos kritérium szempontjából kiemelkedő pontszámokat szerez. 

Először is, ez a leggyorsabb VPN minden eddig elvégzett tesztelési körben, könnyedén legyőzve a versenyt. Az egyetlen közeli szolgáltatás a privát internet-hozzáférés, erről bővebben az ExpressVPN vs. PIA cikkben olvashat.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regisztráció

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-opciók

ExpressVPN-Full-App

Előző

Következő

Ami a biztonságot illeti, az ExpressVPN egyben a legbiztonságosabb VPN, több titkosítási móddal, és alapértelmezés szerint az OpenVPN, a VPN-protokollok legbiztonságosabb opciója. Mindezeknek köszönhetően szinte garantált az anonimitás az ExpressVPN használata közben, és a fejjel az, hogy nem is kell konfigurálnia.

Ez a legjobb VPN Kínában okból, és ha hüvelykujjszabályként képes kezelni a Kínai Népköztársaságot, akkor a normál Kínai Köztársaságot is kezelheti.

Ami a szerverhálózatot illeti, szintén jól szolgálják Önt. Ha figyelembe vesszük az eloszlást, az ExpressVPN az egyik legnagyobb az üzletben, bár száma alacsonyabb, mint a legtöbb versenytársánál, mert néhány nagy kapacitású szervert használ, nem pedig egy csomó kisebb.

Két szerver is van Tajvanon.

Egyéb okok, melyeket szeretünk az ExpressVPN-hez

Mindezek mellett az ExpressVPN nevetségesen könnyen használható. A felület nagyjából csak egy hatalmas gombból áll, amelyre kattintva aktiválhatja, majd ismét kikapcsolhatja. Valójában ez nagyon nagy, hacsak nem szeretne kiszolgálókat cserélni, amit megtehetsz az egyszerű menüjével. Ez szinte bolondbiztos rendszer, amint az az ExpressVPN áttekintésünkből olvasható.

Az ExpressVPN hátránya azonban az ára, amely évente 100 dollárba kerül. Ez meglehetősen drága a piac többi részéhez képest, különösen akkor, ha a listán a második és a harmadik helyezett többéves ügyleteket kínál nagyjából azonos összegért. 

Ez azt jelenti, hogy megkapod, amit fizetnek, és az ExpressVPN minden fillért megér. Próbáld ki a 30 napos pénz-visszafizetési garancia segítségével, hogy megnézhesd, mit értünk.

NordVPN

A második helyen a második legjobb VPN-t, a NordVPN-t találjuk. Minden tekintetben jól szerepel, hasonlóan az ExpressVPN-hez, de mindig egy apró vágás a versenytársa alatt. Ez a minta gyorsan megjelenik az ExpressVPN és a NordVPN összehasonlító darabjában is. 

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Előző

Következő

Vegyük például a sebességet. A NordVPN nem rossz, de mivel sok gyengébb szervert használ, a sebesség gyorsan következetlenné válik. A hálózat azonban nagyobb, mint bárki másé, több mint 5500 szerver van szétszórva az egész világon, sokuk Ázsiában, beleértve Tajvanot.

A biztonság szempontjából azonban a NordVPN kiváló, nemcsak a csúcskategóriás titkosítást kínálja, hanem nagyobb testreszabhatóságot kínál, mint az ExpressVPN. Ez a legjobb VPN is a torrenting számára, köszönhetően a „speciális” P2P szervereknek, tehát ha a kalózkodás a VPN megszerzésének fő oka, akkor a NordVPN az út.

Egyéb okok, amik tetszik a NordVPN

A NordVPN szintén nagyon egyszerűen használható, különbözik az ExpressVPN-től azáltal, hogy grafikusabb megközelítést alkalmaz egy világtérképen, ahol kiválaszthatja a csatlakozási helyeket. A térkép mögött lévő réteg több lista alapú, ami jól működik, bár több görgetést igényel, mint amennyire Ön kényelmes lehet. További részletekért tekintse meg a NordVPN áttekintést.

A legnagyobb nyereményt az NordVPN-rel azonban az árazási oldalon találja meg. Három év ezzel a kiváló szolgáltatással csak néhány dollárt fog visszavonni a Benjámintól északra. Ez az ExpressVPN árának csaknem egyharmadát teszi ki, és csak egy kicsit drágább, mint a következő bejegyzésünk, a CyberGhost. A NordVPN 30 napos visszatérítést is kínál, így szabadidejében nézd meg.

CyberGhost

A CyberGhost segítségével kiemeltük a tajvani VPN első három helyezettjét. Kiváló szolgáltatás, és számos listánkban megtalálható, beleértve a több eszköz legjobb VPN-ét is, de hiányzik az ExpressVPN és a NordVPN néhány kulcsterületen található látványa.. 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Előző

Következő

Először is, a CyberGhost sebessége kissé lassú, a sebességtesztünk során nagyon rosszul jönnek ki. Valójában ez az egyik leggyorsabb sebességű a legjobban értékelt VPN-k között, és csak az a tény takarít meg, hogy minden más területen jól teljesít (erről bővebben olvashat a CyberGhost ismertetőnkben).

Például remek szerverhálózattal rendelkezik, mind Tajvanon, mind a tágabb régióban egyaránt (ez az egyik legjobb VPN a Dél-Korea számára is). Ugyanakkor kiváló biztonságot kínál, amelyet bármikor konfigurálhat. Ezenkívül rendelkezik egy reagáló gyilkos kapcsolóval is, amely ideális lesz az égetőknek és másoknak, akik érzékeny információkat osztanak meg.

Más okok, amik tetszik a CyberGhost

A CyberGhost az ExpressVPN és a NordVPN felületén egyaránt eltérő utat választott, és egy olyan csempe alapú kialakítást választott, amely felveszi a pontot, de időnként kissé nehézkes lehet (nézd meg a CyberGhost vs. ExpressVPN és a CyberGhost vs. NordVPN cikkeket többet a különbségekről). Ennek ellenére továbbra is nagyszerű munkát végez, és különösen jól illeszkedik a Windows 10 rajongókhoz. 

A CyberGhost árának köszönhetően különbözik a többi kiemelkedő VPN-től. Jelenleg odakint a legolcsóbb, három év szolgálatért mindössze 100 dollárba kerül. Ráadásul egy heti hosszú próbaverziót kínál a mobil alkalmazásához (az asztali verzió csak egy napot kap), és hatalmas 45 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik. Arra gondolunk, hogy önmagában érdemes kipróbálni.

VPNArea

A negyedik helyen áll a VPNArea, amely az utóbbi néhány hónapban egyre több listánkba vezetett utat, folyamatosan fejlődő szolgáltatásának köszönhetően. Az egyiknek a sebessége állandóan jó, ami olyan eredmény, amelyet nem minden szolgáltatás vonz. Olvassa el a VPNArea áttekintését erről bővebben. 

VPNArea-Slider1

VPNArea-Slider2

VPNArea-Slider3

VPNArea-Slider4

VPNArea-Slider5

Előző

Következő

Tetszik nekünk a biztonsági lehetőségei – bár kevesebb harang és síp van, mint a többi bejegyzésünk -, mivel túl sok furcsa szhenángan nélkül rendben van. A VPNArea csak működik, és biztonságban tartja az internetet. Az olyan szolgáltatás példájáért, amely látszólag egyszerűen nem érdekli, olvassa el az X-VPN áttekintést.

A szervereket illetően a VPNArea rendelkezik Tajvanon, valamint a környező országokban, beleértve Kína szárazföldjét is. Ha azt akarjuk mondani, hogy feloldjuk a Youku blokkolását, ez remek választás, bár mindig figyelmeztetnénk az embereket, hogy ne osszanak meg túl sok érzékeny információt a kínai interneten keresztül. Ez azonban nagyon hasznos dolog, főleg, ha vállalkozása gyakran túllép a Tajvani-szoroson.

Egyéb okok, amik tetszik a VPNArea

Amellett, hogy megbízhatóan gyors és biztonságos, a VPNArea nagyon egyszerűen használható. Ez egy szabványos, unalmas felületet követ, amely gyorsan reagál mindenre, amire szüksége van, és lehetővé teszi, hogy az összes kiszolgáló közül választhasson, akár ábécé szerinti, akár helymeghatározás alapján. Nem nyer díjat, de elvégzi a munkát.

Annak ellenére, hogy a VPNArea sok területen kiemelkedik, nagyon jó az ára. Noha nem kínál többéves üzletet, az egyik legjobb éves terv 60 dollárnál van, tehát nagyszerű az emberek költségvetésében. Javasoljuk, hogy adjon pörgetést a 30 napos pénz-visszafizetési garancia felhasználásával.

TorGuard

Befejezzük ezt a fordulót a TorGuard-szal, egy nagyszerű szolgáltatással, amely minden fő kritériumunkban jól szerepel, de csak fájdalom a használata. Hihetetlen jellege miatt tökéletesen illeszkedik a tech geeksekhez, és kiemelkedő szerepet játszik a legjobb VPN for Linux listánkban.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Előző

Következő

Ez a legjobb VPN dedikált IP-kkel is, mivel a TorGuard megkönnyíti szerverterület vásárlását csak neked, ideálissá téve a tajvani és kínai felhasználást. Nem csak a térség nyilvános kiszolgálóihoz férhet hozzá, de külön területet is vásárolhat, ami egy nagyon biztonságos lehetőség. 

Ezen felül megszerezheti az iparág legkonfigurálhatóbb biztonságát is, így névtelensége szinte garantált. Nagyon gyors is, csak az ExpressVPN és néhány más VPN-szolgáltató verte meg őket.

Egyéb okok, amik tetszik a TorGuard

Ugyanakkor – és tudta, hogy van egy a listán az ötödik választáshoz – a TorGuard nehéz használni. Tényleg tudnia kell, hogy mit csinál a beállítások működtetéséhez, akármilyen mélyek is. Ez önmagában is jó, de valamilyen okból a TorGuard felülete egyszerűen intuitív, furcsa módon elhelyezett gombokkal és furcsa tervezési lehetőségekkel.

Ha ezzel foglalkozni tudunk, mindenkinek ajánljuk a TorGuard-ot, aki szeretne belemenni a tech szalagába. Nagyon elégedett, ha ez a szolgáltatás pontosan úgy működik, ahogy szeretné, és a geeknek való öröm az. Heti visszatérítéssel jár, ezért azt javasoljuk, hogy ellenőrizze.

Végső gondolatok

Bár Tajvan nem az első olyan ország, amely eszébe jut, amikor az internetes cenzúrára gondol, javasoljuk, hogy használjon VPN-t, amíg ott tartózkodik, még akkor is, ha csak az a célja, hogy nyugalmat nyújtson magadnak. Az ExpressVPN a legjobb választásunk, de a listán szereplő négy másik közül bármelyik helyettesítheti Önt.

Milyen tapasztalatai vannak a tajvani internettel kapcsolatban? Használtál ott VPN-t? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me