A Svédország legjobb VPN-je 2020-ban: Smorgasbord

Svédország hihetetlen ország, gyönyörű tájakkal és csodálatos városokkal. Fővárosa, Stockholm, 14 szigetre épül, amelyeket több mint 50 híd köt össze. A levegő friss és a víz tiszta, de az interneten még mindig vannak uglások, ezért érdemes a svéd VPN egyik legjobb hangulatát használni..


Virtuális magánhálózat használata ésszerű, függetlenül attól, hogy hol tartózkodsz a világon. Egyes országok azonban több okot adnak arra, hogy a szigorú beszédtörvényekre vagy a szigorú cenzúrára vonatkozzanak. Olvassa el a Kínára vonatkozó cikket, hogy megtudja, mennyire rossz lehet. Még akkor is, ha ezek az okok nem megfelelőek, továbbra is fennáll az online veszélyek kockázata.

A VPN-áttekintésünkben szereplő számos szolgáltató kiváló szolgáltatást kínál, de tudnia kell, hogy mely funkciók a legfontosabbak Svédországban. Olvassa tovább a svéd online világgal kapcsolatos információkat.

Cenzúra Svédországban

A svéd kormány nem korlátoz számos korlátozást az internethasználatra, ami összhangban áll a szabadság tiszteletben tartásának hosszú múltjával. Svédország volt az első ország, amely alkotmányos törvényt fogadott el. Kialakította a cenzúrát és garantálta a szólásszabadságot, így az emberek következmények nélkül tudták beszélni a fejükben.

A második világháború alatt Svédországot arra kényszerítették, hogy cenzúrázjon mindent, ami a Harmadik Birodalmat rosszul nézte ki, és kidolgozták egy régi törvényt, hogy tiltják a sértő írást. Amikor a háború véget ért, a kormány mindent elhagyott és új törvényeket fogadott el az erősebb védelem érdekében.

Svédország olyan nemzet, amely hisz az internetes szabadságban, de ennek még vannak korláta. Internetszolgáltatói blokkolják a gyermekpornográfiát tartalmazó weboldalakat, ami jó, de az utóbbi években a kormány a szerzői jogokat sértő webhelyek felé fordította a figyelmét..

Ez a világ egyik legnagyobb kalóztartalmú fogyasztója, és ismert arról, hogy a népszerű torzító weboldal, a The Pirate Bay házigazda. 2014-ben a svédek 280 millió filmet és TV-műsort közvetítettek vagy töltöttek le illegálisan. A jó hírnév, amely Svédországot adta, és az abból elvesztett bevétel, arra késztette a hatóságokat, hogy tegyenek lépéseket.

A bírósági határozat arra kötelezte Svédország egyik legfontosabb internetszolgáltatóját, a Bahnhofot, hogy adja meg a szerzői jogokat sértő személyek személyes adatait. Az internetszolgáltató rámutatott ügyfelei magánéletére és fellebbezi a döntést, de a határozat előkészítheti az utat arra, hogy más internetszolgáltatók ugyanazt tegyék meg..

Van egy Spridningskollen kezdeményezés is, amely a Scanbox Entertainment, az Atlantic, a Noble Entertainment és a Crystalis Entertainment nevében működik. Ez lehetővé teszi számukra, hogy személyes adatokat szerezzenek az internetszolgáltatón keresztül bírósági idézés nélkül.

A Spridningskollen speciális szoftvert használ annak ellenőrzésére, hogy letöltött-e szerzői joggal védett anyagot. Ha úgy találja, hogy van, akkor jogsértésenként 250 dollár bírságot jelenthet. Nem sok esetben fordult elő a kezdeményezés, de még mindig érdemes megjegyezni.

Online beszéd

A svéd kormány tiszteletben tartja a szólásszabadságot, ám gyűlöletbeszéd miatt fél. Ide tartozik minden, ami fenyeget vagy kifejezi az emberek vagy csoportok megvetését faj, nemzeti vagy etnikai származás, szín, vallásos meggyőződés vagy szexuális irányultság alapján.

2018 májusában a svéd parlament megváltoztatta az alkotmányt, hogy magában foglalja a transznemű embereket, ezáltal nagyobb védelmet biztosítva és megerősítve jogaikat. Ha gyűlöletbeszéd miatt bűnösnek találják, akkor négy évig terjedő pénzbüntetéssel vagy börtönbüntetéssel büntethető.

Adatvédelem és felügyelet Svédországban

Svédország régóta rendelkezik az adatvédelmi törvényekkel. Még azt követően is, hogy Edward Snowden felfedte a világ számos kormányával kapcsolatos megfigyelési tevékenységet, nem voltak hiteles jelentések arról, hogy a svéd állampolgárokat bírósági engedély nélkül nyomon követték volna..

Az OpenNet Initiative-nek, amely az országok internetes szűrését és megfigyelését dokumentálja, még nincs fájl Svédországban. Ez volt az első ország, amely 1973-ban elfogadta az adatvédelmi törvényt, de mint EU-tag továbbra is az EU rendeletei alá tartozik..

Az EU 2006-ban elfogadta az adatmegőrzési irányelvet annak biztosítása érdekében, hogy a nemzeti internetszolgáltatók nyilvántartást vegyenek ügyfeleikről, amennyiben nyomozáshoz vagy büntetőeljáráshoz szükségesek. Az adatokat legalább hat hónapig kellett tárolni, de a svéd kormány nem akarta, hogy ennek bármi köze legyen.

2010-ben Svédország még mindig nem hajtotta végre az irányelvet, és az Európai Bizottság bírósághoz fordult, amely azt akarta, hogy az országot minden egyes napra kiszabott pénzbírságért büntessék. Svédország 3 millió euró (3,4 millió dollár) bírság befizetése után az EU-ba 2012-ben vezette be az irányelvet.

Végül is, az Európai Unió Bírósága 2014-ben érvénytelennek nyilvánította az adatmegőrzési irányelvet, kijelentve, hogy sérti a magánélet tiszteletben tartásának és a személyes adatok védelmének jogait. A bejelentést követően egy internetszolgáltató, a Bahnhof utasította műszaki szakembereit, hogy hagyják abba az ügyfelek adatainak tárolását és megsemmisítsék a meglévő naplókat.

Úgy tűnik, hogy Svédország kész állni az internet szabadságának és magánéletének védelmére. Még a Google G Suite-t is betiltották, mert a vállalat megsértette az ország adatvédelmi törvényeit. A svéd kormány megállapította, hogy szolgáltatási feltételei túl nagy mérlegelési jogkört biztosítanak a Google számára az adatok felhasználásának szempontjából, és hogy az adatvédelmi jogokat nem lehet védeni.

Ennek ellenére 2009-ben elfogadták a védelmi hírszerzési tevékenységek jelmegfigyeléséről szóló törvényt. Az FRA törvénynek is nevezik, és jóváhagyta az internetes forgalom állami hatóságok általi felügyeletét. Vitatott volt, mert túllépte az EK által felvázolt felügyeleti sorrendet.

A törvény megengedi a Nemzetvédelmi Rádió Alapítványnak a határokon átnyúló, kábel alapú internetes forgalom figyelemmel kísérését a külső fenyegetések, például a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem érdekében. Ez azonban csak bírósági engedély megszerzése után lehetséges.

2012-ben újabb törvényt fogadtak el, amely szabályozza, hogy a rendõrség miként és mikor tudja figyelemmel kísérni a telefonos és internetes tevékenységeket.

Svédország szintén része a Tizennégy Szem szövetségnek, amelyben több ország megosztja a hírszerzési információkat egymással. Erről a felügyeleti csoportról bővebben az Öt, a Kilenc és a Tizennégy Szem útmutatóban olvashat.

Csak azt kell megmutatnia, hogy még olyan erős akaratú országban is, mint Svédország, ellenőriznie kell, hogy védett-e és rejtett-e egy VPN.

A Svédország legjobb VPN-je

Mi teszi a VPN-t Svédország legmegfelelőbbé

Noha Svédország nem a legveszélyesebb hely, továbbra is ellenőriznie kell, hogy védett-e az online kockázatokkal, például a számítógépes bűnözéssel szemben. Ez különösen fontos, ha a nyilvános WiFi-n keresztül kíván csatlakozni, és ebben az esetben is ajánlott egy megfelelő víruskereső. A biztonság akkor is fontos, ha a torzítást tervezi, mivel rejtett marad.

Érdemes kiválasztani egy olyan szolgáltatót, aki jó biztonsággal és szigorú bejelentkezési szabályokkal rendelkezik az adatvédelem érdekében. Ez utóbbi biztosítja, hogy nincs nyilvántartás az online tevékenységeidről.

A sebesség is kulcsfontosságú tényező, különösen, ha torrentre és streamre szeretne jutni. Senki sem szereti a betöltő képernyőt, ezért a legjobb választani azt, amely gyors. A lejátszáshoz korlátlan sávszélesség is rendelkezésre áll, mivel ez lehetővé teszi a streaming és a letöltéshez annyit, amennyit csak akar.

Azt szeretné, ha egy kiváló szerverhálózattal is rendelkezik. Minél több szerver van a különböző országokban, annál jobb esélye van a blokkok megkerülésére. Svédországgal tudjuk, hogy nem sok korlátozott, de ez segít a geoblokkok megkerülésében is.

Lehet, hogy elhagyja az országot, és szeretne felzárkózni kedvenc svéd műsorába. Válasszon egyet a svédországi szerverekkel, és ott csatornákat is elérhet, mint például az SVT és a TV4. Ugyanez mondható el az USA Netflixről is, kivéve, ha az eléréséhez az Egyesült Államok szerverére van szüksége..

További olyan tényezők, amelyeket érdemes figyelembe venni: a könnyű használat, a támogatott eszközök, az ügyfélszolgálat minősége és az ár.

1. A legjobb VPN Svédországban: NordVPN

Az NordVPN itt gyakran győztes a Cloudwards.net webhelyen, és ellenőrzi az összes négyzetet Svédország számára. Biztonsága a piacon az egyik legjobb, kiváló titkosítási protokollokkal és dupla-hop szerver lehetőségekkel. Jól illeszkedik a magánélethez, mivel szilárd bejelentési tilalmi politikát folytat.

Előző

Következő

Sebessége jó, de lecsökkenhet, ha távoli kiszolgálókhoz kapcsolódik. Ennek ellenére továbbra is gyors, és nagyon jó lesz a streaminghez és a legtöbb egyéb tevékenységhez. A NordVPN korlátlan sávszélességgel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy annyit tölthet be és tölthet le, amennyit csak akar, korlátozás nélkül..

Ez, összekapcsolva a győztesét a legjobb torzító darab VPN-ben, tökéletes választássá teszi, ha biztonságosan szeretné elvégezni ezeket a tevékenységeket..

Szerverhálózata hatalmas, több mint 5000 országban büszkélkedhet 60 országban, tehát nem kell gondot okoznia az Ön igényeinek megfelelő hálózat megkeresésében. Ez magában foglalja a 206-ot Svédországban, így hozzáférhet az ott korlátozott tartalmakhoz. Olvassa el a NordVPN áttekintését a szolgáltatásról.

Egyéb okok, amik tetszik a NordVPN

Használhatja a NordVPN-t Windows, macOS, Android és iOS rendszereken. A telepítés gyors és egyszerű, és egyszerűen használható kliensekkel rendelkezik.

Ha problémák merülnek fel, akkor a nagy tudásbázis segítségével javíthatja őket. Ha problémája bonyolultabb, élő csevegésen vagy e-mailben veheti fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. A legjobb fogadás az élő csevegés, mivel gyorsabb lesz, de a személyzet mindkét irányban segítőkész.

A havi árfolyam nem rossz, és a NordVPN sok értéket kínál. Jobb lenne, ha hosszabb tervet választana, mivel pénzt fog megtakarítani. Van egy 30 napos visszatérítés is, ha nem tetszik.

2. CyberGhost

A CyberGhost nagy biztonsággal rendelkezik, és szilárd bejelentkezési szabályokkal rendelkezik, hogy titokban tartsa tevékenységeit.

A NordVPN-hez hasonlóan jó sebességgel is jár, de nagy távolságokon lassulhat. Ennek ellenére a legtöbb tevékenységnél jól kell lennie, beleértve a streaming-et és a torrent-t. Az is korlátozott, hogy mekkora sávszélességet tudja használni.

Számos szerverrel rendelkezik, amelyek több mint 59 országot fednek le. Svédországban 96 ilyen van, így a régióra korlátozott tartalmat tekintheti meg. Olvassa el a CyberGhost áttekintést további információkért.

Más okok, amik tetszik a CyberGhost

Az ügyfelek elérhetőek a Windows, a MacOS, az Android és az iOS számára. A felületet nemrégiben frissítették, és előfordulhat, hogy nehéz szokni, de könnyen használható.

Az ügyfélszolgálat rendelkezésre áll, ha erre van szüksége, egy kiterjedt tudásbázissal, mint első hívási kikötővel. Ha ez nem oldja meg a problémát, élő csevegésen vagy e-mailben léphet kapcsolatba az alkalmazottakkal.

A havi ár nem nagy, de hosszabb előfizetés választásával pénzt fog megtakarítani. Ha rendelkezik Android vagy iOS eszközzel, a hétnapos próbaverzióval biztosíthatja, hogy tetszik. Van még pénz-visszatérítési garancia az extra nyugalomra. Ennek időtartama az Ön által választott tervtől függ, a havi egynapon 14 nap, a hosszabb terveknél pedig 45 nap.

3. ExpressVPN

Az ExpressVPN ragyogó szolgáltató, kitűnő biztonsággal és szigorú bejelentkezési szabályokkal, hogy védelmet élvezhessen.

Ez a leggyorsabb VPN, amely kiváló azok számára, akik streaming vagy torrent szeretnének. Ráadásul nincsenek olyan sávszélesség-korlátozások, amelyek miatt aggódni kell, és ez az egyik oka annak, hogy a legjobb streaming darabban a legjobb VPN-ben is nyertünk. Ez a legjobb VPN a Netflix számára is.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regisztráció

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-opciók

ExpressVPN-Full-App

Előző

Következő

94 országban több mint 3000 szerverrel rendelkezik. Ide tartozik néhány Svédországban is, így megnézheti kedvenc svéd TV-csatornáit. A szolgáltatás részletesebb ismertetése érdekében olvassa el az ExpressVPN áttekintésünket.

Egyéb okok, melyeket szeretünk az ExpressVPN-hez

Ha kevés tapasztalata van a VPN-ekkel kapcsolatban, akkor az ExpressVPN jó választás. Szinte mindent megtesz érted. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a kívánt szervert, és ellenőrizze, hogy csatlakozik-e, ami könnyen elvégezhető. Bármikor módosíthatja a beállításokat.

Az ExpressVPN elérhető Windows, macOS, Android és iOS rendszereken. Ezen felül vannak böngésző-kiterjesztések a Chrome, a Safari és a Firefox számára, ha használni szeretné őket.

Ha segítségre van szüksége, használhatja a rendelkezésre álló praktikus tudásbázist. Az ügyfélszolgálattal élő csevegéssel vagy e-mailen keresztül is kapcsolatba léphet a nap 24 órájában. Az élő csevegés a leggyorsabb lehetőség, de az e-mail a legjobb a mélyebb segítségért.

Az ExpressVPN hátránya az ára. Sokkal drágább, mint a versenytársak, de megéri a kapott szolgáltatást. Van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia is, így a kipróbálásnak nincs ártalma.

4. Privát internet-hozzáférés

A privát internet-hozzáférés biztonságos, de alapértelmezés szerint 128 bites titkosításra van állítva. Ezt manuálisan is módosíthatja az ajánlott 256 bitesre, de ez lelassítja a VPN-t. A vállalat nem vezet naplót az Ön tevékenységéről.

A sebessége jó, de lelassulhat, amikor a biztonság fokozódik, és nincs korlátozva, hogy mekkora sávszélességet használhat.

Lefedettsége nem olyan széles, mint más szolgáltatók, szerverei mindössze 33 országban vannak, de ez továbbra is rendben van. Nem kellene gondot okoznia az USA Netflixbe való bejutással, mivel a szervereinek nagy része az Egyesült Államokban található. Svédországban 47 is van. Tehát rengeteg közül választhat a svéd tartalmakhoz.

Ennek ellenére nehézséget okozhat más streaming szolgáltatásokba való bejutáshoz. Olvassa el a PIA-áttekintést erről bővebben.

Egyéb okok, amire tetszik a PIA

A telepítés egyszerű, és gyorsan csatlakozhat. Az ügyfelek telepíthetők Windows, macOS, Android és iOS rendszerekre, és egyszerűen használhatók. Ez a legjobb VPN a Linux számára is, mivel teljes klienssel rendelkezik.

Ügyfélszolgálatát azonban javítani lehet, mert nem kínál élő csevegést. Van egy tudásbázis és e-mail támogatás a nap 24 órájában. A válaszok alaposak, ha lassúak.

A költségek régen az egyik legolcsóbb, amíg drámai mértékben meg nem nőttek. Ennek ellenére csökkentheti azt egy hosszú távú terv feliratkozásával. Hétnapos pénz-visszatérítés történik, arra az esetre, ha nem tetszik.

5. TorGuard

A TorGuard jó, testreszabható biztonsággal rendelkezik, különféle protokollok közül, amelyek közül választhat, tehát ez jó választás, ha kedved van. Csak győződjön meg róla, hogy tudja, mit csinál. A személyes adatait bejelentkezési tilalmakkal is tiszteletben tartják.

Sebessége rendben van, de változhat, ezért ne feledje ezt. Igaz, hogy ez igazságos, ennek némelyike ​​a meglévő extra biztonság miatt, és attól függ, hogyan állítja be. Ennek ellenére továbbra is képes lesz kezelni a legtöbb tevékenységet, és nincsenek sávszélesség-korlátok, amelyek szemmel tartják a figyelmet.

TorGuard-Slider1
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider2
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider3
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider4
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider5
© Cloudwards.net

Előző

Következő

Ami a szerver lefedettséget illeti, 55 országban, beleértve Svédországot is, több mint 3000 van, így könnyen megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.

Ha a streaming gondolkodik, akkor tudnia kell, hogy az alapváltozat nem megfelelő bizonyos szolgáltatások geoblokkjaihoz. Használhat dedikált IP-címet az Ön számára a kívánt ország számára. Felár ellenében, de garantáltan működik. Ez az egyik oka annak, hogy helyet biztosított a legjobb VPN-ben az utazók összehasonlítása szempontjából.

Nézze meg a TorGuard áttekintésünket a szolgáltatásról való további információkért.

Egyéb okok, amik tetszik a TorGuard

A TorGuard Windows, macOS, Android és iOS rendszereken használható. A mobilalkalmazások telepítése azonban fájdalom lehet.

Online útmutatók és fórumok segítik a kisebb problémák rendezését. Ha ez után is segítségre van szüksége, élő csevegésen keresztül kapcsolatba léphet a támogatási taggal. Ha azonban egy alapvető ügyfélszolgálati csapattal fog beszélni, akkor ha több technikai kérdésed van, jobb, ha kapcsolatba lép az e-mail támogatással.. 

A havi tarifa nem nagy, de hosszabb terv választásával csökkentheti az általános költségeket. Vannak kiegészítők és egyéb ajánlatok is, tehát csak azt kell kitalálni, ami a legmegfelelőbb. Ha úgy találja, hogy nem tetszik, akkor egy hét napos pénz-visszatérítési garancia is érvényes.

Végső gondolatok

Annak ellenére, hogy Svédország az utolsó hely, ahol úgy gondolja, hogy VPN-re lenne szüksége, soha nem maradhat teljes mértékben veszélyben. Itt kell választania a megfelelő biztonságot és adatvédelmet, valamint megfelelő kiszolgálóhálózatot és gyors sebességet.

A NordVPN a legjobb VPN Svédországban, mert csúcsminőségű biztonsággal, megfelelő sebességgel és sok szerver közül választhat, köztük rengeteg Svédországban.

Ha van tapasztalata egy VPN használatával Svédországban, tudassa velünk a megjegyzésekben. Nézze meg a többi VPN-cikket is. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map