A legjobb VPN az iskolában 2020-ban: zavaró tanár

Sok iskola és főiskola blokkolja a hozzáférést bizonyos weboldalakhoz vagy szolgáltatásokhoz annak érdekében, hogy a hallgatók koncentrálódjanak. Nem csak frusztráló lehet, hanem azt is jelentheti, hogy nem fér hozzá olyan tartalomhoz, amelyre valóban szüksége van kutatáshoz. Ha ilyen helyzetben van, az egyik legjobb VPN iskolai választásunknak segíthet áttörni az akadályt.

Ha rohanás alatt áll, javasoljuk, hogy telepítse a CyberGhost alkalmazást. Ez egy nagyszerű VPN-szolgáltatás, amely erős biztonságot és sebességet, valamint hatalmas szerverhálózatot kínál. Ez is könnyen használható és olcsó. Az Android és iOS felhasználók kihasználhatják annak hét napos ingyenes próbaverzióját, és van pénz-visszatérítési garancia arra, hogy visszatérjen rá.

Annak ellenére, hogy bosszantónak találja, hogy blokkolja a kívánt tartalmat, az iskolák és a főiskolák jó okokból ezt teszik. Később megvizsgáljuk az okokat, de egy virtuális magánhálózat segít megkerülni a korlátozásokat és elérni azt, amit akar. Arról is beszélünk, hogy a VPN-nek milyen kritériumoknak kell megfelelniük, és miért kellene kerülni néhány ingyenes VPN-t. 

A legjobb VPN az iskolában

 1. CyberGhost – Olcsó, ingyenes hétnapos próbaverzió
 2. Rejts el – Ingyenes terv 10 GB-os adattal, megfelelő sebességgel
 3. Windscribe – Ingyenes terv 2 GB-os adatszolgáltatással, növelhető, olcsó tervrajz 
 4. ExpressVPN – Kiváló kiszolgálás, gyors, biztonságos
 5. ProtonVPN – Ingyenes terv korlátlan sávszélességgel, lassú sebességgel 
 6. TunnelBear – Ingyenes terv 500 MB adatmennyiséggel, növelhető, közepes sebességgel

1. CyberGhost

A CyberGhost a legjobb iskolai VPN. Nagyon biztonságos, és az ajánlott 256 bites AES titkosítást használja. Megkap egy tartósan engedélyezett gyilkos kapcsolót is, hogy biztonságban maradjon, bár ez azt jelenti, hogy nem tudja kikapcsolni. A társaság sem vezet naplót az Ön tevékenységeiről.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Előző

Következő

Könnyen kezelhető, még akkor is, ha az interfész kezdetben kissé hozzászokik, amiről bővebben a CyberGhost áttekintésünkben olvashat. Használhatja Windows, macOS, Android és iOS rendszereken, és ha egynél több eszköze van, akkor akár hét is csatlakoztatható egyszerre.

A CyberGhost sebessége gyors, de észreveheti, hogy lassabb, ha a távoli szerverhez csatlakozik. Korlátlan sávszélességet kap, és képes bejutni streaming szolgáltatásokba is, abban az esetben, ha valamit szeretne. Hatalmas szerverhálózattal rendelkezik, így a megfelelő szerver megtalálása nem jelent problémát.

Bár a CyberGhost nem ingyenes, olcsó. A havi opció nem nagyszerű, de pénzt takaríthat meg, ha hosszabb előfizetést választ. Van egy hétnapos ingyenes próbaverzió az Android és az iOS számára is, amely ritka. Plusz pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, ha nem tetszik.

2. Hide.me

Második választásunk a Hide.me. Közismert ingyenes tervéről, amely jó és érdemel helyet a legjobb ingyenes VPN-szolgáltatások listánkban. Jó a biztonsága, rengeteg beállítással és protokollal rendelkezik. Van egy kill kapcsoló is, amelynek saját beállításai vannak. 

hideme-review-interfész

hideme-review-server-lista

hideme-review-tartalék

hideme-review-custom-script

hideme-review-setup-útmutatók

Előző

Következő

A Hide.me szigorú nem naplózási politikával rendelkezik, és még több mérföldet tett ahhoz, hogy ezt tanúsítsa, amint azt a Hide.me ismertetőnkben elolvashatja.

Használható Windows, macOS, Android és iOS rendszereken, és noha a telepítés időbe telik, az interfésze könnyen használható. A Hide.me-nek sikerült összeállítania egy ésszerűsített felületet, amely a felület alatti funkciókkal van ellátva. Az ingyenes csomag lehetővé teszi egy kapcsolat létesítését, a prémium csomag pedig a 10 használatát. 

A Hide.me tisztességes sebességgel rendelkezik, és a Premium csomag korlátlan adatot tartalmaz, míg a szabad csomag 10 GB-ot kap. A streamingről a Hide.me ingyenes terve képes bejutni az Amazon Prime Video és a Hulu oldalra, de a Netflix vagy a BBC iPlayer nem. Még a fizetett terv ellenére is küzd a Netflix-szel. 

Szerverhálózata 60 helyet foglal le, de ezek közül csak öt elérhető ingyenesen. Ráadásul lefedettségének nagy része Európában található.

A Hide.me ingyenes terve jó, és mi minősítjük azt a legjobb ingyenes VPN-nek az iskolában. Noha a fizetett terv sokat keres rajta, ez magas áron jár. Ennek ellenére, ha veszi a merülést, 30 napos pénz-visszafizetési garancia van a nyugalomra.

3. Szélírás

A Windscribe egy tisztességes szolgáltató, amely ingyenes és fizetett díjcsomaggal is rendelkezik. Biztonsága jó, és 256 bites AES titkosítást használ. Kapsz egy kill kapcsolót is, de helyette “tűzfalnak” hívják. A Windscribe tartalmaz néhány naplót, de minimális, és nem visszakereshető veled. Erről bővebben a Windscribe beszámolónkban olvashat.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

Előző

Következő

Egy egyszerű felülettel rendelkezik, így könnyen használható és nagyszerű kezdőknek. Használható Windows, macOS, Android és iOS rendszereken. Ráadásul korlátlan számú eszközt is csatlakoztathat egyszerre, akár ingyenesen is. 

A sebesség tisztességes és jó a legtöbb tevékenységnél, beleértve a streaming-et is. A Windscribe emellett dedikált streaming szervereknek is hívja a Windflix szervereket. Ha a Windscribe-szel folytatja a streaming továbbítását, ezek a szerverek biztosítják, hogy bármilyen streaming platformra belépjen. A Windflix szervereket azonban nem tartalmazza az ingyenes csomag. 

A Winscribe szerverhálózata meglehetősen kicsi, de mintegy 60 országot lefed. A szabad tervnek azonban csak egy maroknyihoz fér hozzá. Ugyanez vonatkozik az adatkorlátozásra. A fizetett csomag korlátlan mennyiségű adatot kap, de az ingyenes csomag havonta 2 GB-ra, vagy érvényes e-mail cím megadása esetén 10 GB-ra korlátozódik..

Annak ellenére, hogy az általunk mondottak szerint a teljes fizetett terv jobb, mégis olcsóbb lehetőség van arra, hogy megkapja azt, amit szeretne. A Windscribe „build-a-plan” opciójának használatával egy választott szervert és korlátlan sávszélességet kaphat, mindössze 2 dollárért havonta. Még egy Windflix szervert is választhat. 

Ha fizetős verziót választ, és meggondolja magát, a Windscribe visszatérítést fizet, ha a vásárlástól számított három napon belül kéri..

4. ExpressVPN

Az ExpressVPN általában a mi körünk csúcsán vagy annak közelében található. Ez a legjobb VPN, amelyet teszteltünk, és akkor lenne a legjobb iskolai VPN, ha az olcsóbb lenne a hallgatók számára. 

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regisztráció

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-opciók

ExpressVPN-Full-App

Előző

Következő

Kiváló biztonsági szolgáltatásokkal és 256 bites AES titkosítást használ. Van egy kill kapcsoló, amely alapértelmezés szerint engedélyezve van, de ellentétben a CyberGhost-rel, kikapcsolhatja ezt. A szigorú bejelentkezési szabályok is érvényben vannak.

Ez az egyik legkönnyebben használható VPN minden eszközön. Windows, macOS, Android és iOS rendszereken működik, és lehetővé teszi öt eszköz egyidejű csatlakoztatását. 

Az ExpressVPN a leggyorsabb VPN a piacon, és az adatfelhasználásra nincs korlátozás. Ezek a funkciók, valamint az a tény, hogy bármilyen streaming platformra bejuthat, a legjobb streaming VPN-hez teszik. Több ezer szerver működik 94 országban, tehát rengeteg közül választhat. Tudjon meg többet az ExpressVPN áttekintésből.

Az ExpressVPN a legjobb VPN, amelyet pénzt vásárolhat, de drága, ami nem jó a hallgatói költségvetéshez képest. Ennek ellenére, ha képes kibújni, azt javasoljuk. Mint sok más szolgáltató esetében, a hosszabb tervek jobb árakat kínálnak, mint a havi áraké. Ezenkívül van egy 30 napos pénz-visszatérítési garancia is, amelyre visszatérhet.

5. ProtonVPN

A ProtonVPN ingyenes és fizetett tervet is biztosít. Jó biztonsági tulajdonságai vannak, erős titkosítással. Van még egy kill kapcsoló és egy szilárd bejelentkezési politika. A beállítás után könnyen használható, és ügyfeleket biztosít a Windows, a MacOS, az Android és az iOS számára. A csatlakozási határ azonban az Ön által választott tervtől függ, amelyet később megismerünk. 

protonvpn-műszerfal-csúszka-1

protonVPN-interfész-csúszka-2

protonvpn-profilok-csúszka-3

protonvpn-settings-csúszka-4

protonvpn-split-alagút-csúszka-5

Előző

Következő

A ProtonVPN egyedülállóvá teszi, hogy korlátlan sávszélességet kínál, még ingyenes tervén is. Rengeteg kiszolgáló van az iskolai hálózati blokkok megkerülésére, bár a hálózata nem túl nagy. Ez képes bejutni minden streaming platformra. 

Ennek ellenére az az oka, hogy nem közelebb a listánk tetejéhez, az az, hogy sebessége engedi le. Ez nem a leglassabb VPN, amellyel találkoztunk, de lassú, ahogy a ProtonVPN áttekintésből olvashatjuk.

Ha az ingyenes tervet választja, akkor korlátlan sávszélességet, egy eszközkapcsolatot és három szerver használatát fogja elérni, amelyek az Egyesült Államokban, Japánban és Hollandiában találhatók. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a tesztelés során a szabad kiszolgálókat megbízhatatlannak találtuk.

Ha a fizetett tervet választja, három különféle terv közül választhat. Az Basic a legolcsóbb terv, és két eszközt kap, valamint az összes szerverét. A Plusz terv ugyanazt kínálja, mint az alapterv, de további három kapcsolattal is rendelkezik, valamint a ProtonVPN Secure Core, streaming és Tor szerverek használatával. 

A legdrágább terv a látomásos terv. Ezzel összesen 10 kapcsolat jön létre, valamint a titkosított e-mail szolgáltatás, a ProtonMail használata. Ez azonban nem éri meg a pénzt. Jobb lenne, ha ragaszkodna a Plusz tervhez. Nincs ingyenes próbaverzió, de visszatérítést kérhet 30 napon belül.

6. TunnelBear

Utolsó választásunk, az TunnelBear, egy másik szolgáltató, amely ingyenes és fizetett tervet is kínál. Biztonsága jó, annak ellenére, hogy a protokoll és a titkosítás be van zárva. Van egy kill kapcsoló is, a VigilantBear néven.. 

Tunnelbear-homepage-2019

Van egy adatvédelmi politika, de kimondja, hogy az TunnelBear minimális mennyiségű információt gyűjt. Ennek ellenére az információ nem azonosítható, és a teljesítmény javítására szolgál. Tudjon meg többet az TunnelBear áttekintésből.

Interfésze könnyű a szemén és kellemes a használata. Kapsz egy térképet egy kis medvével, amely megmutatja a jelenlegi helyét. Kompatibilis a Windows, macOS, Android és iOS rendszerekkel. Legfeljebb öt eszközt csatlakoztathat egyszerre. 

Az TunnelBear sebessége nem nagy, és a kiszolgálónként eltérő. Ráadásul a szerver lefedettsége kicsi. Nem jó a streaming szolgáltatásokba való belépés, tehát nem fogja megszerezni a koronát az iskola legjobb ingyenes VPN-jén.. 

Ami az adatszolgáltatást illeti, a fizetett csomagnak nincs korlátozása, de az ingyenes csomag 500 MB-t eredményez. Ez nem annyira, mint a többi felsorolt ​​ingyenes terv, de lehet, hogy elég, ha könnyű a feladat. Vannak módok a juttatás növelésére. Extra gigabájtot kaphat, ha minden hónapban tweetelt az TunnelBear-ről.

Az TunnelBear teljes fizetett programja megfizethető, különösen, ha az éves tervet választja, nem pedig a havi havi. Visszatérítési garancia azonban nincs. A visszatérítéseket eseti alapon adják ki, tehát kapcsolatba kell lépnie az TunnelBear-rel, hogy kipróbálhassa..

Hogyan választottuk meg az iskola számára a legjobb VPN-t

Bár a legtöbb VPN úgy néz ki, mintha ugyanazok a szolgáltatások, minden szolgáltatás nagyon eltérő lehet. A sebesség, a biztonság erőssége, a szerverhálózat és így tovább változhat az egyes VPN-ek között, ezért fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elégedett-e annak képességeivel, mielőtt belép. VPN szolgáltatás.

Biztonság és adatvédelem

Az iskolai VPN számára a biztonság a legfontosabb tényező. Ez önmagában nem fog segíteni a blokk megkerülésében, de fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy védett-e, különösen amikor nyilvános hálózathoz csatlakozik. Védelem nélkül kockázatot jelenthet a számítógépes bűnözés áldozata. 

A VPN elrejti az Ön munkáját is, azaz az iskolának nincs értelme, hogy megkerülted a blokkokat.

A kikapcsoló kapcsoló egy kiegészítő szolgáltatás, amely megerősíti a biztonságot. Teljesen megszakítja a kapcsolatot, ha a VPN megbukik, vagyis az érzékeny adatait nem fedik fel a kíváncsiságú szemnek, és az iskola nem fogja tudni, hogy mit csinál..

A magánélete ugyanolyan fontos, de a jó biztonsági funkciók nem garantálják azt. Ellenőrizze, hogy a VPN-szolgáltató nem tart-e tevékenységi naplókat. Ilyen módon nincs adat az online tevékenységeidről.

Készülék kompatibilitás és egyszerű használat

A legtöbb VPN-szolgáltatás kompatibilis a népszerű operációs rendszerekkel, de érdemes ellenőrizni, hogy készüléke felkerült-e a regisztrációra. Előfordulhat, hogy kutatási célokra telepítenie szeretné a VPN-t az iskolai számítógépére, de ha a közösségi médiához és hasonlóhoz szeretne hozzáférni, akkor valószínűleg ezt fogja végezni a mobiltelefonján (olvassa el a legjobb mobilhálózati VPN-t).

Ellenőrizze annak felhasználóbarát jellegét is. A kezdők inkább olyan dolgokat részesíthetnek előnyben, amelyek kapcsolódhatnak egy gombnyomással, míg a tapasztalt felhasználóknak valami furatabbat szeretnének. 

Sebesség és sávszélesség

A VPN sebességét is figyelembe kell venni. A lassú sebesség azt jelentheti, hogy sokáig várakozik a webhelyek vagy szolgáltatások betöltésére, vagy – furcsa esetben – teljesen kudarcra. Biztosak vagyunk abban, hogy nem akarja a teljes szünetét a betöltő képernyőre bámulva tölteni, ezért elengedhetetlen a megfelelő sebességű választás. 

A sebesség mellett meg kell győződnie arról, hogy a VPN sávszélessége elegendő-e a tervezett tevékenységek elvégzéséhez. Például, ha csak a Instagram-on szeretné megosztani legújabb szelfjét, nem fog sok adatot felhasználni. Ennek ellenére, ha sokat szeretne streaming vagy letölteni, akkor az adatszolgáltatás gyorsan elfogyasztódik.

Ha eléri a sávszélességet, a VPN nem fog tovább működni. Nem csak kiszolgáltatott helyzetben marad, de a letiltott tartalomhoz nem is férhet hozzá.

Szerverhálózat

A VPN szolgáltatóknak sok szerverük lehet az egész világon. Minél több szerver érhető el, annál könnyebb megkerülni a korlátozásokat. A közeli szerver kiválasztása a sebességgel is segíthet. 

Győződjön meg arról, hogy a VPN-nek megfelelő kiszolgálói száma van, és hogy van-e az adott országban. Ha az országában nincs kiszolgáló, akkor előfordulhat, hogy nem tud hozzáférni bizonyos tartalmakhoz, vagy pedig egy másik ország verziójára.

Ár

Diákként jelentheti azt, hogy nincs pénze fizetni a havi szolgáltatásért. Számos szolgáltatás kínál ingyenes tervet, de győződjön meg arról, hogy a terv fedezi azt, amire szüksége van. A fizetett szolgáltatások gyakran kedvezményekben részesülnek a hosszabb előfizetéseknél is, azonban továbbra is gondoskodni kell arról, hogy megfizethessék.

Miért van szüksége VPN-re az iskolában??

Néhány oka van annak, hogy miért előnyös a VPN használata az iskolában vagy a főiskolán. A kezdőknek soha nem lehet tudni, mennyire biztonságos a hálózat. Gondolhatatlan dolgok várhatnak arra, hogy megfertőzzék a készüléket, és amint megtörténnek, az Ön bizalmas adatait ellophatják. A legjobb, ha VPN-sel védünk, de egy megfelelő víruskereső is segít.

A biztonság eltekintve, az iskolákban és a főiskolákban szokásos korlátozásokat szabni bizonyos tartalmakra vagy szolgáltatásokra. A virtuális magánhálózat segít megkerülni az összes blokkot azáltal, hogy az iskola hálózatán kívüli szerverhez csatlakozik, és álcázza az igazi helyét. 

Ez azt jelenti, hogy minden olyan szolgáltatást vagy webhelyet, amelyet meglátogat, becsapja annak a gondolatába, hogy Ön a kiszolgáló helyén van, és mivel erre a szerverre nem vonatkoznak korlátozások, mindenhez hozzáférhet.

Miért blokkolják az iskolák a webhelyeket és a szolgáltatásokat??

A közösségi média platformjai – mint például a Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat és Twitter – a szokásos áldozatok. Az olyan streaming platformokat, mint például a Netflix, szintén blokkolhatjuk, de ehhez némi izom szükséges, hogy áttörjék a Netflix VPN-tilalmát. A Netflix roundup legjobb VPN-je felsorolja azokat, akik képesek bejutni. 

Ennek oka azonban az, hogy valamennyien eltömődnek, egyszerű: biztosítani kell, hogy a hallgatók és a dolgozók ne zavarják az órákat. Nem mondhatja azt, hogy teljesen koncentrált vagy, ha görgetsz valaki Instagram-hírcsatornáján, vagy vicces macskás videókat nézel. 

Annak ellenére, hogy mennyire frusztrált lehet, az iskolák jó szándékú feketelistákat vesznek fel az oldalakon. Ennek ellenére az e-mail szerverek és az oktatási tartalmak bekapcsolódhatnak a hálózatba.

A blokkokat a sávszélesség megszokásának szabályozására is végrehajtják. Ha a hallgatók folyamatosan videókat közvetítenek, letöltnek játékokat – például a Fortnite-t -, és bármi mást találnak, hogy szórakoztatják magukat online, a hálózat nem lenne képes kezelni. 

Felmerül a torzítás kérdése. Az iskolák ezt jó okból nem engedélyezik. A diákok gyakran megosztják a tankönyvek PDF verzióit, ám az iskoláknak meg kell felelniük a digitális évezred szerzői jogi törvényének. Ha kiderül, hogy egy diák megsérti az iskola irányelveit, akkor megbüntethetik, de a VPN segít észrevétlen maradni.

Feloldhatom az iskolai WiFi-t VPN nélkül?

A VPN-ek használatával a blokkolt tartalmak eléréséhez egy másik módszer is létezik, ez egy proxy. A proxy alapvetően elfedi az IP-címet, ismét olyannak tűnve, mintha máshol lenne. A proxykiszolgálók azonban nem jó választás, mivel hiányzik a VPN által biztosított biztonság és védelem, ezért nem javasoljuk az egyik használatát. 

Annak ellenére, hogy a helyed maszkolva van, nem vagy teljesen anonim, és bárki nyomon követheti Önt. Nem lesz védelme a rosszindulatú webhelyek és a hackerek ellen sem. A jobb megértés érdekében olvassa el a VPN vs proxy vs Tor útmutatót.

Hogyan lehet hozzáférni a VPN webhelyekhez az iskolában?

Ha még nem regisztráltál VPN-t, akkor előfordulhat, hogy iskolája blokkolta a VPN-webhelyekhez való hozzáférést. Ha a VPN webhelye le van tiltva, akkor nem tud regisztrálni a szolgáltatásra az iskolájának hálózatán. Ha nem tud várni, vagy nincs kapcsolat otthon, néhány módon regisztrálhat.

Ha rendelkeznek mobil adatokkal, akkor ezt először felhasználhatnák a VPN feliratkozásra, és az iskolai számítógépét a telefonjára kötheti, ha ott szeretné letölteni a szolgáltatást – csak győződjön meg arról, hogy jelszóval védi a hotspotot. Használhat egy WiFi hotspotot egy közeli kávézóban is. Bármelyik módszert is választja, ne feledje mobilszámláját és biztonságát a nyilvános WiFi-n keresztül.

Használhatok egy ingyenes VPN-t az iskolában?

Noha nem minden ingyenes VPN tartozik rosszul – mint például a fent említett ingyenes tervek -, nem javasoljuk a több száz ingyenes VPN-szolgáltatás használatát, amelyek felmerülnek, amikor az alkalmazás-áruházban vagy a webböngészőben keres. Tudjuk, hogy csábítóak, főleg, ha ragaszkodnak a készpénzhez, de ezeknek a VPN-knek sokkal több kárt okozhat, mint hasznot.

Elolvashatja a legrosszabb ingyenes VPN-szolgáltatóink darabját, hogy megnézhesse, mennyire rossz is lehet, de a leggyakoribb veszélyek közé tartozik az eszköz rosszindulatú programokkal való megfertőzése, követő sütik behelyezése és az Ön adatainak értékesítése. Az összes veszélyen kívül az ingyenes VPN-nek valószínűleg vannak adatfelhasználási korlátozások és esetleg lassú sebességük is.

Végső gondolatok

A VPN használata az iskolában segíthet megkerülni az iskola hálózatán elhelyezett blokkokat, és biztonságban tarthatja az online veszélyeket. Ennek ellenére nehéz lehet választani azt, amely megfelel az Ön igényeinek és a költségvetésben marad, ha Ön diák. A biztonság a legfontosabb tényező a biztonság megőrzésében, de figyelembe kell venni annak egyszerű használatát, sebességét és sávszélességét is. 

A CyberGhost a legjobb választás az iskolai VPN-hez. Jó biztonsági tulajdonságai vannak, beleértve egy állandóan engedélyezett kill kapcsolót. Könnyen kezelhető, jó sebességgel és korlátlan mennyiségű adatot tartalmaz. Ráadásul olcsó és ingyenes próbaverzió az Android és iOS felhasználók számára, valamint pénz-visszafizetési garancia. Nem baj lehetsz.

Van tapasztalata a VPN használatával az iskolában? Tudassa velünk a megjegyzés szakaszban. Vessen egy pillantást más VPN-cikkekre, miközben itt vagy is. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map