A legjobb víruskereső szoftver 2020

Üdvözöljük a Cloudwards.net útmutatójában a legjobb víruskereső szoftverről. Megismerjük az antivírus-áttekintések során talált növények krémét, valamint tájékoztatjuk arról, hogy az antivírus mit tesz az Ön védelme érdekében, és azokról az óvintézkedésekről, amelyeket a szokásos vizsgálaton kívül tehet meg..


Az antivírus programokat öt körben hasonlítjuk össze: szolgáltatások, árazás, felhasználóbarátság, védelem és támogatás. Három program rangsorolódik mindegyikre, és a végén kihirdetjük az általános nyertest.

A fordulóba lépés előtt meghatározzuk, mi az antivírus 2020-ra, áttekintjük az alapvető rosszindulatú programok típusait, és hogyan azonosíthatjuk, vannak-e a számítógépen, és mérjük meg a ingyenes víruskereső programok.

További információ:

 • Legbiztonságosabb víruskereső szoftver 2020
 • A legjobb ingyenes víruskereső szoftver 2020-ra
 • A legjobb antivírus az Android 2020-hoz

Antivírus meghatározása 2020-ban

A legtöbb számítógép közelében időt töltő ember megadhatja az antivírus alapvető meghatározását. Egyszerűen fogalmazva: védi a számítógépet a vírusok ellen. Bár ez továbbra is igaz, az antivírusokat, amint ma ismertük, jobban leírják, mint kártevőirtókat.

A rosszindulatú program a rosszindulatú szoftverek esernyője. A vírusok szerepelnek a listán, de

 a programok az évek során növekedtek, hogy alkalmazkodjanak a sokkal szélesebb körű fenyegetésekhez, amelyek nem mindegyike az asztalon található.

Számos antivírus program prémium biztonsági csomagként jön létre, ideértve több gép, operációs rendszer és mobil eszköz védelmét. A fokozott biztonsági intézkedések, mint például az identitáslopások védelme és a fájlok titkosítása, szintén gyakoriak.

Panda biztonsági felület

Az antivírusok nem olyan reakcióképes, mint régen. Mielőtt rosszindulatú programokat keresnének, megfertőzik őket. A megvalósítás egyik tipikus módja a viselkedésfigyelés és a gépi tanulás.

A legjobb antivírusok olyan veszélyeket tudnak azonosítani, amelyek még nem ismertek, ha megtanulják a korábban talált rosszindulatú programok viselkedését és alkalmazzák azokat új szoftverekre. Ez lehetővé teszi számukra az új rosszindulatú programok felismerését és eltávolítását a számítógépről, még akkor is, ha az ismert malware adatbázis nem tartalmazza.

Ez a tanulás kiterjed a böngészőre is, ahol van egy rosszindulatú program kincstárja, amely csak arra vár, hogy töltse le. A böngészők jobban megismerik a beépített biztonságot, különös tekintettel a Google Chrome-ra, de egy dedikált víruskereső képes kiszivárogtatni azokat a támadásokat, amelyeket esetleg nem észlel.

Mielőtt tovább lépne a listánkba, határozza meg a gyakori rosszindulatú programokat, amelyekkel előfordulhat, és hogyan derítheti ki, hogy már fertőzött-e.

Malware típusok és támadások

Vírus-Malware

A rosszindulatú programoknak sokféle formája létezik, és ezeket mindegyiket nem tudjuk lefedni. A ravasz programozók minden nap új rosszindulatú programokat írnak új felhasználásokra. Mégis vannak széles archetipusok, amelyekről tudnia kell.

Adware

Az egyik leggyakoribb rosszindulatú program, az adware úgy van kialakítva, hogy azoknak, akik nem keresik őket, radar alatt futnak. A legtöbb esetben a keresőmotor megváltozik, több hirdetés jelenik meg a meglátogatott webhelyeken, és bizonyos esetekben hirdetések is megjelennek az asztalon.

Általában adware-t kap, ingyenes csomaghoz mellékelt kiegészítésként. Számos felhasználó másodlagos gondolat nélkül kattint a telepítőkre, és így csúszik be. Ellenőrizze, hogy vigyázzon-e a telepítőkre, és törölje a jelölőnégyzetet minden olyan jelölőnégyzetből, amely további szoftver telepítését kéri..

A trükkös dolog az, hogy nem illegális vagy mindig rosszindulatú. Sok esetben a felhasználó egy „biztonságos” böngészőt választ, amelynek célja hirdetési dollár behozása azok számára, akik a szoftvert írták. Még ha a szoftvert is nehéz eltávolítani, nem próbál meg lopni tőled valamit. A legfontosabb dolog az ilyen típusú rosszindulatú programok elleni védelemnél az, hogy figyeljen a telepítőkre.

Botok és botnetek

A robotok rosszindulatúak. Úgy tervezték, hogy beszivárogjon a számítógépébe, lehetővé téve a hackerek számára, hogy távolról végezzen műveleteket a számítógépen. A robotok helyettesíthetik magukat, mint férgek, és más gépekre terjedhetnek, mint például vírusok.

Ez nem olyan, mint a Mátrix, ahol a hacker felhív egy parancssort, és üzenetet küld neked. Ha a számítógépen van bot, akkor valószínűleg egy botnet, rabszolga gépek része, amelyeket a DDoS támadásokhoz leggyakrabban használnak.

A botnet összes botja felhívja a gazdagépeket, hogy egyszerre végezzenek műveletet, általában egy webszerver összeomlására és egy webhely leállítására. A félelmetes a botneteknél az, hogy részese lehetsz az egyiknek jelentős jelölés nélkül, különösen, ha olyan rosszindulatú szolgáltatást használsz, mint a Hola VPN.

Billentyűzetfigyelő

Magától értetődő, de csúnya rosszindulatú program a keyloggerek tárolják az összes gombokat a gazdagépen. A legtöbb antivírus felismeri a keyloggereket, mivel aktívan futó folyamat, de más módon is megvédheti magát.

Használhat képernyő-billentyűzetet érzékeny adatok bevitelekor, de javasoljuk a jelszókezelő használatát a legjobb jelszókezelő listánkból. Nem csak nem fogja megérinteni a billentyűzetet, de időt takaríthat meg a weboldalakba való bejelentkezéshez.

zsarolóprogramok

A Ransomware titkosítja a számítógépe adatait, és túszul fogja tartani mindaddig, amíg nem fizet váltságdíjat. Dokumentumait, adathordozójait és egyéb adatait becsavarják mindaddig, amíg nem jönnek fel a készpénz, hogy visszakapja.

Más rosszindulatú programoktól eltérően, akkor tudni fogja, hogy van-e a számítógépen. A támadó értesíti Önt a fizetés küldéséről és az adatok feloldásáról. Általában kriptovalutával kell fizetnie, így a támadó névtelen maradhat.

Más ransomware ravaszabb. Például az ijesztő szoftverek antivírusként jelennek meg, azt állítva, hogy számtalan problémát fedezett fel a számítógépen. A képernyőzárral rendelkező vírusok hamis webhelyet töltenek be, általában egy állami kormányt vagy hitelkártya-ügynökséget, és fizetést igényelnek, mielőtt beléphetnek a gépébe..

Nem számít a váltságdíj, függetlenül attól, hogy milyen formában jelenik meg. Az a személy már nem tudta megcsavarni a számítógépet, így valószínűleg nem adja vissza a fájlokat. A ransomware eltávolításának legjobb módja az, ha visszatér a rendszer-visszaállítási pontra a Windows rendszerben, és futtat egy UEFI-vizsgálatot.

Megkerülheti az egész problémát, és formázhatja a merevlemezt, de ehhez biztonsági másolatot kell készíteni. Nézze meg áttekintést a legjobb felhőalapú tárolásról és a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatókról, hogy kitalálja, hogyan lehet ezt a legjobban megtenni.

rootkit

A gyökérkészlet hasonló egy bothoz, de a botnetekkel ellentétben inkább egyetlen gép fertőzése iránt érdeklődik. A szoftver eszközök készlete jogosulatlan hozzáférést biztosít a távoli géphez, lehetővé téve számukra a fájlok végrehajtását és a rendszerkonfigurációk megváltoztatását..

Mivel a rootkit-ek annyira mélyen ülnek, ezeket nehéz felismerni és eltávolítani. Időbe telik azonban, hogy elérjük ezt a szintű hozzáférést, így a legtöbb antivírusnak fel kell fedeznie és eltávolítania kell a rootkit-eket, mivel felhasználói engedélyeket szereznek..

Ha már rendelkezik rootkit-rel, és az asztali szkenneléssel nem távolítható el, akkor a legjobb megoldás az, ha egy UEFI-letapogatást futtat az operációs rendszer betöltése előtt..

spyware

A kémprogram trükkös, mert nem illegális vagy rosszindulatú. Ez egy olyan szoftver, amely arra készül, hogy kémkedjen téged, adatgyűjtést végez a böngészési lehetőségekről, a vásárlási döntésekről és egyebekről. A legtöbb esetben ez egy módja annak, hogy információkat adjunk el a marketingszakembereknek. A Red Shell egy nemrégiben bemutatott példája sok PC-játéken futott át, vitákat váltva ki a játékközösségben.

Az ilyen kémprogramokat a szoftverfejlesztők szándékosan helyezték el, de nem mindig ez a helyzet. Néha ez egy módja annak, hogy rögzítse a képernyőjét, érzékeny bejelentkezési adatokat rögzítsen, vagy kémkedjen webkamerákban Tomok kukucskálására.

Szerencsére könnyű észlelni és eltávolítani. Számos modern antivírus tartalmaz webkamerás védelmet is, hacsak nem engedélyezi az összes programhoz való hozzáférés blokkolását.

trójai

Trojan-Virus

Csakúgy, mint a trójai, ez a fajta rosszindulatú program valami hasznosnak bizonyul, ám rosszindulatú hasznos teherbõl áll. A trójai önmagában ugyanakkor nem rosszindulatú programok, csak az, ami benne van.

Ez az egyik leggyakoribb módszer a rosszindulatú programok szállítására a gépen. Ugyancsak az egyik legveszélyesebb, mert kulcsloggerek, ransomware, rootkit és még sok más szállítására használják. A trójai az első olyan dolgok közül, amelyeket az antivírusok keresnek.

A trójai elkerülésének legjobb módja az, hogy ne töltsön le valami megkérdőjelezhető fájlt. Különösen az ingyenes PDF-konverterekre és a hamis antivírusokra kell figyelnie. Rosszindulatú esetekben a letöltések kétszeres feladatokat jelentenek, és a trójai és az adware programokat telepítik számítógépére ugyanabba a végrehajtható fájlba.

Vírus

Az egyik legkorábbi és leghatékonyabb számítógépes fenyegetés, a vírusok már régóta léteznek, legalább annyira elég hosszúak, hogy az „antivírus” kifejezés érme legyen. Úgy tűnik, hogy a lehető leggyorsabban szaporodnak, megfertőzve a gépet és a kapcsolatot.

A vírusok legfélelmetesebb aspektusa az, hogy milyen gyorsan terjedhetnek és megsemmisítést okozhatnak. Ezeket arra használják, hogy hatalmas mennyiségű adatot lopjanak vagy megsérüljenek, és gyakran lelassítják a gépedet a feltérképezéshez a rendszer erőforrásainak evésével.

Szerencsére a vírusok ritkábbak, mint régen, mivel az antivírusok kifinomultabbá váltak. Más rosszindulatú szoftverek helyet foglaltak el, mindenekelőtt a ransomware és a robotok.

Adathalászat

Bár az adathalászat technikailag nem egyfajta rosszindulatú program, erõteljes fenyegetést jelent a kiberbiztonság számára. E-mailben, telefonon vagy szövegesen felveszi Önnel a kapcsolatot valaki, aki legitim intézményként jelentkezik, és kéri, hogy adjon bizalmas információkat. Általában ez egy bank, biztosítótársaság vagy hitelkártya-ügynökség.

A cél az, hogy rávegyék a felhasználót arra, hogy rákattint egy fertőzött URL-re, általában egy ál-fizetési portálra, és olyan információk megadására, mint a felhasználónév és jelszó. Antivírus-tesztelésünk során láttuk, hogy a bankok, a PayPal és a biztosítási ügynökségek emuláltak.

Az adathalász weboldalak folyamatosan változnak, gyakran egy vagy kevesebb napot is tartózkodnak, adatgyűjtést végeznek és offline állapotba lépnek. Az első védelmi vonal a spam mappák tiszteletben tartása és az információk hitelesítő adatok nélkül történő kiosztása. Győződjön meg arról, hogy amikor érzékeny információkat ír be, ellenőrizze újra a használt URL-t.

A rosszindulatú programok azonosítása

A legtöbb rosszindulatú program célja, hogy észrevétlenül éljen a számítógépen a lehető leghosszabb ideig. Vannak más rendszerek, például a ransomware, amelyek ismertetik jelenlétüket. A fentiek kivételével Önnek kell tudnia, van-e rosszindulatú programja.

Miután letöltötte a víruskeresőt a listánkról, és elvégezte a vizsgálatot, megtudhatja, hogy van-e rosszindulatú program a számítógépeden, de vannak jelek, amelyek előtt figyelni kell.

Az első a lassú teljesítmény. A rosszindulatú programok gyorsan rágnak a rendszer erőforrásain, gyakran azért, mert a programokat sietve írják optimalizálás nélkül. Ha a gép a normálnál lassabban fut, akkor lehet, hogy rosszindulatú programot tartalmaz.

CPU rögzítve

Windows rendszeren a feladatkezelő segítségével megtekintheti az aktív feladatokat és az erőforrás-felhasználást. Görgessen a listán, és ellenőrizze, léteznek-e olyan aktív folyamatok, amelyek furcsa nevekkel rendelkeznek, vagy úgy tűnik, hogy nincsenek-e összekapcsolva egyetlen alkalmazáskal sem. Nem jó ötlet ezeket a folyamatokat lezárni, mivel nem távolítja el a rosszindulatú programokat, és ez valószínűleg egy legitim alkalmazáshoz kapcsolódó folyamat..

A rosszindulatú programok egyéb formái, például a robotok, nem mutathatnak jeleket arról, hogy a számítógépen vannak. Emiatt a legjobb, ha a víruskereskedéssel gyakran teljes letapogatást hajt végre, még akkor is, ha nem veszi észre a rendszer lelassulását vagy furcsa aktív folyamatokat..

Ingyenes antivírusok: A jó, a rossz & a csúnya

Noha a fizetett megoldások szinte mindig jobbak, vannak ingyenes antivírusok a piacon. Úgy gondoljuk, hogy nem szabad védtelennek lennie csak azért, mert a pénztárca nem tudja támogatni a teljes tervet, de vannak hátrányai az ingyenes ajánlatoknak.

Kezdjük azonban a jóval. Az ingyenes antivírusok fő értékesítési pontja az, hogy ezek ingyenesek. Az olyan vállalatok, mint az Avast, a Malwarebytes, az Avira és a Norton, ingyenes antivírusokat állítottak elő a védelem érdekében. Letölt egy telepítőt, és ennyi is, nincs pénzt költeni.

Malwarebytes felület

Mint minden, ami ingyenes, vannak korlátozások. Amit kap a fizetett szoftver eltávolított verziója és folyamatos frissítési kérések. Az Avira Free például csak igény szerinti szkennelést biztosít. A vállalatok azt állítják, hogy a fizetett és az ingyenes verziók is frissülnek az új rosszindulatú programok aláírásával, ám ezeket nem mindig végzik el ugyanolyan ütemben.

A különbség kicsi, de a fizetett antivírusok magasabb észlelési számot jelentenek, mint ingyenes társaik. Feltételezve, hogy mindkét alkalmazást ugyanazok a rosszindulatú programok aláírásai frissítik, feltételezhetjük, hogy ezek a frissítések először a fizetett felhasználók számára, másodszor pedig az ingyenes alkalmazások számára készülnek..

Az idő alapvető fontosságú a víruskereső programok számára. A nulla napos kizsákmányolás támadások, amelyeket ugyanazon a napon hajtanak végre, amikor a kizsákmányolás ismertté válik. Azok, akiknek vírusellenes vírusai vannak, kiszolgáltatottabbak rájuk. A fizetett termékek általában kifinomultabb viselkedésfigyelést alkalmaznak a nulla napos malware észlelésére, míg a szabad termékek az ismert malware aláírásokra és a kezdetleges észlelési módszerekre támaszkodnak..

Nem bír jelentőséggel, hogy ez egy összetettebb viselkedésfigyelő rendszer, vagy a rosszindulatú szoftverek aláírásának gyorsabb frissítése. Az ingyenes antivírusok átlagosan kissé rosszabb teljesítményt nyújtanak, mint fizetett társaik. Ez egy kicsi mozgástér, hogy a fizetett megoldások néha megpróbálják igazolni.

A rést olyan elemek jellemzik, amelyeket a használhatóság vagy a védelem összpontosít. A listán általában a szülői felügyelet, a ransomware védelem és a támogatás lehetőségei lesznek a frissítés során.

Sophos Home szülői felügyelet

A szolgáltatások könnyen túllépik az árat. A gép rosszindulatú programok ellenőrzése révén megtisztíthatja annak maradványait, de a személyazonosság-lopás, a ransomware és a mobil támadások elleni védelem olyan szolgáltatások, amelyeket fizetett antivírusokkal kapsz..

Röviden: a fizetett antivírusok jobbak, mint az ingyenesek. A felismerési arány hasonló, de az extra védelmi funkciók és a robusztusabb infrastruktúra igazolja a frissítést. Ennek ellenére a szabad védelem jobb, mint a nem védelem, ezért feltétlenül olvassa el ezt az útmutatót a legjobb ingyenes víruskereső szoftverrel kapcsolatos ajánlásainkhoz..

1. forduló: Jellemzők

Az antivírusok több, mint a számítógép védelme. Alaptervek állnak rendelkezésre, de a vágott termék egy segédprogramból prémium biztonsági csomaggé vált. Első fordulónk olyan funkciókat vizsgál, amelyek javítják az Ön biztonságát és élményét anélkül, hogy a rendszer erőforrásait felhalmoznák, vagy a felhasználói felületet akadályoznák meg.

A virtuális magánhálózatok és a jelszókezelő eszközök nem lesznek a figyelembe vett dolgok között. Ezek az eszközök a víruskereső csomagok általános kiegészítéseivé váltak, ám rosszabb teljesítményűek, mint a legjobb VPN-válogatók és jelszókezelők. Kivételt képezünk abban az esetben, ha a mellékelt VPN vagy jelszókezelő lábaktól lábujjig tarthat az ezekben a kategóriákban szereplő legjobb választásokkal.

Ehelyett olyan funkciókat vizsgálunk, mint például a fájltörő, a szülői felügyelet és a biztonságos böngésző. A legtöbb antivírus védi az Ön jelenlegi böngészőjét, de olyan kiegészítő alkalmazást keresünk, amely védi az online fizetéseket, blokkolja a hirdetéseket és folyamatosan törli a sütiket.

Ezen kívül a szolgáltatások termékspecifikusak. A Bitdefender Antivirus például a szkennelés hangolására szolgáló profilokat tartalmaz, az AVG pedig a TuneUp szoftver ingyenes próbaverzióját tartalmazza a gépén keletkező hulladék eltávolításához. Az ilyen funkciók segítenek bizonyos antivírusok kitűnőben lenni a többiektől, és hasonló tulajdonságú készletekhez használt termékek megszakítóiként használatosak.

Íme a dolgok, amelyeket ebben a fordulóban keresünk:

 • Iratmegsemmisítő
 • Szülői felügyelet
 • Biztonságos böngésző
 • További szolgáltatások

AVG

Az AVG nagylelkű ingyenes ajánlatot kínál alapvető malware védelemmel, ransomware védelemmel és egyebekkel. Kedvenc funkciónk az ingyenes csomagból az AVG Biztonságos böngészője, egy Chromium felület, előre telepített kiterjesztésekkel, például hirdetésgátlóval, cookie tisztítóval és jelszókezelővel.

A böngésző, amely megegyezik az Avast biztonságos böngészővel, kiemelkedik a többi antivírussal szemben. Ez egy ismerős felület, amely növeli a sebességet és védelmet nyújt. Mindaddig, amíg Google integráció nélkül mehet, a Biztonságos böngésző nem jó megoldás.

Az Internet Security olyan funkciókat kínál, mint a tűzfal, a webkamera védelme és a fájl titkosítása. A tételből a fájlkódolás a leghasznosabb, amely extra biztonságot nyújt a csúnya ransomware ellen.

AVG védelem beállításai

Azért, mert az AVG ebben a fordulóban az első helyezett, az Ultimate csomagja van. Az Internet Security és az AVG TuneUp együttesen működik. A TuneUp kiváló tisztító segédprogram, amely kezelheti a tömeges fájlokat, lelassítva a meghajtó teljesítményét, és rögzítheti a háttér-alkalmazásokat, amelyek a rendszer erőforrásait fedezik fel. Amikor teszteltük a TuneUp-ot, akkor több mint 12 GB-os memória ürített meghajtóinkat.

Az AVG a szülői felügyelettel, egy biztonságos böngészővel, egy iratmegsemmisítővel és olyan kiegészítő szolgáltatásokkal, mint a TuneUp, megfelel a kritériumoknak. Vannak még számos más szolgáltatás is, amelyekről a teljes AVG áttekintésünkben olvashat.

Bitdefender

A Bitdefender Antivirus a referenciavírusok a funkciók szempontjából. Ha nem az AVG TuneUp lett volna, akkor könnyen megszerezheti az első helyet ebben a fordulóban. Másodszor azonban el kell számolnia. A teljesítményprofilokkal, a biztonságos online banki szolgáltatásokkal és a Bitdefender Photon funkcióval az AVG sarkán mozog.

Lenyűgöző védelmi funkciókkal rendelkezik, és kielégíti a szülői felügyelet alappályáját, a fájlmegsemmisítőt és a biztonságos böngészőt, amint az a Bitdefender áttekintésünkben olvasható. Megkapja a teljes fájl titkosítást és a ransomware védelmet, a hálózati fenyegetés figyelőt, az adathalász szűrőt és a lopásgátlót – egy olyan eszközt, amely segít megtalálni a készüléket, ha elveszik vagy ellopták..

Bitdefender-profil-beállítások

Kedvenc funkciónk a teljesítményprofilok, amelyek kizárólagosak a Bitdefender számára. Beállíthatja a profilokat, hogy automatikusan bekapcsoljanak bizonyos műveletek végrehajtásakor vagy az alkalmazások elindításakor.

A Bitdefender növeli a védelem területeit, elnyomja az értesítéseket, vagy bármit megtesz, amire szüksége van, az ön tevékenysége alapján. Például egy munkaprofil növelheti az e-mail és a hálózat védelmét, miközben elnyomja a szkennelési értesítéseket.

A teljesítmény növelésének egy másik módja a Bitdefender Photon, amely átvizsgálja a hardver és a szoftver konfigurációit, és optimalizálja a beolvasást a telepítéshez. Takarítson meg erőforrásokat és javítsa sebességét, így továbbra is használhatja gépeit, amíg a Bitdefender beolvassa.

Kaspersky

Sok antivírus képes elviselni a harmadik helyet erre a fordulóra. Az ESET, a Panda Security és a Norton versenyzők voltak, de ezt meg kell adnunk a Kaspersky-nek, hogy a tulajdonságokkal szemben a minőségre összpontosítson jellemzőivel..

Ez magában foglalja mindazt, amit ebben a fordulóban keresünk: egy iratmegsemmisítőt, szülői felügyeletet és egy biztonságos böngészőt. 

Egyéb figyelemre méltó funkciók közé tartozik a webkamera-védelem és az adatvédelmi tisztító. Eltávolítja a rendszert az esetleges azonosító adatokkal, és kitisztítja azokat. Noha az adatvédelmi tisztító nem fog annyi helyet megtakarítani, mint az AVG TuneUp, ez megóvja a személyazonosság-lopásoktól. Elolvashatja a személyazonosság-lopás megakadályozására vonatkozó tippeinket, hogy megtudja, hogyan lehet megvédeni magát.

Kaspersky tracker blokkoló

Biztonságos pénzt kap, amely biztonságos módszer az online tranzakciók kezelésére, de a Kaspersky védi a normál böngészőt is. A privát böngészés blokkolja az adatok elemzését az internetes elemzésből a közösségi hálózatokba. A Privát böngészésről és a Kaspersky egyéb szolgáltatásairól a Kaspersky Antivirus áttekintésében olvashat bővebben.

Második forduló: Árképzés

Mint minden útmutatónkban, az árra is vonatkoztunk, mivel az az értékre vonatkozik. Például következetesen értékeljük az ExpressVPN-t a kategória tetején. Drága, de árát egy robusztus szolgáltatáskészlettel igazolja, amelyről az ExpressVPN ismertetőnkben olvashat.

Egy szolgáltatás nem csak azért jó, mert olcsó, ezért megvizsgáljuk az árat és a funkciókat egymáshoz viszonyítva. Például az F-Secure drágább, mint a McAfee Total Protection, de a laboratóriumi eredmények jobban értékelik, mint a vörös árnyékolású versenytársa..

Az általános értéken kívül a terv felépítését vizsgáljuk. Ez magában foglalja azt, hogy hány eszköz lehet egy tervben, milyen operációs rendszereket támogat, stb. A Kaspersky Internet Security, egy antivírus, amely kiváló laboratóriumi eredményeket mutat, öt eszközre korlátozódik, ami nehéz eladást jelent a családok számára.

Mint fentebb említettük, a fizetett antivírusok általában jobbak, mint ingyenes társaik. Ennek ellenére érdeme van az ingyenes ajánlatoknak. A rangsorolás meghatározásakor figyelembe vesszük, hogy egy víruskereső egy ingyenes csomagot nyújt-e.

Íme, mit keresünk ebben a fordulóban:

 • Érték
 • Eszköz támogatás
 • OS támogatás
 • Ingyenes terv

Avast

Az Avast a legjobb értékorientált antivírus. Kiemelkedik a nagylelkű ingyenes ajánlat, és az Avast Pro olcsó költsége a többi antivírus ára körülbelül fele. Miközben a funkciók gyenge, képes volt elválasztani magát a laboratóriumi eredmények között, amint azt az Avast Pro áttekintésünkben olvashatja.

Könnyen megvilágítja a funkciókat, összehasonlítva egy olyan biztonsági csomaggal, mint például a Bitdefender, de a költség kevesebb mint felében még mindig sokat keresel. Az Avast tartalmazza biztonságos böngészőjét, amely megegyezik az AVG biztonságos böngészőjével. Bővítményei vannak, mint például egy hirdetés-blokkoló, sütitisztító és még sok más, de hiányzik a Google integrációja.

Az Avast Free és a Pro kedvenc funkciója a Wi-Fi Inspector. Ellenőrzi a hálózathoz csatlakoztatott összes eszközt, és figyelmezteti a sérülékenységeket. Ez különösen akkor hasznos, ha kihúzza a nyilvános WiFi-t, de felhasználható az otthoni hálózat problémáinak azonosítására is.

Az Avast egyetlen problémája az, hogy az operációs rendszerek nem keverhetők össze. Még a több eszközre vonatkozó tervek a PC-re is korlátozódnak. A Mac, az Android és az iOS kínálata ingyenes vagy olcsó, bár enyhíti a csak a Windows terv fájdalmait.

Az Avast Pro értéke ellenére még sok más szolgáltatás indokolja a frissítést. Például az Avast Ultimate-nak nincs annyira dollárértéke, mint az olcsó kínálatnak, de az Avast SecureLine-hez, egy meglepően jó VPN-hez egy csomagolt termékhez tartozik. Olvassa el az Avast SecureLine áttekintést, hogy többet megtudjon róla.

A McAfee teljes védelme

A McAfee „tisztességes” pontszámot szerepelt a McAfee Total Protection beszámolónkban a felbukkanó ablakok akadálya miatt bekövetkező gyenge asztali teljesítmény miatt, de nincs jobb választás a magas eszközszám alacsony áron.

Évente kevesebb, mint 50 dollárért akár 10 eszközt is megvédhet a McAfee prémium csomagjával. Támogatja a Windows, a MacOS, az Android és az iOS rendszert, és mindegyiket szinkronizálhatja a felhasználói felületen. Az antivírus leginkább egy olyan család számára alkalmas, amelynek több gépet meg kell védenie és egyetlen területen kell kezelnie.

Sok funkciót is kapsz. A McAfee magában foglalja a True Key-t, egy tisztességes jelszókezelő szoftvert, amely nem érte el Dashlane szintjét (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket). Mivel csomagolt szoftver, ez jó. Öt licencet kap, amelyek önmagukban évente 99,99 dollárba kerülnek.

Az olyan funkciók, mint például a fájltörő és a böngészőtisztító, szintén örvendetek. A McAfee Total Protection egy jó közúti lehetőség, amely egyetlen területen sem kiváló. Ha azonban a lehető legtöbb eszközt szeretné megvédeni a legalacsonyabb áron, ez a legjobb választás.

Sophos Home

Sok antivírussal ellentétben a Sophos Home egyszerű árképzési rendszerrel rendelkezik. Van egy ingyenes és fizetett változat, mindkettőnek nagy az eszközszáma, figyelembe véve a költségeket. Az ingyenes csomag három eszközt, a fizetett 10-et pedig csak 50 dolláros lopást jelent.

Az ingyenes csomag nem kap sok funkciót. Megvan az alapvető víruskereső, amely védi a normál rosszindulatú szoftvereket, beleértve a ransomware-t, a szülői felügyeletet és a távoli kezelést az összes eszköz ellenőrzéséhez.

A prémium azonban megéri a frissítést, mivel megháromszorozódik az eszközök száma és számos új funkcióval rendelkezik. Kap webkamera és keylogger védelmet, fejlett malware eltávolítást és banki védelmet. 10 eszköznél a szülői felügyelet és a távkezelés még inkább ragyog.

A védelemmel kapcsolatban azonban fenntartásaink vannak, amint azt a Sophos Home áttekintésünkben olvashatja. Ennek ellenére kiváló ár-érték. Sok eszközt támogat, és rengeteg funkciót kap, összehasonlítható csomagok körülbelül felével.

Harmadik forduló: felhasználóbarátság

A legtöbb antivírus könnyen kezelhető. Vannak kivételek, de nekik még nem volt esélyük, hogy ezt a listát elkészítsék. Figyelembe vesszük az általános használhatóságot, de inkább érdekel az opciók és az ezek megjelenítésének módja.

Minden vírusvédelem alapja, a szkennelés, a legnagyobb gond. Nagyon sok szkennelési módot keresünk, és egyszerű módszert kínálunk ezek megértésére. A célzott szkennelés kötelező, és olyan funkciók, mint például az ESET drag and drop funkciói, üdvözlendők.

A szkennelés hátránya, hogy megvizsgáljuk a teljesítményt, legalább gyakorlati tesztelésünk alapján. Figyelemmel kíséri a CPU kihasználtságát a beolvasás során, mivel ez egyike annak a kevés módszernek, amellyel meg lehet mérni a teljesítményt, annyiban, hogy csak antivírus “lassú”. Csakúgy, mint a védelmi pontszámokat, a laboratóriumokon támaszkodunk a teljesítmény tesztelésére, amelyekkel a következő fordulóban foglalkozunk.

A teljesítmény azonban a szkennelésen kívül is eléri. Például a Panda Security vonzó felülettel rendelkezik, amely túl sok erőfeszítést tesz a funkciók becsomagolására. A rendszer erőforrásainak adója a felhasználás során még a nagy teljesítményű tesztelőgépet is feltérképezésre hozta, reagálva a felhasználói beadásokra, miután átjutott.

Itt vannak a dolgok, amelyeket ebben a fordulóban keresünk:

 • Beolvasási beállítások
 • A beállítások elérhetősége
 • Szkennelési teljesítmény
 • Alapjárati teljesítmény

AVG

Amíg más fordulók közel vannak, ez nem az. Az AVG számos lehetőséget kínál, és egyszerűen megérti mindegyikét az első helyen. A telepítő elindítja a testreszabást, lehetőséget adva arra, hogy kiválassza a telepíteni kívánt védelmi összetevőket. Ha például a webkamera védelme nem érinti Önt, akkor kihagyhatja ezt a funkciót.

Különösen lenyűgözőek a szkennelési módok. Hat előre beállított lehetősége van: alapvető sweep, mély szkennelés, célzott szkennelés, teljesítmény szkennelés, boot szkennelés és USB szkennelés. Tetszik, hogy a célzott szkennelés meghatározott fájlokat célozhat meg, és a teljesítményszkennelés növeli a sebességet a TuneUp segítségével. A rendszerindító szkennelés szintén hasznos, különösen akkor, ha a ransomware kiszabadítja a számítógépről.

AVG szkennelési módok

Minden szkennelésnek, valamint az összes többi alkatrésznek megvannak a saját beállításai. Kezelheti az előugró ablakok időtartamát, beállíthatja, hogy az AVG hogyan ismeri fel a fájltípusokat, beállíthatja az egyedi szkennelési területeket és még sok minden mást. Ezeknek a beállításoknak azonban nem kell megváltoztatniuk, és ez az, ami az AVG-t annyira erősvé teszi. Ez megadja ezeket a lehetőségeket, anélkül, hogy megváltoztatnák őket.

Az AVG kitűnően teljesíti kritériumainkat. Legfeljebb 5% -kal növekedett a CPU kihasználtsága alapjáraton, mély letapogatáskor. Az alapjárati teljesítmény szintén jó volt, mivel a felület zipzolt.

Bitdefender

A Bitdefender testreszabható felületének köszönhetően a második helyezett ebben a fordulóban. Vannak olyan modulok, amelyeket konfigurálhat úgy, hogy bármilyen módon elkészíthesse a felhasználói felület kezdőlapját. A Bitdefender Gyorsműveleteknek hívja őket, és tetszik, hogy ez lehetővé teszi, hogy pazarlás nélkül testreszabja az élményt.

A többi beállítás a bal oldali menü négy lapján található. A Bitdefender a laphoz hasonló lapkék elrendezést használ, és bármelyik opcióra kattintva megjelenítheti a speciális beállítások menüt..

Bitdefender-Interface

Annak ellenére, hogy nem olyan mély, mint az AVG, a Bitdefender rengeteg energiát tartalmaz az intuitív felületbe. Nincs kérdés arról, hogy hol van egy adott beállítás vagy szolgáltatás, és ha tönkreteszed, a csempézés felületén egyszerűen átmászni.

Emellett profilokat és Bitdefender Central szolgáltatást is kap, amely egy webes felhasználói felület az eszközök kezeléséhez, a szülői felügyelet beállításához és a számlázás kezeléséhez. Ezeknek a szakaszoknak a szétválasztása segít megőrizni a felületet a védelem és a böngésző szempontjából.

A teljesítmény jó, de nem kiváló. Enyhe csökkent a feladatok elvégzésekor, például egy webhely elindításakor, amikor a szkennelés fut. Összességében azonban a felület hamis és a Bitdefendernek nincs túl sok rendszererőforrása.

ESET NOD32

A NOD32 megtévesztően egyszerű felülettel rendelkezik. Van egy fő képernyő, amely megmutatja a számítógép állapotát, és a bal oldali navigációhoz hat fül található. A Bitdefender átfogó tabbing-megközelítésével ellentétben az ESET interfészének lehetőségei olyan funkciókhoz vezetnek, mint például a szkennelés vagy a frissítések.

A speciális beállítások rejtve vannak. Megtalálhatja őket a „setup”, majd az „Advanced setup” menüponton keresztül. Az árnyékolók ott nyílnak, ahol lehetősége van minták benyújtására, az érzékelő motor cseréjére és a hálózat védelmének beállítására.

ESET NOD32 interfész

Ezeket a beállításokat nem nehéz megtalálni, de elegendően el vannak temetve, hogy egy normál felhasználó soha nem találja meg őket. Bárki, aki kényelmesen konfigurálja a szoftvert az igényeinek, rengeteg eszközt talál, bár mindezt a felület integritásának veszélyeztetése nélkül.

A szkennelési mód is szilárd. Van egy teljes szkennelés, cserélhető adathordozó, célzott és UEFI szkennelés. A célzott szkennelés elindításához húzza a fájlokat vagy mappákat is a felületbe. Ha többet szeretne tudni a szkennelési beállításokról és az ESET további lehetőségeiről, olvassa el az ESET NOD32 áttekintését.

Negyedik forduló: Védelem

Az antivírusok célja a védelem, és mint ilyen, ez a kör a legfontosabb az öt közül. Összehasonlítjuk a gyakorlati tesztelést a laboratóriumi eredményekkel, hogy áttekintést kapjunk arról, hogy az antivírus mennyire védi meg az online fenyegetések folyamatos áramlásától.

Először a szoftver azonosítását és eltávolítását vizsgáljuk meg a teszt eredmények alapján. Ebben az esetben a felhasználónak már van rosszindulatú programja, és antivírusra van szüksége annak megtalálásához és megsemmisítéséhez. A legtöbb esetben ismert rosszindulatú programok, amelyek a víruskereső adatbázis részét képezik.

A következő probléma a null napos malware. Megvizsgáljuk az antivírus viselkedésének figyelését és azt, hogy ez mennyire képes-e azonosítani a rosszindulatú programokat, még akkor is, ha nem hoztak létre aláírást. Megvizsgáljuk a hamis pozitív eredményeket is, amelyek a viselkedésfigyelés időnként nem szándékos következményei.

A már létező rosszindulatú programok eltávolításán túl proaktív biztonsági intézkedéseket fogunk keresni, ideértve a ransomware, a webkamera és a böngésző védelmét. Ellenőrizni fogjuk az adathalász sémákat is, és felmérjük a víruskereső képességét azok azonosítására.

Íme, mit keresünk ebben a fordulóban:

 • Malware azonosítás és eltávolítás
 • Nulla napos malware védelem
 • Proaktív biztonság
 • Az adathalász teljesítmény

Bitdefender

A Bitdefender volt a legbiztonságosabb víruskereső a gyakorlati tesztelésünk során. Rengeteg csomópontot kapott a laboratóriumoktól is, és az antivírus-szolgáltatók körében az egyik legfontosabb lehetőség. Az AV-Test áprilisi elemzése 100% -ban hatékonynak találta a vadon élő és a nulla napos rosszindulatú szoftverek ellen, amely meghaladja a 99,5 százalékos ipari átlagot.

Ez is a négy antivírus egyike volt, hogy az MRG Effitas 1. szintű tanúsítványt szerezzen. A 2018 első negyedéves teljes spektrum elemzése 18 antivírust tesztelt trójai, ransomware, hátsó ajtó, pénzügyi rosszindulatú programok és egyebek mellett. A tanúsítás azt jelenti, hogy a Bitdefender 100% -ban sikeresen blokkolta mind a 337 mintát ezekben a teszteredményekben.

Bitdefender-Blokkolt-honlap

Kritériumainknak megfelelően a Bitdefender számos proaktív védelmi intézkedést hoz. Valós idejű adatvédelmet kap, a hálózati fenyegetések megfigyelésével, a fájlok titkosításával, hogy megvédje a ransomware-t, valamint a csalás elleni szűrőrendszerrel, amely arra figyelmezteti Önt, hogy webhelyek jelenjenek meg, amelyek ellophatják az Ön adatait..

A mély problémák, például a rootkit-ek esetében a Bitdefender tartalmazza a mentési módot is. A normál UEFI letapogatással ellentétben a Bitdefender azonosítja a gyökérkészletet, és újraindítja a számítógépet Rescue Mode-ba. Ott helyesen tudja eltávolítani a rosszindulatú programokat.

Az F-Secure

Az F-Secure jól teljesített a gyakorlati tesztelésünk során, és magas pontszámot kapott a laboratóriumoktól. Az Anti-Malware Testing Standards Organisation szolgáltatásbeállításainak ellenőrzése az asztali vírusvédelem ellen, és a Wicar álmintait az F-Secure blokkolta. Bár kezdetben sikertelen volt a meghajtó-letöltés, azonnal eltávolította a fájlt.

Az AV-Test 100% -ban hatékony a vadon élő rosszindulatú programok és a nulla napos támadások ellen májusi és júniusi elemzésében, az akkori 99,6-os ipari átlag felett. Az AV-Comparatives a tesztek során is 100% -ban hatékonynak találta, amit még a Bitdefender sem volt képes végrehajtani..

Az F-Secure Antivirus webhelye blokkolva van

Hasonlóképpen, az MRG Effitas teljes 2018 első negyedéves teljes spektrum elemzése 1. szintű tanúsítást kapott, bár a tesztet az F-Secure Business segítségével végezték el..

Az F-Secure a második helyet foglalja magában rosszindulatú teljesítménye miatt. Az AV-Comparatives annak ellenére, hogy tanúi volt a kiváló teljesítménynek, három csillagból kettőt ítélte oda, mert a március értékelésben használt 216 mintából 30 hamis pozitív eredményt adott vissza..

Szerencsére az F-Secure nemcsak a hamis pozitívumokat távolítja el, mint más antivírusok. Mindaddig, amíg foglalkozni tud a felhasználói adatokkal, az F-Secure a legbiztonságosabb antivírusok közé tartozik a piacon. Tudjon meg többet erről az F-Secure Antivirus ismertetőnkben.

Kaspersky

A Kaspersky kemény védelem, különösen az Egyesült Államok olvasói számára. A gyakorlati tesztelésünk jó eredményeket mutatott, de nem kiváló, és az orosz kormánynak vannak adatvédelmi aggályai. Mint a vírusvédelmi áttekintéseinkben mindig is mondtuk, a laboratóriumokban támaszkodunk a pontosabb számokra, és nem tagadhatjuk meg a Kaspersky által elért eredményeket..

Az AV-Test és az AV-Comparatives jól kezelte. Az AV-Test áprilisi értékelésében 100% -ban elterjedt és nulla napos rosszindulatú programokat talált, amelyek meghaladták az akkori 99,5% -os ipari átlagot. Az AV-Comparatives hasonló számot kapott: a Kaspersky február és június között 99,7 százalékos átlagos blokkolási kamatot kapott.

A Kaspersky blokkolta a weboldalt

A Kaspersky szintén 1. szintű tanúsítást kapott az MRG Effitas részéről a 2018 első negyedéves teljes spektrum elemzésében, és átadta az MRG Effitas szigorú banki szimulációját, amely tesztet az antivírusok kétharmada nem sikerült..

Jó a proaktív védelmi intézkedések is. A Kaspersky biztonságos banki módot kínál az online tranzakciók és a teljes fájl titkosítás védelmére. Vannak fenntartások a magánélettel kapcsolatban, de Kaspersky folyamatosan a csúcspontjában volt a laboratóriumi eredmények között.

Ötödik forduló: Támogatás

Minden szoftvernek támogatásra van szüksége, és ez az utolsó terület, amelyet a legjobb víruskereső szoftverek rangsorolására fogunk vizsgálni.

Először a közvetlen támogatási lehetőségeket és a válaszidőket értékelik. Az e-mail támogatás jó, de a telefonos és az élő csevegés jobb. Bármely antivírus, amely mindháromat kínál, bónusz pontokat kap erre a fordulóra.

Ezután ellenőrizzük a barkácsolás támogatását. Minden antivírusnak, amelyet teszteltünk, valamilyen formában van tudásbázis, bár néhányuk jobb, mint mások. A video oktatóanyagok és a közösségi fórum antivírusokat is kibírhat.

Valószínűtlen, hogy sok segítségre lesz szüksége, de abban az esetben nem akarjuk, hogy az sértést okozzon a sérüléshez. Utoljára mérlegeljük a támogatási rendszer általános használhatóságát, ideértve a navigációt a tudásbázisban és a közvetlen támogatási lehetőségek megtalálását.

Íme, mit keresünk ebben a fordulóban:

 • Több közvetlen támogatási lehetőség
 • Video oktatóanyagok
 • Közösségi fórum
 • Támogassa a használhatóságot

Bitdefender

A szolgáltatásokhoz hasonlóan a Bitdefender is a támogatás alapja. Megkapja a közvetlen kapcsolattartási lehetőségek teljes körét, beleértve az e-maileket, az élő csevegést és a telefont, valamint egy tudásbázist, közösségi fórumot és sok útmutatást nyújtó videót..

A tudásbázis robusztus, minden olyan termékkel, amely a Bitdefender által kínált összes termékről szól. Időnként lesz egy kísérő video oktatóprogram, például a telepítés során átadott cikkekben. A témák alapvető jellegűek, ám ez továbbra is jó beilleszkedés azok számára, akiknek nehézségeik vannak az antivírus beállításával.

A fórumok öt nyelven érhetők el: angol, német, francia, román és spanyol. Az angol fórum a legaktívabb, ám tetszik, hogy a Bitdefender nagyobb közönségnek szól.

Ez segíti a helyi rosszindulatú programok tájékoztatását is, ha nem angol nyelven beszélő országban él. Ha például egy angol nyelvű beszélő Németországban él, akkor lehet, hogy ott koncentráltak olyan rosszindulatú programok, amelyek segítik a fórum azonosítását.

A telefonos támogatás több nyelven is elérhető. Van 16 ország helyi telefonszáma és egy 24/7-es angol forródrót, ha kívül esik ezeken a régiókon.

Trend Micro

A Trend Micro a legegyszerűbben használható támogató rendszert használja, amelyet antivírus esetén látunk. Egyetlen terület található a tudásbázis böngészésére, letöltések letöltésére, kézikönyvek megtekintésére és video oktatóanyagok megtekintésére. Az összes közvetlen kapcsolatfelvételi útvonalat élő chat, telefonos és e-mail támogatás is fedezi.

A tudásbázist termékekre bontják, a tetején egy rövid GYIK-tal találhatók, így közös válaszokat találhat. Külön cikklapok helyett a Trend Micro ezt a részt összecsukható válaszokkal rendezi, és a gyors átkutatást sokkal egyszerűbbé teszi.

Trend Micro fórumok

A termék útmutató és a videó oktatóanyagok kevésbé a hibaelhárításra, és inkább a Trend Micro beállítására és használatára koncentrálnak. Szeretem a szegregációt, mivel problémák esetén beolvashatja a tudásbázist, vagy ugorhat az útmutatókra, ha többet szeretne megtudni egy adott funkcióról.

Kedvenc támogatási funkciónk az élő csevegés. A Trend Micro a Facebookot használja egy Vanessa nevű dedikált támogatási képviselővel. A kérdésekre hétfőtől péntekig, 14–11-kor válaszol. A PST és más élő csevegőrendszerekkel ellentétben valódi emberrel beszél. További információért olvassa el a Trend Micro Antivirus + áttekintést.

A McAfee-nek jó, de nem nagyszerű támogatása van. Robusztus tudásbázis és hasznos hibaelhárító eszköz miatt listánk harmadik helyét veszi fel.

Felveheti a kapcsolatot a McAfee-vel élő csevegésen vagy telefonon. Sajnos nincs e-mail támogatás. Ennek ellenére a két, éjjel-nappal rendelkezésre álló lehetőség elegendő. A McAfee rendelkezik a Virtuális Asszisztenssel is, amely az élő csevegés egyik formája, amely a DIY lehetőségek felé mutat bármilyen kérdésével kapcsolatban..

McAfee Virtual-asszisztens

A tudásbázis kiváló. Bár a szükséges cikk megtalálása nehézségeket okozhat, az utasítás világos. A McAfee hosszú témakörrel rendelkezik, a szoftver telepítésétől a hibaelhárításig.

A fórumok akkor állnak rendelkezésre, ha mélyebbre kell menni. Egy csomó műszaki szakember beszél a biztonságról, és olyan aktív, mint bármely tech fórum. Vannak szakaszok az alapvető terméktámogatáshoz, de vannak olyan területek is, amelyek a biztonsági hírekről és a legutóbbi rosszindulatú programokról szólnak.

A hibaelhárító eszköz segít azonosítani a telepítés során felmerülő problémákat, ha problémái vannak a McAfee kezelőfelületével. Ez egy kis kiegészítés a támogatáshoz, de olyan, amelyet más antivírusoknak nincsenek.

A legjobb víruskereső programok

Az antivírusok tetején rengeteg hely van. A Kaspersky, a Webroot, az AVG és más fantasztikus ajánlatok megnehezítik a győztes kijelentésének feladatát. Ennek ellenére van egy víruskereső, amely négy fordulóba került ebben az útmutatóban, mint bármely más szolgáltató.

Könnyen kezelhető felületétől a kiváló védettségig a Bitdefender a legjobb víruskereső szoftver. Különösen tetszik a gyors műveletek, amelyeket a felhasználói felületen és a Bitdefender Centralon konfigurálhat, amely az összes eszköz kezelésére szolgáló böngésző felületen található..

Az egyetlen kerek Bitdefender nem tudta rávenni az árazást. Nem az, hogy a Bitdefender drága, de a terv felállítása zavaró. A Bitdefender Antivirus Plus és az Internet Security egy-tíz eszközhöz érhető el, de mindkettő csak Windows-ra vonatkozik. Emiatt a drágább teljes biztonságba kényszerítik, ha több operációs rendszert akar védeni.

A frissítés azonban megéri. A Bitdefender meghatározza a vírusvédelmi funkciók referenciapontját, szülői felügyelettel, profilokkal az erőforrás-függő vizsgálatokhoz, biztonságos böngészővel és korlátozott VPN-vel. A szolgáltatások szempontjából a Total Security megéri, főleg ha többéves terv aláírásával olcsóbban érheti el, mint a verseny.

A legjobb ingyenes víruskereső 

Két válogatottunk a legjobb ingyenes víruskereskedéshez, amelyek ugyanabból a cégből származnak. Az Avast 2016-ban megvásárolta az AVG-t 1,3 milliárd dollárért. A két termék megosztja az Avast biztonsági infrastruktúráját, de a szolgáltatások szempontjából független.

Bárki, aki kipróbálta mindkettőt, tudni fogja, hogy ez nem egészen igaz. Az interfészek az elmúlt két évben egyre hasonlítottabbak lettek, elég ahhoz, hogy azt mondjuk, hogy egyáltalán nincs különbség közöttük.

Ha választanunk kellene, és ez valóban megosztja a szőrszálakat, akkor az AVG-t választottuk a legjobb ingyenes víruskeresőnek. Tetszik nekünk a testreszabási lehetőségek a telepítés során, és általánosságban a beállítások. Az igazi értékesítési pont az AVG TuneUp 30 napos próbaverziója, amely a tesztelés során 12 GB-nál több hulladékot tisztított gépünkről.

AVG logó

Mint fentebb mondtuk, a fizetett antivírusok átlagosan biztonságosabbak, mint ingyenes társaik. Az AVG és az Avast nagylelkû kínálatában, annyira, hogy az egyik prémium szintû csomag frissítése gyorsan felülbírálja az árat.

Az AVG és az Avast közötti különbségek kicsik, ezért feltétlenül próbáld meg mindkettőt, hogy megszerezzétek azt, amelyik megfelel Önnek.

Más lehetőségek, mint például a Bitdefender Free és az Avira Free, megfelelőek, de ugyanannyi szolgáltatást nyújtanak, mint az AVG vagy az Avast. Noha a védelem szempontjából jobb, a Bitdefender és az Avira fizetett verziói sokkal jobban ragyognak, mint az ingyenes verziók.. 

A legjobb Android víruskereső

Útmutatónk az asztali antivírusokra összpontosított, de bólogatni akarunk a mobil eszközök felé is. Szeretjük az Avast Mobile Security-t, mint az Android legjobb víruskeresőjét, amely egy ingyenes szoftver, amely magát nem tolakodó hirdetésekkel támogatja.

A híváskorlátozóval, a tűzfallal és az eszköz-helyreállítási eszközzel túlmutat a beolvasáson, amely nyomon követi a telefon lopás esetén, és távirányítóval segíti a telefon törlését..

Ha van olyan Avast-csomagja, amely támogatja az Android-ot, akkor felszabadítja a prémium funkciókat, a hirdetések eltávolításával együtt. Az egyik szolgáltatás az alkalmazáson belüli zárolás, ahol az eszköznek PIN-kódot kell igényelnie az alkalmazások megnyitása előtt. A rosszindulatú programok nem férhetnek hozzá olyan alkalmazásokhoz, mint például a mobil banki szolgáltatások vagy a PayPal, ha engedélyezve vannak.

Az egyetlen hátrány, hogy csak Androidra vonatkozik. IOS felhasználók számára a Bitdefender Mobile Security alkalmazást javasoljuk, amely elérhető iOS és Android rendszeren. Fizetett, de egy prémium Bitdefender csomag tartalmazza az árat.

Végső gondolatok

Sok kiváló lehetőség van az antivírusok számára. Egyesek jobbak, mint mások bizonyos területeken, például szolgáltatások vagy védelem, de az itt bemutatott lehetőségek bármelyike ​​jól szolgálja Önt.

A Bitdefender kiváló tulajdonságainak listájával, kiváló védelmi pontszámaival és több operációs rendszer támogatásával támogatja a különféle operációs rendszereket. A felhasználói felület az egyik legjobban látott elem, amelyet a gyors navigáció érdekében a gyorsműveletek is támogatnak.

Az AVG azonban a Bitdefendernek pénzt fizet. Figyelembe véve az AVG olcsó árait és a szolgáltatások széles listáját, ez szintén jó lehetőség. A felület jobb, mint a Bitdefenderé, legalább a tesztelésünk során, de a védelmi eredmények nem olyan jók.

Összességében nagy része a személyes preferenciáknak köszönhető, ezért feltétlenül közölje velünk kedvenc víruskeresőjét a megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Legjobb antivírus szoftver gyakran ismételt kérdések

Mi a legjobb Windows 10 vírusölő?

A Bitdefender a legjobb víruskereső szoftver a Windows 10 rendszeréhez. Bőséges funkcióinak, könnyen kezelhető felületének és kiváló védelmi eredményeinek köszönhetően ez a tényleges választás a Windows PC biztonságának megőrzése érdekében..

Mi a legjobb Mac Antivirus?

A Bitdefender a legjobb víruskereső szoftver Mac-hez. Mint a PC-hez hasonlóan, a macOS alkalmazás kiváló védelmet és sokféle funkciót kínál. A macOS alkalmazás azonban még könnyebben használható felületet kínál, amely tökéletesen illeszkedik az Apple OS-hez.

Mi a legjobb Android víruskereső?

Az Avast biztosítja az Android legteljesebb malware védelmét, beleértve a szkennert, a hívásgátlót, a tűzfalat és a lopásgátló eszközt. Az alkalmazást hirdetések támogatják, de fizetős tervre frissítheti, hogy eltávolítsa őket.

Mi a legjobb ingyenes víruskereső program?

Az AVG a legjobb ingyenes víruskereső szoftver, nagyrészt a szolgáltatások listájának köszönhetően. Noha nem büszkélkedhet ugyanolyan védelmi eredményekkel, mint a Bitdefender, olyan funkciókat kínál, amelyek általában csak a fizetett alkalmazásokban jelennek meg.

Mi a legjobb iPhone Antivirus?

Az Avira a legjobb víruskereső szoftver az iPhone számára. Hasonló védettséggel rendelkezik, mint a Bitdefender, miközben sokkal nagylelkűbb ingyenes tervvel rendelkezik. Számos szolgáltatás ingyenes, de frissítheti fizetős csomagra, hogy mindegyiket elérje.

Szükségem van-e antivírus szoftverre?

Igen, szinte minden esetben antivírus szoftverre van szüksége. A kiberbűnözés veszélye folyamatosan fejlődik, és az antivírus túlórát dolgoz, hogy elkerülje ezeket a fenyegetéseket, így nem kell.

Víruskereső szoftver veszélyes?

A víruskereső szoftverek ritkán veszélyesek mindaddig, amíg neves nevet használ. Előfordultak olyan esetek, amikor a hamis antivírus szoftver valóban megfertőzi a számítógépet, ahelyett, hogy megvédné, tehát a legjobb, ha ragaszkodunk az ajánlott szoftverekhez, például a Bitdefenderhez..

Miért rossz az antivírus szoftver??

A legtöbb esetben az antivírus szoftver nem rossz. Ennek ellenére néhány alkalmazás, például a Norton és a McAfee, erősen zavaró az Ön böngészési előzményeiben. Javasoljuk, hogy csatlakozzon egy magánélet-barát szolgáltatóhoz, például a Bitdefender Antivirushoz.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map