A legjobb jelszókezelő a kisvállalkozások számára 2020

Noha vállalkozása biztonságának megőrzése gyakran félelmetes feladat lehet, kevés olyan egyszerű eszköz található, mint a jelszókezelő. A legtöbb online biztonsági eszközzel ellentétben a jelszókezelők elősegítik a fiókja biztonságát, miközben megkönnyítik a használatát. A kisvállalkozások számára a legjobb jelszókezelőnek szóló útmutatóban megmutatjuk Öt legfontosabb tagját. 


Öt lehetőséget választottunk a legjobb jelszókezelő útmutatónkból, amelyek mindegyike elősegítheti a jelszavak biztonságát az egész vállalkozásában. Röviden áttekintjük mindegyiket, és miért kiváló lehetőséget ez a vállalkozások számára, de feltétlenül olvassa el a megfelelő áttekintést, ha további információt szeretne. 

Rövid válasz esetén az 1Password a legjobb megoldás, amelyet Dashlane és Zoho Vault követ. Bár az 1Password drága, sok funkcióval rendelkezik, beleértve egy ingyenes Családtervet minden alkalmazottjának (elvégre családhoz hasonlóak).

A legjobb jelszókezelő kiválasztása a kisvállalkozások számára

A kisvállalatok számára a jelszókezelő kiválasztása több szerepet játszik, mint a több felhasználós csomag kiválasztása a polcról. Bár a tíz vagy annál fiatalabb csapatok nagyon keveset tudnak megoldani a nem kereskedelmi célú többfelhasználói tervekkel, de egy dedikált üzleti jelszókezelőnek van néhány java. Különösen az üzleti jelszókezelők méretezhetők. 

A listánk létrehozásakor olyan jelszókezelőket kerestünk, amelyek méretezhetők, mint az Ön vállalkozása. Ez a felhasználókezelés, a csoportos megosztás és az olyan szolgáltatásokkal való integráció formájában jön létre, mint a Duo és az Active Directory. Noha ezek a szolgáltatások nem feltétlenül relevánsak a kis csapatok számára, gyorsan válnak fontosvá, amikor a felhasználói létszám növekszik. 

Emellett a biztonságot is megvizsgáltuk. Alapvető fontosságú a nulla ismeretű modell, a legfelső szintű titkosítás és a biztonságos jelszómegosztás. Ezen túlmenően olyan szolgáltatásokat kerestünk, amelyek kontextuális többtényezős hitelesítést kínálnak, amelyek extra biztonságot nyújtanak, ha egy alkalmazott elveszíti fő jelszavát..

A legjobb jelszókezelők a kisvállalkozások számára 2020

 1. 1Password
 2. Dashlane
 3. Zoho Vault
 4. Bitwarden
 5. LastPass
 6. Tiszteletbeli említés: OneLogin

1. 1 Jelszó

Az 1Password mindent kínál, amelyet egy vállalat igényelhet, sokféle funkcióval, egyszerű fedélzeti beépítéssel és könnyen kezelhető felülettel. Az első helyezett a legjobb jelszókezelőnek a családok számára című útmutatójában, mivel elkötelezett a többfelhasználói tervek iránt, és ez továbbviszi a dolgok üzleti célját. 

1Password-add-entry

Két üzleti terv érhető el: csapatok és üzleti. A Teams-terv jobban alkalmazható kis ruhákhoz, ugyanolyan szolgáltatásokkal, mint a személyes terv, például korlátlan megosztott tárolókkal és kéttényezős hitelesítéssel. Vállalkozás-specifikus funkciókkal is rendelkezik, beleértve a Duo-integrációt és az adminisztrációs panelt. 

A 20-nál kevesebb csapatok esetében ez a terv jól működik. Az üzleti tervben azonban az 1Password ragyog. 

A VIP támogatás mellett a Business felhasználói jelentésekkel, egyéni szerepekkel, tevékenységi naplóval, szemcsés tároló-hozzáférés-vezérléssel, az Active Directory szolgáltatással és még sok mindennel elérhető. Az 1Password még minden felhasználónak ingyenes Family-fiókot ad, amely általában önmagában 4,99 USD-t fizet. 

A kiegészítő tulajdonságok azonban ára vannak. Az 1Passwordnek drága üzleti tervei vannak: a csapatok havonta 4 dollárt fizetnek be a felhasználónként, míg a vállalkozások kétszeres áron.. 

A költség megéri, köszönhetően az 1Password hosszú funkcióinak és integrációinak. Ennek ellenére nincs többszintű árképzési struktúra, azaz minden felhasználónként ugyanazt fog fizetni, függetlenül attól, hogy mekkora vállalkozása. 

Ha több száz számlát keres, akkor az Enterprise terv – az 1Password legfelső szintű szolgáltatása – valószínűleg a legjobb az Ön számára. Itt az 1Password esélyt kap arra, hogy javítsa képességeit, dedikált fiókkezelővel, testreszabási képzéssel és fedélzeti mérnökkel. 

Az vállalati tervet csak idézet kínálja, és mivel egy üzleti előfizetés drága, akkor számíthat arra, hogy ez egy nagyon penny. 

1Kapcsolat a gyakorlatban

Jellemzői: az 1Password napi működése miatt a legjobb jelszókezelőnek számít a kisvállalkozások számára. Az alkalmazás nem egyszerűen használható, lehetővé téve, hogy Ön és a felhasználók annyi tárolót készítsenek, amennyit csak akar. Azokban a tárolókban hozzáadhat jelszavakat, és címkékkel rendezheti őket, szemcsés módon ellenőrizve, hogy kihez mire férhet hozzá. 

1Password-review-boltozat

Annak ellenére, hogy rengeteg ínyencség van az adminisztrátorok számára, a munkatársak könnyen kihasználhatják az 1Password erejét. Például az 1Password X egy böngésző kizárólagos jelszókezelési élményt nyújt, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy a bejelentkezéseiket láthassák, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert futnak.. 

Van egy maroknyi egyéb hasznos szolgáltatás, köztük az Őrtorony, amely megmutatja a vállalkozás fiókjainak biztonságát. Tudjon meg többet ezekről a szolgáltatásokról az 1Password ismertetőnkben, vagy készítsen magának egy képet egy ingyenes 30 napos próbaverzióval.

2. Dashlane

A Dashlane nem olyan méretezhető, mint az 1Password, amikor nagyobb vállalkozásokról van szó, ez a tény, hogy ártalmasnak bizonyult a Dashlane vs 1Password összehasonlításban. Kisvállalkozások számára azonban kiváló. Egyetlen tervvel és könnyen érthető árképzéssel a Dashlane tökéletes kevesebb, mint száz felhasználói csoportok számára. 

dashlane-Slider1

Az üzleti terv felhasználónként havonta 4 dollár, és évente felszámolásra kerül. Magában foglalja a Dashlane Premium tagságának összes funkcióját, beleértve a sötét webfigyelést és az U2F támogatást, bár nem a virtuális magánhálózattal érhető el, amelyet a személyes verzióval látunk. Ennek ellenére a Dashlane kérő ára felhasználónként 1 dollárval kevesebb, mint ha a vállalatánál mindenki vásárolt volna egy személyes tervet. 

A munkavállalóknak nincs szükségük személyes jelszókezelőre sem a Dashlane-nál. Ez magában foglalja az intelligens térkezelést, amely lehetővé teszi minden felhasználó számára, hogy személyes és munkával kapcsolatos bejelentkezéseit ugyanazon a fiókon tárolja. Ezeket a bejelentkezéseket különböző területekre tagolják, így az alkalmazottak biztonságban maradhatnak otthon és a munkahelyen. 

dashlane-review-edit-entry

Dashlane nem eléggé csökkenti az üzleti integrációkat, mivel nem támogatja az olyan dolgokat, mint például a vállalati szintű MFA. Ennek ellenére továbbra is illetékes üzleti jelszókezelő, csoportmegosztási támogatással, adminisztrációs konzollal és fiókkezelővel több mint 50 felhasználó terveihez. 

Dashlane szabadalmaztatott biztonsága

Az áron és a szolgáltatásokon kívül a Dashlane kitűnő biztonságával a csomag fölött áll. A szerkezet valójában saját amerikai szabadalmat igényel, és amikor az MIT 2016-ban átvizsgálta, úgy találta, hogy a biztonság szinte lehetetlen megtörni. Ennek oka az, hogy a Dashlane fő jelszóval és hardverjellemzőkkel használja a fiók hitelesítését. 

A Dashlane nincsen tudva a fő jelszaváról, ami igaz a legtöbb jelszókezelőre. Amikor új eszközt állít be, akkor egy kulcsot generál, 38 véletlenszerű karaktert használva, hardver és szoftver specifikációk alapján, az OpenSSL RAND_byte funkcióval. Ez az eszközkulcs a fő jelszóval együtt szükséges a fiók feloldásához. 

Még több a biztonsági struktúrán, amelyről a Dashlane teljes áttekintésünkben megismerkedhet. Ha inkább némi időt töltene vele, kipróbálhatja az üzleti tervet ingyen, nincs szükség hitelkártyára, vagy beszélgethet valakivel a Dashlane-ban arról, hogy az előfizetés hogyan segítheti az Ön működését. 

3. Zoho Vault

A Dashlane-től és az 1Password-től eltérően, Zoho Vault kizárólag a vállalkozásokra koncentrál. Noha elérhető egy ingyenes személyes terv, az egyértelmű, hogy a Vault több felhasználói műveleteket céloz meg. Ez a hangsúly néhány előnnyel jár – alacsony árcímke és többszörös harmadik fél általi integráció formájában -, valamint néhány sajnálatos hátrányt. 

Zoho-boltozat-slider2

Ahelyett, hogy dokumentumok tárolását és támogatását zárná a különféle rétegek mögött, a Vault szétválasztja terveit azon platformok alapján, amelyekbe integrálható. A legdrágább csomag, az Enterprise, teljes integrációt kínál az Azure-val, az Active Directoryval, az Okta-val és többivel, valamint az egyszeri bejelentkezés támogatását, például a OneLogin szolgáltatáson keresztül (erről bővebben később). 

Zoho-boltozat-integrációk

Az integráción kívül a Zoho a felhasználók feletti aprólékos ellenőrzéssel is rendelkezik, függetlenül attól, hogy melyik tervet választja. A szuper adminisztrátorok ellenőrzik a fiókjában tárolt összes alkalmazottat és bejegyzést. Ezzel a szintű vezérléssel beállíthatják a jelszavas házirendeket, visszavonhatják és hozzáadhatják a hozzáférést a jelszavakhoz és mappákhoz, új felhasználókat hívhatnak fel, és átruházhatják a jelszavak tulajdonjogát. 

Sajnos, Zoho Vault, mint egy vállalkozás-központú jelszókezelő, a tervezés szempontjából így van megcélozva. Nem olyan hozzáférhető, mint a Dashlane vagy az 1Password, mert látszólag végtelen menüivel és lehetőségeivel rendelkezik. Bár ezek nélkülözhetetlenek az adminisztrátorok számára, a legtöbb felhasználó csak a böngészőbővítést fogja használni. 

Zoho Vault ára

Habár a vállalati előfizetés a Zoho-val drága, havonta több, mint 6 dollárba kerül, a költségvetésben részesülő kisvállalkozások kevesebb, mint egy dollár egy felhasználónként. A Zoho Vault szokásos terve a szolgáltatás legtöbb szolgáltatásával együtt érkezik, beleértve a felhasználói menedzsment vezérlését, a tároló mentéseit és a G Suite integrációját, csak alkalmazottonként 0,90 dollárért. 

A Standard szabványtól hiányzik néhány szolgáltatás, nevezetesen a felhasználók és a jelszavak csoportosításának képessége, de a kevesebb mint 20 felhasználót tartalmazó csapatok számára ez elég. Tudjon meg többet a Vault árairól és funkcióiról a Zoho Vault beszámolónkban, vagy készítsen magának egy ingyenes próbaverziót.. 

4. Bitwarden

A Bitwarden általában ingyenes, nyílt forráskódú jelszókezelőként ismert, személyes használatra (valójában a legjobb ingyenes jelszókezelő útmutatónkban rangsorolja). A Bitwarden mögött meghúzódó fejlesztők pénzük legnagyobb részét a többfelhasználói előfizetésekből nyerik. Annak ellenére, hogy nem olyan gazdag, mint korábbi opcióink, a Bitwarden nagyon rugalmas. 

bitwarden-Slider1

A vállalkozások számára a Bitwarden egyik legfontosabb jellemzője az önkiszolgálás. A Bitwarden az összes forráskódot elérhetővé teszi, lehetővé téve az infrastruktúra-verem Linux, MacOS vagy Windows rendszeren történő tárolását. A folyamat szintén egyszerű, a Docker támogatásnak köszönhetően. Annak ellenére, hogy alapvető ismeretekre van szüksége a hálózatépítésben, nincs szüksége rendszergazdára a Bitwarden szerver üzemeltetéséhez. 

bitwarden-self-host-bemutató

A Bitwarden két fizetett tervet kínál: a Teams és az Enterprise. Van egy ingyenes csomag, és bár technikailag felhasználhatja azt fiókok között, a jelszómegosztás két felhasználóra korlátozódik. A csapatok havi 5 dolláros terve korlátlan felhasználót, megosztást és gyűjteményeket támogatnak. Az alapár öt felhasználót fedi, de havonta 2 dollár áron hozzáadhat még többet. 

Az Enterprise azonban jobban megfelel a legtöbb vállalkozás számára. Minden hónapban 3 dollárt fizet minden felhasználó számára, de rengeteg extra funkcióval rendelkezik. A felhasználói csoportok és a könyvtárszinkronizálás mellett az Enterprise eseménynaplókat is tartalmaz, így nyomon követheti a fiókjában szereplő összes jelszóeseményt. Ezenkívül az előfizetésed minden felhasználója ingyenes prémium tagságot kap. 

A Bitwarden olcsó és meglepően elérhető, bár jobban szolgálja azokat, akik rendelkeznek know-how-val a forráskód felhasználásához. Tudjon meg többet a Bitwarden áttekintésből, vagy indítson ingyenes próbaverziót a csapatokról vagy az Enterprise-ról, hogy megnézze, hogy tetszik. 

5. LastPass

A LastPass, akárcsak a Bitwarden, bámulatosan kiváló ingyenes, személyes jelszókezelőként működik. Számos üzleti megoldást kínál, amelyek mindegyike ugyanazt a holtpontos felületet és kiváló automatikus kitöltési képességeket kínálja. 

LastPass-Slider1

Bár a LastPass négy, üzleti központú előfizetést kínál, ezek közül csak kettő kapcsolódik a jelszókezeléshez: a csapatok és az Enterprise. Az előbbi 5-50 felhasználó számára van korlátozott funkciókkal. Ön megkapja a személyes előfizetés összes tulajdonságát, de havi 4 USD-ért minden felhasználónál, az ára magas. 

Az Enterprise költséges, bár elegendő funkcióval rendelkezik, hogy igazolja a 2 dolláros prémiumot. Alkalmas az SSO támogatással, a címtárintegrációval és a fejlett felhasználói jelentésekkel, az Enterprise minden növekvő üzleti vállalkozás számára biztosítja a szükséges funkciókat. Ez sem korlátozódik 50 felhasználóra, azaz az előfizetésed növekedhet, mint vállalkozása. 

LastPass-review-business-árazás

A LastPass többfaktoros hitelesítést kínál a vállalkozások számára, akár önmagában, akár egy vállalati előfizetés részeként. Bár az összes terv 2FA támogatással érkezik, az MFA adaptív architektúrával rendelkezik, amely a kontextus elemzést használja a felhasználók hitelesítéséhez. A szokásos időalapú kódok mellett a LastPass MFA további biztonsági réteget ad a felhasználó bejelentkezésekor. 

Ugyanakkor a LastPass drága, az 1Password illesztve a dolgok tetejére, miközben kevesebbet kínál a szolgáltatások szempontjából (olvassa el az 1Password vs LastPass összehasonlítást). Ennek ellenére egy szilárd jelszókezelő eszköz a kisvállalkozások számára. Tudjon meg többet a LastPass áttekintésből, vagy kipróbáljon egy üzleti előfizetést, hogy megnézze, hogyan kezeli.

Tiszteletbeli említés: OneLogin

A OneLogin valójában nem egy jelszókezelő, de érdemes megemlíteni ebben az útmutatóban. Ez egy egyszeri bejelentkezés és több tényezőjű hitelesítési szolgáltatás, amely a LastPass MFA szolgáltatásán alapszik (a kettő nem kapcsolódik egymáshoz; a OneLogin csak több funkcióval rendelkezik). Nem szabad a OneLogin szoftvert önmagában használni, hanem egy olyan eszköz mellett, mint a Zoho Vault. 

Ahelyett, hogy a jelszavakat tárolja és automatikusan kitölti őket különféle webhelyek számára, a OneLogin úgy működik, hogy egy felhasználót egyszeri hitelesítéssel rendelkezik, és több üzleti alkalmazásban kezeli a felhasználó hitelesítő adatait. Ez hasonló a jelszókezelőhöz, de a bejelentkezés helyett a hitelesítést már a OneLogin kezeli. 

onelogin-browser-interfész

Ezenkívül az OneLogin kontextuális MFA-t kínál, amely különféle tényezőket használ annak meghatározására, hogy a felhasználó feloldhatja-e számláját. A SmartFactor hitelesítés, ahogyan azt a OneLogin hívja, a Vigilance AI segítségével ellenőrzi minden bejelentkezési kísérletet. A gépi tanulás segítségével a két eszköz megszokja a vállalkozása felhasználói normális viselkedését. 

Ha valami furcsa felbukkan, az adminisztrátor értesül egy kockázati ponttal, amely tényezőkön alapul, beleértve a származó IP-címet, a napszakot és a hálózat típusát. Az ilyen típusú MFA hasznos nagyvállalatok számára, különféle érzékeny bejelentkezéssel. Noha önmagában nem nagyszerű jelszókezelő, alapvető kiegészítés a biztonsággal foglalkozó vállalkozások számára. 

Végső gondolatok

Munkavállalóinak védelme során nehéz legyőzni az 1-jelszót. Noha drága, az 1Password oly sok finomságot kínál, hogy az ár könnyen igazolható. Ha azonban a költségek túl magasak, vannak alternatívák Zoho Vault, Dashlane és Bitwarden formájában. Nem kínálnak annyit, de mennyire olcsók, nehéz panaszkodni. 

Milyen jelszóeszközt használ a vállalkozásához? Miért választotta? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map