A legjobb jelszókezelő a családok számára 2020

A kiberbűnözés állandó, fenyegető veszélyével nehéz online védeni magát – még kevésbé a családját is. Az online biztonság javítása érdekében az egyik legegyszerűbb lépés egy jelszókezelő használata. Ezek az eszközök nemcsak biztonságosabbá teszik az online fiókokat, hanem megkönnyítik a böngészést. 


A legjobb jelszókezelői útmutatónkból öt lehetőséget kerekítettünk, hogy a családok számára a legjobb jelszókezelőt biztosítsuk. Kicsit megbeszéljük mindegyiket és azt, hogy miért remek lehetőség a családok számára és általában nagyszerű választás. Azonban, ha valaki megkérdezi az érdeklődését, feltétlenül olvassa el a megfelelő áttekintést. 

Ha csak egyenes választ szeretne, az 1Password a legjobb jelszókezelő a családok számára. Kiváló alternatívák léteznek a Keeper, RoboForm, Bitwarden és LastPass formájában, ám nehéz legyőzni az 1Password családjainak funkcióinak listáját. Ha nem biztos benne, az 1Password ingyenes 30 napos próbaverziót kínál, hitelkártya nem szükséges. 

Mielőtt belépnénk a válogatásba, beszéljünk egy kicsit arról, hogy miként választottuk meg, és mi teszi egyes jelszó-tárolási megoldásokat alkalmassá a családok számára.

A legjobb jelszókezelő a családok számára

 1. 1Password
 2. Bitwarden
 3. Keeper
 4. LastPass
 5. RoboForm

1. 1 Jelszó

Az 1Password méretezhetősége és rugalmassága miatt a legjobb jelszókezelőnek számít a családok számára. Az alapcsalád havonta 4,99 dollár, ha évente számláznak, legfeljebb öt családtag támogatásával. Ezzel szemben a hasonló szolgáltatásokkal, például a LastPass-kal kapcsolatos hasonló tervekkel, több felhasználót is felvehet fiókjába. 

1Password-starter-kit

Az extra családtagok felhasználónként 1 dollárba kerülnek, lehetővé téve, hogy kibővítse tervét, hogy a szükséges számú emberre vonatkozzon. Ezenkívül az 1Password öt vendégfiókot kínál előfizetésével. 

Ezeket a vendégfiókokat más felhasználóknak is ajándékozhatja, hogy megosszák velük a bejelentkezéseket. Ily módon a címzett úgy fogadhatja és használhatja a bejelentkezést, hogy fizetni nem kellene saját 1Password előfizetéséért.

Noha az 1Password nem a legolcsóbb családi jelszókezelő, az általa kínált szolgáltatások szempontjából messze nem drága. Hitelkártya-információkat, címkéket és korlátlan boltozatot tárolhat, mindegyik saját jelszóval. A fiók rendszergazdája egyszerre kezeli ezeket a tárolókat, és kiválaszthatja, hogy a család melyik tagjai férjenek hozzá. 

1Password-review-boltozat

A családi terv a szokásos 1Password előfizetés minden tulajdonságával együtt érkezik. Ez magában foglalja a Windows, macOS, iOS, Android, Linux és Chrome OS alkalmazásokat, valamint a Chrome, Firefox és Brave böngésző-bővítményeit (olvassa el a Brave áttekintésünket). 

Minden családtag 1 GB-os titkosított dokumentumtárolót és egy évnyi helyreállítást kap a törölt bejegyzésekhez. 

Egyéb okok, amik tetszik 1Password

Az 1Password kiváló családi tervének, de kivételes használhatóságának köszönhetően a csomag fölött áll. Az alkalmazás számtalan bejegyzéstípust támogat, mindent támogatva a jelszavaktól a szoftverlicencekig. Ezenkívül testreszabhatja az egyes mezőket egy adott bejegyzéshez, lehetővé téve az eszköz kibontását vagy kicsinyítését a szükséges mezőkre. 

1Password-add-entry

Biztonsága szintén remek. A Dashlane-vel versengve, az 1Password két titkos kulcsmodellet használ, vagyis a fiók feloldásához másodlagos kulcsra és második kulcsra lesz szüksége. Ezt a második kulcsot az eszköz jellemzői alapján állítják elő, és titkosítva vannak a boltozat tartalmával együtt.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy még ha valaki megtanulná a fő jelszavát, akkor nem férhet hozzá az Ön fiókjához. A második kulcs egyfajta kéttényezős hitelesítésként működik; a második tényező csak a háttérben történik. 

Ráadásul kétfaktoros hitelesítési lehetőségek vannak, ideértve a legjobb 2FA-alkalmazások támogatását is. A 2FA hozzáteszi egy második lépést az érzékeny adatok felszabadításához, legyen az időalapú kód a mobil böngészőn keresztül, vagy egy QR-kód, amelyet az e-mailre küldenek. 

Az 1Password nem rendelkezik a OneLogin üzletközpontú több tényezős hitelesítési lehetőségeivel, de személyes használatra a lehetőségek nagyszerűek (olvassa el a OneLogin áttekintésünket). Tudjon meg többet erről az 1Password ismertetőnkben, vagy indítson egy ingyenes próbaverziót, hogy megnézze, hogy tetszik a szolgáltatás. 

2. Bitwarden

A Bitwarden egy ingyenes, nyílt forráskódú jelszókezelő, elsősorban személyes tervéről ismert. Nagyon olcsó családi tervvel is rendelkezik. A Bitwarden csak havi 1 dollárért kínál jelszókezelést akár öt felhasználó számára, valamint korlátlan megosztott elemeket és gyűjteményeket e felhasználók között.

bitwarden-Slider1

A terv nem olyan robusztus, mint az 1Password családi terve, ám az ár egyötödén nehéz panaszkodni. Amellett, hogy az ingyenes verziót kapja, a Bitwarden Families tartalmaz tároló-egészségügyi jelentéseket, 1 GB-os titkosított fájltárolót és lehetőséget a saját jelszavak tárolására. Mint az ingyenes terv, a Bitwarden felhőjét mindig is használhatja több eszköz szinkronizálásához.

Az önkiszolgálás kiváló lehetőség a családok számára, különösen, ha már rendelkezik hálózati csatolással. Noha alapvető hálózati ismeretekre és a parancssor ismeretére van szüksége, a Bitwarden megkönnyíti az infrastruktúra-verem tárolását a Docker segítségével. Néhány egyszerű utasítás segítségével beállíthatja a saját jelszószervert. 

bitwarden-self-host-bemutató

Az 1Password-tal összehasonlítva a Bitwarden jobb azok számára, akik nem bánják, hogy a kezük piszkos lesz. Noha az alkalmazás meglepően könnyű használni, azokat, akik szeretnének gondolni, jutalmazni fogják erőfeszítéseikért. A Bitwarden teljes mértékben irányíthatja a jelszavak tárolását, kezelését és biztonságát. 

Egyéb okok, amik tetszik a Bitwardennek

A nyílt forráskódú szoftverek rosszul érkeznek, mert nehéz használni, és jó okból (erről bővebben olvassa el a KeePass áttekintésünket). Szerencsére a Bitwarden nem örökíti meg ezt az ötletet. Halott egyszerűen használható, a MacOS, a Windows és a Linux helyi alkalmazásaival, valamint a webes felülettel és a böngészőbővítményekkel. 

bitwarden-letöltések

A Bitwarden biztonsága szintén remek. Nulla tudást igénylő modellt használ – vagyis a Bitwarden soha nem látja a fő jelszavát – az AES-256 titkosítással együtt. Ezenkívül a Bitwarden a Cure53-ot arra kérte, hogy ellenőrizze szolgáltatását. Ez a német kiberbiztonsági cég 2018 októberében talált néhány kisebb sebezhetőséget, de megjegyezte, hogy az eredmények „nagyon pozitívak”.

Nem olyan rugalmas, mint az 1Password a bejegyzéseknél, de a Bitwarden mégis tud tárolni jegyzeteket, jelszavakat és hitelkártya-információkat. Annak ellenére, hogy néhány területen hiányzik, nehéz panaszkodni, mivel a Bitwarden olcsó. A felhasználói első felülettel és a kiváló biztonsággal kombinálva nincs ok arra, hogy nem készítsen képet. 

Tudjon meg többet a Bitwarden áttekintésből, vagy regisztráljon egy ingyenes fiókot, és megnézheti, hogy tetszik. 

3. Keeper

A Keeper sokkal jobb jelszókezelő, mint régen, frissített felülettel, kibővített szolgáltatások listájával és kiváló családi tervvel. Havonta 4,99 dollárért öt privát tárolót kap, összesen 10 GB-os titkosított fájltárolót, korlátlan jelszómegosztást és korlátlan jelszó-tárolást (olvassa el a Dashlane vs Keeper című cikkünket, hogy megnézze, hogy összehasonlítható-e egy drágább szolgáltatással).

kapus-Slider1

Röviden: nagyjából megegyezik az 1Password-rel. A Keeper a saját kiegészítőivel bővül. Bár a Keeper nagyon centpel működik, számos kiegészítő szolgáltatással rendelkezik, amelyeket az előfizetéshez csomagolhat. Ezek közé tartozik a sötét webes megfigyelés, a titkosított felhő és a KeeperChat további tárolása. 

A KeeperChat ugyanolyan drága, mint egy családi előfizetés (mindkettőt havonta 9,99 dollárért megvásárolhatja). Ennek ellenére tökéletesen kiegészíti a Keeper jelszókezelését. A KeeperChat végponttól-végig titkosított üzenetküldő alkalmazás, amely üzenetek visszahúzását, magán média galériákat és még sok minden mást kínál. Ennek segítségével családtagjai mindenki biztonságos csatornán kommunikálhat. 

Mindezek mellett az összes ilyen finomság hozzáadása drága, ezért Keeper jön a harmadik helyre. Mégis, ha tartalékra vált, a Keeper az egyik legjobb jelszókezelő. A szolgáltatások kiválóak, a biztonság megbízható, és a használhatóság a legjobbak közül a legjobban versenyez. 

Egyéb okok, amik tetszik Keeper

A Keeper korábban nehezen használható webes alkalmazással rendelkezik, annak vonzó külsője ellenére. Szerencsére a fejlesztői csapat megoldotta az összes használhatósági problémát, amelyet korábbi verziójával tapasztaltunk. A Keeper most már örömmel használja, miközben sérti az egyik alapvető tulajdonságát: az egyedi rekordokat. 

kapus-review-biztonsági audit

Alapértelmezés szerint a Keeper támogatja a hitelkártya-információkat, a jelszavakat és a címeket. Az 1Passwordhez hasonlóan a Keeper támogatja az egyedi mezőket is, lehetővé téve, hogy egy bejegyzést bármi kedvére konvertáljon. Ha elkészült, színes kódolhatja a bejegyzéseket, név szerint vagy dátum szerint rendezheti őket, létrehozhat parancsikont és megváltoztathatja azok elrendezését. 

A Keeper megmutatja, hogy az egyszerűség kulcsfontosságú a jelszókezelésnél. A Keeper felhasználói felületéről, valamint egyéb funkcióiról további információkat a Keeper áttekintésében találhat. Ha inkább saját magának ad egy képet, a Keeper 30 napos ingyenes próbaverziót kínál. 

4. LastPass

A LastPass az első helyen áll a legjobb ingyenes jelszókezelő útmutatónkban, kitűnő, költségmentes személyes terv hátterében. Bár a LastPass legismertebb az ingyenes tervéről, szilárd családi tervet is kínál. Havi 4 USD-ért a LastPass Families hat felhasználót védi, a szokásos előfizetés összes szolgáltatásával. 

LastPass-Slider1

Prémium szolgáltatások – mint például egy-egy-megosztás, vészhelyzeti hozzáférés és több tényezős hitelesítés – állnak rendelkezésre a fiókjában lévő összes felhasználó számára. A Családoknak azonban van néhány sajátos vonása. 

Van egy központi családi műszerfal, ahol felvehet, eltávolíthat és kezelhet felhasználókat, valamint korlátlan megosztott mappák, amelyek lehetővé teszik a bejelentkezések egyszerű áthelyezését a családtagok számára. 

Ezenkívül a LastPass egyszerűen használható. Az alkalmazás teljes mértékben a böngészőn alapul, lehetővé téve hozzáférését a boltozat-adatokhoz, függetlenül attól, hogy milyen készüléket használ. Itt kezelheti a bejegyzéseket, beállíthatja a LastPass hitelesítőt, és megteheti a LastPass biztonsági kihívást, ahol a jelszavakat a közösség többi tagjával szemben értékelik annak alapján, hogy mennyire biztonságosak. 

LastPass-review-biztonsági kihívás

Ugyanakkor a LastPass okkal a negyedik helyen helyezkedik el. Adatmegsértés történt 2015-ben, amikor a hackerek loptak felhasználói adatok adatbázisát. A támadók nem készítettek hasznos információkat – az összes boltozat-adat titkosítva volt -, de az esemény továbbra is aggasztó. Szerencsére öt évvel a jogsértés után egyetlen felhasználói fiók sem került veszélybe, ennek eredményeként. 

Bár az ijesztő, a LastPass szerencsétlen megsértése nem azt jelenti, hogy kevésbé biztonságos, mint a listánkban szereplő többi lehetőségnél. Más válogatásainkhoz hasonlóan a LastPass is nulla tudású modellt és AES-256 titkosítást használ, amelyet szinte lehetetlen megtörni. Ha van valami, a megsértés valójában azt mutatja, hogy valóban mennyire biztonságos a LastPass biztonsági modellje. 

Egyéb okok, amik tetszik a LastPass

A LastPass ingyenes csomagja a tétel felett áll (olvassa el a KeePass vs LastPass darabot), ám a fizetett előfizetéshez való csatlakozás néhány előnye van. A fizetés által nyújtott egyik szolgáltatás a LastPass for Applications. Ez a helyi eszköz lehetővé teszi a LastPass kiváló böngésző automatikus kitöltését, és felhasználhatja azt a helyi alkalmazásokban. Nincs több másolása és beillesztése a jelszavakkal a böngészőből. 

Még ha fizet is, a LastPass ingyenes csomagjának van néhány előnye. Mivel bárki regisztrálhat fiókot, könnyedén megoszthatja a jelszavakat a családon kívüli felhasználókkal. Ha mondjuk meg szeretné osztani a Netflix jelszavát valakivel, akkor csak annyit kell tennie, hogy hozzon létre egy ingyenes LastPass fiókot.. 

Noha a LastPass nem nyújt olyan sok funkciót, mint az 1Password vagy a Bitwarden (olvassa el a Bitwarden vs LastPass darabot), ez közel van, és alacsony árért. A LastPass teljes ismertetőjében további információkat találhat a LastPassról és annak működéséről a való világban. 

5. RoboForm

A RoboForm gyakran csak kevés helyet foglal el útmutatásainkban. Ez nem egy rossz jelszókezelő – valójában messze tőle -, de ugyanúgy, mint az 1Password, Dashlane vagy a Bitwarden, nem éri el a jelet. A családok számára azonban ragyog. Havonta kevesebb, mint 4 dollárért, a RoboForm jelszóvédelmet kínál akár öt felhasználó számára. 

RoboForm-oszlop-szerkesztő

Az ár kiváló, tekintve, hogy a RoboForm öt mindenhol elérhető licencet kínál kettő áron. Noha a terv nem rendelkezik az 1Password központi kezelési funkcióival, mégis könnyedén megoszthatja bejegyzéseit a fiókja felhasználói között. Minden családtag számára az Anywhere előfizetés előnyei is vannak, beleértve a felhő biztonsági mentését és a több eszköz szinkronizálását. 

 

Ennek ellenére egyértelmű, hogy a RoboForm nem kifejezetten családok számára készült. A központi irányítás hiánya azt jelenti, hogy nincs semmilyen tevékenységi napló vagy teljes tárolómegosztás. Bejegyzés vagy mappa küldése a fiókjában lévő felhasználónak egyszerű, de a teljes tárolóhoz való hozzáférés megadása nem lehetséges. 

Van néhány probléma a használhatósággal kapcsolatban. Noha a RoboForm használata nem magától értetődőleg nehéz, a felhasználói felület észrevehetően keltezett, összehasonlítva más bejegyzéseinkkel. A RoboForm bejegyzéseket mutat be a Windows Explorer esque hierarchiájában. Nem nehéz körülkerülni, de más jelszókezelők nagyobb betekintéssel kezelik a bejegyzések szervezését. 

RoboForm-szerkesztő

Más okok, amik tetszik a RoboForm

A RoboForm subpar felhasználói felületét hihetetlen rugalmassága teszi ki. Még ennél is több, mint a Bitwarden, bármilyen módon testreszabhatja a RoboForm-ot. Ez magában foglalja a különféle funkciókhoz tartozó egyedi gyorsbillentyűket az alkalmazás minimalizálásakor, valamint az automatikus kitöltés kezelésének módját és a keresősáv működését az alkalmazásokban. 

RoboForm-beállítások

Ezek a lehetőségek nem feltétlenül szükségesek, de azoknak, akik szeretnének elgondolkozni, örvendetes kiegészítést jelentenek. Ezenkívül a RoboForm olcsó. Ha csak öt dollárért havonta 4 dollárt fizet, könnyen áttekintheti a RoboForm használhatóságának problémáit, különös tekintettel arra, hogy mennyit kínálhat a testreszabáshoz.. 

A RoboForm tapasztalatairól a RoboForm áttekintésünkben olvashat bővebben. Alternatív megoldásként feliratkozhat a RoboForm Families programra is, amely 30 napos visszatérítési politikát kínál. 

A legjobb jelszókezelő kiválasztása a családok számára

A családok számára a legjobb jelszókezelő kiválasztásánál nyilvánvalóan elengedhetetlen a többfelhasználói terv. Meghatározásunk szerint a több felhasználós csomag minden olyan előfizetés, amely a személyes csomag előnyeivel jár, de egyszerű megosztási lehetőségekkel is jár. Ilyen módon könnyedén cserélhet bejegyzéseket más családtagokkal. 

Ezenkívül olyan jelszókezelőket keresettünk, amelyek központi területet kínálnak a fiókod összes felhasználójának kezeléséhez. Bár nem mentünk annyira mélyre a felhasználói menedzsmenttel, mint a kisvállalati útmutató legjobb jelszókezelőjében, jó ötlet látni az engedélyek és a bejegyzések tulajdonjogának alapvető ellenőrzését.. 

A több felhasználói tervre támaszkodva olyan jelszókezelőket kerestünk, amelyek jelentős kedvezményt nyújtanak a több felhasználós csomag vásárlásához néhány személyes licenc alatt. Ugyanebben az értelemben figyelembe vettük a méretezhetőséget a nagy családok számára is, bár ez nehéz a családközpontú jelszómegoldásokban.. 

Az ár kedvéért legalább öt felhasználó számára kevesebb, mint 5 dollárt kaptunk. Ennek ellenére van egy bejegyzésünk, amely túlmutat, ha úgy dönt, hogy néhány extrát vásárol. Ennek ellenére, ha szűk a költségvetés, vannak olyan jelszókezelők, mint például a Bitwarden, akik havonta körülbelül dollár körül védik az egész családját. 

Használhatóság és szolgáltatások

A jelszókezelő nem jó, ha a családja nem használja. Ezért olyan eszközökre összpontosítottunk, amelyek kiválóan használhatók. Ilyen módon, ha van néhány családtagja a kerítésen az új rendszer bevezetéséről, az átmenet könnyű lesz. Ideális esetben a jelszókezelő megkönnyíti, nem pedig bonyolítja a böngészést. 

A használhatóság kulcs, de a funkciók is. Az olyan dolgok, mint az 1Password utazási módja és a Keeper titkosított üzenetküldő alkalmazás, a rangsor csúcsára dobták őket, míg az olyan lehetőségek, mint például a RoboForm, alján találhatók. Ennek ellenére a szolgáltatások elsősorban a lista rangsorolásában játszottak szerepet, nem pedig abban, hogy egy jelszókezelő keresett-e helyet rajta. 

Noha a neveinket úgy rendezzük, ahogyan a legjobban látjuk, az öt lehetőség közül bármelyik jól szolgálja családját. Az 1Password a legtöbb ember számára a legfontosabb ajánlásaink, de a költségvetéstől és a szükséges funkcióktól függően más lehetőségek, például a Bitwarden és a RoboForm, megfelelőek lehetnek az Ön számára.. 

Megjegyzés a biztonságról

Nyilvánvaló, hogy a biztonság rendkívül fontos a jelszókezelő eszköz kiválasztásakor. Mindegyik lehetőséget megvizsgáltuk, műszaki dokumentációt töltöttünk fel, megbeszélést folytatottunk a támogatási képviselőkkel és a saját belső tesztelésünket annak érdekében, hogy adatai biztonságban maradjanak. Elolvashatja a Dashlane vs 1Password összehasonlítást, hogy betekintést nyerjen a biztonság mélységébe. 

Bár az egyes válogatásaink között itt és ott említette a biztonságot, nem kell sok figyelmet fordítania erre a döntés meghozatalakor. Öt lehetőségünk kiválóan biztonságos, biztosítva az érzékeny adatok biztonságát. 

Végső gondolatok

A családokhoz tartozó jelszókezelőkkel kapcsolatban az 1Password a rangsorban van. Noha drága, havonta körülbelül 5 dollár, az 1Password hosszú funkciókkal rendelkezik, beleértve az 1Password X-et és a korlátozott vendégbérleteket. Ezenkívül az egyik legbiztonságosabb jelszókezelő, egyedülálló két titkos kulcsú modelljével. 

Ha néhány csontot szeretne megmenteni, a Bitwarden kiváló alternatíva, amely az 1Password funkcionalitásának nagy részét az ár ötödén kínálja. A Keeper szintén szilárd választás, bár csak akkor kezd ragyogni, ha hajlandó extrákat vásárolni előfizetésére. 

Milyen jelszókezelőt használ a családjának? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map