A legjobb ingyenes jelszókezelő 2020-ra: Olcsó testőrök

Az online biztonsággal kapcsolatban néhány eszköz nélkülözhetetlen, mint a jelszókezelő. Amellett, hogy a jelszókezelők biztonságosabbá teszik az Ön böngészési élményét, lehetővé téve hosszú, véletlenszerűen generált jelszavak használatát, megkönnyítik a böngészést. Az automatikus kitöltés, a szűrés és az egyéni bejegyzések támogatása révén a jelszókezelők egyablakos ügyintézési lehetőséget kínálnak a személyes adataira. 


A legjobb ingyenes jelszókezelőnek szóló útmutatóban segítünk abban, hogy átugorja a jelszavait a böngészőben. Öt választás van a legjobb jelszókezelő útmutatónkból, amely a legjobban titkosítja a bejelentkezést, és további kiegészítő funkciókat kínál a folyamat során. 

Ha ki akarja hagyni a hoopát, iratkozzon fel előfizetésre a LastPass használatával. Annak ellenére, hogy nem tökéletes jelszókezelő, a LastPass az összes többi eszköznél többet kínál ingyenes verziójával. Ennek ellenére van néhány méltó alternatíva, köztük a Bitwarden, amelyekről az alábbiakban olvashat bővebben.

A legjobb ingyenes jelszókezelő 2020

 1. LastPass
 2. Bitwarden
 3. KeePass
 4. NordPass
 5. RememBear

1. LastPass

A LastPass a legjobb ingyenes jelszókezelőnek számít egy ok miatt: több eszköz szinkronizálása. Amint számtalan más eszközzel láttuk, beleértve a Dashlane-t, az 1-jelszót és a ragadós jelszót, a több eszköz szinkronizálása a prémium szintre fenntartott kulcsfontosságú szolgáltatás. A LastPass használatával azonban ingyenesen kaphatja meg. 

LastPass-Slider1

Noha ez nem az egyetlen ingyenes jelszókezelő a több eszköz szinkronizálásával – egy pillanat alatt beszélünk a többiekről – a LastPass a legjobb. Ez egy kereskedelmi termék, amely megfelel azoknak a szolgáltatásoknak és használhatóságnak, amelyeket elvárhat minden fizetett eszköztől. Ez magában foglalja a kiváló automatikus kitöltést, a biztonsági kihívást és a csodálatos böngésző felületet. Megfelelő jelszógenerátorral is rendelkezik.

LastPass-review-automatikus kitöltés

A LastPass a biztonság szempontjából is megbízható. Noha az eszköz 2015-ben csapást szenvedett, a LastPass nulla ismeretű modellje védte a felhasználók adatait. A támadók titkosított adatbázisokkal indultak el, de mivel a LastPass nem tárolja a fő jelszavát – az adatok dekódolásához használt kulcsot -, a hackereknek csak egy rakásnyi gazember maradt.. 

A népszerű, ingyenes jelszókezelőként a LastPass a 2015-ös hackeléssel kapcsolatos viták tárgyát képezte. Tesztelésünktől azonban a LastPass minden egyes jelszókezelővel lábig lábujjhoz léphet az adatok biztonságának biztosítása érdekében..

Frissítés a LastPass Premium-ra

Bár a LastPass ingyenes csomagja nagyszerű, hiányzik néhány szolgáltatás a fizetett opcióhoz képest. A havi 3 dolláros előfizetés prioritást élvező technikai támogatást és egy-sok megosztást tesz lehetővé. Az ingyenes csomag csak az egyre megosztásra korlátozódik, azaz csak egy másik felhasználóval oszthatja meg a jelszavát. 

Ennél is fontosabb, hogy a Premium alkalmazás automatikusan kitölti. Noha a LastPassnek nincs helyi alkalmazása – az eszköz a böngésző számára van fenntartva – a fizető előfizetők letölthetik a LastPass for Applications alkalmazást. Ez az eszköz lehetővé teszi a helyi alkalmazások jelszavainak automatikus kitöltését, ahogyan a böngészőben használhatja. 

A LastPass-nak vannak más tagsági lehetőségei, köztük a családterv, amely méltó a legjobb jelszókezelőnek a családoknak szóló útmutatóhoz. Ezekről a lehetőségekről a LastPass teljes ismertetőnkben olvashat bővebben. Ha inkább némi időt töltene vele, regisztrálhat is fiókjába. 

2. Bitwarden

A Bitwarden az egyetlen olyan jelszókezelő, amelyet teszteltünk, hogy közel került a LastPass szétbontásához (olvassa el a Bitwarden vs Lastpass darabot). Ez egy nyílt forráskódú, ingyenes jelszókezelő, amely megdöbbentően könnyen használható. Noha hiányzik a kereskedelmi jelszókezelők néhány kényelme, a Bitwarden más nyílt forrású eszközöket szégyentel. 

bitwarden-slider2

Pénzköltség nélkül a Bitwarden több eszköz szinkronizálását, korlátlan tárolást és két tényezőjű hitelesítési lehetőségeket kínál. Létezik egy prémium terv is, bár amint arra rámutattunk a Bitwarden áttekintésben, úgy érzi, mint egy „fejlesztők támogatásának” terve, mint bármi más. 

A Premium terv olcsó, 10 dollár évente, és hozzáteszi a prioritást élvező ügyfélszolgálatot, 1 GB fájltárolót, további 2FA lehetőségeket és egy jelszó állapotjelentést.. 

Több felhasználós terv is létezik, beleértve a családi és üzleti tervet. Az Enterprise, amely a Bitwarden vállalkozásokra összpontosító terve, elkészítette a legjobb jelszókezelők listáját a kisvállalkozások számára. Drágább, mint más üzleti jelszókezelők, például a Zoho Vault, bár fejlett funkciókkal, például az Active Directory-integrációval érkezik. 

Meglepően nyílt forráskódú

A legtöbb nyílt forráskódú eszközt nehéz használni (a következő példához jutunk). Szerencsére ez nem így van a Bitwarden esetében. Ez egy biztonságos jelszókezelő, amely illeszkedik a Cure53 nyilvános ellenőrzéséhez, a nulla ismeretű modellhez és a GitHub nyilvánosan elérhető forráskódjához. Bár a többi nyílt forráskódú szoftver ismerős meséjeként hangzik, a Bitwarden kereskedelmi terméknek érzi magát. 

bitwarden-new-téma

A felület tiszta, a Bitwarden rugalmas felhasználói felületet kínál, amely több témához illeszkedik. Annak ellenére, hogy nem olyan testreszabható, mint az 1Password, a Bitwarden robusztusabbnak érzi magát, mint más fizetett jelszókezelők (példakért olvassa el a Steganos Password Manager áttekintést). Ha a kerítésen áll, nincs ok arra, hogy ne vezesse ki a Bitwardenet tesztvezetésre. 

3. KeePass

A KeePass a nyílt forrású érme legrosszabb része. Bár a szolgáltatások szempontjából robusztus, különösen az ingyenes jelszókezelő számára, a KeePass a használhatóság szempontjából a görbe mögött áll. Mindazonáltal, amíg nem törődsz azzal, hogy a kezed piszkosodik, nagyon sok funkcionalitást kínál érme nélkül, beleértve a több eszköz szinkronizálását is. 

KeePass-slider4

Az előző két bejegyzésünkkel ellentétben a KeePass ingyenes, és önmagában is ingyenes. Támogathatja a fejlesztőcsoportot adományokkal PayPal vagy banki átutalás útján, vagy vállalhat egy havi hozzájárulást a Flattr-en keresztül. Ennek ellenére nincs prémium lehetőség. Mindent megkaphat az ingyenes tervvel. 

„Minden”, ebben az esetben mindent jelent. A KeePass egy rendkívül rugalmas jelszókezelő, amely többféle lehetőséget kínál a jelszavak tárolásához, mind a hely, mind a biztonság szempontjából. Sok szempontból úgy tűnik, mint egy titkosító szoftver, amely lehetővé teszi a bejelentkezések hitelesítésének, biztonságának és kezelésének testreszabását. 

KeePass-database-beállítások

A több lehetőség általában rosszabb használhatóságot jelent, és sajnos ez a helyzet a KeePass esetében. Az asztali alkalmazás kikerülni vágyik egy keltezett felhasználói felülettel és a lehetőségek túlsúlyával. A műszakiaknak nem kellene nehéz időbe lépniük, de az újonnan érkezőknek valószínűleg a KeePass lehetőségei túl nagyok.

4. NordPass

A NordPass a virtuális magánhálózati óriás NordVPN jelszókezelője (olvassa el a NordVPN áttekintésünket). Noha a fizetett lehetőség az, ahol a NordPass a sajátjába kerül, az ingyenes verzió sem túl rossz. Magában foglalja a szolgáltatás összes alapvető tulajdonságát, beleértve az automatikus kitöltést és az automatikus mentést, de csak egyetlen eszköz számára. 

nordpass-Slider1

A több eszköz szinkronizálása és a jelszómegosztás nem érhető el az ingyenes verzióval, és bár ez csalódást okoz, a NordPass továbbra is az egyik legjobb ingyenes jelszókezelő. A könnyű használat körül épül fel, hasonlóan a NordLockerhez. A felület ésszerű, akárcsak a böngésző alkalmazás, és a telepítés a szellőzés a NordPass hatalmas import támogatásának köszönhetően. 

nordpass-review-import

A jelszavak mellett a NordPass támogatja a jegyzeteket és a hitelkártya-tárolást, de semmi mást. A zsalu több eszköz szinkronizálása. A Premium verzióra való frissítés szükséges, ha több eszközön szeretné elérni a bejelentkezési adatokat. 

Szerencsére a prémium ár nem túl magas. A NordPass kevesebb, mint 3 dollárba kerül havonta, ha megvásárolja a leghosszabb időtartamot, akár hat eszközzel történő szinkronizálást és jelszómegosztást kínál. 

Ami a biztonságot illeti, a NordPass megalapozott. Minden bezáródik a fő jelszó mögött, amelyről a NordPass nincsen tudott. Ehelyett a titkosítás helyben történik az XChaCha20-tal, azaz a NordPass soha nem látja a jelszavait dekódolt formában.. 

Nem rendelkezik a fájlok dekódolásához szükséges kulcsmal, tehát ha egy hackerek felbukkannának az adatbázis segítségével, akkor a bejelentkezés nem veszélyeztetne. 

A NordPass biztonsági struktúrájáról és egyéb funkcióiról a NordPass áttekintésünkben tájékozódhat, vagy saját maga is készíthet képet. 

5. RememBear

A listánk lekerekítése a RememBear, egy másik VPN-alapú jelszókezelő, például a NordPass (erről bővebben az TunnelBear ismertetőnkben olvashat). Ugyanúgy korlátozva van, hogy a több eszköz szinkronizálását egy meglepően drága paywall mögött rejti el. De a RememBear korlátlan tárhelyet kínál egyetlen eszköz számára, olyan lehetőségek előtt állva, mint például a McAfee True Key. 

remembear-alkalmazás

A használhatóság a játék neve, amikor a RememBear-ről szól. A NordPasshoz hasonlóan bejelentkezéseket, jegyzeteket és hitelkártya-információkat is tárolhat, amelyek mindegyikéhez a bal oldali menüben a saját rész tartozik. Az alkalmazás megkerülése egyszerű, néhány lehetőség a bejegyzések rendezésére és a keresősáv. 

Van egy olyan eredményrendszer is, amely jutalmazza Önt, hogy kihasználja a RememBear különböző funkcióinak előnyeit. Ezek között szerepel a böngészőbővítmény telepítése, egy biztonságos jegyzet hozzáadása, hitelkártya hozzáadása és a RememBearről szóló tweetelés. Ha eléri az öt elért eredményt, akkor 6 dollárt kap a prémium tagságért. 

remembear-eredmények

Sajnos erre a kedvezményre van szüksége. A RememBear az egyik legdrágább jelszókezelő a környéken, a havi terv havi 6 dollárral jár. A Premium-ra való frissítésnek azonban vannak jogai, beleértve a több eszköz szinkronizálását és az elsőbbségi ügyfélszolgálatot is. 50 százalékot takaríthat meg, ha egy éves számlázási ciklust is választ. 

Noha a RememBear-nek vannak nyilvánvaló problémái a LastPasshoz és a Bitwardenhez képest, ez továbbra is hozzáértő ingyenes jelszókezelő. Tudjon meg többet erről a RememBear ismertetőnkben, vagy feliratkozhat egy ingyenes tervre, hogy forogjon.

A legjobb ingyenes jelszókezelők kiválasztása

Mielőtt eljutnánk a csákányunkhoz, szeretnénk megnézni a függöny mögött a készítés módját. Az ingyenes jelszókezelés érdekében az egyik legfontosabb funkció a többi felett áll: több eszköz szinkronizálása. A jelszókezelő eszközök, amelyek ezt a funkciót kínálják, felkerülnek a lista tetejére (az első három választásunk ezt bemutatja). 

Ennek egy kicsit több is van. Néhány jelszókezelő, amely kiválóan fizetett kapacitással rendelkezik, elveszíti az ingyenes verziót. Például a Dashlane lehet a legjobb jelszókezelő, de ingyenes csomagja 50 bejegyzésre korlátozódik, és nem érhető el több eszköz szinkronizálásával. 

A funkcionalitástól függetlenül a lista létrehozásakor a legfontosabb gondunk a biztonság volt. Ingyenes jelszókezelők javaslásánál az a célunk, hogy önt, az olvasót, áthárítsuk a böngésző beépített jelszókezelőjére, amelyek többsége biztonsági résekkel van kitéve. 

Az alábbi lehetőségek a legjobban működnek a titkosításban és a nulla ismeretű modellben, vagyis akkor is, ha a jelszavakat ellopták, a hackerek nem tudnák megfejteni őket.

Minden más másodlagos volt a funkcionalitás és a biztonság szempontjából, bár a lista megrendelésekor továbbra is figyelembe vettük a könnyű használatot, a funkciókat és a frissíthetőséget. Függetlenül attól, hogy az alábbi lehetőségek közül melyiket választja, biztonságban tudja tartani bejelentkezéseit, és néhány eszköz lehetővé teszi az eszközök közötti szinkronizálást.  

Ingyenes jelszókezelők biztonságban vannak? 

Legyen óvatos, ha bármilyen szoftvert bíz meg jelszavával, különösen azoknál, amelyek állítólag semmit sem fizetnek. Mint mondják, semmi sem lehet igazán ingyenes, tehát ha túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, valószínűleg az. Szerencsére van egy pár megbízható, ingyenes jelszókezelő, köztük a LastPass, a Bitwarden és a KeePass.. 

Ha talál egy olyan jelszókezelőt, amely állítólag ingyenes, és amelyet az útmutatóban nem említenek, feltétlenül kérdezd meg magadtól, hogy ez az eszköz hogyan keres pénzt. A legtöbb esetben próba alapon ingyenes jelszókezelőket kínálnak, amelyek hirdetést jelentenek egy erősebb fizetett terv számára. Kivételt képeznek az olyan eszközök, mint a KeePass, amelyek adományokat fogadnak el. 

Ezen kívül a legjobb, ha nem bízunk egy olyan jelszókezelőben, amely egy „ingyenes” monikort visel. Ha van egy ingyenes terv, amelynek nincs lehetősége adományozásra vagy frissítésre, akkor az mögötte lévő vállalkozás valószínűleg értékesíti az Ön adatait vagy a jelszavakat nyereség céljából. De nem bánkódni. Ha ragaszkodsz a fenti lehetőségekhez, akkor minden rendben lesz.

Végső gondolatok

Az ingyenes jelszókezelőkkel kapcsolatban nehéz megverni a LastPass alkalmazást. Kiváló funkciók széles skáláját, több eszköz szinkronizálását, és ami a legfontosabb, egy könnyen használható felületet kínál. Ha böngésző alapú jelszókezelést keres egy fillért sem, javasoljuk a LastPass alkalmazást. 

A Bitwarden kiváló alternatíva, amely jelszavait legfelső szintű titkosítással biztosítja, mindezt a forráskódban részletezve. A használhatóság, a szolgáltatások és a biztonság szempontjából ez a legközelebb a LastPass-hoz, amit méltó alternatívává tettünk. 

Ez alatt feláldoz egy vagy több területen. A KeePass például páratlan listát kínál a beállításokról, de bonyolult és keltezett felületet szenved. A RememBear és a NordPass ellentétes problémája van: egyszerűsített felhasználói felületet kínál, de számos kritikus funkció hiányzik. 

Mégis milyen ingyenes jelszókezelőt használ? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map