A legjobb böngésző Mac-hez 2020-ban: Hagyja a Safari mögött

Sok Mac felhasználó számára a „webböngésző” kifejezés valószínűleg megegyezik a „Safari” kifejezéssel, mivel az Apple böngészője alapértelmezésként szerepel minden eszközén. Ez azonban hiba, mivel a Safari böngésző messze nem a legjobb böngésző Mac vagy iOS esetén. Ebben a cikkben alaposan belemerülünk az Apple ökoszisztémájába, hogy felfedezzük a legjobb böngészőt Mac és iOS rendszerekhez.


Ha azt szeretnénk, hogy egyenesen a győzteshez ugorjunk, ez bátor lenne, és elolvashatja a teljes Bátor áttekintésünket, hogy mindent megtudjon az első számú válogatásról. Röviden: a Bátor sportok kiváló teljesítményt, biztonságot és adatvédelmet nyújtanak, ugyanakkor nagyszámú szolgáltatást és felületet kínálnak, amelyek könnyen megtanulhatók és navigálhatók.

Mielőtt túl messzire haladnánk önmagunk előtt, vessünk egy pillanatot arra, hogy megnézzük, mi áll a kritériumok alapján erre a rangsorra.

A legjobb webböngésző a Mac 2020-hoz

Mi teszi a legjobb böngészőt Mac-hez

Leginkább a versenyzőket ugyanazon kritériumok alapján ítéljük meg, mint a böngészőnk által készített véleményeinket, de teljes mértékben az Apple-eszközök verzióira összpontosítunk. Így a szolgáltatásaink, a könnyű használat, a teljesítmény, a biztonság és a magánélet kritériumai képezik az összehasonlításunk alapját.

Nyilvánvaló, hogy egy böngészőnek elérhetőnek kell lennie az Apple platformon, hogy jogosult legyen erre a listára, amely kizárja a Tenta (olvassa el a Tenta áttekintést) és az Internet Explorer (olvassa el az Internet Explorer áttekintésünket, hogy miért nem rendelkezik Internet Explorer Mac alkalmazásokkal) jó dolog).

Mind az öt kategóriát egyenlően súlyozzuk, de ha különösen a biztonságot érinti, akkor nézd meg a legbiztonságosabb böngészőink listáját, hogy megtudd, melyik nyújt a legnagyobb védelmet (spoiler: ez Puffin, és elolvashatja a Puffin oldalt is) áttekintés, hogy megtudja miért).

A legjobb böngésző Mac-hez: Bátor

Ahogy a bevezetésben említettem, a Brave a legjobb választásunk Mac és iOS rendszerekre. A böngésző lenyűgöző biztonságot nyújt, beépített hirdetésgátlóval, automatikus frissítéssel a HTTPS-re és szkript-blokkolással. Mindezek a beállítások könnyen elérhetők a „pajzsok” menüben, amely azt is megmutatja, hogy mi van blokkolva azon a webhelyen, amelyet jelenleg éppen blokkol..

Brave-Shields

A Brave lehetővé teszi a felhasználók számára a különféle közösségi médiatartalmak blokkolását, beleértve a Google és a Facebook bejelentkezési gombjait, valamint a Twitter, a LinkedIn és a Facebook beágyazott üzenetét. Ezenkívül a böngésző olyan beállítással is megakadályozza a WebRTC-t, hogy feltárja az Ön IP-címét, és ehhez általában virtuális magánhálózatra van szükség..

BraveBlock-Social-Media

Nincs sok beépített szolgáltatás a get-go szolgáltatásból. Mivel azonban a Brave a Chromium olyan verzióján alapul, amelyben visszavonták a Google visszahívásait, kompatibilis a legtöbb Chrome-bővítménnyel is, feltéve, hogy nem változtatnak meg a böngésző felhasználói felületén. Ez azt jelenti, hogy mindenféle funkciót felvehet a böngészőbe, mivel a Chrome kiterjesztés-könyvtára hatalmas.

Ennek ellenére van néhány apróbb vonás, amelyet érdemes megemlíteni. Az asztali számítógépeken és a mobilon is működik egy „desztilláló oldal” funkció, amely eltávolítja az idegen elemeket a weboldalról, hogy megkönnyítsék az olvasást. Az iOS rendszeren bármilyen weblapot konvertálhat PDF-be, de az átalakítási folyamat elég nehézkes, kivéve, ha előbb a fent említett desztillációs oldal funkciót használja..

Brave-PDF

A Brave Mac verziója lehetővé teszi bármilyen keresőmotor hozzáadását alapértelmezésként, de sajnos ez nem igaz az iOS-en, ahol a Google, a Bing, a DuckDuckGo, a Qwant és a Startpage öt lehetőségére korlátozódik.. 

Az eszközök közötti szinkronizálás szintén jobb lehet, mivel jelenleg csak könyvjelzőkre korlátozódik, de a plusz oldalról nincs szükség fiókra.

Brave-keresőprogramok

A lapkezelés sajnos kissé hiányzik, nincs lehetősége a lapok csoportosítására és nincs vízszintes görgetés. Rögzítheti a lapokat, valamint engedélyezheti a lapok sávját az iOS rendszeren, ami a platform szokatlan jellemzője.

Brave-IOS-TabBar

A teljesítmény minden tekintetben kiemelkedő, mivel a Brave hihetetlenül gyors böngésző, csak a Vivaldi haladja meg a sebesség szempontjából a Mac számítógépen. Az iOS rendszeren ez még nem nagyon messze van, de továbbra is az egyik gyorsabb lehetőség. Ezenkívül meglepően alacsony a RAM-fogyasztás, különösen a Chromium alapú böngészőknél.

Bátornak süt a magánélet kérdése is. A társaság adatgyűjtési politikája egyértelmű, és kijelenti, hogy a Brave soha nem gyűjt adatokat, kivéve bizonyos harmadik fél szolgáltatásait, például a Google Biztonságos Böngészést, amely letiltható.

Brave-Privacy-Services

Egyéb okok, amire tetszik bátor

A Brave Rewards egy ambiciózus kezdeményezés, amelynek célja az online reklám működésének megváltoztatása. Ahelyett, hogy kényszerítené a felhasználókat, a Brave lehetővé teszi számukra, hogy személyre szabott hirdetéseket kapjanak, és minden megjelenített hirdetésért a felhasználó jóváírással jutalmazza őket. Ezeket a jóváírásokat ezután adományként költhetik el a tartalom készítői vagy webhelyek számára, akik feliratkoztak a programra.

Brave-Rewards

Mivel a felhasználónak engedélyeznie kell, a hirdetéseket testreszabják az eszközükön helyben tárolt adatok felhasználásával. Ez teljes mértékben kiküszöböli a harmadik fél nyomkövetőinek szükségességét, ami azt jelenti, hogy bár a hirdetéseket személyesen személyre szabják, az Ön személyes adatait érintetlenül hagyja..

A Brave asztali verziója támogatja a Tor-ot is, amely rendkívül szokatlan funkció, amelyet beépíteni kellett, mivel a dedikált Tor-böngészőn kívül más böngésző (olvassa el a Tor áttekintését).

Brave-Tor

Mozilla Firefox

A Mozilla Firefox egy újabb kiváló böngésző választás Mac és iOS rendszereken, és a listánk tetején lenne, ha nem a Brave számára készült. A jelenlegi helyzetben a kettő közötti különbség nagyon kicsi, ám adtunk előnyt Bravenek kiváló biztonsági és adatvédelmi irányításain, bár a Firefox ezen kívül sem rejtőzik.

Firefox-Security-beállítások

A Mac Firefox a Google Biztonságos Böngészést használja a felhasználók védelmére a rosszindulatú webhelyek és a számítógépes bűnözők ellen. Ezenkívül az adatvédelmi vezérlők részletes irányítást adnak a nyomkövetők és a sütik engedélyezésére. 

A jelszavakat mesterjelszóval lehet védeni, de ezt alapértelmezés szerint engedélyezni kell, így jelszavait védelem nélkül hagyhatja bárkitől, aki fizikai hozzáféréssel rendelkezik, ha nem. Bár a fő jelszó jó, a legjobb jelszókezelő telepítésével ez nem helyettesíthető.

Firefox-Master-jelszó

A Firefox rendszeresen frissül, ami a böngésző biztonságának további kritikus eleme. Ezenkívül a specifikus sebezhetőségeket általában a felfedezéstől számított egy vagy két napon belül rögzítik.

Rengeteg lehetőség van a testreszabásra, mivel számtalan témát adhat hozzá, és szinte minden gombot és felhasználói felületet áthelyezhet bármilyen helyre. Az eszközök közötti szinkronizálás kiváló, és lehetővé teszi a teljes böngészési élmény zökkenőmentes áthelyezését a Mac, iPhone és iPad készülékek között.

Firefox-testreszabás

Az alapértelmezett keresőmotort bármire beállíthatja, és a címsor alatti legördülő menü gyors és egyszerű hozzáférést biztosít az összes alternatív kereső szolgáltatóhoz. A mellékelt képernyőbefogó eszköz hihetetlenül praktikus hosszú weboldalak rögzítéséhez, mivel nem korlátozódik a képernyőn aktuálisra, mint például az operációs rendszerhez tartozó képernyőképernyő eszköz..

Firefox-keresőprogramok

Ezen kívül nem nagyon sok olyan szolgáltatás található a böngészőben. Ez azonban nem olyan nagy ügy, mivel a Firefox-ot egy kiterjedt kiegészítő könyvtármal megáldják, másodszor csak a Chrome könyvtáránál..

A Firefox szintén hihetetlenül gyors, és a böngészők felső szintjén van, amikor mind az iOS, mind a Mac sebességet mutat. Bár a RAM-fogyasztás meglehetősen magas, viszonylag alacsony lesz, ha sok fül van nyitva, és hibernálhatja a füleket, hogy még jobban javítsa a teljesítményt. 

Ahelyett, hogy minimalizálná a füleket az homályba, a Firefox Mac számára vízszintes görgetősávot használ, hogy a fülkezelés fájdalommentes folyamat legyen..

Firefox-lapok

Az iOS rendszeren nincs sok mondanivaló, de van néhány apró, említésre méltó funkció. Van egy beépített QR-kód-szkenner, és a jobb alsó sarokban lévő menü lehetővé teszi az összes kép letiltását – ami ideális a korlátozott sávszélességű felhasználók számára -, és az éjszakai módot.

Firefox-Mobile-funkciók

Más okok, amik tetszik a Firefoxra

A Firefox valóban kiemelkedik, hogy régóta elkötelezett a felhasználók adatvédelme iránt. Mivel a Mozilla – a Firefox mögött álló vállalat – nonprofit szervezet, kevéssé ösztönzi a felhasználói adatok gyűjtését, mivel nekik nincs szükségük személyes adatok eladására vagy hirdetések megjelenítésére a fejlesztés finanszírozásához. 

Ennek ellenére néhány apróbb információt fejlesztési célokra gyűjtöttek, de a felhasználó ezt még tilthatja. A Firefox erősségeinek és gyengeségeinek teljes megsemmisítését olvassa el a teljes Firefox áttekintésünkben.

Google Chrome

A felhasználási számok szempontjából a Chrome a vitathatatlan király a böngészők számára. Forrásától függően az összes internetes forgalom 45–70% -a megy keresztül a Google böngészőjén, és hihetetlen népszerűségének számos oka van..

Mindenekelőtt a Chrome böngésző egy különösen könnyen használható és jól megtervezett böngésző. Népszerűségének köszönhetően sok szempontból iparági szabványvá vált, ami azt jelenti, hogy a felhasználói felület szinte függetlenül attól, hogy milyen böngészőn vált át,.

A Chrome-Mac-UI

A Chrome legnagyobb erőssége a pozitívan hatalmas kiterjesztésű könyvtár. Több ezer alkalmazás érhető el letöltésre, minden felhasználási esetre kiterjedve, a jegyzetek készítésétől és a vírusvédelemtől a hirdetésblokkolásig és a biztonsági kiterjesztésig. Ha azon kíváncsi, hogy milyen kiterjesztéseket kell letöltenie, nézd meg a böngésző legjobb biztonsági bővítményeinek listáját. 

Noha a böngésző nem tartalmaz sok fejlett funkciót, ez a Chrome-nak nem olyan nagy ügy, mivel a rendelkezésre álló kiterjesztések nagy száma miatt.

Az eszközök közötti szinkronizálás kiváló, és nem könnyű beállítani. Csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik Google-fiókjával, és a Chrome kezeli a többit. Ez viszont jelentős mennyiségű információt továbbít a Google-nak, így a magánélettel foglalkozók érdemes manuálisan szinkronizálni azáltal, hogy követik a Google Chrome helyett biztonsági másolat készítésére vonatkozó útmutatónkat..

A Chrome-Sync

Az adatvédelmi gondolkodású felhasználóknak azonban valószínűleg teljes mértékben el kell kerülniük a Chrome böngészőt, mivel ezen a téren eddig meglehetősen szörnyűek. Számtalan adatvédelmi botrány sújt a társaságot az évek során, adatgyűjtési politikája homályos és aggasztó, mivel vállalja, hogy mindenféle információt tárol a felhasználókról.

Bár a Google azt állítja, hogy nem adja el az említett információkat, elismeri, hogy felhasználja ezeket a hirdetések személyre szabására és optimalizálására. A Google kínál módot a felhasználói adatok törlésére, amelyet a Google előzményeinek törlésére vonatkozó cikkben leírt lépések követésével hajthat végre. A Google azonban hazudott már korábban, tehát ki tudja, vajon valójában töröl-e valamit jót?.

A biztonság azonban jó, mivel a Google gyakran frissíti a Chrome-ot, és gyorsan javítja a biztonsági lyukakat, mihelyt felfedezik őket. A Google Biztonságos Böngészés alapértelmezés szerint engedélyezve van, amely megvédi a kártékony webhelyeketől. A HTTP figyelmeztetés szintén jó, mivel egyértelműen kijelenti, hogy a kapcsolat nem biztonságos.

Chrome-HTTP-figyelmeztetés

A teljesítmény szintén szilárd, mivel a Chrome gyors böngésző mind Mac, mind iOS rendszeren. Sajnos a nagy erőforrás-felhasználással küzd, amely a szörnyű magánélettel párhuzamosan tartja a Chrome-ot listánk két első helyéről.

Egyéb okok, amik tetszik a Google Chrome

A Chrome mélyen integrálódik a Google különféle szolgáltatásaiba, így azok a felhasználók, akik gyakran használnak olyan alkalmazásokat, mint a Google Drive vagy a Google Docs, rájönnek, hogy ezek rendkívül jól működnek a böngészőben. 

Ezenkívül alapértelmezés szerint a Google Translate is megtalálható, amely lehetővé teszi a weboldalak lefordítását a legtöbb nyelven. Mint mindig, olvassa el a Google Chrome áttekintését a teljes lebontásért.

Vivaldi

A Vivaldi egyértelműen nyerte el a legjobb böngészők listáját, ám ebben a rangsorban a negyedik helyre kerül. Ennek oka az, hogy az iOS számára jelenleg nem érhető el a böngésző verziója, amely az Apple ökoszisztéma kétharmadát teszi ki.

Ennek ellenére a Vivaldi kiváló böngésző a Mac rendszeren. Amint azt a Vivaldi áttekintésünk lefedi, testreszabása felülmúlhatatlan, mivel a böngésző lehetővé teszi, hogy a megjelenés és érzés szinte minden aspektusát megváltoztassa. Ez magában foglalja a különböző témákat, színeket és betűkészleteket, valamint azt a képességet, hogy nagyjából minden gombot és menüelemet mozgathat a képernyő másik oldalára.

Vivaldi-testreszabás

A böngésző tele van apróbb funkciókkal, a jegyzeteléstől a dedikált képernyőképernyőig. Jegyzeteid és képernyőképei összekapcsolhatók és URL-hez köthetők, és van egy olvasói nézet, amely optimalizálja a cikkeket az egyszerűbb olvasás érdekében.

Az összes natív funkció mellett a Vivaldi kompatibilis a Chrome hatalmas kiterjesztésű könyvtárának legtöbbjével, mert a Chromium tetejére épül (olvassa el a Chromium áttekintésünket).

A Vivaldi lehetővé teszi a böngészés élményének minden részének szinkronizálását az eszközök között, de mivel az iOS-en nem érhető el verzió, a Mac felhasználók számára ez elsősorban a preferenciák és az előzmények portálására szolgál az asztali eszközök között.

Vivaldi-Sync

Ha feliratkozik a Vivaldi szinkronizálásra, hozzáférést is kap egy e-mail hosthoz és egy bloghoz, de mindkettő meglehetősen alapvető, ezért érdemes megnéznie a legjobb e-mail tárhely szolgáltatók és a legjobb web hosting szolgáltatók listáit az alternatívákkal kapcsolatban, ha ezek a dolgok érdekli.

A Vivaldi szintén rendkívül könnyen használható, és praktikus navigációs vezérlőket kínál, például egy visszatekerőgombot, amely visszatér az utoljára meglátogatott domainhez (szemben az utolsó weboldallal), és egy legördülő menü a legutóbbi keresési előzményekkel és az alternatív kereséssel szolgáltatók. 

A lapok kezelése kiváló, mivel a füleket „halmokba” csoportosíthatja, sőt a képernyőt fel is oszthatja közöttük.

Vivaldi-SplitScreen

A megnyitott, de még nem megtekintett lapok olvasatlanként vannak megjelölve, és lehetősége van arra is, hogy rögzítse a füleket, hogy megvédje őket véletlenszerű bezáródástól. Van egy tabulátor, amelyet fel lehet hívni a „ctrl + fül” megnyomásával, valamint egy külön fülmenü a képernyő bal oldalán található tálcán.. 

Ezenkívül az egyes webhelyeket rögzítheti ehhez a tálcához, amely állandó gyors hozzáférést biztosít a webhelyekhez anélkül, hogy külön fülöket kellene megnyitnia számukra..

Vivaldi-feltűzött weboldal

A Vivaldi hihetetlenül gyors, könnyen felülmúlja a Mac bármely más böngészőjét. Ezen túlmenően kezeli ezt, miközben meglehetősen alacsony RAM memóriafelhasználást tart, átlagosan körülbelül 20 százalékkal kevesebbet, mint a Google Chrome. A tabulátorok hibernálása tovább csökkenti az erőforrások felhasználását, ami gyakran problémát jelent a Chromium-alapú böngészők számára.

Egyéb okok, amik tetszik a Vivaldi

A Vivaldi biztonsága és magánélete szintén kiváló. A Google Biztonságos Böngészés megóv a rosszindulatú webhelyekkel szemben, és a Vivaldi hetente egyszer frissül, ami a legkiválóbb. A böngésző egyértelmű figyelmeztetést is ad, ha a HTTPS helyett HTTP-n keresztül csatlakozik. 

A magánélet védelme érdekében a Vivaldi adatgyűjtési politikája nagyon jó, és egyértelműen kimondja, hogy belső célokra csak néhány apróbb és anonim információ gyűjtésére kerül sor..

Északi lunda

A Puffin elsősorban páratlan biztonságának és magánéletének, valamint a kiváló iOS verziónak köszönhetően szerepel a helyén a listán. A Mac-en (és általában az asztalon) mutatott gyenge megjelenése azonban szilárdan az ötödik helyen áll, nem pedig a listánkon.

A böngészés egyedülálló megközelítésével a Puffin megvédi a felhasználókat azáltal, hogy a saját szerverein keresztül „streaming” minden látogatott webhelyet. Ez azt jelenti, hogy a webhelykódba ágyazott bármilyen rosszindulatú program soha nem is fogja elérni a számítógépét, és bárki, aki követ téged, a Puffin szervereknél tovább nem képes..

IOS rendszeren ez a megközelítés kiváló sebességet is eredményez. Valójában a Puffin messze a leggyorsabb böngésző, amelyet teszteltünk a platformon, még gyorsabban, mint a natív Safari. Ezenkívül a böngésző a webhelyeket csak az alapvető elemekre korlátozza, és ezzel jelentős adatmegtakarítást eredményez, ami áldás a korlátozott sávszélességű felhasználók számára.

[thummb id = 40109 nocopy = true]

Sajnos a nagy sebesség nem terjed ki a Mac-re, ahol a Puffin gyakran lassú és lassú, és néha súlyos bemeneti késést szenved. A dolgok még rosszabbá teszik az asztali verziót, mert egy előfizetésért fizetni kell annak használatához, ami enyhén szólva egy webböngésző számára szokatlan. 

Ön a Google, a Bing, a Naver és a Yandex keresőmotorjaira is korlátozott, ami kissé korlátozó.

Puffin-keresőprogramok

Az ingyenes iOS verzió szintén korlátozott, mivel a Puffin Pro-t 4,99 dollárért kell megvásárolnia a hirdetések blokkolása érdekében, bár ez legalább egy egyszeri vásárlás, ellentétben a Mac-rel. Sajnos, annak ellenére, hogy a Chromium alapú, a Puffin nem kompatibilis semmilyen Chrome-bővítménnyel, és egyetlen sajátot sem kínál. Nincs mód semmi szinkronizálására az eszközök között, ami jelentős hátrány.

Számos tiszta kisebb funkció van a böngészőben, beleértve a lehetőséget, hogy közvetlenül a felhőbe mentse a Dropbox, a Google Drive és a OneDrive formájában (olvassa el a Dropbox vs. Google Drive és OneDrive összehasonlítást). Ez mind jó lehetőség, de egyik sem választja meg a legjobb felhőalapú tárolást, mivel inkább a Sync.com-ot részesítjük előnyben (olvassa el a Sync.com-áttekintést).

Az iOS-on is támogatott játékvezérlők, billentyűzet és egér, amely kiválóan alkalmas böngésző játékok lejátszására. Az iOS verzió hozzáférést biztosít egy hírolvasóhoz, valamint világos és sötét témákhoz, de ennyi a testreszabás szempontjából..

Puffin-Save-To-Cloud

Egyéb okok, amik tetszik a puffin

Ha a böngészés nagy részét az iOS rendszeren végzi, akkor a Puffin lehet a legjobb böngésző az Ön számára. Ha azonban szükség van eszközközi szinkronizálásra és szilárd böngészési élményre az asztalon, akkor érdemes máshol keresni.

Ennek ellenére a böngészés közben a biztonságuk vagy magánéletük miatt aggódó felhasználóknak a hiányosságok ellenére komolyan mérlegelniük kell a Puffint, mivel egyetlen böngésző sem közelítheti meg a versenyt az adott arénában..

Említésre méltóak

Most, hogy lefedtük a Mac és iOS öt legjobb böngészőjét, itt az ideje, hogy kettőt nézzünk meg, amelyek nem tettek rá a listára, de még mindig vannak valami velük.

Opera

Az Opera semmilyen módon nem rossz böngésző, és valójában kiváló pontszámot kapott mind a szolgáltatások, mind a könnyű használat szempontjából az Opera beszámolónkban. Sajnos a magánélet szörnyű, a biztonság és a sebesség egyaránt közepes. 

Ennek ellenére az Opera nagyon sok apró apró funkcióval rendelkezik, mint például a beépített VPN és a közösségi médiaintegráció, a Chrome hatalmas kiterjesztésű könyvtárának támogatása mellett..

Opera-homepage-2019

Szafari

A Safari az alapértelmezett böngésző, és előre telepítve van mind iOS, mind Mac esetén. Bár nem vagyunk nagy rajongói a Safari böngészőnek, ha csak egy gyors böngészőt igényel alacsony erőforrás-felhasználással, akkor ez megfelelő lehetőség. 

Ugyanakkor – amint azt a Safari áttekintésünkben leírtuk – a funkciók hiányától, frusztráló felhasználói felülettől és szörnyű biztonságtól is szenved, ezért nem került bele a fő listánkba.

Safari-homepage-2019

Végső gondolatok

Noha a Vivaldi a mi kedvenc böngészőnk, az iOS verzió hiánya súlyosan sérti ezt az összehasonlítást, de továbbra is úgy éreztük, hogy érdemel helyet a Mac-en való kiváló megjelenítésért. Ehelyett a Brave – az általánosságban a második kedvenc böngészőnk – felkapja a győzelmet azáltal, hogy olyan böngészőt kínál, amely minden kategóriában kiemelkedik az Apple összes eszközén.

A Firefox, a Chrome és a Puffin szintén remek választás, de nagyon különböző okokból. A Firefox kiválóan használható, bár a Chrome hatalmas kiterjesztésű könyvtára és tiszta felhasználói felülete ellensúlyozza a magánélet szörnyű rekordját és a RAM elhúzhatatlan éhségét..

A Puffin ugyanakkor nagyban részesül a böngészés egyedülálló megközelítéséből, amely kiváló teljesítményt, biztonságot és adatvédelmet biztosít. Sajnos, bár nagyon jól teljesít az iOS-en, a Mac-en ez egy nagyon más történet, mivel ott gyakran lassú és nem reagál, és még előfizetésért fizetnie kell annak használatához. Ennek ellenére úgy éreztük, hogy a kiváló iOS verzió megszerezte a helyet a listánkban.

Milyen böngészőt használ a Mac vagy iOS eszközén? Kihagytuk a kedvencedet? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map