A legbiztonságosabb e-mail szolgáltatók 2020: ProtonMail vs Tutanota vs Hushmail

Vannak gyors és egyszerű módok a kommunikációhoz valakivel online, például azonnali üzenetküldő, video chat vagy közösségi média. Annak ellenére, hogy ezek a módszerek jobban vitathatóak, a világ továbbra is naponta több mint 280 millió e-mailt küld. Legalább egyelőre egyértelmű, hogy az e-mail itt marad. A biztonság azonban problémát jelent, ezért itt tárgyaljuk a legbiztonságosabb e-mail szolgáltatókat.

Az e-mailekkel kapcsolatos probléma egyszerű. A keltezett protokollok sebezhetők a számítógépes bűnözőkkel szemben, akik az Ön fiókját spam küldésére, más online fiókok feltörésére vagy fontos adatok törlésére használhatják fel. Még a hirdetők, a kormányhivatalok és az e-mail szolgáltatók is érdeklődnek a levelezés iránt.

Ha az e-mailek sebezhetőségei ösztönöznek téged, érdemes átváltani egy új e-mail szolgáltatóra. Megvizsgálunk öt, amelyek nagyobb biztonságot nyújtanak a mainstream lehetőségeknél. Minden szolgáltatás esetében összefoglaljuk annak biztonsági lehetőségeit, létrehozunk egy fiókot, a postafiók funkcióit és az árazási szinteket.

Ne felejtsd el átnézni online adatvédelmi útmutatónkat az adatok biztonságának megőrzéséhez. További biztonsági intézkedésekhez olvassa el a magánélet védelmére szolgáló 99 eszközünket. Végül, nézze meg még több tippet az e-mail biztonságról szóló útmutatónkban.

1. ProtonMail

A ProtonMail-hez könnyű feliratkozni, magas szintű védelemmel rendelkezik, és sok fizetési tervvel rugalmasságot kínál. A cseresznye a tetején az egyszerű, mégis modern felület, amely megkönnyíti a navigálást a postafiókban és az üzenetek böngészését.

A szolgáltatás mindig titkosítja az üzeneteket. Ha egy üzenet a ProtonMail szerverein található, akkor titkosítva van. Ha két ProtonMail-fiók üzeneteket küld és fogad egymásnak, akkor azok titkosítva vannak. A felhasználók titkosítókulccsal biztonságos üzeneteket küldhetnek külső e-mail címekre. A címzett a küldő jelszavával használja az üzenet elérését.

A ProtonMail az AES-t, az RSA-t és az OpenPGP-t használja az üzenetek titkosításához. Elismeri, hogy még a felhasználó üzeneteihez sem fér hozzá. Ez azonban egy kétélű kard, mivel az sem a felhasználó elveszett adatait képes visszanyerni. Mit áldoz fel a helyreállítási lehetőségek, az a magánélet védelme és védelme javul.

A fiók létrehozása fájdalommentes folyamat. Ehhez csak felhasználónevet és jelszót kell megadnia. Önnek lehetősége van helyreállítási e-mail hozzáadásával arra az esetre, ha elfelejti a jelszavát is.

Image-1-ProtonMail-setup-copy

A postafiókban való navigálás hasonló a Gmail, az Outlook és a Yahoo alkalmazáshoz. A ProtonMail tűző funkciókat, például egyéni szűrőket, hét alapértelmezett mappát és címkét kínál a szervezet számára. Gyorsbillentyűkkel rendelkezik azok számára, akik az egér helyett a billentyűzetet akarják mozgatni a beérkező levelek között.

Image-2-ProtonMail-Keyboard-parancsikonok

E-mail küldés a ProtonMail segítségével

Image-3-ProtonMail-tervezete

A nem ProtonMail felhasználók üzeneteinek titkosításához kattintson a bezárt ikonra a kidolgozott e-mail alján, készítsen egy jelszót és válassza a „set” lehetőséget.

Image-4-ProtonMail-Encrypting-üzenetek

A zár ikon mellett egy homokóra található. Amikor a feladók engedélyezik, úgy döntenek a lejárati időről. Az e-mail és mellékletei automatikusan törlődnek a kiválasztott időpontban. A Gmailhez hasonlóan a ProtonMail akár 25 MB-os mellékletek méretét is támogatja.

Image-5-ProtonMail-lejárata-Time

ProtonMail árképzés

A ProtonMail ingyenes verziót kínál. Ez egy korlátozott lehetőség, 500 MB tárhellyel és napi 150 e-maillel, de semmi sem veri felül az ingyenes biztonságot. Az első fizetett csomag, a Plus, 5 GB tárhelyet, napi 1000 e-mailt és további öt e-mail címet kínál, havonta 5 dollárért.

A következő, a Professional, ugyanolyan mennyiségű tárolást biztosít, de korlátlan üzeneteket, egyéni domaineket és további postafiók-szolgáltatásokat nyújt havonta 8 dollárért felhasználónként. A legmagasabb szintű terv, a Visionary, a tárhelyet 20 GB-ra növeli, és 50 e-mail címet kínál havonta 30 dollárért.

A ProtonMail mögött álló csapat VPN szolgáltatásokat is kínál. További információkért lásd a ProtonVPN áttekintést.

Terv: FreePlusProfessionalVisionary
Ár:IngyenesHavonta 5 dollárHavonta 8 USDHavonta 30 USD
Tárolás:500 MB5GB5 GB felhasználónként20GB
Napi e-mailek:1501000KorlátlanKorlátlan

Iratkozzon fel a ProtonMail oldalra

2. Kolab most

A Kolab Now e-maileket, valamint fájltároló és együttműködési eszközöket kínál. A felhasználók adatai biztonságosabbak, mivel azokat a szervereken tárolják Svájcban. A szoftver számára előnyös lehet az üzenet-titkosítás, amely a web-mail útján nem érhető el.

Honlapja szerint nem adja ki a felhasználók személyes adatait, és elősegíti az átláthatóságot azáltal, hogy szoftverét nyílt forrásúvá teszi. A tökéletes előremenetileg használt titkot használja a biztonság fokozott rétegeként abban az esetben, ha egy privát kulcs sérül. A PFS-ről további információkat a Dropbox versenytársak áttekintésében talál.

Fiók létrehozásához lépések sorozata szükséges. Az első az alapvető információkat kéri: kereszt- és utónév, ország, felhasználónév és jelszó. A második olyan egyedi funkciókat kínál, amelyek közül választhat, mint például kétfaktoros hitelesítés a bejelentkezéskor, a tárhely nagysága, a mobil szinkronizálás és a fizetési terv.

Image-21-Kolab-Most-Account-részletek

A tervek három ízben készülnek: évente, negyedévente vagy havonta. Minél hosszabb az elkötelezettség, annál nagyobb a megtakarítás.

Image-22-Kolab-Most-opciók

Kolab most megosztása

A szolgáltatás ösztönzi a megosztást. Két Kolab Now fiók között a felhasználók megoszthatják az e-mail mappákat, kapcsolattartó csoportokat, naptárakat és egyebeket.

Image-23-Kolab-Most-Mailbox

Ez hasznos azoknak a felhasználóknak, akik az e-maileikkel integrált irodai csomagot akarnak, és megkímélik őket a szabadon álló alkalmazások közötti váltás fejfájásától. Ugyanakkor nem versenytársa a Dropbox Paper vagy a Google Docs számára.

Image-24 Kolab-Most-tervezete

A címkézési szolgáltatás az egyik leghasznosabb a szervezet számára. Készíthet színkódú címkéket, amelyek kategóriákként szolgálnak az elemek rendezéséhez. Minden elem, legyen az e-mail, naptári esemény vagy jegyzet, egy vagy több címkét jeleníthet meg.

Image-25-Kolab-Most-beállítások

Kolab most ára

Szigorúan véve, a Kolab Now nem kínál ingyenes próbaverziót, de a felhasználók az első 30 nap során kérhetnek visszatérítést. Havi előfizetés 4,50 USD. Azok a felhasználók, akik három hónapra elkötelezettek, 1 százalék kedvezményt kapnak, míg azok, akik az évre szólnak, 3 százalék kedvezményt kapnak. Elfogadja a PayPal, a Bitcoin, a hitelkártyákat és a közvetlen banki átutalásokat.

Terv: MonthlyQuarterlyAnnual
Ár:Havonta 4,50 USDKörülbelül 12,15 dollár negyedéventeKörülbelül 37,80 USD évente

3. CounterMail

Mint a ProtonMail, az Countermail méltó szintű biztonságot kínál. A svédországi lemez nélküli webszerverek elindításával a felhasználó IP-címe kevésbé valószínű, hogy szivárog. A felület nem vonzza a szemet, de ez kevésbé fontos, mint a biztonság.

A CounterMail több biztonsági intézkedést kínál, mint szokatlan kiszolgálói. Titkosítási algoritmusokat használ, például OpenPGP, AES és RSA, az e-mail kommunikáció biztonságának megőrzése érdekében. Az egyik hűvösebb szolgáltatás egy opcionális USB-kulcs, amelyet megrendelhet és igényel bármikor (bárhol is), amikor bejelentkezik. Ez kétfaktoros hitelesítés, és még biztonságosabbá teszi.

A regisztráció egyszerű. Néhány másodpercbe beletartozik a fiók létrehozása, mielőtt hozzáférést kap a postafiókhoz. Csak egy felhasználónév és jelszó szükséges.

Image-6-Countermail-setup

A postafiók megjelenése egyszerű. A beállításokban három konfiguráció van, amelyek megváltoztatják a Windows megjelenítési sorrendjét.

Image-7-Countermail-Mailbox

Egy másik kiemelkedő szolgáltatás a Safebox. Itt megjelölheti a webhelyek könyvjelzőit, megjelölheti bejelentkezési hitelesítő adataikat és megjegyzéseket tehet közzé. A személyes tárolóhely elérésekor minden alkalommal be kell írnia egy jelszót.

Image-8-Countermail-Pengetartó

E-mail biztonsági beállítások

Három biztonsági lehetőség van a „titkosítás” elnevezésű vázlat ablakának tetején található lakatikon alatt. Az első digitálisan aláírja az e-mailt, tehát nem kétséges, hogy az üzenet tőled származik. A második titkosítja az üzenetet, amelybe a következő bekezdésben jutunk. A harmadik engedélyt ad a nem CounterMail nyilvános kulcs használatához.

Image-9-Countermail-tervezete

A két CounterMail fiók között elküldött üzenetek automatikusan titkosítva vannak. A külső e-mailek csak akkor kerülnek titkosításra, ha a célcím OpenPGP-t használ. Még mindig rendelkeznek digitális aláírással, és elrejtik az Ön IP-címét. Az üzenetek 32 MB vagy annál kevesebb csatolást tesznek lehetővé.  

Image-10-Countermail-titkosítása-üzenetek

CounterMail árképzés

A próbaverzió hét napig érvényes, és csak más e-mail címeket küldhet e-mailben. A CounterMail előfizetési alapú tervei kedvezményeket kínálnak hosszabb kötelezettségvállalások esetén. 29 dollár az 1 GB tárhelyért és hat hónapos hozzáférésért. Ezenkívül a tervek szerint a tárhely 2 GB-ra növekszik 12 és 24 hónapig, és 49, illetve 79 dollárba kerül. A felhasználók több tárhelyet vásárolhatnak egyszeri díjak ellenében.

A CounterMail hitelkártyákat, banki átutalásokat és bitcoint fogad el.

Terv: 6 hónap12 hónap24 hónap
Ár:$ 29$ 49$ 79
Tárolás:1000 MB2000 MB2000 MB

4. Tutanota

A Tutanota honlapja szerint latinul „biztonságos üzenetet” jelent. Szerverei Németországban vannak, és a szigorú adatvédelmi törvények hatálya alá tartoznak. Ez a jogi védelem egy külső akadály, amely megakadályozza, hogy még a Tutanota hozzáférjen az Ön e-mailjeihez, bár láthatja a feladót, a címzettet és a dátumokat..  

Titkosítja az AES és az RSA fiókban tárolt e-maileket és névjegyeket. Két Tutanota felhasználó közötti levelezés automatikusan titkosítja. A felhasználók titkosíthatnak külső e-maileket, de ez másképp működik. A külső címzettek e-mail linket kapnak, amelynek megnyitásához jelszó szükséges. A jelszó beírásával elolvashatják az e-mailt, és titkosított üzenettel válaszolhatnak.

A telepítés a jelszó miatt időt vesz igénybe. Legalább karaktereket tartalmaznia kell, és megfelelő erősségűnek kell lennie, mielőtt a Tutanota folytathatja.

Image-11-Tutanota-setup

A telepítés végén megad egy helyreállítási kódot, amely a fiók helyreállításának egyetlen módja, ha elfelejtette a jelszót.

Image-12-Tutanota helyreállító

A postafiók tiszta és minimális megjelenésű. A mappák az automatikusan elrejtő oldalsávban ülnek – az oldalsó nyílra kattintva kihúzza a magányból és vissza az előtérbe. A felhasználók e-maileket írnak a böngészőablak jobb alsó sarkában lévő nagy kerek gombra kattintva.

Image-13-Tutanota-Mailbox

A kukában lévő e-mailek és a spam mappák automatikusan törlődnek 30 nap elteltével.

Tutanota biztonsági lehetőségek

A beállításokban kétfaktoros hitelesítő lehetőség érhető el.

Image-14-Tutanota-beállítások

Van egy titkosítási lehetőség a felhasználók számára, hogy jelszavakat hozzanak létre üzeneteikhez. Piros zárral ellátott ikonként jelenik meg, amint a felhasználók beírják a címzett külső e-mail címét. A mező alatt lévő mérő jelzi a jelszó erősségét. Miután a feladó véglegesítette a jelszót, el kell küldenie azt a címzettnek. Az e-mailek akár 25 MB méretű mellékleteket is támogathatnak.

Image-15-Tutanota-titkosítása-üzenetek

Tutanota árképzés

A Tutanota ingyenes verziója kiemelkedő, és akár 1 GB tárhelyet is biztosít.

A legolcsóbb fizetős csomag a Premium, amely öt e-mail címet, beérkezett üzenetek szabályait és hibaelhárítási támogatást kínál havonta körülbelül 2 dollárért. A Pro verzió havi 7 dollár körül mozog, és 10 GB tárhelyet nyújt, akár 20 e-mail címet és testreszabási lehetőséget biztosít a weboldal megjelenítéséhez. A Tutanota bizonyos országokban engedményeket is kínál.

Terv: FreePremiumPro
Ár:IngyenesKörülbelül 2 dollár havontaKörülbelül 7 dollár havonta
Tárolás:1GB1GB10GB
E-mail álnevek:1520

5. Hushmail

A Hushmail titkosított és nem titkosított üzeneteket kínál. Rugalmas, amikor külsõ e-maileket küld e-mailben, ugyanakkor nem alkalmazza azt a szigorú biztonságot, amelyre sokan remélhetnek. Nyilvántartást vezet az Ön IP-címéről és néhány adatáról, de a webhelyén egyértelművé teszi, hogy mit figyeli.

A Hushmail az OpenPGP-t használja az e-mailek és a kulcsok titkosításához. A felhasználók titkosított e-maileket küldehetnek és fogadhatnak külső címekre, mindaddig, amíg OpenPGP-t használnak. A szolgáltatás vírusokat keresi a vírusok ellen, de nem tudja megakadályozni, hogy számítógépeket megfertőzzék.

A telepítés első része felhasználónevet és jelmondatot kér, amelyet Hushmail azt javasolja, hogy legalább öt szót tegyen. A valóságban csak nyolc karakterre van szükség, és nem kötődik az erőmérőhöz.

Image-16-Hushmail-fiók

A fiók létrehozásához a felhasználóknak szöveges üzenetküldéssel rendelkező mobiltelefonra van szükségük. Ha a felhasználók elveszítik a jelmondatot, akkor azt nem tudják visszaállítani személyes fiókokhoz. A fiókok három hét után automatikusan kikapcsolnak, ha a felhasználók nem tudnak bejelentkezni.

Image-17-Hushmail-Account-aktiválás

Üzenetek küldése a Hushmail segítségével

A postafiók felülete egyszerű és elegáns. Alapértelmezés szerint a biztonsági szolgáltatások ki vannak kapcsolva, így a felhasználóknak be kell kapcsolniuk a beállításokat, hogy bekapcsolhassák őket. Lehetőség van a digitális aláírás beállítására a kimenő üzenetek alján. Ha a felhasználók védeni akarják fiókjukat, engedélyezhetik a kétlépcsős azonosítási beállítást.

Image-19-Hushmail-Mailbox

Titkosított e-mail küldés ugyanolyan egyszerű, mint egy jelölőnégyzet bejelölése egy rajzolt üzenetben. Amikor a külső címek elsőként kapnak titkosított üzenetet, meg kell válaszolniuk a feladó által létrehozott biztonsági kérdést. Ezt követően hozzáférhetnek a következő üzenetekhez a Hushmail webhelyén létrehozott jelszó használatával.

Nincs helyesírás-ellenőrző. Az egyes mellékleteknek legfeljebb 20 MB lehetnek.

Image-20-Hushmail-tervezete

Hushmail árképzés

Az ingyenes próbaverzió 14 napos Hushmail prémium szolgáltatást kínál, 25 MB tárhellyel. Egy évre 50 dollárba kerül, hogy szolgáltatásaihoz interneten, mobilon és asztalon férjen hozzá. A tárhely 10 GB-ra nő, nincsenek hirdetések és a fiókok nem inaktiválódnak inaktivitás során.

Terv: Premium
Ár:50 dollár évente
Tárolás:25 MB

Végső gondolatok

Az internet egy ijesztő hely. Bár egyetlen e-mail szolgáltató sem 100% -ban immunitást élvez a fenyegetések ellen, a fenti szolgáltatók olyan szintű biztonságot nyújtanak, amely alig hiányzik a mainstream szolgáltatásokban. Függetlenül attól, hogy biztonságosabb szolgáltatót keres az érzékeny munkakörű e-mailekre, vagy személyes meggyőződésen kívül, nehéz ezek közül bármelyikkel hibázni..

Az internetes levelek mellett szinte az összes általunk javasolt szolgáltatás kínál mobil verziót iOS vagy Android számára. Az egyetlen, amelyben nincs mobilalkalmazás, a Hushmail, de vannak olyan „hackek”, amelyek a böngészőt a szerverére irányíthatják, hogy elérjék az e-maileket.

Ha a fenti öt közül egyik sem találja meg kedvesét, akkor van egy hatodik versenyzőnk. VPN szolgáltatásai részeként a TorGuard biztonságos e-mail fiókokat kínál. Ha többet szeretne tudni erről a biztonság-központú szolgáltatásról, olvassa el a TorGuard áttekintést.

Melyik e-mail szolgáltatót használja biztonságban? Van valami, amit hiányzott? Tudassa velünk a megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me