A Firefox könyvjelzőinek biztonsági mentése és visszaállítása 2020-ban

A könyvjelzők mentése a legtöbb webböngésző alapvető tulajdonsága, és a Firefox sem kivétel. Függetlenül attól, hogy átvált egy új böngészőre, beállítja a Firefox-ot egy új eszközön, vagy egyszerűen csak a kedvenc webhelyek listáját tartja biztonságban, a hihetetlenül hasznos a Firefox könyvjelzőinek biztonsági másolatának készítése és visszaállítása..


Szerencsére a Firefox egy csomóféle különféle módszert kínál ehhez, kezdve a mentést egy Firefox-specifikus JSON-fájlban az importáláshoz és exportáláshoz olyan HTML formátumban, amely minden böngésző számára olvasható. Ha még nem használja a böngészőt, feltétlenül olvassa el a Firefox áttekintését, hogy megtudja, az Ön számára megfelelő.

Ha Chrome-ot (olvassa el a Google Chrome áttekintését) vagy az Opera-t (olvassa el az Opera áttekintését), akkor ellenőrizze az Opera vs. Firefox és a Firefox és a Chrome csatát is, hogy megnézze a Firefox összehasonlítását az Ön jelenlegi böngészőjével..

A Firefox könyvjelzőinek biztonsági mentése

Ha csak azt szeretné, hogy készítsen biztonsági másolatot a Firefox könyvjelzőiről, hogy azok biztonságban legyenek az eszköz összeomlása esetén, akkor létrehozhat egy JSON-archívumot, amelyet később könnyen visszahozhat a Firefoxba..

Ne feledje, hogy ha Firefox-fiókhoz regisztrált, akkor a böngésző automatikusan szinkronizálja a könyvjelzőit, hogy automatikusan importálhassák őket egy új eszközön vagy egy új telepítéssel. Ez az útmutató azonban arra összpontosít, hogyan kell manuálisan végrehajtani ezt a feladatot.

Firefox-könyvtár

Indítsa el a böngészőt, majd nyomja meg a Ctrl + Shift + B billentyűket. Ezzel megjelenik a könyvtár könyvjelző szakasza, ahol kiválaszthatja az „importálás” lehetőséget & biztonsági mentés ”a felső eszköztáron. Ezután válassza ki, hol kívánja menteni a JSON fájlt, és ennyi.

Firefox-Backup-Dialog

Vegye figyelembe, hogy ez nem feltétlenül elegendő a könyvjelzők védelméhez, mivel csak elvégez egy helyi fájlt, amely elhelyezi őket, amely ugyanolyan érzékeny az összeomlásokra vagy az adatvesztésre, mint maguk a Firefox fájlok. A megfelelő védelem érdekében a JSON-fájlt valamilyen felhőalapú tárolóba vagy online biztonsági mentésbe kell mentenie..

JSON-Archive

Ha még nem rendelkezik felhőalapú tárolási szolgáltatással vagy online biztonsági mentési megoldással, meg kell fontolnia, hogy mihamarabb megszerezte azt. Ez lehetővé teszi a biztonságos biztonsági mentéshez nem csak a Firefox könyvjelzőit, hanem minden más fájlt is, amelyet esetleg összeomlás esetén kell helyrehoznia..

Ha nem kell biztonsági mentést készítenie a teljes rendszerről, tekintse meg a legjobb felhőalapú tároló-szolgáltatók listáját, vagy ugorjon közvetlenül a Sync.com áttekintésünkre, amely a legjobban választott.

Másrészt, ha olyan valamit szeretne, amely automatikusan biztonsági másolatot készít a teljes rendszeréről a felhőnek, akkor online biztonsági mentési szolgáltatást szeretne. Elolvashatja az IDrive áttekintést, amely a kedvenc szolgáltatónk, vagy megnézheti a legjobb felhőalapú biztonsági szolgáltatások teljes listáját, hogy teljes képet kapjon a mezőről.

A Firefox könyvjelzőinek biztonsági mentése

 1. Indítsa el a Firefoxot
 2. Nyomja meg a Ctrl + Shift + B billentyűket
 3. Kattintson az „importálás” elemre & biztonsági másolat ”az eszköztáron
 4. Válassza a „tartalék könyvjelzők” lehetőséget
 5. Válassza ki a JSON-fájl mentési helyét

Firefox könyvjelzők exportálása

Noha a könyvjelzőknek a fenti lépésekkel történő mentése lehetővé teszi a Firefox visszaállítását a jövőben, nem lesz nagy segítség, ha a Firefox könyvjelzőit egy teljesen különálló böngészőbe szeretné exportálni. Ha azonban könyvjelzőket exportál a Firefoxból, akkor importálhat könyvjelzőket a Firefoxból a Chrome-ba vagy bármely más böngészőbe.

HTML-Archive

Ehhez exportálnia kell a könyvjelzőit HTML fájlként. A folyamat szinte megegyezik a biztonsági másolat készítésével, mivel a Firefox elindításával és a Ctrl + Shift + B megnyomásával kezdődik, majd az „importálás” gombra kattint. & biztonsági mentés ”a felső eszköztáron. Ezután ki kell választania az „könyvjelzők exportálása a HTML-be” lehetőséget, mielőtt kiválasztja a fájl mentési helyét.

Firefox-Export-párbeszéd

Még egyszer, ellenőrizze, hogy megfelelően rögzítette-e ezt a fájlt, felhőbe mentve (például OneDrive vagy Dropbox segítségével), vagy futtatva a biztonsági mentési szolgáltatást, miután az exportálás befejeződött..

Hogyan exportálhatjuk a Firefox könyvjelzőket

 1. Indítsa el a Firefoxot
 2. Nyomja meg a Ctrl + Shift + B billentyűket
 3. Kattintson az „importálás” elemre & biztonsági másolat ”az eszköztáron
 4. Válassza az „Könyvjelzők exportálása HTML-be” lehetőséget.
 5. Válassza ki a HTML fájl mentési helyét

A Firefox könyvjelzőinek visszaállítása

Miután biztonsági másolatot készített a Firefox könyvjelzőiről JSON-fájlként, ezzel könnyen visszaállíthatja a Firefox könyvjelzőit, akár azért, mert újra akarja telepíteni a Firefox-ot, vagy beállítani a böngészőt egy új eszközön. 

A biztonsági mentéshez hasonlóan a Firefox ezt automatikusan megteszi, ha bejelentkezett a fiókjába, de a következő utasítások lehetőséget adnak arra, hogy manuálisan is megtegye..

Firefox-Sync

Csakúgy, mint a korábbi utasítások, a lépések egyszerűek. Csak annyit kell tennie, hogy elindítja a Firefoxot, és megnyomja a Ctrl + Shift + B billentyűket a könyvjelző könyvtár előhívásához. Innentől kattintson az „importálás” elemre & mentés ”, és válassza a„ visszaállítás ”lehetőséget.

Firefox-visszaállítás-Dropdown

Most kiválaszthatja a biztonsági másolatot a Firefox által automatikusan létrehozott listából, vagy kattintással a „fájl kiválasztása” elemre kattintva manuálisan kiválaszthatja azt. Ezzel megjelenik egy párbeszédpanel, ahol kiválaszthatja a biztonsági mentéskor létrehozott JSON fájlt, és, bárhogy is van, az összes könyvjelzőt visszaállította a Firefox.

Firefox-visszaállítás-fájl-párbeszéd

A Firefox könyvjelzőinek visszaállítása

 1. Indítsa el a Firefoxot
 2. Nyomja meg a Ctrl + Shift + B billentyűket
 3. Kattintson az „importálás” elemre & biztonsági másolat ”az eszköztáron
 4. Válassza a „visszaállítás” lehetőséget
 5. Vagy válasszon egy biztonsági másolatot a listáról, vagy kattintson a „Válasszon fájlt…” elemre, és válassza ki azt a biztonsági mentési fájlt, amelyből visszaállítani szeretné

Importálja a Firefox könyvjelzőit

A visszaállítási opciótól eltérően az importálás lehetővé teszi az összes könyvjelző bármilyen forrásból történő kinyerését, feltéve, hogy azokat előzőleg HTML-fájlba exportálták. Ez lehetővé teszi például a Chrome könyvjelzők visszaállítását a Firefox-ra, ha az egyik böngészőről a másikra vált.

A Firefox könyvjelzők importálásához mindössze annyit kell tennie, hogy ismét elindítja a böngészőt, nyomja meg a Ctrl + Shift + B billentyűket, és válassza az „importálás” lehetőséget. & biztonsági másolat ”az eszköztáron. Most kattintson az „Könyvjelzők importálása a HTML-ből” elemre, és válassza ki a megfelelő HTML-fájlt a bemutatott párbeszédpanelen.

Könyvjelzők importálása a Firefoxba HTML-archívumból.

 1. Indítsa el a Firefoxot
 2. Nyomja meg a Ctrl + Shift + B billentyűket
 3. Kattintson az „importálás” elemre & biztonsági másolat ”az eszköztáron
 4. Válassza az „Könyvjelzők importálása a HTML-ből” lehetőséget.
 5. Válassza ki az importálni kívánt HTML fájlt

Végső gondolatok

Itt van, mindent, amit tudnia kell a Firefox könyvjelzőinek biztonsági másolatáról, visszaállításáról, importálásáról és exportálásáról. Felkészülve erre a tudásra, biztos lehet abban, hogy soha nem veszíti el a könyvjelzők listáját, és néhány egyszerű kattintással új böngészőket vagy eszközöket is beállíthat..

Mit gondol a Firefox könyvjelzők mentésének és visszaállításának útmutatójáról? Megértette a megértését, hogyan kell ezt megtenni, vagy van még egy folyamat olyan része, amelyben továbbra sem tisztázott? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map