A Facebook örökké törlése 2020-ban (és az Instagram, amíg rajta vagyunk)

Sok oka van annak, hogy törölje Facebook vagy Instagram fiókját. A magánélettel kapcsolatos aggodalmak a legvalószínűbb ok, de talán rájöttél, hogy 500 barátaidnak csak kis százaléka ismeri az embereket. Akárhogy is, egyik platform sem teszi ezt megkönnyítve, ezért megmutatjuk, hogyan lehet örökre törölni a Facebook-ot az életéből.


Ha ez túlságosan drasztikusnak tűnik számodra, egy útmutatónk van a Facebook adatvédelmi beállításainak megváltoztatásához is.

A közösségi média sokak számára a mindennapi élet részévé vált. Az emberek jobban hozzá vannak hangolva a telefonjukból érkező értesítési hangokhoz, mint bármi máshoz. Néhányan megosztják egész életüket, attól kezdve, amit reggeliztek, és a legújabb Snapchat szűrővel, milyen aranyosnak néznek ki kutyájuk. Rendkívül normális lett az, ha az emberek életünk minden részéről megismerkednek.

2018-ban a becslések szerint minden Földön élő ember számára másodpercenként 1,7 MB adat jött létre, és ez a szám csak növekszik. A kérdés az, hogy mi történik vele.

Ha nem bujkálsz egy szikla alatt, akkor tudod, hogy a Facebook a hírekben volt, mert a Cambridge Analytica marketingcég legalább 50 millió amerikai választópolgár adatait bányászta.. 

Ráadásul a Facebook évek óta gyűjti és használja az emberek adatait, és a Messenger alkalmazásról azt találták, hogy az Android telefon felhasználói hívásait és szövegeit naplózza, akik megállapodtak abban, hogy megosztják névjegyzéküket. Nem meglepő, hogy a #deletefacebook trendgé vált. 

Az Instagram sem ártatlan, de ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a Facebook 2012-ben megvette. Ezért mindkét vállalat adatgyűjtési módszereit konszolidálták. Az Instagram „az Ön adatainak letöltése” eszköze, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy információikról másolatot készítsenek, biztonsági hibával bírtak, amelyben a felhasználók jelszavai kiszivárogtak..

Bármi is legyen az oka annak, hogy törölni szeretné a Facebook-fiókját vagy az Instagram-fiókját, nem akarja átvágni a csípőn keresztül. Sajnos a közösségi média óriásai viszont abban a reményben tesznek téged, hogy nem akarják a gondot, és végül megmaradnak. Megpróbáljuk könnyíteni neked. 

A legjobb, ha ezt egy böngészőben teszi, főleg, ha először az adatokat szeretné letölteni. Ezenkívül nem törölheti Instagram-fiókját az alkalmazáson keresztül. Lépésről-lépésre szóló útmutatónk segítségével véglegesen törölheti fiókjait. További részletesebb útmutatókhoz görgessen le.

Amit Facebookon törölni kell 

Úgy gondolja, hogy a „törlés” gombra kattintva törli a fiókját, mintha soha nem létezett volna, de nem erről van szó. Bármit, amit létrehozott, például profilinformációkat, fényképeket és bejegyzéseket, törölni fogjuk, ám bármi rólad, amely nem tőled származik, megmarad. 

Tegyük fel, hogy a barátja zavaró képet közöl rólad. Nos, ott marad, mert elküldték, nem te. Bármit, ami nem része a fiókjának, nem töröljük. A barátoknak küldött üzenetek továbbra is láthatók lesznek nekik.

A Facebook azt is mondja, hogy a naplófájlokat megőrzik a fiók törlése után is, ám nincs a neved csatolva. 

Ha a Facebook-fiókjával feliratkozott más alkalmazásokra, például a Spotify vagy a Pinterest, akkor a fiók törlése után nem tud majd bejelentkezni hozzájuk. Ezt el kell rendeznie, mielőtt továbbmenne.

Végül, a törlés után nem fogja tudni újraaktiválni fiókját, ellentétben azzal, amikor kikapcsolják.. 

A fiók deaktiválása csak inaktívvá teszi. Profilod nem lesz látható, de fényképeit, videóit és egyéb adatait megőrizjük. A Messenger továbbra is használható, kivéve, ha külön kikapcsolja. Fiókja újraaktiválásához jelentkezzen be újra a Facebook-ba, vagy használja fiókját egy másik szolgáltatásba való bejelentkezéshez.

Fiókjának végleges törlése azt jelenti, hogy az összes feltöltött fénykép és videó, az Ön által készített bejegyzés és minden más, amit elvégzett, örökre eltűnik. Semmilyen képet nem tudja lekérni vagy használni a Messenger alkalmazást. A Facebook szerint akár 90 nap is eltarthat, amíg mindent töröl, de a folyamat során mások számára is elérhetetlen.

Ne pánikoljon, mert a Facebook lehetővé teszi az Ön adatainak egy példányának letöltését. Az is nyugalom, hogy ha megbánja döntését, akkor 30 napon belül bejelentkezve törölheti a fiók törlését. Ezt követően nem fogja tudni elérni vagy újra megnyitni a fiókját, annak ellenére, hogy esetleg még nem fejezte be a folyamatot.

Hogyan lehet véglegesen törölni a Facebook-ot

Ha készen áll a Facebook törlésére az életéből, kövesse az alábbi lépéseket. Törölheti a Facebook-fiókját az alkalmazásból, de útmutatónk erre szolgál egy számítógép böngészőjében, ami a legjobb, ha az adatokat is letölti..

Először nyissa meg a Facebook-ot és jelentkezzen be. Nem számít, hogy melyik oldalon tartózkodik, mert mindegyiküknek van nyíl a menüsor jobb felső sarkában. Kattintson rá, hogy megjelenjen egy legördülő menü. Válassza a „beállítások” menüpontot.

how-to-delete-facebook-beállítások

Ezután kattintson a bal oldali oszlopban a „Facebook adatai” fülre.

how-to-delete-facebook-információ

Most kattintson a „Fiókja és adatainak törlése” szakaszra.

how-to-delete-facebook-delete-fiók

Megjelenik egy új ablak. A Facebook figyelmezteti, hogy amint megkezdődik a törlés folyamata, nem lesz képes letölteni fiókját vagy adatait. Ezután két lehetőséget kínál: inaktiválja fiókját, vagy töltse le adatainak másolatát.

Az előbbi azt jelenti, hogy fiókja nem működik, amíg újra nem jelentkezik be. Jó ötlet az utóbbi végrehajtása, ha még nem tette meg. A Facebook létrehoz egy fájlt, amely tartalmazza az összes információt, ideértve a feltöltött értékes fényképeket is. 

Ha készen áll a fiók törlésére, kattintson a „fiók törlése” elemre.

how-to-delete-facebook-opciók

A Facebook megkérdezi új jelszó megadását. Ehhez kattintson a „folytatás” gombra.

how-to-delete-facebook-jelszó

Ezt követően a Facebook egy utolsó figyelmeztetést fog adni. Ha biztos benne, hogy törli a fiókját, kattintson a „fiók törlése” elemre.

how-to-delete-facebook-figyelmeztetés

Hogyan törölhetem a Facebookot örökre

 1. Kattintson a lefelé mutató nyílra bármelyik Facebook oldal jobb felső sarkában, és válassza a „beállítások” lehetőséget.
 2. A bal oldali oszlopban válassza a „Facebook adatai” lehetőséget
 3. Kattintson a „fiókjának és információinak törlése” elemre.
 4. Kattintson a „fiók törlése” elemre.
 5. Írja be a jelszavát, majd kattintson a „folytatás” gombra.
 6. Kattintson a „fiók törlése” elemre.

Mit érdemes szem előtt tartani Instagram törlésekor

Ha véglegesen törli Instagram-fiókját, akkor az is törlődik. Az összes fotó, videó, megjegyzés és egyéb tevékenységek eltávolításra kerülnek. A közvetlen üzeneteidet is törli, és mások már nem tekinthetik meg őket. 

Miután Instagram-fiókod törölve lett, nem lehet újra aktiválni. Az Instagram azt mondja, hogy ugyanazzal a felhasználónévvel sem regisztrálhat. Ehelyett ideiglenesen letilthatja fiókját, de erre nincs a cél. 

Az Instagram-fényképek biztonsági másolatának készítéséhez más módok is vannak, de az Instagram lehetővé teszi az adatok letöltését, amelyeket fájlként küld el e-mailben. 48 órát is igénybe vehet, de percek alatt e-mailt kaptunk, amikor teszteltük. 

Az Instagram végleges törlése

Instagram-fiókját nem törölheti az alkalmazásból. Ezt egy böngészőben kell megtenni. Ha készen áll az Instagram-fiók áthidalására, kövesse az alábbi útmutatót. 

Először kattintson ide, hogy belépjen a „fiókja törlése” oldalra, és jelentkezzen be. Miután ezt megtette, az Instagram lehetőséget ad a fiókjának ideiglenes letiltására.. 

Mivel véglegesen törölni szeretné, meg fogja kérdezni, miért. Válasszon okot a legördülő menüből. Ha el akarja kerülni az információk felbukkanását, válassza a „valami más” lehetőséget.

how-to-delete-Instagram-delete-oldal

Egy új mező jelenik meg, ahol be kell írnia a jelszavát. Csináld ezt, és kattints a piros “véglegesen törölöm a számlám” gombra. 

how-to-delete-Instagram-jelszó

Végül megjelenik egy felbukkanó ablak, amelyben megkérdezi, hogy biztosan törli-e fiókját. Ha igen, kattintson az „OK” gombra.

how-to-delete-Instagram-megerősítés

Hogyan törölhetem Instagram örökre

 1. Lépjen a „Fiókja törlése” oldalra, és jelentkezzen be
 2. Válassza ki a fiók törlésének okát a legördülő listából
 3. Írja be újra a jelszavát
 4. Kattintson a piros „A fiókom végleges törlése” gombra
 5. Amikor megkérdezi, hogy biztos-e, kattintson az „OK”

Végső gondolatok

Reméljük, hogy ez az útmutató segített megérteni, hogyan lehet véglegesen törölni a Facebook vagy Instagram fiókot. Noha a közösségi média kiváló módszer a távoli barátokkal és a családdal való kapcsolattartásra, ez a társaságok számára is remek módja annak, hogy személyes információkat gyűjtsenek. A fiók hiánya az egyetlen módja annak, hogy az adatait bizonyos mértékben védjük.

Fiókja törlése előtt azonban ne felejtsen el másolatot szerezni információiról, hogy kinyomtassa drága fényképeit. A Facebooknak egy 30 napos periódusa van, amelyben visszavonhatja a törlést, de az Instagram nem így gondoskodik arról, hogy megkapta-e a kívánt információkat, mielőtt folytatná.

Ha van valami, ami elmulasztottunk, vagy van tippje a szociális média-fiók törlésének előkészítéséhez, tudassa velünk a megjegyzés részben. Vessen egy pillantást más biztonsági cikkekre is. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map