A Chrome legjobb adatvédelmi kiterjesztései 2020-ban

Az online adatvédelem egy olyan téma, amelyre egyre nagyobb figyelmet fordítanak, amikor az óriási tech-vállalatok és a nemzeti kormányok világszerte egyre több adatot gyűjtnek és tárolnak fogyasztóikról és polgáraikról (további információkért olvassa el a Cloud of State oszlopokat). 


Mindezek elleni védelem érdekében összeállítottuk a Chrome legjobb adatvédelmi kiterjesztéseinek listáját, amelyek megvédik az online tevékenységeket a kíváncsi szemtől..

Ezek a Google adatvédelmi kiterjesztések nemcsak megóvják a szimatolástól, hanem jelentősen javíthatják a böngészési élményét azáltal, hogy eltávolítják a tolakodó hirdetéseket, és megvédik Önt a rosszindulatú programoktól és az adathalásztól, valamint segítenek a különböző felhasználói fiókok és jelszavak kezelésében..

Az összes alábbi kiterjesztés közvetlenül a Chrome internetes áruházból származik, így a telepítéssel nem lehet gond. Noha a böngészőnek általában vannak adatvédelmi kérdései, ezeknek a Chrome adatvédelmi kiterjesztéseknek biztonságban kell tartaniuk Önt.

Melyek a legjobb adatvédelmi Chrome-bővítmények?

 1. Ghostery
 2. Adatvédelmi borz
 3. LastPass
 4. Távirat
 5. Hotspot pajzs
 6. uBlock Origin
 7. DuckDuckGo Privacy Essentials
 8. HTTPS mindenhol
 9. Unshorten.link
 10. Google jelszó-ellenőrzés
 11. kettyenés&Tiszta
 12. ScriptSafe
 13. Pánik gomb

A Chrome adatvédelmi kiterjesztései sokféle feladatot hajtanak végre, és gyakran jelentősen átfedik egymást a biztonsággal foglalkozókkal, amelyeket a böngésző legjobb biztonsági bővítéseiről szóló cikkünkben tárgyalunk. Noha ez a lista rangsorolást nyújt, a kiterjesztések eltérő jellege azt jelenti, hogy nem szigorú alma-alma-összehasonlításról van szó..

Noha ez a lista a Google Chrome-ra összpontosít (olvassa el a Google Chrome áttekintést), minden választásunk kompatibilis a különféle króm-alapú böngészőkkel is, mint például a Brave (olvassa el a Brave áttekintést), az Opera (olvassa el az Opera áttekintést) és a Vivaldi (olvassa el a Vivaldi beszámolónk). Ha különös figyelmet fordít a magánéletre, akkor a Tor-projekt böngészője (olvassa el a Tor-áttekintésünket is)

1. Szellem

A Ghostery az egyik legnépszerűbb ingyenes Google Chrome-bővítmény az adatvédelem és jó ok miatt. A Ghostery elsődleges feladata az olyan hirdetések és különféle nyomkövetők blokkolása, amelyek információkat gyűjtnek rólad, amikor az internetet böngészi. A Chrome kiterjesztését négy különböző szintű blokkolással állíthatja be, attól függően, hogy mennyire szigorú.

Ghostery-Block-opciók

Bár a Ghostery minden alapfunkcióját ingyen biztosítja, havonta 2 dollárra előfizethet a Pro tervre. Ez hozzáférést biztosít prioritási támogatáshoz, interfész témákhoz és részletes statisztikákhoz. Ennek ellenére a fizetett terv nem nyújt további védelmet.

Ghostery-tervek

A Ghostery rendelkezik egy „továbbfejlesztett nyomkövetőellenes” funkcióval is, amely egy külön algoritmus, amely azonosítja azokat a nyomkövetőket, amelyeket nem lehet blokkolni, és ezzel eltávolítja a személyes vagy azonosítható információkat. Van még a „továbbfejlesztett hirdetésblokkolás”, amely nagyjából hasonlít a szokásos hirdetés-blokkolókhoz, mivel eltávolítja a vizuális hirdetéseket a meglátogatott webhelyektől.

Végül, az „intelligens blokkolás” beállítás optimalizálja az Ön böngészési élményét azáltal, hogy lehetővé teszi bizonyos nyomkövetők működését, amelyek a webhelyekhez szükségesek és biztonságosak. 

Ghostery adatvédelmi

Egy szép kis bónusz a Ghostery használatához a „jutalmak” program. Ez egy algoritmus, amely ajánlatokat és kedvezményeket nyújt Önnek az érdeklődésre számot tartó termékekre és szolgáltatásokra. A felszínen ez zavarodottnak hangzik, de mindezt helyben a számítógépen végzik, és nincs olyan adat, amelyhez „ kinyit ”az ajánlatokat mindig visszajuttatják a Ghostery szervereire.

Ghostery-Simple-View

Az eszközsávban található kiterjesztés ikon egyszerû és részletes képet is nyújt. Ezek hozzáférést biztosítanak a fent említett beállításokhoz, valamint ahhoz, hogy milyen nyomkövetőket és kéréseket blokkolnak a meglátogatott webhelyen.

Ghostery-Részletes-View

2. Adatvédelmi borz

A Ghosteryhez hasonlóan a Privacy Badger mindenféle nyomkövető blokkolására specializálódott, amelyek figyelik az Ön böngészési tevékenységeit vagy gyűjtik személyes adatait. Noha a legtöbb nyomkövetőellenes szoftver ezt a szűrőlisták – azaz az ismert nyomkövetők listáinak – megkeresésével teszi meg, az Privacy Badger más megközelítést alkalmaz.

PrivacyBadger

Amint először kezdi el használni az Adatvédelmi Badgert, nem fog sok mindent megtenni. Ennek oka az, hogy a bővítmény megtanulja az Ön böngészését, és miután három különböző webhelyen azonosítja ugyanazt a nyomkövetőt, elkezdi blokkolni. 

Ennek az az előnye, hogy nem támaszkodik a szűrőlisták frissítésére, és ez szintén alacsonyabb erőforrás-felhasználást eredményez, mivel a kiterjesztésnek nem kell annyira kereszthivatkozást tennie.

PrivacyBadger-beállítások

Ezenkívül beállíthatja az Privacy Badger-et, hogy megakadályozza a WebRTC-t az IP-cím szivárogtatásában, és azt is kérheti, hogy jelenjen meg, amikor olyan webhelyen tartózkodik, amelyről úgy tűnik, hogy egyáltalán nem követ téged, ami jó tudni. A Privacy Badger és a Ghostery közötti mérkőzésen a Ghostery nyeri, de a Privacy Badger továbbra is jó lehetőség. 

Ezenkívül az Privacy Badger fejlesztését és karbantartását az Electronic Frontier Foundation végezte el, így jó kezekben vagy.

3. LastPass

A dedikált jelszókezelő feltétlenül szükséges, ha javítani szeretné böngészési élményét, valamint online biztonságát és magánéletét. 

Bár a Dashlane (olvassa el a Dashlane áttekintést) volt a legjobb jelszókezelő, de nagyban támaszkodik asztali alkalmazásaira, míg a LastPass teljes egészében az Ön böngészőjében működik, így jobb választás, ha csak böngészőbővítményeket nézünk..

LastPass

Ezenkívül a LastPass rendelkezik a tesztelt jelszókezelők legjobb ingyenes csomagjával, és tartalmaz néhány olyan kiegészítő funkciót is, amelyek jobban irányulnak az adatvédelem felé. A kiterjesztés fő célja a felhasználói fiókok és a kapcsolódó jelszavak nyomon követése, ám ezt inkább a dolgok „biztonság” kategóriájába soroljuk, nem pedig a magánélet védelmét..

A magánélet szempontjából nagyszerű, hogy automatikus kitöltési tartalmat, például címeket, fizetési kártyákat és bankszámlákat tárolhat. Ez lehetővé teszi, hogy megkerülje magának a Chromenak az alapértelmezett automatikus kitöltési funkcióját, amelyet – a Google jó hírnevének fényében – szinte határozottan arra használnak, hogy személyes információkat gyűjtsön rólad, például arról, hogy hol lakik, milyen banki tevékenységet használnak és így tovább.

LastPass-címe

Ha érdekli a LastPass funkcióinak teljes megsemmisítése, beleértve egy részletesebb áttekintést arról, hogy hogyan működik a jelszavak tárolása szempontjából, akkor vegye át a LastPass áttekintését, hogy többet megtudjon.

4. Távirat

A legtöbb fő üzenetküldő alkalmazás nagyvállalatok tulajdonában van, amelyek kevés figyelmeztetéssel bírnak a felhasználókra vonatkozó adatok gyűjtésekor. 

Magától értetődik, hogy a Facebook Messenger nyilvánvalóan nem magántulajdonú, de még az olyan alkalmazások, mint a WhatsApp – amelyet egykor a végponttól való titkosításért és a felhasználói adatvédelem iránti nagyszerű álláspontért dicsérték – manapság nehezen bíznak benne, mivel zaboláztak olyan vállalatok által, mint a Facebook.

Távirat

A távirat tökéletes megoldás erre a problémára. Az alkalmazáson belül elküldött összes üzenetet teljes körű titkosítás biztosítja. 

Bár ez továbbra is igaz a WhatsApp-ra, a különbség az, hogy a Facebook megvásárlása óta a WhatsApp alkalmazás képes kommunikálni más Facebook alkalmazásokkal, például a Messenger-rel, amely megnyitja a kaput a társaság számára az eszközén tárolt összes csevegés összegyűjtésére. amikor csak akarnak.

Távirat-beállítások

A távirat ezzel szemben a homokozó segítségével megfelelő védelmet élvez, ami azt jelenti, hogy nem tud adatokat továbbadni oda-vissza egymás és az eszköz más alkalmazásai között.. 

Ezen felül a Telegram tartalmazza az összes olyan funkciót, amelyet elvárhat egy üzenetküldő alkalmazástól, például csoportos csevegéseket, értesítéseket és névjegyeket. Csak annyit kell beállítania, mint egy telefonszám (az ellenőrző SMS fogadásához), és máris jó.

5. Hotspot pajzs

A Hotspot Shield egy ingyenes Chrome VPN, amelynek biztonságban kell lennie böngészés közben. Bár nem tökéletes – olvassa el a Hotspot Shield áttekintést, hogy erről többet megtudjon – meg fogja védeni az Ön IP-címét az érdeklődő webhelyeketől. 

A virtuális magánhálózat a Tor böngészőhöz hasonlóan működik, bár sokkal kevesebb visszafordulási ponttal rendelkezik. Ahelyett, hogy közvetlenül csatlakozna annak a webszervernek, amelyhez megpróbál hozzáférni, a VPN először csatlakozik egy távoli szerverhez. Ezen a távoli kiszolgálón az IP-cím cseréjére kerül, így inkognitómódúvá válhat online. 

Bár a Hotspot Shield ingyenes tervet kínál, napi 500 MB-ra korlátozódik. Van egy kedvezményes hároméves terv mintegy 100 dollárért, és egy 45 napos pénz-visszatérítési garanciával jár, hogy induljon. 

6. uBlock Origin

Mivel a hirdetések blokkolása az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy megvédje magát a rosszindulatú programoktól, az uBlock Origin kiemelkedő szerepet játszik a legjobb Google Chrome biztonsági bővítmények listáján. Sőt, a második hirdetés-blokkolónk volt a legjobb választás, és ez a legjobb hirdetés-blokkoló szoftver, amely nem tartalmaz árat..

uBlock-Main-testület

A magánélet szempontjából az uBlock Origin számos nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik. Rendelkezhetnek a kiterjesztésgátló előrekeresési kérésekkel, amelyek megakadályozzák a böngészőt abban, hogy kapcsolatot létesítsen a webhelyekkel, mielőtt rákattintana a linkre, hogy meglátogassa őket. 

Lehetőség van a hiperhivatkozás ellenőrzésének blokkolására is, amely alapvetően egy „telefonos otthoni” szolgáltatás, amely tájékoztatja a böngésző társaságot arról, hogy milyen linkekre kattint és mikor kattint. Az uBlock megakadályozhatja az IP-cím szivárgását is a WebRTC kereten keresztül, és végül letilthatja a CSP jelentések küldését. 

A CSP egy olyan biztonsági rendszer, amely megóv a rosszindulatú magatartásoktól, például a webhelyek közötti szkriptek és a kódinjekciók ellen, ami nagyszerű, de jelentéseket készít a fejlesztők számára erről a tevékenységről is, amely kevésbé nagyszerű. A CSP-jelentések letiltása nem távolítja el a rendszer által biztosított védelmet, csak a jelentések visszaküldése a felelős cég számára.

uBlock adatvédelmi

Végül, mint minden jó hirdetés-blokkoló, az uBlock Origin hatalmas számú nyomkövetőt is megállít, amelyek személyesen és az Ön böngészési tevékenységeiről gyűjtnek információkat..

uBlock-Filter-listák

7. A DuckDuckGo adatvédelmi alapjai

A DuckDuckGo Privacy Essentials egy újabb nyomkövetőellenes kiterjesztés a Chrome számára. Amellett, hogy megóvja Önt a nyomon követéstől, a bővítmény a HTTPS-hez való kapcsolatait is alapértelmezetten alapértelmezetten alapértelmezetten alapozza meg, és összefoglalót nyújt a webhely adatvédelmi gyakorlatáról, ha azok nyilvánosan elérhetők.

DuckDuckGo-Main-testület

Minden meglátogatott webhely adatvédelmi fokozatot kap annak alapján, hogy kínál-e HTTPS-t, hány nyomkövető van jelen a webhelyen, és ismertek-e a magánélet adatvédelmi gyakorlatai.. 

Ezután két különálló osztály jön létre, az egyik a weboldalra vonatkozik, mielőtt a kiterjesztés bármit megtennénk, a második pedig azt tükrözi, hogy a DuckDuckGo mennyire javította az adatvédelmet a trackerek blokkolásával.

DuckDuckGo adatvédelmi-Grade

Alapértelmezés szerint a DuckDuckGo Privacy Essentials szintén blokkolja a beágyazott tweeteket, de ez kikapcsolható a beállításokban, ahol beállíthat olyan webhely-engedélyezési listát is, amelyet a kiterjesztés teljes mértékben figyelmen kívül hagy..

DuckDuckGo-beállítások

8. HTTPS mindenhol

Ez egy újabb választás, amely szintén szerepelt a legfontosabb biztonsági bővítmények listáján. A HTTPS nemcsak javítja az online biztonságot azáltal, hogy megvédi Önt a tartalom befecskendezése ellen, hanem jelentős mértékű további adatvédelmet is biztosít. 

Ennek oka az, hogy a HTTPS-en keresztül kezelt forgalom (ellentétben a szokásos HTTP protokolllal) mind titkosítva van, ami megakadályozza, hogy bárki elfoglalja az Ön forgalmát útközben, vagy pontosabban, hamit nem vesz fel, akkor az felhasználhatatlanná válik, mivel nem tudják dekódolja a tartalmat.

HttpsEverywhere

Az évek múlásával egyre több vállalkozás veszi alapértelmezésként a HTTPS-t, ám még mindig létezik sok olyan webhely, különösen a kisebb webhelyek, amelyek még nem váltottak át.

Ne feledje, hogy sok más kiterjesztés – például hirdetésblokkolók, adatvédelmi lakosztályok vagy virtuális magánhálózatok – szintén kínálják ezt a funkciót, tehát ha már használ valami ilyesmi NordVPN-t (olvassa el a NordVPN áttekintést) vagy a DuckDuckGo Privacy Essentials, akkor telepítse a HTTPS mindenhol feleslegessé válik.

9. Unshorten.link

A rövidített linkek az egyik leggyakoribb módszer a számítógépes bűnözők számára, hogy a gyanútlan felhasználókat rávegyék webhelyükre. Bár a rövidített linkek általában rendben vannak, a probléma az, hogy nincs mód arra, hogy megmondja, mielőtt rákattintana. 

Még azok is, akik óvatosan járnak el online böngészés közben, eshetnek az egyik ilyen csapdába, és hirtelen egy olyan domainben találják magukat, amely tele van nyomkövetővel, vagy ami még rosszabb, rosszindulatú programokkal.

UnshortenLink

Az Unshorten.link a tökéletes kiterjesztés a probléma megoldására. Amikor rövidebb linkre kattint, akkor egy oldalra kerül, amelyből megtudhatja, hogy a meglátogatni kívánt webhely biztonságos-e vagy sem. Ezen a ponton Ön döntheti el, hogy folytatja-e vagy sem..

Bár a kiterjesztés ingyenes, van egy Pro verzió is, amely évente 7 dollárért elérhető. Ez hozzáférést biztosít két további szolgáltatáshoz és a szűrt információk részletes előzményeihez.

UnshortenLink-beállítások

Először: a Pro verzió lehetővé teszi az előnézeti képernyőképeket engedélyezni, amelyek pillanatfelvételt jelentenek a meglátogatni kívánt webhelyről, mielőtt maga belépnének a webhelyre. Hozzáférést kap a passzív szűréshez is, amely egyenesen átugrik a szűrőoldalon, ha a link biztonságosnak bizonyul.

10. Google jelszó-ellenőrzés

A Jelszóellenőrzés egy nagyon egyszerű kiterjesztés, amely egyetlen feladatot hajt végre: megvédi Önt az adatszivárgásoktól. Annak ellenére, hogy vonakodtak beépíteni a Google által kifejlesztett kiterjesztést (mivel nehéznek találnánk egy olyan vállalkozást találni, amely kevésbé szenteli a felhasználói adatvédelmet), a jelszó ellenőrzése elég ártatlannak tűnik..

PasswordCheckup

Amikor belép egy weboldalra, a bővítmény összehasonlítja azt az ismert adatok megsértésének listájával, ahol a felhasználónevek és / vagy jelszavak sérültek. Ha a kérdéses webhely megjelenik a listán, akkor a bővítmény figyelmezteti Önt és arra ösztönzi a jelszavának megváltoztatását, hogy fiókja továbbra is biztonságban maradjon.

11. Kattintson a gombra&Tiszta

Egy egyszerű kiterjesztés, amely pontosan azt teszi, amit mond, kattintson&A Tiszta segítségével gyorsan és egyszerűen törölheti az összes böngészési adatot. Alapvetően a kiterjesztés a „Biztonságosan bezárja a böngészőt” feliratú gombbal rendelkezik, amely a beállításától függően leállítja a Chrome-ot, törli a böngészési előzményeket, üríti a gyorsítótárat, törli az indexelt adatbázisokat és így tovább.

ClickAndClean-beállítások

Azt is beállíthatja, hogy törölje a mentett jelszavakat, törölje a letöltési előzményeket és törölje a mentett űrlapadatokat. Mindez azzal jár, hogy lényegében megtisztítja a számítógépet a böngészési tevékenységektől, és jelentős időt takarít meg Önnek, ha ezt manuálisan elvégzi.. 

Ha ezen információk egyszerre törlése kissé túlzottnak tűnik, kattintson az OK gombra&A Tiszta különálló törlési gombokat is tartalmaz minden opcióhoz, hogy választhasson, az aktuális igényeitől függően.

ClickAndClean-MainPanel

12. ScriptSafe

A nyomkövetők blokkolása mellett a weblapokon futó különféle szkriptek letiltása a leghatékonyabb módszer a nyomon követés és a biztonsággal és a magánélettel kapcsolatos egyéb problémák megelőzésére böngészés közben.

ScriptSafe-beállítások

A ScriptSafe mindenféle szkript blokkolása mellett tartalmaz egy biztonságos böngészési módot is, amely blokkolja a webhelyeket malware-kel, védelmet az ujjlenyomat-védelemmel, egy „antiszociális módot”, amely kiküszöböli a közösségi média elemeit a weboldalaktól és a WebRTC védelmet.. 

Bekapcsolhatja az időzóna, a felhasználói ügynök és az utaló hamisítását is, amely segít elrejteni személyazonosságát a meglátogatott webhelyek, vagy bárki más részéről, akik végül esetleg figyelnek rá..

ScriptSafe adatvédelmi beállítások-

Az eszköztárról elérhető fő panel áttekintést nyújt az aktuális weboldalon blokkolt elemekről, valamint lehetőséget ad arra, hogy engedélyezze vagy elutasítsa az egyes szkripteket vagy az aktuális tartományban futó mindent..

ScriptSafe-Main-testület

13. Pánik gomb

Noha a listán szereplő egyéb válogatások a magánélet védelmére koncentrálnak, ha virtuálisan kémkednek titeketől, a Panic Button célja ehelyett, hogy megóvja a fizikai kémkedéstől. Ha valaha tapasztaltál valamit, aki a válla fölött néz, és lát valamit a képernyőn, inkább magántulajdonban marad, akkor a Pánik gombra van szüksége.

Pánik gomb

A szolgáltatások szempontjából pontosan ez hangzik. A kiterjesztés szó szerint egy pánikgombot biztosít, amely egyszer megnyomása elrejti az összes jelenleg nyitott ablakot és lapot, bárki mást figyel. Lehet hozzárendelni egy billentyűparancshoz, és beállíthat egy “biztonságos oldalt”, amely megnyílik a rejtett lapok helyett..

PanicButton-Options

Ha további védelmet szeretne, beállíthat egy jelszót a rejtett lapok újbóli megnyitásához, és elrejtheti a pánik gomb ikonját az eszköztáron, amikor aktiválva van.

Végső gondolatok

Ezzel elértük a Chrome-böngésző számára a legjobb adatvédelmi kiterjesztések listájának végét. Mivel a listán szereplő válogatások között sok a funkcionális átfedés (például a Ghostery Chrome kiterjesztés és a Privacy Badger között), minden egyes telepítése túl kevés feladat.. 

Inkább azt javasoljuk, hogy válasszon néhány ilyen kiterjesztést, amelyek nem fedik át egymást, hogy egyensúlyt teremtsenek a magánélet és a teljesítmény között. Ha egyesítünk itt néhány válogatást a biztonsági kiterjesztéslistánkban szereplőkkel, akkor a legjobb biztonsági és adatvédelmi bővítményeket kap a Chrome számára, hogy biztonságban maradjon.

Mit gondol a legjobb adatvédelmi Google Chrome kiterjesztések listájáról? Kihagytunk egy alapvető fontosságú szoftvert, amelyet azért használunk, hogy biztonságos és privát böngészést végezzünk, vagy esetleg rossz tapasztalatai voltak az egyik választásunkkal kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map