A 8 legjobb hirdetés-blokkoló, amelyek 2020-ban működnek a Chrome-val, a Safari-val és a Firefox-nal

Mivel az internet egyre inkább kereskedelmeződik, a reklám az online élet tényévé vált. Az alig észrevehetőktől a tolakodó és a jobb oldali zavaróktól kezdve a hirdetések gyorsan elvezethetnek minden élvezetről, amelyet kivesznek a webhelyről. Sajnos az online hirdetés itt marad, ezért összeállítottuk a nyolc legjobb hirdetésgátló listáját, hogy segítsen Önnek kiszűrni őket..


Az első számú választásunk (mind az általános, mind az Android számára) – az AdGuard – az asztalon fut, és minden alkalmazásban blokkolja a hirdetéseket. Fizetnie kell azonban annak használatáért, mivel a listánk következő két bejegyzése – az uBlock Origin és az AdBlock – egyaránt ingyenes böngészőbővítmények és a Firefox, illetve a Google Chrome legjobb hirdetésgátlójának választott elemei..

Következőként a Windscribe R.O.B.E.R.T és a NordVPN Cybersec, amelyek mindegyike remek lehetőség, ha VPN-piacon is részt vesz. Végül: az AdLock – egy másik lehetőség az egész eszközre kiterjedő hirdetés-blokkoláshoz – megjeleníti a hátsó részt az Opera, Firefox és Safari beépített hirdetési blokkolóival..

A 2019 legfontosabb hirdetési blokkolók listája

 1. AdGuard – A legjobb hirdetés-blokkoló az Android számára
 2. uBlock Origin – a legjobb hirdetés-blokkoló a Firefox számára
 3. AdBlock – a legjobb hirdetés-blokkoló a Chrome-hoz
 4. CyberSec a NordVPN-től
 5. R.O.B.E.R.T a Windscribe-től
 6. Firefox böngésző
 7. AdLock
 8. Opera böngésző

1. AdGuard

Ha hajlandó egy kicsit készpénzt villázni az online élmény javítása érdekében, akkor az AdGuard feladja a legjobb tétjét, amikor hirdetésgátlót választ. A legtöbb hasonló szolgáltatással ellentétben az AdGuard nem hirdetésblokk-kiterjesztés, hanem asztali alkalmazás.

Ahelyett, hogy blokkolja a hirdetéseket a meglátogatott webhelyeken, blokkolja azokat az egész rendszerében, függetlenül attól, hogy a böngészőben, a Skype-ben, a torrent kliensen vagy bármi másban vannak-e..

AdGuard-Main-testület

Ez a mindenütt jelenő tétel különbözteti meg a listán szereplő többi bejegyzéstől, és óriási bónusz, különösen akkor, ha sok olyan szoftvert használ, amely reklámokra támaszkodik, mivel ezek gyakran sokkal idegesítőbbek (és nehezebb megszabadulni), mint a hagyományos weboldal. hirdető. Az AdGuardban nagyon könnyű testreszabni és beállítani a beállításokat, mivel az egész ügyes és rendezett felületet tartalmaz.

AdGuard Stealth

Ezenkívül az AdGuard teljesen repül a radar alatt. Átfogó tesztelés után képesek voltunk mindenféle webhelyre ellátogatni, amelyek tiltják a hirdetésgátlókat, és egyikük sem volt soha bölcsebb, hogy a weboldalain jártunk anélkül, hogy foglalkoznunk kellett volna a hirdetéseikkel. 

Ha alapértelmezés szerint nincs böngészője a biztonságos böngészésnél, akkor az AdGuardot megteheti a nehéz emelőkkel és blokkolhatja azokat a webhelyeket, amelyekről ismert, hogy rosszindulatú programokat vagy adathalászati ​​programokat tartalmaznak..

Az AdGuard-hoz egy csomó adatvédelmi adat tartozik, amelyeket a szolgáltatás „lopakodó üzemmódnak” nevez. Elrejtheti, hogy mi a keresési kifejezés hozta Önt egy weboldalra, elrejtheti, hogy milyen böngészőt használ Ön maga a Google, és akár blokkolhatja az URL-követési paramétereket.

AdGuard adatvédelmi

Beállíthat egy időzítőt egyaránt a harmadik és az első féltől származó cookie-k törlésére, valamint blokkolhatja a WebRTC-t, az értesítéseket, a helyhez hozzáférő webhelyeket, a Flash-et és a Java-t. Végül a HTTP hivatkozások letilthatók, és az AdGuard elrejtheti az IP-címet és a felhasználói ügynököt.

Az árazás szempontjából az AdGuard valószínűleg nem fogja megtörni a bankot, mivel egy éves előfizetés havi 2,49 dollárt fog fizetni Önnek. Van egy 14 napos próbaperiódus, amellyel kipróbálhatja és eldöntheti, hogy tetszik -, és még akkor is, ha fizet az előfizetésért, teljes visszatérítést kaphat a vásárlástól számított 60 napon belül. Az engedély három különálló eszközre vonatkozik, és lehetőség van egy 59,99 USD egyszeri díj fizetésére is.

2. uBlock Origin

Ha nem érdekli a hirdetések egész rendszerű blokkolása, hanem inkább tiszta böngészési élményt szeretne, akkor az uBlock Origin a választás az Ön számára. 

Az AdGuard-szal ellentétben az uBlock kizárólag böngésző-kiterjesztésként létezik, és így csak a tényleges webhelyeken a webböngészőn keresztül megjelenített hirdetések számára működik. Ennek ellenére jól teljesíti ezt a feladatot, szerezve helyet a legjobb böngésző-biztonsági bővítmények listáján.

uBlock-Main-testület

Az uBlock lenyűgöző szűrőlistát alkalmaz, és minden tesztelt hirdetés-blokkolóból meglehetősen nagy különbséggel azonosította a legtöbb hirdetést és nyomkövetőt, még a listán szereplő fizetős lehetőségeket is felülmúlva. Emellett képes megkerülni a hirdetésblokkolás tilalmait is, ami azt jelenti, hogy nem kell rutinszerűen letiltania azt a kedvenc, hirdetéssel felfedezett webhely felkeresése érdekében..

uBlock-Filter-listák

Az uBlock hihetetlenül könnyű, sokkal kevesebb rendszer erőforrást használ, mint más hirdetést blokkoló Chrome-bővítmények. Sajnos az irányítópult kialakítása olyannak érzi magát, mintha az 1990-es évekből származik, de ha figyelmen kívül hagyja az őszintén csúnya felhasználói felületet, akkor óriási számú beállítás és extra védelem van, amelyek megváltoztathatók..

uBlock adatvédelmi

A dolgok adatvédelmi oldalán letilthatja a WebRTC-t, megakadályozva az IP-cím szivárogását, valamint kikapcsolhatja a HTTP hivatkozásokat, a CSP jelentéseket és az előre letöltött kéréseket. Létezik egy szűrőlista menü is, amely áttekintést nyújt az összes engedélyezhető hirdetési szűrőről.

3. AdBlock

Az uBlock mellett az AdBlock a másik óriás a hirdetés blokkolásának világában. A név kissé zavaró, mivel nem szabad összetéveszteni az AdBlock Pro-val vagy az AdBlock Plus-nal, amelyek teljesen különálló kiterjesztések, amelyeknek semmi köze sincs egymáshoz.

AdBlock-Main-testület

Az AdBlock kiterjesztésként elérhető mind a Firefox, mind a Google Chrome számára (és így a legtöbb króm-alapú böngészőhöz, például a Vivaldihoz vagy a Brave-hez), és a legtöbb böngészőben azonos módon működik. Noha nem blokkolja annyira sok hirdetést és követési igényt, mint az uBlock, sokkal tisztább és könnyebben érthető felületet működtet..

A Chrome böngészőben a Twitch élő közvetítésekben is blokkolja a hirdetéseket, ami a legtöbb hirdetés-blokkoló nem képes. Beállíthatja a YouTube-csatornák engedélyezési listáját is annak biztosítása érdekében, hogy kedvenc tartalom készítői továbbra is némi pénzt szerezzenek az Ön nézetei alapján. Hasonlóképpen engedélyezheti az „elfogadható hirdetéseket”, amelyek lehetővé teszik bizonyos nem behatoló hirdetések továbbadását.

AdBlock-beállítások

Az AdBlock az EasyPrivacy révén néhány kisebb adatvédelmi védelmet is kínál, amely egyszerűen szólva megakadályozza a webhelyeket abban, hogy megtudják, hol vagytok fizikailag, milyen webhelyről jöttél, és az IP-címét. Sajnos valamivel több RAM-ot használ, mint az uBlock, de ha a Google Chrome-ot használja, akkor a RAM-fogyasztás valószínűleg egyébként nem túl magas a problémák listáján..

4. CyberSec a NordVPN-től

A CyberSec egy hirdetés-blokkoló, amely a NordVPN-hez tartozik, és ha teljes funkcionalitását szeretné megismerni, akkor vegye át a NordVPN-áttekintésünket. Ez egyben a legjobb VPN-szolgáltatónk egyik legszebb választása, ezért mindenképpen érdemes megfontolni, hogy a virtuális magánhálózat piacán van-e..

CyberSec-beállítások

A NordVPN nem nyújt statisztikát arról, hogy a CyberSec mennyire blokkolja az Ön számára, így nehézségei vannak empirikus eredményekkel a teljesítményéről. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy elég jó munkát végez a hirdetések blokkolásában, mivel a tesztelés során semmit nem láthattunk. A CyberSec emellett el is rejti magát, azaz nem fog arra kérni, hogy bizonyos webhelyek látogatásakor „tiltsa le a hirdetésgátlót”..

NordVpn-Connected

A CyberSec (az R.O.B.E.R.T, a következő bejegyzésünk megosztása) egyik problémája az, hogy a VPN szerverhez csatlakoztatva kell működni. Ha szereti, ha folyamatosan kapcsolódik egy VPN-hez, ez nem jelent problémát, de a legtöbb felhasználó továbbra is blokkolni szeretné a hirdetéseket, amikor rendes kapcsolaton megy keresztül, ami külön kiterjesztést igényelne.

5. R.O.B.E.R.T a Windscribe-től

A Windscribe egy VPN-szolgáltató, amely tetején tette a legjobb ingyenes VPN-szolgáltatások listáját. Ha szeretné megismerni a szolgáltatást mint egészet, akkor olvassa el a Windscribe áttekintésünket, de itt kizárólag a beépített hirdetésgátló rendszert vizsgáljuk meg, amely az R.O.B.E.R.T nevű szolgáltatással együtt jön létre..

Mivel a Windscribe nem kínál statisztikát – hasonlóan a NordVPN CyberSec-hez – nehéz pontosan megmondani, mennyire hatékony az R.O.B.E.R.T hirdetések blokkolása, ám tesztjeinkben úgy tűnt, hogy elég jól működik.. 

Windscribe-adblocker-észlelve

Sajnos nem sikerül elrejtenie tevékenységét az azt kereső weboldalaktól, ami azt jelenti, hogy például a hírlevelek jelentős része megakadályozza, hogy a tartalmat olvassa el, anélkül hogy először letiltanák a Windscriptet..

Windscribe-Blocker-beállítások

A hirdetéseken kívül az R.O.B.E.R.T blokkolja a nyomkövetőket, a közösségi média elemeit és a rosszindulatú programokat is. Biztonsági védelmet nyújt a WebRTC, a helyszivárgások és az időzóna-információk blokkolásával, valamint lehetővé teszi, hogy rendszeresen frissítse a felhasználói ügynököt, hogy elrejtse személyazonosságát.

6. Firefox böngésző

A Firefox beállításain keresztül nem látja a „hirdetés blokkoló” kifejezést, ám ennek ellenére be van építve a böngészőbe. Ahelyett, hogy rendszerét hirdetésgátlónak nevezi, a Firefox a „nyomon követési védelem” kifejezést választja. 

Bár nem blokkolja annyi kérést, mint egy dedikált hirdetés-blokkoló, ez mégis elég tisztességes munkát végez, és képes elrejteni magát a hirdetésblokk-észlelési szkriptek ellen is.

Firefox-Tracking-beállítások

Ha további információt keres a böngészőről, akkor olvassa el a Firefox áttekintését a teljes leépítésről.

7. AdLock

Az AdLock egy másik, egész eszközre kiterjedő hirdetés-blokkoló, amely az első számú választásunk, az AdGuard kínálatát öleli fel. Sajnos, bár az AdLock megfelelő munkát végzett a hirdetések blokkolásával, sokkal kevesebb kérést észlelt és blokkolt, mint az AdGuard.. 

AdLock-Main-testület

Ugyancsak meglehetősen drágább, egyéves licenccel, amelynek ára 36 dollár, amely hat különálló készüléket fed le. Önnek lehetősége van arra is, hogy 90 dollárt fizessen ugyanazon licencért, de ezúttal az életért.

AdLock-beállítások

Kéthetes próbaverzió segítségével eldöntheti, hogy tetszik-e a szolgáltatás, és egy 30 napos pénz-visszatérítési garancia, ha nem felel meg az elvárásainak. Semmi sem akadályozza a fejlettebb adatvédelmi oldalakat, mint például a WebRTC-blokkolás vagy az IP-védelem, ami egy másik ok, amiért az AdLock eddig a listán van, összehasonlítva a versenytársakkal.

8. Opera böngésző

Az Opera beépített hirdetés-blokkolója jól megakadályozza a hirdetések blokkolását, de nehéz megmondani, hogy pontosan hogyan áll össze a többi csákányunkkal, mivel a böngésző nem nyújt semmilyen statisztikát arról, hogy hány hirdetést sikerült blokkolni. Noha úgy tűnt, hogy elég jól működik – futás közben nem látottunk sok hirdetést – az Operanak nagy problémája van a weboldalak maszkolásával.

Opera-Adblock-beállítások

Amennyire meg tudjuk mondani, nagyjából minden olyan webhely, amely hirdetés-blokkoló észlelést alkalmaz, felhívta a figyelmet arra, hogy az Opera-val blokkoltuk hirdetéseinket, amelyek sok különböző weboldalból kizártak minket. Ez egy hatalmas probléma a hirdetés-blokkolók számára, és a fő ok, amiért az Opera egészen a lista alsó része felé tart.

Opera-adblocker-észlelve

Az Opera nem blokkolja a Facebook hirdetéseit, ami arra készteti bennünket, hogy valamiféle üzletet kötött a platformon a hirdetések megjelenítésére, ami nem igazán jó megjelenés egy hirdetés-blokkoló funkció számára. Ha többet szeretne tudni a böngészőről egészére, olvassa el az Opera áttekintését.

Opera-Facebook

A legjobb ingyenes hirdetésgátló: uBlock Origin

Az uBlock Origin-et már részletesebben tárgyaltuk ebben a cikkben, így nem zavarjuk, hogy itt megismételjük magunkat. Elegendő azt mondani, hogy az uBlock egy remek hirdetésgátló, és az a tény, hogy teljesen ingyenes, csak jegesedik a tortán. Ha a hirdetések blokkolására pénzt nem hajlandó megtenni, akkor az uBlock a legjobb választás.

Egy másik lehetőség, amelyet érdemes megnéznie, az AdBlocker Ultimate, amely Firefox és Chrome kiterjesztésként is kapható.

A legrosszabb hirdetésgátlók

A fenti válogatásainkon kívül még több olyan „hirdetésgátló” van, amelyek alig több, mint a csalások. Ezek a játéktartománytól kezdve az a tény, hogy nagyon rosszul blokkolják a hirdetéseket, és olyan adatgyűjtési rendszerekké válnak, amelyek még csak nem is próbálnak téged megfelelő módon megvédeni.

Ezeknek a szolgáltatásoknak egy része, például az AdBlock Pro és az uBlock Plus, célzottan elrejti magát azáltal, hogy a legális blokkolókhoz hasonló neveket használ, és abban reménykedik, hogy a felhasználókat megzavarja a szoftverük letöltésében. Mások, például az Intelligens felbukkanó blokkoló, a Webutáció vagy a HD a YouTube-ra, nem egészen annyira alattomosak, de még mindig nem érik meg időt vagy lemezterületet.

Az egyik szolgáltatás – az AdBlock Plus – nagyrészt tökéletesen elfogadható lehetőség a hirdetések blokkolására, egy jelentős figyelmeztetéssel: pénzt igényel a cégek a hirdetések engedélyezéséhez. Legtöbbször ez nem lesz észrevehető, tehát ha igazán szereti az AdBlock Plus-ot, akkor továbbra is használhatja, de az ilyen viselkedés legalábbis jelentős összeférhetetlenség, ha nem is határtalan csalás..

A legjobb hirdetési blokkolók kiválasztása

A legfontosabb kritérium annak eldöntésekor, hogy a legmegfelelőbb hirdetés-blokkolók, természetesen az, hogy mennyire hatékonyan gátolják a hirdetéseket. Ez magában foglalja a YouTube hirdetés-blokkolóként való fellépést, de más típusú videohirdetések, idegesítő szalaghirdetések, követési kérelmek és minden egyéb hirdetés eltávolítását is..

A hirdetések blokkolásának alapvető funkcióin túl azon is megvizsgáltuk, hogy az egyes szolgáltatások milyen magas extra védelmet nyújtanak. Ez elsősorban a különféle nyomkövető blokkolása és a magánélet fokozott védelme érdekében fordul. 

Egyes hirdetési blokkolók konkrét webhelyekkel is foglalkoznak, hogy lehetővé tegyék a hirdetések megjelenítését a domainjükön, ami hatalmas összeférhetetlenség, és a blokkolót gyorsan rosszabbá teheti, mint haszontalan..

Végül, mivel a hirdetések olyan fontos alkotóeleme az online vállalkozásoknak, sokan intézkedéseket vezettek be annak felismerésére, amikor a felhasználók blokkolják hirdetéseiket, és később korlátozzák számukra a tartalom elérését. Egy hirdetés-blokkoló, amely megkerüli ezeket a korlátozásokat, azonnal sokkal vonzóbb, mint azok, amelyek nem képesek.

A hirdetési blokkolók valóban működnek?

A legtöbb esetben igen. A hirdetésblokkolók úgy működnek, hogy átvizsgálják a webhelyen futó szkripteket, és kereszthivatkoznak velük az ismert hirdetési szkriptek listájával. Ha valami megegyezik, a szkript nem töltődhet be, ami a hirdetés nem jelenik meg. Bár általában nem lehetséges minden hirdetést szó szerint blokkolni, a legjobb hirdetésgátlók nagyon rohadtul közel állnak egymáshoz.

A hirdetésgátlók illegálisak??

A hirdetésblokkolók teljesen legálisak, és soha nem fog semmilyen jogi bajba kerülni az üzembe helyezés és az internet böngészés közben történő használata során. Bár bizonyosan elmondhatja, hogy lopásnak minősül (és biztosak vagyunk benne, hogy vannak olyan ügyvédek, akik kipróbálták), soha senki nem tapasztalt jogi következményeket a hirdetésgátló használatával kapcsolatban.

Ugyanakkor, bár hirdetés-blokkoló telepítésével és az interneten való böngészéssel nem fog elkövetni bűncselekményt, érdemes szem előtt tartani, hogy a meglátogatott webhelyek, amelyek üzleti modelljét a hirdetések körül alapozzák, nem látnak bevételt a látogatásból. Így ha egy adott webhely nagy rajongója vagy, és meg akarja tenni az Ön részéről annak biztosítása érdekében, hogy továbbra is működjön, vegye fontolóra a ballista felvételét.

Végső gondolatok

A nap végén rengeteg lehetőség közül választhat, amikor a hirdetések blokkolásakor választhat. Ha hajlandó fizetni egy kis díjat, akkor az AdGuard egyszerűen a legjobb megoldás, mivel eszköz-lefedettséget és kiváló teljesítményt nyújt. 

Másrészről, az uBlock Origin és az AdBlock egyaránt teljesen ingyenesek és kiválóan alkalmasak a hirdetések blokkolására a böngészőben, tehát ha itt van az igényeid, akkor elvégezheti ezen lehetőségek egyikét is, amelyek nem fizetnek egy fillért sem.

Mit gondol a hirdetési blokkolók választásáról? Van valamelyikével rossz tapasztalat, vagy hiányzott a kedvenc válogatásod? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map