A 2020-as legjobb jelszókezelő-bővítmények

A jelszókezelő az egyik leghasznosabb eszköz a böngészés élményének javításához. Ez nem csak növeli a biztonságot azáltal, hogy hosszabb, bonyolultabb – és így erősebb – jelszavakat ösztönöz, hanem megkönnyíti a nehézséget, hogy emlékezzen a számtalan fiókra, amelyeket minden webhelyen gyakran használ..


A legjobbak azonban akkor, amikor közvetlenül használhatja böngészőjében. Ez sok kényelmet jelent, bár a felhasználói felület árán: amikor a rendszer kéri, a legjobb jelszókezelő kiterjesztések automatikusan kitölti a hitelkártya-információkat és a bejelentkezési hitelesítő adatokat, mindaddig, amíg a fő jelszavad hitelesítve van..

Noha a Dashlane sokféle funkciója révén a legjobb jelszókezelővé teszi, a legtöbb szolgáltatás nincs jelen a böngésző-kiterjesztésben, hanem az asztali alkalmazást igényli. Ezért, kizárólag a böngésző-kiterjesztés teljesítménye alapján, a LastPass az első helyet kapja kiváló ingyenes csomagja és nagyszerű böngésző felületének köszönhetően, ahol az összes szolgáltatás megtalálható.

A legjobb jelszókezelő-bővítmény kiválasztása

Számos különféle funkciót kell szem előtt tartani, amikor kiválasztja a legjobb böngésző-kiterjesztést a jelszavak kezeléséhez, például a jelszavak importálása, automatikus kitöltés, használhatóság és végül az árak. Ezenkívül néhány jelszókezelő funkcióinak egy részét a dedikált asztali alkalmazásokba engedi, de ehhez a listához teljes mértékben a böngésző kiterjesztéseire összpontosítunk.

Jelszó importálása

Ahelyett, hogy minden fiókját és jelszavát manuálisan be kellene írnia, a jó jelszókezelőnek szilárd és könnyen használható importálási folyamattal kell rendelkeznie, amely elvégzi a böngészőben tárolt összes jelszavát, és hozzáadja azokat a kiterjesztéshez.. 

Ez gyakran problémát jelenthet, ha Chromium-alapú böngészőket használ, például a Vivaldi-t (olvassa el a Vivaldi-áttekintésünket), mivel a Chrome-bővítmények általában nem képesek importálni más forrásból, mint maga a Chrome (olvassa el a Google Chrome-ot felülvizsgálat). Néhány kiválasztott kiterjesztés a Safari-on is működni fog, bár a futásteljesítmény eltérő lehet.

Automatikus kitöltés

Az automatikus kitöltés a jelszókezelők másik kritikus tulajdonsága. Végül is, ha a kiterjesztés nem tudja pontosan kitölteni felhasználónevét és jelszavát, akkor nem lesz nagyon hasznos. Így a jelszókezelőnek képesnek kell lennie arra, hogy könnyen felismerje azt a tényt, hogy a meglátogatott oldalon van egy bejelentkezési űrlap, és zökkenőmentesen írja be felhasználónevét és jelszavát a megfelelő mezőkbe.

használhatóság

Mint minden szoftver esetében, a használhatóság egy másik kritikus tényező. A bővítmény vezérlőpultjának egyértelmű felülettel kell rendelkeznie, amelyben könnyű navigálni, és lehetőleg hozzáférést kell biztosítania az alkalmazás összes szolgáltatásához anélkül, hogy asztali alkalmazásra kellene váltania..

Ár

Végül, az árazás nagy szerepet játszik, mint bármi máshoz. A legtöbb jelszókezelőnek ingyenes csomag áll rendelkezésre, de a hozzáférhető ingyenes szolgáltatások száma a szolgáltatótól függően nagyban változik. Ezért azt fontolgatjuk, hogy mennyire jók az ingyenes csomagok, de azt is megvizsgálja, hogy mekkora ütést kap a dollárért, ha fizetős előfizetési vagy prémium verziót választ.

A legjobb jelszókezelő-bővítmények

 1. LastPass
 2. Dashlane
 3. 1Password
 4. Keeper
 5. RoboForm

Mivel a legjobb jelszókezelők listája a szolgáltatások, a teljesítmény és az árak alapján már a legjobb szolgáltatókat sorolja, általában ez a lista teljes egészében az egyes szolgáltatók böngészési kiterjesztéseire, különös tekintettel Firefox-kiegészítőkre és Chrome-bővítményekre fog összpontosítani.. 

Minden választási lehetőségünk elérhető a Chrome és a Firefox számára is, és a Chrome kiegészítői működnek a Chromiummal (olvassa el a Chromium áttekintését) és a nagyobb Chromium alapú böngészőkkel, például a Vivaldi, az Opera és a Brave.

1. LastPass

A LastPass kiváló választás fiókjainak és jelszavainak nyomon követésére, és a legjobb ingyenes jelszókezelők listáján helyezkedik el. Noha nem igazán sikerült lépést tartania a Dashlane-val az általános rangsorban, az a tény, hogy az összes munkáját helyesen végzi el a böngésző-bővítményben, előnyt jelent itt, amint azt a bevezetésben említettem.

Ha Chrome-ot, Firefox-ot vagy Opera-t használ (olvassa el az Opera áttekintését), akkor a LastPass automatikusan importálhatja az összes olyan jelszót, amelyet már a böngészőjében tárolt. Sajnos ez nem igaz más Chromium alapú böngészőkre, mint például a Vivaldi és a Brave (olvassa el a Brave áttekintésünket).

LastPass-Import

Amikor maga megnyitja a kiterjesztést, megkapja a boltozatot. Itt minden jelszót „elemként” tárol, amelyet mappákba rendezhet. Mindegyik jelszóhoz hozzáfűzhet egy jegyzetet (például hogy emlékezzen rá), valamint letilthatja az automatikus kitöltést, engedélyezze az automatikus bejelentkezést és bekapcsolja a fő jelszó kérését a további biztonság érdekében.

LastPass-Password-beállítások

A LastPass használata a Chrome-ban

Maga a boltozat tiszta és könnyen használható, és bár a telepítés kicsit fájdalmas lehet, ha nagyszámú jelszót importál, miután mindent elrendezett és mappákba helyezett, mindent nagyon könnyű nyomon követni. nak,-nek.

LastPass-Vault

A jelszavak tárolása mellett a LastPass feljegyzések és formai tartalmak, például címek, fizetési kártyák és bankszámlák tárolására is használható. Ezekhez az elemekhez mellékletet is csatolhat, ha erre kíváncsi. 

LastPass-Egyéb-tételek

Az automatikus kitöltés funkciót a LastPass kiterjesztés tartalmazza, és a tesztelésünkből úgy tűnik, hogy elég jól működik az űrlapmezők azonosításában és a helyes információk kitöltésében..

A beépített jelszógenerátor szintén hatalmas segítség, ha új szolgáltatásra jelentkezik, vagy jelszavát biztonságosabbra változtatja. Ön dönti el a jelszó maximális hosszát, függetlenül attól, hogy számokat, nagybetűket és szimbólumokat tartalmaz-e vagy sem, valamint megkövetelheti, hogy a jelszó legyen könnyen olvasható vagy könnyen megmondható..

LastPass-generátor

LastPass árképzés

Az árazás szempontjából a LastPass nagyon jól teljesít. Évente 24 dollárért hozzáférhet prioritási támogatáshoz, sürgősségi hozzáféréshez és jelszómegosztáshoz. A megosztási funkció lehetővé teszi az elemek megosztását, például a jegyzetek megosztását, de más személyek számára is hozzáférést biztosíthat fiókjaihoz anélkül, hogy ténylegesen meg kellene mondania nekik a jelszavát. 

A LastPass kitűnő ingyenes csomagja könnyen lehetővé teszi a legjobb ingyenes jelszókezelő-kiterjesztést, valamint a legjobb jelszókezelő-kiterjesztést a Chrome és a Firefox számára. Ha szeretne többet megtudni az első számú válogatásról, ne felejtse el elolvasni a LastPass áttekintésünket.

2. Dashlane

A Dashlane egy másik nagyszerű jelszókezelő, és általában a legjobb jelszókezelőnk volt. Mivel azonban funkcionalitásának nagy része a natív asztali alkalmazásra támaszkodik, nem sikerül ugyanolyan pontot szereznie a Firefox és a Chrome legjobb jelszókezelő kiterjesztésének rangsorában, különösen.

Akárcsak a LastPass, a Dashlane fő felülete a tárolóból áll, ahol hozzáadhatja és kezelheti jelszavait. Bár a boltozat tiszta felületet mutat, amelyben könnyen navigálhat, ha fejlettebb funkciókat szeretne használni, például ellenőrizni kell a jelszó erősségét vagy importálni a meglévő jelszavakat, akkor le kell töltenie az asztali alkalmazást.

Dashlane-Vault

A Google Chrome jelszavak importálása a Dashlane-ba

Az automatikus importálás a Chrome-ból, a Firefox-ból és az Internet Explorerből működik (olvassa el az Internet Explorer áttekintését), valamint más jelszókezelőkből. Ha azonban bármilyen más böngészőt használ, akkor az importálás előtt manuálisan CSV-fájlként kell exportálnia a jelszavait.

Dashlane-Import

A jelszavak mellett a Dashlane segítségével biztonságosan tárolhatja a jegyzeteket és a személyes adatait, például neveket, címeket, e-maileket, telefonszámokat és így tovább. Ezenkívül van egy külön terület a fizetésekhez, ahol elmentheti az összes bankkártyáját, így könnyebben hozzáférhet, amikor valamiért fizetni kell.

Dashlane-Personal-Info

Megosztás és generálás 

Az összes elem, beleértve a jelszavait is, biztonságosan megosztható másokkal a jelszómegosztó funkció segítségével, amely linket küld a címzettnek.. 

Noha a jegyzetek megosztása szép, ennek valódi előnye az a képesség, hogy valaki másnak jelentkezzen be az egyik fiókjába anélkül, hogy ténylegesen meg kellene adnia nekik a jelszót. A LastPasshoz hasonlóan a Dashlane kiterjesztésében automatikusan kitölti, amely jól működik.

Dashlane-Share

Végül van egy olyan jelszógenerátor, amelyhez az eszköztáron található ikon segítségével férhet hozzá, amely erős, legfeljebb 28 karakter hosszú jelszót generálhat. A generációs beállítások lehetőséget adnak betűk, számjegyek és szimbólumok felvételére, valamint arra, hogy el akarják-e kerülni egyértelmű karaktereket, például kisbetűs „l” vagy nagybetűs „I.”

Dashlane-generátor

Fizetni Dashlaneért

Az ár szempontjából a Dashlane nem olyan jól jön ki, mint a LastPass. Az ingyenes csomagban mindössze 50 jelszóra korlátozódik, ami valószínűleg soknak tűnik, de ez egy olyan korlátozás, amelynél meglehetősen gyorsan megüt. Csak egy eszközre korlátozódik, míg a Pro terv lehetővé teszi a kívánt számú jelszó szinkronizálását korlátlan számú eszközön.

Mint mindig, feltétlenül olvassa el a teljes Dashlane-áttekintést, ha további információt szeretne az erősségeiről és gyengeségeiről. Alternatív megoldásként, nézd meg a Dashlane és a LastPass csatát, hogy megnézhesse, hogy a két legjobb szolgáltató összehasonlítja a teljes képet. 

3. 1 Jelszó

Ha hajlandó fizetni a jelszókezelőért, akkor az 1Password jó lehetőség egy nagyszerű böngésző-bővítménnyel. Beállíthat több tárolót, és a fő kiterjesztési felület kellemes felhasználói élményt nyújt. Az 1Password még egy „indítókészletet” is küld Önnek, hogy mindent beállítson.

1Password-StarterKits

Első bejelentkezéskor titkos kulcsot kap, amelyet felhasználhat fiókjához való hozzáférés visszaállításához vagy új böngészőből vagy eszközről történő bejelentkezéshez. Ezt a kulcsot sehol nem menti el, ezért vagy le kell írnia, vagy PDF formátumban kell letöltenie, amelyet az 1Password hasznosan nyújt.

1Password-titkos kulcsát

1A Jelszó kategóriái

A listán szereplő egyéb válogatásokhoz hasonlóan az 1Password nemcsak a jelszavakat, hanem mindenféle űrlaptartalmat tárolhat. Különlegessége a hihetetlenül változatos információkategória, amelyet tárolhat, beleértve jegyzeteket, hitelkártyákat, személyazonosságokat és még olyan dolgokat, mint az útlevelek és a járművezetői engedélyek. Mindez az információ automatikusan kitölthető űrlapokba, így a regisztráció és a belépés megkönnyíti a szellőzést.

1Password-Import

A tárolt jelszavakat automatikusan importálhatja a Chrome-ból (de nem a Chromiumból származó böngészőkből vagy a Firefoxból), valamint a LastPassból, a Dashlane-ből és a RoboFormból. Bármely más forrásból először manuálisan kell exportálnia a jelszavait, és közvetlenül be kell importálnia a CSV-fájlt.

1Password-Import

1Password Őrtorony és Jelszógenerátor

Az „Őrtorony” funkció meg tudja mondani, hogy vannak-e veszélye a bejelentkezésekre, ha elemezte a jelszavait gyengeségekre vagy másolatokra, valamint kereszthivatkozásokat készít a webhelyeire az adatok megsértésének és bejelentkezési sebezhetőségének adatbázisával.

1Password-Őrtorony

Van egy beépített jelszógenerátor, amely háromféle jelszó közül választhat: véletlenszerű (ami a legbiztonságosabb), emlékezetes (amely valódi szavakból áll elválasztójelekkel elválasztva) és PIN (csak számok) közül választhat..

1Password-generátor

Amint röviden megemlítettük e szakasz elején, az 1Password-nek nincs ingyenes csomagja, és egy előfizetés évente 36 dollárt vagy 60 dollárt fog a szépségápolásért, ami lehetővé teszi számlád megosztását akár ötvel emberek. Ezenkívül további embereket is felvehet a családi tervbe évente 12 dollárért.

Ha érdekli, hogy teljesít csak a böngészőbővítményén túl, olvassa el a teljes 1Password-áttekintést vagy a Dashlane vs. 1Password-összehasonlítást, hogy megnézze, hogyan hasonlít az általános választásunkhoz.

4. Keeper

A Keeper egy másik kiváló választás a jelszavak kezelésére. Noha nem tárolhat annyi információt a Keeper segítségével, mint amennyit csak lehet a többi válogatásunkkal, mégis felhasználhatja nyomon a jelszavait, a fizetési kártyákat, a címeket és a telefonszámokat, amelyeket mind szépen mappákba és automatikusan beíródik, ha ki kell töltenie az űrlapot. 

Ezenkívül, amikor először jelentkezik be, vagy új jelszót hoz létre, a Keeper automatikusan hozzáadja azt a tárolóhoz.

Keeper-Vault

Maga a boltozat könnyen használható, és a beállítási folyamat is egyszerű. A jelszavak importálhatók a Chrome-ból, Firefox-ból, Internet Explorer-ből, Microsoft Edge-ből (olvassa el az Edge-áttekintést) és az Opera-ból, valamint rengeteg különféle jelszókezelőből. Ez sok lehetőség, és a Keeper importálási folyamatát jóval meghaladja a listán szereplő összes többi terméket.

Keeper-Import

A Keeper speciális biztonsági lehetőségei

A Keeper Biztonság nagyszerű, és a bővítmény néhány speciális lehetőséget kínál, ha további mérföldet szeretne elérni a fiókja biztonságának megőrzése érdekében. Bekapcsolhatja a két faktoros hitelesítést, és az önpusztító beállítás öt sikertelen bejelentkezési kísérlet után automatikusan törli az összes tárolt adatot.

Keeper-Security-beállítások

Az ingyenes terv lehetővé teszi korlátlan számú jelszó tárolását, de egy eszközre korlátozza. Ha további eszközökhöz kell hozzáférnie, egy Pro terv évi 29,99 dollárt fog fizetni. 

Alternatív megoldásként megszerezheti a Keeper MaxBundle szoftvert, amely évente 59,97 dollárba kerül, és magában foglalja a Pro terv mindent, valamint a Keeper Messenger (biztonságos üzenetküldő alkalmazás) elérését, a biztonságos fájltárolást és végül a Keeper BreachWatch szolgáltatást..

Keeper BreachWatch és biztonsági ellenőrzés

A BreachWatch olyan szolgáltatás, amely beolvassa az összes elmentett webhelyet és bejelentkezést, és ellenőrzi, hogy a jelszó legutóbbi megváltoztatása óta adat megsértésnek vannak kitéve. Ha van, a Keeper tudatja Önnel, és ösztönzi a kérdéses jelszavak megváltoztatására.

Keeper-Breachwatch

Bár a BreachWatch védi a külső fenyegetésektől, a biztonsági ellenőrzési funkció megvédi magától. Egyszerűen fogalmazva: ellenőrzi, hogy valamelyik jelszavát nem tekinthető-e gyengenek, oka lehet-e rövid hosszúság, szimbólumok vagy számok hiánya, vagy az, hogy több jelszóval több bejelentkezést használ.

Keeper-Security-Audit

Létezik egy jelszógenerátor, amikor új bejelentkezést hoz létre a tárolóban, bár ez kissé alapvetõbb, mint a lista többi opciója. Beállíthatja a jelszó hosszát nyolc és 51 karakter között, és dönthet úgy, hogy karaktereket, számokat vagy szimbólumokat tartalmaz.

Keeper-generátor

Mint mindig, a Keeper teljes áttekintése még jobb képet nyújt Önnek arról, hogy mire számíthat a szolgáltatás, és olvassa el a Dashlane vs Keeper darabot, hogy megnézze, hogy a kettő összehasonlítja.

5. RoboForm

Az első öt kerekítésünk a RoboForm. Noha a Firefox és a Chrome számára egy másik megfelelő lehetőség, a RoboForm legnagyobb gyengesége, böngésző-kiterjesztése szempontjából, a jelszó-import funkció hiánya. Importálhat könyvjelzőket (amelyeket a RoboForm is tárolhat), de nem jelszavakat.

Roboform-Könyvjelző-Import

Az interfész segítségével könnyedén megfordíthatja a fejét, és az összes tárolt elem külön mappákba rendezhető, hogy világosabb képet kapjon. 

Jelszavak hozzáadása a RoboForm-hoz

Sajnos a bejelentkezési folyamat hozzáadása kissé nehézkes, mivel manuálisan nem tudja megtenni. Inkább be kell jelentkeznie a fiókjába (az első kijelentkezés után, ha már be van jelentkezve), és hagyja, hogy a RoboForm észlelje, mielőtt a bejelentkezést hozzá lehet adni..

Roboform-Vault

A jelszavak és könyvjelzők mellett a RoboForm használatával nyomon követheti a jegyzeteket és az identitásokat. Ezek az identitások mindenféle adatot tartalmazhatnak, beleértve a szokásos címét, telefonszámát és nevét, de a bankszámlákat, az útleveleket és a kártyákat is, valamint az egyedi mezőket, amelyek maguk is meghatározhatók. 

Automatikus kitöltés és jelszó generálás a RoboFormmal

Mint minden válogatásunkhoz, a RoboForm segítséget tölt ki az űrlapokat az összes ilyen adattal, amikor csak szüksége van rá.

Roboform-Identity

Van egy jelszógenerátor, amely segít erős jelszavak létrehozásában, a beállítások a hasonló karakterek kizárására, a jelszó hexadecimálissá tételére és annak meghatározására, hogy nagybetűket, számokat vagy szimbólumokat szeretne-e létrehozni a jelszóba.

Roboform-generátor

Az árak és a tervek szempontjából a RoboForm ingyenes verziója szilárd. Ez lehetővé teszi korlátlan számú jelszó és identitás tárolását, megoszthatja bejelentkezési adatait másokkal és ellenőrizheti a jelszavakat.

Ha a jelszókezelőt több eszközön szeretné használni, és szinkronizálni szeretne közöttük, akkor évente 23,88 dollárért kell beszereznie a RoboForm Everywhere-t, amely hozzáférést biztosít prioritási támogatáshoz, két tényezős hitelesítéshez, biztonságos fájlmegosztáshoz, sürgősségi hozzáféréshez és felhő biztonsági mentés. Ha nem biztos abban, hogy ez megéri-e neked, keresse fel a RoboForm áttekintésünket, hogy megtudja.

Tiszteletbeli említés: Firefox Password Manager

Ha a Firefox az Ön által választott böngésző, és egy egyszerű, alapvető jelszókezelőt keres, akkor érdemes megfontolni a beépített Lockwise nevű jelszókezelőt. Noha a Firefox Jelszókezelőből hiányoznak azok a fejlettebb funkciók, amelyeket a fő választásunk nyújthat, mégis jó munkát végez a jelszavak tárolása és védelme érdekében..

Firefox-Lockwise

Az összes meglévő jelszavát importálhatja a Chrome-ból, a Chromiumból, az Internet Explorerből és a Microsoft Edge-ből, és szinkronizálhatja azokat az összes eszköz között. Nincs további szolgáltatás, de a Firefox Lockwise több mint elegendő, ha csak azt szeretné, ha biztonságos megőrizni és automatikusan kitölteni jelszavait, így nem kell emlékeznie rájuk..

Firefox-Import

Tartalmaz egy jelszógenerátort, bár egy kicsit nehéz megtalálni. Amikor új szolgáltatást regisztrál, kattintson a jobb gombbal a jelszó mezőre, és válassza a „biztonságosan létrehozott jelszó használata” lehetőséget. 

Firefox-jelszó-generátor

Ne felejtse el beállítani a fő jelszót, mivel ezt manuálisan kell elvégezni, és egyáltalán nincs minden jelszava egyszerű szöveges formában hozzáférhető bárki számára, aki fizikailag hozzáfér az eszközéhez..

Google Smart Lock vs. Jelszókezelő

Ha a Chrome az elsődleges webböngésző, akkor valószínűleg megkísérli a beépített Google jelszókezelő – vagy az úgynevezett „Smart Lock” – használata a Google jelszavak tárolására. Nem javasoljuk azonban, hacsak nem más okból, mint az a tény, hogy hihetetlenül rossz ötlet az, hogy a jelszavakat a Google-ra ruházza – egy vállalkozás, amely hírhedt a felhasználói adatvédelem figyelmen kívül hagyása miatt..

Google-SmartLock

Noha a Chrome jelszókezelő biztosítja a jelszó-ellenőrzési funkciót, nem lehet biztonságos és véletlenszerű jelszavakat előállítani, így a felhasználó feladata a létrehozásuk, ami a legtöbb esetben nem olyan erős jelszavakat eredményez, mint amelyek lenni.

Végső gondolatok

Itt van, a piacon található legjobb jelszókezelő-bővítmények listája. Noha a Dashlane általánosságban kiváló választás, ha kifejezetten érdekli a böngészőbővítmények, a LastPass a jobb választás, különös tekintettel a kiváló ingyenes tervre a böngészőjében található összes szolgáltatás mellett.

Ha szívesen fizet egy szolgáltatásért, akkor az 1Password-rel semmi baj lehet (olvassa el az 1Password vs LastPass darabot), míg a Keeper és a RoboForm szintén remek lehetőségek, bizonyos hibák ellenére, ha ingyenes jelszókezelő. 

Noha sok más lehetőség is létezik, amelyek jól működnek, például az Avast jelszókezelő kiterjesztés, a Zoho Vault Chrome kiterjesztés vagy a Webroot jelszókezelő kiterjesztés, nem igazán tettek bele ebbe a listába..

Mit gondol a jelszókezelő-kiterjesztések listájáról? Kihagytuk a kedvencedet? Nem szereti a legjobbakat? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Vessen egy pillantást a legjobb jelszókezelőre a kisvállalkozások számára is. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map