2020-as leggyorsabb VPN-szolgáltatások: Festina Lente

A biztonság kivételével a sebesség a virtuális magánhálózat legfontosabb szempontja. Nem számít, milyen VPN-t használ, ez befolyásolja a sebességet. Bizonyos esetekben ez pozitív, például amikor a VPN elmúlik az internetszolgáltatón, míg másokban negatív, és elfogyasztja a kis sávszélességet..


Ebben a útmutatóban a leggyorsabb VPN-hez összehasonlítottuk az eredményeket, miután 16 legjobb szolgáltatót felvettünk és futtattuk egy sebességteszt átjáróján. Noha egyik teszt sem tökéletes, a tudományos megközelítést választottuk, amennyire csak lehetséges, minden változó elszámolására.

Az általunk választott szolgáltatók néhány tényezőn alapultak. Először is, a legjobb VPN útmutatóban szereplők automatikus zárások voltak. A többiet vagy a tesztelés alapján választottuk meg, amikor áttekintettük, vagy a szolgáltató által benyújtott sebességigények alapján.

2020-as leggyorsabb VPN-ek

Mi teszi a VPN gyors használatát?

A VPN sok szempontjához hasonlóan a sebességnek is sok változója van. Ha még nem ismeri a VPN működését, javasoljuk, hogy olvassa el a mi VPN útmutatónkat. Alapvető megértést fog adni arról, hogy a sebesség hogyan befolyásolja az egész rendszert. A sebesség és a késés magyarázata is szép kiegészítő olvasmány.

A legközvetlenebb tényezők a protokoll és a titkosítási szint.

Általában a nagyobb kulcsméretű titkosítások biztonságosabbak, feltéve, hogy a rejtjel természetesen nem repedt. A titkosítás és a kulcsméret diktálja, hogy miként jön létre a kommunikáció a távoli kiszolgálóval, és milyen összetett az algoritmus, amely a sima szöveges adatokat titkosításba továbbítja. A folyamatról bővebben olvassa el a titkosítás leírását.

Röviden: egyensúly van a sebesség és a biztonság között. A használt protokoll is belejátszik ebbe. Egyes protokollok csak bizonyos rejtjelek használatát teszik lehetővé, míg mások a hálózati lánc különböző pontjaiban titkosítanak. Ez a sebességet is befolyásolhatja.

Amikor arról beszélünk, hogy milyen gyors a VPN, akkor arról kell beszélnünk, hogy mekkora sávszélességet igényel a normál internetkapcsolat. Például, ha egy 200 megabit / s letöltési sebességgel kezdjük, és megmérjük a 140 Mbps letöltési sebességet a VPN-hez való csatlakozás után, akkor a VPN 60 Mbps sávszélességet vesz a nem védett sebességtől.

Ez azonban nem ugyanaz, mint az átviteli sebesség. Átviteli sebesség az, hogy mekkora adat megy keresztül a kapcsolaton, míg a sávszélesség az, amire ez a kapcsolat képes. A VPN-ek esetében az áteresztőképességet befolyásoló tényezők lehetnek az adott kiszolgálón lévő felhasználók száma vagy a használt hardver maximális sávszélessége..

A feladatok többségénél a letöltési arány a „közvetlen” mutató a közvetlen. A streaming és a böngészés többet érinti, mint bármi mást, tehát a mutatóra kell összpontosítania az alapvető VPN használathoz.

A késés, vagy a ping nem olyan fontos ezeknél a feladatoknál. A Ping azt jelzi, hogy mennyi ideig tart az üzenet eljutása a szerverre és vissza. A streaming szempontjából nem számít. Még ha a szerver is 500 milliszekundum mögött van, akkor következetesen ez a távolság.

Másrészt az olyan feladatok, mint a játék, a lappangásra támaszkodnak.

A szerencsejátékhoz, különösen ha többjátékos, nincs szükség sok adatátvitelre. Mindkét gépen a textúrák és a modellek tárolása és helyreállítása történik, tehát csak kis mennyiségű adatot kell átadni, például az ütközési pontokat és a kiváltott eseményeket. Annak érdekében, hogy ezek az események a lehető legközelebb kerüljenek egymáshoz, az egyes játékosok késésének alacsonynak kell lenniük.

Nem foglalkozunk a játékkal ebben az útmutatóban, ezért ha ez az Ön fő problémája, azt javasoljuk, hogy olvassa el a játékra szánt legjobb VPN-t.

Hogyan befolyásolja a távolság a VPN sebességét?

Az átjáró távolsága elsősorban a kapcsolat késleltetését befolyásolja. Több fizikai távolság van az üzenet utazásához, így hosszabb ideig tart az üzenet oda-visszautazásához.

Ennek ellenére rendetlenségbe kerül. Elméletileg a sávszélességnek nem szabad megváltoznia, mindaddig, amíg a kiszolgálóhoz, amelyhez csatlakozik, ugyanolyan sávszélességű, mint egy közeli szerverhez. Ennek ellenére a csomagok hosszabb időt vesznek igénybe ezen a távolságon, ami befolyásolja a letöltési és feltöltési arányokat.

A csomag utazásához szükséges idő befolyásolhatja az átviteli sebességet, amelyet fentebb tárgyaltunk. Annak ellenére, hogy a kapcsolat elméletileg ugyanazt a sávszélességet képes támogatni, a valós forgatókönyv azt jelenti, hogy lassabb a kapcsolat. Emiatt általában jobb ötlet egy otthoni közeli VPN szerverhez csatlakozni, hacsak nem próbálsz megkerülni a szigorú cenzúrát..

A leggyorsabb VPN-teszt eredménye

Három helyszínt – New York, Amszterdam és Tokió – teszteltünk 16 VPN-szolgáltatón keresztül. Ezeket a helyeket választottuk, mert a legtöbb szolgáltatásban kiszolgálók vannak, vagy azok közelében vannak. A teszteket háromszor végeztük el, és az eredményeket átlagoltuk. Az alábbi táblázatban a három hely súlyozott átlaga található. Ha a teljes adatkészletet kívánja, akkor megnézheti a tesztelési táblázatot.

A tesztelésre több napig vezetékes kapcsolaton keresztül került sor. Annak érdekében, hogy minél tisztességes legyen, minden tesztelési kör előtt ellenőriztük a nem védett sebességet. Azokban a napokban, amikor az eredmények 10 százalékkal meghaladták a normál értéket, nem teszteltük. Szerencsére ez a helyzet soha nem jött létre.

Eredményeinket megabits per másodpercben jelenítjük meg, tehát ha alacsonyabb rátákat várnak, ezért az. Nyolc bit van egy bájtnál, tehát a 200 Mbps letöltési sebesség megegyezik a másodpercenként 25 megabájt.

Azokat az eredményeket, amelyek nem védett sebességünknek legfeljebb 10 százaléka volt, kiszorítottuk és tízszer megismételtük. Ha nem haladták meg a 10 százalékos küszöböt, akkor megtartottuk a legfrissebb teszteredményeket az adott körben, amelyet teszteltünk. Az egy fordulóra érvényes szabály. Például, ha egy szolgáltató az egyik fordulóban jól szerepelt, de a másikban következetesen rosszul teljesített, akkor is figyelembe vették az átlagot.

Az egyes helyekre vonatkozó letöltések, feltöltések és ping átlagok kiszámításán kívül egy általános súlyozott átlagot is kiszámítottunk. Az összes hely átlagában számított súlyozott átlag, az Egyesült Államokban a vizsgálati helyszínhez viszonyítva 40% -os súlyt és a két külföldi telephely 30% -át.

Bár a reményünk az volt, hogy minden változót figyelembe veszünk, ez egyszerűen nem volt lehetséges.

Néhány szolgáltatónak nincs adatközpontja a tesztelt helyeken, és időnként egy adott szerver sokkal rosszabb teljesítményű, mint mások ugyanazon a helyen. Ennek kiküszöbölésére a lehető legmegfelelőbb kiszolgálót használtuk a helyhez, és ellenőriztük, hogy az adott hely több kiszolgálója hasonló sebességgel működik-e.

A titkosítási szintet is figyelembe vettük. A teszteket OpenVPN használatával végeztük, 256 bites AES-sel, mert ez a beállítás a VPN biztonság szempontjából alapvető. Szerencsére az összes tesztelt szolgáltató megengedi ezt, bár néhányuk alapértelmezetten az IKEv2 használatát használja. Az alábbiakban láthatja eredményeinket.

VPN Speed ​​Table

Szolgáltató: Súlyozva felfelé
ExpressVPN logó
NordVPN logó
CyberGhost logó
Privát internet-hozzáférési logó
TorGuard logó
Astrill logó
VyprVPN logó
PureVPN logó
IPVanish logó
AirVPN logó
Windscribe logó56.46
VPNArea logó

6.26

67,26
Mullvad logó

6,94

114,19
Hide.me logó

7,56

63.95
HideMyAss logó

5,84

88.14
ProtonVPN logó

6.11

100,62

Az adatokat tekintve a szolgáltatók két tábor egyikébe esnek: „kiváló” vagy „tisztességes”. Vannak kivételek. Például az átlagunk alapján a leggyorsabb szolgáltató a NordVPN, de habozzuk, ha körülbelül a leggyorsabb VPN-nek hívjuk..

A NordVPN az oka annak, hogy egy külső szabályt kellett végrehajtanunk. Egy adott helyen található egyes szerverek eredményei kitűnőek, míg mások ugyanazon a helyen szörnyűek, mint például a nem védett sebesség kevesebb mint 10 százaléka..

A CyberGhost is furcsa eredményeket hozott. A CyberGhost áttekintésünkben 90 százalékos sebességet adtunk neki, de ebben a tesztelési sorozatban a legrosszabb teljesítményt nyújtó szolgáltató volt. Alapértelmezés szerint az IKEv2 használatát használja, és sokkal gyorsabb, ha a VPN protokollt használja. A tesztelésünk szerint ez nem jó az OpenVPN-nél, de továbbra is használható az IKEv2-vel.

Elég annyit mondani, hogy noha a súlyozott átlag jó összehasonlítási pontot ad, érdemes átnézni a teljes táblázatot a részletekért. Például az IPVanish kiváló amerikai pontszámokat kapott, de külföldön szörnyű pontszámokat kapott, tehát a súlyozott átlag kedvelt. Hasonlóképpen, a PureVPN nem melegítette az USA-teszt során, hanem jobban teljesített Amszterdamban és Tokióban.

A leggyorsabb VPN szolgáltatók

Az összes adat és kritérium hiányzik, ideje megnevezni a leggyorsabb VPN-szolgáltatókat, amelyeket találtunk. A fenti szakaszban említettek szerint rendellenességek voltak a tesztelés során, tehát néhány szolgáltatóra fel kellett hívnunk az ítéletet, és meg kellene adni, hogy miként rendelik őket a láncban..

ExpressVPN

Noha a NordVPN súlyozott átlaga magasabb volt, ellentmondásos volt. Az ExpressVPN viszont következetesen magas értéket tudott elérni. Ellenálló volt az első tesztelés során, és az ExpressVPN áttekintésünkben rögzített eredmények alapján hasonló számokat tud feltenni a világ minden tájáról.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regisztráció

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-opciók

ExpressVPN-Full-App

Előző

Következő

Ritka az a képessége, hogy nagy távolságra gyorsan megmaradjon, ezért rangsoroltuk első helyen a legjobb VPN for Netflix útmutatóban. Nem számít, milyen tartalmat próbál feloldani, az ExpressVPN képes kezelni, és gyors sebességgel megteszi ezt a rendszerindítás céljából.

Ráadásul biztonságosan megteheti. Az AES 256 bites alapértelmezett kombinációjával és az OpenVPN protokollal az ExpressVPN biztonságban tartja böngészése közben. Ez is jó a cenzúra megkerülésénél, ezért vetette be a tortát a legjobb VPN-szolgáltatások kínai útmutatónkba.

Azt mondta, mindezt egy izgalmas árért. Noha az ExpressVPN nem olyan drága, mint mondjuk a Hide.me (olvassa el a Hide.me ismertetőt), ez nem olcsó. Ezt némileg ellensúlyozza a 30 napos pénz-visszafizetési garancia, így kipróbálhatja a szolgáltatást kockázatmentesen.

Privát internet-hozzáférés

Mindig tudtuk, hogy a privát internet-hozzáférés gyors, de a lenyűgöző tarifákat az alapértelmezés szerint használt alacsonyabb szintű titkosításnak tulajdonítottuk. A tesztelés után azonban egyértelmű: a PIA az egyik leggyorsabb VPN.

privát-internet-csatlakozási-review-támogatott-készülékek

A PIA alapértelmezés szerint 128 bites AES, ami azt állítja, hogy ennek elegendőnek kell lennie a védelemhez, miközben nem ad hozzá felesleges fölösleget. Bár sok esetben egyetértünk, az AES 256-bites szabvány a többi szolgáltató által beállított szabvány. A PIA abban a bíróságban is sikerült labdázni, alig maradt el az ExpressVPN súlyozott átlagából.

Bár a PIA bizonyos helyeken szórványosabb, a PIA viszonylag magas arányt tartott fenn a három tesztelt szerver között. Amint várható, a New York-i tesztnek volt a legjobb átlagos letöltési aránya, de az amszterdami és a Tokió-szerver nem volt messze.

Ha csak a sebesség és a biztonság érdekli, a PIA kiváló választás, különösen ha figyelembe vesszük, hogy az ExpressVPN ára körülbelül a fele. Ennek azonban egynél több felhasználhatósági kérdése is van, amelyről a PIA-áttekintésünkben megismerkedhet. Ha inkább saját magának próbálja ki, akkor hét napos pénz-visszafizetési garanciával kockázatmentesen feliratkozhat.

Astrill

Szeretet-gyűlölet kapcsolatunk van Astrill-kel. Jellemzői nagyszerűek, de az interfész szuper. Biztonsága remek, de árcédulája túl magas. A magas és mélypontok ellenére továbbra is az elérhető leggyorsabb VPN-k.

Astrill-Slider1

Astrill-Slider2

Astrill-Slider3

Astrill-Slider4

Előző

Következő

Noha a harmadik helyen áll ebben a tesztben, az Astrill képes gyorsabb eredményeket elérni. Az OpenVPN, IKEv2, L2TP, SSTP és PPTP támogatása mellett néhány szabadalmaztatott protokollt is tartalmaz. Az OpenWeb például egy TCP-alapú protokoll, amely 256 bites AES-t használ, és tesztelésünk alapján gyorsabb, mint az OpenVPN.

Ez a tesztelési kör azonban aggodalmakat vetett fel. Amikor az Astrill próbaverzióját próbálta letölteni egy másik e-mail címmel, az ügyfél képes volt észlelni, hogy a tesztgépünk már használt próbaverziót. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy vádakat tegyünk, de ez lehet valami, amit figyelembe kell venni.

Függetlenül attól, hogy itt fontos, hogy az Astrill gyors és funkciógazdag. A megfelelő árcédulával együtt jön. Nem olyan drága, mint a Hide.me, de néhány dollárral havonta több, mint az ExpressVPN. Ennek ellenére ingyenes próbaverziót kínál, így letöltheti és kipróbálhatja, vagy további részletekért olvassa el az Astrill áttekintést.

TorGuard

A TorGuard nem rendelkezik a legvonzóbb felülettel, de ez a piacon az egyik legjobban testreszabható VPN. Előtérbe helyezi a biztonságot, és ezzel gyors lesz.

legjobb gyors VPN

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Előző

Következő

Noha a súlyozott átlag alacsonyabb volt, mint a PIA és az Astrillé, a TorGuard magasabb átlagsebességet tudott elérni az Egyesült Államokban. Amint a TorGuard áttekintésünk sebesség-eredményeiből kitűnik, egyes szerverek jobban teljesítenek, mint mások. Ha optimalizálnánk és kiválasztanánk a TorGuard hálózatának legjobb szervereit, akkor valószínűleg levonja a teljes útmutatót.

Még néhány subpar kiszolgálón is, a TorGuard készlet magas. Tesztelésünk során elhanyagolható csökkenést tapasztaltunk a letöltési arányban, míg a késleltetés alacsony maradt. Ami a súlyozott átlagot csökkentette, az amszterdami szerver volt a felelős, ám a letöltési sebességünk továbbra is 100 Mbps körül maradt.

A TorGuard gyors, de funkciógazdag is. Kap egy testreszabható gyújtáskapcsolót, az egyéni szkriptek beállításait a kapcsolat előtt és után, valamint egy ingyenes, titkosított webmail-fiókot. Mindezekért is alacsony az ár. Elolvashatja az áttekintést, ha többet szeretne megtudni, vagy kipróbálhatja egy hetes ingyenes próbaverzióval.

AirVPN

Az Astrillhez hasonlóan szerelmi-gyűlöleti kapcsolat van az AirVPN-vel. Ez egy biztonságos VPN, rengeteg funkcióval, de jobban vonzza a technofileket, mint bárki más. Mindaddig, amíg képes kezelni a keltezett felületét, ez az egyik gyorsabb VPN, amelyet használhat.

airvpn bejelentkezés

airvpn szerver lista

airvpn sebesség

Az airvpn általános beállításai

airvpn kliens terület

Előző

Következő

Noha kiderült, hogy a súlyozott átlaggal az AirVPN ötödikre helyezkedik el, mindkét irányba ide helyeznénk. Amikor gyors, gyors, de nem minden szerver fogja adni ezt az élményt. Az AirVPN áttekintésünkben megfigyeltük, hogy egyes helyek, például a torontói adatközpont, rendkívüli sebességgel bírnak.

Gyors, ebben nincs kétség, de nem következetes. Például az amszterdami adatközpontban végzett három tesztelési körünk vadul eltérő letöltési arányokat mutatott. Az egyik kör 109,63 Mbps sebességet adott, míg a másik csak 52,3 Mbps sebességet adott nekünk. A New York-i adatközpont rugalmassága ugyanakkor megemelte az átlagot.  

Bizonyos engedményeket kell tennie az AirVPN-rel, de ez a piacon az egyik konfigurálhatóbb VPN. Rengeteg funkciója van, és ha kedvedre vágyik, akkor ez lehet a tökéletes választás az Ön számára. Nincs ingyenes próbaverzió, de regisztrálhat három napos bérletre 1 dollárért.

Említésre méltóak

Nem minden szolgáltató lehet a legjobb, de ez nem teszi azokat, amelyek nem rosszak. Az alábbiakban megtalálja a második helyezést.

Mullvad

A Mullvad lett az ötödik válogatásunk, és ha hat szolgáltatót választanánk, akkor a listán szerepelne. Súlyozott átlaga éppen elmaradt az AirVPN-től, és bár ez a legjobb módja annak, hogy megnézze az egyes VPN-ek teljesítményét, a Mullvad következetesebb volt a fordulók és a helyszínek között..

Mullvad Honlap

Noha az interfész használata bosszantó – a tálcához van rögzítve -, a Mullvad hívóbb felhasználói élményt nyújt, mint az AirVPN. Az alkalmazás körülbelül egy okostelefon-alkalmazás mérete, és a kezdőlap egyértelművé teszi, hogy csak a kapcsolatfelvételre vonatkozik. Az ésszerű megközelítés ellenére a Mullvad továbbra is nagyszerű választás a technikusok számára.

A szoftver nyílt forráskódú, így letöltheti a forráskódot a GitHub-on, és játszhat a belekben. Noha elképzeljük, hogy csak kevés ember fogja megtenni, a lehetőség ott van. A szolgáltatásról többet megtudhat a Mullvad ismertetőnkben, vagy letölthet egy korlátozott három órás próbát, hogy megnézze, hogy tetszik.

ProtonVPN

A ProtonVPN lehet a legjobb elérhető VPN. Könnyen kezelhető, rengeteg funkcióval rendelkezik, és gyors, indul. Noha csak három kiszolgálóhelyre férhet hozzá az ingyenes tervvel, és a ProtonVPN a sebességet „alacsonynak” hirdeti, használhatja, amennyit csak akar..

legjobb gyors VPN

A fizetett szolgáltatás nem rossz, de amint azt a ProtonVPN áttekintésünkben megjegyeztük, úgy érzi, hogy ugyanolyan összegű pénz vásárolhat többet másutt. Ennek ellenére ez egy szilárd középvállalati lehetőség, amely bekerül a Netflixbe. Iratkozzon fel ingyenes fiókra, hogy kipróbálhassa.

CyberGhost

A tesztelt szolgáltatók közül a CyberGhost a legrosszabb eredményeket hozta. Noha itt rossz mutatása volt, sokkal jobb az IKEv2. Ha alacsony kockázattal rendelkezik, mint például a Netflix streaming az internetszolgáltató szippantása nélkül, a CyberGhost remek lehetőség.

CyberGhost-homepage 2018

Az IKEv2 azonban könnyebben blokkolható, mint az OpenVPN, tehát ez nem nagyszerű választás, ha gyors cenzúrával próbál megkerülni a cenzúrát. Ez azt jelenti, hogy kiválóan alkalmas streamingre. A CyberGhost számos speciális streaming szerverrel érkezik több mint 50 platformon, és mindegyikünk tesztelte az első próbát.

Többet megtudhat a CyberGhost áttekintésből, vagy kipróbálhatja magát egy nagylelkű 45 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Felejthetetlen említések

Az utolsó csoport azok a szolgáltatások, amelyek rossz vagy megkérdőjelezhető eredményeket hoztak nekünk.

NordVPN

Nagyon tetszik nekünk a NordVPN – ez a második helyezett a VPN-áttekintéseinkben -, de éreztük annak szükségességét, hogy ezt az útmutatót a tisztességtelen megemlítések szakaszába tegyük. Valamennyi jellemzője szempontjából a NordVPN következetlen volt a sebességtesztjeink során. Egyes helyek majdnem megfeleltek az ExpressVPN-nek, míg mások nem tudtak visszaadni nekünk a nem védett sebességünk akár 10 százalékát sem..

Előző

Következő

Ebben az útmutatóban a NordVPN tiszteletlen említést kap, de ez még mindig az egyik legjobb VPN a piacon. A NordVPN áttekintésünk jobban megmagyarázza a specifikációkat, de széles körű magyarázat céljából könnyű, könnyen használható és nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik..

VyprVPN

A VyprVPN meglepte minket a tesztelési szakasz során. Bár soha nem volt a leggyorsabb VPN a környéken, mégis fenntartotta a használható sebességet. Azt mondta, hogy ebben a tesztelési szakaszban minden más szolgáltató megsemmisítette az OpenVPN használatakor, és a VyprVPN szabadalmi protokolljának, a Chameleonnak a használata nem segített a kérdésben..

VyprVPN-kiszolgáló kiválasztása

Különösen csalódást okoz, mert a VyprVPN állítása szerint „nagy sebességgel” rendelkezik a honlapján. Annak ellenére, hogy következetes, soha nem volt képes visszaadni a nem védett sebességünk felét, ami rossz teljesítmény. Ennek ellenére mindaddig, amíg gyors, nem védett kapcsolat van, ez használható. Tudjon meg többet a VyprVPN áttekintésből vagy regisztráljon egy háromnapos ingyenes próbaverzióra.

IPVanish

Az IPVanish pontszáma az út közepén helyezkedik el, amely a szolgáltatás egyéb szempontjait is magában foglalja. Noha súlyozott átlaga jó, átlaga, az egyes pontszágai sokat kívánnak. A New York City és Amszterdam szerverei gyors ütemben versenyeztek az ExpressVPN kedvelőivel, ám Tokió átlagos letöltési sebessége csak 8,28 Mbps volt..

Előző

Következő

Ráadásul az IPVanish-et észlelték a naplók átadásakor a kormányzati szervezetek számára. Elolvashatja a részleteket az IPVanish áttekintésünkben, de a legkevésbé az, hogy annak ellenére, hogy adatvédelmi politikájában azt állította, hogy „nincs naplózás”, amikor egy bírósági végzés egy adott felhasználó naplóit kérte, az IPVanish átadta azokat..

Végső gondolatok

Az adatok több napos tesztelése és elemzése után örömmel állíthatjuk, hogy az ExpressVPN a piacon a leggyorsabb VPN. A NordVPN technikailag magasabb súlyozott átlaggal rendelkezik, de a fentebb kifejtettek szerint konzisztenciája sehol nem volt közel az ExpressVPN.

Míg az ExpressVPN a bajnok, más szolgáltatók közel állnak egymáshoz. Különösen a PIA és a TorGuard kínál kiváló szolgáltatást alacsony áron, és tesztelésünk alapján is gyorsak. Az AirVPN és az Astrill gyors, de használhatósági problémáik megakadályozzák, hogy teljes javaslatot tegyünk.

Volt egy esélye áttekinteni az összegyűjtött adatokat? Futtatott már saját teszteket? Az alábbi megjegyzésekben ossza meg velünk, hogyan ment, és, mint mindig, köszönjük az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map