1Password vs LastPass: Egy Jelszókezelő 2020-ra

A LastPass jó okból egyszerűen az egyik legnépszerűbb jelszókezelő. Nagyvonalú, ingyenes tervvel, sok funkcióval és hozzáférhető felhasználói felülettel számos felhasználó számára ez a jelszókezelő. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ez a legjobb jelszókezelő. 


Az 1Password a LastPass számára egynél többféleképpen fizeti a pénzét. Ebben a LastPass vs 1Password összehasonlításban a kettőt dobjuk a gyűrűbe, hogy megtudjuk, melyik jön ki a tetején. A forduló sorozatánál versenytársaink kereskedelemben részesülnek, amikor értékeljük a szolgáltatásokat, a biztonságot, az árakat és így tovább. 

Ne felejtse el elolvasni a LastPass és az 1Password áttekintést, ha további részleteket szeretne megtudni az egyik eszközről. Ha ki akarja hagyni a hoopát, akkor az 1Password a jobb választás, bár indokolt megfontolni a LastPass alkalmazását, különösen ha költségvetési költségvetése van.. 

Harc beállítása: 1Password vs LastPass

Így megy le: kilenc fordulónk van, amelyek mindegyike érdemes egy pontot mutatni. Minden forduló során összehasonlítjuk és összehasonlítjuk a LastPass-ot és az 1Password-t, hogy megtudjuk, melyik a jobb eszköz ehhez a fordulóhoz. A végén egy pontot adunk ki. A teljes összehasonlítás után összeadjuk a pontokat a győztesnek. 

Mint minden összehasonlításunkhoz, azonban óvatosságot akarunk adni. A győztesek kiválasztásakor határozott álláspontot fogunk képviselni – ezt csináljuk itt -, de egyes szakaszoknak van némi mozgástere. Például a „könnyű használat” forduló nyertese nagyrészt a személyes preferenciákon alapul. 

Csak azért vezetjük be az összehasonlításunkat, mert a LastPass és az 1Password két kiváló jelszókezelő eszköz. Bármelyik irányba mehet, és nagyszerű tapasztalatokkal rendelkezik. Ennek ellenére úgy találtuk, hogy az egyik a jobb választás, ha fej-fej összehasonlításra kerülnek.

1

Biztonság

A LastPass és az 1Password a biztonság szempontjából egyenletesen illeszkednek egymáshoz, kiváló titkosítást és nulla ismeretű modellt kínálva. Ennek ellenére vannak okok az 1Password vs LastPass használata. Egyedülállóbb megközelítést alkalmaz a biztonság számára, amely megóvhatja bejelentkezéseit megszegés esetén. 

Az 1Password két titkos kulcsú biztonsági modellt használ, vagyis két titkosítási kulcsra van szükség a jelszavak feloldásához. Az egyik a fő jelszó, amelyet az 1Password soha nem lát és nem tárol. A másik egy eszközkulcs, amelyet a hardver és a szoftver specifikációi alapján generálnak, amikor új eszközt ad hozzá a fiókjához. 

1Password-review-őrtorony

A LastPass nem ment túl messzire, csak az egyetlen AES-256 kulcsot kínálja a védelemhez (erről bővebben olvassa el a titkosítás leírását). Mindazonáltal ez az egyetlen kulcs messze halad. A LastPass megint nem látja és nem tárolja a fő jelszavát, azaz még akkor is, ha fiókja adatait ellopták, a támadónak nincs meg a szükséges kulcs a titkosított tároló visszafejtéséhez.. 

LastPass-review-biztonsági kihívás

Ezt 2015-ben tettük észre, amikor a LastPass adatsértést szenvedett. A támadó jelszó-adatbázissal állt elő, de mivel mind titkosítva voltak, nem tudták veszélyeztetni a felhasználói fiókok adatait. Ennek oka az, hogy a LastPass nem ismeri a fő jelszavát, amikor létrehozza a fiókját. 

fiók visszaállítás

Mint már említettük, az 1Password és a LastPass nulla ismeret nélküli modellt használnak, vagyis a fő jelszavát soha nem tárolják a szerverükön. Következésképpen ez azt jelenti, hogy nem állíthatja vissza a fő jelszavát, ha elfelejtette. A fő jelszó nélkül a LastPass és az 1Password nem rendelkeznek eszközökkel annak bizonyítására, hogy te vagy az, aki azt mondja. 

Ez nagy a biztonság szempontjából, bár problémákat okozhat, ha elfelejti fő jelszavát. Szerencsére az 1Password a fiók helyreállításának kis formáját kínálja. Noha nem olyan folyékony, mint a Keeper fiók-helyreállítási rendszere – erről bővebben olvassa el a Keeper áttekintését -, több, mint amit a LastPass kínál.. 

Amikor regisztrál egy 1Password-fiókra, felkérést fog kérni egy sürgősségi készlet letöltésére. Ezen a papírlapon megtalálható a második titkos kulcs, az e-mail cím és a nyílás, amellyel beírhatja a fő jelszavát. Javasoljuk, hogy kinyomtassa ezt a papírt, és tárolja biztonságos helyen, például széfben. 

1Password-review-segélyhívó-kit

Ezenkívül a sürgősségi készlet lap tartalmaz egy QR-kódot, amelyet beolvashat az 1Password alkalmazásokkal a fiók automatikus hitelesítéséhez. Ez kiváló módja a fiók helyreállításának, de rajtad múlik, hogy ellenőrizze, hogy biztonságos helyen tárolja-e a sürgősségi készletét. 

Két tényezős hitelesítés

Mindkét versenytársunk támogatja a kétfaktoros hitelesítési lehetőségeket, és a LastPass valójában olyan eszköz, amely méltó a legjobb 2FA alkalmazási útmutatónkhoz (erről bővebben a „szolgáltatások” körben). A LastPass azonban egy lépéssel tovább megy, támogatást nyújtva a 2FA hardverhez és a kontextuális többtényezős hitelesítéshez vagy MFA-hoz.. 

Erről bővebben az alábbi „üzleti tervek” körben fogunk beszélni, de röviden: a LastPass MFA-ja kontextuális elemzést használ a bejelentkezések jóváhagyására, nagyjából ugyanúgy, mint a OneLogin (olvassa el a OneLogin áttekintést). Ez a szolgáltatás nem érhető el az egyes felhasználók számára, de a legtöbb ember számára ez nem jelent problémát. 

Az 1Password a 2FA szoftvert kínál, akár időalapú kódok, akár valamilyen hitelesítési alkalmazás révén. A LastPass támogatja a 2FA ugyanazokat a formáit, az U2F kulcsok, például a YubiKey támogatásával. Az 1Password a közelmúltban is bevezette a 2FA hardver támogatását. 

Összességében véve, a LastPass sokat kínál a biztonság szempontjából, és tovább halad az üzleti előfizetők számára. Az 1Password alapvető biztonsági struktúrája azonban technikailag biztonságosabb, még akkor is, ha mindkét versenytárs a gyakorlatban védi az erős jelszavait. Ezért az 1Password nyeri a győzelmet ebben a fordulóban. 

Kerek: 1Password biztonsági pont

1Password logó
LastPass logó

2

Árazás

Sokat beszélhetünk az árképzésről, amikor a LastPass és az 1Password kérdései vannak. A LastPass a legjobb ingyenes jelszókezelő, míg az 1Password a Családkezelő Családkezelőnk listájának tetején helyezkedik el. Mindkettőnek megvan az ideje, hogy ragyogjon a jövőbeni fordulókban. Ehhez az egyedi árazásra összpontosítunk. 

Két versenytársunk egyenletesen illeszkedik az árazáshoz, személyes előfizetéseket kínálva havonta körülbelül 3 dollárért. Az 1Password használatával ez az ár a szolgáltatások teljes skáláját és az 1 GB-os titkosított fájltárolást biztosítja. A dokumentumtároló jó látni, de anélkül, hogy többet vásárolhatna, a legjobb csak a legkritikusabb dokumentumokhoz. 

A LastPass az ingyenes tervre épít egy-egy jelszó megosztás és a LastPass for Applications segítségével. Ez utóbbi funkció nagyszerű látvány, amely lehetővé teszi a LastPass böngésző automatikus kitöltésének használatát a helyi alkalmazásokon. Nagyon kevés jelszókezelő kínálja ezt a funkciót – olvassa el a RoboForm áttekintésünket egy példára -, tehát örülök, hogy a LastPass elérhetővé teszi ezt a funkciót. 

Nem számít, hogy melyik lehetőséget választja, 30 napja van kipróbálnia a szolgáltatást, mielőtt meggondolja magát. Az 1Password esetében ez egy 30 napos prémium próbaverzió, hitelkártya nélkül. A LastPass egy hónapig is kínálja a fizetett funkciókat, de amint a próbaidőszak lejár, ingyenes fiókba indul.. 

Egyikük sem kínál visszatérítési politikát. Ez nem nagyon sérül, tekintve, hogy a LastPass szabad tervével visszatérhet. Az 1Password használatával továbbra is hozzáférhet fiókjához az ingyenes próbaidőszak után, de azt „befagyasztjuk”. Ez azt jelenti, hogy nem adhat hozzá, szerkeszthet vagy távolíthat el bejegyzéseket, és az automatikus kitöltés le van tiltva. 

Bár költségeik egyenlőek, a LastPass nyereményét fogjuk adni. Folyékonyabb rendszere van az ingyenes kipróbálások kezeléséhez, míg az 1Password-nak nem kell sokkal visszatérnie. Ugyanakkor ezen a körön is mehet.

Kerek: Az LastPass árazási pontja

1Password logó
LastPass logó

3

Családi tervek

A LastPass és az 1Password kiváló családi terveket kínálnak, amelyek alacsony havi áron megvédik a több felhasználót. Az 1Password 5 dollárt kér a családi tervért, öt felhasználói fiókot és öt vendégfiókot kínálva a korlátozott jelszómegosztáshoz. Ön azonban nem korlátozódik öt felhasználóra. Felvehet további tagokat fiókjába, mindegyik 1 dollárért. 

Sajnos a LastPass nem biztosítja ezt a rugalmasságot, bár ezt egy nagylelkűbb és olcsóbb családi opció teszi ki. Havi 4 dollárért, a LastPass hat prémium licencet kínál családjának. Amellett, amit a szokásos prémium csomaggal kap, a Családok csomaghoz tartozik egy központi műszerfal és korlátlan megosztott mappák is.. 

Az előző fordulóhoz hasonlóan ez is könnyen ment mindkét irányba. A LastPass olcsóbb, és védi a legtöbb családot. Ugyanakkor nem tagadható, hogy az 1Password nagyobb rugalmasságot kínál a nagy családok számára. Az 1Password emellett fiókhelyreállítást kínál más családtagokon keresztül, míg a LastPass nem. 

Ez kicsi nyeremény, de ennek ellenére nyeremény. Erre a fordulóra pontot adunk az 1Padword-hez. 

Kerek: Családtervek-pont az 1-jelszóhoz

1Password logó
LastPass logó

4

Ingyenes terv

A LastPass az első helyen áll a legjobb ingyenes jelszókezelő útmutatónkban, olyan lehetőségekkel, mint a Bitwarden és a KeePass, szorosan követve (olvassa el a Bitwarden és a KeePass áttekintést). Ennek oka az, hogy a LastPass több eszközön történő szinkronizálást és korlátlan tárhelyet kínál ingyenes csomagjában, amely ritka. 

Az 1Password ugyanakkor nem kínál ingyenes tervet, ami óriási elszalasztott lehetőség. Amint a Dashlane vs 1Password összehasonlításból olvashat, még a korlátozott ingyenes terv is jobb, mint egyáltalán nem szabad terv. Az 1Password egyszerűen 30 napos próbaverziót kínál, és bár ez jó látni, jobb lenne egy korlátozott ingyenes csomag. 

Nincs verseny itt: a LastPass ingyenes tervet kínál, és az 1Password átugorja azt. Ennek ellenére fontos hangsúlyozni, mennyire jó a LastPass ingyenes terve. Szinte a legtöbb fizetett jelszókezelő összes funkcióját felhasználhatja anélkül, hogy egy fillért költene, így a jelszókezelő eszköz használatával egyszerűen eladható bárki a kerítésen.. 

Kerek: Ingyenes tervpont a LastPass számára

1Password logó
LastPass logó

5

Egyszerű használat

A LastPass és az 1Password távol állnak olyan szolgáltatásoktól, mint a LogMeOnce (olvassa el a LogMeOnce áttekintést). Mindkettőt nagyon könnyű használni, ésszerűsített felületekkel, amelyek a könnyű körbejárásra összpontosítanak. Szerencsére egyikük sem áldozza fel a funkciók egyszerű használatát, nagyban ellentétben a RememBear-kel (olvassa el a RememBear ismertetőt). 

A LastPass-tól kezdve teljes egészében a böngészőben található, ami jó dolog. A Dashlane-től, amely egy helyi alkalmazást kínál, a LastPass-ot bármilyen eszközön használhatja, amely támogatja a Chrome-ot, a Firefox-ot, a Microsoft Edge-t és még sok más. Ugyancsak nem egy böngészőbővítményen keresztül; A LastPass a teljes eszközt kínálja böngészőjében. 

LastPass-review-boltozat

A böngésző felülete is kiváló. Ebben rendezheti a bejegyzéseket akár lista, akár csempeszerű formátumban. A LastPass automatikusan leképezi a képeket a legtöbb weboldalon, és a bejegyzéseket mappákba rendezheti. Ezenkívül vannak eszközök a bejegyzések rendezéséhez és szűréséhez, megkönnyítve a körbejárást. 

A LastPass sem rejtőzik a belépési típusoknál. A szabványokat figyelembe veszik, a LastPass támogató megjegyzésekkel, jelszavakkal, címekkel és hitelkártyákkal. Tárolhat egészségbiztosítási információkat, SSH-kulcsokat, szerver- és adatbázis-bejelentkezéseket, szoftverlicenceket és még sok minden mást. A LastPass az egyedi sablonokat is támogatja, lehetővé téve a saját elemek létrehozását. 

LastPass-review-kategóriák

Noha a LastPass lenyűgöző, az 1Password egynél többféleképpen fizeti a pénzét. Elérhető egy helyi alkalmazás, de nem kell használnia. Az 1Password X esetén kizárólag böngésző-kiterjesztésen keresztül használhatja az 1Password-t. Van egy teljes böngésző felület, ha azt is használni szeretné. 

1Password-felülvizsgálat-starter-kit

Ezen felül az 1Password több tárolót használ, amely lehetővé teszi a jelszavak bármilyen szegmentálását. Nincs olyan mapparendszer, mint a LastPass esetében, de azzal a képességgel, hogy a bejegyzéseket külön tárolókra bonthassa, ez aligha számít. Az 1Password tartalmaz egy címkéző rendszert a boltozatban is, ha tovább szeretné rendezni a bejegyzéseket. 

A belépési típusokról sem hiányzik. A LastPasshoz hasonlóan több előre beállított bejegyzés is létezik, de az egyedi mezőkkel is létrehozhat saját. Noha ez nagyrészt megegyezik a LastPass rendszerével, az 1Password elegánsabb megoldást kínál, mivel a mezőket a standard beviteli űrlapon mutatja meg, nem pedig az Excel-esque táblában..

1Password-review-add-entry

A korábbi fordulókhoz hasonlóan ezt is nehéz meghívni, mivel mindkét versenyző kiváló használati tapasztalatokat kínál, sok funkcióval. Ugyanakkor az 1Password bizonyos szintjén lengyel lenne, amelyben a LastPass hiányzik. 

Noha a LastPass nagyszerűen néz ki mindennapi működésében, vannak olyan területek az UI-ben, amelyek néhány évvel elavultak. Kicsi a különbség, de elegendő ahhoz, hogy az 1Password előre tolja ezt a fordulót. 

Kerek: Könnyű használat pont az 1Padword számára

1Password logó
LastPass logó

6

Jellemzők

A LastPass és az 1Password funkciókkal vannak felszerelve, bár nem érik el a Dashlane szintet (olvassa el a Dashlane ismertetőt). Az 1Password jobban megfelel azoknak, akik kényelmesek fizetni az előfizetésért, amiért van értelme, mivel nincs ingyenes csomag. Azt mondta: a LastPass nagyon keveset kínál sokat. 

Az 1Password-től kezdve nagyon sok finomságot tartalmaz az előfizetés, de semmi, ami alapvetően megváltoztatja az élményt. Más eszközökhöz hasonlóan az 1Password tartalmaz egy Őrtorony nevű biztonsági irányítópultot is, ahol megtekintheti a gyenge, újrafelhasznált és régi jelszavakat. Ez magában foglal egy részt a potenciálisan nem biztonságos webhelyekről is. 

1 jelszó áttekintő vészhelyzeti készlet

Az 1Password magában foglalja az „utazási módot” is, amely a kedvenc funkciónk. Ezzel automatikusan tárolhatja a személyes adatokat a mobilkészülékén az 1Password-fiókjában. Ha elveszíti telefonját utazás közben, a személyes adatai biztonságosak lesznek. Szerencsére egyetlen érintéssel visszaállíthatja a fiókja adatait. 

A LastPass rendelkezik néhány egyedi funkcióval, amelyek közül a leglátványosabb az alkalmazások automatikus kitöltése, amely tükrözi a böngésző automatikus kitöltési élményét. Más eszközök, mint például a RoboForm, rendelkeznek ezzel a funkcióval, de egyikük sem teszi ezt olyan zökkenőmentesen, mint a LastPass. Ez azonban csak a fizető előfizetők számára érhető el. 

LastPass-review-automatikus kitöltés

Szerencsére a LastPass Authenticator minden előfizető számára elérhető. Ez az eszköz egy 2FA-s alkalmazás, amely a Google Authenticator eszköze. Ezzel könnyedén beállíthatja a 2FA-t a legtöbb nagyobb webhelyen, a LastPass-fiókjától eltekintve. A legtöbb LastPass szolgáltatáshoz hasonlóan, mindenki számára ingyenesen elérhető. 

Ingyenesen elérhető a LastPass automatikus jelszóváltója is, bár erre nem számíthat. Az eszköz lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással több webhelyen megváltoztassa a jelszavát. Sajnos soha nem sikerült megfelelő működésbe hoznunk a tesztelés során. 

Noha az 1Password tulajdonságai általánosságban kedvelik, a LastPass előnye az ingyenes tervét tekintve. Az olyan alapvető funkciók, mint a több eszköz szinkronizálása és a jelszavak megosztásának képessége, megtalálhatók a LastPass ingyenes csomagjában, így egy teljesen működőképes eszköznek tűnik. Az 1Password-nak több harangja és sípja van, de ezért fizetni kell érte. 

Kerek: Jellemzők pont a LastPass számára

1Password logó
LastPass logó

7

Mobil alkalmazások

A LastPass és az 1Password egyaránt kiváló mobilalkalmazásokat kínálnak, amelyek érdemes helyet találni a legfontosabb iOS-jelszókezelőknél. Az 1Password esetében az asztali élmény nem tükröződik, de ez nem rossz. A könnyen érthető alsó menü segítségével gyorsan átválthat a különféle tárolók és bejegyzések között. 

1Password-iOS

Ahelyett, hogy úgy érzi, mint a böngésző verziójának másolata, az 1Password az iOS-en, az Androidon és más okostelefon-platformokon úgy érzi, mintha az a földről épült volna. IOS rendszeren például integrálódik az Apple Watch-hoz, lehetővé téve a 2FA kódok jóváhagyását és bizonyos bejegyzések gyors elérését. 

A LastPass kiváló mobilalkalmazással is rendelkezik, bár úgy érzi, hogy a böngésző élménye szűk. Mindazonáltal minden úgy működik, ahogy kellene, a LastPass automatikusan kitölti a bejelentkezési mezőket iOS és Android rendszereken. Minden alkalommal be kell jelentkeznie, amikor kitölti a mezőt, de szerencsére a folyamat egyszerű a biometrikus hitelesítéssel. 

LastPass-iOS

Megint ez egy közeli lépés. A LastPass és az 1Password mobil élménye zökkenőmentes, függetlenül attól, hogy iOS-en vagy Androidon van-e. Leginkább az derül ki, hogy melyik alkalmazást részesíti jobban. Számunkra az 1Password a győztes, kifinomultabb mobil élményt nyújtva. Ennek ellenére a LastPass mobilon is kiváló. 

Kerek: Mobile Apps Point az 1Password-hez

1Password logó
LastPass logó

8

Üzleti tervek

A LastPass és az 1Password a kisvállalkozások számára a legfontosabb jelszóeszközök között helyezkednek el, és jó okból. Mindkettő átfogó eszközöket kínál a nagy és kicsi vállalkozások számára, meghaladva a szokásos jelszókezelést. Ugyanakkor különbségek vannak a kettő között, mivel a LastPass nagyobb stabilitást kínál nagyobb ruhákhoz. 

Ott kezdve a LastPass két üzleti tervet kínál: a Teams és az Enterprise. Az előbbi kevesebb, mint 50 felhasználó számára ajánlott, alapvető üzleti funkciókat kínálva, de átugorva a korábbi könyvtárintegrációkat, az SSO-képességeket és az MFA-t. Az vállalati terv jobb nagyobb üzleteknél, testreszabható biztonsági házirendeket, SSO-t és dedikált fiókkezelőt kínál. 

LastPass-business

Ezenkívül a LastPass önmagában is kínál MFA-t, valamint egy köteg MFA-t és az Enterprise szolgáltatást. Nagyvállalatok számára a szolgáltatások kiválóak, különösen a LastPass könnyű kezelhetősége miatt. Ugyanakkor az üzleti előfizetések költségesek, a legdrágább terv pedig havonta 8 dollárt fizet felhasználónként. 

Az 1Password nem rendelkezik annyira sok lehetőséggel nagyvállalatok számára, hacsak nem választja a kizárólag kapcsolattartó vállalkozásként beállítást. Ellenkező esetben két szintje van: csapatok és üzleti. A Teams terv alapvetően személyes 1Password előfizetés az üzleti vállalkozás minden felhasználójának. A személyes előfizetésnél fizetett 1 dolláros prémium a Duo-integrációt jelenti.

1Password-business

Sokkal lenyűgözőbb az üzleti előfizetés, amely havonta 8 dollárba kerül. Annak ellenére, hogy drága, mégis tele van a legmegfelelőbb funkciókkal, bemutatva a VIP támogatást, 5 GB-os titkosított dokumentumtároló felhasználónként és a granulált felhasználói vezérléssel. Minden felhasználó kap egy ingyenes 1Password Families fiókot, amely önmagában havonta 5 dollárt ér. 

Mindkét lehetőség drága, magas havi tarifákkal és többszintű kedvezményekkel nem jár. Az ár figyelembevételével azonban az 1Password sokkal értelmesebb a kisvállalkozások számára. Annak ellenére, hogy drága, a havonta 8 dollár árcédulára méltó funkciókkal jár, ami nagyszerű a kisebb csapatok számára. 

Kerek: Business Plans point for 1Password

1Password logó
LastPass logó

9

Támogatás

A jelszókezelő támogatása általában gyenge, és sajnos az egyik versenytársunk illik ehhez a leíráshoz. Noha rosszabbnak láttuk, a LastPass támogatási rendszere idősebbnek érzi magát, ami még sértőbbnek tekinthető, tekintettel arra, hogy át kell keresnie az önsegítő erőforrásokat a kapcsolatfelvételi űrlap megtalálásához. 1A jelszó nagyjából ellentétes, a legjobb támogatással, amelyet látunk. 

A LastPass nem támogatja rosszul, de az biztos, hogy jobb. A tudásbázisban maroknyi hasznos cikk található, de nem túl mélyrehatóan, és van egy közösségi fórum, ahol bármilyen túlcsordulási kérdés felmerülhet. Sajnos ezeket az erőforrásokat fel kell használni a támogatással való kapcsolatfelvételre; A LastPass nem kínál külön sort az e-mailes megkeresésekhez. 

LastPass-review-tudásbázis

Az 1Password nemcsak gyors e-mail támogatást kínál, hanem a Twitter oldalán és a közösségi fórumokon keresztül is segítséget nyújt. A leglenyűgözőbbek az önsegítő források. Az árucikkek tisztán vannak elrendezve és részletekkel kitöltve. Van még néhány video oktatóanyag és fordítás a támogatási cikkekhez. 

1Password-tudásbázis

Bár a tudásbázis a leglátványosabb, a fórumok valószínűleg a leghasznosabb az Ön számára. Időnkben különféle szálakat figyeltünk a közösség figyelmességének felmérésére, és örömmel jelentjük be, hogy az 1Password közössége él és aktív. A legtöbb szál percek alatt megkapja a választ, függetlenül attól, hogy nappali vagy éjszakai.

Sok korábbi fordulónk már közel volt, de sajnos antimaktikai jegyzékkel zárulunk. A LastPass támogathatóság szempontjából átjárható, és néhány egyéb eszközhöz képest ehhez minden szükséges. Az 1Password-hez viszonyítva azonban szinte minden szempontból elmarad.  

Kerek: 1Password támogatási pont

1Password logó
LastPass logó

10

Végső gondolatok

Kilenc fordulóból az 1Password hat győzelmet, a LastPass pedig három győzelmet hozott. Noha ez egyértelműen megmutatja, melyik nyeri a LastPass vs 1Password csatát, ez az összehasonlítás sokkal közelebb volt a várthoz. A LastPass továbbra is a tényleges lehetőség az ingyenes eszközök számára. Fizetéskor azonban az 1Password egyértelmű nyertes. 

Nyertes: 1 Jelszó

Mindent figyelembe véve, az 1Password nagy értéket kínál, még akkor is, ha átugorja az ingyenes tervet. Annak ellenére, hogy a „szolgáltatások” fordulót átadtuk a LastPass-nak, az nem az, hogy diskreditálja az 1Password egyedi ajánlatait. Ez a kiváló lehetőség. Ennek ellenére a LastPass továbbra is életképes lehetőség azok számára, akik költségvetéssel rendelkeznek. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map