SpiderOak ONE Review – päivitetty 2020

SpiderOak ONE arvostelu

SpiderOak ONE on erittäin turvallinen online-varmuuskopiointitoimittaja, jolla on joukko pilvitallennukseen yleisempiä ominaisuuksia, kuten tiedostojen synkronointi ja jakaminen. Hinnoittelu on kuitenkin hiukan korkea, ja puuttuu joitain ominaisuuksia, kuten voit lukea täydellisestä SpiderOak-arvosteluista.


SliderGallery1

SliderGallery2

SliderGallery3

SliderGallery4

SliderGallery5

SliderGallery6

Edellinen

Seuraava

SpiderOak ONE on varmuuskopioratkaisu, joka on keskittynyt erityisesti tietoturvaan ja yksityisyyteen. Siinä on hieno salaus, nolla tietämyskäytäntö ja selkeä tietosuojalausunto, joka sisältää muutama epämääräinen lausunto ja varoitus. 

Sen mukana tulee myös joitain epätavallisia ominaisuuksia, kuten tiedostojen synkronointi ja jakamisominaisuudet. Tästä huolimatta puuttuu myös joitain asioita, joten jatka lukemista tätä SpiderOak-katsausta oppiaksesi kaiken sen eduista ja haitoista.

Puuttuvista ominaisuuksista ovat kuvapohjaiset, mobiili varmuuskopiot ja hybridi varmuuskopiot, samoin kuin monisäikeistäminen ja kuriirien palautuspalvelu. Hinnoittelu voi myös olla paljon parempi, koska SpiderOak on suhteellisen kallista muihin palveluihin, kuten Backblaze, verrattuna. 

Kyky synkronoida ja jakaa tiedostoja laitteiden välillä ja muiden ihmisten kanssa on hieno lisäys, jota yleisemmin löytyy pilvivarasto-ohjelmistoista. 

Jos tämä kaikki kuulostaa mielenkiintoiselta, jatka lukemista saadaksesi täydellinen erittely SpiderOakin palvelusta ja muista tarkistaa luettelo parhaista online-varmuuskopiopalveluista. Sen mukana tulee myös 21 päivän kokeilu, joten riskiä ei aiheudu, jos haluat kokeilla sitä itse.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot SpiderOak ONE: lle

ominaisuudet

Huolimatta joidenkin ominaisuuksien, kuten kiintolevyn kloonauksen ja kuriirien palautuspalvelun, puuttumisesta, SpiderOak ONE on silti ominaisuusrikas palvelu. Sinulla on suuri hallintaoikeus varmuuskopiointiprosessiin, niin ajoittamiseen kuin kauko-ohjaukseenkin, samoin kuin kyky synkronoida tiedostoja laitteiden välillä ja jakaa niitä muiden ihmisten kanssa.

Itse verkossa tapahtuvan varmuuskopion osalta SpiderOak ONE tukee ulkoisen aseman varmuuskopiointia, mikä tarkoittaa, että voit varmuuskopioida ulkoisen kiintolevyn tai muut siirrettävät laitteet, ja SpiderOak ei siirrä näitä tiedostoja poistettujen tuotteiden luokkaan, vaikka niitä ei olekaan.

SpiderOak-komentoriviliittymä

Varmuuskopiointiprosessissa on myös komentorivivalvonta, jonka avulla edistyneet käyttäjät voivat kokonaan ohittaa käyttöliittymän ja suorittaa suorat komennot, kuten aloittaa varmuuskopiot, muuttaa aikataulua ja hakea tietoja tallennustilastasi. Komentorivi on saatavana kaikilla kolmella työpöytäympäristöllä, mukaan lukien macOS ja Linux.

Voit määrittää varmuuskopion joko jatkuvana – joka on oletus – tai ajoitettuna, ja voit rajoittaa kaistanleveyden tiettyyn määrään tavua sekunnissa, mikä on hienoa, jos olet huolissasi siitä, että se syö liikaa yhteyttäsi..

SpiderOak varmuuskopiointi-aikataulu-asetukset

Varmuuskopiot tehdään lohkotason siirtoalgoritmilla, mikä tarkoittaa, että jos tiedostoa muutetaan asemallasi, ohjelma ei tuhlaa resursseja lataamalla koko asia uudelleen. Pikemminkin se löytää, mikä osa on muuttunut, ja lataa sen.

Kuten mainittiin, kiintolevyä ei voida kloonata, joten jos tämä on etsimäsi ominaisuus, sinun kannattaa harkita IDrive-tyyppistä palvelua, joka sisältää tämän toiminnon. Kuriirien palautuspalvelu – joka tarkoittaa tietosi sisältävän fyysisen aseman lähettämistä – puuttuu myös, mikä on jotain, mitä saat Backblazen avulla.

Ei ole myöskään tukea hybridi-varmuuskopiointia – tarkoittaen paikallisen ja pilvivarmuuskopion yhdistelmää -, josta voi olla hyötyä, koska se tarjoaa tavan suojata tietosi nopeasti paikallisesti samalla, kun varastoidaan myös osan niistä pilveen. Jos tämä on ominaisuus, jota tarvitset, harkitse sen sijaan CrashPlanin tarkistamista.

SpiderOak Jaa huonetta

SpiderOak ONE tarjoaa erinomaisen tiedostojenjako-ominaisuuden, koska voit luoda useita ”jakohuoneita”, joihin voit kutsua muita, antamalla heille pääsyn tiettyihin tiedostoihin. Muista kuitenkin, että toisin kuin tavalliset varmuuskopioidut tietosi, kaikkea jakohuoneeseen sijoitettua ei ole suojattu salauksella.

SpiderOak-Share-huoneita

Sinulle on latauslinkki jokaiselle luomallesi jakamishuoneelle, ja jokainen huone voi sisältää yhden tai useita kansioita varmuuskopioiduista tiedoista. Tämä tarkoittaa kuitenkin, että voit jakaa vain sellaisia ​​kansioita, jotka olet jo varmuuskopioinut SpiderOakilla.

Lopuksi, SpiderOak ONE tukee myös yhteyden muodostamista HTTP-välityspalvelimen kautta, mikä tekee siitä hyvän valinnan, jos tämä on tarvitsemasi toiminnallisuus.

SpiderOak-HTTPProxy

SpiderOak One -versio

Yksi SpiderOak ONE: n suurimmista vahvuuksista ominaisuuksien suhteen on erinomainen tiedostoversio. Kun tiedostoa muutetaan tai poistetaan, SpiderOak pitää tiedostosta pysyvää tietuetta, jonka avulla voit palauttaa aiemmat versiot milloin tahansa. Vaikka et voi rajoittaa aiempien versioiden määrää automaattisesti, voit poistaa vanhat versiot manuaalisesti siirtämällä ne roskakoriin.

SpiderOak = versiot

SpiderOak One -synkronointi

Vaikka synkronointitoiminto on mielenkiintoinen lisä pilvivarmistuksen tarjoajalle, se jää hiukan lyhyeksi SpiderOak vs Tresorit -haun yhteydessä tai verrattuna muihin erillisiin pilvitallennusratkaisuihin. 

Valitettavasti voit synkronoida vain tiedostot ja kansiot, jotka sisältyvät normaaliin varmuuskopiointiprosessiin, mikä on vähän rajoitusta. Lisäksi kun olet perustanut pesän kansion, sen sijaintia ei voi muuttaa, mikä on jotain, jonka olisimme halunneet nähdä tällaisesta ominaisuudesta.

SpiderOak-Hive-kansio

Jos synkronointipalvelu on jotain mitä olet etsimässä, mutta et tarvitse SpiderOak ONE -sovelluksen ydintoimintoa, pCloud ja Dropbox ovat hyviä vaihtoehtoja, ja voit tarkistaa ilmaisen Dropbox-kokeilun nähdäksesi, onko se sinulle sopiva. Voit myös siirtyä pilvien vertailutyökaluomme vertaamaan kaikkia saatavilla olevia pilvitallennuspalveluita.

SpiderOak ONE -ominaisuuksien yleiskatsaus

SpiderOak ONE -logowww.spideroak.com

Alkaa alkaen 575 dollaria kuukaudessa 150 GBA -suunnitelmalle

Varmuuskopioida

Varmuuskopiointiaikataulu

Jatkuva varmuuskopiointi

Kasvava varmuuskopio

Kuvapohjainen varmuuskopio

Ulkoisen aseman varmuuskopio

NAS-varmuuskopio

Palvelimen varmuuskopio

Hybridi varmuuskopio

Mobiililaitteen varmuuskopio

Rajoittamaton varmuuskopio

Rajoittamaton laite

Nopeuden kuristus

Block-level -kopiointi

Monisäikeinen varmuuskopio

Palauttaa

Kuriirien palautuspalvelu

Selaimen käyttö

Mobiilisovelluksen käyttö

versiointi

Poistettu tiedostojen säilyttäminen

turvallisuus

Yksityinen salaus

Lepasalaus

Transit-salaus

Salausprotokolla
AES 256-bittinen

Kahden tekijän todennus

Karkaisut datakeskukset

Välityspalvelimen asetukset

HIPPA-yhteensopiva

Tuki

24/7 tuki

Live-chat-tuki

Puhelintuki

Sähköpostituki

Käyttäjäfoorumi

Tietopohja

Muut

Tiedostonjako

Laitteen synkronointi

Ilmainen kokeilu
21

hinnoittelu

SpiderOak ONE on asioiden kalliimmalla puolella, ja erilaiset suunnitelmat ovat melko kalliimpia saatavillesi verrattuna kilpailijoihin, kuten Backblaze, joka tarjoaa rajoittamattoman varmuuskopion alhaisempaan hintaan kuin SpiderOakin perussuunnitelma. Saat kaiken, mitä maksat turvallisuussyistä, vaikka, kun verrataan SpiderOakia vs. Backblaze, entinen voittaa.

Onneksi SpiderOak ONE tarjoaa 21 päivän ilmaisen kokeilujakson, jossa on 250 Gt tallennuskapasiteettia, jonka avulla voit testata palvelun perusteellisesti ennen rahaa..

Jos haluat vain varmuuskopioida muutamia kansioita tai tiedostotyyppejä, jotka eivät vaadi paljon tilaa, kuten tekstiasiakirjoja, 150 Gt: n perussuunnitelma 6 dollaria kuukaudessa on todennäköisesti enemmän kuin tarpeeksi. 

Vaikka ei ole suunnitelmaa, joka tarjoaisi rajoittamatonta varmuuskopiota, 2TB: n ja 5TB: n suunnitelmat (hinnoiteltu vastaavasti 14 dollaria kuukaudessa ja 29 dollaria kuukaudessa) ovat niin suuria, että et todennäköisesti koskaan tyhjene tilaa, ellei sinulla ole kovin paljon laitteista, jotka haluat varmuuskopioida.

Riippumatta siitä, minkä varmuuskopiointisuunnitelman valitset, saat rajoittamattoman määrän laitteita ja pääsyn kaikkiin ominaisuuksiin, mukaan lukien tiedostojen jakaminen ja SpiderOak-pesän synkronointijärjestelmä. 

Helppokäyttöisyys

Vaikka SpiderOak ei sinänsä olekaan kauhea, se jättää käyttäjäystävällisyyden kannalta ehdottomasti hieman toivomisen varaa. Päivällisellä ilmeellä ja joskus hämmentävällä asettelulla SpiderOak hyötyisi työpöytäsovelluksensa uudelleensuunnittelusta tai ainakin perusteellisesta opetusohjelmasta, jotta siitä olisi vähemmän hämmentävää uusille käyttäjille..

SpiderOak ONE -sovelluksen työasemaohjelma toimii Windowsissa, Macissa ja Linuxissa, ja siinä on myös mobiilisovelluksia sekä iOS: lle että Androidille. Itse asiassa SpiderOak ONE on listan parhaista online-varmuuskopioista Linuxille. 

Vaikka mobiilisovellukset eivät salli älypuhelimen tai tablet-laitteen varmuuskopiointia, voit käyttää tiedostojasi ollessasi liikkeellä ja hallita varmuuskopiointiasetuksiasi sovelluksissa.

Vaikka online-varmuuskopiointipalveluita ei tunneta kauniista malleistaan, SpiderOakin käyttöliittymä tuntuu melko vanhentuneelta. Uusille käyttäjille voi olla vaikea ymmärtää tarkalleen missä menee, mikä johtaa hieman hämmentävään käyttökokemukseen. Asiakas on jaettu viiteen päävälilehteen: “kojelauta”, “varmuuskopiointi”, “hallinta”, “synkronointi” ja “jaa”.

SpiderOak-Dashboard-välilehti

“Hallintapaneeli” -välilehdessä sinulle annetaan yleiskatsaus varmuuskopiosta, synkronointi- ja jakotoiminnoista sekä luettelo kaikista laitteistasi. Voit myös keskeyttää lataamisen ja tyhjentää jonon, jos sinun on lopetettava varmuuskopiointi tai peruuttaa se kokonaan sen alkamisen jälkeen.

SpiderOak varmuuskopiointi-Välilehti2

Seuraava välilehti, nimeltään “varmuuskopio”, on se, missä määrität itse varmuuskopiointiprosessin ja valitset mitä tiedostoja ja kansioita haluat lähettää. Täällä voit nähdä koko laitteen puurakenteen, ja siellä on myös kätevä painike järjestelmätiedostojen piilottamiseen, mikä on hienoa, koska tämäntyyppiset tiedostot voivat aiheuttaa paljon sotkua, mikä vaikeuttaa etsimäsi löytämistä..

SpiderOak-hallinta-välilehti

Hallitse-välilehdessä saat yleiskuvan kaikista jo varmuuskopioiduista tiedostoista sekä painikkeet tiedostojen lataamiseen nykyiseen laitteeseen ja niiden poistamiseksi palvelimelta. Voit myös piilottaa tai näyttää kokonaiset tiedostopolut saadaksesi helpomman yleiskuvan siitä, mistä tiedostot alkuperäisestä laitteesta tarkalleen ovat lähtöisin.

SpiderOak-SyncTab

“Synkronointi” -välilehdessä voit hallita SpiderOak-pesää-kansiota, joka vastaa synkronointiominaisuudesta. Kuten aiemmin mainittiin, tämä on jotain, mitä et näe liian usein pilvivarmistuksen kanssa.

SpiderOak-Share-välilehti

Lopuksi “jaa” -välilehti antaa sinulle pääsyn jakotiloihisi, johon voit sijoittaa tiedostoja tai kansioita, jotka haluat jakaa helposti muiden ihmisten kanssa. Tämä tila on suojattu salasanalla, joka sinun on annettava kaikille, joiden kanssa haluat jakaa.

SpiderOak-mobiilisovellukset ja Web-asiakasohjelma

Vaikka SpiderOak ONE -palvelussa on saatavana mobiilisovelluksia, niiden toiminnallisuus on hieman rajoitettu. Et voi varmuuskopioida mobiililaitettasi, mutta voit käyttää varmuuskopioituja tietoja työpöydältäsi ja ladata kaikkea, mitä olet sijoittanut pesäkansioon..

SpiderOak-IOS-sovelluksen

Verkkosovellus toimii samalla tavalla kuin mobiilisovellukset, antaa vain mahdollisuuden hallita laitteitasi ja tietojasi sekä ladata varmuuskopioidun sisällön. 

Asiakasta on helppo käyttää, mutta kuten työpöytäsovellus, se tuntuu jonkin verran vanhentuneelta, ikään kuin käyttöliittymän suunnitteluun ja käyttökokemukseen ei panosteta paljon. Se tekee, mitä tekee, joten emme voi valittaa liikaa.

SpiderOak-WebClient

Tiedoston varmuuskopiointi & Entisöinti

Tiedostojen varmuuskopiointi ja palauttaminen on SpiderOak ONE: n päätarkoitus, ja se tekee sen hyvin, huolimatta joistakin puuttuvista ominaisuuksista, kuten kuvapohjaisista ja mobiililaitteiden varmuuskopioista. Varmuuskopioidesi suorittamiseen on paljon vaihtoehtoja, ja kun olet tottunut asetteluun, latausten hallinta on helppoa..

Asentaaksesi varmuuskopiointisuunnitelmasi SpiderOak ONE -sovelluksella, sinun on ensin siirryttävä “varmuuskopio” -välilehdelle (järkyttävä, tiedämme). Täällä näet yleiskatsauksen kaikista laitteesi tiedostoista ja voit valita minkä tahansa valinnan tai poistaa sen valinnan lisätäksesi sen joko varmuuskopiokirjastoon tai poistaaksesi sen.

SpiderOak varmuuskopiointi-Välilehti2

Näytön vasemmalla puolella näet joitain yleisimmistä tiedostokategorioista, kuten elokuvat, kuvat ja musiikki. Valitsemalla nämä, käytännössä valitset vain oletus Windows-kirjastot, joten jos et käytä tätä rakennetta tiedostoillesi, ne eivät aio tehdä paljon.

Oletusarvoisesti SpiderOak ONE suorittaa jatkuvan varmuuskopion, mikä tarkoittaa, että se aloittaa lataamisen heti kun valitset jotain ja paina “Tallenna” -painiketta yläosassa. 

Jos laitteellasi on kuitenkin rajoitetusti resursseja tai yhteydelläsi on tietokatto, haluat todennäköisesti vaihtaa tämän aikataulutettuun varmuuskopioon. Muuten SpiderOak ONE saattaa lopulta syödä kaikki tietosi nopeasti.

SpiderOak varmuuskopiointi-asetukset

Aikataulu antaa sinulle muutama vaihtoehto. Voit valita jonkin ennalta määritellyistä väliajoista – joka vaihtelee viidestä minuutista 48 tuntiin – tai määrittää tietty päivä- tai viikonpäivä, jonka haluat varmuuskopioiden suorittavan..

Voit myös asettaa rajoituksia siihen, mitä SpiderOak ONE varmuuskopioi valituissa kansioissa. Nämä rajoitukset ovat tiedostokokoa, ikää ja tiedostotyyppiä, mikä antaa sinulle paljon hallintaa siitä, mitä haluat tallentaa. Voit esimerkiksi välttää varmuuskopioimasta erittäin vanhojen kansioiden tai tiedostojen varmuuskopioita kaistanleveyden ja tallennustilan säästämiseksi.

SpiderOak-BackupLimits

Jos jatkuva varmuuskopiointi on kytketty pois päältä, voit aloittaa lataamisen oikeassa alakulmassa olevalla “Suorita nyt” -painikkeella tai odottaa vain suunniteltua aikaa. Tämän painikkeen vieressä näkyy “etenemispalkki”, joka näyttää, kuinka paljon online-tallennustilasta käytetään, sekä mahdollisuus tyhjentää kaikki varmuuskopioidut tiedot.

Seurataan SpiderOakia

Voit nähdä nykyisten latausten edistymisen siirtymällä “kojetaulu” -välilehteen, jossa näet osion ”varmuuskopio”. Jos lataus on parhaillaan käynnissä, se sanoo niin täällä. Se kertoo myös, kuinka suuri osa tiedostasi on vielä ladattavissa ja kuinka usein se tehdään. 

Jos siirryt “aktiviteetti” -välilehden päälle, näet yksityiskohtaisen erittelyn kaikista ladattavista tiedostoista, niiden koosta ja siitä, kuinka kauan ne ovat.

SpiderOak-ActivitySubtab

Varmuuskopioitujen tietojen palauttamiseksi tai hallinnoimiseksi sinun on avattava “hallita” -välilehti. Täällä näet täydellisen luettelon kaikista varmuuskopioistasi ja voit vaihtaa laitteiden välillä ikkunan vasemman reunan valikon avulla.

Valitse vain palautettava kohde ja napsauta “Lataa” -painiketta lähellä ikkunan yläosaa, ja SpiderOak ONE kehottaa sinua myöhemmin valitsemaan latauspaikan. Oletuksena tämä on latauskansio, mutta voit muuttaa sen mihin tahansa haluamaasi kansioon tai antaa SpiderOak ONE -sovelluksen palauttaa tiedostot alkuperäiseen sijaintiin laitteellasi.

SpiderOak-Download

Jos haluat poistaa jotain varmuuskopioituasi, valitse kohde ja napsauta Poista-painiketta. Siellä on myös ”muutosloki” -toiminto, joka antaa sinulle yleiskuvan kaikista tiedostoon tai kansioon tehdyistä muutoksista sekä siitä, milloin muutos on tehty ja kunkin tiedoston koko.

SpiderOak-Change-Log

Nopeus

Nopeus on yksi varmuuskopiopalvelun kriittisimmistä ominaisuuksista, koska se voi tehdä eron vankan ja kovan käyttökokemuksen välillä. SpiderOak menee täällä kohtuullisesti hyvin, varsinkin tietojen lataamisessa, mutta lähetysnopeus voi olla parempi.

Tämän testaamiseksi latasimme ja latasimme 3,51 Gt: n kansion, joka oli täynnä erilaisia ​​tiedostotyyppejä, mukaan lukien teksti ja video 25 megabitin / 1,5 megabitin yhteydellä. Tämä tarkoittaa, että täydellisessä maailmassa latauksen tulisi kestää noin 15 minuuttia (ilman palvelinpuolen pakkaamista), ja lataus kesti noin viisi ja puoli tuntia. 

Tämä on kuitenkin vain teoriassa, koska on harvinaista, että nopeudet saavuttavat maksimikapasiteetin tällä tavalla, etenkin koska todelliset yhteysnopeudet voivat vaihdella verkon kuormituksen mukaan. Jotta voimme varmistaa tarkimmat tulokset, suoritimme sekä lataamisen että lataamisen kahdesti ja sisällytimme kunkin keskimääräisen ajan alla oleviin tuloksiin.

Ensimmäinen yritys: Toinen yritys: Keskimääräinen:
Lähetysaika:06:22:0006:46:0006:34:00
Latausaika:03:22puoli kaksi02:26

Testin yhteysnopeuden vuoksi nämä tulokset eivät ole ollenkaan huonoja. SpiderOak-lataus suoritettiin erityisesti salamannopealla nopeudella, jonka määrittelemme tiedostoille, jotka on pakattu palvelinpuolelta, jolloin varsinainen lataus on hiukan pienempi kuin se ensin näyttäisi.

Vaikka olisimme toivoneet, että alkuperäinen lataus tapahtuu hiukan nopeammin, testi suoritettiin planeetan toiselta puolelta SpiderOak ONE: n tietokeskuksista, joten tämä viive ei ole täysin yllättävä. Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleville yhteyksille voit odottaa parempia tuloksia.

Siitä huolimatta, kun alkuperäinen varmuuskopio on valmis, asiat nopeutuvat huomattavasti. Tämä johtuu SpiderOak ONE: n tarjoamasta lohkotason varmuuskopiosta, joka analysoi muutetut tiedostot ja lataa vain muuttuneet osat.

turvallisuus

Turvallisuus on yksi niistä alueista, jolla SpiderOak ONE todella loistaa. Palvelu käyttää kiinteää salausta tiedostojen suojaamiseen sekä levossa että kuljetuksen aikana, ja ryhdytään merkittäviin toimenpiteisiin sen varmistamiseksi, että tietosi ovat turvassa ulkoisen hyökkäyksen tapauksessa..

Tietosi on suojattu 256-bittisellä AES-päästä päähän loppuun yksityisellä salausavaimella, mikä tarkoittaa, että vaikka SpiderOak haluaisi salata tietosi yksin, se ei pystyisi. 

SSL: tä käytetään tietojen suojaamiseen niiden kuljetuksen aikana (tutustu SSL vs TLS -oppaaseemme oppiaksesi, mitä tämä tarkoittaa), estämällä mahdollisia keskitason hyökkäyksiä keräämästä tietojasi varmuuskopioinnin aikana.

On syytä huomata, että jakotihuoneeseesi sijoittamasi tiedostot eivät nauti tämän tason salaisuudesta, koska salausavaimesi ei suojaa niitä. Jos olet kiinnostunut oppimaan lisätietoja siitä, kuinka tietosi suojataan, muista lukea salauksen kuvaus, joka tarjoaa suuren määrän erilaisia ​​standardeja.

SpiderOak-salasanat

Kun kirjaudut sisään web-asiakasohjelmaan tai mobiilisovellukseen, salasanaasi ei tallenneta mihinkään yrityksen palvelimiin, vaan se tallennetaan väliaikaisesti sen muistiin. 

SpiderOak-salasana-Disclaimer

Vaikka tämä on erinomainen tapa varmistaa, että palvelimen tietorikkominen ei vaaranna tiliäsi, se tarkoittaa myös sitä, ettei salasanasi ole mahdollista palauttaa, jos unohdat sen..

Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi vakavasti harkita yhden parhaan salasananhallinnan käyttämistä varmistaaksesi, että tätä ei tapahdu. Jos haluat lisätietoja parhaimmasta valintamme, tutustu Dashlane-arvosteluun tai voit kokeilla SpiderOakin omaa Encryptr-salasananhallintaa.

SpiderOakin tietokeskuksissa on myös huipputasoinen turvallisuus, henkilöstön ollessa avoinna ympäri vuorokauden, sekä HIPAA: n ja GDPR: n mukaisia, vaikka tällä hetkellä ei ole noudatettu virkamiehiä näiden standardien itsevarmentamiseksi. Tietokeskus on Uptime-instituutin luokiteltu tasolle 3, ja se on SAS 70 Type II -yhteensopiva ja karkaistu luonnonkatastrofien varalta.

SpiderOak-Data-Center-Statement

Suurin virhe SpiderOak ONE: n tietoturvassa on kaksifaktorisen todennuksen puuttuminen. Kun otetaan huomioon muuten laajat turvallisuustoimenpiteet, tämä on kuitenkin pieni valitus laajassa asioiden järjestelmässä.

yksityisyys

Kuten turvallisuudesta, meillä ei käytännössä ole mitään valituksia SpiderOakin yksityisyydestä. Huolimatta tietokeskuksiensa ylläpidosta Yhdysvalloissa, SpiderOak on ryhtynyt merkittäviin toimiin – mukaan lukien yksityinen salaus, erinomainen tietosuojakäytäntö ja rajoitettu metatietojen keruu – varmistaakseen, että tietosi pysyvät luottamuksellisina.

SpiderOak ONE sai loistavan osan PR: stä, kun Edward Snowden suositteli sitä jo vuonna 2018 yhdeksi Dropboxin parhaista vaihtoehdoista (tutustu SpiderOak vs. Dropbox vertailuomme), ja tähän on hyviä syitä. Sivusto on erinomainen tietosuojakäytäntö, joka on selkeä ja helppo ymmärtää, ilman minkäänlaisia ​​huomautuksia, jotka yritykset usein hiipivät.

Keskitettyä metatietotietokantaa ei ole, koska se tallennetaan paikallisesti laitteellesi yrityksen palvelimille. Se kuitenkin kerää joitain henkilökohtaisia ​​tiliisi ja maksutietoihisi liittyviä metatietoja pääasiassa laskutusta ja laadunvalvontaa varten sekä auttaa yritystä palvelun edelleen kehittämisessä.

SpiderOak-palvelimen sijainti

SpiderOak ONE on avoin siitä, että sen tietokeskukset sijaitsevat Yhdysvalloissa, mikä olisi yleensä hieman ongelma, kun otetaan huomioon maan huono asenne digitaaliseen yksityisyyteen ja sen erilaisiin lakeihin ja hallitusohjelmiin, kuten isänmaallisuuslaki ja PRISM. 

Koska Yhdysvallat on pahamaineisen viiden silmän vakoojaverkon ensisijainen hyötyjä, on helppo nähdä, miksi tämä saattaa olla ongelma yksityisyydelle.

Onneksi SpiderOak ONE: n toteuttama yksityinen päästä päähän -salaus tarkoittaa, että palvelu on ”nolla tietämystä”, mikä tarkoittaa, että vaikka Yhdysvaltojen viranomaiset taipuisivät lihaksiaan ja päättäisivät pakottamaan yrityksen paljastamaan tietoja, SpiderOak ei fyysisesti kykene salaamaan varmuuskopioidut tiedot.

SpiderOak-Privacy-suoja

Palaten takaisin tietosuojakäytäntöön, siinä todetaan suoraan, että käyttäjien henkilökohtaisia ​​tietoja ei myydä kolmansille osapuolille tai jaeta mainostajille. 

Tietoja voidaan kuitenkin jakaa tietyissä erityisolosuhteissa, kuten viranomaisten kanssa lain noudattamiseksi, luotettavien kolmansien osapuolten kanssa, sulautumisen yhteydessä toisen yrityksen kanssa ja muiden SpiderOak-tuotteiden, kuten Semaphorin, järjestelmänvalvojien kanssa.. 

Käyttäjätunnuksesi, jakamistunnuksesi ja / tai etunimesi jaetaan myös muiden käyttäjien kanssa, ja henkilökohtaisista tunnisteista poistettuja kokonaistietoja käytetään SpiderOakin tuotteiden analysointiin..

Mikäli tahansa näistä tapauksista tapahtuu, SpiderOak ilmoittaa käyttäjille heidän jakamansa tiedot, paitsi jos yritys uskoo, että paljastaminen voi aiheuttaa toisen henkilön henkilövahinkoja..

Asiakaspalvelu

Vaikka SpiderOakin asiakastuki on kunnollista, se jättää hieman toivomisen varaa, koska ei ole tukifoorumia tai tapaa tavoittaa nopeasti tukiosastolle.. 

Pikaviestejä tai puhelintukea ei ole saatavana, joten sinun on lähetettävä sähköpostia koskeva pyyntö ja odotettava vastausta. Tukitoimiston miehitys on vain maanantaista perjantaihin klo 9.00–17.00, joten tämä tarkoittaa, että saatat joutua odottamaan koko päivän ylöspäin vastausta.

SpiderOak-SupportPage

Testaaksemme sen reagointikykyä, lähetimme sähköpostipyynnön, joka koski yhteyden muodostamista SpiderOak ONE -palvelimiin. Saimme vastauksen 10 tunnissa, mikä ei ole ollenkaan huono, koska pyyntömme lähetettiin aukioloaikojen ulkopuolella, ja siihen vastattiin vain 10 minuutin kuluessa tukiosaston avaamisesta liike-elämälle aamulla..

Siellä on myös etsittävä tukisivu, joka on täynnä yleisiä ongelmia ja korjauksia, jotka voivat auttaa sinua hetkessä, jos et halua odottaa sähköpostipyyntösi käsittelyä. Vaikka olisimme halunneet nähdä joko chat- tai puhelinvaihtoehdon, sähköpostikyselyyn vastaamisen nopea ja hyödyllinen luonne tasaa jonkin verran tätä.

Tuomio

Se päättää SpiderOak ONE -katsauksen. Vaikka SpiderOak ONE on epäilemättä hyvä palvelu, sen suhteellisen jyrkkä hinnoittelu ja tiettyjen ominaisuuksien, kuten kiintolevyn kuvantamisen ja kuriirien palautumisen, puute tarkoittavat, että se jää hiukan jäljelle joistakin kilpailijoista..

Sekä tietoturva että yksityisyys ovat huippuluokkaa, vaikka puuttuisi kaksifaktorisesta todennuksesta. Siksi, jos olet erityisen huolestunut tietosi turvallisuudesta ja nimettömyydestä, SpiderOak ONE on erinomainen valinta varmuuskopiointipalvelulle.

Mitä mieltä olet SpiderOak ONE -katsauksestamme? Oletteko samaa mieltä siitä, että se on loistava valinta, jos etsit turvallista ja varmuuskopioratkaisua, jolla on pääsy epätavallisiin ominaisuuksiin, kuten synkronointi ja jakaminen? Luuletko muuten, että se jää muista markkinoilla olevista vaihtoehdoista? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map