Norton Online Backup Review – päivitetty 2020

Norton Online Backup Review

Palvelu, joka tuntuu huonosti päivätyltä melkein kaikilta osin; vaikka sillä on joitain säästöarmoja, mikään näistä ei ole vakuuttavia syitä suositella sitä.


Paras Online Backup arvostelut

Tämän Norton Online Backup -katsauksen aikana esittelemme sinulle katastrofipaikkaratkaisun, jota ihmiset ovat voineet löytää käytöstä viisitoista vuotta sitten. 25 Gt: n varmuuskopion avulla Norton Online Backup ei vain ole varustettu nykyisten varmuuskopiointitarpeiden hoitamiseen, ei silloin, kun kiintolevyjen kapasiteetti on yleensä 10–100-kertainen verrattuna tähän määrään..

Niukan varmuuskopiotiedon lisäksi Norton Online Backup tuntuu vanhenevan muilla tavoilla, kuten kiinni kömpelöllä selainpohjaisella lähestymistavalla sen sijaan, että kehittää kykenevää työpöytäohjelmaa eikä tarjoa yksityistä salausta.

Nykyaikaisemman ratkaisun löytämiseksi suosittelemme tutustumaan parhaaseen online-varmuuskopio-oppaaseemme. Tai voit valita satunnaisesti minkä tahansa muun online-varmuuskopion online-varmuuskopiointikirjastamme. Se on varmasti parempi.

Mutta jonkun siellä olevan Norton-fanipojan vuoksi meidän on jatkettava. Jatka lukemista kaikki häikäisevät yksityiskohdat online-varmuuskopion versiosta menneisyydestä. Norton tarjoaa myös 15 päivän ilmaisen kokeilujakson edelleen kiinnostuneille.  

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Norton Online Backup -sovellukselle

ominaisuudet

Norton Online Backup tarjoaa tiedostojen, kuten tietokoneen kiintolevylle tallennettujen tiedostojen, kuvien ja videoiden, varmuuskopioinnin. Niiden avulla voidaan palauttaa tiedostot kaatumisen, tiedostojen vioittumisen tai jopa varastetun tietokoneen tapauksessa..

Ohjelmisto on pääosin selainpohjainen ja siinä on vain ohut työpöytäohjelma, joka on harvinaista online-varmuuskopiointimaailmassa. Puhumme käyttökokemuksesta, joka ei ole hyvä, myöhemmin tässä katsauksessa.

Varmuuskopiointi on saatavana sekä Windowsille että Macille. Linuxia ei tueta. Ei myöskään älypuhelimia, ulkoisia asemia tai NAS-varmuuskopioita. Katso paras varmuuskopio Linuxista tai paras varmuuskopio NAS-arvosteluista, jos jompikumpi niistä on sinulle tärkeä.

Norton Online Backup ei tarjoa mobiilisovelluksia Androidille tai iOS: lle joko tietojen varmuuskopiointiin tai edes vain niiden käyttämiseen. Se on yksi harvoista online-varmuuskopiointitoimittajista, joka ei tee niin. Voit kuitenkin ainakin käyttää tiedostoja etäyhteyden kautta millä tahansa selaimella.

Vaikka lähestymistapa on epätavallinen, Nortonilla on monia ominaisuuksia, joita olemme odottaneet online-varmuuskopioinnista. Voit ajoittaa varmuuskopioita tai valita jatkuvan varmuuskopion. Voit varmuuskopioida myös tiedostotyypin ja sijainnin perusteella ja asettaa sääntöjä tiedostojen sulkemisille ja poissulkemisille.

Norton säilyttää aiemmat tiedostoversiot 90 päivän ajan, jos haluat peruuttaa ei-toivotun muutoksen tai tiedostovikaantumisen. Norton Online Backup säilyttää tietokoneeltasi poistetut tiedostot pilvessä, kunnes olet poistanut ne sieltä (tosi arkistointi).

Joitakin tärkeitä puuttuvia ominaisuuksia ovat lohkotason varmuuskopiot ja yksityinen salaus, jotka molemmat ovat yleisiä varmuuskopiointikilpailun keskuudessa. Kuvapohjainen varmuuskopio, vähemmän yleinen, on toinen ikävä asia. Tutustu parhaaseen kuvapohjaiseen varmuuskopiomme sisältäviin ideoihin.    

hinnoittelu

Norton Online Backup tekee ostopäätöksistä yksinkertaisia ​​sillä perusteella, että valita on vain yksi suunnitelma. Jälleen kerran, yksi suunnitelma tarjoaa vain 25 Gt varmuuskopiota, joten useimpien ostopäätös on todennäköisesti ”kova pass”.

Tavallisella kuluttajalla on yksinkertaisesti paljon enemmän varmuuskopioita kuin 25 Gt. Hinta 49 dollaria vuodessa, se ei ole edes paljon. Samasta hinnasta voit saada vuoden rajoittamattoman varmuuskopion Backblazesta (lue Backblaze-arvostelu).

Norton Online Backup antaa sinun suojata jopa viisi tietokonetta yhdellä tilauksella. Joten jos sinulla on viisi tietokonetta, joissa on 5 Gt kiintolevy, olet hyvissä käsissä.

Helppokäyttöisyys

Norton Online Backup jakaa prosessit melko ärsyttävästi haalean työpöytäohjelman ja kömpelön selainliittymän välillä. Sinun on hypätä näiden kahden välillä saadaksesi varmuuskopiosuunnitelmasi, mikä on vähän päänsärky.

Voit esimerkiksi lisätä tiedostotyyppejä automaattista varmuuskopiointia varten selainkäyttöliittymän kautta. Yksittäisten tiedostojen lisäämiseksi sinun on kuitenkin käytettävä työpöytäohjelmaa (tarkista CloudBerry Backup -katsauksesta esimerkki palvelusta, joka on monimutkainen, mutta helppo käyttää).

Itse työpöytäasiakas on valitettavasti erittäin paljain luiden. Se on rakennettu rajoitetun valikon ympärille, joka avautuu tehtäväpalkista, eikä täysin ohjelmoidusta ohjelmasta. Se tuntuu puolivalmiselta, kuten Nortonin kehitysryhmä päätti hylätä projektin puolivälissä.  

Samoin selaimen käyttöliittymä tuntuu alikehittyneeltä. Kesti jonkin aikaa selvittää, miten se kaikki toimi, mikä kiihtyi reaktiottomuudesta ja tosiasiasta, että selaimessa tapahtuu usein jotain, jonka vuoksi työpöydälläsi avautuu jokin toiminto, mutta se ei tee mitään kiinnittääksesi huomioasi siihen. tosiasia.

Lyhyesti sanottuna, Norton Online -varmuuskopiointia ei vain ole kovin helppoa tai hauskaa käyttää. Olisi parempi noudattaa lähestymistapaa, jota useimmat muut online-varmuuskopiointipalvelut ovat käyttäneet, eli antaa sinun hallita suurimpaa tai osaa varmuuskopiointiprosessista täydellisen työpöydän asiakasliittymän kautta. Parhaista käytännöistä on jotain sanottavaa, kun on kyse intuitiivisen käyttökokemuksen rakentamisesta.    

Varmuuskopioida & Elpyminen

Sinun on asennettava työpöytäohjelma, jotta Norton Online Backup toimisi suojaamaan kiintolevyäsi. Asiakkaan asentaminen luo tehtäväpalkkikuvakkeen, jota voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella, jolloin näkyviin tulee asetusvalikko.

Kun valitset ”koti”, selainliittymä avautuu. Voit valita ”lisää varmuuskopioon” lisätäksesi kansioita ja tiedostoja varmuuskopiointisuunnitelmaan, mutta tämä piti tehdä erikseen, mikä on aikaa vievää. Useimpien online-varmuuskopiointityökalujen avulla voit valita useita kansioita ja tiedostoja kerralla.

Verkkokäyttöliittymä helpottaa varmuuskopiointisuunnitelman asettamista. “Mitä” -välilehdeltä (mikä tiivistää kokonaisvaikutuksemme Norton Online Backupista) voit valita Norton-tiedostotyyppejä, jotka varmuuskopioivat automaattisesti.

Oletusarvon mukaan yhteystiedot, taloudelliset tiedostot, musiikki, kuvat, sähköposti, Internet-suosikit, toimistotiedot ja video ovat kaikki saatavana luokkina. Voit myös lisätä tiedostotunnisteita varmuuskopiointiin automaattisesti.

Norton Online Backup etsii vain tiedostoja lähteistä, jotka olet määrittänyt sille, mikä Windowsissa on oletuksena vain “käyttäjät” -kansio. Voit lisätä lisää lähteitä ja myös kehottaa Nortonia varmuuskopioimaan tietyt kansiot ja tiedostot polun mukaan.

Varmuuskopiointiaikataulu tapahtuu selaimen “kun” -välilehden kautta, joka on “asetukset” -näkymässä.

Voit valita ”automaattiset” varmuuskopiot, jotka pitävät tiedostosi tarvittaessa varmuuskopioina, tai ajoittaa päivittäin, viikoittain tai kuukausittain. Siellä on myös manuaalinen vaihtoehto, joka tarkoittaa, että ohjelmisto varmuuskopioi vain, kun käsket sen.

Se on melko paljon mitä tarvitset tietokoneen varmuuskopiointiin.

Tiedostojen palauttaminen käynnistetään valitsemalla ”palauta” tehtäväpalkin valikosta, joka avaa selainikkunan.

Voit palauttaa kaiken tai valita tiedostot. Voit myös palauttaa tiedostot alkuperäiseen sijaintiinsa tai erityiseen ”palautettuun kansioon”. Norton ei anna sinun valita omaa sijaintiasi palautettavaksi, kuten muut varmuuskopio-ohjelmat tekevät.

Valitettavasti on olemassa paljon suurempi ongelma, joka on, että emme pystyneet palauttamaan testitiedostoamme onnistuneesti. Tämä testitiedosto oli 1 Gt, joten voi olla, että Norton ei pysty käsittelemään samankokoisia tiedostoja. Kuitenkin se kertoi meille, että se on varmuuskopioitu ja ilmoitti käyttävänsä 1 Gt 25 Gt varmuuskopiotiltamme.

Olemme kasvaneet epäluuloisiksi, kun sovellus kertoi meille, että tiedosto on varmuuskopioitu alle puolen minuutin kuluttua, mikä ei ole mahdollista tämän kokoiselle tiedostolle. Joten periaatteessa työkalu valehteli meille. Yritimme varmuuskopioida pienempiä tiedostoja, eikä meillä ollut ongelmia niiden kanssa. Jos päätät käyttää Nortonia, todennäköisesti et työskentele isojen tiedostojen kanssa.

Nopeus

Päätimme suorittaa Norton Online Backup -suorituskyvyn testauksen varmuuskopioimalla 1 Gt: n pakatun kansion, joka koostuu eri tiedostotyypeistä. Tätä testiä käytämme kaikissa online-varmuuskopioissa. Kuten yllä todettiin, Norton ei onnistunut lähettämään testitiedostoamme.

Tämän valossa emme voi oikeasti puhua nopeudeltaan suhteessa muihin palveluihin. Sillä mitä kannattaa, pystyimme lähettämään pienemmät tiedostot onnistuneesti ja kohtuullisen nopeasti. Nämä tiedostot, kaikki alle 25 Mt, kestivät vain muutaman sekunnin.

turvallisuus

Norton Online Backup sekoittaa tiedostot sekä siirrettäessä käyttämällä 128-bittistä salattua SSL: ää että levossa käyttämällä 256-bittistä AES-tiedostoa. Sekä siirrossa että levossalaus on odotettavissa pilvipalvelun pilvipalvelun turvatoimenpiteinä, ja AES on nykyään käytetty vakioprotokolla..

Se on hyvä Norton Online Backup -toiminnon kannalta. Palvelu ei kuitenkaan anna yksityisen salauksen mahdollisuutta, kuten useimmat hyvämaineiset online-varmuuskopiot.

Sen sijaan Norton pitää aina salausavaimet kiinni. Vaikka tämä tarkoittaa, että yritys voi nollata salasanasi, jos kadotat sen, yksityistä salausta (jota kutsutaan myös nolla tietämyksen salausksi) ​​pidetään turvallisempana ja ominaisuutena, jota yleensä suosittelemme.

Kaksitekijäinen todennus on toinen puuttuva ominaisuus. Sen puuttuminen on itse asiassa vahingollisempaa kuin yksityisen salauksen puuttuminen, koska se on keino suojata heikoilta salasanahalkeamilta – yksinkertaisempi tapa identiteettivarkauksiin kuin tietorikkomukset.

Kaksifaktorinen todennus on yllättävän harvempaa online-varmuuskopioissa kuin yksityinen salaus. Henkilökohtaisia ​​vaihtoehtoja sekä yksityisellä salauksella että kaksifaktorisella todennuksella ovat Backblaze, Carbonite ja Zoolz (lue Zoolz-arvostelu).  

Tuki

Kaikista puutteistaan ​​Norton Online Backup tarjoaa ainakin hyvän tuen 24/7 live-chatin muodossa.

Tukiteknikot eivät tue vain Norton Online Backup -palvelua. ne tukevat myös Norton Antivirus, Norton Security, Norton VPN (ei parhaiden VPN-ryhmien joukossa) ja kaikkia muita Norton-sovelluksia.

Testaamallamme chat-tukea, agentit näyttivät vievän melko aikaa etsimään vastauksia, mikä on ymmärrettävää ottaen huomioon, kuinka monta tuotetta he tukevat. Kaikissa tapauksissa he palasivat vastauksilla, jotka kaikki olivat kuitenkin esitettyjen kysymysten mukaisia.  

Chatin lisäksi Norton ylläpitää tukiartikkelikirjastoa Norton Online Backup -sovellukselle. Kirjasto on haettavissa, mutta vähän harva. Hakuvaihtoehto palauttaa tulokset myös Norton-keskustelupalstalta, jolla, vaikka se ei ole kovin aktiivinen, on siinä hyödyllistä tietoa.

Tuomio

Jos etsit kotitietokoneellesi korjaavaa ratkaisua etkä tiedä paljon maisemasta, Norton Online Backup saattaa kiinnittää huomion nimeentunnistuksen perusteella. Symantecin Norton on toimittanut joitain suosituimmista virustentorjunta- ja tietoturvaohjelmistoista yli 25 vuoden ajan.

Suosittelemme, että jatkat etsimistä. Norton Online Backup ei vain mittaa parhaita käytettävissä olevia online-varmuuskopiovaihtoehtoja. Käyttäjäkokemus on hajautettu, ei ole mobiilisovelluksia eikä yksityisen salauksen vaihtoehtoja. Suurien tiedostojen lähettämisessä on myös vaikeuksia.

Vaikka kaikki tämä ei olisi totta, 25 Gt varmuuskopiointitilaa ei vie sinut pitkälle. Jos se sopii jotenkin tarpeisiisi, suunnilleen samasta hinnasta voit saada 2TB varmuuskopion IDrivellä tai rajoittamattoman varmuuskopion Backblaze-ohjelmalla, jotka molemmat tarjoavat myös paljon parempia käyttökokemuksia (tutustu IDrive vs Backblaze -säätiöihimme).  

Se on kaikki räpytys, jota aiomme tehdä nyt Norton Online Backupissa. Jätä loput siitä sinulle, lukijamme, alla oleviin kommentteihin. Tai kerro meille, mitä meiltä puuttuu. Joka tapauksessa, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map