Apple Time Machine -katsaus – päivitetty 2020

Apple Time Machine -katsaus

Time Machine on varmuuskopioratkaisu useimmille Apple-faneille, mutta pilvi tarjoaa aivan liian monia etuja suosittelemaan tätä valmiiksi pakattua, laitteistopohjaista ohjelmaa.


Paras Online Backup arvostelut

Monille macOS-käyttäjille Applen alkuperäinen varmuuskopio-ohjelmisto, Time Machine, on ensimmäinen ja viimeinen rivi kovalevyn vikojen torjunnassa. Ja miksi ei? Se on helppokäyttöinen, suojaa tiedostoja nopeasti ja perusteellisesti ilmaiseksi.

Vaikka Time Machine saattaa saada työnsä päätökseen, sen riippuvuus paikalliseen tallennustilaan tarkoittaa, että et käytä pilviäsi. Tämä tarkoittaa sitä, että saatat puuttua turvatasolta, kun tiedot tallennetaan RAID-palvelimille kovetetussa tietokeskuksessa.

Pilvivaihtoehtojen suhteen kannattaa harkita Cloudwards.net-suosikkeja, Backblaze ja IDrive tai tutustua parhaaseen Mac-varmuuskopio-artikkeliin. Meillä on myös kattavampi online-varmuuskopio-ohje Mac-käyttäjille, joilla on enemmän pilvivaihtoehtoja. Muutoin voit nauttia katsauksestamme, kun yksityiskohtainen kuvaus Apple Time Machinen eduista ja haitoista.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Apple Time Machine -sovellukselle

ominaisuudet

Time Machine on suunnilleen yhtä toimimaton kuin varmuuskopiointityökalu voi saada. Monille käyttäjille se tulee olemaan hieno; muille se on syy harkita vaihtamista täydellisemmälle varmuuskopiointityökalulle, kuten CloudBerry Backup tai jopa Duplicati (tutustu CloudBerry Backup- tai Duplicati-arvosteluihimme saadaksesi lisätietoja näistä kahdesta palvelusta).

Ehkä suurin puuttuva ominaisuus on, että Time Machine ei varmuuskopioi pilveen. Se on tarkoitettu vain paikalliselle varastoinnille. Lisäksi se ei anna sinun luoda omaa varmuuskopiointiaikataulua. Voit joko käyttää automaattisia tai manuaalisia varmuuskopioita ja siinä kaikki.

Yksi alue, jolla Time Machine ohittaa useimmat varmuuskopiointivaihtoehdot, on se, että se varmuuskopioi kaikki tiedostot, myös järjestelmätiedostot. Vaikka tämä on hienoa, vaihtoehto tiettyjen tiedostotyyppien varmuuskopioinnista olisi tervetullut, koska tiedostojen poissulkeminen on manuaalinen, työläs prosessi.

Kohde- ja automaattisen tai manuaalisen varmuuskopion lisäksi ainoa todellinen vaihtoehto, jonka saat Time Machinen avulla, on se, salaako varmuuskopioidut tiedostot.

hinnoittelu

Apple Time Machine on ilmainen macOS: n kanssa. Sinun on kuitenkin ostettava paikallinen tallennustila. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on Applen oma tuotemerkki, jossa on WiFi-yhteensopiva tallennustila, Time Capsule.

Jotkin verkkoon liitetyn tallennuslaitteen (NAS) merkit ovat myös yhteensopivia Time Machine -sovelluksen kanssa tai voit käyttää ulkoista kiintolevyä, joka käyttää USB-yhteyttä.

Helppokäyttöisyys

Time Machine asennetaan esiasennettuna macOS: iin, ja kuten jäljempänä olevasta Tiedostojen varmuuskopio-osiosta keskustellaan, se on enimmäkseen automatisoitu. Ainoa kiintolevyn varmuuskopioinnin aloittaminen on valita varmuuskopiopaikka.

Time Machine varmuuskopioi kaikki tiedostot, mukaan lukien järjestelmätiedostot. Tästä syystä huoltoa on vain vähän, ellet halua rajoittaa sitä, mitä esineitä suojataan.

Jos sinulla on paikallinen asema, jossa ei ole paljon tilaa, saatat joutua tekemään niin, jolloin työsi leikataan puolestasi, koska joudut sulkemaan pois kaikki yksittäiset kohteet, joita et halua varmuuskopioida. Olisi parempi, jos Time Machine antaisi sinulle mahdollisuuden sulkea kohteet pois tiedostotyypin mukaan.

Itse työkalut ovat melko selviä, mutta se ei oikeastaan ​​vaadi mitään monimutkaisuutta ottaen huomioon, kuinka vähän se voi tehdä.  

Tiedoston varmuuskopiointi & Entisöinti

Napsauta Time Machine aloittaaksesi varmuuskopiointisuunnitelman määrittämisen. Ensimmäinen asia, jonka se kysyy teiltä, ​​on valita varmuuskopion kohde.

Time Machine -sovellus käynnistyy.

Varmista, että tietokoneeseen on kytketty joko paikallinen asema (alustettu Mac-tietokoneille) tai, jos haluat saada mielikuvitusta, yhteys Apple Time Capsuleen. Time Capsule on Applen oma tuotemerkki paikalliselle tallennukselle. Niiden koko on 2TB ja 3TB, ja ne muodostavat yhteyden langattoman verkon kautta. Toimii myös iOS-laitteiden, Apple TV: n ja Windows PC: n kanssa.

Time Machine ei anna sinulle mahdollisuutta tallentaa pilveen. Tämä on melko suuri haitta verrattuna palveluihin, kuten CloudBerry Backup, kuten joiden avulla voit valita noin 50 eri pilvitallennusintegraatiosta, kuten Dropbox, Google Drive, Amazon S3 ja Backblaze B2.

Kun olet valinnut varmuuskopion, Time Machine alkaa varmuuskopioida tietojasi.

Tämä ensimmäinen varmuuskopiointi vie melko vähän aikaa, tosin on nopeampaa kuin varmuuskopiointi pilveen. Valmistuttuaan Time Machine toimii taustalla ja suorittaa automaattiset varmuuskopiot.

Time Machine säilyttää tunnin varmuuskopiot edellisen 24 tunnin ajan, päivittäiset varmuuskopiot edeltävien 30 päivän ajalta ja viikoittaiset varmuuskopiot kaikista aiemmista kuukausista. Varmuuskopiot ovat vähittäisiä, joten vain tiedostot varmuuskopioidaan vain, jos niitä on muutettu.

Jos asema täyttyy, Time Machine poistaa automaattisesti vanhimmat varmuuskopiot. Tästä syystä kannattaa harkita ulkoisen aseman käyttämistä, joka on huomattavasti kiintolevyä suurempi.

Voit myös varmuuskopioida manuaalisesti milloin tahansa ja sulkea automaattiset varmuuskopiot kokonaan.

Kun palautat tiedostoja, voit valita uusimman version tai aiemmat versiot, jos ne ovat saatavilla. Time Machine voi sisältää myös laitteen kiintolevylle tallennettuja valokuvia. Voit käyttää näitä palauttaaksesi, jos sinulla ei ole välitöntä pääsyä kiintolevyllesi.

Ennen tiedoston palauttamista voit napsauttaa välilyöntiä ja esikatsella sitä ja varmistaa, että se on haluamasi.

Vaihtoehtoisesti voit palauttaa kaiken varmuuskopioimasi kerralla macOS Recovery -ohjelmasta.

Voit myös kopioida tiedostoja toiseen Mac-tietokoneeseen siirtoapurin avulla.

turvallisuus

Time Machine -turvallisuudesta ei todellakaan ole paljon sanottavaa, sillä sen turvallisuus on yhtä tärkeää kuin paikallisen aseman pitäminen. Voimme kuitenkin sanoa, että paikalliset asemat eivät yleensä ole paras tapa suojata tietosi.

Niitä on helppo varastaa ja vahingoittaa. Pilvitallennuspalvelut, kuten Backblaze, sijoittavat sen sijaan tietosi turvallisiin tietokeskuksiin, jotka on suunniteltu estämään sekä fyysisiä että virtuaalisia varkauksia.

Lisäksi pilvipalvelimet tarjoavat yleensä RAID-infrastruktuurin, mikä tarkoittaa, että tiedostosi tallennetaan useille palvelimille redundanssia varten. Tällä tavoin, jos levy kaatuu, et menetä tietojasi. Ainoa tapa saavuttaa Time Machinen suojaustaso on ostaa RAID-tallennuslaite.

Ainoa Time Machine -sovelluksen turvaominaisuus on salausvalinta, jonka voit kytkeä päälle tai pois. Näin salat tiedostot ennen lähettämistä paikalliselle asemaan.

Tuki

Apple ylläpitää vain Time Machinen tukiportaalia. Sieltä löydät oppaat aloittamiseen ja vianetsintään. Artikkeleita ei voi hakea, mutta sinun ei todellakaan tarvitse tehdä: selaamista varten ei ole niin monta. Se, mikä on saatavilla, on ainakin hyvin kirjoitettu.

Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi, voit ottaa yhteyttä Applen tukeen, mikä on itse asiassa melko hyvä. Ohjekanaviin kuuluvat puhelin ja suora keskustelu. Ainoa todellinen ongelma on, että joudut hakemaan ohjatun ohjatun toiminnon, jotta pääset tosille kanavalle, eikä Time Machinelle ole selvää polkua.

Kun pääset sivulle, jolla voit valita live-tuen, odotusajat eivät ole pitkiä. Suoritimme testimme lauantaina iltapäivällä, ja live chat-odotukset olivat viisi minuuttia. Puhelintukea oli kaksi.

Applella on myös käyttäjäfoorumi, ja tietysti voit aina käydä paikallisessa Applen palvontapaikassa.  

Tuomio

Jos sinulla ei ole mitään mielenkiintoa varmuuskopioida pilviä ja sinusta tuntuu, että roisketaan Apple Time Capsulessa, on suhteellisen vähän syitä olla käyttämättä Time Machinea. Se on ilmainen ja suhteellisen helppo käyttää.

Varmuuskopiot tehdään oletusarvoisesti automaattisesti ja vähitellen joka tunti, ja useimmat Apple-tietokoneet pakkaavat tarpeeksi hevosvoimaa, jotta prosessin ei pitäisi estää YouTube-suoratoistoa..

Jos olet kuitenkin pitänyt online-varmuuskopion arvoa, kannattaa ehkä harkita monipuolisempaa työkalua, kuten CloudBerry Backup, joka tukee sekä paikallisia että pilvivarmuuskopioita..

Jos haluat käyttää sekä Time Machinea että varmuuskopiota pilveen, suosittelemme antamaan Backblaze-ilmeen. Se maksaa vain 5 dollaria kuukaudessa, antaa sinulle rajattoman varmuuskopion ja varmuuskopioi tiedostotyypin mukaan. Yksinkertaisuutensa ansiosta se on loistava pariksi Time Machine -sovelluksen kanssa.

Se on kaikki mitä meidän on sanottava aiheesta Apple Time Machine. Emme ole suuria faneja, mutta työ saadaan aikaan. Otamme mielellämme vastaan ​​omat ajatuksesi aiheesta alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map