30 sovellusideaa pienyrityksellesi vuodelle 2020

Yrityksen johtaminen on vaikeaa. Vastuuvelvollisuuksia on paljon ja se voi tulla ylivoimaiseksi jopa parhaimmillaan. Onneksi elämme aikakaudella, jossa meillä on sovellus melkein kaikesta ja olemme laatineet luettelon 30: sta, joiden pitäisi helpottaa asioiden käsittelyä.


Tässä artikkelissa olemme kuratoineet huolellisesti ja koottaneet parhaimmat sovellusideat pienyrityksille. Luettelo sisältää kaiken kirjanpito-sovelluksista yhteistyön ja kommunikoinnin helpottaviin sovelluksiin. Olemme myös jakaneet luettelon eri luokkiin, joten sinun on helppo valita oikea sovellus yrityksellesi.

Miksi pienille yrityksille tarkoitetut sovellukset ovat hyödyllisiä

Pienyrityksillä on yleensä rajoitetut budjetit ja vain kourallinen henkilöstöä. Alla olevien sovellusten käytön avulla voit maksimoida tuottavuuden ja säästää siten aikaa ja rahaa. Esimerkiksi kirjojen pitäminen voi usein syödä paljon aikaa, kun jokaisesta veloituksesta on kirjoitettava manuaalisesti tai käsiteltävä työntekijän palkkalaskelmaa käsin.

Kuvittele nyt kirjanpito-sovellus, joka voisi tunnistaa kaikki kulut ja maksaa työntekijöillesi ajoissa ilman, että edes nostat sormea. Kuulostaa uskomattomalta, eikö niin?

Sitten ovat ajoitussovellukset, jotka toimivat apulaisena ja auttavat sinua asettamaan kokoukset aikataulun mukaan ilman edestakaisin sähköposteja..

Käyttämällä näitä yrityssovelluksia voit säästää aikaa ja keskittyä yrityksesi kriittisiin osiin. Vaikka tällä hetkellä on saatavana paljon sovelluksia, oikeiden sovellusten valitseminen riippuu vaatimuksista ja budjetista. Siksi on parempi ajatella ensin kaikki vaatimuksesi ja sitten käydä läpi laaja luettelo yrityssovelluksista.

Kirjanpito-sovellukset

Oikean kirjanpidosovelluksen valitseminen tarkoittaa sitä, että sinun ei koskaan tarvitse kirjoittaa pääkirja-tietoja manuaalisesti, maksaa ylimääräistä työntekijän palkkasummasta tai luoda laskuja. Tällä hetkellä on saatavana paljon kirjanpito-sovelluksia, jotkut parempia kuin toiset, ja olemme laatineet viisi suositusta.

QuickBooks Online

QuickBooks Online on hieno pilvipohjainen kirjanpitotyökalu, vaikka sillä ei ole samoja ominaisuuksia kuin työpöydällä. Pienyrityksille suunnattu QuickBooks Online antaa sinun käsitellä koko yrityksesi taloudellista loppua. Siinä on sisäänrakennetut kauppiaspalvelut, joiden avulla asiakkaat voivat myös maksaa sinulle suoraan.

Työkalun avulla voit myös integroida pankkitilisi, käsitellä työntekijöiden palkanlaskentaa sekä luoda raportteja ja laskuja. Ainoa QuickBooks Online -haittapuoli on, että saatat viedä jonkin aikaa tottua siihen, koska sillä on paljon ominaisuuksia.

Xero

Verrattuna muihin sovelluksiin, Xero ottaa monia vakioominaisuuksia ja yhdistää ne helposti ymmärrettävään käyttöliittymään tuskin minkäänlaisella hämmentävällä žargonilla. Työkalu tukee suurta määrää kolmansien osapuolien sovelluksia, minkä ansiosta se voi tarjota useita ominaisuuksia ajan seurannasta luottokorttimaksuihin..

Koska Xero on melko uusi työkalu, se on jatkuvasti meneillään. Verrattuna QuickBooks Online -palveluun, jälkimmäinen tukee ilmeisesti enemmän palkka- ja pankkisyöttövaihtoehtoja, mutta samalla Xero lisää myös uusia ominaisuuksia päivittäin.

Vaikka se ei ehkä ole paras työkalu suurille yrityksille, se on ehdottomasti hyvä kirjanpitotyökalu freelancereille ja pienyrityksille, joiden budjetti on tiukka.

Aalto

Henkilökohtainen suosikkini, Wave, on yksi harvoista ilmaisista kirjanpidosovelluksista, jonka olemme tarkistaneet, ja se on yhtä hyvä kuin luettelossamme olevat maksetut sovellukset (vaikka se veloittaa palkka- ja kauppiaspalveluista).

Sovellus on käyttäjäystävällinen ja mahdollistaa laskujen mukauttamisen, pankkisyötteet, laskutuksen ja raportoinnin. Koska se on ilmainen työkalu, saat vain perusominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että edistyneet ominaisuudet, kuten varastot ja ajan seuranta, eivät ole käytettävissä.

Wave on loistava kirjanpidosovellus, jos olet vain upottamassa varvasa pilvipohjaisiin kirjanpitotyökaluihin tai jos olet kuin minä freelancerina, joka ei ole vielä valmis käyttämään 10-20 dollaria kirjanpito-ohjelmaan..

FreshBooks

Tuoreet kirjat ovat saattaneet alkaa yksinkertaisena laskutusohjelmana, mutta se on muuttunut melkein täydelliseksi kirjanpitopaketiksi. Kirjanpitotyökalulla on hyvin yksinkertainen ja puhdas käyttöliittymä, mutta se voi johtua siitä, että sillä on vain perusominaisuudet, kuten laskutus, ajan seuranta ja valuutanmuutos.

Sillä ei ole kykyä seurata laskuja, käsitellä palkanlaskentaa, ja se sallii pankkitilien integroinnin vain Pohjois-Amerikassa. Kaiken kaikkiaan Freshbooks tuntuu laskutustyökalulta, jolla on joitain lisäominaisuuksia, mutta juuri tämä tekee siitä houkuttelevan rentojen yritysten omistajille.

FreeAgent

Viimeinen tässä osiossa on FreeAgent, jossa on hyviä laskupohjia sekä hienoja mukautusvaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät voivat luoda laskuja haluamallaan tavalla. Varastonhallinta on mahdollista myös FreeAgent-ohjelmalla, mutta se sopii vain yrityksille, joilla on pieniä varastoja.

Vaikka työkalussa on saatavana monia maakohtaisia ​​vaihtoehtoja, jotkut edistyneet ominaisuudet – kuten palkanlaskenta – ovat käytettävissä vain Isossa-Britanniassa.

FreeAgent on loistava vaihtoehto sinulle, jos sinulla on pieni yritys ja et tarvitse kirjanpitosovellusta palkanlaskennan käsittelemiseen, ellet ole kotisi Isossa-Britanniassa, ts..

Cloud Storage -sovellukset

Parhaan pilvitallennuspalvelun valitseminen ei auta vain säästää ulkoista tallennustilaa, mikä on paljon kalliimpaa, mutta tarjoaa myös saavutettavuuden ja skaalautuvuuden.

Sync.com

Markkinoidaan pääasiassa turvallisena vaihtoehtona Dropboxille. Sync.com tarjoaa sekä tiedostojen tallennus- että varmuuskopiointitoiminnot, sulautuu hyvin Windowsin kanssa ja tarjoaa 5 Gt ilmaista tallennustilaa kaikille käyttäjille.

Sync.com todellakin vie tietoturvan seuraavalle tasolle tarjoamalla tiedostojenjakoyhteyksissä nolla tietämystä salaa ja mahdollisuuden asettaa jaettujen tiedostojen voimassaolon päättymispäivä ja salasana. Siellä on myös 256-bittinen salaus sekä paikallisella että palvelinpuolella

Sync.com: n ainoa haittapuoli on, että salauksen takia tiedostoja ei voi katsella verkossa – sinun on aina ladattava ne ensin.

SugarSync

Kuten Sync.com, myös SugarSync on tiedostojen synkronointityökalu, joka tarjoaa 5 Gt tallennustilaa ja erillisen varmuuskopiokansion sen päälle..

Parasta SugarSyncin suhteen on se, että käyttäjät voivat valita oman synkronointikansion: yleensä kuten Dropbox, Google Drive ja OneDrive, uusi kansio luodaan paikalliselle asemalle, kun lataat heidän työpöytäsovelluksensa järjestelmään. Kaikki tämän uuden kansion tiedostot synkronoidaan automaattisesti.

Mutta tiedostojen siirtäminen jatkuvasti kansiosta toiseen voi olla suuri kipu ja mikä tärkeintä, se hävittää pilvisäilytystyökalun käytön tarkoituksen..

SugarSync -sovelluksella voit käyttää olemassa olevaa työkansiota ja synkronoida sen suoraan keskeyttämättä työnkulkua. SugarSyncin haittapuolia ovat, että sinulla ei ole yksityistä salausta ja et voi katsella tai muokata tiedostoja verkossa.

Dropbox

Yksi pilvitallennustilan toimijoista vuodesta 2005 lähtien, Dropbox on pystynyt pitämään asemansa markkinoilla monista kilpailijoistaan ​​huolimatta.

Dropbox tarjoaa jopa 16 Gt ilmaista tallennustilaa ja saumattoman käyttöliittymän, joka tekee tiedostojen synkronoinnin ja tallentamisen erittäin helpoksi. Dropboxin tiedostoja ja kansioita voidaan jakaa suoraan kirjoittamalla vastaanottajan sähköpostiosoite tai linkkien kautta. Voit katsella tiedostoja, lähettää kommentteja, tarkastella versiohistoriaa. Dropboxin ja Microsoft Word Online -yhteistyön ansiosta voit myös muokata asiakirjoja.

Dropbox on kuitenkin käynnistänyt myös uuden palvelun nimeltä Dropbox Paper, joka on suora kilpailija Google Docsille, vaikka puuttuu joitain palvelun ominaisuuksista ja työkaluista.

Google asema

Pilvitallennuksen pyhää graalia, Google Drivea, käyttää suuri joukko verkossa työskenteleviä etätiimejä, mukaan lukien meidät täällä Cloudwards.net.

Palvelu tarjoaa kaikille käyttäjille 15 Gt ilmaisen tallennustilan, jota voidaan helposti päivittää valitsemalla maksullinen suunnitelma. Voit jakaa tiedostoja linkkien tai vastaanottajan sähköpostiosoitteiden kautta ja antaa käyttäjille muokkaus-, kommentti- tai vain katseluoikeuden.

Jos työntekijöilläsi on jo mukautettu verkkotunnuksen sähköposti, voit integroida sen Googlen G Suite -sovellukseen ja saada pääsyn kaikkiin tärkeimpiin Google-työkaluihin, kuten Gmailiin, Google-dokumenteihin ja 30 Gt tallennustilaan Google Drivessa..

onedrive

OneDrive on Microsoftin pilvitallennuspalvelu ja se on esiasennettu kaikkiin uusimpiin Windows-versioihin. Se tarjoaa helpon integroinnin Microsoft Office- ja SharePoint-ohjelmien kanssa, joten se on loistava pilvitallennustyökalu, jos olet Windows-käyttäjä, mutta muuten se ei todellakaan ole vaivan arvoista.

Aikaisemmin Microsoft tarjosi rajoittamatonta OneDrive-tallennustilaa Office 365 -käyttäjille, mutta 1. maaliskuuta 2017 alkaen tämä raja oli rajoitettu 1 Tt tilaa. Myös ilmaisten käyttäjien tallennusraja muutettiin 15 Gt: stä 5 Gt: ksi.

Ehkä yhdistettynä Microsoft Office Online OneDriveen olisi ollut paljon, mutta jos Dropbox tukee jo Officea, näyttää siltä, ​​ettei edes Microsoft ole kiinnostunut OneDriven menestyksestä..

Online Backup sovellukset

Tietojen varmuuskopiointi on ensiarvoisen tärkeää, olisit vasta aloittamassa tai jos sinulla on vakiintunut yritys. Kun valitset parhaan online-varmuuskopiointipalvelun, sinun on otettava huomioon myös turvallisuus, helppo käyttö ja palautusnopeus.

CrashPlan

Vain 5 dollarilla kuukaudessa saat rajoittamattoman tallennustilan, suuren turvallisuuden ja tyylikkään käyttöliittymän CrashPlanin kanssa. Palvelu tarjoaa myös vuotuisen suunnitelman, joka maksaa 149 dollaria ja tarjoaa pääsyn jopa 10 käyttäjälle.

CrashPlan-työpöytäsovellus on uskomattoman tehokas, ja siinä on joukko varmuuskopiointiasetuksia, joiden avulla voit muokata kaikkia yksityiskohtia, mukaan lukien varmuuskopioinnin, varmuuskopioinnin ja varmuuskopioinnin yksityiskohdat..

Yksityinen salaus takaa sen, että kukaan muu ei näe kriittisiä yritystiedostojasi, vaikka he saisivat pääsyn tiedostoihin, eivät edes CrashPlan-työntekijät. Paikallisella puolella on 448-bittinen salaus ja palvelinpuolella 256-bittinen salaus.

Backblaze

Backblaze on pilvivarmuuskopiointipalvelu, joka on tarkoitettu käyttäjille, jotka haluavat vain asettaa varmuuskopionsa ja unohtaa sen. Se on puhdas, yksinkertainen ja mikä tärkeintä, nopea. Se tarjoaa rajoittamattoman varmuuskopion, ilman ilmaisia ​​tallennusvaihtoehtoja, ja hinnoittelu on samanlainen kuin Carbonite ja CrashPlan.

Backblaze on kehitetty ihmisille, jotka eivät halua viettää liian paljon aikaa päättääkseen, mitä heidän pitäisi tai ei pitäisi varmuuskopioida. Se skannaa paikalliset tiedostosi automaattisesti, asettaa prioriteetin ja aloittaa niiden lähettämisen.

Se on niin yksinkertainen, että sen työpöytäsovelluksessa on kirjaimellisesti vain kolme painiketta. Käyttäjät voivat itse päättää, asetetaanko kaistanleveyden raja-arvo, käytetäänkö yksityistä salausta vai miten he ajoittavat varmuuskopiot. Vaikka Backblaze ei voi kertoa, mitä sen pitäisi varmuuskopioida, voit jättää tietyt tiedostot tai kansiot koko valinnasta.

Kaiken kaikkiaan Backblaze on hieno käyttäjille, jotka eivät halua varmuuskopiointiprosessin vievän paljon aikaa, mutta samalla se voi olla turhauttavaa ihmisille, jotka haluavat muokata koko varmuuskopiointiprosessia.

Carbonite

Crashplan antaa käyttäjille kaiken vapauden mukauttaa tietojen varmuuskopiointia, mutta Backblaze vie kaiken siiven alle ja vaatii tuskin käyttäjän syöttöä.

Toisaalta karboniitti löytää tasapainon CrashPlanin ja Backblazen välillä antamalla käyttäjille joitain vaihtoehtoja mukauttaa varmuuskopiointiasetuksiaan, mutta samalla se ei tarjoa niin paljon vaihtoehtoja, että aloittelijan olisi vaikea ymmärtää sitä. Sen työpöytäsovellus voisi ehdottomasti käyttää kasvojenkorotusta, vaikka käyttöliittymä on silti erittäin helppokäyttöinen ja helppokäyttöinen.

Kaiken kaikkiaan Carbonite on loistava käyttäjille, jotka haluavat jonkin verran hallita niiden varmuuskopioita ja tallennuksia, kuten milloin ja mitä varmuuskopioida, mutta eivät halua viettää liian paljon aikaa muihin, yksityiskohtaisempiin asetuksiin.

Minä ajan

15 Gt ilmaisella tallennustilalla IDrive on loistava tiedostojen tallennus- ja varmuuskopiointipalvelu freelancereille. Siinä on saatavana tallennustilan päivityksiä, mutta suurin käytettävissä oleva tallennussuunnitelma on vain 1 kt, joten IDrive ei sovellu pienille ja keskisuurille yrityksille.

Sillä ei ehkä ole niin monia edistyneitä ominaisuuksia kuin CrashPlanilla, mutta IDrive on erittäin kätevä, etenkin käyttäjille, jotka yrittävät pilvivarmistoa ensimmäistä kertaa. Paikallisten kansioiden varmuuskopioinnin lisäksi IDrive voi myös varmuuskopioida Levykuva, SQL, VMWare, Oracle ja Exchange.

Vaikka mobiilisovelluksissa on paljon parempi käyttöliittymä, työpöytäsovellus voisi todella käyttää rakkautta, koska se muistuttaa minua epäsuotuisasti Windows XP: stä.

Zoolz

Maaliskuuhun 2015 saakka Zoolz tarjosi rajoittamatonta säilytystilaa, mutta sen yläraja on nyt 4 kt, ja käyttäjillä on mahdollisuus ostaa ylimääräisiä 20 Gt levyjä 14,95 dollarilla kukin..

Zoolz käyttää Amazon Glacier -kylmävarastoa kaikkien käyttäjätietojen tallentamiseen, mikä oli luultavasti yksi tärkeimmistä syistä, miksi se oli niin edullinen. Mutta nyt rajoitetuilla tallennusvaihtoehdoilla ja muilla palveluilla, jotka tarjoavat rajoittamattoman varmuuskopioinnin paljon halvemmalla, Zoolz ei ehkä ole niin suuri tarjous.

Zoolzilla saat monia ominaisuuksia, kuten kaistanleveyden katkaisu, varmuuskopiointiaikataulu, lisävarmuuskopiointi ja NAS-tuki. Ainoa haittapuoli on, että koska tiedostot ovat kylmässä, niiden palauttaminen voi kestää helposti useita tunteja, tarvitsetko yhtä tiedostoa tai joukko tiedostoja.

Tuottavuussovellukset

Pilvitallennus ja varmuuskopiointi voivat olla välttämättömyys, mutta tarvitset myös tuottavuuden työkaluja, jotka voivat helpottaa yhteistyötä sinulle ja tiimillesi.

Google Docs

Kirjailijana käytän laajasti Google-dokumentteja kahdesta syystä:

  • Helppo yhteistyö muiden ryhmän jäsenten kanssa
  • Automaattinen tallennus -toiminto

Jos olet menettänyt tärkeän työn Microsoft Office -sovelluksessa vain siksi, että et voinut tallentaa työtäsi tietokoneen kaatumisen vuoksi, tiedät jo jokaiselle tiedostolle automaattisen tallennuksen merkityksen..

Google Driven tallennusraja voi olla 15 Gt, mutta Google-dokumentit eivät sisälly säilytysrajaan. Gmailissa sisäänrakennetulla integroinnilla Google Docs antaa sinun myös avata liitteet nopeasti, muokata niitä ja lähettää ne sitten tarkistettavaksi.

Ainoa valitus, joka minulla on Google-dokumenttien kanssa, on, että se ei salli sinun tallentaa suoraan asiakirjaan liitettyä kuvaa. On olemassa joitain epäsuoria tapoja, mutta yksinkertainen hiiren kakkospainikkeen “tallenna” -vaihtoehto olisi ollut erittäin arvostettu.

asana

Asana on pohjimmiltaan projektinhallintasovellus, jonka avulla voit luoda erilaisia ​​joukkueita, projekteja, tehtäviä ja alatehtäviä. Kaikki nämä voidaan osoittaa ryhmän jäsenille ja valvoa sinua jatkuvasti.

Jokaiselle tehtävälle voit lisätä kuvauksen, toimeksiantajan, eräpäivän, liitteet, tarrat, kommentit ja pääsytason muille jäsenille. Kun tehtävä on suoritettu, se voidaan merkitä suoritetuksi.

Yritykset, kuten Uber ja Foursquare, käyttävät työkalua ilmaiseksi joukkueille, joissa on vähintään 15 jäsentä, mikä osoittaa sen olevan hyödyllinen sekä pienille että isoille yrityksille.

Trello

Trello on myös Asanan kaltainen projektinhallintasovellus, mutta se vie melko visuaalisen lähestymistavan koko prosessiin. Kanban-levykonseptiin perustuen Trellossa on erilaisia ​​luetteloita, ja voit luoda kortteja / tehtäviä jokaisen luettelon alle. Sen sijaan, että merkitsisit tehtävän suoritetuksi, voit siirtää tehtävän kortin valmis-luetteloon.

Jokaiselle tehtävälle voit lisätä eräpäivän, liitteet, kommentit, tarrat, tarkistuslistat ja mikä tärkeintä, voit määrittää sen useille jäsenille. Suurin ero Trellon ja Asanan välillä on se, että entinen ei salli sinun luoda alatehtäviä eikä voi asettaa erilaista pääsytasoa jokaiselle jäsenelle. Vaikka annat yhden kortin joukkueen jäsenelle, he näkevät koko hallituksen.

Kaiken kaikkiaan suosittelen Trelloa vain pienille joukkueille, joilla ei ole välittömiä suunnitelmia skaalaamiseksi.

löysä

Löydästä on kyky tulla viestinnän keskukseksi yrityksessäsi, jossa kaikki tiimin jäsenet voivat tulla yhteen ja keskustella työstä.

Yksityiskeskustelujen lisäksi työkalun avulla voit myös asettaa erilaisia ​​kanavia eri tarkoituksiin, mikä tarkoittaa, että joukkueen jäsenille ilmoitetaan keskustelusta vain, kun se on heidän kannalta merkityksellistä.

Esimerkiksi HR- ja markkinointiryhmillä voi olla erilaiset kanavat keskustellakseen työstään, ja vesijäähdyttimien keskusteluille voi olla erilainen kanava..

Slack-sovelluksessa voit jakaa tiedostoja, viitata ja lainata aiempia viestejä ja etsiä arkistoista mahdollisia aiempia keskusteluja.

Wunderlist

Wunderlist on teknisesti luetteloon perustuva tuottavuussovellus, mutta se on niin ominaisuuspakattu, että voit käyttää sitä myös projektinhallintaan.

Työkalun avulla voit luoda erilaisia ​​projekteja ja lisätä niihin tehtäviä. Jokaiselle tehtävälle voit lisätä eräpäivän, tarkistusluettelon, muistutuksen, alatehtävät, muistiinpanot, kommentit ja antaa ne joukkueen jäsenelle.

Sen ilmainen versio rajoittaa tiedostokokoa (5 Mt) ja käyttäjien määrää, joille voit jakaa tehtävät (25). Vaikka kaikki nämä rajoitukset poistetaankin maksetussa versiossa, silti ei ole mahdollista antaa alatehtäviä joukkueen jäsenelle.

Sovellusten ajoittaminen

Ajoitussovellukset ovat menneet pidemmälle kuin vain päivittäisen toiminnan seuraaminen. Nyt he voivat toimia virtuaaliassistenttinasi ajoittamalla ja hallitsemalla kokouksiasi.

Google-kalenteri

Kalenteri-sovellusten kummisetä, Google-kalenteri, on epäilemättä yksi laatuaan parhaista.

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi Google-kalenteri on yleisön suosikki, on se, että se tarjoaa kolmansien osapuolien integroinnin useiden sovellusten kanssa. Voit joko lähettää oman kalenteritiedostosi (.ics) tai lisätä URL-osoitteen avulla. Viimeksi mainitun vaihtoehdon avulla voit lisätä muiden käyttäjien tekemiä kalentereita, olipa kyse sitten joukkuekalenteristasi vai yrityksesi lomakalenterista..

Olen synkronoinut Google-kalenterini Windows-työpöydän ja iOS-kalenterini kanssa, eikä minulla ole koskaan ollut ongelmia sen kanssa.

Mutta totta puhuen, Google-kalenterin verkkosovellusta voitaisiin uudistaa ottaen huomioon, kuinka hieno sen mobiilisovellus näyttää.

Calendly

Calendly ei ole tarkalleen itsenäinen kalenterisovellus, mutta voit ajatella sitä Google-kalenterin laajennuksena, joka auttaa lisäämään kokouksiasi.

Se käyttää Google-kalenteriasi skannataksesi aikataulusi ja löytääksesi vapaa-ajan, johon kokouksia voidaan perustaa. Voit luoda kokouskutsun ja lähettää sen muille jäsenille, mikä lisää kokouksen automaattisesti oman ja toisen henkilön kalenteriin.

Voit myös hankkia vain kalenterikutsulinkin, jonka avulla ihmiset voivat nähdä milloin olet vapaana tiettynä päivänä, ja he voivat perustaa tapaamisen kanssasi ilman edestakaisia ​​sähköposteja lopusta.

Calendly antaa käyttäjille mahdollisuuden tallentaa useita kokoustyyppejä ja kloonata aiempia kokouksia. Se toimii myös iCloud- ja Outlook-kalenterien kanssa.

Assistant.to

Assistant.to on Google Chrome -laajennus, joka asennettuna lisää pienen widgetin Lähellä uusi viesti -ikkuna liitetiedoston lähellä.

Kuten Calendly, myös Assistant.to käyttää Google-kalenteriasi ajoittaaksesi kokouksia ja löytääksesi ristiriitoja. Se on ehdottomasti nopeampaa kuin Calendly, koska voit työskennellä suoraan Gmailissa, mutta toisin kuin Calendly, se ei tarjoa mukautettuja linkkejä käyttäjien kutsumiseen.

Assistant.to voi myös ajoittaa vain yksitellen tapaamiset. Voit seurata kalenterin kutsuvieraita muita, mutta työkalu sallii vain yhden heistä heistä liittyä kokoukseen.

Kaiken kaikkiaan, loistava työkalu freelancereille ja pienille etätiimeille, mutta ei ehdottomasti hyvä vaihtoehto isoille joukkueille.

TimeBridge

Toinen kokousaikataulutussovellus, TimeBridge, antaa käyttäjille mahdollisuuden integroida Outlook, Google ja muut kalenterit. Jos työskentelet yksin, se saattaa tuntua “lite” -versiona Calendlystä, mutta työkalu osoittautuu todella hyödylliseksi, kun sinulla on iso tiimi.

Kun kaikki joukkueen jäsenet integroivat henkilökohtaiset kalenterinsa TimeBridge-sovelluksen kanssa, työkalun avulla he löytävät yhteisen kokousajan alle sekunnissa. Näin säästät jatkuvista sähköposteista ja seuraa ryhmäsi jäsenten kanssa neuvotella kokousaikaa.

Vaikka TimeBridge-kokousten aikataulutusominaisuudet tarjotaan ilmaiseksi, voit myös käyttää sen kokousominaisuuksia edulliseen hintaan. Työkalu käyttää avoimen lähdekoodin Dimdim-ohjelmistoa verkkoneuvotteluihin. Se ei ehkä ole GoToMeeting tai WebEx; se on edelleen loistava vaihtoehto pienille yrityksille, jotka etsivät kohtuuhintaisia ​​verkkoneuvottelutyökaluja.

piirrellä

Riippumatta siitä, kuinka vihaat sitä, kaikki ryhmäsi jäsenet eivät käytä kalenterisovelluksia tai ehkä kalenterisovelluksia, mutta eivät koskaan kirjoita aikataulua oikein. Nämä pienet ongelmat voivat tehdä jopa nopeimmista ajoitussovelluksista, kuten TimeBridge, käyttökelvottomia.

Doodlen avulla saat toisen tien ulos – luo kysely kaikilla todennäköisillä päivämäärillä ja lähetä linkki kaikille joukkueen jäsenille. Sieltä kaikki voivat äänestää aikavälissä ja siinä se on! Kokouspäiväksi asetetaan sen mukaan, kumpi päivämäärä saa eniten ääniä lopussa.

Hauska se voi olla, että äänestys ei ehkä toimi kaikilla joukkueilla, koska se ei aina auta oikeaan aikaan löytämisessä. Jotkut jäsenet eivät ehkä pääse osallistumaan enemmistön valitsemaan kokousaikaan aikaisempien järjestelyjen vuoksi.

Sekalaiset sovellukset

Nämä bonussovellukset eivät ehkä kuulu tiettyyn luokkaan, mutta ne voivat ehdottomasti auttaa sinua johtamaan yritystäsi paremmin tarjoamalla helpon sovellusten integroinnin, ajan seurannan ja muistiinpanojen pitämisen.

IFTTT

IFTTT on ilmainen yritysautomaatiosovellus, jonka avulla käyttäjät voivat yhdistää kaksi sovellusta yhdessä IFTTT-reseptin kanssa. Periaatteessa, kun suoritat tietyn toiminnon yhdelle sovellukselle, IFTTT laukaisee reaktion toisessa sovelluksessa.

Esimerkiksi tämä IFTTT-resepti muuntaa sähköpostit automaattisesti Trello-korteiksi, kun niille on osoitettu erityinen tarra.

Tässä on toinen IFTTT-resepti, joka lisää automaattisesti Amazon Echo-ostoslistasi Wunderlist-tiliisi.

IFTTT on ilmainen palvelu, joka tukee suurta määrää ilmaisia ​​sovelluksia, mutta se ei tue yritystoimintaan suuntautuvia sovelluksia eikä tarjoa syvempää integraatiota.

Zapier

Zapier toimii melko samalla tavalla kuin IFTTT, mutta ero näiden kahden välillä on, Zapier tukee liiketoiminnallisempia sovelluksia, kuten SalesForce, Zendesk, Slack ja JIRA.

Se kutsuu kutakin integraatiota “zapiksi”. Voit esimerkiksi aktivoida zap-osoitteen saadaksesi sähköpostisi suoraan Slackiin tai lähettääksesi uuden viestin Slackiin joka kerta, kun Google Sheets -rivi päivitetään. Valmiita valmiita zappeja on tuhansia, ja voit myös luoda oman.

Ei ole epäilystäkään siitä, että Zapier on paljon voimakkaampi kuin IFTTT. Mutta samaan aikaan Zapierin ilmainen versio rajoittaa sinut käyttämään vain viittä työkalua, mikä on iso haittapuoli.

Toggl

Aikaseurannan ja työntekijöiden aikataulutyökalun avulla Toggl antaa sinun seurata kaikkien työntekijöidesi aikaa ja tarkastella myös välittömiä raportteja.

Togglin ilmaisen version avulla voit seurata eri projektien ja asiakkaiden aikaa. Sen maksetun version avulla käyttäjät voivat lisätä laskutettavissa olevia ja epävarmoja aikoja, jotka voit näyttää suoraan asiakkaillesi avoimuuden lisäämiseksi.

Projektit ja asiakkaat voivat olla värikoodattuja, mikä on hyödyllistä analysoitaessa viikko- ja kuukausittaisia ​​raportteja. Kokeneena Toggl-käyttäjänä olen huomannut, että se lisää tehokkuuttani ja raporttien avulla on helppo nähdä, mihin vietän suurimman osan ajastaan.

Kaiken kaikkiaan Toggl on yksinkertainen, tehokas ja turha ajantasaistustyökalu.

Evernote

Siellä on säännöllisiä muistiinpanosovelluksia, ja sitten Evernote, joka vie kaiken täysin uudelle tasolle. Se on pilvipohjainen työkalu, jonka avulla voit tallentaa muistiinpanoja mistä tahansa alustasta, ja se synkronoi nootit nopeasti, jolloin voit käyttää niitä mistä tahansa.

Sen työpöytäsovellus voi tallentaa muistiinpanoja offline-tilassa ja salata tekstin salasanalla. Evernotella on myös optinen merkkitunnistus (OCR), mikä tarkoittaa periaatteessa, että se pystyy tunnistamaan lähettämäsi kuvien tekstin, joten se on täydellinen paikka laskujen tallentamiseen..

Evernote’s Clipper Google Chrome -laajennus on luultavasti yksi suosikkini työkaluista, koska sen avulla saan leikata sisältöä mistä tahansa verkkosivusta ja tallentaa sen automaattisesti Evernote-tiliini. Käytän päivittäin tutkimusta, johon voin myöhemmin viitata Evernoten työpöytäsovelluksessa, jopa silloin, kun en ole yhteydessä Internetiin.

Sen mobiilisovelluksella ja verkkosovelluksella on loistava käyttöliittymä, mutta työpöytäsovellus vaatii ehdottomasti rakkautta.

Gmailin postilaatikko

Inbox by Gmail on Googlen käynnistämä uusi sähköpostityökalu, joka oli alun perin vain mobiilisovellus, mutta nyt myös verkkosovellus on julkaistu.

Uusi sovellus oikaisee perinteisen sähköpostimuodon ja suhtautuu melko evoluutioon, käsittelemällä jokaista sähköpostia tehtävänä. Kaikki sähköpostiviestit on jaettu aikaisempiin Gmail-luokkiisi ja niiden päivämäärän mukaan.

Voit torkkua sähköpostin, kiinnittää sen yläosaan tai asettaa muistutuksen siitä. Liitetiedostot ovat saatavana isoina pikkukuvina, eikä sinun tarvitse Google Docs -sovellusta avataksesi mitään liitteitä.

Ainoa haittapuoli, jota näen täällä, on, että sen muotoon tottuminen voi viedä saman ajan. Olen käyttänyt sitä puhelimellani viimeiset kaksi viikkoa enkä ole vieläkään täysin tyytyväinen siihen.

Lopulliset ajatukset

Ja siellä se on: 30 parasta yrityssovellusta Cloudwards.netin mukaan. Oikeiden sovellusten käyttäminen yrityksellesi voi auttaa automatisoimaan prosesseja, säästää aikaa ja mikä tärkeintä, sovellukset voivat auttaa yritystäsi sujuvammin.

Vaikka olemme tarjonneet viisi sovellusta jokaisessa luokassa, ei ole tärkeää valita vain yksi jokaisesta. Jos uskot, että useampi kuin yksi sovellus täyttää vaatimuksesi täysin, sinun tulisi ehdottomasti jatkaa sitä.

Jos sinulla on muita sovelluksia, joiden mielestäsi unohdimme, ilmoita meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map