Mac-tietokoneen varmuuskopiointi vuonna 2020

Macintosh-tietokoneesi varmuuskopioinnin ei tarvitse olla kipua. Onneksi Macintosh-käyttöjärjestelmä on yksi helpoimmista varmuuskopioista. Käytätkö sisäänrakennettua Time Machinea vai etsitkö ulkoista ratkaisua, on erittäin helppo saada ensimmäinen alkuperäinen varmuuskopio Macintosh-tietokoneellesi.


Tietenkin, jotta asiat nopeutuvat, on aina hyvä tietää, mitä tiedostoja haluat varmuuskopioida. Tällä tavoin voit kehittää varmuuskopiointistrategian, joka on terveellinen, pitkäikäinen ja suojaa sinua kaikenlaisilta tietokatastrofeilta.

Tässä artikkelissa käydään läpi prosessin, jolla varmuuskopioidaan Mac. Tämän artikkelin on tarkoitus olla nopea käynti läpi mitä ratkaisuja voit käyttää tietojen varmuuskopiointiin Macissa. Työskentelemme parhaillaan täydellistä opasta tiedostojen varmuuskopioimiseksi Macintosh-tietokoneella. Joten pysy kuulolla!

Kuinka käyttää aikakonetta

Time Machine on sisäänrakennettu varmuuskopiojärjestelmä, joka tulee Macintosh-tietokoneesi mukana, joka esiteltiin Mac OS X: n Leopard-julkaisussa. Joten jos käytät Macintoshia alle 10.5, et voi käyttää tätä ominaisuutta. suosittelemme päivittämään järjestelmääsi, jos Mac tukee sitä. 

Aikakoneen asettaminen

Siirry ensin kohtaan Järjestelmäasetukset ja valitse Aikakone. Löydät alkuperäisen valikon ja Time Machine -asetuksen tilan. Jos olet vasta aloittamassa, se on todennäköisesti kytketty pois päältä.

Käynnistä aikakone Preferences-paneelista

Varmuuskopiolevyn valitseminen

Time Machine antaa sinun varmuuskopioida ulkoiselle kiintolevylle, Time Capsulelle tai verkkoon liitetylle tallennusvälineelle (NAS). Varmuuskopiointi verkkoasemaan on yleensä helpompaa, koska et voi koskaan unohtaa kytkeä verkkoasemaa Mac-tietokoneeseen. Tällä tavalla pidät aina tiedostojesi uusimmat versiot.

Aikakone - Valitse varmuuskopiolevy

Paina Valitse levy -painiketta ja valitse kohde, johon haluat varmuuskopion mennä. Varmista, että se on todella ulkoisessa asemassa, koska saman kiintolevyn kuin käyttöjärjestelmän varmuuskopioinnilla ei ole paljon järkeä.

Varmista myös, että kiintolevyllä on riittävästi tilaa tietokoneen varmuuskopiointiin.

Salaa varmuuskopio

Ennen kuin aloitat tiedostojen varmuuskopioinnin, suosittelemme salaamaan varmuuskopiot. Varmista vain Salaa varmuuskopio -valintaruutu, ja Time Machine kehottaa sinua valitsemaan suojatun salasanan varmuuskopioinnin salaukselle..

Aikakoneen varmuuskopiointi

Joten vaikka ulkoiset kiintolevyt ovat vaarantuneet, kukaan ei voi lukea varmuuskopioitasi ilman salasanaasi. Joten varmista, että valitset turvallisen salasanan, joka on vähintään 8-10 numeroa.

Valitse varmuuskopioitavat tiedostot

Suosittelemme, että teet koko järjestelmäkopion Time Machine -sovelluksen avulla. Tämä poistaa tuskan miettiä millaisia ​​tiedostoja haluat varmuuskopioida. Jos sinulla on väliaikaisia ​​kansioita, joita käytit vain tiedostojen siirtämiseen, saatat haluta jättää ne varmuuskopiosta säästääksesi levytilaa..

Aikakone - sulje pois kansio varmuuskopiointia varten

Ja tapauksessamme, olemme sulkeneet pois Lataukset-kansion, koska kaikki siinä olevat tiedostot eivät ole meille tärkeitä ja melkein vaihdettavissa.

Nauti mielenrauhasta

Onnittelut! Olet nyt matkalla ensimmäiseen varmuuskopioosi. Suosittelemme kuitenkin, että yksi varmuuskopio ei riitä, joten muista jatkaa tämän oppaan lukemista. Tarjoamme lisää vaihtoehtoja, jotka voidaan lisätä varmuuskopioihin, mukaan lukien pilvitallennus.

Etkö pidä Time Machineista? Kokeile SuperDuperia!

Jos et halua käyttää sisäänrakennettua aikakonetta varmuuskopioihisi tai tarvitset vähän lisää mukautuksia, kannattaa kokeilla Mac-ohjelmistoa, nimeltään SuperDuper !. Hyvä asia superduperissa on se, että voit luoda käynnistettävän levykuvan koko käyttöjärjestelmästäsi.

Näin saat toimivan tietokoneen erittäin nopeasti kiintolevyn vian jälkeen. Se on myös melko helppo käyttää. Katsotaanpa kuinka.

Kopioi kiintolevy toiseen sijaintiin

SuperDuper! on melko itsestään selvä. Ensimmäisessä vaiheessa voit valita kiintolevyn, jonka haluat kloonata toiselle levylle, joka on mieluiten ulkoisesti liitettynä joko USB: n tai verkon kautta. Jos haluat, voit myös luoda vain levykuvan ja tallentaa sen paikallisesti, mutta tämä ei ole suositeltu ratkaisu.

Super Duper - Valitse varmuuskopio

Valitse varmuuskopioitavat tiedostot

SuperDuper! antaa sinun valita, mitkä tiedostot haluat varmuuskopioida. Voit joko varmuuskopioida kaikki tiedostot tai tietyt käyttäjän tiedostot.

SuperDuper mitkä tiedostot haluat varmuuskopioida

Aikataulun varmuuskopiointi

SuperDuper! mukana tulee joitain edistyneitä varmuuskopiointiaikatauluja. Voit valita päivät, jolloin haluat varmuuskopion käynnistyvän, sekä kuinka usein ja milloin haluat varmuuskopioida Macintosh-tietokoneesi.

Super Duper Aikataulu varmuuskopiosi

Joten voit asettaa varmuuskopion ajoon, kun olet toimistossa ja kun tulet kotiin, varmuuskopio on jo valmis.

Valitse Kopioi nyt -painike

Kun painat Kopioi nyt -painiketta SuperDuper! poistaa ensin kohdelevyllä olevat tiedot ja kopioi sitten kaikki tiedostosi varmuuskopiota varten. Myös SuperDuper! on kiinnostavia edistyneitä varmuuskopiovaihtoehtoja, joita emme pysty käsittelemään perusteellisesti tässä artikkelissa.

Voit esimerkiksi määrittää, mikä SuperDuper! tulee tehdä sen jälkeen kun varmuuskopiointi on valmis, esimerkiksi suorittaa Shell-skripti tai sammuttaa tietokoneesi.

Älä pysy kiinni vain yhdessä varmuuskopiossa

Suosittelemme, että sinulla on vähintään kaksi varmuuskopiota tiedostoillesi. Yksi varmuuskopio paikan päällä, ulkoisella kiintolevyllä tai NAS: llä ja toinen ulkopuolella, mieluiten pilvitallennus- / online-varmuuskopiopalvelun avulla. Tässä esimerkissä käytämme SOS Online Backup -toimintoa, joka mahdollistaa tiedostoillesi helpon online-varmuuskopioinnin.

Tilaa SOS Online -varmuuskopio ja kokeile sitä ilmaiseksi

Voit testata SOS: n online-varmuuskopiointia 14 päivän ajan ilman riskiä ja nähdä, vastaako se tarpeitasi. SOS Online Backup on erittäin turvallinen ja nopea online-varmuuskopioratkaisu tiedostoillesi.

SOS Online Backup Review
© Cloudwards.net

Se ei tarjoa rajoittamatonta online-varmuuskopiointia, kuten Backblaze tai Carbonite, mutta jos olet vasta aloittamassa, tämä ei ehkä ole välttämätöntä. Vakiosuunnitelma antaa sinulle 50 Gt varmuuskopioistasi.

SOS Online -varmuuskopion asettaminen

SOS Online -varmuuskopion asettaminen ei ole kovin vaikeaa. Se kehottaa valitsemaan tiedostot, jotka haluat varmuuskopioida, ja analysoi järjestelmäsi vastaavasti.

SOS Online Backup Valitse tiedostot varmuuskopiointia varten

Online-varmuuskopiointipalvelut eivät yleensä varmuuskopioi sovellus- tai järjestelmätiedostoja, vaan asentavat pikemminkin kaikki muut tiedostot, joita ei voi palauttaa kiintolevyn vian sattuessa, kuten valokuvat tai videot.

SOS Online Backup - Näytä sisältötyypit

Myös SOS Online Backup antaa sinulle loistavan yleiskatsauksen tiedostotyypeistä, jotka olet varmuuskopioinut.

Käynnistä varmuuskopio napsauttamalla Käynnistä-painiketta

Kun olet valinnut tiedostosi, ainoa asia, joka sinun on tehtävä, on napsauttaa Käynnistä-painiketta ja varmuuskopio on siirtymässä pilveen. Tiedostojen määrästä riippuen täydellisen varmuuskopion valmistuminen voi viedä päiviä tai jopa viikkoja.

SOS Online Backup - Aloita varmuuskopiointi
© Cloudwards.net

Joten älä ole kärsimätön. Online-varmuuskopio tulee tässä tapauksessa toissijaiseksi varmuuskopioksi, joten oletamme, että olet suorittanut joko Time Machine -varmuuskopion tai toisen paikallisen varmuuskopion. Yleensä SOS Online Backup varmuuskopioi tiedostosi jatkuvasti, mikä tarkoittaa, että kun tiedosto muuttuu tietokoneellasi, SOS Online Backup aloittaa tiedostojen siirtämisen palvelimelleen..

Asenna varmuuskopio SOS Online -varmuuskopiointiin

Voit kuitenkin ajoittaa varmuuskopion tarpeisiisi, esim. tunnin, päivän tai kuukauden varmuuskopiot. Tällä tavalla voit varmuuskopioida ollessasi toimistossa tai etkä käytä tietokonettasi ollenkaan. 

johtopäätös

Jos olet toteuttanut kuvatut vaiheet, olet muutaman askeleen edellä kaikkia muita ihmisiä, joilla ei ole varmuuskopiota. Kaikilla varmuuskopioilla voit levätä turvatyynylläsi tietäen, että tietosi ovat turvallisia.

Toisessa artikkelissa käsittelemme kuinka palauttaa tiedostosi tietojen menetyksen varalta. Joten pysy kuulolla! Jaa kokemuksesi! Mikä on varmuuskopiointistrategiasi Time Machinen tai muiden varmuuskopioratkaisujen kanssa? Mitä online-varmuuskopiopalvelua käytetään ja suositellaan? Jätä ajatuksesi alla oleviin kommentteihin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map