Kuinka luoda oma ilmainen tiedostovarmuuskopiointiohjelma LibertyBASIC-ohjelmalla

Suositun kysynnän perusteella tuomme sinulle tämän opetusohjelman kuinka luoda yksinkertainen mutta tehokas ilmainen tiedostojen varmuuskopiointiohjelma Windowsin ohjelmointityökalun LibertyBASIC avulla. Edellisessä artikkelissa osoitimme sinulle yksinkertaisen algoritmin oman ilmaisen työpöydätiedoston varmuuskopiointiohjelman luomiseksi. No, otamme tänään askeleen eteenpäin luomalla ohjelman sinulle.


Tämä on vaiheittainen opetusohjelma, jossa on täysin koodatut esimerkit. Ohjelmamme on nimeltään SimpleBackupTool, ja se kehitettiin kokonaan Windowsin ohjelmointiohjelman LibertyBASIC kanssa. tutustua LibertyBASICiin tai ladata kääntäjä (ilmainen kokeiluversio on saatavana Windowsille) vierailla LibertyBASIC-sivustolla.

Valitsimme LibertyBASICin, koska se on yksinkertainen kieli, jonka kuka tahansa voi oppia nopeasti. Ok, aloitetaan.

Esittelyssä SimpleBackupTool

Yksinkertainen varmuuskopiointityökalu

SimpleBackupTool perustuu samaan algoritmiin, jonka osoitimme sinulle aiemmassa artikkelissamme. Se on perustiedoston varmuuskopio-ohjelma, joka pystyy:

 1. Useita tiedostokopioita per varmuuskopio (tuettu jopa 20x)
 2. Varmuuskopio monikansioista (vain ensimmäinen kerros)
 3. Reaaliaikaiset ilmoitukset (Varattu / lepotilan LED-merkkivalo, tilaviestit)

SimpleBackupTool -sovelluksella voit varmuuskopioida kaikki kohdekansioihin kuuluvat tiedostot (muttei kansioiden sisällä oleviin kansioihin) jopa 20 kertaa niin paljon redundanssia kuin haluat. Mukauta koodi vapaasti, kun siirrymme siihen lisää toimintoja tai ohjelmaominaisuuksia. Mutta se on aika hyödyllinen sellaisenaan.

Katsotaanpa nyt katsomme sisälle: Ensimmäinen askel minkä tahansa ohjelman kehittämisessä on laatia algoritmi, joka näyttää kuinka osat toimivat yhdessä ohjelman toimintojen toteuttamiseksi. Näin se toimii taas:

tiedoston varmuuskopio
© Cloudwards.net

Joten, kuten aiemmassa artikkelissamme mainittiin, SimpleBackupTool-ohjelmassa on viisi komponenttia: varmuuskopiorekisteri, varmuuskopiointivalvoja (ohjain), kopioagentti (varmuuskopioagentti), käyttäjän syöttämä ja raporttihallinta.

Varmuuskopiorekisteri

Varmuuskopiorekisteri on yksinkertainen TXT-tiedosto, joka sisältää luettelon kansioista, jotka varmuuskopioidaan. Kaikki tässä lueteltujen kansioiden tiedostot varmuuskopioidaan (mutta ei näiden kansioiden kansioita). Joten säilytä kaikki tietosi yksikerroksisissa kansioissa, kun mahdollista, kun käytät SimpleBackupToolia.

Varmuuskopiorekisteri

Yllä olevassa kuvassa on kaksi varmuuskopioitavaa rekisterin kansiota: “C: \ test1 \” ja “C: \ test2 \”.

Päivität tämän tiedoston uusilla varmuuskopiokohteilla tarpeen mukaan. Huomaa myös, että kaikki tiedostot varmuuskopioidaan samaan kansioon – joka nimetään automaattisesti päivämäärän mukaan, kuten ”” Varmuuskopiointi-marraskuu 27, 2013 ”, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy..

Käyttäjän syöttämä

Tämän SimpleBackupTool-version version käyttäjän syöte on rajoitettu kopiointisyvyyteen (kuinka monta kertaa haluat varmuuskopioida jokaisen tiedoston). Tämä valitaan kopiosyvyyden valitsimella (näkyy ensimmäisessä kuvassa).

Muita esimerkkejä käyttäjän syöttämistä monimutkaisempiin toteutuksiin voi sisältää:

 • Dynaamiset varmuuskopiopaikat
 • Automaattinen varmuuskopiointiaikataulu
 • Salausavaimet, salasanat
 • Pakkausvaihtoehdot
 • Arkistointivaihtoehdot

Raportinhallinta

Raporttihallinta on tarkoitettu käsittelemään reaaliaikaisia ​​päivityksiä. Tässä SimpleBackupTool-versiossa se koostuu kiireisen / tyhjäkäynnin “LED” -ilmaisimesta ja reaaliaikaisen tilan ohjeesta (esitetty ensimmäisessä kuvassa).

Varmuuskopiointilaite (ohjain)

Varmuuskopiointilogiikka on logiikka, joka ohjaa koko sovellusta. Tässä tapauksessa se on piilotettu graafisen käyttöliittymän (GUI) toteutuksen taakse.

Tämä on kaveri, joka tekee kaiken kovan työn tiedostojen varmuuskopioimiseksi. Et voi nähdä häntä, koska hän on todellinen alakoira, joka työskentelee kulissien takana. SimpleBackupTool -sovelluksella useille tiedostojen varmuuskopioille lisätään etuliite numeroilla, kuten 1-näyte.txt, 2-näyte.txt ja niin edelleen..

8 ruutukuvaa: SimpleBackupTool toiminnassa

Katsotaanpa, nähdään joitain SimpleBackupTool-näyttökuvia toiminnassa.

Varmuuskopiokuvat

Nyt kun tiedät, että se toimii, tehdään koodin esittely, jotta näet miten se toimii ja lisäät ehkä omia muutoksia.

Koodin esittely: SimpleBackupTool

Muista, että tämä koodi on täysin LibertyBASIC-versiossa. Haluat ehkä harjata LibertyBASIC-tietokonettasi ennen jatkamista – se on helppoa, käytä aloittamiseen verkkosivustolla tai kääntäjässä olevia oppitunteja ja esimerkkiohjelmia!

Napsauta tätä linkkiä saadaksesi täydellisen lähdekoodin SimpleBackupTool. Tarvitset sen jatkamiseen.

Alla oleva 4-osainen esittely selittää koodin avainsegmentit. Voit myös liittää koodin kääntäjään ja RUN -ohjelman käyttääksesi SimpleBackupToolia!

Osa I: Alkuasetukset

Tämä on ohjelman ensimmäinen osa, joka luo rekisteri- ja varmuuskopiokansion ja kuuntelee tapahtumia.

Alkuasetukset SimpleBackupToolille

Katsotaanpa toinen osa – kuinka rekisteröinti ladataan.

Osa II: Rekisterin lataaminen

Tämä osa koodista lataa rekisteriluettelon ohjelman muistiin, jotta luettelon sijainteihin voidaan päästä varmuuskopiointia varten reaaliajassa.

Rekisterin lataaminen - SimpleBackupTool

Osa III: Varmuuskopiointi

Tässä osassa katsotaan miten varmuuskopiointi todella tapahtuu silmukkaprosessissa. Eristämme kohdekansioiden lukumäärän (muista, että nämä tiedot on jo tallennettu muistiin).

Eräprosessia (silmukkakokoonpano) käytetään sitten pääsemään peräkkäin kansioihin ja purkamaan luettelo tiedostoista niissä kansioissa, jotka syötetään todelliseen kopiointiprosessiin, joka toistaa ne valitun kopiosyvyyden mukaan.

Varmuuskopiointi SImpleBackupToolissa

Osa IV: Ohjelman GUI (graafinen käyttöliittymä)

Lopuksi tarkastellaan koodia, joka tuotti SimpleBackupTool-sovelluksen käyttöliittymän.

Yksinkertainen varmuuskopiointityökalun käyttöliittymä

Koodi hallitsee graafisen käyttöliittymän ikkunaominaisuuksia, mukaan lukien korkeus, leveys ja sijainti. Se asettaa myös ikkunan objektien ominaisuudet, kuten painikkeet, staattiset tekstiobjektit, graafisen ruudun (”LED”) ja yhdistelmäruudun (kopiosyvyyden valitsin)..

Objektin ominaisuuksien joukko sisältää sijainnin, koon ja tapahtumakäsittelijät (missä ohjelma menee, kun niitä napsautetaan tai asetetaan). Tapahtumakäsittelijät linkittävät ”haaratunnisteeseen”, kuten [loadRegistry], joka sisältää luettelon tapahtumista, jotka suoritetaan tapahtuman aloittamisen yhteydessä.

Koodi nimeää lopulta ikkunan – tässä tapauksessa “Yksinkertainen varmuuskopiointityökalu” ja käynnistää sen, asettamalla näyttöasetukset ja kuuntelemalla tapahtumia samanaikaisesti.

johtopäätös

Hei siellä! Toivomme, että olet nauttinut tämän viestin lukemisesta ja oppinut paljon. Tässä on tiivistelmä kattamastamme: olemme tarkastelleet, miten luodaan yksinkertaisia ​​varmuuskopiointityökaluja Windowsin ohjelmointityökalun LibertyBASIC avulla.

Analysoimme SimpleBackupTool-sovelluksen, yksinkertaisen ja ilmaisen työpöydän varmuuskopiointiohjelman, joka käyttää segmenttikohtaisia ​​4-osaisia ​​koodeja. Tarjoimme sinulle täyden SimpleBackupTool-lähdekoodin, jonka voit koota itse ja käyttää tai muokata haluamallasi tavalla

Jos sinulla on kysyttävää SimpleBackupToolista, lähetä sähköpostia osoitteeseen [email suojattu]. Jos haluat vastata tähän viestiin, lähetä meille kommentti! Haluaisimme kuulla sinusta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map