IPhone-yhteystietojen varmuuskopiointi

Matkapuhelin on tärkein omistamani laite. Kannan sitä kaikkialla ja käytän sitä päivittäin. Tärkein asia puhelimessani on yhteystietoluetteloni. Se on yksi asia, joka tekee laitteestani niin hyödyllisen – ilman yhteystietoluetteloani puhelin olisi vain kallis selain.


Ajattele yhteystietoja, joiden kanssa puhut tai tekstiviestejä usein – kuinka monta näistä numeroista tai sähköposteista olet muistanut? Menevät ovat päivät, jolloin meidän piti muistaa puhelinnumerot tai kirjata ne fyysiseen osoitekirjaan.

Siksi aion näyttää sinulle, kuinka varmuuskopioida yhteystietosi iPhone- ja Android-laitteilla. Se on nopeaa ja helppoa tehdä, ja olemme jo osoittaneet sinulle, kuinka varmuuskopioida iPhone kokonaan, joten keskityn tässä vain kontaktien varmuuskopiointiin. Olemme käsitellyt myös, kuinka varmuuskopioida tekstiviestisi iPhonessa ja Androidissa erikseen.

Aion kattaa kuinka varmuuskopioida yhteystietosi iTunesilla sekä millä tahansa parhaimmalla pilvitallennustilalla iPhonelle.

Mitä tarvitset

Sinun on ladattava ja asennettava iTunes, jos päätät käyttää sitä. Se on saatavana ilmaiseksi Windows-käyttäjille ja se on esiasennettu Mac-tietokoneisiin.

iCloud on Applen oma pilvialusta ja tarjoaa helpon ratkaisun iPhonen varmuuskopiointiin. Tarvitset vain Apple ID: n, ja käyttäjät saavat 5 Gt ilmaista tallennustilaa – tämä riittää yhteystietojen varmuuskopiointiin. Jos haluat tietää enemmän iCloudista, olemme verranneet iCloudia vs. IDriveä aiemmin ja meillä on myös mukava videoarvostelu, jonka voit tarkistaa alla.

Esitän sinulle myös kuinka viedä ja varmuuskopioida yhteystietosi iCloudista vCard-tiedostomuotoon, jotta voit tuoda ne Google-yhteystietoihin helpommin. Tämä on kätevää, jos päätät siirtyä Androidiin tai haluat vain uuden varmuuskopion yhteystietoluettelostasi.

Android-laitteissa voit varmuuskopioida yhteystietosi helposti Gmailiin tai SD-kortille. Minulla on pari halpaa, vanhaa SD-korttia, jotka ovat kooltaan 2 Gt ja toimivat hyvin tähän tarkoitukseen. Jos sinulla on jo Google-tili, voit antaa sen käsitellä varmuuskopioita puolestasi. Jos haluat mieluummin käsitellä varmuuskopioita itse, voit käyttää ohjelmaa, kuten Super Backup & Palauta, josta olemme kirjoittaneet oppaassamme Android-tekstiviestien varmuuskopioinnista.

Yhteystietojen varmuuskopiointi iPhonessa

Helpoin tapa varmuuskopioida yhteystietosi iPhonessa on käyttää iTunesia. Ensin sinun on ladattava ja asennettava iTunes ja kytkeä iPhone tietokoneeseesi salamalaitteella. Sinun on napautettava “luottamus” iPhonessa, kun se kysyy luotatko tähän laitteeseen.

Näet laitteen kuvakkeen vasemmassa yläkulmassa. Napauta tätä kuvaketta valitaksesi synkronoitavat tiedot. Voit asettaa iTunesin varmuuskopioimaan automaattisesti, kun laite on kytketty, tai voit valita manuaaliset varmuuskopiot, jos haluat.

Kun kyse on yhteystietojen synkronoinnista, haluat napsauttaa vasemmassa ruudussa olevaa “info” -painiketta. Näet valintaruudun pääikkunoissa ”synkronoida kontaktit kanssa” ja valintaruutu valintasi valitsemiseksi.

Voit synkronoida Windowsin yhteystietojen kanssa, ja sinulla on muita vaihtoehtoja asennetun ohjelmiston mukaan – esimerkiksi Microsoft Outlook on käytettävissä, jos sinulla on sovellus.

Varmuuskopioi iPhone-yhteystiedot iCloudin avulla

Tämä on yksi yksinkertaisimmista ratkaisuista yhteystietojen varmuuskopiointiin. Jos käytät jo iCloud-varmuuskopioita, se on todennäköisesti jo käytössä.

Napauta iPhonen “asetukset” ja napauta sitten ylhäällä henkilötodistustasi tai napauta “iCloud” iOS-version mukaan.

Kun olet iCloud-valikossa, napauta vain “yhteystiedot” synkronoidaksesi puhelimesi yhteystiedot iCloudin kanssa.

Vie iPhone-yhteystiedot Googleen

Kuten aiemmin mainittiin, vCard on tietomuoto tiedoille, kuten nimille, nimikkeille, puhelinnumeroille tai sähköposteille. Se on hieno muoto siirtääksesi tai varmuuskopioidaksesi yhteystietoluetteloasi, ja näytän sinulle kuinka viedä yhteystietosi iCloudista vCard-korttiin. Voit sitten vCard-tiedoston avulla tuoda ne Google-yhteystietoihin tai varmuuskopioida toiselle levylle.

Kirjaudu ensin iCloud-verkkosivustoon. Napsauta ”yhteystiedot” ja napsauta sitten vasemmassa alakulmassa olevaa rataskuvaketta.

Napsauta nyt “valitse kaikki” ja sitten “vie vCard”. Kun vCard-tiedosto on ladannut, sinun tarvitsee vain siirtyä Google-yhteystietoihin ja napsauttaa vasemmanpuoleisesta ruudusta “lisää” ja sitten “Tuo”. Valitse vCard-kortti, niin kaikki yhteystietosi ladataan ja ovat saatavana Googlen sovelluksista.

Voit myös käyttää tätä tilaisuutta kopioidaksesi kyseisen vCard-tiedoston flash-asemaan tai suosikkipalveluntarjoajaasi tarjoamalla sinulle uuden varmuuskopiolistaluettelon.

Yhteystietojen varmuuskopiointi Androidilla

Yksinkertaisin tapa varmuuskopioida yhteystietosi on antaa Googlelle lupa varmuuskopioida puhelimesi tiedot. Prosessi vaihtelee puhelimesta ja Android-versiosta riippuen, mutta se on melko yksinkertainen.

Napauta “asetukset” ja napauta “henkilökohtainen” ja etsi sitten “varmuuskopio” & palauta ”-painike. Napauta “backup my data” ja ota se käyttöön. Sinun on lisättävä tili, jos omasi ei ole jo luettelossa. Napsauta sitten “varatili” ja sitten “Lisää tili”. Saatat joutua antamaan salasanasi tai PIN-koodin ja kirjautumaan sisään lisäämäsi Google-tili.

Oletuksena seuraavat kohteet synkronoidaan Google-tilisi kanssa:

 • Google-kalenterin asetukset
 • Wi-Fi-verkot & salasanat
 • Kotinäytön taustakuvat
 • Gmail-asetukset
 • Google Playn kautta asennetut sovellukset
 • Näyttöasetukset (kirkkaus & nukkua)
 • Kieli & Syöttöasetukset
 • Päivämäärä & aika
 • asetukset & tiedot sovelluksista, joita Google ei ole valmistanut (vaihtelee sovelluksen mukaan)

Kuinka varmuuskopioida Android-yhteystietoja SD-kortille

Jos haluat vain varmuuskopioida yhteystiedot SD-kortille, napauta ja avaa vain puhelimen “yhteystiedot” -sovellus. Etsi ”valikko” -painike ja napauta sitä ja napauta sitten ”Tuo / vie” -vaihtoehto. Valitse ”SD-kortti” ja yhteystietoluettelo varmuuskopioidaan kortillesi vCard-tiedostona.

Tämä muoto on yhteensopiva useimpien yhteystietoluettelo-sovellusten kanssa ja antaa sinun tuoda / viedä yhteystietoja muilla käyttämilläsi laitteilla tai sovelluksilla. On hyvä idea tehdä tämä vara-SD-kortilla – jos kadotat puhelimesi, kadotat myös siinä olevan SD-kortin, joten pidä varmuuskopio, joka on tallennettu jossain turvassa.

Muut vaihtoehdot yhteystietojen varmuuskopiointiin

Varmuuskopioinnista ei ole pulaa vaihtoehdoista. Usein on hyvä idea olla useampi kuin yksi varmuuskopioratkaisu.

Olemme tarkastellut varhaisessa vaiheessa iPhonen parhainta pilvivarmuuskopiota vuonna 2017, josta löydät useita tarjoajia, joista valita, jos haluat käyttää jotain iTunesin, iCloudin tai Google-yhteystietojen lisäksi..

Olemme antaneet myös Android-käyttäjille suojan, äskettäin tarjoamalla parhaan Android-pilvitallennuksen. Asiantuntijaryhmämme on tutkinut kutakin palveluntarjoajaa helpottaaksesi Android-laitteen varmuuskopiointia ja tietosi turvaamista.

johtopäätös

Yhteystietoluettelo on tärkeä – ilman sitä puhelin on melkein turha. Yhteystietojen varmuuskopiointi iPhonella on helppoa, joten tee se nyt, ja jos olet kuin minä, käytä yhtä parhaista pilvitallennuspalveluistamme automatisoituihin varmuuskopiointiin.

Jos pidit tästä artikkelista, kerro meille mielipiteesi kommenteissa. Ota meihin yhteyttä kaikilla mahdollisilla kysymyksillä. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map