Online üzleti biztonsági mentési vélemények – Archívumok – Cloudwards

Fontos az üzleti adatok védelme, mivel az adatvesztés szenvedése katasztrófát okozhat vállalkozása számára. Az adatok elvesztését számos különféle ok miatt lehet megfigyelni, ideértve a kibernetikus támadásokat, a merevlemez meghibásodásait, a véletlen törléseket és akár az (volt) alkalmazottak nem véletlenszerű, rosszindulatú tevékenységeit is.. 


Ne felejtsük el a betörést, a lopást vagy a természeti katasztrófákat, például árvizeket vagy tüzet. Az okától függetlenül az adatvesztést szenvedő vállalkozások 93 százaléka egy éven belül csődeljárást nyújt be.

Szerencsére vannak módok ennek megelőzésére, és a legjobb az, ha az üzleti adatait a felhőbe mentjük. Ez jobb, mint még a legjobb adat-helyreállítási szoftverre támaszkodni, mert nem biztos abban, hogy képes lesz erre. Az SSD-kre sem támaszkodhat, mert több adathibát tapasztalnak, mint a HDD-k.

Ha adatait a felhőbe és pontosabban a nagyméretű adatközpontokba helyezi át, akkor az adatok RAID-szerű redundanciát élveznek, valamint megkeményített biztonsági intézkedésekkel, például megfigyeléssel, kerítésekkel, riasztásokkal, szünetmentes tápegységgel, emelt padlókkal, tűzoltó rendszerek és az adatok biztonságának egyéb egyéb módjai. Az adatbiztonsági szolgáltatások szintén rendelkezésre állnak.

Igaz, hogy csak a felhőre hagyatkozol, olyan, mintha minden tojását egy kosárba helyezné. Még az összes ilyen biztonsági intézkedés mellett a legrosszabb is megtörténhet. Az adatvesztés megelőzésének jobb stratégiája a biztonsági mentés egy helyi eszközre. Ez a 3-2-1 biztonsági mentési szabály része. 

A szabály végrehajtásának megkönnyítése érdekében egyes biztonsági mentési szolgáltatások lehetővé teszik a hibrid biztonsági mentés végrehajtását, amely lehetővé teszi a helyi biztonsági mentések létrehozását a felhő mellett. Ha többet szeretne megtudni erről, olvassa el útmutatónkat a hibrid biztonsági mentés beállításáról az SMB-k számára. Olvassa el a vállalkozás számára a legjobb hibrid biztonsági mentésről szóló cikket a szolgáltatást nyújtó szolgáltatásokról.

Most, hogy meghatároztuk, hogy miért fontos a vállalkozás számára biztonsági másolat készítése, világossá fogjuk tenni, hogy hogyan értékeljük az üzleti biztonsági mentési szolgáltatásokat..

Hogyan értékeljük

Az üzleti biztonsági mentési szolgáltatások adatvédelmet biztosítanak adminisztratív képességekkel, amelyek lehetővé teszik az összes biztonsági másolatú számítógép és a felhasználó figyelését. Ezek a szolgáltatások azonban eltérnek az általuk kínált szolgáltatások számától és minőségétől, valamint azoktól a beállításoktól, amelyeket megváltoztathat a biztonsági mentés létrehozásakor és visszaállításakor. 

Emiatt olyan kategóriákat használunk, mint a szolgáltatások, a fájlok biztonsági mentése és visszaállítása, az árak és a sebesség a szolgáltatások értékeléséhez és rangsorolásához. Az alábbiakban ezekről a kategóriákról fogunk beszélni.

Jellemzők

Ez a kategória leírja az üzleti biztonsági mentési szolgáltatás összes szabványos és nem szokásos tulajdonságait. Bizonyos szolgáltatásoknak előfordulhat, hogy csak a csontozat nélküli szolgáltatások vannak, másoknak sok olyan funkciója és a biztonsági mentés és visszaállítás beállításai állnak rendelkezésre, amelyeket Ön módosíthat.

A legtöbb szolgáltatás azonban ütemezést, szerver biztonsági mentést, folyamatos biztonsági mentést, verziót, hibrid biztonsági mentést, sebességfojtást, jelentéseket és felhasználói kezelést kínál. Ennek ellenére vannak olyan szolgáltatások, mint például az Acronis Backup és a BigMIND Business, amelyek további funkciókkal rendelkeznek, beleértve a biztonsági mentés és visszaállítás különféle beállításait, valamint a fejlett fotókezelést.

Az olyan szolgáltatások, mint a Backblaze és a CrashPlan, korlátlan biztonsági mentést kínálnak, amely lehetővé teszi a teljes számítógép biztonsági mentését anélkül, hogy aggódnia kellene a biztonsági mentési hely miatt. Ha ezt a lehetőséget akarja, olvassa el a legjobb korlátlan online biztonsági mentésről szóló cikket, amely mindkét szolgáltatást tárgyalja.

Árazás

Az egyik legfontosabb tényező a szolgáltatásról való döntéskor az, hogy mennyi zöldvel kell részt vennie. Nincs értelme előfizetni olyan szolgáltatásra, amely hatalmas horpadást fog eredményezni a kisvállalkozás pénzügyeiben. 

A legjobb, ha egy szolgáltatásnak nagy értékű tervei vannak, amelyeket az határoz meg, hogy mennyi tartalékot kap az árért. Ideális esetben a szolgáltatásnak sok olyan terve van, amelyek közül választhat, hogy megtalálja azt, amelyik legjobban megfelel az Ön igényeinek. 

Az is hasznos, ha a szolgáltatás ingyenes próbaverziót kínál, így nem kell csak a vak hitre feliratkoznia. A legtöbb szolgáltatás érték-alapú és ingyenes próbaverziót kínál. Jó példa erre az IDrive for Business, amely olcsó terveket kínál sok tartalékhellyel. 

A legolcsóbb terv 250 GB-os biztonsági másolatot biztosít Önnek, évente csak 74,62 dollárért. Egy másik jó üzlet az 1,25 TB-os terv, évi 374,62 dollárért. Az IDrive árképzéséről többet megtudhat az IDrive for Business áttekintésben. A Backblaze for Business szintén jó választás, mert korlátlan biztonsági mentést kínál, mindössze 6 dollárért havonta. Tudjon meg többet erről a Backblaze for Business áttekintésben.

Egyszerű használat

Fontos a szükséges szolgáltatások megléte és a tisztességes ár megfizetése, de ugyanolyan fontos, hogy mennyire egyszerű a szolgáltatás használata. Az ésszerű és egyértelmű felhasználói élmény megkönnyíti a biztonsági mentési szolgáltatás használatát. A legjobb, ha könnyen elkészíthet egy biztonsági mentési tervet, és elfelejtheti a szolgáltatást, amíg a fájlok visszaállításáig nem szükséges.

Fájl biztonsági mentése és visszaállítása

A fájlok biztonsági mentése és visszaállítása a biztonsági mentési szolgáltatások legfontosabb jellemzői. Működésük meghatározza, hogy milyen biztonsági mentési tervet készíthet, és a fájlok visszaállításának módját. A szolgáltatásokat az általuk kínált biztonsági mentési és visszaállítási szolgáltatások, valamint azok működésének értékelése alapján értékeljük.

Egyes szolgáltatások megkövetelik, hogy bizonyos fájlokat és mappákat válassza ki a biztonsági másolat készítéséhez, míg mások lehetővé teszik a fájlok típusa szerinti mentését. Eközben egy másik csoport megvizsgálja a merevlemezt, és mindent kiválaszt a biztonsági másolat készítéséhez. Így működik a Backblaze, és szeretjük, milyen egyszerű.

A biztonsági mentést manuálisan is futtathatja, de javasoljuk, hogy kapcsolja be a folyamatos biztonsági mentést, ha rendelkezésre áll. A folyamatos biztonsági mentés nagyon hasznos szolgáltatás, mivel azt jelenti, hogy az asztali kliens automatikusan biztonsági másolatot készít az új vagy megváltozott fájlokról a kiválasztott helyekre.. 

Készíthet egy biztonsági mentési ütemtervet is, amely általában lehetővé teszi, hogy beállítson egy konkrét időt vagy napot a biztonsági mentéshez.

A legtöbb szolgáltatás lehetővé teszi a külső merevlemez-meghajtók és a NAS-eszközök biztonsági mentését is. Olvassa el a külső meghajtók legjobb online biztonsági mentéséről és a NAS legjobb online biztonsági mentéséről szóló cikkeket. Ha nem ismeri a NAS-t, olvassa el a NAS-ról szóló cikkünket. Ha teljes biztonsági másolatot szeretne a rendszeréről, megteheti azt egy lemezkép létrehozásával.

A fájl helyreállítása általában egy asztali vagy webes kliens használatát foglalja magában. Választhat úgy, hogy visszaállít mindent, amelyről biztonsági másolat készül, vagy kiválaszthat bizonyos fájlokat. Ezenkívül lehetősége van fájlok visszaállítására az eredeti helyükre vagy egy újra. 

Sebesség

A kezdeti biztonsági mentések eltarthatnak egy ideig. A hosszú idő számos tényezőtől függ, beleértve az internetszolgáltatót, attól, hogy milyen közel állsz a szolgáltatás adatközpontjához, és mennyi adatot kell biztonsági másolatot készíteni. 

A legjobb, ha egy szolgáltatás lehetővé teszi az átviteli beállítások finomítását a kapcsolat javítása érdekében, és blokk szintű átviteli algoritmust használ. Azok a szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a sávszélesség sapkájának felhelyezését, pluszot kapnak.

Nagyszerű, ha egy szolgáltatás blokk szintű fájlmásolást is biztosít, amely felgyorsítja a feltöltést az első szinkronizálás után.

A szolgáltatásokat úgy értékeljük, hogy több feltöltési és letöltési tesztet hajtunk végre egy 1 GB-os ZIP-mappával, és megmérjük, mennyi ideig tart.

Biztonság

Nincs értelme az üzleti adatait a felhőbe migrálni, ha az nem biztonságos. Erős biztonság nélkül a számítógépes bűnözés áldozatává válhat. 

Gyakran ez magában foglalja azt, hogy valaki ellopja az Ön hitelesítő adatait, elolvassa a titkos adatait, vagy az információkat titkosítja a ransomware. Ennek elkerülése érdekében elengedhetetlen a jó biztonság, ezért azt is ellenőrizni kell, hogy a szolgáltatások hogyan védik az Ön adatait.

Az online biztonsági mentési szolgáltatások számos módszert használnak az adatok védelmére a lehetséges veszélyekkel szemben. Ez magában foglalja a kétfaktoros hitelesítést, a privát titkosítást és a protokollokat, mint például a TLS. Néhányuknak van még speciális ransomware védelme is.

A CrashPlan az átfogó biztonsági arzenáljának köszönhetően az egyik legbiztonságosabb üzleti biztonsági mentési szolgáltatás. Minden olyan módszert használ, amelyet leírtunk fájljainak védelme érdekében, de ha további részletekre van szüksége, olvassa el a CrashPlan áttekintést.

Magánélet

Az erős biztonság fontos, de a szolgáltatásoknak szilárd megközelítést kell alkalmazniuk az Ön személyes adatait illetően. Ez segít elkerülni a kormányzati kémprogramokat, például a PRISM megfigyelési programot az Egyesült Államokban. A megfigyelő piac többi fő országa Oroszország, az Egyesült Királyság és Ausztrália..

Emiatt kritikus fontosságú, hogy biztosítsa adatainak adatvédelmét az interneten. Attól függ, hogy a szolgáltatás hol tárolja az Ön adatait, és hogy milyen záradékok vannak az adatvédelmi politikában. 

Bónusz pontokat adunk azoknak a szolgáltatásoknak, amelyek betartják az általános adatvédelmi rendeletet, az EU felhasználói adatvédelemről szóló törvényét.

Támogatás

Minden jól van, amíg minden működik, de jó technikai támogatásra lesz szüksége, amikor a dolgok délre indulnak. Az üzleti szolgáltatások általában e-mail és csevegési támogatással, valamint esetenként telefonos támogatással rendelkeznek. Mielőtt felveszi a kapcsolatot a támogatási csoporttal, gyakran megkeresheti a tudásbázist vagy a felhasználói fórumokat.

Fontolóra vesszük, hogy milyen típusú támogatást nyújtanak ezek a biztonsági mentési szolgáltatások, és mennyi időt vesz igénybe a kérdéseink megválaszolása.

A legjobb online biztonsági mentési szolgáltatók

Ezt a rangsorot azáltal készítettük, hogy összehasonlítottuk az üzleti mentési szolgáltatások teljes teljesítményét az előző szakaszban meghatározott tényezők szerint. Ebben a szakaszban a lista öt legfontosabb szolgáltatásának gyors lebontását nyújtjuk, kezdve az Acronis Backup-tal.

Acronis biztonsági mentés

Az Acronis Backup olyan szolgáltatások széles skálájával rendelkezik, amelyeket Önnek tetszés szerint módosíthat, de nem olcsó.

Például a legolcsóbb terv lehetővé teszi a 250 GB-os adatok biztonsági mentését, de ennek használatához licenc és biztonsági mentési helyet kell vásárolnia az Acronis felhőben. A licenc 69 dollár a szokásos verzió vagy 99 dollár a fejlett verzió mellett, plusz a 250 GB hely 299 dollár.

Az Acronis 256 bites AES titkosítással rendelkezik, és lehetővé teszi a kulcs kezelését, ami azt jelenti, hogy a privát titkosítás elérhető. Ráadásul az SSL protokollt használja az átvitt fájlok védelmére. Van egy új funkció, az úgynevezett „acronis aktív védelem”, amely figyeli a fájlokat a ransomware jeleit illetően. Nincs azonban kétfaktoros hitelesítés.

Az Acronis web kliensével készíti el biztonsági mentési tervét és megindítja a fájl helyreállítását. Ez nem egy kattintásos megoldás, de könnyen kezelhető, és nem akadályozza meg a különböző beállítási lehetőségeket. Az Acronisról az Acronis Backup ismertetőnkben olvashat bővebben.

Zoolz felhő biztonsági mentés az üzleti életben

A Zoolz Cloud Backup hét választási tervet kínál Önnek, amelyek mindegyike hideg tárolást biztosít. A hűtőtárolás általában olcsóbb, de azt jelenti, hogy a felújítás nem indul el azonnal. Fizetés ellenében azonnali tárolást is hozzáadhat, amely azonnal visszaállítja az adatokat. 

A legolcsóbb terv 2TB hűtőtárolót eredményez évi 79,90 dollárért, a legolcsóbb azonnali tárolási növekedés pedig 1 TB, évi 400 dollárért. Ez nem a legolcsóbb ajánlatok között, de még mindig legyőzi a drágább üzleti biztonsági mentési szolgáltatókat.

A Zoolz Cloud Backup biztonságos, mivel AES 256 bites titkosítást használ, és lehetővé teszi a titkosítási kulcs kezelését. A privát titkosítás mellett a Zoolz az SSL protokoll használatával védi az átvitt fájlokat. Nincs azonban kétfaktoros hitelesítés.

A Zoolz asztali kliense egyértelműen bemutatja az összes biztonsági információt, és elérhető a Windows és a MacOS számára. A webes ügyfél szintén egyszerű, és mindent megad, amire szüksége van a biztonsági mentés kezeléséhez, miközben nem akadályozza meg a lehetőségeket. Ha többet szeretne tudni a Zoolz felhasználói élményéről, olvassa el a Zoolz Cloud Backup for Business áttekintést.

IDrive for Business

Az IDrive képes biztonsági mentési funkciókkal és nagy értékkel bír. A legolcsóbb terv, ha 250 GB-os biztonsági másolatot kap Önnek, évente csupán 74,62 dollárért. Ha többre van szüksége, akkor 1,25TB-t kaphat évente 374,62 dollárért. Ezenkívül minden terv ugyanannyi szinkronizálási helyet biztosít Önnek a biztonsági mentési hely tetején. 

Az IDrive biztonsági arzenálja tartalmaz 256 bites AES titkosítást, két tényezős hitelesítést és a TLS / SSL protokollt, amely védi a fájlokat az átvitel során. Ezenkívül távolról letilthatja a fiókja készülékeinek szinkronizálását.

Az IDrive asztali kliense nem érzi magát modernnek vagy vonzónak, de egyértelmű és egyszerűen használható. Ezenkívül automatikusan kiválasztja a biztonsági mentésre szolgáló általános mappákat. A webes ügyfél vonzóbb, és lehetővé teszi a biztonsági mentés egyszerű kezelését. Ez lehetővé teszi a biztonsági mentés előnézetét, a szinkronizálási tér elérését, a fájlok és mappák megosztását, valamint a felhasználók és a munkacsoportok kezelését.

Ezen felül az IDrive rendelkezik okostelefon-alkalmazásokkal Android és iOS számára, amelyek biztonsági másolatot készíthetnek a mobil adatairól. Ennek köszönhetően az IDrive-t a legjobb mobil biztonsági rutinról készült online biztonsági mentésünk tetejére helyeztük.

CrashPlan

A CrashPlan korlátlan biztonsági mentési szolgáltatás egyetlen árazási tervvel. Számítógépenként havonta 10 dollár. Mielőtt feliratkozna, dönthet a CrashPlan 30 napos ingyenes próbaverziójával, hogy tesztelje a szolgáltatás nyújtotta lehetőségeket.

A CrashPlan AES 256 bites titkosítást használ, és bekapcsolhatja magát a titkosítási kulcs kezelésére. Ráadásul a CrashPlan lehetőséget ad arra, hogy kétdimenziós hitelesítést használjon a hitelesítő adatok védelme érdekében.

Használhatja a CrashPlan asztali kliensét Windows, Mac és Linux rendszereken. Ha távol van a számítógéptől, akkor az egyetlen lehetőség a webes ügyfél használata, mert a CrashPlan már nem nyújt okostelefon-alkalmazásokat.

Az asztali klienst nem nehéz használni, de a biztonsági mentési művelethez manuálisan kell kiválasztania a fájlokat és mappákat a mentéshez. A webes ügyfél működőképes, de idősebbnek és vonzónak érzi magát.

Backblaze

Az előző bejegyzéshez hasonlóan a Backblaze korlátlan biztonsági mentést is biztosít, de még olcsóbb, havonta 6 dollár számítógépen. Ha egy egész évre feliratkozik, az ár évi 60 dollárra esik. Ha ez nem győz meg róla, akkor használja a 15 napos próbaverzióját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Önnek szüksége van-e.

Az ár lehet, hogy jó, de a biztonsága jobb is lehet, mivel a Backblaze nem kínál valódi privát titkosítást. A Backblaze SSL-t használ a fájlok biztonságos átviteléhez és kéttényezős hitelesítéshez. Ezenkívül titkosítja a fájlokat a kiszolgálóin pihenőhelyen, AES-128 bites titkosítással.

A Backblaze asztali kliense elérhető a Windows és a MacOS számára. Könnyen kezelhető, sőt, a telepítés befejezése után a biztonsági mentési folyamat automatikusan elindul. Az egyetlen dolog, amit érdemes megkönnyíteni, a fájlkizárás. A Backblaze egy egyszerű webes ügyfelet is kínál, amely lehetővé teszi a fájlok visszaállítását és a felhasználói csoportok kezelését.

A mobilalkalmazás ezt az „egyszerű” tervezési elvet is követi. Használhatja a biztonsági másolatú fájlok böngészéséhez, a letöltött fájlok megtekintéséhez és a beállítások eléréséhez. A szolgáltatások csupasz csontok, és nincs mód a fájlokról biztonsági másolat készítésére, megosztására vagy az alkalmazásból történő visszaállítás kezdeményezésére.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map