A legjobb üzleti felhőalapú tárolási és biztonsági mentési szolgáltatások 2020

A legjobb online felhőalapú biztonsági mentési üzleti szolgáltatások értékelése, 2020-ban

Mivel az online tárolás egyre népszerűbbé válik magánfelhasználásra, nem meglepő, hogy ezek a szolgáltatások üzleti környezetbe kerültek. A személyes számlák használata azonban kockázatot jelenthet a vállalati ügyfelek számára az információk veszélyeztetése miatt.

A vállalati felhőfájlok tárolásával a vállalati ügyfelek nagyobb védelmet élveznek a fájlok veszélyeztetése vagy támadása ellen. Mindegyik szolgáltató kissé eltérő funkciókat és lehetőségeket kínál, amelyek közül választhat, ami megnehezítheti a teljes társaság szolgáltatójának megválasztását.

Kockázatok és előnyök
© Shane Meehan

A legjobb kisvállalati felhőalapú tárolás

Az üzleti felhőalapú tárolást a vállalkozások számára tervezték, hogy hatékonyabban működhessenek. Míg sok szolgáltató személyes, helyszíni tárolási és mentési szolgáltatásként indult, amely a vállalati ügyfelek köré is fejlődött, néhányat, például a Boxot, a vállalati ügyfelek szem előtt tartásával építették ki..

Az üzleti felhő-tárolás és a személyes felhő-tárolás közötti különbség meglehetősen gyakran a szolgáltatások jellemzői és az, hogy hány felhasználó férhet hozzá a teljes fiókhoz. Személyes tervvel csak a fiókhoz regisztrált felhasználó férhet hozzá fájlok és dokumentumok tárolására. Lehet, hogy meg tudják osztani ezeket a fájlokat, de senki másnak nem szabad fájlokat tárolnia a fiókjába.


© 드림 포유

Az üzleti terv viszont úgy van kialakítva, hogy több felhasználó férjen hozzá a fiókhoz. Mivel több bejelentkezési hitelesítő adat létezik, az adminisztrátornak képesnek kell lennie arra, hogy korlátozásokat és korlátozásokat állítson be az alkalmazottak számára, akik információhoz férnek hozzá és azt mentik. Ez a központi adminisztrátor eldöntheti, ki képes a számlán belül mit csinálni.

Az üzleti felhőalapú tárolási terveknek gyakran vannak olyan funkciói, amelyeknek a személyes fiókok nem rendelkeznek, például képesség korlátozni a fájlokat és mappákat. Gyakran vannak olyan együttműködési lehetőségek is, amelyek hiányozhatnak az egyes fiókoktól.

Online tárolási megoldások üzleti vállalkozások számára: az előnyök

Az üzleti felhőalapú tárolásnak számos előnye van, amelyek a vállalkozások számára nem csupán egy helyet kínálhatnak, ahol értékes adataikat el lehet menteni. Amellett, hogy helyet biztosít a fájlok biztonságának a potenciális hackerekkel szemben, az online tárolóhelyek új módszereket kínálnak az alkalmazottaknak együtt, amelyekkel még soha nem tudtak kihasználni.

A dolgozóknak már nem kell ugyanabban a helyiségben lenniük a projekt végrehajtásához. Ehelyett a munkatársak bárhol lehetnek a világon, mindaddig, amíg van internetkapcsolatuk. A legtöbb üzleti felhőszolgáltatáshoz tartozó üzenetkezelő és együttműködő szoftverrel az alkalmazottak könnyedén kezelhetik a projektet végtelen e-mailek nélkül, frissített mellékletekkel, felülvizsgálat céljából. Ezen együttműködési funkciók közül sok lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a megjegyzésben megcímkézzék egymást, hogy figyelmeztessék őket a fájlban bekövetkező változásokra.

Ezenkívül az üzleti felhőalapú szinkronizálás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy helyen dolgozzanak egy projekten, és különféle eszközökön keresztül férjenek hozzá, még akkor is, ha nincsenek munkahelyükön. Az összes fiók szinkronizálásával a többi munkavállaló azonnal hozzáférhet a frissített fájlokhoz és dokumentumokhoz az e-mail probléma nélkül. A fájl automatikusan kapcsolódik a többi eszköz főmappájához.

A vállalatok kihasználhatják az online felhőalapú tárolás előnyeit is. Noha a szolgáltatás igénybevételéért havi vagy éves szolgáltatási díj fizetendő, addig nincs karbantartás vagy vásárolt berendezés. Az informatikai osztályoknak nem kell időt pazarolniuk, ami pénz egy vállalat számára, a berendezések karbantartására; ehelyett olyan projektekben dolgozhatnak, amelyek előmozdíthatják a társaságot.

Egyéb előnyök a következők:

  • Megosztása a vállalaton kívüli alkalmazottakkal és ügyfelekkel
  • Lehetőség a fájlokhoz vagy mappákhoz való hozzáférés korlátozására a felhasználó sajátos igényei alapján
  • Lehetőség a lejárati dátum megadására a megosztott elemekhez
  • Katonai biztonság

A cégek is inkább egy „saját maguk eszközét” környezet felé mozognak. Az alkalmazottak naprakészek lehetnek a legújabb technológiával, ha magukat megvásárolják, és megszerezik azt, amit tudnak, és ez a legmegfelelőbb számukra. A felhő ezután lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hozzáférést biztosítsanak ezekhez az eszközökhöz. A vállalatnak évente vagy kettővel meg kell takarítania a technológia frissítésének költségeit, és az alkalmazottaknak nem kell két vagy három különféle eszközt megtanulniuk, hogy munkájukat elvégezzék..

Az üzleti felhőalapú tároló cégek összehasonlításakor fontos megjegyezni, hogy milyen szolgáltatásokat és előnyöket nyújthat a szolgáltató a vállalkozás számára. Néhány lehetőség arra, hogy a csoportok előreléphessenek a kívánt növekedési mintázatban, míg mások egyszerűen felesleges kiadások. Nem minden szolgáltató kínál ugyanolyan lehetőségeket.

Felhőtároló kiszolgálók: Hol vannak?

A tárolási hely egy másik szempont a felhő összehasonlításának és vásárlásának során. Nem minden országban vannak azonos szabályok és szabályok a magánélet vonatkozásában. Az Egyesült Királyságban, Kanadában vagy akár Kínában az Egyesült Királyságban, Kanadában vagy akár Kínában az üzleti felhőalapú tárolásra vonatkozó követelmények eltérőek lesznek. A vállalkozásoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy hol helyezkednek el adatközpontok, hol tárolják adataikat valószínűleg, és milyen az adott ország adatvédelmi szabályai..


© StormSignal

Például az Ausztrália üzleti felhőalapú tárolása tartalmaz egy adatvédelmi törvényt, amelyeket be kell tartaniuk a legális működés érdekében. Ezek a szabályok arra kényszerítik a vállalatokat, hogy a felhőt használják az ügyfelek adatainak tárolására, annak biztosítása érdekében, hogy ezek az adatok külső forrásoktól függetlenül maradjanak. Ezek a szabályok azt is részletezik, hogy a felhőszolgáltatóknak mit kell tenniük annak érdekében, hogy segítsék a vállalatokat ezen előírások teljesítésében.

Az adatok tényleges tárolásának helyének ismerete segíthet abban, hogy a vállalatok a saját országuk szabályozása alatt maradjanak. Az Egyesült Államokon kívüli vállalati ügyfeleknek adatvédelmi törvényeik hiányozhatnak és nem felelnek meg saját szabályaiknak. Az amerikai ügyfelek élvezhetik a kiegészítő védelmet egy idegen országban; jogi kérdések is merülhetnek fel abban az esetben, ha az ott tárolt információkat a külső kormányzat illegálisnak tekinti.

Felhő-tárolási költség

A hely-felhő előnyei eltekintve attól, hogy amikor két szolgáltatót hasonlítanak össze, akkor mindig az a pénz. A nagy kérdés az adminisztrátorok számára: mennyibe kerül az üzleti felhő tárolása? Noha a havi díjak nem lesznek olyan alacsonyak, mint a magánfelhasználóké, ez gyakran költséghatékonyabb, mint a hardver megvásárlása és a helyben történő karbantartás..

Az üzleti felhő tárolási költségei a funkcióktól és a használni kívánt tárhely teljes mennyiségétől függően változnak. Vannak olyan szolgáltatók, amelyek egy felhasználónként meghatározott árat kínálnak. Minden munkavállaló hozzáférést kap ugyanazon szolgáltatásokhoz és meghatározott mennyiségű tárhelyet. Vannak olyan szolgáltatások is, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára rugalmas tárolóeszközök megvásárlását, amelyek szükség szerint bővülnek. A szolgáltatás ára mindig változik, attól függően, hogy a teljes fiókméret növekszik vagy csökken.


© Ken Teegardin

A legolcsóbb üzleti felhőalapú tároláshoz összehasonlítást kell készíteni. A szolgáltatások árai a szolgáltatások és a fiók méretétől függően változnak. Ez attól is függ, hogy hány felhasználó fog hozzáférni a fiókhoz. Általában a leginkább költséghatékony szolgáltatás kevesebb szolgáltatással rendelkezik, mint versenytársa, bár a szolgáltatók rendszeresen megváltoztatják költségeiket, hogy versenyképesek maradjanak.

Üzleti felhőalapú szolgáltatások

Noha a felhő a nagyvállalatok számára nyújthat legjobban hasznot, a kisvállalkozások ugyanannak a szolgáltatásnak és a lehetőségeinek számos előnyeit kihasználhatják. A kisvállalati felhőben történő biztonsági mentés egyre népszerűbb módja az SMB-knek a nagyobb vállalkozásokkal való versenyben. A telephelyen kívüli tároló használatával ezek a vállalatok csökkenthetik informatikai költségeiket, mivel nem kell megvásárolniuk a lépésekhez szükséges kiszolgálókat. Használhatják ugyanazt a számítási teljesítményt, amely a nagyvállalatok rendelkezésére áll, és felhőalapú számítási képességgel rendelkező szolgáltatót találnak.

A nagyvállalatokhoz hasonlóan a kisvállalkozások bárhol elérhetik ugyanazt a hozzáférést. Az alkalmazottak virtuális másolatot készíthetnek az általuk használt alkalmazásokról, és úton vehetik magukkal. Nagyon hasznos lehet azoknak a mérnököknek és értékesítőknek, akik a nap folyamán hosszabb ideig nem tudnak az irodába menni.

A kisvállalkozásoknak ki kell használniuk a biztonság előnyeit is, amelyek valószínűleg nem voltak képesek elkülönülni a felhőtől. Ilyen módon biztosíthatják fájlok és dokumentumok biztonságát a hackerektől. Ez a hozzáadott biztonság segíthet nekik a szabályok betartásában, és nemcsak adataik, hanem ügyfeleik adatainak védelmében is védelmet nyújthat nekik.

Mivel egyre több kisvállalkozás fordul a felhőhöz, hogy csökkentse összköltségüket, több szolgáltató kínál számukra szabott csomagokat. Gyakran kevesebb teljes helyet vagy kevesebb ülőhelyet kínálnak, hogy megkönnyítsék az előfizetési ár alacsonyan tartását. Általában azonban nem fellendítik azokat a funkciókat, amelyek elsősorban a vállalati ügyfelek vonzzák őket.

Üzleti felhő biztonsági mentése

Míg a vállalati ügyfelek általában a felhőt nemcsak egy hely elhelyezésére használják, de vannak olyanok, akik csak biztonsági másolat készítéséhez és a felhődokumentumok tárolásához akarják. Ezek a csoportok nem akarnak sok harangot és sípot, egyszerűen szükségük van egy helyszínen kívüli területre, amely lehetővé teszi számukra a saját biztonsági mentési szabályaik betartását..

Különbség van a felhő tárolása és a felhő biztonsági mentése között. A tárolás gyakran lehetővé teszi a felhasználók számára a fájlok elérését, szerkesztését és megosztását. Noha ez ugyanúgy automatizálható, mint a mentés, az üzleti ügyfelek számára általában vannak olyan funkciók, amelyek lehetővé teszik a fájlokkal való zökkenőmentes munkát. Az ilyen típusú szolgáltatások kiváló példája a következő:

  • amazon
  • Google
  • Dropbox

Felhő biztonsági mentési szolgáltatások éppen olyanok, mint amilyennek hangzik. Ezek a fájlok biztonsági mentésére szolgálnak, amelyek merevlemezen vagy szerveren találhatók. Míg ezeknek a szolgáltatóknak a hozzáférése bárhonnan lehetővé teszi a hozzáférést, csakúgy, mint a tárolás és a számítástechnika, gyakran nincsenek megosztási vagy szerkesztési funkciók, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy együtt dolgozzanak egy projekten. Ezeket a fájlokat egyszerűen a külső szerverre helyezik és ott tartják, amíg a rendszer visszaállításához szükségesek vagy a felhasználó törli őket, mivel elavultak vagy szükségtelenek. Példák a biztonsági szolgáltatásokra:

  • Carbonite Pro
  • Crashplan Pro
  • Mozy Pro

Jellemzően, amikor egy vállalat csak mentési szolgáltatást választ, az segít abban, hogy továbbra is megfeleljen a katasztrófa utáni helyreállítási tervnek.

Biztonság

A felhőbe történő mentéskor nyilvánvaló biztonsági aggályok merülnek fel. Valószínűleg ez az első oka annak, hogy a legtöbb vállalat nem érdekli a felhő számítástechnikai és tárolási igényeinek kielégítését. Ez érvényes kérdés, és nem olyan, amelyet könnyen figyelmen kívül kell hagyni.

Néhány szolgáltató nem olyan biztonságos, mint amennyire lehetett. Két vagy több szolgáltatás összehasonlításakor mindenekelőtt a biztonsági szintet kell ellenőrizni. A legtöbb katonai minőségű AES biztonságot fog használni az adatközpontjaikban található kiszolgálók védelmére. Ugyanakkor nem minden szolgáltatás fogja titkosítani az információkat az átvitel során, csak akkor, ha nyugalmi állapotban van a merevlemezen. Mások feltöltésüket megelőzően ellenőrzik a fájlok biztonságát.


© Dennis Skley

Ezenkívül az üzleti szolgáltatók számára a legfontosabb felhőalapú tárolási szolgáltatók lehetővé teszik a fiók rendszergazdájának a fő kulcs megtartását. Ez a jelszó a fájlok titkosításának egyetlen módja az olvashatóság érdekében. A főkiszolgáló nélkül bárki, aki bejelentkezik a fiókba, csak a kódolt és ezért olvashatatlan fájlokat fogja találni. Azáltal, hogy nem fér hozzá ehhez a kódhoz, a felhő szolgáltató cég alkalmazottai nem férhetnek hozzá a kiszolgálóikon található fájlokhoz, és ezzel biztonságot nyújtanak az ügyfelek számára.

Bár az összes fiók bizonyos fokú biztonságot nyújt, az üzleti és a professzionális fiókok általában magasabb szintűek, mint a személyes tervek. Ennek célja az, hogy a vállalati ügyfelek ezeket a szolgáltatásokat igénybe vehessék, ahelyett, hogy az alkalmazottak a saját tervüket behoznák és felhasználnák rendszergazdai tudás vagy jóváhagyás nélkül..

A 2020-as üzleti felhőalapú tárolás lehetőségei nap mint nap növekednek. Az információk biztonságának biztosítása érdekében a rendszergazdáknak szánjon időt és mérlegelje az összes lehetőséget. Nemcsak a szolgáltatásokat és a költségeket, hanem a tárolóközpontok biztonságát és elhelyezkedését is figyelembe kell venni.

A felhő előnyeinek kihasználásával a vállalkozások növelhetik tárolási kapacitásukat, és lehetővé teszik az alkalmazottak számára, hogy valaha jobban dolgozzanak. Nem egy döntést kell enyhén meghozni. A vállalatoknak időt kell fordítaniuk arra, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb szolgáltatást, amely kielégíti igényeiket a megosztásra és az együttműködésre, valamint a fontos fájlok mentésére katasztrófaesemény esetén..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me