2020 legjobb online biztonsági mentési szolgáltatói


Hogyan lehet megtalálni a legjobb felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatást?

Az egyik dolog a számítógép végleges biztonsági mentésének eldöntése; Másik lehetőség a megfelelő szolgáltató megtalálása a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatók közül. Tekintettel arra, hogy a merevlemez kezdeti biztonsági mentése akár hetekig, akár hetekig is eltarthat attól függően, hogy hány gigabájtot meg kell védenie, és hogy sok biztonsági mentési szolgáltatáshoz éves előfizetésre van szükség, valószínű, hogy hosszú távú kapcsolatban állsz.

Ha annyira válogatós vagy a technológiád iránt, ahogyan itt vagyunk a Cloudwards.net-en, akkor minden bizonnyal meg akarja tudni mindent, amit tudni kell a lehetséges biztonsági másolatról, mielőtt a csomót köti..

Ez az oka annak, hogy összeállítottuk ezt a praktikus útmutatót a legjobb online biztonsági mentési megoldás megtalálásához, valamint körülbelül 30 online biztonsági mentési áttekintést. Az alábbiakban megtalálja válogatásaink számos kategóriáját, amelyek úgy érzik, hogy meghatározzák a modern online biztonsági mentési helyet. De először ellenőrizzük, hogy megfelelő helyen vagy-e.

Legjobb online biztonsági mentés 2020-ban

A különbség az online mentés és a felhőalapú tárolás között

Online biztonsági mentési eszköz vásárlásakor az első dolgok, amelyeket meg kell értened, az, hogy alapvető különbség van az online biztonsági mentés és a felhőalapú tárolás között..

Sok ember számára a biztonsági mentési megoldásuk a Dropbox, a Google Drive vagy a OneDrive. Szigorúan véve azonban ezek felhőalapú tárolási megoldások. Az online biztonsági mentéssel ellentétben nem képesek felkészülni a katasztrófa utáni helyreállításra. Nincsenek ütemezőik a rutinszerű biztonsági mentések automatizálására, általában nem tartják fenn a fájlszerkezetet, amikor felhőbe mentünk, és nem rendelkeznek kattintási és visszaállítási lehetőségekkel.

E korlátozások ellenére a felhőalapú tárolási eszközök sok szempontból jóak, mint az online biztonsági mentési eszközök. Egyrészt a felhőalapú tárolást úgy tervezték, hogy elősegítse a merevlemezen lévő helyfájlok csökkentését azáltal, hogy azokat távoli adatközpontokba tölti le. Időközben az online biztonsági mentést általában replikációra, és nem helyettesítésre tervezik.

A legtöbb modern felhőtároló eszköz képes eszközszinkronizálásra is, amely lehetővé teszi ugyanazon fájltartalom több eszközön történő elérhetővé tételét, még a fájlok valósidejű változásainak tükrözésére is. Nagyon kevés online biztonsági mentési eszköz képes szinkronizálni a tartalmat.

A felhőalapú tárolóeszközök általában inkább a tartalom megosztására irányulnak, mint az online biztonsági mentési eszközökre, függetlenül attól, hogy az egyes fájlok megosztása vagy más személyek meghívása a mappák elérésére. Ilyen módon a felhőalapú tárolás nagyszerűen megkönnyíti az együttműködést; az online biztonsági mentés nem.  

Egyes felhőalapú tárolóeszközök integrálódnak a termelékenységi alkalmazásokkal, például az Office Online és a Google Docs. Tehát a felhőalapú tárolás egy másik módja a termelékenységi eszköz. Az együttműködés és a termelékenység szempontjából az online biztonsági mentési eszközök ritkán felelnek meg igényeinek.

Ha szeretne többet megtudni a témáról, egy cikkünkben részletezi az online biztonsági mentés és a felhőalapú tárolás közötti különbségeket. Ha a felhőalapú tárolóhelyet keres, akkor feltétlenül olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási megoldás megtalálásáról szóló cikket.

Most meséljünk többet az online biztonsági mentési eszköz hozzáadásának értékéről.  

Milyen biztonsági mentést végez

A katasztrófa utáni helyreállítás fogalmát illetően sok felhasználó valószínűleg a merevlemez problémáira gondol. Ennek van értelme. Néhányan közülünk a merevlemez-meghibásodás szerencsétlen tapasztalataival éltek, míg valószínűleg többségünk horror történeteket hallott másoktól.

A merevlemezek mozgó alkatrészekből készülnek, amelyek eltörhetnek, különösen akkor, ha a laptopját egy zaklató hátizsákban hordozzák. A fájlrendszer sérülései is előfordulhatnak, ami logikai hibákhoz vezethet. A partíciókat véletlenül törölheti vagy formázhatja

Vannak azonban más típusú katasztrófák is, amelyek szükségessé teszik a helyreállítást. A lista tetején elvesznek és ellopták a laptopok. A Gartner által 2015-ben elvégzett kutatások szerint a laptopot 53 másodpercenként ellopták. Ez jó ok a merevlemez titkosítására. Ez is jó ok arra, hogy készítsen biztonsági másolatot.

Több fájlt tárolunk a merevlemezen, amelyet könnyedén áthelyezhetünk a felhőtárolásra. Ez azt jelenti, hogy egy összeomlott, sérült, ellopott vagy rosszul elhelyezett merevlemez szinte minden bizonnyal elveszíti a fontos fájlokat, ha nem valósított meg valódi biztonsági mentési megoldást. Ezek lehetnek családi fotók, pénzügyi nyilvántartások, e-mailek vagy más pótolhatatlan fájlok.

Az online biztonsági mentési megoldások megkönnyítik ezen fájlok automatikus biztonsági mentéssel történő védelmét. Egyesek automatikusan megcímkézik a közös mappákat, mint például a felhasználói és az asztali mappát, hogy biztonsági másolatot készítsenek, mások egy lépéssel tovább lépnek, és automatikusan biztonsági másolatot készítnek minden fájlról bizonyos kiterjesztésekkel..

Katasztrófa esetén az online biztonsági mentési eszközök lehetővé teszik, hogy mindent egyszerre visszaállítson a javított vagy kicserélt merevlemezre, és megőrizze a korábban használt fájlrendszer-struktúrát. Alternatív megoldásként lehetővé teszik az egyes fájlok helyreállítását is, ha van valami konkrét, amire szüksége van. Ezt általában webböngészőn vagy mobilalkalmazáson keresztül is megteheti, a távoli hozzáférést biztosítva a számítógépes tartalomhoz.

Bár az online biztonsági mentés mögött meghúzódó elv alapvetõen minden szolgáltatónál azonos, vannak különbségek abban, hogy a szolgáltatások hogyan közelítik meg a biztonsági mentés élményét. Mint a bevezetésben említettem, az eredeti biztonsági mentési folyamat eltarthat egy ideig, ezért érdemes biztosan megbizonyosodnia arról, hogy jól ismeri ezeket a változatokat, mielőtt elköltné pénzét.

Ennek a fordulónak a fennmaradó része az, hogy segítsen elérni ezt a megértési szintet; gondoljon rá, mint egy vevői útmutatóra.

Online biztonsági mentés összehasonlítása

Ez az útmutató megmutatja, mi – véleményünk szerint – a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatás 2020-ban. Összehasonlító megközelítést alkalmazunk az egyes főbb szolgáltatások jellemzőinek és kategóriáinak rangsorolása alapján.. 

Költség

Noha ez természetesen nem az egyetlen elem az online biztonsági mentési szolgáltatás értékének megállapításához, a lényegnek nyilvánvalóan nagy jelentősége van. A matrica árán kívül érdemes fontolóra venni, hogy egy előfizetés mennyi tartalékhelyet biztosít Önnek, és hány eszközt fedez.

A CrashPlan 2017. augusztus 22-én hatályba lépett a fogyasztói biztonsági mentési játékból, és magával vette családjának biztonsági mentési tervét – az online biztonsági mentés egyik legjobb ajánlatát -. Sajnos ebben az időben nincs valójában olyan más családi terv, amelyet érdemes megemlíteni. Vannak azonban nagyon jó CrashPlan alternatívák, ha olyan lehetőséget keres, amely nem fogja megtörni a bankot.

Első helyezett: Backblaze

A Backblaze nemcsak korlátlan tárhelyet biztosít, hanem olcsó is. Így válasszuk ki az online biztonsági mentés legjobb általános értékét: A havi költség mindössze 5 USD / számítógép. Ráadásul a Backblaze azon kevés jó online biztonsági mentési szolgáltatás egyike, amely akár egy hónapra is lehetőséget kínál.

Van még éves és kétévenkénti előfizetési ajánlatokat is, ha még több pénzt szeretne megtakarítani. Az éves előfizetés 10 dollárt takarít meg, és egy kétévenkénti előfizetés 25 dollárt takarít meg; feltétlenül olvassa el a Backblaze áttekintésünket a szolgáltatás árairól.

Elkötelezettség előtt tizenöt napig kipróbálhatja a Backblaze játékot, de ez nem kínál semmiféle ingyenes tervet.  

Második hely: IDrive

Az IDrive nem kínál korlátlan tárhelyet. Ennek ellenére a 2 TB-os tárolási terv felhasználható korlátlan eszközök biztonsági mentésére, ami néhány ember számára fontosabb lesz. Ez is nagyon olcsó, mindössze 52 dollár az első szolgálati évben. Ezen felül az áron két évre is feliratkozhat. Ezután visszatér a normál havi 69,50 dollár költséghez. Az IDrive nem rendelkezik hónapról hónapra beállítással.

Ha a 2 TB nem elég számodra, az IDrive nagyon jó ajánlatot kínál az 5 TB tárhelyre, amely korlátlan eszközöket is lefed. Ha egyáltalán nem szeretne pénzt költeni, az IDrive 5 GB-ot is ingyenesen kínál.

Maga a biztonsági mentés költsége jó, de az IDrive édesíti az ajánlatot megfelelő szinkronizálási térrel. Nagyon kevés biztonsági mentési szolgáltatás kínál eszközszinkronizálást, amely, mint korábban már említettük, valóban felhőalapú tárolási szolgáltatás; további részletekért olvassa el az IDrive áttekintésünket.

Harmadik hely: karbonit

A karbonit korlátlan biztonsági másolatot nyújt egy eszközhöz, mint például a Backblaze, de az 59,99 dolláros alapterve egy kicsit drágább. Ez a terv nem foglalja magában a külső meghajtó biztonsági mentését. Ha ezt akarja, akkor évi 99,99 dollárra lesz szüksége. A karbonitnak nagyon drága Prime terve is van, amely 149,99 dollárba kerül, és magában foglalja az automatikus videó mentést és a futárszolgálatot.

A Carbonite-nek a Backblaze-lel ellentétben nincs havonta elérhető opciója, erről bővebben a Carbonite-áttekintésben olvashat.  

A karbonitnak 30 napos próbaidőszak van, azonban ha vásárlás előtt kipróbálni szeretné.

Egyszerű használat

A legtöbb online biztonsági mentési megoldás megkönnyíti a merevlemez védelmét a felhőalapú tárolási eszközökhöz képest, de néhányuk sokkal könnyebbé teszi, mint mások. Nagyon valószínű, hogy bármelyik kiválasztja legalább bizonyos általános mappákat a biztonsági mentéshez. Ezután hagyhatja át a fájlrendszert, és mindent megjelölhet egyedül.

A legjobb megoldások megkímélnek mindazt a munkát. A telepítés után automatikusan átvizsgálja a merevlemezt, és elkezdi az összes dokumentum, fénykép, videó, e-mail, könyvjelző és más általános fájltípus biztonsági másolatának készítését. Általában az egyetlen, amellyel biztonsági másolatot nem kapott, a rendszerfájlok és az ideiglenes fájlok, amelyek problémákat okozhatnak, ha új gépre visszaállítják őket.

A könnyű használat felmérésekor a Cloudwards.net oldalán az asztali kliensek, a webes felületek és a mobil alkalmazások felhasználóbarát jellegét is értékeljük. Végül is a jó eszközök lapossá teszik a tanulási görbét.

Első helyezett: Backblaze

A Backblaze olyan emberek számára készült, akik valóban nem akarják zavarni a számítógépük biztonsági mentését, de egyébként is szeretnék, ha a számítógép biztonsági másolatot készít azokról..

A Backblaze kihasználja korlátlan biztonsági mentési szolgáltatásként elfoglalt helyét, mivel egyszerűen biztonsági másolatot készít a számítógép összes fontos fájljáról. Miután telepítette az asztali klienst, gyorsan átvizsgálja a számítógépet mindent, amit gondol, menteni kell, és leolvassa ezeket az információkat..

Kattintson az „OK” gombra, és elindul a biztonsági mentés folyamata. Megnézheti az életét anélkül, hogy többet kellene aggódnia a merevlemez biztonságának biztosítása érdekében

A felület kialakítása körülbelül annyira minimális, amennyire csak lehetséges. Csak néhány beállítással lehet játszani, beleértve a folyamatos biztonsági mentésről az ütemezett biztonsági mentésre való átváltást, a számítógép meghajtóinak kiválasztását, amelyek védelmet kapnak, valamint a mappa- és fájltípus-kizárások módosítását, amelyekre nem kerül biztonsági másolat..

A Backblazenek van egy webböngészője is, ahová az egyes fájlok visszaállításához megy. A mobilalkalmazások vagy az iOS és az Android szintén elérhető fájlok eléréséhez. Mind a böngésző, mind az okostelefon tapasztalata annyira egyszerű, amennyire csak lehet, a funkcionalitás korlátozása nélkül.

Összességében elmondható, hogy a Backblaze megközelítés valóban a könnyű használat felépítése, ezáltal a kategória első számú pontjának könnyű választása..

Második hely: karbonit

Csakúgy, mint a Backblaze, az asztali kliens telepítése után a Carbonite automatikusan megvizsgálja a merevlemezt bizonyos fájltípusok (mínusz rendszerfájlok) szempontjából, és elkezdi azok biztonsági másolatát készíteni anélkül, hogy szorosan kellene kezelnie a folyamatot.

A kezdeti karbonit biztonsági másolat nem nyújt annyi hasznos információt, amelyet a Backblaze felületről kap, például azt, hogy megmondja, hány fájl van megjelölve a biztonsági mentéshez. A Backblaze webhely linkjével becsülheti meg, mennyi ideig fog menni a biztonsági mentés, és milyen gyors az adatközponthoz való kapcsolódási sebessége, így nem hagysz annyira sötétben, mint a Carbonite-nál..

Ezen túlmenően azonban a felhasználói élmény nem túl messze a Backblaze mögött, ezért nyerte meg büszkén a mi második helyezettünket. Az asztali kliens jól megtervezett, anélkül, hogy túl sok zavaró menü és beállítás lenne, és a webes felület lehetővé teszi a fájlok egyszerű rendezését a távoli visszaállításhoz.

Harmadik hely: IDrive

Az IDrive előfizetési tervei 2TB vagy 5TB lehetnek. Mint ilyen, az automatikus fájltípus-mentés nem fog működni ezzel a szolgáltatással, mivel ez az emberekhez vezethet, ha meghaladják a biztonsági mentési területüket, és nincs egyszerű módja annak, hogy visszatérjenek alatta..

Ehelyett az IDrive automatikusan megcímkézi a fontos mappákat a biztonsági mentéshez, ideértve az asztali és a dokumentummappát. Kiegészítő mappákat egyszerűen felvehet az IDrive kliens biztonsági mentési fülén. Kiválaszthat külön fájlokat is.

Az IDrive felület egy kicsit összetettebb, mint a Backblaze vagy a Carboniteé. Néhány felhasználó, különösen azok, akik inkább a mentési folyamat szoros kezelését részesítik előnyben, ezt részesítik előnyben. Például az IDrive sokkal testreszabhatóbb ütemezési lehetőségeket kínál, ideértve azt is, hogy a biztonsági mentések kezdési és befejezési idejét is beállítsák..

Ugyanez a bonyolultság tölti le az internetes élményt, bár ez nagyrészt annak a ténynek a eredménye, hogy az IDrive olyan felhőalapú tárolási funkciókat tartalmaz, mint a szinkronizálás, amelyeket a Backblaze és a Carbonite nem.

Az IDrive mobil élmény az egyik legjobban, amit látott egy online biztonsági mentési szolgáltatásnál, lehetővé téve a telefon adatainak egyszerű mentését. A képességekről a következő szakaszban fogunk bővebben beszélni.

Rugalmasság

Az Ön igényeinek legmegfelelőbb megoldások értékelésekor vannak olyan szokásos és nem túl szokásos funkciók, amelyeket érdemes lehet keresni, és amelyek jelentősen javítják az online biztonsági mentési szolgáltatás hasznosságát.

Az egyik ilyen szolgáltatás a külső merevlemez-mentés. Néhány biztonsági mentési szolgáltatás felhasználható a helyi tárolóeszközök biztonsági mentésére, míg mások biztonsági mentésre a helyi tárolóeszközökre (a felhőn kívül). Ez alkalmanként magában foglalja a NAS eszközöket.

A legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás rendelkezik okostelefon-alkalmazásokkal, amelyek lehetővé teszik a fájlok elérését. Valójában kevesebb felhasználható okostelefon biztonsági mentésére. Ha van fényképe, névjegyzéke és szöveges üzenete, amelyeket védeni szeretne, ellenőrizze, hogy az online biztonsági mentési szolgáltatás képes-e elférni, vagy esetleg külön szolgáltatást kell vásárolnia.

A biztonsági mentés szolgáltatásának hasznosságát talán a legszokatlanabb funkciók azok, amelyek a felhőalapú tárolási eszközökhöz tartoznak. Néhány évvel ezelőtt számos kiváló biztonsági mentési szolgáltatás beépítette a szinkronizálást mint funkciót. Manapság csak néhány egyed van. Gyakoribbak azok a fájlmegosztó szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik az együttműködést.  

Első hely: IDrive

Az IDrive egyike azon kevés online biztonsági mentési társaságnak, amelyet még mindig a felhő tárolóhelyén próbál teljesíteni. Ezt úgy teszi meg, hogy egyenlő tárhely-elosztási lehetőséget biztosít a felhasználóknak a fájlok biztonsági mentésére és a fájlok szinkronizálására.

Az IDrive létrehoz egy szinkronizálási mappát a merevlemezen, ugyanazt a megközelítést alkalmazza a Dropbox, a Google Drive és más felhőalapú tárolási szolgáltatások. A mappába helyezett fájlok a felhő szinkronizálási területén tárolódnak, és más eszközöket küldnek, ha az IDrive kliensek telepítve vannak.   

Az IDrive lehetővé teszi a fájlok és mappák megosztását meghatározott személyekkel e-mailben, vagy linkeket létrehozni, amelyeket bárki használhat. Ezeket a linkeket akár a Facebook-ba és a Twitterbe is fel lehet teretni.

Az IDrive a felhőalapú tárolási szolgáltatásként történő megduplázódás mellett azon kevés biztonsági mentési szolgáltatás egyike, amely átfogó okostelefon-biztonsági mentést kínál. Ez magában foglalja a fényképeket, a zenét, a videót, a naptárakat és az iOS és az Android készülékek névjegyeit. Az Android alkalmazás szöveges üzeneteket is menthet.

Az IDrive SmartDocs lehetővé teszi a dokumentumok, például az azonosító kártyák szkennelését, és a felhőbe mentését. Még ellenőrzi az azonosítói lejárati idejét és emlékeztetőket küld Önnek, amikor ideje megújítani azokat.

Ezen felül az IDrive felhasználható a Facebook és Instagram-fiókjaiból származó fényképek és videók biztonsági mentésére, beleértve azokat is, amelyekbe megcímkéztek.   

Az IDrive biztonsági másolatot készít a leképezett helyi tárhelyekről is, beleértve az USB-meghajtókat és a külső merevlemezeket. Biztonsági másolatot készíthet külső meghajtókról is, ha szeretné, ha a mentés helyi másolatát kéznél tartja. A rugalmasság támogatása érdekében az IDrive felhasználható korlátlan eszközök biztonsági mentésére egyetlen felhasználói előfizetéssel.

Második hely: SpiderOak ONE

Az IDrive-hez hasonlóan a SpiderOak ONE felhőalapú tárolási képességeket is kínál, ami természetesen jóval nagyobb rugalmasságot biztosít, mint a legtöbb biztonsági mentési szolgáltatás. Felhőtároló funkciói tartalmazzák a „SpiderOak Hive” nevű szinkronizáló mappát, amelyről bővebben a SpiderOak ismertetőnkben olvashat.

A megosztási képességek azonban nem olyan fejlettek, mint az IDrive vagy a Jottacloud. A tapasztalat attól függ, amit a vállalat „ShareRooms” -nak nevez. A ShareRooms összekapcsolható mappákkal, amelyeket a felhőben tárolt. Ez egy szép módszer a dolgok szétválasztására, de szeretnénk, ha lenne mód az egyes fájlok megosztására linkek létrehozásával.

A SpiderOak ONE szintén elmarad az IDrive-től, mivel fájlokhoz csak okostelefon-alkalmazásából fér hozzá. Nincs lehetőség okostelefonról biztonsági másolat készítésére. A szolgáltatás ugyanakkor lehetővé teszi a külső merevlemez-meghajtók biztonsági mentését, és az IDrive-hez hasonlóan egyetlen felhasználói előfizetés is használható a korlátlan eszközök biztonsági mentésére..

Harmadik hely: CloudBerry biztonsági másolat

A CloudBerry Backup nem biztosítja a pCloud vagy a SpiderOak felhőalapú tárolási szolgáltatásait, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a felhőalapú tárolási szolgáltatást online biztonsági mentési helyré alakítsa. Ahelyett, hogy saját kiszolgálóeszközöket biztosítana az Ön számára, a szolgáltatás lehetővé teszi a szoftver párosítását a több mint 50 különböző tárolási lehetőség bármelyikével. További információkért, hogyan működik ez, javasoljuk, hogy olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését.

A választási lehetőségek között szerepel a népszerű felhőalapú tárolási lehetőségek, például a Google Drive és a OneDrive, valamint a méretezhető tárolási lehetőségek, például az Amazon S3, a Google Cloud, az Azure és a Backblaze B2. Ezen felül a CloudBerry Backup felhasználható adatok küldésére a helyi tárolóeszközökre.

Maroknyi más felhő-biztonsági mentési lehetőség, köztük a Duplicati és az Arq is lehetővé teszi a tárolási lehetőségek kiválasztását, ám jelenleg egyik sem kínál olyan sok választási lehetőséget, mint a CloudBerry biztonsági másolat. A három szolgáltatás összehasonlítása érdekében nézze meg a legjobb Mac biztonsági csatát.

Visszaállítási folyamat

Az adatok felhőbe juttatása heteket vehet igénybe. Általánosságban elmondható, hogy a katasztrófa utáni helyreállítási folyamat gyorsabban fut, mivel a legtöbb internetszolgáltató gyorsabban nyújt letöltést, mint feltöltési kapcsolatokat. Mégis, ha gyorsan szüksége van fájlokra, akkor lehet, hogy nincs ideje várni.

A legtöbb biztonsági mentési szolgáltatás lehetővé teszi a fájlok távoli elérését és külön-külön történő visszaállítását, ahelyett, hogy mindent egyszerre vissza kellene állítania. Néhány közülük, ideértve a kategória három legjobb választását is, külsõ fájlokat külde meg külsõ meghajtóba. Ha száz gigabájtnyi adatot szeretne biztonsági másolatot készíteni, az lényeges változást eredményezhet.  

Első hely: IDrive

Az IDrive többféle lehetőséget kínál a fájlok visszaszerzésére. Az összes fájlt vagy egyéni fájlt közvetlenül az asztali klienstől visszaállíthatja, akár az IDrive felhőből, akár egy külső meghajtóról, ha a fájlokat egyre mentette.

Az IDrive támogatja a korlátlan gépek biztonsági mentését, és ezek közül bármelyikről helyreállíthatja az asztali kliensen. Bármely mappát vagy fájlt letölthet az IDrive web kliensből és az IDrive okostelefon alkalmazásból.

Az IDrive azonban az összes többi online biztonsági mentési eszköz előtt áll, az IDrive Express szolgáltatás. Az IDrive Express csak az Egyesült Államok ügyfelei számára elérhető, ingyenes kézbesítési futárszolgálat akár 3 TB adatig. Míg más szolgáltatók futárszolgálatot kínálnak, csak az IDrive ingyenesen, évente egyszer a Személyes csomag előfizetők számára. Használható kezdeti biztonsági másolatok készítéséhez is.

Második hely: karbonit

A Carbonite lehetőséget ad arra, hogy az összes fájlt visszaállítsa az asztali klienstől, vagy a webes felületen lépjen az egyes fájlok kiválasztására és letöltésére. Az összes fájl visszaállításakor dönthet úgy, hogy visszaállítja az eredeti helyüket, vagy elmentheti őket zip fájlba.

A webes visszaállítások lehetővé teszik a fájlrendszer-hierarchia alapján történő visszaállítást. Lehetőség van arra is, hogy meghatározott fájlokat keressen, ha pontosan tudja, mit keres.

A fájlokat a Carbonite mobilalkalmazásból is elérheti.

Az ok, amiért a Carbonite-t alacsonyabbnak tekintjük, mint az IDrive, az, hogy a futárszolgálatát csak a Carbonite Prime előfizetés díja tartalmazza, amely évente 150 dollárba kerül – s még akkor is fizetnie kell a szállításért. A Carbonite Basic és a Carbonite Plus felhasználói továbbra is kaphatnak külső meghajtót a helyreállítás meggyorsítása érdekében, de ez legalább 99 dollárba kerül..

Harmadik hely: Backblaze

A Backblaze nem teszi lehetővé a fájlok közvetlenül az asztali kliensből történő visszaállítását; be kell jelentkeznie a weboldalra. A webhelyről történő visszaállításkor nincs lehetőség a fájlok eredeti helyre való visszaállítására. Letölteni kell egy ZIP fájlt.

Kiválaszthatja az összes fájl letöltését, vagy a fájlok kiválasztását a folyamat felgyorsítása érdekében. Amint a zip fájl készen áll a letöltésre, a Backblaze e-mailt küld Önnek.

A Backblaze futár-helyreállítási szolgáltatással is rendelkezik, amely akár 128 GB-os fájlokat tartalmazó flash meghajtót, akár 4 TB fájlokat tartalmazó merevlemezt küld Önnek. Egyik sem szabad elöl; a flash meghajtó 99 dollárba, a merevlemez 189 dollárba kerül. Ha viszont visszaküldi őket, a Backblaze visszatérítést fizet.

Versioning

Egy másik hasznos visszaállítási szolgáltatás, amelyre az online biztonsági mentési szolgáltatás kiválasztásakor figyelni kell, a verziózás, amely a fájlok korábbi állapotának megőrzésére szolgál a módosítások elvégzése után. A verziózás megvédi a véletlen változásoktól és a fájlok sérüléseitől, ideértve a ransomware programok, például a WannaCry által okozott sérüléseket is..  

A legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás beépíti a verziózást, de néhányuknak jobb verziószabályok vannak, mint másoknak. A vigyázó általános verziójú attribútumok magukban foglalják a fájl verziók megőrzésének és hány fájlverzióinak megtartását.

Első helyezett: SpiderOak

Ha a SpiderOak-ban tárolt fájlt megváltoztatják, a szolgáltatás határozatlan ideig tárolja a fájl korábbi verzióját. Nincs 30 napos korlátozás és korlátozás arra, hogy hány verziót tartson fenn. A tárolt verziók nem számítanak bele a biztonsági mentési helybe.

A SpiderOak verziózásra vonatkozó megközelítésével kapcsolatban csak az a probléma merül fel, hogy nem lehet korlátozni a változatlan verziók korlátozását. Ha nem akarja, manuálisan törölheti őket, de ez időbe telik.

Második hely: IDrive

Az IDrive mérlegesebb megközelítést alkalmaz a biztonsági mentéshez, mint a SpiderOak: Az adott fájl utolsó 10 verzióját határozatlan ideig tárolják..

Annak ellenére, hogy nem annyira lenyűgöző, mint az összes fájlverzió megőrzése, a legtöbb esetben ennek elegendőnek kell lennie a védelemnek a nem kívánt fájlváltozások vagy a fájl sérülések ellen. A SpiderOakhoz hasonlóan a tárolt fájl verziók nem számítanak bele a biztonsági mentési helybe, tehát nem kell aggódnia a kiegészítő használat figyelése miatt.

Az IDrive az IDrive Rewind funkcióval megkönnyíti a visszatérést a rendszerszintű sérülésekből. A Visszatekerés funkcióval a mappában található összes fájl tömegesen visszaállíthatja az előző verzióállapotot.  

Harmadik hely: karbonit

A Carbonite használatával minden fájl utolsó három verziója megmarad, életkortól függetlenül. Ráadásul az egyik változatot az előző hét nap mindegyikében megőrzik, egyet az előző három hét mindegyikére és egyet az előző két hónapra. Mivel a Carbonite korlátlan biztonsági mentési szolgáltatás, akkor nem kell aggódnia, hogy ezek a verziók mekkora helyet foglalnak el.

Figyelem: Figyelem: Ha Mac-ot használ, és verzióra van szüksége, akkor máshol kell keresnie. Jelenleg a Carbonite nem támogatja számukra a verziókészítési képességeket. A PC-felhasználók számára azonban a verziószabályozási irányelve jobb, mint a legtöbb.

Biztonság

A fájlok biztonságos ismerete a felhőben rendkívül fontos. Ez inkább igaz az online mentésre, mint a felhőalapú tárolásra, mivel az online biztonsági mentési szolgáltatások általában több fájlt töltenek fel, mint tudod.

Az online biztonsági mentési szolgáltatás értékelésekor meg kell bizonyosodnia arról, hogy a fájlokat a kiszolgálón pihenő közben, AES vagy Blowfish titkosítással titkosítja-e. Így senki, aki megszerezte ezeket a fájlokat, nem tudja elolvasni azokat a titkosítási kulcs nélkül.

A legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás megőrzi ezeket a titkosítási kulcsokat az Ön számára. Néhány azonban lehetőséget ad arra, hogy privát titkosítást hozzon létre. Privát titkosítással létrehozhatja saját titkosítási kulcsát, és a szolgáltatás soha nem tudja, mi az. Más néven ismeretlen titkosításként ez megakadályozza, hogy bárki más is olvassa a fájljait.

A gyenge jelszavakat még az AES vagy a Blowfish titkosítás esetén is könnyen kihasználhatják azok, akik tudják, hogyan kell brutális erőszakos támadásokat végrehajtani. Ezzel szemben számos online biztonsági mentési szolgáltatás kétfaktoros hitelesítést kínál, amely megköveteli, hogy a telefonjára küldött biztonsági kódot írja be, amikor egy ismeretlen számítógépről jelentkezik be a fiókjába..

Azt is szeretné biztosítani, hogy a biztonsági mentési szolgáltatója az edzett szerver létesítményekben tárolja az adatokat a természeti katasztrófák, valamint a fizikai és virtuális támadások ellen.

Első helyezett: Acronis True Image

Az Acronis True Image számos vonzó szabványt és nem szabványos biztonsági funkciót tartalmaz, amelyek e kategóriában a legmagasabb rangot eredményezték.

A legfontosabb biztonsági funkció, amelyet kínál, a magán, végponttól való titkosítás, amely valóban nulla tudással rendelkezik. Alapértelmezés szerint a fájlok nem vannak rejtjelezve, de ha a biztonsági mentési terv létrehozásakor bekapcsolja a „titkosított biztonsági másolatot”, akkor bekerülnek azokba, mielőtt elhagynák a számítógépet az Acronis felhőhöz..

Megkérjük, hogy állítson be egy jelszót, amelyet a titkosítási kulcs előállításához használnak. Az Acronis még a fájlok helyreállításakor sem ismeri ezt a jelszót, így a vállalat soha nem fogja tudni replikálni a kulcsot.

A titkosítási protokoll AES 256, ami egy 256 bites kulcsot jelent. A becslések szerint több milliárd évbe telik, amíg a világ legfejlettebb szuperszámítógépei egy 256 bites kulcsot megtörnek a brutális erővel, tehát az adatoknak elég biztonságosaknak kell lenniük – pusztán a halandókktól, egyébként.

Az Acronis-szal kapcsolatban az a nagy probléma, hogy az nem biztosítja a kétfaktoros hitelesítés lehetőségét is. Miközben állítólag szerepel az Acronis tennivalók listájában, még nem létezett szó a végrehajtási dátumról.

E nagy hiányzás ellenére továbbra is az Acronis első számú rangsorát adtunk olyan innovatív biztonsági funkciók miatt, amelyeket másutt nem talál meg. A legjobb ezek közül az Acronis Active Protection, amely intelligensen ellenőrzi a biztonsági másolatot a ransomware esetleges sérüléseihez.

Az Acronis Cloud adatközpontokból áll, amelyek mindegyike mind a fizikai, mind a virtuális támadások visszaszorítására szolgál. Őket 24 órás biztonsági szolgálat járőrzi, magas kerítésekkel, biometrikus szkennerekkel és kulcskártyákkal ellenőrzik és védik őket.

Második hely: karbonit

Az adatok védelme érdekében a karbonit adatállományt számos ellenőrzéssel védik. Ezek közé tartozik a klímaberendezés, az akkumulátor biztonsági mentése, CCTV megfigyelés, őr járőrök, biometrikus szkennerek és elektronikus kulcskártyák.

A kiszolgálóin tárolt összes adatot az AES használatával kódolja. Általában a Carbonite megőrzi a titkosítási kulcsokat az Ön számára. Azonban amikor először regisztrál, akkor lehetősége van egy privát titkosítási kulcs beállítására.

Ha a Carbonite megtartja a titkosítási kulcsokat, akkor 128 bites AES-t használ. Ha privát titkosítást állít be, akkor 256 bites titkosítást használ.

A karbonit lehetővé teszi két tényezős hitelesítés beállítását is,

Harmadik hely: Backblaze

A Backblaze az online biztonsági mentés első három biztonsági válogatását teszi teljessé. A fő ok, amiért nem értek el magasabb értéket, az, hogy aggályaink vannak a magán titkosítás végrehajtásával kapcsolatban.

Alapértelmezés szerint a Backblaze tartja a titkosítási kulcsot. Beállíthat egy privát titkosítási kulcsot, amikor biztonsági másolatot készít azokról az adatokról, amelyeket a vállalat nem fog tudni vagy rögzíteni.

A Backblaze részét képezi az, hogy a vállalat megköveteli, hogy adja meg nekik a jelmondatot, amikor helyreállítja az adatokat, hogy dekódolhassák az adataikat, mielőtt beillesztenék és elküldik Önnek..

A Backblaze azt állítja, hogy nem rögzíti a kulcsot, és a dekódolás befejezése után megsemmisíti, de inkább azt szeretnénk, ha a fájlok csak titkosítva maradnak, amíg meg nem érik a számítógépet, ahol privát módon visszafejteni lehet őket..

A Backblaze használatával – akár a vállalat, akár a birtokában van-e a titkosítási kulcs, 128 bites titkosítás kerül felhasználásra. Noha a 256 bites AES-t preferáljuk, úgy gondoljuk, hogy egyik titkosítási szint sem repedhet.

A Backblaze kétfaktoros opcióval is rendelkezik, amelyet beállíthat úgy, hogy minden alkalommal bejelentkezzen, vagy csak egy ismeretlen eszközről történő bejelentkezéskor..

A Backblaze kétfaktoros hitelesítésre is rendelkezik, amelyet beállíthat úgy, hogy minden alkalommal bejelentkezzen, vagy csak egy ismeretlen eszközről történő bejelentkezéskor..

A Backblaze helymeghatározó funkcióval rendelkezik az elveszett vagy ellopott számítógépek megtalálására is. Bár kissé szokatlan a biztonsági mentési szolgáltatás számára, ez mégis jó biztonsági kiegészítés.

Végső gondolatok

Nincs egyszerű válasz arra, hogy mi a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatás, és ez nem rossz dolog. Számos prominens játékos kivágott olyan réseket a térben, amelyek vonzóak lehetnek a különféle igényekkel rendelkező emberek számára. Reméljük, hogy ez az áttekintés segített a csapágyak megszerzésében. Az átlagos vásárló számára elegendőnek kell lennie az igényeiknek megfelelő megoldás kiválasztására.

Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy néhány olvasónk speciálisabb igényekkel rendelkezik az online biztonsági mentés vonatkozásában. Ha ez magában foglalja Önt, akkor örüljön: Sokféle cikk található a biztonsági igények kielégítésére szolgáló biztonsági megoldások megtalálásáról.

 • A legjobb online biztonsági mentés kisvállalkozások számára
 • A legjobb korlátlan online biztonsági mentési szolgáltatás
 • A legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági mentés
 • Legjobb szerver biztonsági mentési megoldások
 • A legjobb Mac biztonsági mentés
 • A korlátlan biztonsági mentés előnyei az SMB-k számára
 • IDrive vs Backblaze
 • CloudBerry vs Acronis vs Storagecraft vs Macrium
 • Azure vs Amazon S3 vs Google Cloud vs Backblaze B2
 • Hogyan működik a biztonsági mentés a Microsoft Azure-val
 • Hogyan működik a biztonsági mentés az Amazon S3-al

Reméljük, hogy élvezte az online biztonsági mentési áttekintést. Ha bármilyen gondolata, kérdése vagy kérdése merül fel, kérjük, jelezze velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map