Usporedba oblaka skladištenja 2020: usporedite 50+ pružatelja usluga oblaka

Više o oblaku za pohranu:


 • Najbolja pohrana u oblaku 
 • Spremanje u poslovnom oblaku
 • Pohrana za fotografije u oblaku

Recenzije dobavljača: 

 • Sync.com
 • pCloud
 • Tresorit (poslovno)

Srodne kategorije softvera:

 • Najbolji VPN 
 • Antivirusni softver
 • Najbolji upravitelj lozinki
 • Softver za oporavak podataka

Popularne recenzije pružatelja usluga: 

 • ExpressVPN pregled
 • NordVPN pregled
 • Dashlane pregled
 • Bitdefender pregled

Najbolje skladištenje u oblaku 2020 – što trebate znati

Ovaj članak istražuje sve što trebate znati o oblaku. Pokazujemo vam definicije i objašnjavamo o čemu se zapravo radi u fuzzi. Bez obzira želite li pronaći najjeftiniji prostor za pohranu u oblaku ili tražite najbolju internetsku pohranu – pokrivamo vas.

Najjeftinija pohrana u oblaku – nije uvijek najbolja ideja

Tijekom posljednjih pet godina promatranja industrije jedno je sigurno: što je jeftinija usluga, veća je vjerojatnost da će uskoro prestati poslovati.. 

Jednom kada vidite “doživotnu” ponudu neograničene usluge pohrane u oblaku koja čita previše dobro da bi bila istinita – najvjerojatnije je. 

Dobra “jeftina” internetska pohrana košta oko 10 dolara mjesečno. To vam ne daje neograničen prostor u oblaku, ali obično je oko 1TB – dovoljno za pohranu videozapisa, fotografija i dokumenata. 

Sync.com, na primjer, jedna od naših najboljih usluga, nudi čak 2TB prostora za pohranu ispod 10 USD mjesečno – i izvanrednu sigurnost kojoj nedostaje Dropbox.

Naše preporuke su da ne tražite najjeftinije usluge koje vam jednostavno pružaju ponudu. Pažljivo procijenite, pročitajte naše vodiče i provjerite gornju usporedbu pohrane u oblaku. Za naše njemačke čitatelje pogledajte ovaj lijepi pregledni članak na Sonntagmorgen.com.

Sadržaj

Sve o pohrani u oblaku

 • Terminologija
 • Spremanje u oblaku – zašto ga koristimo
 • definicija
 • Koristite slučajeve
 • prednosti & Nedostaci
 • Besplatno pohranjivanje u oblaku

Najbolji pružatelji usluga pohrane u oblaku

 • Sync.com
 • pCloud
 • SugarSync
 • Livedrive

Najbolji mrežni pružatelji sigurnosnih kopija

 • Crashplan
 • Vozim
 • Backblaze
 • CARBONITE
 • Online sigurnosna kopija

Online Usporedba pohrane

 • Online izrada sigurnosnih kopija – što je to točno
 • Online sigurnosna kopija vs Cloud Backup – postoji li razlika?
 • Neograničeno sigurnosno kopiranje u oblaku
 • Koliko rezervnog prostora za pohranu trebate?

Objašnjeni sustavi za pohranu u oblaku

Usporedba za pohranu u oblaku – što „oblak“ tražite?

Vjerojatno ste putem tražilice pronašli našu usporednu tablicu koja traži najbolju pohranu u oblaku za vaše datoteke. Ali tražite li Dropbox uslugu koja sinkronizira i dijeli datoteke ili vam je potrebna usluga za sigurnosno kopiranje datoteka u oblak poput Backblaze ili Crashplan? Prije nego što vam možemo dati preporuku, od vitalnog je značaja znati vaše potrebe. Dakle, pojasnimo nekoliko složenih pojmova i pojmova u oblaku:

Spremanje u oblaku objašnjeno u jednostavnim uvjetima

Objašnjeni uvjeti u oblaku: *

Pomažemo vam razumjeti različitu terminologiju oblaka tako da možete biti sigurni da znate razliku.

Spremanje u oblaku

Ovo je opći pojam za internetsku pohranu datoteka. Uobičajena je pretpostavka da uključuje sinkronizaciju, dijeljenje i suradnju datoteka gdje je lokalna kopija uvijek prisutna na korisnikovom računalu.

Online sigurnosna kopija / sigurnosna kopija u oblaku

Sigurnosna kopija u oblaku također je oblik pohrane u oblaku, ali bez sinkronizacije datoteka. Prvenstveno se fokusira na izradu sigurnosnih kopija, tj. Stvaranje kopije tvrdog diska u oblaku.

Online pohrana

Spremanje datoteka na mreži bez lokalne kopije na računalu. Da biste uredili datoteku, potrebno ju je preuzeti s interneta ili određene aplikacije.

Sinkroniziranje datoteka i dijeljenje

Pripada prostoru za pohranu u oblaku i povezuje mapu projekta s oblakom tako da su sve datoteke iste na svim povezanim uređajima za sve korisnike koji sudjeluju u dijeljenju.

Hosteri / cyberlockeri jednim klikom

Isključivo u svrhu pohrane na mreži i naširoko se koristi u ilegalnoj zajednici za dijeljenje datoteka zbog anonimnosti.

* Ovo je samo kratki pregled, u nastavku ćete pronaći detaljnije objašnjenje kada kliknete na hiperveza.

Natrag na usporedni grafikon

Definicija pohrane u oblaku

Spremanje u oblaku je vjerojatno opći pojam za sve one usluge navedene u našoj usporedbi i recenzijama. Svi davatelji podataka prenose i pohranjuju podatke u oblaku što bitno znači na računalima ili poslužiteljima smještenim širom svijeta koji su dostupni putem Interneta.

Kad ljudi traže ovaj pojam na mreži, odmah pomisle na Dropbox, Google Drive ili OneDrive jer su to usluge (posebno Dropbox) koje su skovale izraz i omogućile sinkronizaciju i dijeljenje datoteka krajnjem korisniku, a ne samo tvrtke.

Vrlo jednostavnim riječima, pružatelj usluga pohrane u oblaku (hosting tvrtka) instalira program klijenta na korisničko računalo. Taj program zatim prenosi bilo koju datoteku koju korisnik odabere putem Interneta davatelju usluga tako da se tim datotekama lako može dijeliti i pristupiti na drugim uređajima u vlasništvu istog korisnika.

To može biti mobilni uređaj, prijenosno računalo ili radna površina s operativnim sustavom Windows ili Macintosh. Sve promjene u podacima koji su postavljeni za sinkronizaciju na svim uređajima ažuriraju se u stvarnom vremenu na svim računalima na kojima je instaliran oblačni softver.

Zašto ga koristim …

Uz pohranu u oblaku imam sve datoteke koje su mi potrebne na dohvat ruke, jer se trenutni projekti sinkroniziraju na svim mojim uređajima u stvarnom vremenu, nije važno jesu li prezentacije, proračunske tablice ili veliki videozapisi. Koristim pohranu u oblaku da radim sa svojim udaljenim timom i istovremeno dijelim fotografije sa bakom.

Ako se pravilno koristim, čak mogu osloboditi malo prostora na tvrdom disku samo sinkronizirati i preuzeti datoteke koje stvarno trebam na svoje računalo. 

Mauricio Prinzlau - stručnjak za pohranu oblaka u

Online pohrana u oblaku

Pretpostavimo da korisnik ima tri uređaja: stolno računalo, prijenosno računalo i mobilni uređaj i ona instalira Dropbox (ili bilo koji drugi servis za pohranu u oblaku) na sve njih. Tada su na raspolaganju ukupno 4 kopije svake datoteke: jedna kopija na svakom uređaju i druga u tzv. “Oblaku”.

Spremite podatke u oblak
Spremanje datoteke na prijenosno računalo prenijeti će promjene u oblak gdje algoritmi uspoređuju novu kopiju sa svakom drugom kopijom na njezinim računalima i tada odlučuju koja je najaktualnija verzija. Na taj način korisnik uvijek može biti siguran da će raditi na ispravnoj datoteci u bilo kojem trenutku.

Davatelji usluga pohrane u oblaku ne mogu samo sinkronizirati datoteke, već ih i dijeljenjem učiniti dostupnima drugoj osobi ili čak grupi ljudi. Oblik datoteke u oblaku tada je dostupan trećoj strani. Sada su potrebna dva važna koncepta: javne i privatne veze. Putem javne veze, svatko s tom vezom može pristupiti datoteci ili mapi, dok je privatna veza dostupna samo nakon poziva i obično zahtijeva pozvane korisnike da otvore račun u tvrtki za pohranu u oblaku. Sada, kada ste shvatili što je pohrana u oblaku i što je to, već možete vidjeti bezbrojne mogućnosti:

Natrag na usporedni grafikon

Neograničene usluge pohrane u oblaku – moguće?

Oblak ima puno aplikacija. Prikupili smo popis stvari koje možete učiniti i kako oblak može vam pomoći učinkovitiji rad.

Nema privitaka e-pošte s pohranom u oblaku

Nema više privitaka e-pošte

Veliki prilozi e-pošte predstavljaju bol, teško je znati hoće li doista sigurno doći do primatelja. Kako se datoteke mogu dijeliti s javnom vezom, veza se tada može poslati e-poštom primatelju gdje se može preuzeti.

Nema više akward imena datoteka

Nema više nezgodnih naziva datoteka poput final, final-1, final-final

Sve verzije datoteka dokumenta, prezentacije, proračunske tablice ili bilo koje datoteke za tu materiju spremljene su u oblaku. Sve stranke koje imaju pristup toj datoteci ili mapi uvijek će vidjeti trenutnu verziju bez obzira tko ju je zadnji put uredio. Nekadašnji lanac novih dokumenata čija se kreativnost imena smanjivala za svaku verziju sada se kombinira u jednu datoteku.

Sinkroniziranje datoteka i dijeljenje

Znajući da su sve datoteke uvijek tu, aka sinhronizacija datoteka

Bez obzira jeste li u zračnoj luci, u kafiću, u sobi za suradnju, putujete, u uredu, kod kuće, sve ključne datoteke uvijek su dostupne i ne morate ih zapamtiti da ih prebacite na USB palac vozite ili čak pošaljite sebi e-poštu jer se datoteke sinkroniziraju preko softvera za pohranu u oblaku na svim (mobilnim) uređajima.

Sigurnosne kopije u oblaku

Spremanje datoteka u oblaku za sigurnosne kopije

Usluge pohrane datoteka u oblaku mogu poslužiti kao brza izrada sigurnosnih kopija jer su višestruke verzije jedne datoteke dostupne i u oblaku i na drugim uređajima. Ako se dogodi pad računala, pretplata na uslugu pohrane u oblaku omogućuje brzo vraćanje izgubljenih datoteka.

Cloud suradnja

Mrežno pohranjivanje za suradnju

Svakako jedna od glavnih prednosti usluga poput Dropboxa je suradnja s virtualnim timom koji se širi po različitim kontinentima. Svi članovi tima mogu imati pristup zajedničkoj mapi i prenijeti i preuzeti podatke, tako da su svi na istoj stranici sa statusom projekta. Čak i ako netko u timu pogriješi, većina usluga nudi “verziju datoteke” što znači da se administrator može vratiti i vratiti izbrisane datoteke ili čak i starije verzije iste datoteke..

Izvanmrežno pristupite datotekama

Najbolja internetska pohrana za izvanmrežni pristup?

Iako se nazivaju pružatelji usluga pohrane u oblaku, s gore navedenom sinkronizacijom datoteka sve su datoteke dostupne izvan mreže. Stoga je moguće raditi na projektu sa slabom ili nepostojećom internetskom vezom. Nakon ponovnog povezivanja, promjene se automatski prenose.

Natrag na usporedni grafikon

Najbolje mogućnosti pohrane u oblaku

Najbolje mogućnosti pohrane u oblaku koje nam se sviđaju

Nažalost, ne postoji rješenje za sve veličine. Morate pažljivo pregledati svoje potrebe i odabrati uslugu uz pomoć naše tablice usporedbe. Ove usluge u nastavku su neke usluge naših čitatelja i jako nam se sviđaju. 

Sync.com 

Sync.com je prilično nov pružatelj usluga na bloku. Sa sjedištem u Kanadi suparnici su Dropboxu i u jednostavnosti upotrebe i u brzini sinkronizacije. Međutim, oni nude nešto puno vrijednije: sigurnost nula znanja. Podaci korisnika šifriraju se od početka do kraja, pa niko osim korisnika ne može vidjeti podatke na jasnom mjestu. Sync nudi mobilne aplikacije i za iOS i Android i dostupan je podjednako na Mac i Windows računalu. Nažalost, Linux klijent još nije na putu za putovanje.

Posjetite www.sync.com

Pročitajte recenziju

pCloud

pCloud pregled
pCloud se može smatrati jednim od novijih igrača na bloku i oni ulaze s zanimljivom cijenom. Korisnici mogu dobiti ogromnih 20 GB besplatnog prostora za pohranu. Njihove plaćene razine također su povoljne:

Kupci dobivaju 1 TB prostora za pohranu za 7,99 USD mjesečno i tamo uštede nekoliko dolara u usporedbi s Dropboxom ili Google diskom. pCloud omogućuje kupcima da je postave kao oblačni pogon, što znači da datoteke spremljene na pCloud ne moraju biti lokalno dostupne na korisnikovim hard diskovima. Nažalost, ako želite imati dodatnu sigurnost, trebate platiti dodatnu naknadu za pCloud Crypto.

Poslovni korisnici dobivaju 5TB prostora za pohranu. Ovaj plan uključuje najmanje 5 korisnika, a svaki dobiva 1TB prostora za pohranu. Ovi planovi vraćaju vam se na 49,95 $ mjesečno, a svaki će dodatni korisnik koštati 10 USD.

pCloud je dostupan za Windows i Mac i dobre vijesti za korisnike Linuxa, mogu preuzeti i klijenta. Njihove mobilne aplikacije predstavljaju ljepotu i dostupne su u trgovinama aplikacija za iOS i Android.

prozodija

kontra

Posjetite www.pcloud.com

Pročitajte recenziju

SugarSync

Pregled poslovanja SugarSync
Kao što naziv već sugerira, SugarSync je usluga usmjerena na sinkronizaciju i dijeljenje datoteka, ali oni također omogućuju korisnicima da izvršavaju sigurnosne kopije u pozadini. Ono što je sjajno u programu SugarSync je da korisnicima omogućuju odabir bilo koje mape na računalu koja će se sinkronizirati s njihovim oblakom, za razliku od Dropboxa gdje kupci trebaju odabrati jednu mapu na svojim računalima. SugarSync je dostupan u više različitih okusa počevši od 100 GB za 7,49 $ / mjesečno. Skuplje od Dropboxa, ali dobro vrijedi dodatnog novca za fleksibilnost.

Aplikacija za internetsku pohranu datoteka SugarSync dostupna je za Windows i Mac, a uobičajeni osumnjičeni za mobilne klijente: Android i iOS.

prozodija

kontra

Posjetite SugarSync

Pročitajte recenziju

Livedrive

Livedrive pregled
Web-lokacija i usluga Livedrive-a nisu se puno promijenili u zadnje 4 godine. Izvana se Livedrive nije mnogo promijenio posljednjih godina, njihova web stranica i planovi i dalje izgledaju kao i uvijek. Međutim, imam osjećaj otkako ih je J2 Global preuzeo, stvari kreću na bolje: ažurirali su softver svog klijenta na moderniji izgled, brzina prijenosa povećavala se i u cjelini sam zadovoljan iskustvom. Jedan je od onih pružatelja usluga koji kombiniraju sinkronizaciju datoteka i dijeljenje s sigurnosnim kopijama u oblaku (ako želite iskoristiti novac za Pro Suite), ali korisnici koji samo traže sigurnosnu kopiju ili sinkronizaciju mogu odabrati jeftinije planove. Za razliku od ostalih servisa, Livedrive također omogućuje korisnicima sigurnosno kopiranje NAS pogona. Ako imate puno datoteka za sinkronizaciju, svidjet će vam se značajka LAN-a za sinkronizaciju Livedrive-a koja znatno ubrzava postupak, ako su svi vaši strojevi u istoj mreži. Klijenti su dostupni za Windows i Mac te uređaje iOS, Android i Windows 8.

prozodija

kontra

Posjetite www.livedrive.com

Pročitajte recenziju

Druge marke koje treba znati …

 • SpiderOakONE
 • MEGA
 • Dropbox
 • Syncplicity
 • Google vožnja
 • OneDrive
 • kutija
 • MediaFire
 • Kopiraj (prekinuto)
 • Tresorit
 • cubby
 • CloudMe
 • Bitcasa
 • OpenDrive
 • hubiC
 • ZipCloud
 • pogoplug
 • Amazon Cloud Drive
 • Yandex.Disk
 • 4Sync

Natrag na usporedni grafikon

Prednosti pohrane u oblaku & Nedostaci

Postoje neke prednosti i nedostaci kod upotrebe davatelja pohrane u oblaku za vaše podatke. Evo nekoliko za razmatranje:

prednosti

Nedostaci

Natrag na usporedni grafikon

Besplatno pohranjivanje u oblaku

Besplatno pohranjivanje u oblaku

Čini se da je ovih dana dostupno besplatno pohranjivanje u oblaku, počevši od 2 GB (Dropbox) i 15 GB (Google Drive) do 50 GB za MEGA.nz. Iako je besplatni sigurno dovoljno dobar da isprobate radi li neki servis ili ne, dolazi s raznim ograničenjima kojih bi korisnici trebali biti svjesni. Omogućite rješavanju prednosti i nedostataka besplatne pohrane usporedbom uporedo i prikazujte nekoliko usluga koje nude besplatnu pohranu.

prednosti

Nedostaci

* ipak imajte na umu da postoje besplatne usluge koje nude izvrsnu enkripciju za te račune, poput MEGA, Tresorit, Sync.com, i još mnogo toga.
** To može biti nedostatak kao što smo vidjeli s Copy.com: korisnicima su omogućili povećanje besplatnog prostora za pohranu na 200 GB i sada imaju zadane vrijednosti.

Natrag na usporedni grafikon

Usluge pohrane u oblaku za poslovnu, poslovnu ili osobnu upotrebu?

Usluge pohrane u oblaku mogu se koristiti za osobnu i poslovnu upotrebu. Međutim, zahtjevi se međusobno uvelike razlikuju. Iako su na strani potrošača glavna briga o jednostavnoj upotrebi i kompatibilnosti, prioriteti se preusmjeravaju na privatnost i sigurnost u poslovnom ili poslovnom okruženju..

Na primjer, tvrtkama je potrebna detaljnija kontrola nad zajedničkim datotekama. Moraju biti u mogućnosti postavljati dopuštenja mapa za svaki slučaj, pa čak i kontrolirati podmape. To je samo jedan primjer. Ovdje je usporedna tablica koja prikazuje razliku između pohrane u oblaku korisnika i poduzeća / poduzeća.

Poslovno pohranjivanje u oblaku
Usluge poslovnog pohranjivanja u oblaku obično se nazivaju dobavljači Enterprise Sync Sync i Share (EFSS), jer se usredotočuju na poslovnu suradnju i omogućavanje mobilnih uređaja. Gartnerov čarobni kvadrant dobavljača za sinkronizaciju datoteka i dijeljenje dobavljača uspoređuje ove usluge godišnje i bira one koji vode na terenu. Iako Dropbox for Business dobiva sve više i više privlačnosti, još uvijek ga koriste krajnji korisnici.

Popularni dobavljači su Egnyte, koji su hibridni oblačni model učinili popularnim, i Box, poznat po ogromnom nizu integracija u aplikacije trećih strana poput Salesforcea. Gartnerova analiza klasificira Citrix Sharefile kao trenutnog lidera na tržištu dobavljača Enterprise File Sync i Share, ali oni su uglavnom usmjereni prema poduzeću s 10 ili više korisnika. Ako želite pogledati mogućnosti pohrane u oblaku za male tvrtke, pogledajte naš usporedni grafikon.

Natrag na usporedni grafikon

Online sigurnosna kopija

Mrežna izrada sigurnosnih kopija za oblake za pojedince
Pri korištenju internetskog računala sigurnosnih kopija podaci se pohranjuju u oblaku, ali djeluju drugačije od aplikacija za pohranu u oblaku: mrežne sigurnosne kopije proizvode točnu kopiju tvrdog diska i prenose cjelokupnu strukturu datoteka i mapa na mrežnog davatelja usluga sigurnosnih kopija. Ovaj je postupak zrcaljenja vrlo zgodan jer korisnici ne moraju pamtiti kopiranje i lijepljenje važnih datoteka u određenu mapu. Korisnici Applea mogu znati ovaj postupak iz Time Machine-a gdje se cijeli tvrdi disk kopira na drugi pogon.

Sada internetske sigurnosne kopije mogu se izvoditi kao planirani poslovi jednom dnevno, tjedno ili mjesečno ili neprekidno u pozadini, tako da kad god se datoteka promijeni odmah se prenese na poslužitelje tvrtke. Ako vam širina pojasa i CPU to dopuštaju, uvijek preporučujemo da aktivirate kontinuirane sigurnosne kopije.

Posljednjih godina davatelji internetskih usluga sigurnosnih kopija pronašli su svog omiljenog marketinškog ljubimca, koji gura naprijed riječ “neograničeno” u svojoj marketinškoj kopiji. Ono što oni podrazumijevaju, naravno je da neće postavljati ograničenja na datoteke koje korisnik upiše u okviru svojih pravila poštene uporabe. Simpatični korisnici znaju ovaj oglas iz web hosting usluga koje nude neograničenu propusnost. Međutim, pravila poštene uporabe obično su prilično velika u rasponu terabajta, tako da prosječni korisnici računala ne moraju brinuti da će im „ponestati prostora“.

Sigurna oklada je korištenje neograničene sigurnosne kopije koju visoko ocjenjujemo, na primjer Backblaze, Crashplan ili Carbonite, jer možete i sigurnosno kopirati vanjske tvrde diskove ili NAS uređaje i nikada se ne trebate brinuti oko svemirskih problema..

Ako su vam potrebne dodatne značajke, poput sinkronizacije datoteka i dijeljenja, morate pažljivo odabrati svog mrežnog davatelja sigurnosnih kopija jer svaka usluga nema te značajke. Pogledajte IDrive, Acronis True Image Cloud, Jottacloud, Justcloud ili Livedrive za neke primjere.

Evo nekoliko prijedloga internetskih sigurnosnih kopija i preporučujemo vam da provjerite:

Natrag na usporedni grafikon

Top 5 opcija sigurnosne kopije na mreži koje nam se sviđaju

Znamo da može dobiti neodoljiv odabir prave opcije. Tržište je prilično zasićeno s preko 50 davatelja usluga, tako da vam pokazujemo naših pet favorita koji su pokazali visoku razinu performansi i susretljivosti u posljednjih nekoliko godina.

Crashplan

Crashplan Review
Crashplan je već godinama naša najbolja preporučena usluga sigurnosnog kopiranja u oblaku jer nudi zaista neograničeno iskustvo (ako je ispravno postavljeno). Gotovo da nema ograničenja u tome koliko podataka možete sigurnosno kopirati, koliko inačica možete pohraniti ili u veličine datoteka, čak je i velika sigurnosna kopija sigurnosnih kopija 10 GB Outlook baza podataka e-pošte.

Pa gdje je ulov? Iskusili smo prilično male sigurnosne brzine s našeg mjesta u Europi. Kupci u SAD-u izgledaju da nemaju ovaj problem. U svakom slučaju, sigurnosno kopiranje velike količine datoteka uvijek iziskuje vrijeme, ali Crashplan radi fantastičan posao jednostavnim pristupom postavljanju postavi i zaboravi. Korisnici mogu odabrati obiteljski plan koji omogućuje sigurnosno kopiranje do 5 računala / uređaja.

Posjetite www.crashplan.com

Pročitajte recenziju

Vozim

IDrive pregled
Tijekom godina IDrive se pretvorio u hibridnu uslugu: počevši s ponudom sigurnosnih kopija samo u oblaku, sada su se upustili u igru ​​za razmjenu datoteka i sinkronizaciju i rade vrlo dobro. Ipak, potrošači bi trebali koristiti IDrive za ono što je prvotno napravljen: sigurnosne kopije u oblaku.

IDrive krajnjim korisnicima nudi čitav niz mogućnosti prilagodbe sigurnosnih kopija od stvaranja različitih skupova sigurnosnih kopija, postavki detaljnih rasporeda sigurnosnih kopija radi zaštite njihovih sigurnosnih kopija osobnim ključem za šifriranje koji samo korisnik poznaje i posjeduje. U našim testovima koji prenose 10 GB to nije bilo najbrže rješenje vani, ali imali smo vrlo dobre rezultate dodajući sve datoteke u nešto više od sat vremena. IDrive nije neograničena usluga, ali ima vrlo pristupačne planove od 1 TB, počevši od 5 USD mjesečno.

Zanimljivo: pretplatnici s plaćenim računom mogu dobiti 1 fizičku pošiljku svojih podataka besplatno što znatno ubrzava postupak izrade sigurnosne kopije / vraćanja..

Posjetite www.idrive.com

Pročitajte recenziju

Backblaze

Pregled pozadine
Backblaze je bio moj servis za izradu sigurnosnih kopija koji preporučujem tehnički manje pismenom dijelu moje obitelji i prijatelja. Vrlo je lako za postavljanje: instalirajte klijenta, pokrenite sigurnosnu kopiju i izrađuje sigurnosnu kopiju svega što je na vašem tvrdom disku, osim sustava i datoteka aplikacija. Korisnici mogu izuzeti mape ili datoteke koje ne žele sigurnosno kopirati, na primjer, uvijek isključim svoju mapu za preuzimanje jer sve što pohranim u nju uvijek mogu ponovno preuzeti.

To štedi propusnost i ukupno rezervno vrijeme. Backblaze se brzo izrađuje iz sigurnosne kopije – ako joj dopustite i postavite teme na 10. To može usporiti i druge mrežne aplikacije, primjerice sesiju na udaljenoj radnoj površini i slično. Postupak vraćanja Backblaze-a pomalo je lagan jer možete preuzimati ZIP datoteke samo s web klijenta. U cjelini, korisnici mogu dobiti Backblaze po vrlo pristupačnoj cijeni za samo 5 USD mjesečno ili 50 $ godišnje. Po mom mišljenju ovo nije pametno.

Posjetite www.backblaze.com

Pročitajte recenziju

CARBONITE

Početna stranica za pregled karbonita
Carbonite je još jedna pristojna internetska sigurnosna kopija, međutim, inačica sustava Windows znatno je superiornija za izdanje Mac računala: Mac korisnici trebaju proći bez sigurnosnih kopija vanjskih tvrdih diskova ili sigurnosnih kopija zrcalnih slika. Ako ste korisnik Windows-a, Carbonite može mnogo toga ponuditi i sigurno je jedno od boljih rješenja vani.

Korisnici koji se prijave za glavni plan za 149 USD / god dobivaju besplatnu uslugu vraćanja na vrata gdje se isporučuje tvrdi disk u slučaju katastrofe. Sigurnosna kopija u oblaku lako se postavlja i funkcionira automatski ako korisnici ne biraju datoteke i mape. Carbonite će neprekidno izrađivati ​​sigurnosne kopije datoteka u pozadini, ako se datoteke sigurnosne kopije automatski automatski naprave, kupci moraju odabrati najmanje idejni plan.

Srećom, Carbonite se riješio nekih gadnih pravila o ograničavanju propusnosti i korisnicima nudi doista neograničeno iskustvo.

prozodija

 • Vrlo sigurna sigurnosna kopija u oblaku putem privatnih ključeva za šifriranje
 • Jednostavan postupak postavljanja, čak i za početnike
 • Dostojni klijentski softver

kontra

 • Nema dijeljenja i sinkronizacije datoteka (prekinuta od travnja 2016.)
 • Nažalost, nema NAS-a sigurnosnih kopija u osobnim izdanjima
 • Čini se da je ponekad sigurnosno kopiranje ograničeno na 10 Mbit / s

Posjetite www.carbonite.com

Pročitajte recenziju

Online sigurnosna kopija

SOS Online Backup Review
SOS Online Backup je ovdje s agresivnim neograničenim cijenama: 7,99 dolara mjesečno prilično je dobro. Korisnici moraju imati nekoliko upozorenja koje korisnici moraju imati na umu: s jedne strane SOS zahtijeva dovoljno slobodnog prostora na tvrdom disku za spremljene datoteke, što znači da ako sigurnosno kopirate 10 GB prostora SOS Online Backup može zahtijevati dodatnih 10 GB prostora za predmemoriranje slika.

S druge strane, ne postoji mogućnost neprekidne izrade sigurnosnih kopija, ali korisnici mogu unaprijediti raspored po satu. SOS nije najbrža usluga sigurnosnog kopiranja u oblaku na našem testu i trebalo je malo zagrijavanja dok se veza u prosjeku poveća na oko 7Mbit / s. Za one korisnike koji žele dijeliti datoteke, SOS Online Backup ima opciju dijeljenja datoteka prema njihovoj web stranici koja je. U praksi se implementira na najgori mogući način koji sam ikad vidio u sigurnosnoj kopiji. Trebalo mi je gotovo 30 minuta da ga pronađem.

Ako tražite rješenja za dijeljenje datoteka, potražite drugdje. Sigurnosne kopije ipak rade izvrsno i činjenica da SOS pohranjuje neograničene verzije datoteka zadovoljit će potrebe većine ljudi. Na Cloudwardsu ljudima preporučujemo da upotrebljavaju različite aplikacije za sigurnosne kopije i pohranu u oblaku.

prozodija

 • Izvrsne, neograničene cijene, do 5 računala i neograničeni mobilni uređaji
 • Jednostavan postupak postavljanja, ali ne pouzdajte se u automatski odabir sigurnosne kopije
 • Vraćanje se može izvršiti na željenu putanju mape

kontra

 • Verzija za Mac slabija od Windows kolege
 • Strašna implementacija značajke dijeljenja datoteka zbog koje se pitam žele li oni zapravo dijeliti datoteke
 • Posredna brzina prijenosa od 7Mbit / s

Posjetite Online sigurnosnu kopiju SOS

 

Pročitajte recenziju

Druge marke koje treba znati …

 • SpiderOakONE
 • degoo
 • Dupplica
 • Jottacloud
 • mimedia
 • Vožnja
 • StorageGuardian
 • Memopal
 • JungleDisk
 • Symform
 • Oblak Acronis
 • ElephantDrive
 • SurDoc
 • Mozy
 • Cyphertite
 • Moja računalna podrška
 • Zoolz
 • iBackup
 • nomadesk
 • Norton Online Sigurnosna kopija
 • AltDrive
 • Kutija za podatke
 • SafeSync
 • MyOtherDrive
 • Totalna obrana

Sigurnosna kopija u oblaku

Mrežna izrada sigurnosnih kopija za oblake za pojedince
Cloud sigurnosna kopija u osnovi je sinonim za internetsku sigurnosnu kopiju jer opisuje potpuno istu stvar. Zapravo, izraz sigurnosna kopija postaje sve popularniji. Nekada se široko koristio samo u poslovnom sektoru, ali sada svi razumiju što znači oblak.

Na Cloudwards.net ti rezervni izrazi koristimo naizmjenično, pa se nadamo da će ovo pojasniti nekoliko sumnji. Popis naveden u našoj usporednoj tablici rangira usluge na temelju značajki, pouzdanosti, brzine, sigurnosti i korisničke podrške. Ni na koji način naše ljestvice nisu krajnje-sve-sve, već vam mogu poslužiti kao polazna točka jer možete filtrirati značajke na temelju svojih zahtjeva.

Cloud Storage Wiki

Cloud Storage Wiki

Radimo na našem odjeljku za wikije kako bismo pridošlicu u oblaku omogućili jednostavan način provjere često korištenih izraza na web lokacijama dobavljača. Neki se od tih izraza koriste naizmjenično, što otežava utvrđivanje za što se koriste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map