Poslovanje s mrežnim sigurnosnim kopijama Arhiva – Cloudwards

Važno je zaštititi podatke svog poslovanja, jer pretrpljenje gubitka podataka može biti katastrofalno za vaše poslovanje. Gubitak podataka možete doživjeti iz više različitih razloga, uključujući cyber-napade, kvarove na tvrdom disku, slučajna brisanja i čak nenamjerne, zlonamjerne radnje (bivših) zaposlenika. 


Ne zaboravimo i provale, krađe ili prirodne katastrofe, poput poplava ili požara. Bez obzira na uzrok, 93 posto tvrtki koje trpe gubitak podataka završi podnošenje zahtjeva za bankrot u roku od godinu dana.

Srećom, postoje načini kako to spriječiti, a najbolji je sigurnosna kopija podataka tvrtke u oblak. To je bolje od oslanjanja na čak i najbolji softver za obnavljanje podataka, jer nije sigurno da će to moći učiniti. Ni na SSD diskove ne možete se pouzdati, jer oni imaju više podataka o pogreškama od HDD-a.

Premještanjem podataka u oblak i, točnije, u podatkovne centre velikih razmjera, vaši će podaci uživati ​​u redundantnosti poput RAID-a, kao i u pojačanim sigurnosnim mjerama, kao što su nadzor, ograde, alarmi, neprekidno napajanje električnom energijom, povišeni podovi, sustavi za suzbijanje požara i razna druga sredstva za zaštitu vaših podataka. Dostupne su i značajke za zaštitu podataka.

Rečeno je, oslanjati se samo na oblak je poput stavljanja svih jaja u jednu košaru. Čak i uz sve te sigurnosne mjere, mogu se dogoditi najgore. Bolja strategija za sprečavanje gubitka podataka je sigurnosna kopija na lokalni uređaj. To je dio pravila 3-2-1 izrade sigurnosnih kopija. 

Da biste olakšali implementaciju tog pravila, neke usluge izrade sigurnosnih kopija omogućuju vam izvršavanje hibridne sigurnosne kopije, što vam omogućuje stvaranje lokalnih sigurnosnih kopija osim oblaka. Ako želite saznati više o tome, potražite u našem vodiču kako postaviti hibridnu sigurnosnu kopiju za mala i srednja poduzeća. Za usluge koje nude ovu značajku pročitajte naš članak o najboljim hibridnim sigurnosnim kopijama za poslovanje.

Sada kada smo definirali zašto je stvaranje sigurnosnih kopija za vaše poslovanje važno, pojasnit ćemo kako ocjenjujemo sigurnosne kopije poslovnih usluga..

Kako ocjenjujemo

Usluge izrade sigurnosnih kopija pružaju vam zaštitu podataka s administrativnim mogućnostima, što vam omogućuje praćenje svih sigurnosnih kopija računala i korisnika. Međutim, ove se usluge razlikuju u broju i kvaliteti značajki koje nude, kao i u postavkama koje možete prilagoditi prilikom stvaranja i vraćanja sigurnosne kopije.. 

Zbog toga koristimo kategorije kao što su značajke, izrada sigurnosnih kopija i obnavljanje datoteka, cijene i brzina za ocjenu i rangiranje usluga. O tim ćemo kategorijama razgovarati u nastavku.

Značajke

Ova kategorija opisuje sve standardne i ne-standardne značajke usluge izrade sigurnosnih kopija. Neke usluge mogu imati samo značajke golih kostiju, dok druge mogu imati mnoštvo značajki i postavki sigurnosne kopije i vraćanja koje možete prilagoditi.

Većina usluga, međutim, nudi zakazivanje, sigurnosno kopiranje na poslužitelju, kontinuirano izradu sigurnosnih kopija, verzije verzija, hibridno sigurnosno kopiranje, brzinsko ugađanje, izvještaje i upravljanje korisnicima. U skladu s tim, postoje usluge kao što su Acronis Backup i BigMIND Business, koje imaju dodatne funkcije, uključujući razne postavke za izradu sigurnosnih kopija i obnavljanje, kao i napredno upravljanje fotografijama..

Usluge poput Backblaze i CrashPlan nude neograničenu izradu sigurnosnih kopija, što omogućuje sigurnosno kopiranje cijelih računala bez brige o količini prostora za sigurnosne kopije. Ako želite ovu opciju, pročitajte naš članak o najboljoj neograničenoj internetskoj sigurnosnoj kopiji, koja govori o obje ove usluge.

cijena

Jedan od najvažnijih čimbenika pri odlučivanju za uslugu je koliko zelenog ćete morati podijeliti. Nema smisla pretplaćivati ​​se na uslugu koja će staviti ogroman udio u financije vašeg malog poduzeća. 

Najbolje je ako neka usluga ima planove s velikom vrijednošću koji se određuje koliko rezervne dobiti za cijenu. U idealnom slučaju, usluga bi imala mnogo planova koje biste mogli odabrati, tako da biste mogli pronaći onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. 

Također je korisno ako usluga nudi besplatnu probnu verziju, tako da se ne morate pretplatiti samo na slijepu vjeru. Većina usluga temelji se na vrijednosti i nude besplatnu probnu verziju. Dobar primjer je IDrive for Business, koji nudi jeftine planove s puno rezervnog prostora. 

Njegov najjeftiniji plan osigurava vam 250 GB rezervnog prostora za samo 74,62 dolara godišnje. Još jedan dobar posao je njegov 1,25TB plan za 374,62 USD godišnje. Više o cijenama tvrtke IDrive možete saznati u našem pregledu IDrive for Business. Backblaze za posao je također dobar izbor, jer nudi neograničenu izradu sigurnosnih kopija za samo 6 dolara mjesečno. Više o tome pročitajte u našem pregledu Backblaze for Business.

Jednostavnost korištenja

Važno je imati potrebne značajke i plaćati fer cijenu, no jednako je važno koliko je usluga jednostavno koristiti. Jednostavno i jednostavno korisničko iskustvo olakšat će upotrebu sigurnosne kopije. Najbolje je ako možete jednostavno izraditi sigurnosnu kopiju i zaboraviti na uslugu dok ne morate vratiti datoteke.

Izrada sigurnosnih kopija i vraćanje datoteka

Izrada sigurnosnih kopija datoteka i obnavljanje najvažnije su značajke bilo koje sigurnosne kopije. Način njihovog rada odredit će kakav rezervni plan možete stvoriti i načine na koje možete vratiti datoteke. Usluge ocjenjujemo prema vrstama sigurnosnih kopija i obnavljanja koje nude, kao i načinu na koji rade.

Neke usluge zahtijevaju da odaberete određene datoteke i mape za sigurnosne kopije, dok druge omogućuju sigurnosno kopiranje datoteka prema vrsti. U međuvremenu, druga grupa skenira vaš tvrdi disk i odabire sve za sigurnosnu kopiju. Tako djeluje Backblaze, a sviđa nam se kako je to jednostavno.

Rezervno kopiranje možete pokrenuti ručno, ali preporučujemo da uključite kontinuirano sigurnosno kopiranje, ako je dostupno. Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija vrlo je korisna značajka jer znači da će klijent desktop računala automatski sigurnosno kopirati nove ili promijenjene datoteke na lokacijama koje ste odabrali. 

Također možete stvoriti raspored sigurnosnih kopija koji obično omogućuje postavljanje određenog vremena ili dana za izradu sigurnosnih kopija.

Većina usluga također omogućuje sigurnosnu kopiju vanjskih tvrdih diskova i NAS uređaja. Za usluge koje to rade pročitajte naše članke o najboljoj sigurnosnoj kopiji za vanjske pogone i najboljoj mrežnoj sigurnosnoj kopiji za NAS. Ako niste upoznati s NAS-om, pročitajte naš članak o tome što je NAS. Ako želite kompletnu sigurnosnu kopiju vašeg sustava, to možete napraviti tako da stvorite sliku diska na njemu.

Obnavljanje datoteka obično uključuje korištenje radnog računala ili web klijenta. Možete odlučiti vratiti sve sigurnosne kopije ili odabrati određene datoteke. Uz to imate mogućnost vraćanja datoteka na njihovo izvorno mjesto ili na novo. 

Ubrzati

Početne sigurnosne kopije mogu potrajati neko vrijeme. Koliko dugo ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući vašeg davatelja internetskih usluga, koliko ste blizu podatkovnog centra usluge i koliko podataka morate sigurnosno kopirati.. 

Najbolje je ako neka usluga dopušta podešavanje postavki prijenosa da biste poboljšali vezu i koristi algoritam prijenosa na razini bloka. Usluge koje vam omogućuju stavljanje kapica na širinu pojasa također su plus.

Također je sjajno ako usluga pruža kopiranje datoteka na razini bloka, koje ubrzava prijenos nakon početne sinkronizacije.

Usluge ocjenjujemo provođenjem nekoliko testova za prijenos i preuzimanje pomoću mape s patentom 1 GB i mjerenjem vremena trajanja.

sigurnosti

Nema smisla premještati podatke vaše tvrtke u oblak ako nisu sigurni. Bez jake sigurnosti, možete postati žrtva cyber kriminala. 

To često uključuje da vam netko krade vjerodajnice, čita vaše tajne podatke ili ih šifrira ransomware-om. Da biste to izbjegli, potrebna je dobra sigurnost pa provjeravamo i kako usluge štite vaše podatke.

Usluge izrade sigurnosnih kopija na mreži koriste se mnoge metode za zaštitu podataka od potencijalnih prijetnji. To uključuje dvofaktorsku provjeru autentičnosti, privatnu enkripciju i protokole poput TLS-a. Neki čak imaju određenu ransomware zaštitu.

CrashPlan jedna je od najsigurnijih sigurnosnih sigurnosnih kopija usluga zahvaljujući sveobuhvatnom sigurnosnom arsenalu. Koristi svaku opisanu metodu za zaštitu datoteka, ali ako želite više detalja, pročitajte naš CrashPlan pregled.

Privatnost

Snažna sigurnost je važna, ali usluge bi trebale imati i čvrst pristup vašoj privatnosti. To će vam pomoći da izbjegnete vladine špijunske programe, poput programa nadzora PRISM-a u SAD-u. Ostale velike zemlje na tržištu nadzora su Rusija, Velika Britanija i Australija.

Zbog toga je ključno da osigurate privatnost svojih podataka na webu. Ovisi o tome gdje usluga čuva vaše podatke i kakve su klauzule u pravilima o privatnosti. 

Dajemo bonuse uslugama koje se pridržavaju Opće uredbe o zaštiti podataka, EU zakona o internetskoj privatnosti korisnika.

podrška

Sve je u redu dok sve radi, ali trebat će vam dobra tehnička podrška kada stvari počnu ići prema jugu. Poslovne usluge obično imaju podršku za e-poštu i za razgovor, kao i ponekad telefonsku podršku. Prije nego što se obratite timu za podršku, često možete konzultirati bazu znanja ili korisničke forume.

Razmatramo koje vrste podrške nude rezervne usluge i koliko vremena im je potrebno da odgovore na naša pitanja.

Najbolji internetski pružatelji sigurnosnih kopija

Stvorili smo ovu rangiranje uspoređujući ukupni učinak usluga sigurnosne kopije poslovanja preko faktora koje smo definirali u prethodnom odjeljku. U ovom ćemo dijelu donijeti brzi pregled prvih pet usluga na popisu, počevši od Acronis sigurnosne kopije.

Sigurnosna kopija Acronis

Acronis Backup ima opsežan skup značajki koje možete prilagoditi svojim željama, ali ne ide jeftino.

Na primjer, njegov najjeftiniji plan omogućuje sigurnosno kopiranje 250 GB podataka, ali za njihovo korištenje trebat ćete kupiti licencu i rezervni prostor u oblaku Acronis. Licenca je 69 dolara za standardnu ​​verziju ili 99 dolara za napredniju verziju, plus 250 GB prostora je 299 dolara.

Acronis ima AES 256-bitnu enkripciju i omogućuje vam upravljanje ključem, što znači da je privatna enkripcija dostupna. Povrh toga, SSL protokol koristi za zaštitu datoteka u tranzitu. Tu je i nova značajka nazvana „akronis aktivna zaštita“ koja prati vaše datoteke radi znakova ransomwarea. No ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti.

Pomoću web klijenta tvrtke Acronis kreirate rezervni plan i započinjete obnovu datoteka. To nije rješenje jednim klikom, ali je jednostavno za upotrebu i ne zasipa vas različitim mogućnostima podešavanja. Možete saznati više o Acronisu u našem pregledu sigurnosne kopije Acronis.

Zoolz Cloud Backup for Business

Zoolz Cloud Backup daje vam sedam planova koje možete odabrati, a svi nude hladnu pohranu. Hladno skladištenje je obično jeftinije, ali znači da vaše restauracije neće započeti odmah. Međutim, uz naknadu možete dodati trenutačnu pohranu koja odmah vraća vaše podatke. 

Najjeftiniji plan nudi vam 2TB hladnjaka za 79,90 USD godišnje, a najjeftiniji prirasta instant pohrane iznosi 1TB za 400 USD godišnje. To nije među najjeftinijim ponudama, ali svejedno pobjeđuje skuplje pružatelje sigurnosnih kopija.

Zoolz Cloud Backup ima solidnu sigurnost jer koristi AES 256-bitnu enkripciju i omogućuje vam upravljanje ključem za šifriranje. Uz privatnu enkripciju, Zoolz štiti vaše datoteke u tranzitu koristeći SSL protokol. No ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti.

Zoolzov klijent za radne površine predstavlja sve podatke sigurnosne kopije na jasan način i dostupan je za Windows i macOS. Web klijent je također jednostavan i pruža vam sve što je potrebno za upravljanje sigurnosnim kopijama, a pritom vas ne zatrpava mogućnostima. Ako želite znati više o Zoolzovom korisničkom iskustvu, pročitajte našu recenziju Zoolz Cloud Backup for Business.

Želite posao

IDrive ima mogućnosti sigurnosnih kopija i pruža veliku vrijednost. Najjeftiniji plan donosi vam 250 GB rezervnog prostora za samo 74,62 USD godišnje. Ako vam treba više, možete dobiti 1,25TB za 374,62 USD godišnje. Pored toga, svaki plan dobiva istu količinu prostora za sinkronizaciju na vrhu sigurnosnog prostora. 

Sigurnosni arsenal IDrive uključuje AES 256-bitnu enkripciju, dvofaktorsku provjeru identiteta i TLS / SSL protokol, koji štiti vaše datoteke u prometu. Uz to možete udaljeno onemogućiti sinkronizaciju uređaja na vašem računu.

Klijent stolnog računala IDrive ne osjeća se moderno ili privlačno, ali je jasan i jednostavan za korištenje. Također automatski bira uobičajene mape za izradu sigurnosnih kopija. Web klijent je atraktivniji i omogućuje vam jednostavno upravljanje sigurnosnim kopijama. Omogućuje vam pregled sigurnosnih kopija, pristup sinkronizacijskom prostoru, dijeljenje datoteka i mapa te upravljanje korisnicima i radnim skupinama.

Osim toga, IDrive ima aplikacije za pametne telefone za Android i iOS, koje mogu sigurnosno kopirati vaše mobilne podatke. Zahvaljujući tome, IDrive smo postavili na vrh naše najbolje sigurnosne kopije za mobilne uređaje na mreži.

CrashPlan

CrashPlan je neograničena rezervna usluga s jednim cjenovnim planom. To je 10 USD mjesečno po računalu. Prije nego što se odlučite za pretplatu, možete koristiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje CrashPlana-a da biste testirali što usluga nudi.

CrashPlan koristi AES 256-bitnu enkripciju, a vi se možete prijaviti za upravljanje ključem za šifriranje sami. Uz to, CrashPlan vam daje mogućnost korištenja dvofaktorske provjere identiteta za zaštitu vaših vjerodajnica.

CrashPlanov stolni klijent možete koristiti u sustavu Windows, Mac i Linux. Ako nemate računalo, jedina vam je mogućnost upotreba web klijenta jer CrashPlan više ne nudi aplikacije za pametne telefone.

Klijent radne površine nije teško koristiti, ali rad sigurnosne kopije zahtijeva ručno odabir datoteka i mapa za sigurnosne kopije. Web klijent je funkcionalan, ali osjeća datum i neprivlačnost.

Backblaze

Kao i prethodni unos, Backblaze pruža neograničenu izradu sigurnosnih kopija, ali još je jeftinije za 6 USD po računalu mjesečno. Ako se prijavite za cijelu godinu unaprijed, cijena pada na 60 dolara godišnje. Ako to niste uvjerili, upotrijebite 15-dnevno suđenje kako biste bili sigurni da je ono što trebate.

Cijene bi mogle biti dobre, ali njegova sigurnost može biti bolja jer Backblaze ne nudi istinsku privatnu enkripciju. U skladu s tim, Backblaze koristi SSL za osiguranje datoteka u tranzitu i pruža dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Također šifrira vaše datoteke u mirovanju na svojim poslužiteljima pomoću AES-128 bitne enkripcije.

Desktop klijent Backblaze dostupan je za Windows i macOS. Jednostavno ga je koristiti, u stvari kad završite instalaciju, postupak sigurnosne kopije započet će se automatski. Jedino što biste možda željeli prilagoditi je isključenje datoteka. Backblaze također nudi web klijent, koji je izravan i omogućuje vam obnavljanje datoteka i upravljanje korisničkim skupinama.

Mobilna aplikacija također slijedi ovaj „jednostavni“ princip dizajna. Možete ih koristiti za pregledavanje sigurnosnih kopija datoteka, pregledavanje preuzetih datoteka i postavki pristupa. Značajke su gole kosti i ne postoji način da sigurnosno kopirate datoteke, dijelite ih ili započinjete vraćanjem iz aplikacije.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map