Najbolje VPN recenzije 2020. godine – usporedite prvih 31 usluga

Nije lako odabrati koji je najbolji VPN pružatelj usluga. Dostupno je puno opcija – gore navedeni VPN pregledi o tome svjedoče – tako da naopako postavljanje pravog odabira ne bi trebalo uzimati olako. Napokon, VPN-ovi su jezgra internetske privatnosti, tako da ne želite posezati za jeftinom kanom prilikom odabira davatelja usluge..

Naše VPN recenzije su srce naših članaka o sigurnosti na mreži. Bez obzira govorimo li o cyber kriminalu ili najboljem antivirusnom softveru, VPN-i uvijek igraju ulogu. Kao temelj za naš najbolji VPN vodič i naše VPN recenzije, možete pronaći našu metodologiju za testiranje, kao i neka često postavljana VPN pitanja, u nastavku.

Dakle, ako ste zainteresirani da naučite kako gledati besplatne filmove na mreži ili ako je bujica legalna, pročitajte dalje. VPN-ovi omogućuju vam strujanje, bujicu i pregledavanje sadržaja vašeg srca. Ako ste ovdje u potrazi za najboljim VPN-om za Kodi, provjerite i našu Kodi arhivu.

Kako ocjenjujemo

VPN-ove nije lako procijeniti s obzirom na to koliko je pokretnih dijelova potrebno da bi jedan mogao raditi. Puno je slučajeva upotrebe i za VPN-ove, pa pokušaj da golubovi rukujete pružateljem u određenu nišu ne uspije uvijek. Zbog toga zauzimamo analitički pristup našim VPN pregledima, ocjenjujući svakog davatelja usluga u devet kategorija.

Značajke

Značajke su ono što stvarno čini VPN „pop“ kada ga idemo pregledati. Postoji puno pružatelja usluga koji će vas sigurno povezati – samo pogledajte popis VPN recenzija gore – tako da su značajke često ključno prodajno mjesto na kojem davatelja biste trebali odabrati.

Uvijek tražimo neke standardne značajke, poput VPN killswitch, ali i jedinstvene ponude su dobrodošle. Na primjer, Windscribe uključuje provjeru veze s privatnošću (pročitajte našu recenziju Windscribe), a VyprVPN dolazi s vlasničkim VPN protokolom (pročitajte našu recenziju VyprVPN).

cijena

Mogućnosti besplatnih VPN usluga vrlo su malene, tako da ćete morati zaštititi malo novca da biste se zaštitili. To rečeno, samo zato što ćete morati potrošiti nešto ne znači da biste trebali potrošiti puno.

Kada ocjenjujemo cijene davatelja usluga, pogledamo vrijednost koju pružatelj nudi. Iako je cijena veliki faktor u tome, također uzmemo u obzir cjelokupno korisničko iskustvo, dodatne mogućnosti, broj istodobnih veza i razdoblje povrata.

Korisnički susret

Neki davatelji usluga razumiju da samo zato što VPN-ovi apeliraju na “tehnički” skup ne znači da ih treba biti teško koristiti. Neki pružatelji usluga ne. Od prijave do veze, ovaj odjeljak opisuje koliko je VPN jednostavan za korištenje.

Značajke će se igrati i tijekom ovog odjeljka. Procjenjujemo koje su značajke lako dostupne u sučelju. Na primjer, podijeljene tunelacije i prosljeđivanje portova uobičajene su značajke. Međutim, vrlo malo VPN-a zapravo omogućuje način jednostavnog postavljanja ovih naprednih konfiguracija.

Ubrzati

Brzina je važan aspekt bilo kojeg VPN-a. Iako smo uzeli znanstveni pristup uspoređivanju više pružatelja usluga u našem najbržem VPN vodiču, ovaj odjeljak naših VPN recenzija proširuje svakog davatelja usluga.  

Za testiranje, mjerimo svoju nezaštićenu brzinu pomoću speedtest.net-a, a zatim nastavljamo s testiranjem još pet lokacija širom svijeta. Iako je nemoguće koristiti iste lokacije za svaki VPN, pokušavamo dobiti mješavinu različitih rezultata iz Sjedinjenih Država, Europe i Tihe Azije..

sigurnosti

Možete pročitati naš sigurnosni vodič za VPN za detalje o tome što tražimo prilikom procjene sigurnosti. Ukratko, glavni mehanizam koji ocjenjujemo je VPN protokol i razina enkripcije. Ako niste upoznati u svijetu kriptografije, preporučujemo da pogledate naš opis šifriranja kako biste se uhvatili u koštac.

Izvan toga, također razmotrimo sve dodatne sigurnosne značajke, kao što su killswitch, poslužitelji s dvostrukim skokovima i ubijanje aplikacija. Ovo je također odjeljak u kojem provodimo testove propuštanja DNS-a pomoću ipleak.org da vidimo je li VPN curi zahtjeve, vašu IP adresu ili podatke o WebRTC-u..  

Privatnost

Važnost privatnosti VPN-a ne može se umanjiti. Kad koristite VPN, podatke možete povjeriti u ruke druge tvrtke, umjesto davatelja internetskih usluga ili vlade. Zbog toga je važan čvrst dokaz i jasan stav o privatnosti. Postoji određeni nivo povjerenja koji se odnosi na ovaj odjeljak.

Međutim, mi samo ne slijepo preporučujemo davatelje usluga. Ovo je odjeljak u kojem moramo izvući svoje bilježnice i malo se novinariti. Izvan gledanja na politiku privatnosti VPN-a nema teško pravilo, ali istražujemo internet kako bismo otkrili je li VPN ikada uhvaćen u zapisu podataka kad kaže da nije.

Performanse struje

Jedan od razloga koji želite koristiti VPN je strujanje geoblokiranog sadržaja. U ovom ćemo dijelu testirati više poslužitelja – obično oko 10 – s Netflixom, Huluom, BBC iPlayerom i Amazon Prime Video. Iako je vani puno drugih platformi za strujanje, ove četiri daju solidnu osnovu ako VPN radi za streaming.

Možete pročitati naš najbolji VPN za vodič za streaming ako želite naše najbolje odabranice. U većini slučajeva davatelj će raditi s nekoliko pružatelja usluga, a ne uspijeva s drugim. Imajte na umu da je ovaj odjeljak temeljen na vremenu. Pišemo na osnovu tadašnjeg iskustva. Možda imate bolju ili lošiju sreću, ovisno o tome koji poslužitelj koristite u kojem trenutku.

Lokacije poslužitelja

Ova je kategorija važna, iako nije toliko važna kao, recimo, VPN sigurnost. Prilikom procjene lokacija poslužitelja ne promatramo samo sirovi broj poslužitelja, već i kako su raspodijeljeni po cijelom svijetu..

Konkretno, promatramo Bliski Istok, Pacifičku Aziju i Sjevernu Afriku, jer su ta područja obično nedovoljno zastupljena kod pružatelja VPN-a. NordVPN, na primjer, lako ima najveći broj poslužitelja, ali HideMyAss, iako ima manje poslužitelja, ima bolju pokrivenost jedinstvenih regija (pročitajte naš pregled HideMyAss).

Služba za korisnike

Iako bi VPN-ovi trebali raditi, a da ne znate da su tamo, problemi nisu rijetkost. U takvom slučaju potreban je solidan tim za podršku. Tijekom posljednjeg odjeljka naših VPN recenzija testiramo podršku putem live chatova, slanja e-pošte i / ili poziva da se utvrdi brzina i kvaliteta odgovora..

To se obično događa slanjem lažnog pitanja koje se može naći u bazi podataka VPN-a. Cilj je vidjeti hoće li predstavniku podrške trebati vremena da odgovori na pitanje ili će nas jednostavno preusmjeriti na unos baze podataka.

Govoreći o tome, također razmotrimo sve mogućnosti samopomoći, uključujući bazu znanja, forum zajednice ili YouTube kanal. Osim što su samo prisutni, osvrćemo se i na kvalitetu i temeljitost sadržaja.

Vrhunski VPN davatelji

Iako postoje posebni slučajevi u kojima možda želite koristiti jedan VPN preko drugog, imamo pet najboljih VPN pružatelja usluga rangirano na temelju gornjih kriterija. Imajte na umu da ocjenjujemo samo pojedine odjeljke – ukupna ocjena se izračunava na osnovu toga – budite sigurni da su pružatelji usluga u našoj pet najboljih zaista najbolji.

ExpressVPN

ExpressVPN nije samo malo bolji od ostalih VPN-a; ruši konkurenciju. Naš drugi ocijenjeni davatelj, NordVPN, zbližio se u našoj ExpressVPN usporedbi sa NordVPN usporedbom, ali naš je najbolji pas ipak izašao s krunom. Od streaminga do torrentinga, ExpressVPN označava sve okvire koje želimo vidjeti od pružatelja usluga.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Najjači aspekt usluge je njena dosljednost. ExpressVPN pojačava privatnost, sigurnost i brzinu VPN-a, a čini to i otpornošću. Ako želite VPN, ExpressVPN je de facto izbor. Možete saznati više u našoj ExpressVPN recenziji.

NordVPN

NordVPN je antiteza ExpressVPN-a. Svu dosljednost baca kroz prozor, u korist robusnijeg skupa značajki i sučelja te veće maksimalne brzine. Iako oprez bacaju na vjetar, dolazi s nekim poteškoćama u upotrebljivosti, nema sumnje da NordVPN ima mnogo sirove snage i zbog toga je to druga najbolja VPN usluga koju možete kupiti.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Najbolji aspekt NordVPN-a su njegove značajke. Za istu cijenu kao i ostali pružatelji VPN-a vrhunskog pristupa, imate pristup inkluzivnom alatu za blokiranje zlonamjernog softvera, dvostrukim skokom i Torom preko VPN-a. Možda nije najbolje optimiziran, ali vrijednost je nesporna. Možete saznati više u našoj NordVPN recenziji.

CyberGhost

CyberGhost je sličan NordVPN – možete vidjeti koliko je sličan u našoj usporedbi sa NordVPN u odnosu na CyberGhost – ali nije tako brz kao naš drugi najbolji VPN pružatelj. U skladu s tim, CyberGhost ima mnoštvo značajki, a i prilično je jeftin. Značajke, jednostavnost upotrebe i niska cijena nadoknađuju sve moguće probleme s brzinom.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Nije brz kao NordVPN, ali je više dosljedan. CyberGhost najbolje radi s IKEv2 protokolom na koji je instaliran, tako da ako niste previše zabrinuti zbog blokiranja vatrozida, dobar je izbor. Uključuje i najvišu granicu istodobne veze od naših prvih pet VPN pružatelja usluga, tako da je i sjajno za obitelji. Možete saznati više u našoj recenziji CyberGhost.

Privatni pristup internetu

Privatni pristup internetu govori o lakoći upotrebe. To je najjeftiniji ponuđač naše najbolje pet, a dolazi s pristojnim brojem značajki. Iako je neugodno koristiti aplikaciju putem ladice, privatni pristup internetu nudi veliku vrijednost, sigurnost i privatnost.

prijašnji

Sljedeći

Otprilike pola cijene iz mjeseca u mjesec naših ostalih najboljih ponuda, Privatni pristup internetu de facto je izbor za uštedu novca. Čak nudi dvogodišnji plan koji je za većinu ostalih mjesta manje od jedne godine. Možete saznati više o cijenama kao i o ostalim značajkama PIA-e u našem pregledu privatnog pristupa internetu.

TorGuard

TorGuard je VPN pružatelj usluga usmjeren na sigurnost koji je savršen za majstore. Iako nije najpristupačniji za novopridošle korisnike, TorGuard stavlja sve aspekte VPN-a u vašu kontrolu, pružajući veliku količinu kontrole kako VPN funkcionira i koliko je siguran.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Također je izuzetno brz. Iako ne zadovoljava baš razinu ExpressVPN-a, TorGuard se približava kada je u pitanju brzina. Uz to, dolazi s izvrsnim popisom značajki, uključujući sigurnu e-poštu, prilagođene skripte i ubijanje aplikacija. O njima možete saznati više u našem TorGuard pregledu.  

VPN često postavljana pitanja

Iako većinu tema obrađujemo u našem najboljem VPN vodiču, postoji nekoliko osnovnih pitanja na koja je iznenađujuće teško pronaći odgovore. Odgovorit ćemo na često postavljana pitanja o VPN-ima kako biste postigli brzinu.

Što je VPN?

Naš vodič o VPN-u je najbolji izvor ove teme, ali ovdje ćemo vam pružiti pregled. “VPN” je akronim za virtualnu privatnu mrežu. To je mreža, što znači da postoji nekoliko poslužitelja povezanih zajedno, privatno je, što znači da nitko izvan mreže ne može pristupiti njoj, i virtualno je, što znači da serveri nisu fizički povezani zajedno.

Umjesto da se izravno povežete s web stranicom na koju želite otići, prvo se povežete s VPN-om i usmjeravate sav svoj promet putem njega. Na taj način prikrivate svoju IP adresu, lokaciju i podatke o pregledniku, čineći vaš internet nevidljivim.

Što mogu učiniti s VPN-om?

Kad jednom postanete nevidljivi, pojavit će se puno novih mogućnosti. Što se tiče VPN-a, obično se svodi na bujicu i strujanje. Kad bujite, otvarate ono što se naziva peer-to-peer vezom, što znači da je na vas spojeno više drugih vršnjaka (računala), svaki dijeli malu količinu datoteke koju preuzimate.

To, očito, otvara neka sigurnosna pitanja, jer su druga računala mogla pratiti tu vezu kako bi prepoznala tko ste. Otkako ste prvi put povezani s VPN-om, ono što vršnjak s druge strane veze želi ciljati je na VPN poslužitelj, što znači da ste sigurni od drugih na vezi..

Ovisno o mjestu u kojem živite, strujanje s Netflixom ili Huluom već je moguće, ali nisu vam dostupni svi sadržaji na tim platformama. Zbog geoblokova za distribuciju, streaming platforme puštaju samo određeni sadržaj u određenim regijama. Na primjer, ako biste željeli gledati sezonu 4 Better Call Saula na Netflixu, morali biste biti u Velikoj Britaniji.

Streaming kroz više regija postaje moguć putem VPN-a. Zamjenom vaše IP adrese s IP adresom VPN poslužitelja na koji ste povezani, možete navesti tribinu za streaming na način da mislite da ste na mjestu na kojem niste. Nažalost, to ne uspijeva uvijek, tako da obavezno pročitajte naš najbolji VPN za Netflix vodič ako je strujanje važno.

Međutim, možda je i jednostavnije od toga. Ako živite u ili putujete u zemlju sa strogom cenzurom, korištenje VPN-a može vam jednostavno omogućiti pristup internetu. Na primjer, najbolje VPN usluge za Kinu imaju opcije koje zaobilaze dubinsku inspekciju paketa, omogućujući vam lako kretanje po cenzuri..

Zašto mi treba VPN?

Ako želite učiniti bilo što od gore navedenog, treba vam VPN. Međutim, čak i ako niste zainteresirani za strujanje, bujicu ili zaobilaženje cenzure, VPN je dobra ideja. S pritiskom vlade koji špijunira širom svijeta, VPN će čuvati vaše podatke u vašim rukama tamo gdje i pripadaju.

Privatnost je ključna tema pri korištenju VPN-a, pa čak i ako samo radite gledati YouTube i provjeriti svoju e-poštu, VPN je i dalje važan. Šifriranjem internetske veze i podmetanjem IP adrese, VPN čini da ste netko drugi na mreži. U takvoj konfiguraciji možete zaobići prikupljanje podataka vlade, Facebooka, Googlea i samo o svima drugima.

Nadalje, vezu možete držati sigurnom. Budući da je veza između vas i VPN poslužitelja šifrirana – obično s 256-bitnim AES-om – svi koji špijuniraju na vašoj mreži neće moći vidjeti koje zahtjeve šaljete. S VPN-om sigurno se povezujete s tvrđavom koja štiti sve što radite na mreži.

Je li VPN Legal?

Jednom riječju, da, VPN-ovi su legalni, osim ako ste u nekoj od nekoliko zemalja koje su ih zabranile. Kina je jedna od tih zemalja, a Rusija i Turska imaju politiku koja se svodi na izravnu zabranu.

Ako putujete u neku od ovih zemalja, obavezno instalirajte i postavite VPN prije nego što krenete. Pročitajte više u našim najboljim VPN-ovima za Rusiju i najboljim člancima o VPN-u za Tursku.

Hoće li VPN usporiti moju brzinu interneta?

Jedno pitanje koje bi trebalo postaviti više je: hoće li VPN usporiti brzinu interneta? Kratki je odgovor da. Kao i uvijek, dugački odgovor malo više uključuje. Kad se povezujete na VPN poslužitelj, dodajete nadzemne troškove mrežnom vremenu. Treba vremena da se zahtjev šifrira, a zatim putujete putem VPN poslužitelja i na otvoreni internet.

Međutim, postoje slučajevi gdje VPN može stvarno povećati vašu brzinu. U nedavnoj panici oko neutralnosti mreže, puno se govorilo o prigušivanju ISP-a. Isključivanje ISP-a je kada vaš pružatelj internetskih usluga gasi ili smanjuje vašu brzinu prilikom povezivanja na određene web stranice. U nekim se slučajevima vaša brzina može smanjiti jednostavno korištenjem prevelike propusnosti.

Budući da davatelj internetskih usluga može smanjiti vašu brzinu, možda ćete dobivati ​​sporiji internet od onoga za što plaćate. Međutim, kada koristite VPN, vaš davatelj internetskih usluga ne zna što radite, i stoga njegovi automatizirani sustavi ne mogu diskriminirati vašu vezu. U takvom slučaju VPN može zapravo poboljšati vaše brzine interneta.

Kako mogu dobiti VPN?

Postavljanje VPN-a puno je jednostavnije nego što je bilo prije. U svim gornjim recenzijama naći ćete veze za kupnju VPN pretplate. Jednostavno slijedite upute dobivene od VPN-a, preuzmite ga i povežite se. Vodimo vas kroz postupak za bilo koji VPN koji ima uključeno postavljanje tijekom svakog pregleda.

Završne misli

Kao što vidite, naše VPN recenzije ne uzimaju se olako. Naš pristup pokušava objasniti sve probleme koji se mogu pojaviti tijekom upotrebe, uključujući streaming performanse, brzinu i upotrebljivost. Iako je određena količina naših recenzija prepuštena osobnim željama, vjerujemo da je naših pet najboljih VPN pružatelja uistinu najbolje.

Međutim, ne morate samo da preuzmete našu riječ. Iznad možete pročitati bilo koju našu VPN recenziju dugog oblika da biste vidjeli slažete li se s onim što smo vidjeli. Pozivamo vas da ostavite svoja razmišljanja ako mislite da VPN vrijedi tamo.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me