Pregled bilješki okvira – ažurirano 2020

Pregled bilješki okvira

Dostojeća aplikacija za uzimanje bilješki koja dolazi s nekoliko svirki besplatnog pohranjivanja iz svog velikog brata za pohranu u oblaku, Box Notes nema baš pravoga uspjeha svojih glavnih konkurenata. Pročitajte našu cjelovitu recenziju Box Notesa da biste vidjeli što pod tim podrazumijevamo.

Tržište digitalnih prijenosnih računala bilježi procvat i mnogi od najboljih usluga pohrane u oblaku sada nude vlastite aplikacije za bilježenje. Značajni primjeri uključuju Google Keep, OneNote, Dropbox Paper i Box Notes, tema ovog članka.

Razvijen od strane Box.com, razvojnog programera u oblaku koji više posluje tvrtkama, Box Notes više je tehnologija na radnom mjestu nego aplikacija za bilješke koja će se svidjeti studentima, piscima i opsesivnijim sastavljačima vani. Zapravo, kako ćemo detaljnije raspravljati u nadolazećem pregledu Box Notes-a, sve se čini poprilično barebonima.

Na primjer, ne postoji mogućnost organiziranja bilješki u bilježnice ili oznake za razvrstavanje. Box Notes također ne sadrži web clipper ili vam omogućuje da bilježite glasovne bilješke. Za razliku od Evernote-a, još uvijek najbolje aplikacije za bilježenje čitavog svijeta, Box Notes jednostavno nije prikladan za sastavljanje detaljnih istraživanja.

Ako želite isprobati svoje vlastito mišljenje, možete se prijaviti za 10 GB besplatni osobni račun u oblaku za pohranu pomoću Box-a i preuzeti desktop klijenta ili mobilne aplikacije. Za one koji Box gledaju kao rješenje za pohranu u oblaku na radnom mjestu, imamo i pregled Box Business.

Alternativa za Box Notes

prednosti & nedostaci

Značajke

Box Notes je aplikacija za bilježenje oblaka koja pomalo podsjeća na Microsoft OneNote, a najveća je sličnost to što je integrirana s oblakom Box, baš kao što je OneNote integriran i s OneDriveom.

Kao i OneDrive, Box Notes ima klijent za radnu površinu za izradu bilješki koje su dostupne i za Windows i MacOS. Ne morate raditi putem web klijenta kao što je to slučaj sa Zoho Notebook-om (pročitajte naš pregled Zoho Notebook).

Međutim, pristup pregledniku postoji ako ga želite putem Box-ovog sučelja za pohranu u oblaku. Web inačica Box Notesa izgleda i ponaša se poput klijenta za radnu površinu, a korisna je za pristup i uređivanje bilješki ako ste na računalu koje ne pripada vama. Uz to, postoje i Box za Android i Box za iOS aplikacije koji će vam omogućiti pristup i bilješke.

Dijeljenje s bilješkama s kutijama

Kao tvrtka s poslovnim korisnicima u svom cilju, Box Notes ima i izvrsne značajke za vođenje suradnje na radnom mjestu. Do 20 osoba može istovremeno urediti istu bilješku. Možete dijeliti pristup bilješkama putem e-pošte ili generiranjem veze koja upućuje na tu bilješku.

Ako ste vlasnik računa ili određeni administrator, možete nadgledati i upotrebu Box Notesa iz administracijske konzole Box.com, koja bilježi primjerke novostvorenih, pregledanih, uređenih i izbrisanih bilješki.

Box Notes također stvara nove verzije bilješki svakih 30 sekundi. Verzija omogućuje praćenje promjena bilješki i vraćanje neželjenih.

Nedostaje značajke Box Notesa

Međutim, iako su neke njegove mogućnosti korisne, a nama se sviđa da je Box razvio klijent za radne površine, sam alat zaostaje za vrhunskim aplikacijama za bilježenje tamo kada je u pitanju cjelokupni skup značajki. Najveći nedostatak je nepostojanje bilježnica da svoje bilješke organiziraju kao što možete s Evernoteom i OneNoteom (pročitajte našu recenziju Onenote).

Također nedostaje mogućnost označavanja bilješki prilagođenim oznakama (npr. “Ideje za knjige”, “recepti”, “zrake smrti ubojice”). Zbog toga je kasnije teško sortirati povezane bilješke; Najviše što možete učiniti s Box Notes-om je “omiljena” nota, koja je prilično beskorisna kada se vaše bilješke počnu nakupljati, praktički govoreći.

Drugi problem koji imamo kod alata je taj što Box Notes ima vrlo statički pristup uzimanju bilješki. Tekst ne možete organizirati bilo gdje što želite s OneNoteom, nema mnogo mogućnosti formatiranja obogaćenog teksta i nema alata za crtanje. U svoje bilješke možete barem umetnuti popise (uključujući kontrolne popise), slike i tablice, ali sve ono što se osjeća prilično 2015.

Možda se čini da ga malo šišamo, ali također želimo da Box Notes ima web clipper poput najboljih digitalnih bilježnica, omogućavajući vam da automatski stvarate bilješke na web stranicama pomoću proširenja preglednika.

Što se toga tiče, Evernote, kao što možete pročitati u našoj recenziji Evernote, također vam omogućava da e-poštu automatski proslijedite u bilježnicu radi očuvanja i ima nekoliko izvrsnih recepata IFTTT i Zapier za automatizaciju stvari poput stvaranja bilješki na temelju postova na društvenim medijima. Box Notes ne čini ništa od toga.

Okvir daje neke preporuke o ograničenjima za stvaranje bilješki, mada nema definiranih tvrdih čepova, a preporuke su više zbog performansi. Prekoračenje preporučenih ograničenja navodno može uzrokovati ozbiljno zaostajanje, iako nismo testirali ovo (jer neki smo od nas imali ovaj život društveni život ovaj tjedan, hvala vam puno).

Neka od ovih preporučenih ograničenja prilično su visoka, na primjer, 200 stranica teksta ili 500 000 znakova za pojedinačne bilješke. Neki su, s druge strane, restriktivniji, poput vođenja popisa ispod 100 stavki retka i slika ispod 20 MB.

Naravno, vjerovatno najuticajnije ograničenje Box Notesa će biti koliko imate pohrane u oblaku. Sljedeće ćemo pregledati cijene kako bismo vam pomogli da bolje upoznate koja su ta ograničenja.

cijena

Box Notes ne košta samo po sebi, ali zahtijeva da se prijavite za Box storage račun u oblaku. Okvir će vam pružiti 10 GB besplatne pohrane ako ste kućni korisnik, što je dovoljno da primite nekoliko bilješki. Međutim, taj se prostor dijeli, pa može brzo nestati ako za pohranjivanje dokumenata, videozapisa, fotografija i drugih datoteka koristite i oblak za pohranu u oblaku.

Ako je to slučaj, morat ćete nadograditi na Box Personal Pro. S 11,50 USD mjesečno za samo 100 GB prostora za pohranu, to je jedna od najgorih ponuda u pohrani u oblaku (na primjer, pCloud vam daje 2TB prostora za pohranu za 8 USD mjesečno; pročitajte našu recenziju pCloud za više informacija o tome). Razlog za to vjerojatno leži u činjenici da se Box uopće ne brine o domaćem tržištu, što je prvo poslovno rješenje.

U vezi s tim, tvrtka ima neke primamljive opcije poslovnog plana, uključujući neograničeno spremanje za 17,30 USD mjesečno po korisniku (najmanje tri korisnika). U kombinaciji s Box Notesima takvi planovi mogu vam pomoći u pojednostavljivanju projekata suradnje za vaše poslovanje.

Međutim, ako samo tražite aplikaciju za bilježenje za sebe, vjerovatno je da se nećete svidjeti mnogo boljim ponudama, uključujući neograničene bilješke uz Zoho Notebook besplatno (pročitajte recenziju Zoho Notebook-a).

Korisničko iskustvo

Korištenje Box Notesa prvo zahtijeva stvaranje korisničkog računa. Akreditive su iste i za aplikaciju za bilješke i za uslugu pohrane u oblaku. Nakon što to učinite, možete instalirati i prijaviti se na klijent Desktop Box Notes.

Klijent je vrlo jednostavno postavljen, pa vam ne bi trebalo dugo trajati da se naučite. Dole s lijeve margine nalaze se opcije navigacije za prebacivanje između pristigle pošte (gdje se čuvaju sve bilješke), nedavnih bilježaka i omiljenih bilješki.

Dalje su navigacijski gumbi za otvaranje postavki i prikaz prečaca na tipkovnici.

Prvi stupac klijenta navodi vaše bilješke, dok je prozor desno s tekstom, a prikazuje vam sadržaj bilješke koju ste odabrali i omogućavajući vam da je uredite.

Iznad tekstualnog prozora imat ćete pristup opcijama oblikovanja teksta. No te su mogućnosti ograničene na:

  • Promjena boje i veličine fonta
  • Podebljani, podvlači ili podvlačeni tekst
  • Dodavanje kontrolnih popisa, numeriranih popisa i popisa s popisa

Nema mogućnosti promjene vrste fonta, tako da ćete obožavatelji stripova morati potražiti negdje drugdje.

Osim toga, Box Notes ne dopušta vam da stvarate crteže samostalno ili bilježite rukom pisane bilješke, čak ni na svom pametnom telefonu ili tabletu. To je ogroman nedostatak ako pokušavate dijagramirati procese u svojim bilješkama (ili crtati smiješne karikature svog šefa tijekom sastanaka o statusu projekta).

Kao što smo ranije raspravljali, Box Notesi ne daju vam previše u načinu organizacije. Možete „omiljeno“ bilješke i postoji značajka pretraživanja, ali bez načina da označite bilješke ili ih organizirate u bilježnice, previše je lako izgubiti trag.

Kada stvorite novu bilješku, možete odabrati s popisa predložaka za pojednostavljivanje postupka. Opcije predloška uključuju “dnevni red sastanka”, “kalendar” i “status projekta”.

Vjerojatno naša omiljena stvar u vezi s Box Notesima je da možete dijeliti bilješke s drugima putem adrese e-pošte ili stvaranjem veza koje bilo tko može koristiti.

To olakšava razmjenu bilješki o sastancima s drugima i suradnju na projektnim planovima. Kao što je spomenuto, Box Notes može olakšati do 20 urednika odjednom. Iako je četrdeset prstiju u pita vrlo malo previše, kad se naprave greške, možete vraćati bilješke pomoću značajke verzije Box Notea.

Također postoji mogućnost ostavljanja komentara na bilješke i označavanja drugih u tim komentarima.

Značajke suradnje dodaju vrijednost korisničkom iskustvu, ali cjelokupni Box Notesi ne pruža dovoljno fleksibilnosti za najbolje neke druge aplikacije za bilježenje. To je korisno za sastanke, sigurno, ali najvjerojatnije će samo frustrirati one kojima treba više kreativne slobode.

sigurnosti & Privatnost

Kao uslugu koja više služi tvrtkama nego kućnim potrošačima, s Boxom ćete dobiti općenito pouzdaniju sigurnost i privatnost nego što ćete imati s uslugom poput Google diska (pročitajte našu recenziju na Google disku da biste saznali zašto).

Dok Box pohranjuje ključeve za šifriranje koji se koriste za kopiranje datoteka na unutarnjim poslužiteljima, tvrtka ne zarađuje od prihoda od oglašavanja kao što to čini Google. To znači da se vjerovatno neće zabilježiti vaše bilješke za ključne riječi i pretvoriti u ciljane marketinške kampanje, što je jamstvo s Google Keepom (pročitajte našu recenziju Google Keep-a).

S druge strane, budući da Box upravlja ključevima za šifriranje, tvrtka bi mogla biti primorana da se pridržava vladinih programa nadzora i zahtjeva za provođenje zakona. Box se integrira s Boxcryptor-om ako želite zaključati datoteke privatnom enkripcijom, međutim Boxcryptor neće raditi s Box Notesima (pročitajte naš pregled Boxcryptor).

Na tržištu nije mnogo na način sposobnih aplikacija za bilježenje nula znanja. No, SpiderOak je ranije izjavio da će ga objaviti u 2018. godini (pročitajte našu recenziju SpiderOak), a SafeRoom će se koristiti za šifriranje i Evernotea i OneNotea, pružajući bolju sigurnost nego što ćete dobiti uz Box Notes.

Box štiti bilješke u tranzitu između vaših uređaja i oblaka koristeći sigurnost transportnog sloja (TLS), što bi trebalo pomoći u odbiti bilo kakvih pokušaja prisluškivanja interneta. Na strani poslužitelja, vaše privatne misli šifrirat će se pomoću 256-bitnog AES-a, preporučenog i najčešće korištenog kriptografskog protokola za usluge u oblaku.

Box vam također omogućuje uključivanje dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA). Ova će vam značajka zahtijevati da unesete dodatnu vjerodajnicu prilikom prijave s nepoznatog stroja. Ideja je da vas štiti od kršenja u slučaju da vam ukradete lozinku Box. Dodatna vjerodajnica je sigurnosni kod poslan na vaš pametni telefon.

Konačna presuda

Box Notes nije užasna aplikacija za bilješke, ali osim ako se prodaje na Box Businessu kao rješenje za sinkronizaciju i dijeljenje vašeg poduzeća, postoji mnogo boljih opcija. Kažemo da je čak i s besplatnim paketom za pohranu u oblaku od 10 GB dostupan za osobnu upotrebu.

Problem s Box Notesima je u tome što, ako ste bogat bilježnik bilješki, jednostavno je izgubiti svoje misli u digitalnom pretresanju bez bilježnica i oznaka da biste sve ispravljali. Otkrivamo i da Box Notes jednostavno nije odličan za stvaranje dinamičnih bilješki bez alata za crtanje i više opcija oblikovanja teksta.

Ako vam se sviđa ideja aplikacije za bilješke integrirane s vašom pohranom u oblaku, kombinacija OneNote i OneDrive je bolja opcija, sveukupno, nudi daleko više mogućnosti i fleksibilnosti, uz integraciju SafeRoom za privatno šifriranje bilješki..

Ionako smo zauzeti. Pozdravljamo vaše vlastite misli o Box Notesima u komentarima ispod. Hvala na čitanju!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me