Jednostavna recenzija – ažurirano 2020

Jednostavna recenzija

Simplenote je, dobro, jednostavna aplikacija za bilješke koja svoj posao dobro obavlja, ali to je stvar. U usporedbi s aplikacijama koje uzimaju najbolje bilješke, nedostaje mu sigurnosti i značajki, a u osnovi je pureća skupina. Pročitajte našu cjelovitu Simplenote recenziju da biste točno vidjeli gdje to razočara.

Simplenote, razvijen od strane tvrtke iza WordPress-a (Automattic), besplatan je i open-source alat za prikupljanje bilješki. Iako volimo neke druge radove koje Automattic radi, tužno nam je što možemo reći da njegova aplikacija za bilješke ne ostavlja utisak.

Kad se dođe odmah do njega, nedostaje više značajki nego što je uključeno, bez bilježnica, alata za oblikovanje ili enkripcije u mirovanju. Ovo je samo nekoliko nedostataka koje ćemo istaknuti u ovom Simplenote pregledu. S druge strane, Simplenote podržava uređivanje markacija i objavljivanje na webu, tako da oni koji pokušavaju upravljati web prisutnošću mogu pronaći zamah vrijednosti.

Ako smatrate da ste podmukli kao i mi, naš najbolji vodič za bilježenje navodi nekoliko boljih opcija za bilješke o predavanjima i sastancima ili sastavljanje istraživanja. S druge strane, ako vam se sviđa jednostavniji rođak Simplenotea, WordPress, koliko god to činili mi, imamo potpuno najbolji web hosting za članak o WordPressu koji biste željeli pregledati.

Alternativa za Simplenote

prednosti & nedostaci

Značajke

Simplenote vam omogućuje da kreirate bilješke i spremite ih u oblak, a automatski ih sinkronizirate s drugim uređajima kako biste ih uvijek imali pri ruci i nikad ne biste izgubili pomisao. Kako bi se olakšala sinkronizacija bilješki, razvojni tim Automattica izgradio je aplikacije za radne površine za Windows, Linux i Mac, kao i pametne aplikacije za Android i iOS.

Postoji i web inačica alata za bilješke kojoj možete pristupiti iz bilo kojeg podržanog preglednika, pri ruci ako niste na svom računalu.

Simplenote ispunjava svoje ime i u dobrom i u lošem načinu, kao što smo predlagali na početku. Iako volimo minimalistički dizajn, koji ćemo detaljnije predstaviti kasnije u razgovoru s korisničkim iskustvom, ne postoji puno načina da stvarno poboljšate svoje bilješke.

Na primjer, ne postoje opcije oblikovanja teksta na alatnoj traci, čak i za podebljanje, podvlačenje ili podvlačenje teksta. Također nema alata za crtanje i nema mogućnosti dodavanja slika ili datoteka na bilješke.

Ako se zaista želite uključiti u posao, Simplenote podržava jezik za označavanje koji možete koristiti za izmjenu teksta i umetanje slika. Međutim, unos označavajućeg koda ne podudara se baš s postupkom brainstorminga.

Dvije druge značajke koje nećete dobiti s Simplenoteom uključuju mogućnost izrade kontrolnih popisa i postavljanja podsjetnika. Ove bi značajke bile korisne za izradu brzih popisa, kao što su oni s Google Keepom (pročitajte naš pregled Google Keep-a).

Još jedna velika značajka nadzora tvrtke Automattic je isključivanje bilježnica za organiziranje vaših bilješki kao što ste dobili s Evernoteom (pročitajte našu recenziju Evernote). Možete barem označiti napomene za kasnije sortiranje prilagođenim oznakama (npr. “Recept”, “ideja za blog”).

Simplenote podržava dijeljenje bilješki. Pristup možete poslati e-poštom suradniku radi uređivanja ili objavljivanja bilješke na mreži svima kojima je pristupio, a tu je korisni jezik za označavanje. Tu je i značajka inačice koja omogućuje vraćanje neželjenih promjena.

Ukratko, Simplenote je malo previše jednostavan za one koji traže alat za sastavljanje detaljnih napomena. Kasnije ćemo govoriti o tome kako to ometa korisničko iskustvo, a zatim ćemo razgovarati o još jednom području za koje nam nedostaje Simplenote: sigurnosti. Prvo, osvjetlimo svjetlo na jednom od jednostavnih zapisa nekoliko prednosti: trošak.

cijena

Simplenote može pružiti vrlo osnovne značajke bilježaka, ali je i besplatan i s otvorenim kodom. Istina, većina ostalih prijenosnih računala u oblaku nudi i besplatne verzije, ali samo je nekoliko njih besplatno. Pomoću Simplenotea možete stvoriti koliko god želite bilješki, a da se pri tome ne brinete zbog pohrane ili mjesečnih ograničenja propusnosti.

Iako ste besplatni, oglasi vas ne bombardiraju unutar aplikacije. Teško je reći kako Automattic zarađuje novac od alata, osim ako je endgame jednostavno izgraditi prepoznavanje imena za uslugu infrastrukture u oblaku, Simperion, WordPress ili različite WordPress dodatke.

Baš kao i kod Zoho Notebook-a, još jedne potpuno besplatne aplikacije za uzimanje bilješki o kojoj možete pročitati u našem pregledu Zoho Notebook-a, i mi se moramo zapitati može li odsustvo prihoda na bilo koji smislen način spriječiti Simplenote da se ikad stvarno poboljša. Da smo morali pogoditi, rekli bismo da.

Korisničko iskustvo

Dalje ćemo pogledati verziju sustava Windows 10 klijenta za radne površine, dostupnu u Windows aplikaciji. Postoji i inačica sustava Windows 8 dostupna za preuzimanje s web stranice Simplenote, pored klijenata za Linux i MacOS.

Klijent sam izgleda čisto, što je idealno za brainstorming. Bilješke se upisuju u veliko okno s desne strane.

Na lijevoj margini vidjet ćete popis svih bilješki koje ste stvorili. Možete stvoriti novu bilješku klikom na ikonu “+” iznad tog popisa.

Zanimljivo je da na loš način nema načina davanja imena bilješkama. Umjesto toga, imena se generiraju na temelju teksta teksta. Zbog toga možete teško pronaći bilješke ako ih imate nekoliko, čak i ako tražite traku i mogućnost dodavanja prilagođenih oznaka.

Oznake omogućuju brzo razvrstavanje sličnih bilješki i mogu se dodati u bilješke upisivanjem naziva oznake koji želite koristiti u dnu klijenta gdje piše, “dodaj oznaku”. Također možete zalijepiti važne bilješke na vrh tako da kliknete ikonu informacija i omogućite “prikvači na vrh”.

Da biste surađivali s drugima u bilješkama, kliknite gumb dijeljenja na vrhu klijenta. Zatim u prozor koji se pojavljuje upišite “suradnja”, upišite adresu e-pošte osobe kojoj želite odobriti pristup.

Iako je korisno, ne brinemo se o činjenici da Simplenote ne dozvoljava da ograničite dozvole za suradnju samo za čitanje. Ostali alati za prijenosna računala, uključujući Evernote i OneNote, imaju mnogo bolje mogućnosti kontrole sadržaja za suradnju.

Možete se, barem, vratiti na prethodne verzije bilješki u slučaju nenamjernih promjena. To učinite klikom na gumb “povijest” i pomoću klizača kako biste vratili svoje bilješke u prošlost.

Svoje bilješke možete i „objaviti“ kako bi ih svi vidjeli generiranjem web veze. Bilo tko s ovom vezom može pristupiti vašoj bilješci, ali ne može je urediti.

Jedino drugo što je vrijedno spomena (jedva) o Simplenoteu kada je u pitanju jednostavna upotreba je da klijent možete prebaciti na “mračnu” temu, što će nekim ljudima biti lakše u očima.

Iako dizajn izgleda lijepo, Simplenote općenito nije vrlo fleksibilna aplikacija za bilježenje. Dobro je zapisivati ​​osnovne bilješke, ali učenicima i kreativnim vrstama će sve biti vrlo frustrirajuće zbog mnogih značajki koje nedostaju.

sigurnosti & Privatnost

Simplenote ne pruža mnogo na putu sigurnosti. Dok su datoteke šifrirane u prijevozu, one su ostavljene u otvorenom tekstu dok su spremljene u oblaku. To može biti opasna praksa jer će svatko tko dobije pristup Simplenote poslužiteljima moći čitati vaše bilješke bez ključa za šifriranje.

Bilješke o automatskim tvrdnjama čuvaju se u običnom tekstovnom poslužitelju kako bi drugi mogli tražiti vaše bilješke putem interneta. Iako bi to moglo biti korisno za bilješke koje želite objaviti, za ostale bilješke nema dobrog razloga da ne ponudite enkripciju u mirovanju. Evo, to je vlastitim riječima tvrtke:

“Što se tiče sigurnosti, Simplenote djeluje slično kao i drugi popularni internetski servisi poput Gmail-a i Facebooka. Vaši osobni podaci zaštićeni su strogim Pravilima o privatnosti. Ali zbog potrebe za pretragom vaših bilješki s interneta, sadržaj mora ostati nešifriran dok ste u pohrani kako bi softver mogao pronaći vaše pojmove za pretraživanje. Iz tog razloga preporučujemo korištenje Simplenotea za pohranu nečeg posebno osjetljivog. “

Tvrtka vas barem upozorava da ne pohranjujete osjetljive podatke, a koje mi prenosimo.

Za one koji žele sigurnije iskustvo uzimanja bilješki, Evernote i OneNote integriraju se s alatom treće strane koji se zove SafeRoom koji omogućuje privatno šifriranje zasebnih bilješki.

Simplenote također ne pruža mogućnost dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA), značajke koja pomaže u zaštiti od neovlaštenog pristupa oblaku u slučaju ukradene lozinke.

Konačna presuda

Za prosječnu osobu koja traži sposoban alat za bilješke, Simplenote nije odgovor. Iako odobravamo pristup otvorenog koda, nedostatak kritičnih značajki i dobra sigurnost suviše su prevladavajući da bismo zaradili Simplenote čak i kratku preporuku..

Dok neki mogu pronaći markiranje i objavljivati ​​značajke korisne u marketinške i druge svrhe, postoje bolji uređivači oznaka za tu vrstu stvari.

Ako vam treba sposobniji alat za bilješke i ne želite platiti ni cent, kao nikada, Zoho bilježnica je mnogo bolji izbor, iako nema klijenta za radnu površinu. Ostale opcije u našem najboljem vodiču s aplikacijama za bilježenje mogu također odgovarati vašim potrebama, tako da ga ne zaboravite pročitati.

Mislite da nam nedostaje slika sa Simplenoteom? Slobodno nam vičite u komentarima ispod. I mi postavljamo pitanja. Hvala na čitanju!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me