Google Keep Review – ažurirano 2020

Google Keep Review

Google Keep je zgodna mala aplikacija koja vam pomaže da vodite bilješke i nudi integraciju s Google diskom. Kao što možete pročitati u našem pregledu Google Keep-a, on se ne povećava iznad razine "spretan" zbog jednostavno manje mogućnosti od konkurencije.


Kad vam se ta mala žarulja ugasi u glavi, Google Keep dolazi prilično prikladno. Ova aplikacija za uzimanje bilješki koja se temelji na oblaku omogućuje vam bilježenje misli na način sličan upotrebi Post-it bilješki, koje možete integrirati u Google Dokumente (pročitajte našu recenziju na Google disku). 

To je prilično osnovno u usporedbi s drugim aplikacijama, ali je besplatno i lako za korištenje, pa to možemo oprostiti.

Omogućuje vam stvaranje neograničenog broja bilješki s do 20 000 znakova u svakoj, a možete stvoriti i naljepnice za njihovo organiziranje. Međutim, iako označava sve okvire za aplikaciju koje možete brzo izvaditi i pokupiti svoju ideju prije nego što se zahvati zlatna ribica, nedostaju joj značajke koje nude druge aplikacije za bilježenje.

Na primjer, Evernote nudi više organizacijskih značajki, a vi možete formatirati tekst (pročitajte našu recenziju Evernote). Ipak, Google Keep zaradio je mjesto na našoj listi najboljih aplikacija za bilježenje. 

S Google Keepom možete sastaviti sve svoje ideje, popise za kupovinu i podsjetnike na jednom mjestu i lako im pristupiti s druge radne površine ili uređaja. Nastavite čitati naš pregled Google Keep za više.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Google Keep

Značajke

Iako na prvi pogled Google Keep izgleda slično kao ploča s bilješkama Post-it, omogućuje vam stvaranje različitih vrsta bilješki. Također je povezan s vašim Google računom, pa na kojem god uređaju ga upotrijebili, bilješke će se sinkronizirati pod uvjetom da ste povezani s internetom i prijavljeni.

Lako je napomenuti brzo, a to možete odabrati putem teksta, popisa za provjeru, snimanja glasa, crteža ili slike. Bilješke imaju ograničenje od 20.000 znakova, što je duže od sadržaja Zoho Notebook-a (pročitajte našu recenziju Zoho Notebook-a), ali kraće od, recimo, Box Notes-a, što omogućava nevjerojatnih 500.000 znakova (pročitajte našu recenziju Box Notes).

Ograničenje Google Keep Notesa

U skladu s tim, ne postoji ograničenje broja napomena koje možete stvoriti i nema ograničenja propusnosti; čak nije ni u ograničenju pohrane na Google disku.

Google Keepu nedostaju neke značajke koje njegovi konkurenti imaju, poput više bilježnica i video bilješki. Osim toga, nedostaje mu uređivanje bogatog teksta, tako da nije najbolji izbor ako stvarate istraživačke bilješke ili ih upotrebljavate za posao.

Ono što dobivate, jest mogućnost dodavanja svih njegovih značajki u jednu bilješku. Možete imati sliku, crtež, glasovne napomene, popis s kvačicama i tekstualnu bilješku, sve na jednom mjestu. Možete ih i zasebno, ali to je dobro za bilješke poput recepata, jer na vrhu možete staviti sliku, a ispod imati, recimo, popis za sastojke.

Google Keep-pregled-popis za provjeru

Osim toga, ako želite napraviti bilješku u nešto malo elegantnije, možete je integrirati u Google dokument. Tada možete dodati oblikovanje i bilo što drugo što smatrate prikladnim, ali zapamtite da to više neće biti „napomena“.

Google OCR u programu Keep

Pomoću Keepovog optičkog prepoznavanja znakova možete koristiti za izdvajanje teksta iz obrezanih izvora i drugih slika. Uz to, Googleovo precizno prepoznavanje govora, nije iznenađenje što je bilo više nego dovoljno za diktiranje bilješki i puštanje Google Keepu da ih prepisuje.

Google Keep također vam omogućuje izradu popisanih lista, kao i popise za provjeru koji su izvrsni za kupovinu namirnica jer možete označavati predmete dok idete. Omogućuje vam dijeljenje bilješki i dodijeljivanje suradnika, pa drugi mogu dodati na popis ili provjeriti stavke. Nema više pokaznih prstiju kad je netko zaboravio po mlijeko. Za veće zadatke bilo bi vam bolje da imate aplikaciju za upravljanje projektima.

Osim toga, možete podsetnike postaviti prema datumu i vremenu ili lokaciji, što je prikladno ako želite da se popis za kupovinu pojavi nakon dolaska u trgovinu.

Google Keep Mobile Apps

Postoje aplikacije koje su dostupne za Android i iOS, a možete ih koristiti i u pregledniku. Međutim, ne postoji namjenski klijent za stolna računala. Umjesto toga, postoji aplikacija Google Chrome koja nakon instaliranja funkcionira kao samostalna aplikacija. Možete ga otvoriti sa Chromeove stranice “aplikacija” ili, u sustavu Windows 10, nakon instalacije možete prijeći na izbornik “start” i zalijepiti ga na programsku traku.

Google Keep-pregled-prozori

Svaka verzija također ima gotovo isti izgled, tako da se nećete zbuniti gledajući drugo sučelje dok mijenjate uređaje. 

Tu je i Chromeov nastavak koji se može upotrebljavati za iscrtavanje web sadržaja i spremanje izravno u Google Keep iz preglednika. Postoji nekoliko načina na koje ga možete koristiti. Prvo možete istaknuti sadržaj koji želite spremiti. Zatim možete kliknuti logotip Google Keep na adresnoj traci ili desnim klikom na sadržaj, a zatim pritisnite “save select to Keep”. 

Google Keep-pregled-držati-proširenje

Ako učinite bilo koji od njih, otvorit ćete mali prozor s odabirom u Keepu i automatski će dodati poveznicu na stranicu, koju možete ukloniti. Tada možete dodati naslov ili naljepnicu ili je izbrisati jer se automatski sprema. 

Ako želite izvršiti bilo kakve druge promjene, kao što je boja, možete kliknuti strelicu u desnom kutu da biste otvorili Keep u web-pregledniku i odatle uredili bilješku..

Google Keep-pregled-Save-za-kule

Ipak ne možete obrezati cijelu web stranicu kao u nekim aplikacijama za bilješke, poput Evernote ili OneNote (pročitajte našu recenziju OneNote). Ako ne istaknete nijedan sadržaj, on će jednostavno obrezati vezu na stranici, ali možete sami dodati stvari, kao što smo prethodno opisali.

Google Keep Pregled

Logotip Google Keep-akeep.google.com

Besplatno

Značajke

Sinkronizacija

Udio

Ugradite veze za bilješke

Bilješke s oznakama

Prilozi datoteka

Bilješke e-poštom

Web clipper

Snimač glasa

Video snimač

Podrška za rukopis

Poklopac s tekstom u tekst

Optičko prepoznavanje znakova (OCR)

IFTTT / Zapier

cijena

Jedan od poteza Google Keepsa je taj što je potpuno besplatan. To ne košta ni peniju, pa je definitivno dobar izbor ako vam je malo malo gotovine.

Osim toga, jer nema ograničenja u tome koliko bilješki možete zadržati i činjenica da ne doprinosi vašem skladišnom prostoru na Google disku, za razliku od OneDrive (pročitajte našu recenziju OneDrive), Google Keep čini još privlačnijom.

Korisničko iskustvo

S jedne strane, korisničko sučelje Google Keep-a sjajno je jer je tako jednostavno. S druge strane, to je možda previše jednostavno. Ostale aplikacije za uzimanje bilješki, poput Evernotea, nude potpuno suvišno sučelje, što vam daje više mogućnosti za odabir. U skladu s tim, jednostavni izgled Google Keep-a olakšava vidjeti što ima.

Iako nema klijenta za radne površine, aplikacija Chrome u velikoj mjeri zamjenjuje potrebu za tim. No da biste to postigli, morat ćete preuzeti web-preglednik Chrome, ako ga već niste instalirali. Međutim, umjesto toga biste mogli koristiti verziju preglednika.

Budući da je izgled svih dostupnih klijenata gotovo identičan, ne čudi da su i Android i iOS aplikacije jednostavne za korištenje. Postoje samo manje razlike, primjerice, ako se izbornik postavki nalazi na drugom mjestu, i dalje je lako kretati se.

Središnji prozor prikazuje vaše bilješke prema zadanom u obliku pločica, ali umjesto toga možete ih promijeniti u prikaz popisa. Izbornik hamburgera omogućuje vam prebacivanje između bilješki i podsjetnika, prijelaz na određenu oznaku ili stvaranje nove, kao i pregled arhiviranih ili izbrisanih bilješki. Za mobilne aplikacije ovdje možete pristupiti i postavkama. 

Google Keep-pregled-izgleda

Jednostavno je napraviti novu bilješku. Jednostavno počnite upisivati ​​u okvir koji kaže “Snimite bilješku …” ili odaberite neku drugu metodu: potvrdne okvire, crtež, glasovni zapis ili sliku. Kao što smo već rekli, ne postoje mogućnosti oblikovanja obogaćenog teksta, ali sviđa nam se činjenica da možete dodati druge opcije, poput kodiranja boja, naljepnica i podsjetnika, što olakšava organiziranje bilješki.

Google Keep Alati za crtanje

Ako želite nacrtati bilješku, uključeno je nekoliko alata. Dobijate olovku, marker i marker, a sve možete odabrati boju i veličinu u padajućem izborniku. Dobivate i gumeno sredstvo, a ako kliknete njezin padajući izbornik možete očistiti stranicu. 

Tu je i alat za rezanje koji vam omogućuje pomicanje, okretanje i promjenu veličine odabranog sadržaja. Možete čak odabrati mrežu na kojoj ćete crtati: kvadratiće, točke ili “pravila”.

Google Keep-pregled-crtanje

Proširenje za Google Keep korisno je ako želite nešto zgrabiti s interneta ili spremiti vezu na stranicu, ali šteta je što ne možete obrezati i cijelu web stranicu.

Općenito, Google Keep odličan je ako ste samo nakon jednostavnog alata za brzo bilježenje bilješki i ideja. Odlično radi za popise za kupovinu, a lako je i na očima. 

Osim toga, ako želite zadržati glasovne napomene, Google Keep jedna je od boljih opcija zbog Googleovih mogućnosti prepoznavanja govora. Kombinirajte sve to s činjenicom da je besplatno, i definitivno se čini sjajnim alatom.

sigurnosti & Privatnost

O sigurnosti Googleawa nema puno informacija, ali ako pretpostavimo da je isto kao i svaka druga Googleova aplikacija, postoje neki problemi. Google prikuplja podatke u svrhu oglašavanja i ciljanog marketinga. Kad pročitate njegove uvjete pružanja usluge, primijetit ćete da je ona detaljnija nego što neki misle. 

Prvo, navodi da prilikom prijenosa, slanja, pohrane, slanja ili primanja sadržaja dajete Googleu i tvrtkama koje rade s pravom na upotrebu tog sadržaja. Pada u više detalja, ali vi shvaćate. Uz to, to posebno navodi sljedeće:

„Naši automatizirani sustavi analiziraju vaš sadržaj (uključujući e-poštu) kako bi vam pružili osobno relevantne značajke proizvoda, poput prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenog oglašavanja i otkrivanja neželjene pošte i zlonamjernog softvera. Ova se analiza događa kako se sadržaj šalje, prima i kada se pohranjuje. “

U osnovi, Google ne kroji oglase samo gledajući ono što ste pretraživali u pregledniku. Umjesto toga, može pregledavati sve što imate pohranjeno s njima, a pretpostavljamo da uključuje i Google Keep. 

Uz pozitivnu stranu, Googleova politika o privatnosti kaže da se koristi šifriranjem kako bi se vaše informacije zaštitile, ali također spominje i Google da treba zadržati podatke, između ostalog..

Keep nije najbolje mjesto za spremanje osjetljivih podataka, poput podataka o prijavi i zaporki, jer ćete na najmanje jednom uređaju biti prijavljeni na svoj Google račun. 

To znači da svatko tko je iskoristi, može pristupiti vašim Googleovim uslugama, uključujući Keep. Međutim, mogli biste zaštititi svoj račun dvofaktornom provjerom autentičnosti i tako da se odjavite.

Konačna presuda

Google Keep jednostavna je, ali zadovoljavajuća aplikacija za bilješke. Izvrsno je za brzo puštanje nasumičnih bilješki i prilično dobro ih organizira. Međutim, u nekim je područjima kratak, kao što nema oblikovanje teksta ili bilježnice. 

Budući da je Keep free, ionako je dobro imati alat. Možete stvarati i pregledavati bilješke brzo i jednostavno, organizirati ih dovoljno i sinkronizirati ih s vašim uređajima. Međutim, ako imate više mogućnosti organizacije i oblikovanja teksta, Evernote je možda bolji izbor. 

Kakva je vaša presuda na Google Keepu? Podijelite svoje mišljenje u odjeljku za komentare. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map