Najbolje aplikacije za bilježenje

Za one s kompulzivnom potrebom da sve unište, dani postanka koji su vam ometali zidove i kartonske kutije ispunjene spiralnim bilježnicama u vašoj garaži propadaju. Uspon digitalne bilježnice donio je novo razdoblje bilježenja svake vaše misli i, posebno, to je slavno.


Međutim, iako postoji mnogo aplikacija za bilježenje, posebno za pametne telefone i tablete, još uvijek je vrlo malo onih sjajnih. Štoviše, postoji iznenađujuća količina razlike između najboljih aplikacija za bilježenje i onih koje su najprikladnije za.

Na primjer, Google Keep vodi paket za bilježenje brzih misli i popise za kasniji podsjetnik, dok je Evernote najbolji za dublja istraživanja. Ako samo tražite digitalni dnevnik, Zoho bilježnica svrstava se kao naš najbolji izbor u tu svrhu. Na kraju, tu je OneNote za koji smo uvjereni da je najbolja bilježnica za studente, kao što ćemo objasniti kasnije.

Naš je cilj u ovom članku pomoći vam pronaći pravi alat za kolažiranje vašeg mozga, nešto za što je oblak posebno prikladan. Ako tražite mjesto za skrivanje dokumenata, fotografija i videozapisa, također imamo pregled najboljih rješenja za pohranu u oblaku.

Osnove aplikacija za bilježenje u oblaku

Jedan od trendova (ili ne-trendi) trenutnog tržišta digitalnih prijenosnih računala jest da ne postoji jasan konsenzus o tome kako bi takav alat trebao izgledati. Iako se Google Keep i Evernote svrstavaju među dva najpopularnija imena, postoji malo sličnosti među njima. To ipak nije loše: ponekad vam je potreban vršnjak, a ponekad i top.

Jedina prava konstanta jest da su najbolje aplikacije za bilježenje dostupne danas sve povezane u oblak. Umjesto da pohranjuju bilješke na svoj tvrdi disk, ovi alati kopiraju ih na poslužitelje. Prednost je što ne izgubite svoje nadahnute rampe u slučaju pada računala, što znači da ne morate kopati kockice softverom za oporavak podataka da biste ga pokušali vratiti.

Spremanje bilješki u oblak također znači da im možete pristupiti s bilo kojeg računala ili pametnog telefona bez da sami morate prenijeti datoteke. To se naziva sinkronizacija uređaja, uobičajena značajka pohrane u oblaku (pročitajte o najboljoj pohrani u oblaku sa sinkronizacijom).

Ostale popularne značajke aplikacija za bilješke rjeđe su. Neke od osnovnih onih uključuju bilježnice za organiziranje vaših bilješki, oblikovanje teksta, alate za crtanje i mogućnost dodavanja slika i privitaka. Naprednije mogućnosti u rasponu su od snimanja glasa i videa do optičkog prepoznavanja znakova (OCR) i pretvorbe tinte u tekst.

Svaka od recenzija o uzimanju bilješki koju smo napisali sadrži cjelovit opseg značajki, ali dok prolazimo kroz naše gornje odabrane prijedloge, izdvojit ćemo najvažnije. Također ćemo razgovarati o tome za što je svaki alat dobar, bilo da je to brainstorming, pisanje dnevnika, vođenje bilješki za čas ili sastanak, izrada popisa i podsjetnika ili sastavljanje iscrpnih istraživanja.

Najbolja aplikacija za bilježenje: Evernote

 • Najbolja aplikacija za uzimanje bilješki u cjelini
 • Najbolja aplikacija za bilježenje za istraživanje
 • Najbolja aplikacija za bilježenje pisaca
 • Najbolja aplikacija za bilježenje radi sigurnosti

Evernote postoji već više od deset godina, od kada je osnovan 2007. godine, i od tada je zaradio puno pozitivnih riječi u usta među tehničkim pisarima. Ustvari, usluga se u posljednjem izvješću bavila više od 220 milijuna korisnika, usprkos znatnim porastima cijena u 2016. godini.

To je, naravno, dijelom i zbog činjenice da se većina ljudi odlučuje za korištenje besplatne verzije Evernotea. Međutim, vani je mnogo besplatnih digitalnih bilježnica: ono zbog čega se Evernote posebno diže iznad dna.

Sve počinje s izvrsnom aplikacijom za radne površine. Evernote olakšava stvaranje bilješki i njihovo organiziranje u bilježnice. Bilješke za kasnije sortiranje možete označiti i prilagođenim oznakama, što je odličan način da povučete sve svoje “ideje bloga” ili “recepte” s nekoliko klikova mišem. Također nam se sviđa što možete vezati bilješke zajedno s umreženim vezama, poput osobne web stranice za nogu.

Evernote ima većinu funkcija za oblikovanje teksta koje ćete pronaći u programu za obradu teksta, uključujući sve uobičajene fontove. Također možete umetnuti slike, priložiti datoteke u bilješke te snimiti glasovne (ali ne i video) bilješke. Korisnija za korisnike tableta i fableta, Evernote ima opciju “tinta note” s alatima za crtanje i kompatibilan je i s nekim smartpenima, poput Livescribe.

Također volimo značajke Evernote za automatizaciju. One uključuju web clipper koji možete koristiti za slanje URL-ova ili odabranog teksta i slika izravno na određeno prijenosno računalo. Možete i proslijediti do 200 e-poruka dnevno u bilježnicu pomoću posebne adrese e-pošte ako ste pretplatnik koji plaća, a dostupno je i nekoliko unaprijed pripremljenih recepata IFTTT i Zapier..

Evernote je uglavnom također prilično siguran, što očito želite od bilo koje cloud usluge, posebno one koja bi mogla sadržavati vaše najbolje ideje. Datoteke su šifrirane u mirovanju i u prometu, a možete uključiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti radi zaštite od ukradenih lozinki.

Dok tvrtka upravlja procesom šifriranja i na taj način teoretski može dešifrirati vaše bilješke u bilo koju svrhu, Evernote je jedna od dvije digitalne bilježnice koju trenutno podržava dodatak treće strane pod nazivom SafeRoom koji će sve to popraviti. Pomoću SafeRoom-a možete privatno kriptirati svoje bilježnice lozinkom koju znate samo vi. Više saznajte u našoj recenziji Evernote.

Opcije plana Evernote

Navodno, besplatni plan Evernotea pruža neograničenu količinu prostora kao i dva plaćena plana. Međutim, to baš i nije točno zahvaljujući mjesečnom ograničenju propusnosti od 60MB. Napomene također ne mogu biti veće od 25 MB te se istovremeno mogu sinkronizirati samo dva uređaja.

Ako vam treba više fleksibilnosti, Evernote Plus će vam vratiti samo oko 4 USD mjesečno ili 35 USD godišnje. Plus vam povećava propusnost do 1 GB mjesečno, maksimalna veličina bilješke do 200 MB i omogućuje sinkronizaciju neograničenih uređaja. Tu je i skuplji Evernote Premium sa 10 GB propusne širine mjesečno.

Ni pretplata ne vrijedi do “neograničenog” naplate, ali dopuštene širine pojasa trebaju biti dovoljne da biste tipkali.

Broj dva: OneNote

 • Najbolja aplikacija za bilješke za studente
 • Najbolja aplikacija za bilješke za dizajnere
 • Najbolja aplikacija za bilješke za pohranu u oblaku
 • Najbolja aplikacija za bilježenje tableta

OneNote bi vrlo lako mogao biti prvi na našoj ljestvici, jednako lako kao što je mogao i treće mjesto. Najuvjerljiviji razlog odabira OneNote-a preko Evernote-a je taj što on zapravo omogućuje fleksibilnije stvaranje bilješki, točnije oponašanje stvarnog lista papira u bilježnici.

Tekst se može postaviti gdje god želite unutar bilješke, a OneNote obavlja puno bolji posao podržavajući bilješke s tintom s izvrsnim alatima za crtanje i algoritmima pretvorbe tinte u tekst. Ako tražite aplikaciju za bilješke za svoj tablet i smartpen combo, nema sumnje da je OneNote pametan izbor, o čemu govorimo u našem cjelovitom pregledu OneNote.

To je jedan od razloga što volimo OneNote kao aplikaciju za bilježenje učenika jer vam omogućuje precizno ponovno stvaranje riječi i dijagrama prekrivenih crnom pločom. Za razliku od Evernotea, OneNote vam omogućuje snimanje video bilješki. To dolazi uz podršku govornih nota, a obje su značajke odlične za snimanje predavanja u učionici za ona koja radije upijaju i sudjeluju nego bijesno pišu na svojim klavijaturama.

Povrh svega, učenici (i nastavnici) dobivaju Office 365 od Microsofta besplatno s važećom školskom e-adresom, koja uz Word, Excel i PowerPoint dolazi s 1TB pohrane u oblaku za OneNote..

Ostale značajke za poboljšanje bilješki uključuju ugrađene veze i privitke datoteka, plus web clipper dostupan kao proširenje za preglednik. Aparat za klipanje omogućuje spremanje stranica izravno u OneNote radi očuvanja istraživanja, dodavanje napomena i poziva za podsjećanje na kasnije zašto ste stranicu prvo izrezali.

Uz sve dobro, razlog zašto nismo svrstali Evernote na drugo mjesto, a OneNote na prvo mjesto, uglavnom je preferencija u pitanju dizajna. Barem ovaj pisac, koji je, doduše, dugogodišnji korisnik Evernotea, smatra Evernote boljim alatom za organiziranje i održavanje fokusa, oba važna za sastavljanje detaljnih istraživanja i izrade ideja..

Pored toga, aplikacija OneNote dostupna u Microsoft Storeu za Windows 10 ne podržava prilagođene oznake, što znatno sortira bilješke povezane s njima. OneNote 2016 jest, ali ta se inačica napušta.

Opcije plana OneNote

Drugi potencijalni nedostatak izbora OneNote-a preko Evernote-a je ta što besplatna verzija dolazi s samo 5 GB prostora za pohranu putem OneDrive-a, koji prostor dijeli sa svim fotografijama, videozapisima i dokumentima koje tamo pohranjujete. Međutim, možete prikupiti do 1TB prostora za pohranu za samo 6,99 USD mjesečno i dobiti Office 365, koji se također svrstava među najpovoljnije ponude u pohrani u oblaku.

OneDrive također ima plan od 50 GB za 2 USD mjesečno. Budite sigurni i pročitajte naš pregled usluge OneDrive za cjelovit pregled najboljih značajki i nedostataka usluge pohrane u oblaku.

Broj 3: Google Keep

 • Najbolja aplikacija za bilješke za mobilne uređaje
 • Najbolja aplikacija za bilješke za glasovne bilješke
 • Najbolja aplikacija za bilješke za podsjetnike

Google Keep nije ni približno tako moćan istraživački alat kao Evernote ili OneNote: ne postoje bilježnice za organiziranje misli, bilješke imaju ograničenje od 20 000 znakova, ne možete dodavati privitke datoteka, nema značajki oblikovanja teksta i nema klijent klijenta. No unatoč svim tim propustima, i dalje je to zgodna aplikacija za bilješke ako je dobro upotrebljavate.

Vrijednost Google Keep-a proizlazi iz činjenice da u krajoliku bilježenja dominira vlastitim prostorom koji ćemo nazvati nišom „pusti me da to spustim“. Google Keep za Android, posebno je savršen za snimanje onih neočekivanih bljeskova nadahnuća koji dolaze tijekom vožnje metroom, šetnje parkom i pontifikata na WC-u.

Mi smo posebno pogođeni Google Keepom kao diktafonom za glasovne zapise (ili kapetanske zapisnike, ako ste sa Starfleetom). Snimanje izgovorenih bilješki na vašem telefonu nije novost među aplikacijama za bilježenje bilješki, ali upareno s Googleovim općenito preciznim mogućnostima prepoznavanja govora, to je najbolji alat s kojim smo igrali za pretvorbu glasa u tekstualne bilješke.

Google Keep također podržava označavanje da biste kasnije sortirali slučajne misli. Tu je i zgodna značajka podsjetnika koja se koristi u kombinaciji sa značajkama za izradu popisa Keep-a dobro funkcionira za sastavljanje projekata, trgovina prehrambenim proizvodima, osvetama i drugim popisima obveza.

Ne iznenađuje za kralja pretraživanja, Google Keep posjeduje Chrome web-clipper za očuvanje sadržaja dok pregledava internet. No, više volimo onaj koji dobijete s Evernoteom, koji je fleksibilniji i omogućava vam da sastavljate svoje isječke u bilježnice.

Osim nekih spomenutih nedostajućih značajki, vjerovatno je najbolji razlog za izbjegavanje Google Keep-a neizvjesnost koliko je privatna. Google zarađuje novac od reklama i zadržava pravo skeniranja korisničkih podataka pohranjenih na njihovim poslužiteljima kako bi ih upotrijebio u ciljanim marketinškim kampanjama (više o tome pročitajte u našem pregledu Google Keep).

Iako se Google Drive može osigurati pomoću Boxcryptor-a, a Evernote i OneDrive pomoću SafeRooma, nema slične mogućnosti privatnog šifriranja bilješki Google Keep-a. Imajte to na umu, budite oprezni što kažete Google Keepu jer postoji dobra šansa da vas tamo proda marketar..

Opcije plana Google Keep

Google Keep je 100 posto besplatan i omogućuje vam neograničene bilješke, što ne utiče na brige o privatnosti s obzirom na to da je Google danas zaradio više od “ne zlo” ​​poslova. Aplikacija ne zauzima prostor za pohranu na Google disku, tako da to možete ostati jasni za svoje fotografije (saznajte gdje Google Drive svrstava u naš najbolji pregled u oblaku za fotografije).

Broj 4: bilježnica Zoho

 • Najbolja aplikacija za bilježenje dnevnika

Zoho bilježnica svrstava se kao naša pretposljednja preporuka aplikacije za uzimanje bilješki. Kao i drugi unosi na ovom popisu, postoje određene stvari koje čini bolje od ostatka terena, čak i ako su te stvari malo ograničenije.

Konkretno, mislimo da je bilježnica Zoho idealna kao alat za novinarstvo. Iako nema klijenta za radnu površinu, sučelje preglednika dizajnirano je dovoljno dobro da ga vjerovatno nećete primijetiti. Pobliže smo opisali iskustvo u našem pregledu Zoho Notebook-a.

Naravno, to znači da vaše bilježnice neće biti dostupne izvan mreže na radnoj površini, što je posebno problematično ako dokumentirate apokaliptični scenarij u kojem nema međusobnog prožimanja.

Dizajn internetskog sučelja temelji se na karticama, a svako prijenosno računalo ima svoju karticu i različitu koricu. Poklopi za bilježnice sami su crtani ručno, a ne čvrste boje, što ih olakšava pronalaženje.

Bilježnice mogu sadržavati neograničen broj bilješki, mada su same bilješke ograničene na samo 10.000 znakova, što je otprilike 2.000 do 3.000 riječi. No, za osobni dnevnik to bi trebalo biti dovoljno za podsjetiti dan.

Dostupan je i niz različitih vrsta bilješki, uključujući fotografije, zvukove i skice. Te vam pomažu u poboljšanju mogućnosti objavljivanja dnevnika, a posebno bi trebale biti privlačne kreativnim vrstama.

Ono što Zoho Notebook nije dobro je poslovna upotreba, što je iznenađujuće s obzirom da Zoho prvenstveno razvija poslovne alate poput CRM softvera. Ne možete surađivati ​​u bilješkama s drugima, ograničene su mogućnosti formatiranja, nema optičkog prepoznavanja znakova za izvlačenje teksta sa skeniranih slika i nema IFTTT ili Zapier recepata koji mogu raditi stvari poput prosljeđivanja postova na društvenim mrežama u bilježnicu.

Zoho planovi za bilježnice

Kao i Google Keep, Zoho bilježnica je potpuno besplatna. Možete stvoriti neograničene bilježnice i neograničene bilješke bez da se ikada brinete o tome da li kupite više gigabajta u oblaku ili čak da naletite na mjesečna ograničenja propusnosti kao što ćete to učiniti s Evernoteom.

Jedino što vas treba brinuti su ograničenje od 10 000 znakova za bilješke i maksimalna veličina datoteke od 5 GB za priloge. Nepostojanje ograničenja i troškova čine Zoho Notebook idealnim za one koji traže aplikaciju za uzimanje bilješki s podrškom za prijenosno računalo i ograničenim financijama..

Broj 5: Bilješke o kutiji

 • Najbolji alat EFSS s aplikacijom Notes

Za poslovne korisnike koji trebaju uzimati i distribuirati bilješke o sastancima, bilješke o projektima i druge bilješke lako, aplikacija jednostavnih bilješki ima smisla. Najlakši način za to bila bi integracija s rješenjem za pohranu u oblaku. Nažalost, mnogi od naših najboljih izbora za EFSS (Enterprise Sync i Share) ne nude ugrađeni alat za to.

OneDrive ima OneNote, ali to je previše za jednostavne podsjetnike. Dropbox i Box dvije su usluge koje vjerojatno najbolje funkcioniraju za tu potrebu, a Dropbox ima svoj alat Dropbox Paper, a Box sadrži bilješke s kutijama. Od ove dvije, odlučili smo da je Box Notes nešto bolja aplikacija, zbog čega je to naša peta i posljednja preporuka aplikacije za bilježenje aplikacija.

Pojedinačne bilješke stvorene pomoću Box Notesa mogu biti ogromne, s preporučenim (ali ne stvarnim) ograničenjima od 200 stranica teksta i 500 000 znakova. Međutim, kao što smo raspravljali u našem pregledu Box Notesa, nepostojanje organizacija kao što su bilježnice i oznake bilješki, kao i nema mogućnosti oblikovanja teksta, čine ga lošim izborom za sastavljanje velike količine istraživanja.

U isto vrijeme, aplikacija za bilješke ima jednostavan dizajn i dijeljenje funkcija koje je čine dobrom za svakodnevni uredski posao. Suradnicima se može odobriti pristup bilješkama putem njihove adrese e-pošte ili možete generirati razmjenjivu vezu koja upućuje na bilješku, a do 20 ljudi može istovremeno urediti istu bilješku.

Da biste upravljali tom količinom suradnje, Box Notes stvara novu verziju bilješke svakih 30 sekundi kako biste mogli povući neželjene promjene. Administratorska konzola omogućuje vam praćenje pregledanih, uređenih i izbrisanih bilješki.

Kutija bilježi planove

Box Notes nudi besplatno spremanje u oblaku Box. Ako tražite mogućnost osobne pohrane u oblaku, možete vam koristiti besplatni plan od 10 GB. Nakon toga, omjer troškova i prostora za pohranu nema previše smisla za kućnu upotrebu: 11 USD mjesečno za samo 100 GB prostora za pohranu.

Za poslovne korisnike cjenik je povoljniji. Svaki plan zahtijeva najmanje tri korisnika, ali neograničeno spremanje u oblaku za 15 dolara mjesečno ne može se prigušiti.

Zapravo, Box svrstavamo među najbolja neograničena rješenja za pohranu u oblaku. Međutim, ako vam alat za bilješke ne znači mnogo, mislimo da je Egnyte Connect bolji posao i sposobniji EFSS alat u cjelini. Pročitajte našu recenziju Egnyte Connect da biste saznali zašto.

Završne misli

Dostupno je nekoliko drugih aplikacija za bilješke. Međutim, niti jedna druga usluga koju smo pregledali ne jamči da je bolja od Evernote, OneDrive, Google Keep, Zoho Notebook ili Box Notesa za bilo koji poseban slučaj upotrebe.

Iako imenovanje Evernote najboljom dostupnom aplikacijom za uzimanje bilješki nije baš originalno, a što se tiče digitalnih bilježnica bez gluposti, samo se OneNote zaista pojavio kao izazivač dostojan često korištenog statusa “Evernote Killer”. Zoho Notebook nema gotovo dovoljno značajki za svoj marketinški odjel koji bi to tvrdnju mogao uvjerljivo (iako to oni čine), dok Google Keep radi kao svoju stvar.

Na kraju, bez obzira s kojom prijenosnom knjigom idete, ako kucate izvan javne WiFi mreže, budite sigurni i budite sigurni s VPN-om, posebno ako koristite bilo koju od ovih usluga za čuvanje osobnih podataka. Imamo najbolji VPN vodič s puno dobrih opcija, kao i vodič o privatnosti za novinare.

Slobodno nam unesite svoje bilješke u komentare ispod i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map