Otixo-arvostelu – päivitetty 2020

Otixo-arvostelu

Monipilvien hallinnassa Otixo on luultavasti markkinajohtaja helppokäyttöisyytensä ja monien ominaisuuksiensa ansiosta. Automaatio on kuitenkin räikeä laiminlyönti, eli kenttä on edelleen auki. Lue kaikki yksityiskohdat Otixo-arvosteluistamme.


Nykyään melkein kaikki takaavat ainakin kaksi pilvitallennustiliä, ellei enemmän. Kaikkien antelias pilvitallennustilojen avulla on järkevää hyötyä.

Lisäksi yritykset ja freelancerit käyttävät usein useita pilvitallennuspalveluita, koska kollegoilla ja asiakkailla on erilaiset asetukset, olipa kyseessä sitten Dropbox, Google Drive, OneDrive tai jokin muu palvelu.

Kaikkien näiden pilviasemien hallinta voi kuitenkin olla todellinen vaivaa. Tiedostojen muistaminen, tiedostojen siirtäminen palvelusta toiseen ja useiden tallennuspalveluita käyttävien projektien virtaviivaistaminen voi vaatia vähän apua, jolloin monipilvien hallintatyökalut voivat olla hyödyksi.

Tässä Otixo-katsauksessa tarkistamme yhden avaruuden suurimmista nimistä, erityisesti yrityskäyttäjille. Otixo tukee yli 30 pilvipalvelua sekä protokollia, kuten WebDAV ja FTP. Sillä on myös hienoja yhteistyöominaisuuksia, kuten työtilat projekteille.

Pysy kanssamme, kun menetämme Otixon ominaisuudet, kustannukset ja käyttökokemuksen. Jos etsit pilvitallennuspalveluita pariksi Otixon kanssa, älä unohda tutustua myös parhaaseen pilvitallennusoppaaseemme.

Vaihtoehdot Otixolle

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

Otixo toimii keskuksena kaikille pilviasemillesi ja tarjoaa useita ominaisuuksia, joita et löydä kilpailevien palveluiden kanssa. Tämä sisältää omat pilvitallennuspalvelimet ja hyödyllisiä yhteistyöominaisuuksia, jotka vetoavat yrityskäyttäjiin.

Samalla Otixolla on kourallinen suuria missauksia, jotka rajoittavat sen hyödyllisyyttä tietyissä tehtävissä. Esimerkiksi, vaikka voit kopioida kansion tai tiedoston pilviasemalta toiselle, et voi luoda pysyviä suhteita näiden asemien välillä. Tämä tarkoittaa sitä, ettei synkronointia pilvistä pilviin tai pilvistä pilveen varmuuskopiointia kuten saat GoodSyncin kanssa.

Vaikka ensisijainen sovellus on verkkopohjainen, Otixolla on Windows- ja MacOS-tietokoneille tarkoitettuja työpöytäohjelmia, joita voit käyttää pilvitiedostojen hallintaan. Siellä on myös Android- ja iPhone-sovelluksia.

Sen lisäksi, että Otixo hallitsee kaikkea pilvisisältöäsi yhdessä paikassa, se integroituu useisiin sovelluksiin, Zapierin käyttämään ominaisuuteen. Nämä sovellukset sisältävät sosiaalisen median palvelut, digitaaliset muistikirjat, kalenterit, tietokannat ja projektinhallintatyökalut.

Esikatselu Otixolla

Kaikissa Otixoon kytkettävissä pilviasemissa voit esikatsella siihen tallennettuja kuvia, asiakirjoja ja videoita. Tiedostojen muokkaamista varten sinun on joko joko ladattava tiedosto ja käytettävä työpöytäsovellusta tai avattava tiedosto tallennetussa pilvipalvelupalvelussa käyttääksesi selainpohjaista editoria (katso asiakirjojen paras pilvivarasto).

Selaimeen perustuva editointi on no-go, Otixo toimii silti hyvin yhteistyöhön, koska sitä voidaan käyttää tiedostojen jakamiseen muiden kanssa. Voit myös luoda työtiloja ja työryhmiä projektien virtaviivaistamiseksi. Projektivalintaikkunassa on jopa chat-ominaisuus. Tarkastellaan näitä ominaisuuksia tarkemmin, kun käsittelemme alla olevaa käyttökokemusta.

Tarkastelemme myös joitain Otixon tietoturvaominaisuuksia, mukaan lukien ladattujen tiedostojen yksityinen päästä päähän -salaus. Viimeisessä huomautuksessa, ennen kuin siirrymme kustannuksiin, Otixon kanssa saat todellakin myös pilvitallennustilaa. Seuraavaksi puhumme kuinka paljon.

hinnoittelu

Otixolla on saatavana kolme suunnitelmaa: ilmainen suunnitelma ja kaksi liittymäpohjaista valintaa Otixo Standardissa ja Otixo Plussa..

Ilmainen suunnitelma, kuten yllä olevasta taulukosta näet, ei ole tarkalleen ilmainen. Jos aiot suorittaa pilvistä pilvelle -siirtoja, sinulta laskutetaan 0,49 dollaria gigatavua kohti, mikä on melko mojova maksu. Jos aiot siirtää yli 15 Gt kuukaudessa, saatat yhtä hyvin kirjautua Otixo Standardiin, koska se on suunnilleen sama hinta.

Vapaakauppaajat saavat 5 Gt Otixo-työaseman tallennustilaa, kun taas tilaajat saavat 10 Gt tai 20 Gt käyttäjää kohti, riippuen siitä, minkä suunnitelman kanssa käyt. Tämä tallennustila on kumulatiivinen, mikä tarkoittaa, että voit jakaa sen käyttäjien välillä halutessasi.

Tuetut pilvet & protokollat

Kaiken kaikkiaan, Otixo tukee yli kolmekymmentä pilviasemaa ja protokollaa, ja saatavilla on monia suuria nimiä. Joitakin parhaimpia pilvitallennuspalvelujen tarjoajia ovat voimalat Dropbox, Google Drive ja OneDrive, samoin kuin yksi pCloudin parhaista nollatiedon pilvitallennuspalveluista..

DropboxGoogle asemaonedriveOneDrive for Business
LaatikkoAmazon S3Amazon DrivepCloud
HubicMEGAOwnCloudHiDrive
FlickrEvernoteFacebookYandex

Huomattavasti puuttuu kuitenkin Egnyte Connect, joka on helposti yksi parhaista saatavilla olevista yrityssynkronointi- ja jakeluratkaisuista. Lisäksi vain Amazon S3: ta tuetaan pilviinfrastruktuuriratkaisuissa. Haluamme, että myös Azure-, Google Cloud- ja Rackspace-pilvitiedostot sisältyvät niihin.

Otixo tukee FTP / SFTP- ja WebDAV-protokollia, mutta antaa sinulle vielä enemmän mahdollisuuksia asemien kytkemiseen. OwnCloud-ohjelmiston sisällyttäminen on hienoa myös niille, jotka haluavat integroida henkilökohtaisen pilvitallennusratkaisunsa muihin asemiin.

Toinen hyödyllinen ominaisuus, jonka saat Otixon kanssa, on käyttää sitä keskittimenä keskittääksesi useiden muiden palveluiden, mukaan lukien useimpien suosittujen sosiaalisen median alustojen, ilmoitukset Microsoft Excel, Paypal ja MySQL lisäksi..

Käyttäjäkokemus

Kuten mainitsimme, Otixon avulla voit hallita isännöimiasi tiedostoja verkkosovelluksesta, työpöytäohjelmasta ja älypuhelimesta. Tämän monipuolisen lähestymistavan avulla on paljon helpompaa pysyä pilviaseman sarjan tallennusrajojen, ilmoitusten ja muiden tapahtumien päällä.

Verkko- ja työpöytäkokemukset ovat melkein identtiset, joten kun olet selvittänyt tiensä toiseen, voit yleensä liikkua toisessa. Se on hyvä asia, koska Otixo vie jonkin verran tottua.

Vasemman reunan alapuolella olevat linkit ovat käytettävissä työryhmille, työtiloille ja Otixo-tiedostonhallinnalle. Jos käytät web-asiakasohjelmaa, sinulla on myös pääsy sovellushakemistoon.

Sovellushakemistossa voit integroida Otixon erilaisiin palveluihin, kuten YouTube, GitHub ja Twitter. Näin toimiessasi saat ilmoituksia Otixossa, kun kyseisissä sovelluksissa tapahtuu tiettyjä toimintoja. Tämä on erittäin hyödyllinen hallintaominaisuus yrityksille, joilla on suuri joukko Internet-työkaluja seurataksesi toimintaansa.

Voit myös automatisoida tiettyjä toimintoja, kuten lähettää automaattisesti Otixossa vastaanotetut chat-viestit Evernote-muistikirjaan (jos haluat lisätietoja Evernotesta, lue Evernote-arvostelu).

Pilviasemien kytkeminen Otixoon on suhteellisen kiputon prosessi. Sinun on oltava tiedostonhallintanäkymässä, missä oikean yläkulman lähellä on pieni pilvikuvake; napsauta sitä lisätäksesi palveluita.

Seuraavasta näytöstä löydät luettelon pilvipalvelukuvakkeista, jotka ovat käytettävissä yhteyden muodostamista varten. Napsauta lisättävää pilvipalvelua, anna yhteydelle nimi ja napsauta ”valtuuta” -painiketta. Pilvipalvelu kehottaa sinua myöntämään Otixolle luvan käyttää digitaalisia omaisuuksiasi.

Tee se, ja integrointi on valmis: pilviasemasi näkyy nyt tiedostonhallinnan vasemmanpuoleisessa navigointisarakkeessa. Napsauta siellä olevaa aseman nimeä, niin sinun pitäisi nähdä kaikki kansiot ja tiedostosi, jotka näkyvät pääikkunassa.

Sieltä voit lähettää tiedostoja pilviasemallesi, kopioida tai siirtää sisältöä asemalta toiselle ja jakaa sisältöä. Huomaa, että et voi ladata kokonaisia ​​kansioita Otixoon, vain tiedostoja, mikä on vähän omituista.

Voit myös jakaa tiedostoja vain määrittämillesi työtiloille, ominaisuuksille, jotka on suunniteltu projektien virtaviivaistamiseen.

Työtilaan voit lisätä tiedostoja riippumatta siitä, mihin pilvasemaan se on tallennettu, ja kutsua muita käyttämään tätä tilaa. Jotta muiden lisääminen tiloihin olisi hieman helpompaa, voit perustaa ryhmät (esim. Markkinointiosasto, kehittäjät) työryhmänäkymällä etukäteen.

Dropbox Business, Egnyte Connect ja muut yrityksille suunnitellut pilvien tallennustyökalut antavat sinun perustaa tiimikansioita yhteistyöhön. Tällä lähestymistavalla yhteistyöt rajoittuvat kuitenkin tiedostoihin, jotka on tallennettu yhteen pilvasemaan. Useiden eri pilviasemien tiedostojen käyttömahdollisuus on suuri etu yhteistyölle ja yksi parhaista syistä käyttää Otixoa.

Siellä on jopa chat-ominaisuus, jonka avulla voit kommunikoida projektin jäsenten kanssa, vaikka Otixo integroituu myös Slackiin, jos haluat kyseisen työkalun.

Pilvistä pilviin -operaatiot

Silmiinpistävin heikkous, jonka havaitsimme Otixoa testattaessa, on, että pilvistä pilviin -operaatiot ovat melko rajallisia. Voit siirtää kansion tai tiedoston pilviasemasta toiseen napsauttamalla siirrettävän objektin valikkopainiketta.

Se on tarpeeksi helppoa ja ominaisuus, joka on välttämätön monipilvien hallinnassa. Olisimme kuitenkin halunneet nähdä pilvien välisen pilvien synkronoinnin ja pilvien välisen pilvien varmuuskopiointiominaisuudet, kuten löydät MultCloudista (lue MultCloud-arvostelu).

Annoimme viestin Otixolle saadakseen selville, ovatko nämä ominaisuudet, joita yritys aikoo toteuttaa. Vastauksen perusteella se ei näytä hyvältä.

turvallisuus

Vaikka Otixo kaipaa suuria suorittamiasi pilvi-pilvi-toimintoja, se korvaa sen pienen osan kyvyllä lisätä ylimääräinen suojauskerros tiedostoihin, joita tallennat pilvessä.

Useimpien pilvitallennuspalveluiden tarjoajien, kuten Google Drive ja OneDrive, tarjoaja itse hallitsee tiedostojen salausta. Tämä tarkoittaa, että yritys voi salata tiedostosi, joko skannata sisältöä markkinointitarkoituksiin tai löytää piratistisisältöä, kuten pirteä elokuvia (lue paras VPN torrentia varten).

Otixon avulla voit salata yksityisesti kaikki kytkettyihin pilvasemiin ladatut tiedostot. Salaus on päästä päähän ja koska vain sinä tiedät salausavaimen, vain sinä voit purkaa tiedostojen salauksen. Tässä suhteessa se toimii vähän kuin Boxcryptor, nolla-tietotyökalu, josta voit lukea Boxcryptor-katsauksessa.

Käytetty salausmenetelmä on 256-bittinen AES, jota käytetään useimmissa pilvitallennuspalveluissa turvallisuuden kannalta, samoin kuin rahoituslaitoksissa ja hallituksissa. Se on myös Kansallisen tekniikan ja standardien instituutin suosittelema protokolla.

Tiedostot on salattava, kun lataat ne työkalun avulla.

Valitettavasti, koska voit ladata vain tiedostoja etkä kansioita, sinun on myös salattava tiedostot yksi kerrallaan. Tämä on ehdottomasti jotain, mitä Otixon on ajateltava korjaamisesta.

Suurempi ongelma on kaksifaktorisen todennuksen puuttuminen. Ilman tätä ominaisuutta jonkun on paljon helpompaa käyttää varastettua tai murtettua salasanaa pääsyäsi tietoihisi, koska tuntemattomista koneista kirjautumisen yhteydessä ei vaadita ylimääräisiä suojaustietoja..

Otixon verkkosivusto osoittaa, että ominaisuus on tulossa pian, vaikka vain Plus-tilaajille.

Tuki

Otixo tarjoaa tukea vain sähköpostitse. Apua ei ole saatavana live-kanavilla, kuten chatissa tai puhelimitse.

Tämän lisäksi Otixo ei tunnu olevan kiirettä vastata ainakin ilmaisten käyttäjien tukemiseen tarkoitettuihin sähköposteihin. Lähetimme yritykselle pari sähköpostia, mutta emme ole vielä saaneet vastausta viiden päivän kuluttua.

Yrityksen verkkosivuston mukaan Otixo Plus -tilaajat saavat 24/7 tukea ja keskimääräinen vastausaika on kuitenkin neljä tuntia. Valitettavasti emme pystyneet testaamaan tätä lupausta.

Jos löydät itsesi sidoksesta etkä voi odottaa vastausta, voit etsiä apua Otixon online-tukikeskuksesta. Resurssina sillä on kohtuullinen määrä oppaita aloittamiseen, työskentelyyn eri pilviasemien kanssa, WebDAV: n ja FTP: n käyttämiseen, työtilojen määrittämiseen ja muuhun. Sivusto on myös haettavissa, jotta voit löytää asiaankuuluvaa sisältöä nopeasti.

Lopullinen tuomio

Otixo on monipilvien hallintatyökalu, joka saa paljon oikein ja lähes yhtä paljon väärin. Plussapuolella rakastamme sitä, että palvelussa on työpöytä- ja mobiilisovelluksia ja että se tukee monenlaisia ​​pilviasemia ja sovelluksia.

Työtilaominaisuuksista on hyötyä myös yrityksille, jotka haluavat virtaviivaistaa projekteja, jotka jakautuvat useille pilvipalveluille. Jotkut Zapierin käyttämistä sovellusintegraatioista näyttävät myös hyödyllisiltä.

Toisaalta olimme melko yllättyneitä siitä, että Otixo ei anna sinun automatisoida pilvistä pilviin-tiedostojen siirtämistä synkronointia tai varmuuskopioita varten. Voit kopioida tai siirtää sisältöä vain manuaalisesti pilvistä toiseen, mikä on liian aikaa vievää raskaiden pilvien käyttäjille.

Vaikka pidämme siitä, että voit lisätä yksityisen salauksen yksittäisiin lataamiin tiedostoihin, haluaisimme myös nähdä ominaisuuden laajentuvan kokonaisiin kansioihin. Ei kaksifaktorista todennusta ole vielä suurempi huolenaihe.

Kaiken kaikkiaan Otixo istuu oikealla lähellä monipilvimarkkinoiden huippua, mikä on rehellisesti sanottuna melko heikko. Odotamme täysin, että markkinat kasvavat tulevina vuosina, kun monipilvien hallinta lisää kysyntää.

Kerro meille mitä mieltä olet Otixosta alla olevissa kommenteissa ja kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map