MultCloud-katsaus – päivitetty 2020

MultCloud-arvostelu

Vaikka MultCloud ei ole niin monipuolinen kuin jotkut kilpailijoista, MultCloud on hieno set-it-and-unohda-multi-pilvi hallintatyökalu, joka yhdistää kohtuullisen hinnan ystävällinen käyttöliittymä. Lue yksityiskohdat MultCloud-koko arvostelustamme.


Monipilvien hallinta voi olla yksi seuraavista isoista asioista pilvien varastoinnissa, vaikka nykyisessä muodossaan valinta on melko ohut. Jos tiedostojen siirtäminen pilviasemalta toiselle on tärkein huolenaihe, MultCloud on yksi parhaista käytettävissä olevista vaihtoehdoista tällä hetkellä, ainakin siihen asti, kun mukana tulee hienostuneempi työkalu.

Erinomainen siirtäminen pilviltä pilvelle, pilvien pilviltä varmuuskopiointi ja pilvien pilviltä -synkronointi. MultCloud on muuten melko rajallinen työkalu, kun kyse on useiden pilviasemien jongloinnista. Toisin kuin Otixo (lue Otixo-arvostelu), MultCloudilla ei ole työpöytä- tai mobiilisovelluksia; se on täysin verkkopohjainen. Vaikka voit jakaa tiedostoja MultCloudin kanssa, se ei ole myöskään loistava tuottavuuden työkalu.

Silti niille, jotka haluavat luoda asetettuja unohda-suhteita pilvipalveluidensa välille, MultCloud saa työnsä päätökseen ja tukee myös monia parhaimpia pilvitallennuspalveluita..

Tämän MultCloud-katsauksen aikana puhumme siitä, mitä jotkut näistä palveluista ovat, katsomme MultCloudin kaikkia ominaisuuksia, puhumme hinnoittelusta ja opastamme käyttökokemuksen läpi.

Vaihtoehtoja MultCloudille

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

MultCloud on erikoistunut pilvipalvelustiedostojen siirtoon, jonka avulla voit suorittaa tiedostojen yhden kerran siirtämisen tai luoda automaattisen varmuuskopioinnin ja synkronointisuhteita palveluiden välillä. Katso alla, mitä pilvitallennuspalveluita voidaan integroida.

Prosessia hallitaan kokonaan verkkoliittymän kautta. Työpöytäohjelmaa ei ole saatavana, mutta määrittämäsi pilvipalvelimen prosessit tapahtuvat silti riippumatta siitä, oletko kirjautunut sisään. Hieman yllättäen, MultCloudilla ei ole myöskään Android- tai iOS-sovelluksia.

Olitpa määrittänyt yksisuuntaisen tai kaksisuuntaisen synkronointisuhteen, voit antaa prosessin jatkua tai asettaa sen aikataululle kaistanleveyden säilyttämiseksi (jos olet tilaaja), mikä on hyödyllistä suurten siirtojen suorittamisessa yön yli . Varmuuskopiointiin käytettävät yksisuuntaiset synkronoinnit voidaan myös asettaa ajamaan asteittain.

MultCloud voi suorittaa useita tiedostokopioita samanaikaisesti. Tilaajille voi suorittaa jopa 10 tällaista prosessia kerralla. Ilmaisille käyttäjille voit olla rajoitettu kahteen. Lisäksi maksavat käyttäjät voivat luoda yksisuuntaisen synkronoinnin useisiin pilvikohteisiin.

MultCloud-jakaminen

MultCloud antaa sinun jakaa ja esikatsella myös mihin tahansa kytkettyyn pilvasemaan tallennettuja tiedostoja, mutta molemmat ominaisuudet ovat melko rajalliset. Esimerkiksi, tiedostojen jakamislinkkeihin ei voi liittää vanhenemispäiviä, etkä voi esikatsella Microsoft Office- tai Google Docs-tiedostoja.

Ominaisuuksien puutteiden lisäksi, ilman työpöytä- ja mobiilisovelluksia, suurimmalle osalle käyttäjistä suurin todennäköisesti on kaksifaktorisen todennuksen ja yksityisen salauksen puute, josta keskustellaan enemmän puhuttaessa tietoturvasta myöhemmin.

Siinä todella kaikki on ominaisuuksien kohokohtia. Katsotaanpa kuinka paljon se kaikki maksaa.

hinnoittelu

MultCloudilla on kaksi suunnitelmavaihtoehtoa: ilmainen versio ja MultCloud Premium.

MultCloudin ilmainen versio ei ole kokeilu, eli se on hyvä elämälle. Sen ominaisuudet ja ominaisuudet ovat kuitenkin rajalliset, joten se soveltuu vain SOHO-käyttöön. Rajoituksiin sisältyy 2TB-korkki kuukausittaisissa siirroissa, vain kaksi säiettä tiedostojen kopiointiin, vähemmän yksisuuntaisia ​​synkronointivaihtoehtoja ja vähemmän reagoiva asiakastuki. Et voi myöskään ajoittaa tiedostojen siirtoa ilmaisella tilillä.

Pienet ja keskisuuret yritykset ja suuret yritykset, joilla on useita pilvitallenteita ja paljon työskenneltävää tietoa, haluavat käyttää MultCloud Premium -sovellusta, joka poistaa kuukausittaisen kaistanleveyden rajan ja suorittaa jopa 10 säiettä kerralla.

Palvelun hinta on kaiken kaikkiaan melko hyvä. Esimerkiksi Mover.io maksaa 20 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa ja saat vain 20 Gt siirtokaistanleveyttä, mikä on melko kauhea ratkaisu verrattuna. Vaikka Mover on myös tarkemmin tarkoitettu kertaluonteisiin muuttoihin kuin meneillään oleviin synkronointeihin.

Tuetut pilvet & protokollat

MultCloud voi olla enimmäkseen kykenevä työkalu, mutta sillä on merkitystä vain, jos se tukee valitsemaasi pilvasemaa. Onneksi luettelo sisältää noin 30 pilvivaihtoehtoa kirjoittamisen ajankohtana. Nämä vaihtoehdot sisältävät joitain suosituimmista palveluntarjoajistamme, kuten pCloud ja Egnyte Connect, sekä kolme suurta Dropboxissa, Google Drive ja OneDrive.

Google asemaDropboxDropbox-liiketoimintaEgnyte Yhdistä
onedriveOneDrive for BusinessAmazon DriveAmazon S3
LaatikkopCloudMediaFireADrive
HubicSugarSyncHiDriveTaustalasi B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

Amazon S3 ja Backblaze B2 ovat ainoat pilvipalveluiden tukemat palvelut; Azure-, Google Cloud- ja Rackspace-pilvitiedostot eivät ole luettelossa. MultCloud tukee kuitenkin FTP: tä ja WebDAV: a, joka laajentaa mahdollisuuksia huomattavasti.

Google-kuvien ja Flickrin sulkemisten avulla voit varmuuskopioida valokuvasi, kun taas Evernote, paras valinta muistiinpanosovellukseemme, antaa sinulle varmuuskopion ja synkronoida tutkimusmuistiinpanosi toiseen pilvipalveluun..

OmaCloud on myös mukava lisä henkilöille, jotka rakentavat henkilökohtaista pilvivarastoverkkoa.

Käyttäjäkokemus

MultCloud toimii selainpohjaisen käyttöliittymän kautta, johon voit kirjautua sisään, kun olet luonut tilin. Käyttöliittymä ei näytä paljon, mutta sen ei tarvitse. Kotinäyttö on ”pilvimatkailija”, joka näyttää yhteytesi pilvitilit, kuinka paljon tietoja olet tallentanut jokaisessa ja kuinka paljon tilaa sinulla on jäljellä.

Ennen kuin näet kaiken tämän, sinun on tietenkin kytkettävä pilvitallennustilit MultCloudiin. Onneksi siinä ei ole paljon.

Napsauta Lisää pilvi-asemat -painiketta lähellä oikean yläkulmaa. Tämä aiheuttaa keskusruudun asuttamisen kaikkien MultCloudin tukemien pilvipalveluiden kanssa.

Lisää pilvipalvelu napsauttamalla sen kuvaketta “tarkistaa” se.

Paina “Seuraava” ja seuraavalla sivulla saat yhteyden pilvipalveluun käyttämällä kirjautumistietojasi siihen.

Kun olet antanut luvan MultCloud-ohjelmistoon kerätä tietoja pilvitallennuspalvelustasi, se tulee näkyviin pilvimatkailijan vasempaan reunaan. Napsauttamalla mitä tahansa siellä lueteltua pilvipalvelua, pääset käsiksi siihen tallennettuihin kansioihin ja tiedostoihin.

Voit myös lisätä tiedostoja pilvipalveluntarjoajaasi suoraan MultCloudista napsauttamalla “Lähetä” -painiketta. Käyttöliittymä tukee vetämistä ja pudottamista, jolloin voit lisätä useita tiedostoja ja kansioita kerralla.

Jos lisäät paljon tietoa, käyttöliittymä pitää sinut tietoisena sen etenemisestä ja voit jatkaa työtäsi. MultCloud Premium -sovelluksen avulla siirtojen pitäisi tapahtua nopeammin kuin ilmaisen version kanssa, koska saat 10 säiettä käynnissä samanaikaisesti tiedonsiirtoon.

Vaikka tämä on hieno etu, toivomme, että MultCloudilla olisi työpöytäohjelma. Ilman sitä sinun on jätettävä MultCloud-selain auki, tai prosessi pysähtyy.

Kertaluonteiset siirrot pilvistä pilviin

Voit suorittaa kertaluonteisen siirron pilviasemalta toiselle napsauttamalla “pilvien siirto” -linkkiä lähellä käyttöliittymän yläosaa. Valitse avautuvalla sivulla lähde- ja kohdepilvet.

Voit siirtää sekä kansioita että tiedostoja. Itse asiassa voit siirtää kaiken pilvitallennustililläsi kerralla, jos haluat, mikä on hyödyllistä siirrossa palvelusta toiseen.

”Asetukset” -kohdassa voit kehottaa MultCloudia korvaamaan vain kohdekansioissa olevat päällekkäiset tiedostot, jos ne ovat vanhempia, käske poistamaan lähdetiedosto, kun siirto on valmis, lähetä ilmoitukset, kun tehtävä on valmis, ja asennustiedostotyyppien poissulkemiset, jos et halua siirtää kaikkea kansiossa.

Voit myös ajoittaa siirron tapahtuvaksi myöhemmin.

Yksisuuntainen ja kaksisuuntainen synkronointi

Voit asettaa pilvipalvelusta varmuuskopion (yksisuuntainen synkronointi) tai kaksisuuntaisen synkronointijärjestelmän napsauttamalla pilvisynkronointia pilvien siirron sijaan. Kuten siirroissakin, sinun on valittava lähde- ja kohdepilvi, ja voit valita jokaiselle tietyt kansiot.

Lähteen ja määränpään valitsemisen lisäksi sinun on annettava prosessille nimi ja sitten valittava, haluatko yksisuuntaisen tai kaksisuuntaisen synkronointisuhteen.

Jos määrität yksisuuntaisen synkronoinnin, vaihtoehdoissa on useita erityyppisiä yksisuuntaista synkronointia, joista voit valita:

 • Yksinkertainen synkronointi: lähteessä lisätyt, muokatut ja poistetut tiedostot kopioidaan määränpäähän
 • Peilin synkronointi: lähteen ja kohteen tiedostot ovat aina identtisiä; ylimääräiset tiedostot kohteessa poistetaan
 • Kumulatiivinen synkronointi: lähteessä poistettuja tiedostoja ei poisteta määräpaikasta
 • Päivitä synkronointi: Kohteessa olevat tiedostot poistetaan, sitten lähteessä lisätyt / muokatut tiedostot kopioidaan määränpäähän
 • Kasvava varmuuskopio: jokaiselle synkronoinnille luodaan kohdehakemistoon alihakemisto, johon lähteestä lisätyt / muokatut tiedostot kopioidaan
 • Koko varmuuskopio: Jokaiselle synkronoinnille luodaan kohdehakemistoon alihakemisto, johon kaikki lähteestä tulevat tiedostot kopioidaan

Yhden- ja kaksisuuntainen synkronointi voidaan myös ajoittaa, ja vaihtoehdoilla voidaan suorittaa päivittäin, viikoittain tai kuukausittain. Jos tiedostoa ei ole ajoitettu, tiedostokopiot ajetaan melkein reaaliajassa tarjoamalla jatkuvaa synkronointia tai varmuuskopioita.

Tiedostojen siirtämisen lisäksi pilvipalvelun avulla voit luoda kansioita ja ladata, poistaa ja kopioida tiedostoja. Voit esikatsella myös tiettyjä tiedostotyyppejä MultCloudissa, mukaan lukien .pdf, .txt ja kuvatiedostot, mutta et Microsoft Office- tai Google Docs-tiedostoja.

Löydä tiedostot nopeasti hakuominaisuuden avulla. Voit skannata tiedostoja avainsanoittain, sekä yleisen haun että pikahakuvaihtoehtojen avulla (nopea haku sujuu nopeammin, mutta kaikki palveluntarjoajat eivät tue tätä ominaisuutta).

MultCloud explorer antaa sinun jakaa tiedostoja myös käyttämällä tiedostolinkkejä, tarjoamalla pääsyn sähköpostitse tai lähettämällä sisältöä tuettuihin sosiaalisen median verkkoihin (Facebook, Twitter, Google+, Tumblr, Pinterest ja Linkedin).

Linkkiä luotaessa voit luoda julkisen linkin, jota kuka tahansa voi käyttää, tai yksityisen linkin salasanalla. Salasanat luodaan kuitenkin automaattisesti ja vain neljä merkkiä pitkä. Ei myöskään ole mahdollista määrittää automaattista linkin vanhenemista kuten voit joissakin turvallisemmissa pilvitallennuspalveluissa, kuten Sync.com ja pCloud.

Napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa pilvipalvelun tiedostoa tai kansiota ja valitsemalla ”siirry viralliselle sivustolle”, siirryt suoraan pilvitallennustilillesi, joka on hyödyllinen, jos sinun on käytettävä Google Docsia tai muuta integroitua sovellusta tiedoston muokkaamiseen..

Kaiken kaikkiaan pilvimatkailija on hyödyllinen keräämällä kaikki pilvitallennusratkaisusi yhteen paikkaan pääsyn helpottamiseksi, ja se on myös helppo asentaa. MultCloudin todellinen käyttäjähyöty on kuitenkin pilvistä pilviin -ominaisuuksissa.

turvallisuus

MultCloud salaa pilviasemien välillä kopioitavat tiedostot käyttämällä SSL-salausta 256-bittisen AES: n kanssa. Sen pitäisi olla runsaasti suojaa online-salakuunteluyrityksiltä, ​​kuten ihmisen keskellä-hyökkäykset.

MultCloud ei valitettavasti kuitenkaan tarjoa keinoa salata pilviasemiin ladattuja tiedostoja. Yksityinen, kokonaisvaltainen salaus menisi pitkälle kohti muuten vuotavien pilvipalvelujen turvaamista, erityisesti sellaisia, jotka vaativat salausavaimien hallintaa puolestasi, tai mikä pahempaa, sellaisia, jotka eivät salaa tiedostoja levossa. Jos tarvitset sitä, katso Boxcryptor.

Toinen tietoturvahäiriö on kaksifaktorinen todennus (2FA). 2FA on keino rajoittaa varastetun salasanan aiheuttamia vaurioita vaatimalla ylimääräinen turvakoodi, joka yleensä lähetetään mobiililaitteelle kirjautuessasi tuntemattomasta koneesta.

Tuki

Multcloud tarjoaa tukikeskuksen tai online-tietokannan, josta löydät vastauksia moniin yleisimpiin kysymyksiin, joita saattaa esiintyä. Keskus sisältää oppaita ja UKK-sivun.

Yksi asia, jonka huomasimme heti, on, että tukikeskus ei tarjoa hakuominaisuuksia artikkeleiden löytämiseksi nopeammin. Opetusohjelmaportaali ei ole myöskään kovin hyvin järjestetty, ja artikkeleita on sattumanvaraisesti jaoteltu kolmeen laajaan luokkaan: pilvien siirto, pilvien synkronointi ja pilvien tutkija.

Vaikka saatavilla on sivuja ja opetusartikkeleita, MultCloudin tukikeskus tarjoaa todennäköisesti enemmän turhautumista kuin vastauksia ilman helppoa tapaa löytää haluamasi..

Jos tarvitset suoraa tukea, sinulla on yksi tie MultCloudilla: sähköpostituki. Maksavat käyttäjät saavat korkeamman prioriteetin vastaukset, mutta niillä ei ole vaihtoehtoisia yhteystapoja, kuten suorakeskustelu tai puhelintuki.

Poistimme testisähköpostiviestin MultCloudiin tukivasteajan mittaamiseksi ja saimme vastauksen noin 48 tunnissa. Ei aivan suuri käänne, mutta ei myöskään pahin, mitä olemme nähneet.

Lopulliset ajatukset

MultCloud toimii kuin viehätys asettaa automatisoidut tiedostohallinnan suhteet pilvitallennuspalveluiden välillä. Sen ilmainen tili on hieno kotikäyttöön, kun taas MultCloud Premium on hintansa arvoinen, vaikka toivomme sen mukana pöytätietokoneiden ja mobiililaitteiden kanssa, kaksifaktorisen todennuksen, mahdollisuuden yksityiseen, päästä päähän -salaukseen ja parempiin yhteistyöominaisuuksiin.

Rakastamme myös sitä tosiasiaa, että MultCloud tukee pCloudia ja Egnyte Connectia, kahta Cloudwards.net-suosikkia, joista voit oppia erillisissä arvosteluissa:

 • pCloud-arvostelu
 • Egnyte Connect arvostelu

Oletko MultCloud-fani vai luuletko sen tarvitsevan hieman enemmän aikaa kehitykseen? Kerro meille ajatuksesi alla ja kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map