A legjobb jegyzetelő alkalmazások

Azok számára, akiknek kénytelen mindent lejegyezni, a falak vakolásának utáni napok és a garázsban rakott kartondobozokba töltött spirál jegyzetfüzetek csökkennek. A digitális notebook megjelenése új korszakot hozott minden gondolat felvételéhez, és ami különösen figyelemre méltó,.


Ugyanakkor, bár számos jegyzetelő alkalmazás létezik, különösen okostelefonokra és táblagépekre, továbbra is nagyon kevés igazán nagyszerű alkalmazás található. Ezen felül meglepően nagy a különbség a legjobb jegyzetkészítő alkalmazások és azok között, amelyek között a legmegfelelőbbek.

Például a Google Keep vezet a gyors gondolatok rögzítéséhez és a későbbi emlékeztetők listájához, míg az Evernote a legjobb mélyreható kutatáshoz. Ha csak digitális naplót keres, a Zoho Notebook ebből a célból a legjobb választás. Végül, van egy OneNote, amelyben meggyőződésünk, hogy a legjobb jegyzetfüzet a hallgatók számára, amint később kifejtjük.

Ebben a cikkben az a célunk, hogy segítsünk megtalálni a megfelelő eszközt az agy összehasonlításához, amire a felhő különösen alkalmas. Ha olyan helyet keres, ahol dokumentumait, fényképeit és videóit is tárolhatja, áttekintjük a rendelkezésre álló legjobb felhőalapú tárolási megoldásokat is..

A Cloud Jegyzetek készítésének alapjai

A jelenlegi digitális notebook-piac egyik trendje (vagy nem trendje) az, hogy úgy tűnik, nincs világos egyetértés abban, hogy egy ilyen eszköznek hogyan kell kinéznie. Noha a Google Keep és az Evernote a két legnépszerűbb név közé tartozik, kevés hasonlóság mutatkozik ezek között. Ez nem igazán rossz dolog: néha szüksége van egy pattanásra és néha ágyúra.

Az egyetlen valódi állandó, hogy a jelenleg elérhető legjobb jegyzetelő alkalmazások mind csatlakoznak a felhőhöz. Ahelyett, hogy jegyzeteit saját merevlemezén tárolja, ezek az eszközök a szerverekre másolják őket. Ennek az az előnye, hogy nem veszíti el az inspirált csapdákat, ha a számítógép összeomlik, azaz nem kell dobnia a kockát adat-helyreállítási szoftverrel, hogy mindent megpróbálhasson..

A jegyzetek felhőben történő tárolása azt is jelenti, hogy bármilyen számítógépről vagy okostelefonról hozzáférhet hozzájuk anélkül, hogy Önnek fájlokat kellene átadnia. Ezt eszközszinkronizációnak nevezzük, amely a felhőalapú tárolás általános jellemzője (olvassa el a legjobb szinkronizált felhőalapú tárolást).

A jegyzetkészítő alkalmazások egyéb népszerű funkciói kevésbé gyakoriak. Az alapvetõk közé tartozik a jegyzetfüzetek, amelyekbe a jegyzeteket be lehet rendezni, a szöveg formázása, a rajzeszközök, valamint a képek és a mellékletek hozzáadása lehetõség. A fejlettebb képességek a hang- és videofelvevőktől az optikai karakterfelismerésen (OCR) és a tinta-szöveggé konvertálásig terjednek.

Az összes írott véleményünk, amelyre írtunk, teljes mértékben le van tiltva a benne szereplő funkciókkal, bár az alább felsorolt ​​legjobb válogatásokon áttekintve felvázoljuk a legfigyelemreméltóbbokat. Beszélünk arról is, hogy az egyes eszközök milyen előnyökkel járnak, például ötletbörze, naplózás, jegyzetek készítése osztályra vagy találkozóra, listák és emlékeztetők létrehozása vagy kimerítő kutatások összeállítása.

A legjobb jegyzetelő alkalmazás: Evernote

 • A legjobb jegyzetkészítő alkalmazás összességében
 • A legjobb jegyzetkészítő alkalmazás kutatáshoz
 • A legjobb jegyzetkészítő alkalmazás írók számára
 • A legjobb jegyzetfüzet-alkalmazás a biztonság érdekében

Az Evernote több mint tíz éve működik, 2007-ben alapították, és azóta rengeteg pozitív szóbeszédet szerzett magának a tech-hozzáértésű írók körében. Valójában a szolgáltatás a legutóbbi jelentés során több mint 220 millió felhasználó számára léggömbösített, annak ellenére, hogy árait 2016-ban jelentősen megemelték.

Ez természetesen részben annak a ténynek köszönhető, hogy a legtöbb ember az Evernote ingyenes verziójának használatát választja. Rengeteg ingyenes digitális noteszgép van odakint: mi teszi az Evernote-t különlegesvé az alsó sor fölé.

Mindez egy nagyszerű asztali alkalmazással kezdődik. Az Evernote megkönnyíti a jegyzetek létrehozását és a notebookokba rendezését. A későbbi szétválogatáshoz a jegyzeteket egyedi címkékkel is címkézheti, ez egy nagyszerű lehetőség, hogy az összes „blogötletet” vagy „receptet” néhány egérkattintással felhívja. Az is nagyon tetszik, hogy összekapcsolhatja a jegyzeteket a térhálóságokkal, például egy személyes weboldaladkal a nyugdíjhoz.

Az Evernote rendelkezik a szövegszerkesztő funkciók többségével, amelyeket a szövegszerkesztővel talál, beleértve az összes általános betűtípust. Emellett képeket is beszúrhat, fájlokat csatolhat a jegyzetekhez, valamint hang- (de nem videó) jegyzeteket rögzíthet. A táblagépek és a phabletek felhasználói számára hasznosabb Evernote rendelkezik „tintajegyzet” opcióval rajzolási eszközökkel, és kompatibilis néhány okostelefonokkal is, például a Livescribe.

Szeretjük az Evernote automatizálási funkcióit is. Ide tartozik egy internetes olló, amely segítségével URL-címeket vagy kiválasztott szöveget és képeket küldhet közvetlenül egy meghatározott notebookba. Naponta akár 200 e-mailt továbbíthat egy notebookra egy speciális e-mail cím használatával, ha fizető előfizető, és számos előre elkészített IFTTT és Zapier recept áll rendelkezésre.

Az Evernote nagyrészt nagyon biztonságos is, amit nyilvánvalóan bármilyen felhőalapú szolgáltatástól igényel, különösen az, amely talán a legjobb ötleteit tartalmazza. A fájlok titkosítva vannak nyugalmi és átmeneti állapotban, és bekapcsolhatja a kétfaktoros hitelesítést az ellopott jelszavakkal szembeni védelem érdekében..

Míg a vállalat kezeli a titkosítási folyamatot, és így elméletileg bármilyen célból megfejteni tudta a jegyzeteit, az Evernote egyike annak a két digitális noteszgépnek, amelyet jelenleg egy harmadik féltől származó SafeRoom kiegészítő támogat, amely mindezt megjavítja. A SafeRoom használatával titkosíthatja a noteszgépeit olyan jelszóval, amelyet csak Ön tud. Tudjon meg többet az Evernote áttekintésből.

Evernote tervbeállítások

Nyilvánvaló, hogy az Evernote ingyenes csomagja korlátlan tárhelyet biztosít Önnek, akárcsak a két fizetett csomag. Ez azonban nem igaz, a havi 60 MB sávszélesség-korlátnak köszönhetően. A megjegyzések szintén nem lehetnek nagyobb 25 MB-nál, és csak két eszköz szinkronizálható egyszerre.

Ha nagyobb rugalmasságra van szüksége, az Evernote Plus csak havi 4 USD vagy évi 35 USD körül fog visszafizetni. Ezenkívül havonta akár 1 GB-os sávszélességet is elérhet, a maximális jegyzetméret pedig 200 MB, és korlátlan eszközök szinkronizálását teszi lehetővé. Van még drágább Evernote Premium, 10 GB sávszélességgel havonta.

Egyik előfizetés sem felel meg a „korlátlan” számlázásnak, de a sávszélesség-korrekciónak elegendőnek kell lennie a gépeléshez.

Második szám: OneNote

 • A legjobb jegyzetfüzet alkalmazás a hallgatók számára
 • A legjobb jegyzetfüzet app a tervezők számára
 • A legjobb jegyzetkészítő alkalmazás felhőalapú tároláshoz
 • A legjobb jegyzetfüzet-alkalmazás táblagépekhez

A OneNote nagyon könnyedén rangsorolhatta volna az első helyet, ugyanolyan könnyen, mint a harmadik. A legmeggyőzőbb ok az OneNote kiválasztására az Evernote felett az, hogy ez valójában rugalmasabb jegyzet létrehozást tesz lehetővé, pontosabban utánozva egy tényleges papírlapot a notebookban.

A szöveget bárhol el lehet helyezni egy jegyzetbe, és a OneNote sokkal jobb feladatot nyújt a tintajegyzetek támogatásával nagyszerű rajzeszközökkel és tintáról szövegre konvertáló algoritmusokkal. Ha jegyzetelő alkalmazást keres a táblagépéhez és az smartpen combo-hoz, nem kérdéses, hogy a OneNote okos választás – ahogyan azt a OneNote teljes áttekintésünkben tárgyaljuk.

Ez az egyik oka annak, hogy mi kedveljük a OneNote-ot mint jegyzetek készítő alkalmazást a diákok számára, mivel az lehetővé teszi, hogy pontosan újra létrehozza a táblára írt szavak és diagramok egyaránt. Az Evernote-vel ellentétben a OneNote videofelvételek rögzítését is lehetővé teszi. Ez kiegészül a hangjegyzet támogatással, amelynek mindkét tulajdonsága kiválóan alkalmas osztálytermi előadások rögzítésére azok számára, akik inkább elnyelnék és részt vennének, mint hogy dühösen elindulnának a billentyűzeten..

Mindemellett a diákok (és a tanárok) ingyenesen megkapják az Office 365-et a Microsoft-tól egy érvényes iskolai e-mail címmel, amelyhez 1 Tb felhőtároló tartozik a OneNote számára, a Word, az Excel és a PowerPoint mellett..

A jegyzetek továbbfejlesztésére szolgáló további funkciók között szerepelnek a beágyazott linkek és a fájl mellékletei, valamint egy böngésző-kiterjesztésként elérhető webvágó. A vágógép lehetővé teszi, hogy az oldalakat közvetlenül a OneNote-ba mentse a kutatás megőrzése érdekében, valamint kommentárokat és kihívásokat adjon hozzá, hogy később emlékeztesse magát, hogy miért vágta le az oldalt.

Mindent egybevetve az az oka, hogy miért nem rangsoroltuk az Evernote-ot a második helyen, az első pedig a OneNote, az inkább a tervezési preferencia. Legalább ezt az írót, aki nyilvánvalóan régóta az Evernote felhasználója, jobb eszköznek találja az Evernote számára a fókusz megszervezéséhez és fenntartásához, amely fontos a részletes kutatás összeállításához és az ötletek kidolgozásához is..

Ezenkívül a Microsoft Store for Windows 10 számára elérhető OneNote alkalmazás nem támogatja az egyéni címkéket, ami sokkal nehezebbé teszi a kapcsolódó jegyzetek rendezését. A OneNote 2016 igen, de ezt a verziót elhagyják.

OneNote tervbeállítások

Egy másik lehetséges hátránya, ha a OneNote-t választja az Evernote fölött, az ingyenes verzió csak 5 GB-os tárolóval érkezik a OneDrive-en keresztül, amely hely megosztott az ott tárolt képekkel, videókkal és dokumentumokkal. Azonban akár 1 TB tárhelyet is elfoglalhat havonta 6,99 dollárért, és megszerezheti az Office 365-et is, amely a felhőalapú tárolás legjobb ajánlatai közé tartozik..

A OneDrive 50 GB-os tervvel rendelkezik, havonta 2 dollárért. Feltétlenül olvassa el a OneDrive áttekintést, amelyben teljes körű pillantást vethet a felhőalapú tárolási szolgáltatás legjobb tulajdonságaira és hiányosságaira.

3. szám: Google Keep

 • A legjobb jegyzetfüzet-alkalmazás a mobilhoz
 • A legjobb jegyzetkészítő alkalmazás a hangjegyzetekhez
 • A legjobb jegyzetkészítő alkalmazás emlékeztetőkhöz

A Google Keep szinte nem olyan hatékony kutatási eszköz, mint az Evernote vagy a OneNote: nincsenek olyan notebookok, amelyek gondolatait rendezni tudnák, a jegyzeteknek 200 000 karakter korlátozása van, nem lehet mellékelni mellékleteket, nincsenek szöveges formázási funkciók és nincs asztali kliens. Mindezen hiányosságok ellenére ez mégis praktikus jegyzetfüzet, ha jól használja.

A Google Keep értéke abban rejlik, hogy felismertük, hogy a jegyzetek készítésénél a saját terepet uralja, amelyet „hadd írjak le” résnek hívjuk. Különösen a Google Keep for Android, és tökéletes arra, hogy rögzítse azokat a váratlan inspirációs villanásokat, amelyek a metró vezetésekor, a parkon sétálva és a WC-n pontozás közben érkeznek..

Különösen rontunk a Google Keep-rel, mint hangjegyzetek felvevőjével (vagy a kapitány naplóival, ha a Starfleet-szel jár). A beszélt emlékeztetők telefonon történő rögzítése nem új funkció a jegyzetkészítő alkalmazások körében, de párosítva a Google általánosságban pontos beszédfelismerő képességekkel, ez a legjobb eszköz, amellyel játszottunk a hangos szöveges jegyzetekké konvertálására..

A Google Keep támogatja a címkézést is a véletlenszerű gondolatok későbbi rendezése érdekében. Van egy praktikus emlékeztető funkció is, amely a Keep listájának készítésével együtt használható a projekt-, élelmiszer-, bosszú- és egyéb teendők listájának összeállításához..

A keresés királya számára nem meglepő, hogy a Google Keepnek van egy Chrome webböngészője a tartalom megőrzéséhez az interneten való böngészés közben. Előnyösebbnek tartjuk azonban azt, amelyet az Evernote segítségével kap, amely rugalmasabb és lehetővé teszi a kivágások notebookokban történő összeállítását..

A hiányzó funkciók némelyike ​​mellett a Google Keep elkerülésének legvalószínűbb oka a bizonytalanság, hogy ez magántulajdonú. A Google pénzt keres a hirdetésekből, és fenntartja a jogot a szerverein tárolt felhasználói adatok beolvasására célzott marketing kampányokban való felhasználás céljából (erről bővebben olvashat a Google Keep teljes véleményében).

Noha a Google Drive biztonságos a Boxcryptor, az Evernote és az OneDrive pedig a SafeRoom használatával, a Google Keep jegyzetek privát titkosításához nincs hasonló lehetőség. Ezt szem előtt tartva vigyázzon, amit mondasz a Google Keepnek, mert nagy esély van arra, hogy ott van egy kereskedő, aki hallgat téged.

A Google Keep Plan beállításai

A Google Keep 100% -ban ingyenes, és korlátlan számú jegyzetet készíthet, amely semmit sem enyhít a magánélettel kapcsolatos aggodalmaink miatt, mivel a Google manapság inkább pénzt keres, mint nem tesz “gonoszt”. Az alkalmazás nem foglal el semmilyen Google Drive-tárhelyet, ezért ezt tisztán hagyhatja a fényképekkel (megtudhatja, hogy a Google Drive hol helyezkedik el a legjobb felhőalapú tárolónkban, amely a roundup képeket tartalmazza).

4. szám: Zoho notebook

 • A legjobb jegyzetfüzet alkalmazás naplózáshoz

A Zoho Notebook az utolsó előtti jegyzetfelvétel-alkalmazásunk közé tartozik. A lista többi tételéhez hasonlóan vannak bizonyos dolgok, amelyek jobban teljesítik, mint a többi mező, még akkor is, ha ezek a dolgok kissé korlátozottabbak.

Különösen úgy gondoljuk, hogy a Zoho Notebook ideális naplózó eszközként. Bár nincs elérhető asztali kliens, a böngésző felületét elég jól megtervezték, és valószínűleg nem veszi észre. A tapasztalatokat részletesebben a Zoho Notebook áttekintésünkben részletezzük.

Ez természetesen azt jelenti, hogy a notebook nem lesz elérhető offline módon az asztalon, különösen problematikus, ha úgy találja, hogy apokaliptikus forgatókönyvet dokumentál, ahol nincs interweb.

Az online interfész kialakítása kártya-alapú, amely minden notebooknak saját kártyával és külön borítóval rendelkezik. A notebook borítói maguknak a kézzel rajzolt, nem pedig az egyszínű színeknek köszönhetően könnyen megtalálhatók.

A notebookok korlátlan számú jegyzetet tudnak tárolni, bár maguk a jegyzetek mindössze 10 000 karakterből állnak, ami körülbelül 2000–3000 szó. Személyes napló esetében azonban ennek elegendőnek kell lennie egy nap emlékezetéhez.

Különböző típusú jegyzetek szintén elérhetők, köztük fotó-, hang- és vázlatjegyzetek. Ezek elősegítik a naplózási lehetőségek javítását, és különösen a kreatív típusokhoz vonzzák őket.

Amit a Zoho Notebook nem alkalmas az üzleti felhasználásra, ami meglepő, mivel a Zoho elsősorban olyan üzleti eszközöket fejleszt, mint a CRM szoftver. Nem működhet együtt a jegyzetekkel együtt másokkal, korlátozott formázási lehetőségek vannak, nincs optikai karakterfelismerés a beolvasott képekből szövegek húzásához, és nincs IFTTT vagy Zapier recept, hogy például szociális médiabejegyzéseket továbbítsanak egy notebookba..

Zoho Notebook tervek

A Google Keephez hasonlóan a Zoho Notebook teljesen ingyenes. Készíthet korlátlan notebookot és korlátlan jegyzetet anélkül, hogy soha nem kellene aggódnia, hogy több gigabájtot vásároljon a felhőben, vagy akár havi sávszélesség-korlátokba kerüljön, mint amilyeneket az Evernote tesz..

Az egyetlen korlátozás, amelyben aggódnia kell, a 10 000 karakteres sapka a jegyzetekhez és a maximális 5 GB-os fájlméret a mellékletekhez. A korlátozások és a költségek hiánya miatt a Zoho Notebook ideális azok számára, akik notebook támogatással és korlátozott pénzügyekkel rendelkező jegyzetkészítő alkalmazást keresnek..

5. szám: Doboz megjegyzések

 • A legjobb EFSS eszköz Notes alkalmazáshoz

Az üzleti felhasználók számára, akiknek tárgyalási jegyzeteket, projektjegyzeteket és egyéb emlékeztetőket kell könnyen elkészíteni és elosztaniuk, az egyszerű jegyzetek alkalmazásnak van értelme. Ennek legegyszerűbb módja egy felhőalapú tárolási megoldással történő integráció. Sajnos a legtöbb legjobb EFSS (vállalati szinkronizálás és megosztás) választásunk nem rendelkezik beépített eszközzel ehhez.

A OneDrive rendelkezik OneNote-tal, de ez túl sok az egyszerű emlékeztetőkhöz. A Dropbox és a Box a két szolgáltatás, amely valószínűleg a legjobban működik ehhez az igényhez: a Dropbox rendelkezik a Dropbox papír eszközzel, a Box pedig a Box Megjegyzésekkel. A kettő közül úgy döntöttünk, hogy a Box Notes a kissé jobb alkalmazás, ezért készítjük ötödik és utolsó, jegyzetkészítő alkalmazásunkra vonatkozó ajánlását.

A Box Notes segítségével létrehozott egyedi jegyzetek hatalmasak lehetnek, ajánlott (de nem tényleges) korlátozással, 200 oldal szöveg és 500 000 karakter hosszú. Amint azonban a Box Notes áttekintésünkben tárgyaljuk, a szervezeti funkciók, például a notebookok és a jegyzetcímkék hiánya, valamint a szöveg-formázási lehetőségek hiánya miatt rossz választás a nagy mennyiségű kutatás összeállítása..

Ugyanakkor a jegyzetkészítő alkalmazás egyszerű kialakítású és megosztási funkciókkal rendelkezik, amelyek jóvá teszik a napi irodai munkát. A munkatársak e-mail címükkel hozzáférést kaphatnak a jegyzetekhez, vagy létrehozhatnak egy megosztható linket, amely a jegyzetre mutat, és akár 20 ember szerkesztheti ugyanazt a jegyzetet egyszerre.

Az együttműködés ilyen mennyiségének kezelése érdekében a Box Notes 30 másodpercenként létrehoz egy új jegyzetverziót, így visszavonhatja a nem kívánt módosításokat. Az adminisztrációs konzol lehetővé teszi a megtekintett, szerkesztett és törölt jegyzetek nyomon követését is.

Box Megjegyzés tervek

A Box Notes ingyenes a Box felhőalapú tárolással. Ha személyes felhőalapú tárolási lehetőséget keres, akkor van egy 10 GB-os ingyenes csomagja, amelyet használhat. Utána azonban a költség-tárolási aránynak nincs nagy értelme otthoni használatra: havonta 11 dollár csupán 100 GB tárhelyért.

Az üzleti felhasználók számára az árcímke kellemesebb. Minden terv igényel legalább három felhasználót, de a korlátlan felhőtárolás havonta 15 dollárért semmi sem tüsszenthet fel.

Valójában az Box a legjobb korlátlan felhőalapú tárolási megoldások közé tartozik. Ennek ellenére, ha a jegyzetek eszköz nem jelent sokat neked, úgy gondoljuk, hogy az Egnyte Connect összességében jobb üzlet és képesebb EFSS eszköz. Olvassa el az Egnyte Connect áttekintését, hogy megtudja, miért.

Végső gondolatok

Van néhány más jegyzetfüzet-alkalmazás is. Ugyanakkor egyetlen olyan szolgáltatás, amelyet felülvizsgáltunk, nem indokolja megemlíteni, hogy jobb, mint az Evernote, a OneDrive, a Google Keep, a Zoho Notebook vagy a Box Notes bármely felhasználási esetre..

Noha az Evernote-nak a rendelkezésre álló legjobb jegyzetelő alkalmazást nevezte nem pontosan eredetinek, a non-nonsense digitális noteszgépekre való tekintettel csak a OneNote vált valószínűleg kihívásos játékossá, amely méltó a gyakran igényelt „Evernote Killer” státuszra. A Zoho Notebook nem rendelkezik szinte elegendő funkcióval ahhoz, hogy marketing részlege meggyőzően nyújtsa be ezt az állítást (annak ellenére, hogy ezt teszik), míg a Google Keep a saját dolga.

Végül, függetlenül attól, hogy melyik notebookot használsz, ha nyilvános WiFi hálózaton gépelsz, akkor bizonyosodj meg róla, és maradj biztonságban a VPN-vel, különösen, ha ezen szolgáltatások bármelyikét személyes adatok tárolására használja. Van egy legjobb VPN útmutató, rengeteg jó lehetőséggel, valamint adatvédelmi útmutató az újságírók számára.

Nyugodtan küldjön nekünk egy saját jegyzetet az alábbi megjegyzésekbe, és köszönöm, hogy elolvastat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map