Simplenote Review – Frissítve 2020

Simplenote áttekintés

A Simplenote egy jól használható, egyszerű jegyzetkészítő alkalmazás, amely jól elvégzi a munkáját, de erről szól. A legjobban figyelembe vevő alkalmazásokhoz viszonyítva nincs biztonsági és jellemzői, és alapvetően a csoport pulyka. Olvassa el a teljes Simplenote áttekintésünket, hogy pontosan megtudja, hol csalja meg.


A Simplenote, amelyet a WordPress (Automattic) mögött fejlesztett ki, ingyenes és nyílt forrású eszköz a jegyzetek összegyűjtésére. Miközben imádjuk az Automattic által végzett egyéb munkák egy részét, sajnos azt mondjuk, hogy a jegyzetkészítő alkalmazás nem hat.

Ami illeszkedik, több funkció hiányzik, mint benne, nincs notebook, formázó eszköz vagy nyugalmi titkosítás. Ez csak néhány hiányosság, amelyet rámutatunk a Simplenote áttekintésében. Másrészt a Simplenote támogatja a jelölés-szerkesztést és az internetes közzétételt, így azok, akik megpróbálják kezelni a webes jelenlétét, meglehetősen nagy értékűek lehetnek.

Ha úgy találja, hogy alá van szorulva, mint mi, a legjobb jegyzetkészítési útmutató számos jobb lehetőséget sorol fel az osztály- és találkozójegyzetek rögzítéséhez vagy kutatások összeállításához. Egy oldalsó megjegyzés: ha szereted a Simplenote egy nagyobb képességű unokatestvérét, a WordPress-t, ugyanúgy, mint mi, a WordPress-cikkhez a legjobb webtárhelyünk van, amelyet érdemes átnézni.

Alternatívák a Simplenote számára

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Az Simplenote lehetővé teszi jegyzetek létrehozását és mentését a felhőbe, automatikusan szinkronizálva azokat más eszközökkel, hogy mindig kéznél legyenek, és soha ne veszítsen el gondolatát. A jegyzet szinkronizálásának megkönnyítése érdekében az Automattic fejlesztői csapata asztali alkalmazásokat épített Windows, Linux és Mac rendszerekhez, valamint okostelefon alkalmazásokat Android és iOS rendszerhez..

A jegyzetek eszköznek van egy webes verziója is, amelyhez bármilyen támogatott böngészőből hozzáférhet, hasznos, ha nem a saját számítógépén van.

A Simplenote jó és rossz módon is él a nevével, ahogyan azt az elején javasoltuk. Noha szeretjük a minimalista dizájnt, amelyet később részletezünk, amikor a felhasználói élményről beszélünk, nincs sok módszer a jegyzeteinek valódi javítására..

Például az eszköztárban nincs szöveges formázási lehetőség, még a szöveg félkövér, aláhúzott vagy dőlt betűkészletéhez sem. Nincsenek rajzolóeszközök, és nincs lehetőség képek vagy fájlok jegyzetekhez csatolására.

Ha igazán érzi magát, mint a munka beillesztése, a Simplenote támogatja a jelölési nyelvet, amellyel szöveget megváltoztathat és képeket beágyazhat. A jelölő kód beírása azonban nem igazán illeszkedik az ötletbörze folyamatához.

Két további szolgáltatás, amelyet nem kapsz meg a Simplenote segítségével, lehet ellenőrző listák létrehozása és emlékeztetők beállítása. Ezek a funkciók hasznosak lehetnek a gyors feladatlisták létrehozásában, mivel azok a Google Keep-en vannak (olvassa el a Google Keep áttekintését).

Az Automattic másik nagy funkciójának felügyelete a notebookok kizárása a jegyzetek rendezéséhez, mint amilyeneket az Evernote-val kapsz (olvassa el az Evernote áttekintésünket). Legalább megcímkézheti a jegyzeteket az egyéni címkékkel való későbbi válogatáshoz (pl. „Recept”, „blogötletek”)..

A Simplenote támogatja a jegyzetmegosztást. E-mailben hozzáférhet egy együttműködőhöz, hogy szerkesztést végezzen, vagy közzétegye a jegyzetét online, bárki számára hozzáférhetővé, ekkor hasznos a jelölési nyelv. Van egy verziószámítási szolgáltatás is, amely lehetővé teszi a nem kívánt szerkesztések visszavonását.

Dióhéjban a Simplenote egy kicsit túl egyszerű azok számára, akik eszközöket keresnek a részletes jegyzetek összeállításához. Később néhányukról beszélünk arról, hogy ez miként akadályozza a felhasználói élményt, majd megvitatunk egy másik olyan területet, amelyről a Simplenote hiányzik: biztonságot. Először viszont világítsuk meg a Simplenotes néhány erőssége egyikét: a költségeket.

Árazás

A Simplenote alapvető tudnivalókkal járhat a jegyzetek készítésében, de ingyenes és nyílt forráskódú is. Igaz, hogy a legtöbb más felhő noteszgép ingyenes verziót is kínál, de csak egy maroknyi ingyenes. A Simplenote segítségével annyi jegyzetet hozhat létre, amennyit csak akar, anélkül, hogy bármikor aggódnia kellene a tárolás vagy a havi sávszélesség-korlátozások miatt.

Annak ellenére, hogy ingyenes, nem bombázza meg az alkalmazáson belüli hirdetések. Nehéz megmondani, hogy az Automattic hogyan keres el pénzt az eszközből, kivéve, ha a végjáték egyszerűen névfelismerést hoz létre felhőinfrastruktúra-szolgáltatásához, a Simperionhoz, a WordPresshez vagy a különféle WordPress-kiegészítőkhöz..

Csakúgy, mint a Zoho Notebook esetében, egy másik teljesen ingyenes jegyzetelő alkalmazásnál, amelyről a Zoho Notebook áttekintésünkben olvashat, meg kell csolatolni, hogy a bevétel hiánya akadályozhatja-e a Simplenote-t abban, hogy valóban bármilyen értelmes módon javuljon. Ha kitalálnunk kellett volna, akkor igent mondtunk.

Felhasználói tapasztalat

A következőkben az asztali kliens Windows 10 verzióját vizsgáljuk meg, amely a Windows alkalmazás-áruházban elérhető. A Linux és a MacOS ügyfelek mellett letölthető a Windows 8 verziója a Simplenote webhelyről.

Maga az ügyfél is tiszta, ami ideális az ötletbörzehez. A jegyzetek beírása a jobb oldali nagy ablaktáblába történik.

A bal margó alatt megjelenik az összes létrehozott jegyzet listája. Új jegyzetet létrehozhat a lista feletti „+” ikonra kattintással.

Érdekes, hogy rossz módon nincs lehetőség a jegyzetek nevének megadására. Ehelyett a neveket a törzs szöveg alapján állítják elő. Ez megnehezítheti a jegyzetek megtalálását, ha több is megvan, még egy keresősávval és az egyéni címkék hozzáadásának lehetőségével is.

A címkék lehetővé teszik a hasonló jegyzetek gyors rendezését, és hozzáadhatók a jegyzetekhez, ha beírja a használni kívánt címke nevét az ügyfél aljára, ahol az „Címke hozzáadása” felirat szerepel. A fontos megjegyzéseket a tetejére is rögzítheti, ha rákattint az információs ikonra, és engedélyezi a „tű a tetejére” lehetőséget.

Ha másokkal szeretne együttműködni a jegyzeteiben, kattintson a megosztás gombra az ügyfél tetején. Ezután a felbukkanó ablak „Együttműködés” részébe írja be annak a személynek az e-mail címét, akinek hozzáférést kíván adni.

Annak ellenére, hogy hasznosak, nem nagyon törődünk azzal, hogy a Simplenote nem engedi korlátozni az együttműködési engedélyeket csak olvasásra. Más notebook eszközök, köztük az Evernote és a OneNote, sokkal jobb tartalomvezérlési lehetőségeket kínálnak az együttműködésekhez.

Legalább visszatérhet a korábbi megjegyzés verziókhoz, ha véletlen változtatásokat hajtanak végre. Ehhez kattintson a „történelem” gombra és használja a csúszkát, hogy időben visszahozza jegyzetét.

Azt is közzéteheti a jegyzeteit, hogy mindenki láthassa, egy web link létrehozásával. Bárki, aki rendelkezik ezzel a hivatkozással, hozzáférhet a jegyzethez, de nem szerkesztheti.

Az egyszerű dolog, amelyet érdemes megemlíteni (alig) a Simplenote-ről a könnyű használat szempontjából, az, hogy az ügyfelet átválthatja egy „sötét” témára, amelyet egyeseknek a szemében talán könnyebbnek találnak..

Noha a formatervezés szép, a Simplenote általánosságban csak nem egy nagyon rugalmas jegyzetelő alkalmazás. Jó az alapvető jegyzetek lerajzolására, de a hallgatók és a kreatív típusok valószínűleg nagyon frusztrálónak találják a hiányzó sok szolgáltatás miatt.

Biztonság & Magánélet

A Simplenote nem sokkal akadályozza meg a biztonságot. Míg a fájlok átvitel közben titkosítva vannak, egyszerű szöveges formában maradnak, miközben a felhőben tárolódnak. Ez veszélyes gyakorlat lehet, mivel bárki, aki hozzáfér a Simplenote szerverhez, titkosítási kulcs nélkül képes lesz olvasni a jegyzeteit..

Az Automattic igénylési jegyzeteit egyszerű szöveges szerver oldalon tartják, hogy mások online kereshessenek az Ön jegyzetei között. Noha ez hasznos lehet a közzéteendő jegyzetekhez, más jegyzetekhez nem indokolt, hogy ne nyújtsuk a nyugalmi titkosítást. Itt van a vállalat saját szavaival:

„A biztonság szempontjából a Simplenote nagyban működik, mint más népszerű online szolgáltatások, például a Gmail és a Facebook. Személyes adatait szigorú adatvédelmi politika védi. Mivel azonban a jegyzeteket az internetről kell keresni, a tartalomnak titkosítatlanul kell maradnia tárolás közben, hogy a szoftver megtalálhassa a keresési kifejezéseket. Ezért azt javasoljuk, hogy ne használjon Simplenote-et valamely különösen érzékeny anyag tárolására. ”

A cég legalább figyelmezteti Önt az érzékeny információk tárolására, amelyeket mi másodikként teszünk.

Azok számára, akik biztonságosabb jegyzetelési élményt szeretnének, az Evernote és a OneNote egyaránt integrálódnak a SafeRoom nevű harmadik féltől származó eszközhöz, amely lehetővé teszi a magánfejek közötti végpontok közötti titkosítást..

A Simplenote nem nyújt lehetőséget a kétfaktoros hitelesítésre (2FA) – ez egy olyan szolgáltatás, amely ellopott jelszó esetén segít megvédeni az illetéktelen felhő-hozzáférést..

Záró ítélet

Az átlagember számára, aki alkalmas jegyzetelő eszközt keres, a Simplenote nem a válasz. Noha jóváhagyjuk a nyílt forráskódú megközelítést, a kritikus funkciók hiánya és a jó biztonság túl sok ahhoz, hogy legyőzzük az Simplenote-t akár egy kudarcos ajánlásért is..

Noha egyeseknek lehet, hogy a jelölés és a közzétételi funkciók hasznosak marketing és egyéb célokra, vannak jobbak a jelölés-szerkesztők az ilyen jellegű dolgok számára..

Ha szüksége van egy hatékonyabb jegyzetkészletre, és nem akarja fizetni cent, mint valaha, a Zoho Notebook sokkal jobb választás annak ellenére, hogy nincs asztali kliens. A legjobb jegyzetkészítő alkalmazási útmutatónk további lehetőségei szintén megfelelhetnek az Ön igényeinek, ezért ne felejtsük el elolvasni.

Gondolod, hiányzik a kép a Simplenote segítségével? Nyugodtan kiabálhat ránk az alábbi megjegyzésekben. Kérdéseket is felteszünk. Köszönöm, hogy elolvasta!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map