OneNote áttekintés – Frissítve 2020

OneNote áttekintés

Ebben a OneNote beszámolóban a Cloudwards.net a piacon a második legnépszerűbb jegyzetkészítő alkalmazást vizsgálja. Bár a OneNote nem rendelkezik az Evernote legegyszerűbb funkcióival, azt jósoljuk, hogy sokan inkább ezt részesítik előnyben, mint az első számú jegyzetkészítő alkalmazás. Olvassa el teljes áttekintésünket, hogy megtudja, miért.


A nagy névhez tartozó felhőalapú tárolási szolgáltatások többsége, beleértve a Dropboxot, a Google Drive-ot és a Boxot, most már digitális notebook-alkalmazásokat kínál. Azonban a Microsoft mindössze egy ütéssel verte – és 2003-ban is – a OneNote-val.

A szolgálat természetesen nem mindig jelent sokat a technológiában. Ebben az esetben azonban nincs probléma a Microsoft bejegyzésének elhelyezésével a felhőalapú tárolási versenytársai előtt, amikor a legjobb digitális noteszgép bejegyzésein válogatunk..

Ennek oka az, hogy a OneNote egy rugalmas és funkciókkal teli gondolatgyűjtő eszköz, amely nagyon egyértelműen rápattan az elismert Evernote sarkára. Néhány szempontból még jobb is, mint olyan felvételek, mint a videofelvétel, a kézírás és a szöveg átalakítása, valamint az a képesség, hogy a jegyzeteket bármilyen véletlenszerű módon elrendezze, akárcsak az igazi.

Ennek oka az, hogy a OneNote egy rugalmas és szolgáltatáscsomaggal ellátott, bár összegyűjtő eszköz, amely nagyon egyértelműen rápattan az elismert Evernote sarkára. Néhány szempontból még jobb is, mint olyan felvételek, mint a videofelvétel, a kézírás és a szöveg átalakítása, valamint az a képesség, hogy a jegyzeteket bármilyen véletlenszerű módon elrendezze, akárcsak az igazi.

Alternatívák a OneNote számára

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Digitális jegyzetfüzetként a OneNote képes a jegyzetek felhőbe mentésére és szinkronizálására készülékein. A OneNote a OneDrive eszközt használja a felhő tárolásához, megosztva a helyet más Microsoft Office termékekkel, például a Word és az Excel, valamint a felhőben tárolt egyéb fájlokkal..

A platformtámogatás magában foglalja a Windows és a MacOS az asztali számítógépek számára, valamint az Android, iOS és a Windows Phone mobil eszközökhöz. Böngésző-hozzáférés is rendelkezésre áll, abban az esetben, ha megjegyzéseit olyan számítógépről kell elérnie, amely nem a saját.

A fájlokat nem kell a OneDrive-ban tárolni, hanem helyben tárolhatja azokat. Ennek elmulasztása azonban csökkentené a képességét az eszközök közötti tartalom szinkronizálására, mivel a szinkronizálás közvetítőként a felhőn alapul.

A OneNote legtöbbet hozhatja ki a lehető legtöbb különálló noteszgép létrehozásával (jó, amíg el nem fogy a felhő tárolóterülete), és minden egyes notebookot színkódolt részekre és oldalakra oszthat, amelyek alapvetően jegyzetek. Eközben az Evernote 250 notebookra korlátozza Önt.

A OneNote látszólag korlátlan rugalmasságot nyújt magának az oldalaknak a létrehozásában, lehetővé téve, hogy szöveget, képeket és táblázatokat az oldal bárhol elhelyezhessen. Ez ideálissá teszi az előadás vagy találkozó jegyzeteinek, a táblázatok, a diagramok és minden másolatának pontos másolását, és ez az eszköz egyik kedvenc dolga..

OneNote hang és videó

A hang és a videó a jegyzetekhez is hozzáadható, a beépített felvételi funkció használatával. Online forrásokból származó videókat hozzáadhat egy forrás URL megadásával is, például a YouTube-ról.

Van még egy nagyon hasznos webvágó is, amelyet böngésző-kiegészítőként hozzáadhat a Chrome, az Explorer, a Firefox és a Safari böngészőhöz. Ez a kiegészítő lehetővé teszi, hogy weboldalakat közvetlenül a OneNote-ba mentsen, hasznos a kutatás összeállításához egy helyen. A OneNote ügyfélen belül hozzászólásokat és kihívásokat adhat hozzá a kivágásokhoz, hogy emlékezzen rá, miért mentte őket később.

A OneNote-nak egy maroknyi rajzeszköz is van, amely lehetővé teszi többek között körkörös szöveg készítését, valamint a szövegszerkesztőben található szöveges formázó eszközök többségét. Ha táblagépet vagy laptopot használ érintőképernyővel, rajzokkal rajzolhat diagramokat és doodle-kat, vagy kézzel írott jegyzeteket készíthet..

A OneDrive konvertálja a szabadkézi jegyzeteket (általában „tintának”) számítógépes betűkészletre, hogy később megtisztítsa azokat. Ez egy hasznos szolgáltatás is, ha fotót készít a jegyzetekről a táblára. Ez is valami, amit az Evernote nem tesz.

Automatizálhatja a jegyzetgyűjtést az OneDrive alkalmazásban az IFTTT vagy a Zapier használatával. Ez lehetővé teszi, hogy automatikusan elküldje a kulcsfontosságú e-maileket, a mellékleteket, a kedves tweeteket vagy a feltöltött Instagram-fényképeket a OneNote-ba. Az IFTTT és a Zapier egyaránt integrálhatja a OneNote szolgáltatást olyan feladatkezelőkkel, mint a Trello és a Todoist, amelyek hasznosak ahhoz, hogy a munka életét valamilyen rendben láthassák..

Később megoszthatja jegyzeteit másokkal közvetlenül az alkalmazásból, mindaddig, amíg a notebookjait a OneDrive tárolja, nem pedig helyben. E-mail cím alapján megadhat hozzáférést bizonyos embereknek, vagy létrehozhat linkeket jegyzeteire, amelyeket bárki felhasználhat.

Összefoglalva: a OneNote nagyjából tartalmaz minden olyan funkciót, amelyet szeretnénk. Még a Cortana-val és a Siri-vel is integrálódik, lehetővé téve, hogy elmondja gondolatait, és átírja őket szövegbe. A világ stenográfusai, vegye figyelembe.

Árazás

Noha maga a OneNote alkalmazás ingyenes, a OneNote a Microsoft OneDrive szolgáltatást használja a jegyzetek online tárolására. Lehet, hogy ez nem jelent problémát, mivel regisztrálhat 5 GB ingyenes felhőalapú tárolásra. Ez nem pontosan a legszélesebb körű ingyenes felhőalapú tárolás, de elég néhány notebook számára is.

Ha további gigabájtra van szüksége, meg kell fontolnia az 1 TB-os OneDrive-fiókra való frissítést. Ezzel hozzáférést is biztosít a Word, az Excel és a PowerPoint asztali változataihoz.

Havonta 6,99 dollárnál az 1 TB tárhely nem jó üzlet. Az Office 365-tel együtt valójában a felhőalapú tárolás legjobb ajánlatainak közé tartozik. Ha azonban nem csak a OneNote számára szeretné használni a OneDrive-t, akkor az érték teljesen csökken, és valószínűleg jobban járhat az Evernote-val havonta 3,99 USD-ért..

Felhasználói tapasztalat

Mielőtt elkezdenénk, rámutatnunk, hogy a OneNote alkalmazás, amelyet alább vizsgálunk, az asztali alkalmazás, amely ingyenesen elérhető a Microsoft áruházában a Windows 10 számára. Van egy másik alkalmazás, OneNote 2016, a Microsoft webhelyén letölthető, de ez nem sokkal hosszabb ideig támogatják, azaz nem fogják használni a legújabb funkciókat.

Ezzel a közszolgálati bejelentéssel, útba véve a jó dolgokat.

A OneNote mögött lévõ fejlesztõk jó munkát végeztek egy olyan eszköz létrehozásával, amely nem vonja le a gondolatot. A munkaterület tiszta, és az eszközsáv-szalagok használata a tetején nagyrészt mindent megtesz, amely csupán egy-két kattintáshoz szükséges..

A teljes jegyzetbe merítéshez bármilyen jegyzet jobb felső sarkában lévő átlós nyílra kattintva elvonhatja a figyelmét. Ezzel maximalizálja a jegyzetet a OneNote alkalmazáson belül, például:

Különböző notebookok eléréséhez a OneNote alkalmazásban kattintson az ügyfél bal felső sarkában található nyílra, hogy kicsinyítse őket a bal margóból. Az alsó rész közelében van egy „notebook hozzáadása” lehetőség is, amely újat hozhat létre.

Nagyon tetszik az alkalmazás felépítése, és az a tény, hogy mindent összecsukhat, hogy munkájára összpontosítson. Kicsit olyan, mint az Evernote, de talán egy kicsit kevésbé figyelmeztető. A Jegyzetek tényleges létrehozásában azonban a OneNote valódi lábnyival rendelkezik az Evernote-on.

A OneNote az alapvető szövegszerkesztő számos funkcióját biztosítja, mint például a Microsoft Word. Ez magában foglalja a formázási eszköztárat, amelyhez hozzáférhet a szalag „Kezdőlap” fülére kattintással.

A szövegbeállítások között szerepelnek a szokásos gyanúsítottak, például a különféle betűtípusok és betűméret, a szöveg félkövér vagy dőlt betűkészletének lehetősége, a felsorolás és a számlista, stb..

Címkéket is megcímkézhet a OneNote alkalmazásban, amely később rendezi őket. A OneNote Microsoft Store verziója azonban nem engedélyezi az egyéni címkék létrehozását: előre definiált lehetőségeket hagy, például „kritikus” és „névjegyeket”, amelyek végül nem annyira hasznosak.

Furcsa módon az alkalmazás OneNote 2016 verziója lehetővé teszi egyéni címkék létrehozását. Abban az esetben, ha a OneNote verzióját elhagyják, remélhetőleg a fejlesztői csapat felveszi ugyanazt a funkciót a OneNote-hoz.

Az egyik hűvösebb szolgáltatás, amelyet nem fogsz természetesen támogatni az Evernote segítségével, az a képesség, hogy a kézzel írott szavakat (tintát) számítógépes szöveggé alakítsák. A szalag rajzolatán körözze meg a szót a lasso eszköz használatával, majd kattintson a „konvertálás” gombra, és válassza a „tinta szöveggé” lehetőséget.

A képek, a beolvasott oldalak és a .pdf fájlok szövege átalakítható szerkeszthető szöveggé is, a OneNote optikai karakterfelismerő képességeinek köszönhetően, így nem kell manuálisan betöltenie, vagy külső eszközt kell használnia..

Szeretjük azt a tényt, hogy a OneNote segítségével bármilyen módon megszervezheti jegyzeteit, hatékonyan utánozva egy valódi notebookot. Ez magában foglalja a szöveg elhelyezését az oldalon bárhol, rajzokat, logókat vagy bármi mást, amit szeretne.

Az „beszúrás” fül segítségével fájlokat csatolhat a jegyzetekhez, valamint hivatkozásokat, időbélyegzőket, szimbólumokat, táblázatokat, képernyőképeket és képeket illeszthet be. Van még egy gomb, amellyel különféle online forrásokból, például a YouTube-ból származó videókat lehet hozzáadni, valamint a beépített hang- és videofelvevő opciókat, amelyek jó zárványok a rossz feljegyzők számára.  

Összességében úgy gondoljuk, hogy a OneNote meglehetősen egyszerűvé teszi az életet. Van még egy áttekintő lap egy nyelvi fordítóval, amely segít a hallgatóknak csalni a spanyol házi feladatukat.

Ugyanakkor a felhasználói élmény olyan, amit a Microsoft manapság rendesen megszerez a negyven plusz éves tapasztalatnak köszönhetően. A vállalat legnagyobb problémája, mint mindig, a biztonság.

Biztonság & Magánélet

Függetlenül attól, hogy jegyzeteket készít egy új találmányra, vagy személyes naplót vezet, gondolatainak magabiztos tárolása a felhőben azt igényli, hogy azok biztonságban vannak a kíváncsiskodó szemtől. Nem csak a kiszolgálók megsértése elleni biztonságról beszélünk, hanem a marketing részleghez vagy kormányhivatalhoz tartozó adattárházban történő védelemről is..

A OneDrive biztonságával kapcsolatos néhány aggályt részletesebben ismertetjük a szolgáltatás áttekintése során. Ezen aggodalmak között szerepel az a tény, hogy a OneDrive kezeli a titkosítási kulcsokat, anélkül hogy lehetővé tenné a privát titkosítást, mint például a pCloud (olvassa el a pCloud áttekintésünket).

A nagyobb probléma az, hogy a OneDrive adatait nem titkosítják nyugalmi helyzetben a fogyasztói fiókok számára. Ez azt jelenti, hogy egyszerű szövegben marad, miközben a Microsoft szerverein ül, ami a Snowden utáni korszakban elég ritka. A probléma az, hogy bárki, aki hozzáférést kap a felhőkiszolgálóhoz, titkosítási kulcs nélkül képes visszafejteni őket, ami megkönnyíti a súlyos testi sértést..  

Az üzleti felhasználók nem osztják ezt a problémát, amint azt a OneDrive for Business áttekintésben említjük, mivel számukra az adatok titkosított szerveroldalúak. Mindenki számára javasoljuk, hogy legalább titkosítsa a OneDrive-ben tárolt fájlokat magaddal, egy olyan nulla tudás szolgáltatást használva, mint amilyet a Boxcryptor áttekintésünkben tárgyalunk..

Egy másik jó lehetőség a OneNote számára kifejlesztett harmadik féltől származó titkosítási eszköz, a SafeRoom. Az Evernote számára is elérhető.

A Microsoftnak lehetősége van kétfaktoros hitelesítésre (2FA), amelyet javasolunk. Ezzel megakadályozhatja, hogy bárki, aki hozzáfér a jelszavához, belépjen a OneDrive-fiókjába, és megsemmisítse a notebookjait. A 2FA ezt úgy érinti el, ha egy ismeretlen eszközről történő bejelentkezéskor további hitelesítő adatokat igényel, általában egy szöveges formában elküldött kódot..

Az ítélet

A Microsoftnak sok ideje volt finomítani a OneNote finomítását, és az a legtöbb, amit a headstart mutat. Digitális notebookként szinte minden termelékenységi funkcióval rendelkezik, amit szeretnénk. Nem csak a Dropbox és a Google versenytársai által gyártott hasonló termékeket borítja ki, amikor a szolgáltatáskészletre kerül, hanem néhány trükkövel is rendelkezik, amelyeket az Evernote nem.

Az a képesség, hogy a tintát szöveggé konvertálják, hang- és videofelvételeket adhat hozzá, nyilakat és pálcikaembereket rajzolhat, és a jegyzeteket általában bármilyen módon elrendezheti, ez a kreatív elme vonzó eszköze. Nem, nem azt mondjuk, hogy készen állunk még az Evernote pótlására. Ha azonban a OneNote még néhány egyedi lépést megtetne, például lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy titkosítsák a notebookokat és a jegyzeteket, akkor valószínűleg megingathatunk minket..

Vigyázz a hangjelzésre? Ossza meg OneNote gondolatait az alábbi megjegyzésekben, hogy tudassa velünk, hol áll az ügyben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map