Evernote áttekintés – Frissítve 2020

Evernote Review

Az összes jegyzetkészítő alkalmazás nagyapjaként az Evernote valószínűleg a legnépszerűbb a maga nemében. Csatlakozzon a Cloudwards.net-hez, miközben áttekintjük annak funkcióit, előnyeit és hátrányait ebben az Evernote áttekintésben, és segít eldönteni, hogy ez a legjobb választás az Ön számára.


A felhőbeli jegyzetkészítő eszközökkel kapcsolatban egyik név sem rezonál inkább az írástudókkal, tudósokkal és más … szavakkal foglalkozó emberekkel … inkább, mint az Evernote, és ez nem csupán a hűvös elefánt logó. Ha még nem szerepel a 200 millió felhasználó között, akik 2007 óta ugráltak a sávvagonon, ez az Evernote beszámoló segít eldönteni, hogy szeretne-e ugratást tenni..

Noha felhőalapú és képes fájlok csatolására, az Evernote nem helyettesíti a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásokat. A rengeteg beépített funkcióval, amelyek célja a jegyzetek kidobása, a webhelyek kivágása és a gondolatok szervezése, nem okoz gondot annak megerősítésében, hogy az Evernote a digitális notebook osztály tetején áll..

Valójában néhányunk számára az Evernote egy megszállottság, még akkor is, ha előfizetési lehetőségei nem annyira költségbarát, mint régen. Ragaszkodjon hozzánk, miközben elfojtja az Evernote szabályainak okait, rávilágít néhány olyan területre, ahol a szolgáltatás kevés.

Alternatívák az Evernote számára

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Az Evernote egy felhőalapú eszköz, amely lehetővé teszi jegyzetek készítését a számítógépen vagy az okostelefonon, és számos előnnyel jár a hagyományos toll-és papír módszerrel vagy szövegszerkesztővel szemben..

Először is, mivel a jegyzetek felhőn csapódnak le, nem kell aggódnia a kiömlött kávé, a merevlemez-meghibásodások és más balesetek miatt, amelyek törlik a rögzített gondolatokat. Sajnos van egy felső határ, hogy mennyi adatot tölthessen be az Evernote felhőbe havonta, amelyet az alábbiakban felsorolunk az “árazás” alatt. Ez azonban csak a legtermékenyebb jegyírókra lesz hatással.

A felhőalapú jegyzetek további előnye, hogy szinkronizálhatók eszközök között: írja be a jegyzetét a laptopjára, és okostelefonján szinte valós időben érheti el. Az Evernote kliensek elérhetőek Windows, Mac, Android és iOS rendszerekhez. A jegyzetek offline módban érhetők el, bár okostelefonok esetén fizetős előfizetésre van szükség.

Ha a számítógépéhez nem a saját számítógépén kell hozzáférnie a jegyzeteidhez, és biztonsági (és a fájdalomra szorongás) okokból nem akarja telepíteni az Evernote klienst, akkor az Evernote használatával megismerheti a jegyzeteit. online eszköz, bár nem rendelkezik az asztali kliens összes szolgáltatásával.

Az a képesség, hogy jegyzeteket készíthessenek és felhőben tárolhassák, nem ez az, ami az Evernote-t kedvencévé teszi a rekord-mindent a közönség körében. A hozzáadott szolgáltatások teszik ezt meg, különösen a szervezeti jellemzőket.

A jegyzetek notebookokba történő csoportosításának lehetőségein túl ezek a szervezeti funkciók tartalmazzák a jegyzetek címkézését a rendezéshez, a jegyzetek térhálósítását, a mellékletek mentését a jegyzetekhez és az ellenőrző listák és táblázatok beillesztését.

A jegyzetek szövege természetesen kereshető, de a képek képeinek szövege az optikai karakterfelismerésnek (OCR) is köszönhető. Ez magában foglalja a kézzel írott jegyzetek beolvasását és a táblák fényképezőgéppel történő bepattanását. Az Evernote Premium előfizetők szöveget is kereshetnek a Microsoft Office dokumentumokban és .pdfs fájlban, valamint a annotate .pdfs fájlokban..

A kutatás összegyűjtésére az Evernote rendelkezik egy praktikus internetes ollóval a Chrome, a Safari, a Firefox, az Internet Explorer és az Opera számára. A jegyzetek levágása előtt kiemelheti a szöveget, és vizuális feliratokat adhat hozzá, hogy emlékezzen rá, miért vágta le később az oldalt.

A Plus és a Premium előfizetők napi 200 e-mailt is menthetnek az Evernote-fiókodba, ha egy speciális Evernote e-mail címre továbbítják őket, bár ez csak a fizető felhasználók számára érhető el..

Az asztali kliensen belül speciális „tintajegyzeteket” hozhat létre, amelyek kézírásos jegyzetek.

Bár az Evernote hasznos a táblagépek számára, nem rendelkezik beépített funkcióval, amely a kézírás szöveggé konvertálását szolgálja, mint ahogyan a OneNote teszi. Ha erre szükség van, akkor az egyik módja egy olyan intelligens eszköz használata, mint a Livescribe, amely képes szöveggé konvertálni és automatikus Evernote továbbítással rendelkezik..

Azok számára, akik jobban szeretik a hangjegyzeteket, az Evernote rendelkezik audiofelvételi funkcióval, amely elérhető mind asztali, mind mobil eszközökhöz.

A videofelvételek nem támogatottak, még akkor is, ha a webkamerával képeket készíthet, és közvetlenül az Evernote kliensből ágyazhatja be őket. Videókat más eszközökkel is felvehet, és csatolmányként hozzáadhatja azokat az Evernote-hoz.

Ha időtakarékossá kívánja automatizálni bizonyos jegyzetgyűjtési feladatokat, az Evernote együttműködik mind az IFTTT-vel, mind a Zapier-rel. Ezek az eszközök összekapcsolják a különböző alkalmazásokat az ok-okozati magatartással, és lehetővé teszik a telefonhoz hozzáadott új névjegyek automatikus mentését egy notebookba, vagy összeállíthatják a Facebook-státuszaikat, vagy elmenthetik bizonyos személyek e-maileit..

(Azok számára, akik jobban tudják kezelni az IFTTT használatát, egyébként kéznél van egy útmutató a biztonsági mentési receptekről, amelyek segíthetnek.)

Ezek az Evernote szolgáltatás legfontosabb elemei, bár mi elsőként beismerhetjük, hogy néhány jó átugrását átugorjuk. Sajnos ez elkerülhetetlen: elegendő egy vagy két notebook kitöltéséhez.

Az alábbiakban a felhasználói élmény megvitatásakor áttekintjük az asztali klienst és az általános jegyzetkészítési folyamatot. Először beszéljünk arról, hogy mennyit fog fizetni az Evernote.

Árazás

Az Evernote három különféle lehetőséggel rendelkezik. Ide tartozik az Evernote Basic, amely ingyenes, és magában foglalja az Evernote Plus és az Evernote Premium legtöbb szolgáltatását.

Az Evernote Basic korlátozása az, hogy csak két eszközt szinkronizálhat, havonta legfeljebb 60 MB feltöltést lehet elérni, és a jegyzetek nem haladhatják meg a 25 MB-ot..

Az Evernote Plus lehetővé teszi a korlátlan eszközök szinkronizálását, miközben a havi feltöltési korlátot 1 GB-ra, a jegyzet méretét pedig 200 MB-ra növeli. A Plus lehetővé teszi e-mailek küldését az Evernote fiókjába, és hozzáférést biztosít az e-mail támogatáshoz.

Evernote Basic: Evernote Plus: Evernote Premium:
Havi költség:Ingyenes$ 3.99$ 7.99
Éves költség:Ingyenes$ 34.99$ 69.99
Teljes tárhely:KorlátlanKorlátlanKorlátlan
Havi feltöltési korlát:60MB1GB10GB
Szinkronizált eszközök:2KorlátlanKorlátlan
Max. Megjegyzés méret:25MB200MB200MB

Az Evernote Premium programmal havonta akár 10 GB-os feltöltéseket tud elérni, aminek elegendőnek kell lennie még a legkényelmesebb feljegyzéskészítő számára is (pl. A tanár háziállata). Az élő chat és az ügyfélszolgálat is fel van oldva, valamint néhány speciális szolgáltatás, például az Office-keresés, .pdf-megjegyzés és névjegykártya-szkennelés..

Míg az Evernote 2016-ban jelentősen megnövekedett a Plusz és a Premium költségeivel, a rajongók légiói által okozott nagy csalódás miatt, az érték továbbra is jó mindazonáltal, amit kapsz.

Felhasználói tapasztalat

Míg hihetetlenül sokféle funkcióval rendelkezik, amelyek egy általában barátságos ügyféllel vannak felszerelve, az Evernote kezdetben kissé lenyűgözőnek tűnik. Ez természetesen nem annyira tiszta megjelenés, mint a többi elérhető felhő feljegyzéskészítő eszköz, köztük a Google Keep.

Az alapértelmezett asztali nézet a notebookjait a bal oldali szélső szélén mutatja, majd közvetlenül a jobb oldali jegyzetek oszlopát és a jobb oldalon lévő tényleges jegyzet ablakot követi. Átméretezheti a navigációs oszlopok és a jegyzetpanel méretét, de ez továbbra is minden akadályt jelent.

Ha meg akarja takarítani a dolgokat, akkor kikapcsolhatja a bal oldali panelt (F10) és a jegyzetek listáját (F11), amely nagyrészt ugyanazt a hatást érinti..


 

Vagy egyszerűen kattintson a jobb gombbal bármelyik jegyzetre, és válassza az „Megjegyzés megnyitása” elemet, hogy külön ablakban megnyissa.

A jegyzetek készítésének megkezdése előtt létre kell hoznia egy notebookot, amelyben megtarthatja őket. Ez egyszerűen megtehető, ha rákattint a navigációs oszlop tetején található „notebook” melletti „+” ikonra..

Válasszon egy notebook nevet, kattintson az “oké” gombra, és a notebook készen áll a rabláshoz.

Jegyzet létrehozásához kattintson az Evernote jobb felső sarkában található kék „új jegyzet” gombra. Ezzel egy külön ablakot nyit meg, ahol elkezdheti gépelni a jegyzetet. A jegyzetből nevet adhat neki, és kiválaszthatja, hogy melyik notebookot tartja benne.

A megjegyzések tetején található formázó eszköztárak, csakúgy, mint a szövegszerkesztő, így a folyamat egy része azonnal megismerhető. Megváltoztathatja a betűtípust és a betűméretet, félkövér, dőlt, aláhúzással és kiemelve a szöveget, hozzáadhat felsorolási listákat, ellenőrző listákat és táblázatokat..

Mint már említettem, a jegyzeteknek hangfelvétel funkciója is van, amelyet egy gombnyomással aktiválhat. Egy másik gomb bekapcsolja a fényképezőgépet, lehetővé téve, hogy bepattan és hozzáadjon egy fényképet, bár nem rögzít videofelvételeket.

Más fájltípusokhoz fájljait gyorsan csatolhatja a fájlrendszerből. Az Evernote integrálódik a Google Drive-hoz is, lehetővé téve, hogy fájlokat csatoljon a felhőtárolóból.

Bár eleinte úgy tűnhet, hogy a jegyzetekkel töltött notebookokon keresztül való válogatás valódi gond lehet, az Evernote számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek segítenek navigálni az őrületben. Ez magában foglalja a feljegyzések „címkézésének” képességét, hogy később gyorsan rendezzék a kapcsolódó gondolatokat egy speciális „címkék” fül segítségével.

A jegyzetekben szereplő szöveg szintén kereshető, így a rögzített gondolatok megtalálása nagyon egyszerű.

Azt is szeretjük, hogy a jegyzetek listájának oszlopát válthat a részlet, a csempe és a miniatűr nézetek között. Növelje az oszlop méretét, és elég gyorsan megnézheti a jegyzeteket, hogy megtalálja a kívántt.

A másokkal való együttműködés megkönnyítése érdekében megoszthatja mind a notebookokat, mind a jegyzeteket, ha jobb egérgombbal kattint az objektumra, és kiválasztja a „notebook megosztása” (vagy „megjegyzés megosztása”) lehetőséget. Ezután adja meg annak a személynek az e-mail címét, akivel meg akarja osztani, és állítsa be számukra az engedélyeket (megtekintés, szerkesztés és meghívás).

Van egy csevegési funkció is, így élőben beszélgethet másokkal anélkül, hogy el kellene hagynia az Evernote alkalmazást, bár ez nem Slack (amelyet az Evernote integrál).

Megjegyzés linkeket megoszthat másokkal is, lehetővé téve számukra böngészőn keresztüli hozzáférést a jegyzethez (ugyanazok a hivatkozások beilleszthetők más jegyzetekbe kereszthivatkozás céljából.)

Míg az Evernote felhasználói élménye meglehetősen zökkenőmentes, miután hozzászokik az eszközhöz, ha bajba kerül, az asztali kliens „Súgó” menüjével elérhető a kereshető online tudásbázis..

Közvetlen támogatás is rendelkezésre áll, de csak fizető ügyfelek számára. Az Evernote Plus előfizetők hozzáférhetnek az e-mail támogatáshoz, míg az Evernote Premium előfizetők élő csevegést is folytatnak.

Biztonság & Magánélet

Az Evernote nem fenntart saját adatközpontokat, hanem infrastruktúrájához a Google Cloud szolgáltatást használja. A Google Cloud erőteljes adatközponti biztonságot nyújt, amely részben annak tulajdonítható, hogy ugyanazon adatközpontokban található, mint a Google saját információs adatbázisai..

A Google Cloud-ban tárolt adatokat nyugalomban titkosítja 256-bites AES használatával. A titkosítási kulcsokat azonban a Google kezeli, nem az Evernote. Az Evernote lehetősége van privát titkosításra is, de az korlátozza a meghatározott kiemelt szöveg rejtjelezését. Megtévesztő módon nem titkosíthatja a teljes jegyzetfüzetet vagy akár a jegyzeteket sem.

Van néhány általános biztonsági aggályunk a Google-lal is, amelyeket a Google Drive áttekintésünkben részletezünk, ideértve az adatok felhasználását a marketing céljára. Nem valószínű azonban, hogy a Google hozzáférne e célokra az Ön Evernote fájljaival (reméljük).

Az átvitt fájlokat az Evernote titkosítja a szállítási réteg biztonságának (TLS) használatával. Ennek meg kell védenie Önt a középső támadásoktól és a WiFi lehallgatás más formáitól, de ha nyilvános hálózaton tartózkodik, akkor valószínűleg VPN-t szeretne használni az inkognitómód megőrzéséhez. A legjobb VPN útmutatóban szereplő bármelyik válogatásnak jól működnie kell az Evernote-val.

A titkosítás nem vége a végpontig. Miután megérkezett az adatközpontba, a fájlokat egyszerű indexű szöveggé alakítják vissza indexelés céljából, amelyet később a visszakeresés felgyorsítására használnak, majd titkosítva.

Ennek ellenére az Evernote működik egy praktikus, a SafeRoom nevű külső kiegészítővel. A SafeRoom, amely OneDrive-vel is használható, titkosítja a jegyzeteit egy privát kulccsal, amelyet csak Ön ismer, és további biztonsági réteget ad hozzá. 

Mint minden felhőalapú tárolás esetén, figyelni kell az adathalász támadásokra is. Ha jelszavát ellopták, az Evernote-fiókjához bármilyen böngészőből hozzáférhet. Van azonban jó hír: az Evernote támogatja a két tényezős hitelesítést.

Kapcsolja be ezt a funkciót, és ha ismeretlen számítógépről jelentkezik be fiókjába, be kell írnia egy biztonsági kódot az Evernote eléréséhez. Ezt a kódot a Google Authenticator segítségével, vagy ha előfizető, szöveges üzenettel kaphatja meg. Javasoljuk, hogy használja, nehogy a személyes folyóirat mindenki számára elérhető legyen.

Záró ítélet

Összességében az Evernote nem olyan jó együttműködési eszköz, mint egy olyan EFSS-megoldás, mint például az Egnyte Connect (olvassa el az Egnyte Connect áttekintésünket) vagy akár a Dropbox, a Google Drive vagy a OneDrive. Sokkal inkább az Evernote-t részesítjük előnyben olyan személyes projektek esetében, mint a tudományos kutatás, a folyóiratok és a harangos manifesztumok. Ebből a célból azonban nem gondolhatunk jobb eszközre.

Az a képesség, hogy gondolatait notebookokba rendezze, megcímkézze, mellékleteket és hangjegyzeteket adjon hozzá, és mindezt bármilyen eszközről elérhetővé tegye, ez a tökéletes eszköz a véletlenszerű ötletek összegyűjtéséhez és kereshető könyvtárgá történő átalakításához..

Noha nem nagyon törődünk a két eszközre vonatkozó korlátozással és a havi 60 MB-os feltöltési korlátgal az ingyenes fiókban, az Evernote Plus megoldja ezt a problémát, és nem térít meg többet, mint havonta egy csésze kávé költsége. Korlátlan tárhelygel az Evernote a legjobb felhő-noteszgépnek tekinthető, amelyet felülvizsgáltunk, legyőzve a OneDrive-t, a Google Keep-et és a többi mezőt.

Evernote szuper rajongója vagy, és szerintetek hibát ejtettünk? Hagyj nekünk egy megjegyzést az alábbi megjegyzésekben, és köszönjük, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map