A Zoho Notebook áttekintése – frissítve 2020-ban

Zoho Notebook áttekintés

Egy egyszerűen használható jegyzetelő alkalmazás, a Zoho Notebook nem valószínűleg az Evernote gyilkos, akinek nyilvánvalóan szeretne lenni, de mégis rengeteg lehetőséget kínál a felhasználók számára. Ráadásul odakint ez nagyjából a legjobban néz ki. További információkért olvassa el a Zoho Notebook teljes áttekintését.


Mint sok előtte lévő marketing osztály, a Zoho Notebook mögött álló csapat a felhő notebookját Evernote gyilkosnak tekinti. Természetesen ennek értelme van, mivel az interwebz minden sarkában népszerű vélemény van, ideértve a Cloudwards.net itt található kis szögünket is, hogy az Evernote a legjobb jegyzetelő alkalmazás.

A Zoho Notebook esetében azonban valójában felmerülhet az igazság a követelésen, a személyes digitális notebook igényeitől függően. Noha Zoho neve nem rendelkezik szinte annak a lenyűgöző funkcióinak az önéletrajzával, amelyet az Evernote (vagy ebben a tekintetben a OneNote) rendelkezik, még mindig nagyon sok szeretni kell, kezdve az árcédulával..

A Zoho Notebook teljesen ingyenes, lehetővé téve korlátlan jegyzetek és notebookok létrehozását a felhőben anélkül, hogy egy fillért kellett költenie. Ezen felül, bár nem kínál asztali alkalmazást, a Zoho Notebook webes felülete műalkotás, egészen a kézzel rajzolt borítóig, amelyek a notebookok felkarolásához rendelkezésre állnak.

A közelgő Zoho Notebook áttekintés során alaposabban áttekintjük az alkalmazást, hogy megnézze, merre emelkedik és hol esik, hogy segítsen eldönteni, hogy ez a legjobb digitális jegyzetfüzet-e a gondolatokhoz, találkozói jegyzetekhez és manifesztumokhoz..

Alternatívák a Zoho Notebook-hoz

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Zoho Notebook egy web alapú jegyzetkészítő eszköz. Nincs olyan asztali kliens, mint amit a OneNote, az Evernote és a Box Notes segítségével talál (olvassa el a Box Notes áttekintést). Vannak okostelefon-alkalmazások mind az Android, mind az iOS számára, ha feljegyzéseket szeretne készíteni, miközben megragadnak a metróra, vagy visszarúgnak egy kávézóban..

Azokat a jegyzeteket, amelyeket Zoho „kártyának” hív, jegyzetfüzetekbe lehet rendezni. Ezeknek a notebookoknak külön borítókat lehet adni a gyorsabb azonosításhoz, és kényelmes csempe formátumban jelennek meg.

A kártyáknak nem kell szöveges alapúnak lenniük. A Zoho Notebook hat különböző típust tartalmaz, amelyek közül választhat, sőt:

 • Szöveges kártya: írja ki a szöveges megjegyzéseket
 • Ellenőrzőlista: hozzon létre teendőket, recepteket stb
 • Hangkártya: hangjegyzetek, előadások stb. Rögzítése.
 • Fotókártya: képek hozzáadása, beolvasás stb.
 • Vázlatkártya: kézzel írott jegyzetek vagy kézzel rajzolt diagramok írása
 • Fájlkártya: csatoljon PDF-eket, dokumentumokat, táblázatokat stb.

A szövegkártyákon ellenőrző listákat és képeket is felvehet, ha valami dinamikusabbat szeretne létrehozni. A vázlat- és audiokártyákat csak sajnos az Android és iOS alkalmazásokkal lehet létrehozni, és nem a böngésző felületén.

A vázlatkártyán összeállított, kézzel írott jegyzetek (amelyeket néha „tintának” hívnak) szintén nem konvertálhatók automatikusan szöveggé olyan szöveggé, ahogyan a OneNote használatával megteheti (olvassa el a OneNote áttekintésünket). Ezenkívül, miközben okostelefonjával szkennelhet dokumentumokat, a Zoho Notebook nem csomagol semmilyen optikai karakterfelismerő (OCR) algoritmust a .pdf-fájlokból vagy a képekből történő szövegkivonáshoz..

A webes kutatások összeállításához a Zoho rendelkezik egy tisztességes webvágóval, amelyet weboldalak, kiválasztott szöveg vagy képernyőképek rögzítéséhez és a notebookhoz való hozzáadásához használhat..

A helymeghatározási információkat elküldik a Zoho-nak, hogy emlékezzen arra, hol készítette a jegyzeteit. Ha a magánélet miatt aggódik, nem kell engedélyt adnia a tartózkodási helyének ellenőrzésére. Ha nyilvános WiFi hálózaton tartózkodik, és az internethasználatot olyan VPN-sel védi, mint amilyennek lennie kellene, a hely egyébként nem lesz pontos (lásd a legjobb VPN-útmutatónkat).

A notebookokban történő rendezésen kívül a releváns jegyzeteket halmozhatja. A Zoho Notebook azonban nem engedi megcímkézni a kártyákat (pl. Könyvötletek, kedvenc receptek, látogatható helyek). Nem ágyazhatja be a beágyazott hivatkozásokkal készített jegyzeteket, ami ütköző. Ezek a hiányosságok miatt rossz választás a komplex kutatási projektek számára.

Noha másoknak e-maileket küldhet, a Zoho Notebook egyébként nem sokkal akadályozza meg a funkciók megosztását. Például az Evernote segítségével létrehozhat együttműködő notebookokat, amelyek segítségével kutatásokat gyűjthet másokkal (olvassa el az Evernote áttekintésünket).

Ezenkívül nincs IFTTT vagy Zapier recept a jegyzetek automatikus létrehozásához e-mailekből, közösségi médiabejegyzésekből és hasonlókból..

Összességében a Zoho Notebook csak nem rendelkezik egy fejlettebb notebook képességeivel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nincs rése. Ahogy a következő két szakaszban tárgyaljuk, a Zoho Notebook ára és felhasználói élménye egyaránt érdekes eszközzé teszi azokat, akik egyszerűbb online naplóeszközöket keresnek (például hangulatos tinédzserek)..

Árazás

A Google Keephez hasonlóan (olvassa el a Google Keep véleményét), a Zoho Notebook teljesen ingyenes. Korlátozás nélkül hozhat létre annyi jegyzetet és jegyzetfüzetet, amennyit csak akar. Ez megkülönbözteti mind a OneNote-t, mind az Evernote-t, bár ezeknek a notebookoknak korlátozott ingyenes verziói vannak.

Amellett, hogy ingyenes, a Zoho Notebook nem bombázza meg hirdetéseivel. Alapvetően az alkalmazásnak csak a Zoho név terjesztésén keresztül származik bevételi értéke a vállalat számára. A Zoho-nak természetesen sok más termékkel is rendelkezik bankjai, beleértve CRM eszközöket és egy könyvelési programot, amely ott van a legjobb könyvelő szoftverrel (olvassa el a Zoho Books áttekintését).

Noha az ingyenes mindig jó, az érték a szolgáltatásokra is támaszkodik, különösen akkor, ha ezek a funkciók időmegtakarítást és a munka minőségének javítását segítik elő. Amint azt a funkciók szakaszában fentebb említettük, noha a Zoho Notebook nem teljesen hiányzik a funkcióktól, minden bizonnyal sok jó hiányzik. Bevételtermelés hiányában azon kell gondolkodnunk, vajon Zoho is erőfeszítéseket tesz-e a fejlesztés érdekében.

Ennek ellenére, ha alapvető jegyzetkészletet keres, az ár megfelelő a Zoho Notebooknál.

Felhasználói tapasztalat

Azok számára, akik nem szeretik a webes notebookokat, és inkább az asztali klienseket részesítik előnyben, a Zoho Notebook csak meggondolhatja magát. Sok szempontból ez az egyik legszebb módon megtervezett online alkalmazás, akár notebookon vagy más módon.

Noha a minimalizmus lehet az a megközelítés, amelyet a legtöbb felhőszolgáltatás az online interfészekkel szembesül, nem sokan gondolkodnak azon, amelyek olyan élesnek és tisztának érzik magukat, mint a Zoho Notebook. A kialakítás megkönnyíti a jegyzetek készítésére való összpontosítást, minimális zavarral.

A bal oldali margó függőlegesen felsorolt ​​linkeket tartalmaz a „notebookok”, „minden jegyzet” és „keresés” számára. Lejjebb hozzáférhet a beállításokhoz és a fiókadatokhoz.

Új notebook létrehozásához csak a „+” ikonra kell kattintania a webalkalmazás teteje közelében. Ezzel létrejön egy véletlenszerű borítóval ellátott, „felirat nélküli” notebook. Megváltoztathatja a notebook nevét, ha rákattint, és beír egy újat.

A notebookok azonosító borítókat kaphatnak, amelyek segítenek a gyors rendezésben. Mint említettem, a Zoho néhány borítót tartalmaz, amelyeket használhat, vagy megtervezheti sajátját. A borító megváltoztatásához kattintson a jobb egérgombbal rá, és válassza a menü „borító megváltoztatása” menüpontját.

Az első elpirulást követően irrelevánsnak tűnhet, de a notebook fedél funkciója valóban javítja a felhasználói élményt. Az élénk színű, egyedi kép azonosítása sokkal gyorsabb módja annak, hogy a notebookot a rendetlenség között találja meg.

A kártyák létrehozásához a létrehozási jegyzetfüzet ikonjától jobbra található kezelőszervek segítségével lehet elválasztani a szöveget, a fényképet, az ellenőrzőlistát és a fájljegyzeteket.

Ha szöveges kártyára kattint, megjelenik a kártya, és azonnal megkezdheti a jegyzet gépelését.

Van néhány alapvető szövegformázási lehetőség, például félkövér, aláhúzott és dőlt. Készíthet felsorolt ​​és számozott listákat is, és igazíthatja a bekezdéseket. Természetesen nincs olyan sok formázási lehetőség, mint amit a OneNote használatával kapsz, amely ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a szöveget bárhol el tudja helyezni egy jegyzetben..

Legalább ellenőrző listákat és képeket illeszthet be a Zoho Notebook szövegkártyákba. Nem korlátozódik arra, hogy külön ellenőrző listát vagy fényképkártyát kell létrehoznia azok számára, hacsak nem akarja.

Bármelyik kártya alján beállíthat egy ébresztőóra emlékeztetőt, amely hasznos a mellékelt határidőkkel ellátott teendők listájának kezeléséhez. Lehetőség van a jegyzeteinek lezárására és a korábbi jegyzetek verzióinak visszaállítására is, ha véletlenül felülírott valamit.

Szeretjük azt is, hogy közvetlenül a Zoho-tól küldhet jegyzeteket másoknak, ahelyett, hogy e-mailben kellene újra létrehoznia azokat.

Különleges jegyzetek későbbi megkereséséhez a Zoho Notebook rendelkezik egy keresési funkcióval, amely lehetővé teszi a jegyzetek név, létrehozás dátuma és néhány más mező szerinti rendezését. Nincs azonban olyan lehetőség a jegyzetek címkézésére, mint amilyene sok jegyzetelő alkalmazásban megtalálható. Ez megnehezítheti a kutatási projektek megszervezését, még a díszes notebook borítókkal is.

Ezért a könnyű használat szempontjából, ha sok digitális jegyzete van összeállítással, az Evernote továbbra is valószínűleg a legjobb téged a végső soron kiváló szervezeti jellemzőnek köszönhetően (nem is beszélve az általánosabb jellemzőkről, összességében).

Azonban azok számára, akik alapvető naplóeszközöket keresnek, a Zoho Notebook egyszerű kialakítása és költsége hiánya miatt szilárd választás lehet..

Biztonság

A Zoho a várakozási idő alatt végzett titkosítást 2017 végén valósította meg a kiszolgálóin tárolt összes dokumentum és fájl mellékleteként, az AES protokoll titkosításaként. Ide tartoznak a Zoho Notebook segítségével feltöltött mellékletek és maguk a jegyzetek. A nyugalmi titkosítást azonban csak az amerikai szerverekre, az európai számlákra nem.

A Zoho adatközpontokat 24 órás őrizetbe veszik, videó megfigyeléssel ellenőrzik, és biometrikus szkennerekkel (és láthatóan golyóálló falakkal) is védettek a támadások ellen.. 

A számítógép és a felhő közötti kommunikációt transzportrétegű biztonság (TLS) és AES titkosítás védi, tehát biztonságban kell lenniük a közép-támadásoktól és más típusú számítógépes lehallgatástól..

A Zoho Notebook nem rendelkezik kétfaktoros hitelesítés lehetőségeivel. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki megkapja a jelszavát, könnyedén beléphet a fiókjába (a 2FA-val további ismeretlen biztonsági kód szükséges, ha egy ismeretlen számítógépről jelentkezik be).

Röviden: a Zoho Notebook nem a legbiztonságosabb jegyzetkészítő alkalmazás, különösen akkor, ha privát módon titkosíthatja az Evernote és a OneNote jegyzeteit a harmadik fél SafeRoom kiegészítőjével..

Végső gondolatok

Míg számos hiányzó szolgáltatás, például jobb szöveges formázás, címkézés, jegyzetek keresztkötése, optikai karakterfelismerés és automatizálás az IFTTT-vel és a Zapier-rel, a Zoho azt állítja, hogy továbbra sem az Evernote zaklató, amire a Zoho állítja, még mindig nem tudunk segíteni, de tetszik Zoho Notebook.

A nagy kutatási projektek szempontjából rosszul áll, hogy a Zoho Notebook egyértelmű naplózó eszközként helyet foglal el a digitális notebook panteon között. A minimalista böngésző alkalmazás és az élénk színű notebook borítók, költségek és korlátlan jegyzetek mellett ideálisak erre a célra.

A Zoho Notebook okostelefon-hangrögzítő, ellenőrzőlista és emlékeztető funkciói szintén hasznosak, bár úgy gondoljuk, hogy a Google Keep (olvassuk el a Google Keep áttekintését) ezen sajátos funkciók megvalósítása sokkal jobb.

Ez a Zoho Notebook készlete. Ne felejtse el az alábbiakban hagyni kérdéseit és észrevételeit. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map